- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BMWFan
senior tag
válasz
deathtania #26494 üzenetére
Honnan lehet leszedni az AMD Vision engine-t?
-
Dhampir
félisten
Én ezt az AMD-s ProBook 4535s típust ajánlom.
-
bjucy
csendes tag
válasz
deathtania #26494 üzenetére
óó ez tényleg jobb
kösziköszi
-
deathtania
senior tag
nem tűnik rossznak, de akkor már kicsit többért ezt a probookot venném. kb ugyanaz a felszereltség, de 3 év garancia van rá (ami a G6 esetében a +1 év 25k lenne...) +4 GB ram 6900ft még bele.
-
Dhampir
félisten
válasz
david9999999 #26492 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A HP ProtectTools Security Managert érdemes telepíteni?
-
BMWFan
senior tag
válasz
deathtania #26486 üzenetére
Köszi szépen,megpróbálom,ha nem sikerül még írok.
-
bjucy
csendes tag
Hali! MI a véleményetek erről a laptopról? [link]
Most hp530 laptopom van, de kevésnek bizonyul. ArchiCad, Photoshop, 3d modellezéshez, több gigás tervekhez kellene nekem egy új laptop és erre gondoltam. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A gyári rejtett partícióról frissen feltelepült rendszerre másolok át adatfájlokat egy külső meghajtóról, de a megszokott cirka 40 perc helyett már órák óta tart a művelet.
Ezt a lassúságot valamelyik előre feltelepített HP program okozhatja, és ha igen, akkor melyik?
Önmagában a Windows 7 indexelése ennyire nem szokta lelassítani a fájlmásolást.
-
deathtania
senior tag
válasz
BMWFan #26478 üzenetére
szia!
nekem dual graphics-os gépem van, és ha felrakod a Vision Engine Control Center Mobility-t, akkor ott tudod beállítani, hogy melyik vga-t melyik program használja. alapértelmezettre nem tudod állítani a 7450m-et, mivel pont úgy vannak ezek a rendszerek megcsinálva, hogy amikor nem kell a teljesítmény, akkor az energiatakarékosabb kártya megy, és a 7450m-et kikapcsolja, így energiát takarítva meg. ha meg valami erőforrásigényesebb programot indítasz el, akkor kapcsolja csak be a 7450m-et. de alapvetően a vision engine cc-ben tudod állítani, hogy melyik program melyik vga-t használja. ott érdemes beállítani, hogy a nem beállított programoknál kérdezze meg, hogy melyik vga-t akarod használni, és akkor amikor kilépsz a programból feldob egy kérdést, hogy melyiket akarod. -
F1stat
csendes tag
válasz
david9999999 #26483 üzenetére
Sztem vidd vissza nekik, mutasd meg hogy mennyire melegszik. Mit cseréltek benne?
-
david9999999
tag
.
-
F1stat
csendes tag
válasz
david9999999 #26479 üzenetére
Milyen típusú gép? Volt szétszedve vagy kitakarítva mostanában?
-
-
david9999999
tag
Sziasztok!
A piros kerettel jelölt hőmérséklet nem sok egy kicsikét?A hűtő ennek megfelelően dolgozik nem éppen csendesen. Bios update megvolt.
Az adatokat TERHELETLEN állapotban mértem. Egy youtube videó és voálá már saját vízforralóm van. Előre is köszi a válaszokat. -
BMWFan
senior tag
Hali! Adott egy hp pavilion g6 1308eh notebook, és elvileg van benne egy HD 7450M videokártya,csak hát nem azt ismeri fel,hanem egy beépített intel HD videokártyát. Hogyan lehetne alapértelmezetté tenni a HD7450M-et?
-
wertigoo
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérem.
Szeretnék a 4330s-embe videókártyát tenni ennek (INTEGRÁLT VGA TÍPUS: Intel HD Graphics) a kiváltására.
Lehet videókártyával bővíteni? van értelme?
Ha igen, melyikkel?Köszi.
-
rmartin94
aktív tag
válasz
zsolthee #26466 üzenetére
HDD Regenerator megvan, csak első indításkor kiírt vmi olyan üzenetet h a vinyó SATA módban van, és újraindításkor a BIOS-ban tegyem IDE módba, én itt a No-ra nyomtam, és utána már bejött az ablak és ott már lehetett volna javítani. A HDD Regenerator a folyamat után újraindítja a gépet?
-
zsolthee
senior tag
válasz
Centrumpc #26463 üzenetére
Szerviztől rendeld meg. Elméletileg csomagba adja a HP ami tartalmazza a HDD, az optikai meghajtó és a touch pad kábelét.
Spare part number: 646119-001(#26464) rmartin94
Mentés az első lépés. Amit csak tudsz és fontos szedj le a lemezről, ne érjen meglepetés. Sajnos attól még, hogy Hitachi a márkája nem biztosíték semmire. Bár tény, hogy nálunk a cégnél a 6.évüket betöltött 6120-ok még mindig remekül működnek, pedig azok aztán nincsenek kímélve. Azokba is Hitachi meg Seagate HDD van. Részemről a HDD Regeneratort tudnám javasolni.
-
malwy
senior tag
válasz
rmartin94 #26464 üzenetére
Nagyobb mozgások, esetleg esések okozhatnak egy-két tömegesebb rossz szektort.
Ha nem növekszik a számuk akkor ez ilyen balesetszerű/pont ott selejtes meghibásodások, elvileg elmehet még 1000 napot is adatvesztés nélkül.
Így HDS becslése valóban csak egy erős becslés, ha már régebb óta futna, akkor esetleg jobban lehetne adni véleményére, statisztikákat visszanézni.
4 év vagy 1 év ilyen szempontból mindegy, hitachi meg valóban talán a megbízhatóbbak közé tehető, de a HDD működési elvét nem cáfolják meg.
Vannak low level formázások stb. De általában nem sokat érnek, hibás szektorok letiltásából pedig nem ered semmiféle problémád. Csak eladni nem tudod 100%-osként, de gondolom nem ez a cél jelenleg. Arra figyelj nagyon oda, hogy ne keletkezzen több, mert akkor valóban haldoklik.
Nagy meleg is okozhat meghibásodást hosszú távon, de ezt csak egy-két statisztika mutatta ki, tehát nem tényként kezelendő.
Szerk: Kérdezz rá esetleg egy HDD-s topikban, ez nem különösen HP probléma.
-
rmartin94
aktív tag
HP Compaq 6720s típusú laptopunk van, Hitachi 160 GB-os merevlemez van benne, a HDD Sentinel portable verziója szerint 14 %-os a kondíciója, amit mikor megláttam, majdnem eldőltem a széken
a laptop eddig semmi rendellenességet nem produkált, a HDD Sentinel szerint még 31 napja van hátra, ha ez igaz, akkor nagyon gyorsan le kell mentenem róla az adatokat. A HDD Sentinel egyébként jól becsüli a teljesítményt és a kondíciót, vagy a hordozható verzió nem jól becsül? Ha ez az adat igaz, akkor milyen programot javasoltok a hibás szektorok kijavítására? Azért fura nekem, mert a laptop jövő januárban lesz 4. éves, és nem hinném, hogy egy merevlemeznek ilyen hamar meg kell halnia, főleg hogy Hitachi, és a neve alapján japán, és emiatt minőséginek és tartósnak kellene lennie szerintem, tehát ezért furcsállom.
-
Centrumpc
csendes tag
Üdv!
Hp 630 notiba kellene sata kábel nem tud segíteni valaki???
-
Dhampir
félisten
Erről a boltról mit lehet tudni? Megbízható?
-
CabalX
aktív tag
-
CabalX
aktív tag
Sziasztok,
A HP Probook 4340s - idei, Ivy Bridge-es notiról van valakinek tapasztalata ?
Mennyivel jobb mint a 4330s-as elődje ?
Keresgéltem a neten de túl sok infót nem találtam még róla, ami érthető, hisz új model, de talán itt valaki látta, próbálta esetleg használja is már. -
zsolthee
senior tag
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Wwan kapcsolódáskor a connection managerben be kell kapcsolnom az eszközt? Nem tudja megjegyezni valahogy ezt a beállítást?
Ráadásul bekapcsolás után azt írja, hogy az eszköz kezelőben le van tiltva. Pár másodperc, és aztán bekapcsolja magától is, de nem igazán értem, hogy miért így. -
kovadam1
tag
sziasztok tervezem egy HP ProBook 4530s laptop
vételét
Mit gondoltok róla?hibák? észrevételek?
-
Drughi
addikt
Üdv,
RAMDisk-hez kellene egy kis segítség.
Adott egy HP ProBook 4535s gép gyárilag 4GB memóriával, melyhez most vettem még egy 4gb-os modult, tehát van 8GB memóriám.
A géphez most rendeltem egy ssd-t és ezt szeretném minél tovább életben tartni, tehát olyan programokat, amelyek sokat szemetelnek szeretném áttenni ramdiskre, hogy gyorsan induljon, de ne az ssd-t szemetelje tele.Mit ajánlotok? Már utána olvastam a dolgoknak, menni is fog a ramdisk meghajtó létrehozása, csak nem tudom mit kellene rápakolni. A böngészőt javasolták (chrome, ff).
Valakinek valami hasznos tipp? -
Dhampir
félisten
válasz
Canis rufus #26447 üzenetére
Köszönöm, hogy értékelted.
-
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Van egy 2530p-ből származó (nem tudom még mibe való) hibátlan, szinte soha sem használt eladó DVD íróm. Karcmentes, mint ha új lenne. Még nem hirdettem meg, gondoltam elsőbbséget élveznek a fórumozók.
Plusz van egy Ilyenem is.
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni HP DV5 alaplaphibás géphez!Szükségem lenne alaplapra vagy olyanra aki ilyennel foglalkozik és a javításra vállal garanciát!Előre is köszönöm aki tud segíteni!P.Ü-ben várom!
köszi:zooleeb
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek 6930p-hez billentyű visszapattintgatós videója, grafikája?
Az egyik lepattant, és bár nem tört el rajta semmi, egyelőre nincs hozzá türelmem. -
malwy
senior tag
-
malwy
senior tag
Plusz egy furaság: hangerőszabályzás elég érdekes 2530p-n. Már rájöttem, hogy két ujjal húzva a csúszkán már úgy ahogy tudok hangerőt állítani.
-
malwy
senior tag
válasz
ro_bert17 #26434 üzenetére
Nem bántam meg. Biztonsági funkciókból rengeteg van, de mikor előjött a sparekeyes cucc, ott már tudtam, hogy sok lesz már a jóból, végén sikerül még a biost is lezárnom. Így annyit csináltam, hogy windows 8 kapott aranyos ujjlenyomatos beléptetést, ami a családon tesztelve: működik is.
Kijelző pedig teljesen jó, úgyis egyszer beállítod magadnak, aztán jó. Ha meg többen nézzük, le kell hajtani, ki kell vezetni külső monitorra valóban.
-
ro_bert17
őstag
Ahogy én is írtam [link] az általam megismertben is, szintén a kijelzőt találtam gyenge pontnak. Igaz annyira nem vészes, ráadásul külső monitoron lóg a gép a legtöbbször, annak meg nagyon szép képe van.
Szervizesek/boltosok tapasztalatai szerint, az ujjlenyomat olvasós részt (és a többi biztonsági fícsőrt) nem érdemes erőltetni. Gyakran volt velük gubanc. -
malwy
senior tag
óhh, nem cserélt, szimplán ilyen.
"As 2530p owners know, this laptop's most noticeable flaw is its screen's poor viewing angles and below average contrast. To remedy this, the stock TN panel, LG LP121WX3-TLA1, Samsung LTN121S3, or AUO B121EW07 (hooray panel lottery!) could supposedly be swapped out for a superior AFFS screen, such as the 12.1" Boe-Hydis HV121WX5-110 (Matte LED) found in the HP 2730p. "
Utána írta, hogy nem tudta beszerelni az általad linkeltet, mert 20pines kell.
További infó -
Drughi
addikt
válasz
bigwolf277 #26425 üzenetére
Valószínűleg szoftveres lesz a probléma, mert nálam gond nélkül mennek a játékok (fifát utálom, de a pes12 fullon fut.)
-
malwy
senior tag
Ram olcsó tétel, egyelőre nem veszem észre hiányát. A fedlap furcsaságán, illetve a kijelzőn kívül nincs, egyáltalán nincs, semmi panaszom. Ez a kettő meg törött, majd kicserélt kijelzőre következtet
Ujjlenyomatos bejelentkezést próbálgatom most. Úgy érzem magam, mint egy óvodás kiskölyök az új játékával.
-
malwy
senior tag
válasz
F1stat #26424 üzenetére
Oldalra jobban bírja, de ott se az igazi. Legrégebbi lcd-m itthon egy 2004-5-ös LG 1919S talán jobb nála.
Nem annyira borzasztó ám, de azt hittem egy fél millás gépben jobb lesz, mint az összes itthoni monitorom.Akksi úgy tűnik 6 cellással kb 4 órát bír, úgy hogy win8-at + egyéb progikat telepítettem. HP Battery Check szerint 78%-os az akksi 3988mAh/5100mAh amennyiben lehet neki hinni. Nem olyan vészes.
HDD gyorsabb, mint gondoltam.Szerk.:
Képernyő neve AU Optronics B121EW09 V3
Képernyő azonosítója AUO9314
Gyártó AUO
Modell B121EW09 V3
Képernyő típusa 12.1" LCD (WXGA)
Gyártás ideje 1. hét / 2008
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 26 cm x 16 cm (12.0")
Képarány 16:10
Vízszintes frekvencia 30 - 83 kHz
Függőleges frekvencia 56 - 75 Hz
Maximális felbontás 1280 x 800
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Nincs(#26427) sagit:
2GB -
bigwolf277
csendes tag
sziasztok tudom hogy ez nem ide való vagy mégis. Egy olyan kérdésem lenne hogy egy 4535s probook-om van és a fifa 12-es játékal szeretnék rajta játszani de nem igazán akar elindulni kérdésem az lenne hogy nem lehet vele egyáltalán rajta futtatni vagy csak video kártya szoftver frissítést kéne csinálnom rajta. a gép követelmények 1.8 ghz dual core, 2gb ram video kari 256 gb 3d gyorsító. A válaszokat előre is köszönöm
-
F1stat
csendes tag
-
Sziky94
csendes tag
Üdv
Az lenne a kérdésem h HP630 a6e83ea notebook-on lehet-e cserélni/tuningolni a VGA-n (eredetileg integrált Intel HD graphics) hogy legalább kisebb, régebbi játékokat elvigyen?
-
malwy
senior tag
Másik ami nem tetszik az a betekintési szöge a kijelzőnek. Eléggé borzalmasan változik.
(#26419) Tim82 : "asound"-dal sem értettük meg egymást, úgyhogy bennem van/volt a hiba
Kijelzőnél most vagy alapból ennyire rosszak, hogy gyakorlatilag 3-4 centit feljebb megy a fejem és már torzul, vagy egy kínai kijelzővel lett javítva ez az alfás gép.
-
malwy
senior tag
Mert aprón egy trimmel nyűgös (lehet flottul megy, de azért nem tuti) ssd-t találtam drágábban, mint amennyiért p l.egy ocz agility3-asat kap az ember garanciával, újonnan.
Tehát nem a mérettel indokoltam, hanem, hogy jóval drágábbak az azonos kaliberű 1,8asak.
Szerk.: Az meg megint más dolog, hogy lehet nem tűnne fel. De méreten kívül nem nagyon látom előnyüket.
Egyébként már a 2530p-ről írok, gyors ez hdd-vel is
Ami gondom van, hogy ha összezárom kicsit nyomkodható a teteje, jobb oldalon nagyobb mértékben, mint balon, alapból nem fekszik a gumialátéteken/lábakon.
-
kutga
félisten
Na akkor tegyük rendbe a dolgokat.
Ha ODD helyére akarod az SSD-t akkor egy ilyen caddyt javasolok, én is tőle rendeltem, igaz én nem a rendszervinyót raktam ebbe, hanem amit adattárolásra használok:
2nd hard drive SSD caddy for HP EliteBook 2530P
Vagy van itt a PH!-n is gyári HP:
Gyári 2nd HDD + USB keret HP EliteBook 2530p és 2540p-hez
A kivett 1,8-asnak nem tudom milyen csatija van, ha szabvány akkor akármilyen rackbe be tudod rakni, vagy bent hagyod a helyén.
Ami az akksit illeti a 9cellás a HP hivatalos forgalmazónál 63,5k, úgyhogy az általad linkelt árat kissé keveslem, ez persze nem jelenti hogy az általam feltüntetett ár a helyes és valós.
MOD
Dhampir
Az A8-cal szereltben nagyobb a HDD, erősebb a proci és Bluray olvasó is van benne. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Két Pavilion Dv6 laptopot vetettem össze, amelyek között nagy árrés alakult ki, pedig nem sokkal erősebb a processzor, tulajdonképpen az alacsonyabb órajelen üzemelőt is fel lehetne húzni szükség esetén:
HP Pavilion dv6-6b92eg (AMD Vision A8-3510MX)
HP Pavilion dv6-6b14sg (AMD Vision A6-3410MX)
Az árrés körülbelül durván 33.000 Ft, ha jól számoltam ki. A processzort leszámítva minden hardver- és szoftverparaméter megegyezik. Ekkora felárat szvsz nem ér meg az A8 a jelentős árolló miatt.
Mi a véleményetek róla?
-
malwy
senior tag
Kiakasztasz
Remélem ez a terved, mert különben elbeszélünk egymás mellett s soha nem értjük meg egymást.
Nem azon volt a lényeg, hanem, hogy ha az optikai boot képes, akkor nem azzal a csatlakozóval van gond, max a betett eszközzel.
És valóban lehet rengetegféle helyről telepíteni. Meg leírtam, hogy akksikkal mi van, ssd-vel mit, miért, hogyan, caddy-knél mi a kérdéses.Na holnap megjön a gép, aztán kicsit gyakorlatiasabb lehetek. Remélem egész jó állapotú akksival jön..
-
zsolthee
senior tag
válasz
rossitibi #26398 üzenetére
Vigyázz, ha a memóriát akarsz bővíteni! Egy slot van csak, nem tudsz a gyári 1GB mellé többet tenni.
(Ezt érdemes forgatni)
DDR3 667Mhz kell bele egyébként.
Az SSD tényleg sokat dobna rajta. -
malwy
senior tag
Azért írtam, hogy vagy az ODD helyére megy caddybe, vagy a meglévő hdd helyére.
1,8-as ssd van, csak drága és lassú, garinélküli (?).
Caddyből szerintem a használt, gyári hp-nél (usb-s) nincs jobb választás 6000-ért. Sima ebayes is olyan 3k körül van, vagy több, így asszem az lesz.
Akksitól én is félek, ezért érdeklődöm. Bár paypal azért rendesen megvéd, meg vannak visszajelzések stb.
Caddyről nem megy a boot? Akkor pl. ODD-ről hogyan lehet telepíteni?
-
Drughi
addikt
[link]
Ezt a memóriát néztem ki egy ProBookba. Sejtem jó lesz.
Ez direkt csak HP gépekhez van, vagy vehetnék másfélét is. 4gb ddr3 1333MHz van alapból a gépben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest