Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
-
félisten
-
bostone
addikt
válasz Remus389 #47347 üzenetére
Nagymamának, nagypapának, gyereknek, felnőttnek a 9-es is elég szerintem. Valahol mostanában pont volt rá egy értelmes akció.
Illetve, ha már vársz a 11-esre, akkor várhatsz a 12-esre is, az biztos még jobb lesz. Vagy a 13-asra. Vagy a végtelenbe és tovább.
Egy évben csak egyszer van karácsony. -
koma106
senior tag
válasz Remus389 #47341 üzenetére
Szerintem legkorábban 2025 tavasz. Ha jól tudom, akkor annyi változás történt, hogy most az EU-ban kivették a töltőfejet a dobozból. Ebből is gondolom, hogy idén már nem nyúlnak hozzá, de biztosat majd november végén. Tippem, hogy májusban lesz új, Apple AI kompatibilis lesz és nem lesz 1.gen ceruza többé.
-
-
adalbert1
veterán
válasz Remus389 #47343 üzenetére
Ha árban belefér, és nincs szüksége a nagyobb kijelzőre, akkor én mindenképpen az új minit venném a 10 gen sima ipad helyett, minden tekintetben egy jobb gép (nagyobb tárhely, erősebb soc, több ram, ezek miatt várhatóan szoftveresen is tovább lesz támogatva) - ami hátrány lehet, hogy ha itt is jelen van a jelly scroll, mint a mini 6-nál, itt érdemes lenne megvárni a teszteket, és ha jelen van, akkor esetleg személyesen kipróbálni, hogy ő személyesen ebből érzékel-e valamit.
Ha mindenképp kell a nagyobb kijelző, akkor se szívesen vennék meg egy 2 éves hardwaret teljes áron, ebben az esetben ha anyagilag belefér, akkor inkább airt vennék, ha nem, akkor használtan keresnék egy 10 gen sima ipadet, vagy 9 gent (habár azt most fejből nem tudom, hogy mennyivel gyengébb mint a 10 gen), és akkor ha már az kevés lesz, akkor váltanék 11 genre ha majd kijön. -
btudos
nagyúr
válasz Remus389 #23737 üzenetére
Nem retinás iPad Mini az egy iPad 2 kisebb házban, a támogatás azzal együtt szűnt meg rá, ezek ugyanúgy iOS 9-en ragadtak, ahogy az iPad 3.
A Mini 2 (és a 3 is) az iPad Air hardverét kapta, ezek jelen pillanatban még támogatott eszközök, feltehető rájuk a legfrissebb iOS is, de egyik eszköz sem kapható hivatalosan.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz Remus389 #23737 üzenetére
Ipad 3:
Introduction Date: March 7, 2012* Discontinued Date: October 23, 2012
iPad Mini Retina (Mini 2):
(Azóta volt egy Mini 3 és 4, utóbbit forgalmazták az 5. megjelenéséig)Introduction Date: October 22, 2013* Discontinued Date: March 21, 2017*
http://www.arrayoflilly.com
-
-
Remus389
veterán
válasz Remus389 #23714 üzenetére
Megjegyzem azért vannak Apple termékek amit tetszenek, ha kéne táblagép iPad-et vennék, nem pro-t, mert arra nincsen szükségem, de egy sima változatot igen, talán a legújabb minit, de végülis ami anyukámnak van, az is jó, olyat már igen olcsón be lehet szerezni.
Teszenek az Apple laptopok is egyébként, abból is elég lenne nekem nem-pro változat, hisz alapfeladatokra kéne csak főleg, és igen elegánsak.
Az iMac csak a design miatt kéne, egyébként nagyon nem nagyon praktikus a PC-hez képest.
Az iPhone nem tetszik nekem egyáltalán, izgalmasabbak a Droidok nekem, szóval már itt megbukik a "hagyjad ott a google-t". Tök felesleges szivatnom magam.
Az Earpod/Airpod pedig no komment
Szerintem egyébkpént akkor jár a legjobban az ember, ha minden cégtől a legjobbat választja, Táblagépből vesz egy Apple-t, Laptop vagy telefon ízlés kérdése, és windows PC-t(jó az iMac is nem leszólom, tetszik, csak nem praktikus), keresőből és társaiból meg a Google, mert az a legjobb. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
válasz Remus389 #23703 üzenetére
Nekem android mellett nagyon nehéz megszokás az Apple billentyűzetét, meg a minin nagyon sok helyet foglal, pedig ha feleakkora lenne se lenne probléma
Osztott megjelenités meg a kijezo 1/3-ára rakja be. Nincs ennek valami advanced setting-e, ahol testre lehetne szabni? Más billentyűzetet nem szeretnék használnisudo rm -rf /*
-
törölt tag
válasz Remus389 #23703 üzenetére
Menekülj google-től minél előbb.
ITunes nem ismerem, egyszer kellett egy ssh kulcsot rámásolnom vele, eltököltem vele egy darabig, amíg megtaláltam. iCloud nem játszik? 50 giga csak 300 forint, de az ingyenes pár gigával is át lehet vinni akármennyi képet/zenét, csak munkás.
-
addikt
válasz Remus389 #23694 üzenetére
Tehát akkor ha jól értem iTunes-szal szeretnéd feltölteni rá a képeket, amit te mutat sz a képen, ott a szinkronizált képkeket kellene látnod, nem? Amit a tableten be kell kapcsolni az iCloud-nál. De én is kezdő vagyok szóval lehet hogy hülyeséget beszélek.
Egyébként ha jól tudom az iCloud, gdrive, Google photos szinkronizáció a legegyszerűbb megoldás ha képeket akarsz ide oda másolni.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Remus389
veterán
válasz Remus389 #23693 üzenetére
Megint egy kicsit nyomkodtam, 9/10 lett inkább, talán.
De most más, fotókat szeretnék rá felmásolni, meg néhány zenét is:
Ehelyett én ezt látom: [link]
Alul van ott sync gomb és done gomb, de az sem segít. Köszi. Életemben először csinálom.
Vagy már nem lehet hagyományos módon rátenni semmit? Ja a gépem gépem Windows asztali gép, LAN kábellel csatlakozik az internethez.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Remus389 #23663 üzenetére
Sziasztok, megértem, hogy senki sem válaszolt, hisz pofonegyszerű volt frissíteni az iPad-et, csak meg kellett nyomni a frissítés (vagy update) gombot. Kb 1 órát szöszmötölt, de megcsinálta magától.
iPad 4 mini retina esetén iOS 8-ról frissítettünk 12.4-re, mert már muszáj volt, hisz a youtube nem akart működni.
Igaza volt édesanyámnak, hogy amíg ez jó és működik addig nem frissít, kihagyta a 9, 10, 11-es verziókat, mert minek? Hallottam hogy egyikkel-másikkal amúgy se voltatok elégedettek.
Az iOS 12-ről meg jókat hallottam.
Mindegy a lényeg, hogy oké, van pár új funkció(van ami feleslegesen bonyolultabbá vált, van ami tényleg tetszik), de szegény kicsi iPad elvesztett valamit a frissítéssel.
Mit? Hát a híres smoothságot. iOS 8-cal gyönyörűen, folyékonyan működött, ahogy az elképzeli az ember. Nagyon-nagyon ritkán egy mikrosekundumnyi lag volt, de ennyit elnéz az ember neki, hisz nem volt drága sem. A smoothsági faktor 9.9/10 volt.
De ezzel az iOS 12-vel inkább olyan 8/10, a youtube és a gmail scrollozás csúnyán akadozik, de más is, és mintha az app-ok megnyitására is többet kell várni. Amikor újraindítottam, hátha csak elfáradt, akkor is a kikapcsoló csúcska is laggolt. Mondom szép.
Tényleg nem olyan vészes, de az ultra smooth iOS 8 után, azért igencsak feltűnő. Az új funkciók egyébként valamelyest kárpótolnak.
Anyukámat szerintem ez nem zavarja nagyon, úgyhogy nem is mondtam neki. De ha az enyém lenne, elérnék a céljukat Cupetino-ban és nyitnám a pénztárcámat a legújabbért.
Ezt csak azért írom, hogy óvatosan a frissítéssel, ha nem feltétlenül muszáj, használjátok azzal amivel kijött, mert azzal működik szépen. Csak ha már végképp muszáj, akkor frissítsetek.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz Remus389 #7138 üzenetére
>Apple-nél hallottam hogy a régebbi készülékek nem "bírják el" az újabb szoftokat, vagy nem arra optimalizálják, és akkor laggosak lesznek
Személyes tapasztalat:
iPhone 3G + iOS4 = szopás
iPhone 4s +iOS8 = szopás
OSX 10.10 Yosemite - hááát, inkább nem írok semmit...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
fpeter07
veterán
válasz Remus389 #7122 üzenetére
Ilyet használtam másfél évig egyetemen tanulásra. Eleinte rendben volt a működése, az utóbbi évben viszont a wifi tök felesleg funkció volt benne, mivel az emailekre is perceket kellett várni. Rengeteg papírt megspóroltam vele. Véletlenül elrepesztettem a kijelzőjét, így váltottam régi vágású ipadra. A retina kijelző szerintem felesleges, 8 colos gépre ekkora pixelsűrűség értelmetlen.
-
Ragnar95
félisten
Safarit nem érdemes lecserélni, mivel ígyis-úgyis az marad az alapértelmezett böngésző és a többi is ugyanúgy a Safari motorját használja, ergo nem jobb egyik sem.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
univerzita
addikt
Megpróbálok néhány kérdésre válaszolni. Gmail van,ingyenes.A app frissítés jó dolog mert sokszor javítanak a előző hibákon. Safari helyett van rengeteg böngésző ( Chrome,opera mini,stb.) Képeket rárakhatod iTunes -al, de szerintem nem eszt fogod használni. WiFi-n keresztül is fel lehet rakni. A kábeleknél a különbség lehet akár 3000 forint is. A lényeg hogy a olcsóbbnak is legyen Apple certifikácio. A frissítéseket le lehet tiltani.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz Remus389 #6922 üzenetére
jan közepén rendelték meg, március végére ért ide -az én esetemben...
viszont bontatlan origi, azóta is hibátlan...és jóval olcsóbb volt...amúgy ez konkrétan usából jött egy akcio keretén belül...vámolásra kellett sokat várni...https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Petya25
őstag
-
Ragnar95
félisten
válasz Remus389 #6922 üzenetére
Utángyártott kábel zsákbamacska, mivel a lightning kábelben kell lennie egy chipnek ahhoz,h működjön, így a nem hivatalos kábelek vagy egyáltalán nem működnek vagy csak ideig-óráig. Persze ki lehet fogni működőt, de nincs rá garancia,h az adott kábel jó lesz.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz Remus389 #6917 üzenetére
Olyan nincs,h nincs rá gari, mert külföldről behozott, mivel az iPadre világgari van. Ergo vagy kamuznak vagy fogalmuk sincs róla, mit forgalmaznak vagy valami nagyon nem okés a beszerzéssel.
-
Ragnar95
félisten
válasz Remus389 #6913 üzenetére
Adatkábel mindenképp kelleni fog, mivel a töltéshez is kell, maga a töltőfej csak egy 220V-USB átalakító.
A boltot kell megkérdezned, de gyanús, hogy töltőt se adnak hozzá, csak maga a készülék, hiszen a töltőn és adatkábelen kívül amúgy se jár semmi az iPadhez.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz Remus389 #6195 üzenetére
A legtöbb iPad 1 is működik még, tehát 3-4 évig legalább, annyi, hogy frissítést "csak" 3 évig kapnak, de utána is simán használhatóak a régebbi szoftverrel.
Nekem is 2,5 éves az iPad 3 és tökéletesen teszi a dolgát, semmi baj nincs vele.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz Remus389 #6192 üzenetére
Elég lehet simán az iPad 4 is még, bár 15000Ft különbséget megérhet szerintem egy Air is. Hardveraprón amúgy még olcsóbban lehet találni gariban cserélteket pl.
Egeret nem tudsz rákötni, max JB után.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Tibee86
nagyúr
válasz Remus389 #6192 üzenetére
Szerintem mindenképpen Air-t nézz neki (főleg, hogy 14 ezer forint a különbség), még ha nem is használja ki akkor is. Sokkal könnyebb (Air előtt nem érdekelt max a Mini, mert dög nehéz mindegyik), jóval erősebb hardver, ezáltal tovább kap frissítést is, sokkal tovább lesz használható.
Egeret nem fog tudni rákötni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest