Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Siriusb
üzenetére
A képen lévő csomagot 26k-ból ki lehet hozni...
Samsung 120GB SATA3 2,5" Basic 840 SSD - 19k
Caddy + bezel - 5k
usb - sata átalakító a kiszerelt dvd-íróhoz - 2k -
-
deathtania
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
nekem eddig teljesen bevált, jobban, mint a win 7. nekem még annál is gyorsabban kezelhetőbb, és a kis telepíthető appokat meg külön szeretem. habár az tény, hogy vannak még benne bugok (mint ez szerintem az lesz), de alapjáraton nálam 10/10. de én már csak ilyen vagyok. win 7re is azonnal váltottam, és hiába szidta még egy rakat ember fél évvel a megjelenés után is, nekem az is nagyon bejött kezelhetőségileg.
azért az még elég messze van, hogy gta III-at toljak linuxon

-
deathtania
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
épp ez a poén, hogy semmit nem csináltam az elmúlt pár napban a windowssal. bár megnézem a frissítéseket, mert az automatikuson van.
fél éve használok win 8at, de még nem tapasztaltam ilyet eddig...

szerk: frissítések utoljára 05.15-én települtek, szóval ez sem. játszik. lehet, hogy valamit elállítottam. lehet, nyomok egy rendszervisszaállítást, ha más nem. habár nem élethalál a dolog, hogy legyen, szóval lehet, hogy megvárom, hogy a szervízbe elküldjem majd (a kamera kábele kicsúszott egy vonat utáni futás után), és majd utána úgyis újrahúzom a rendszert.
és igen. a steames játékaimnak nincs linuxos megfelelője, valamint jogtiszta win 8om van. meg jogtiszta officeom. meg jogtiszta hd sentinelem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
-
Répapüré
tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Annyiba érdekes, hogy megismertettétek velem az elitbook kategóriát,amit köszönök.
A jelenlegi egy GSM bolt előtt sétálva tetszett meg, megvettem, ennyi, most jónak tűnik.
Tényleg köszönöm,hogy felhívtátok a figyelmem erre a kategória is.600-at továbbra sem adnék érte, de használtan ha ajánljátok akkor mindenképpen érdemes megfontolni,mert nagyobb rálátásotok van a laptopvilágra. -
Répapüré
tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Lehet, hogy ez már off, de megnéztem,mi is az az elitbook.

Láttam, pár Hp-t, de 400-600 ezer Ft-ig azért, hogy hatóságokkal levelezek, híreket olvassak, ritkán Skype...
Esetleg Wikipédia, youtbe...
Ez nekem ár-érték arányt tekintve az én felhasználói szokásaim figyelembevételével indokolatlannak tűnik.
Bevallom, azt sem értem, miért fizet valaki milliókat tv-ért,engem nagyon nem érdekel, hogy 3D-ben kijöjjön elém a delfin.
Biztos nem érdekel senkit a filozófiám, de úgy szeretek vásárolni, ha elvesztem, ellopják, kigyullad stb, nem okoz hatalmas fájdalmat,maximum bosszant.Jó üzletet kötni nem csak a haszonért jó érzés, maga a tudat...
600 ezerért laptop számomra nem tűnik jó üzletnek és zavarna ha ellopnák.
Bocsi az off-ért. -
-
Dhampir
félisten
válasz
Siriusb
üzenetére
Először felnyomja csutkára, majd 98%-ra lecsökken.
Nem tudom, hogy a Power Assistanttel meg lehet-e babrálni (én is, és még sokan mások eltávolították, mert a hangnál gubancokat okozott, időnkénti torzulást Windows alatt), ebben a Lenovo energiamenedzsmentje jobb volt, azzal könnyen be lehetett kalibrálni akár 50%-ra az akksit.
-
Dhampir
félisten
válasz
Siriusb
üzenetére
Ubuntu alatt így sikerült beüzemelni.
(#26795) rizso
A ciripelést leszámítva (ilyenről Thinkpad esetében olvastam) megérte megvenni?

-
deathtania
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
tudtommal gariidő után csak az üzleti/professzionális termékekhez nyújtanak supportot, a konzumtermékekhez (mint a pavilion notik is) nem. ezért is drágàbbak az üzleti modellek. ez mindenhol így van, nem csak a HPnál. lehet erre mondani, hogy nem szimpi/szemetek, akkor sem fog a gyártók hozzáállása változni.
(#26796 ) ladlac : merevlemez kezelőben adj egy betűt a meghajtónak.
start/számítógép jobb katt, kezelés funkcióban. -
Dhampir
félisten
válasz
Siriusb
üzenetére
A supportot kell megfizetni, utána éveken át kapod a támogatást, például az elhanyagolt Vistára még 2014-ig jönnek ki biztonsági frissítések. Rengeteg ingyenes, nyílt forráskódú programot lehet találni Windowsra, nagyon jó minőségűeket is.
Legrosszabb esetben XP AntiSpy programmal (Vistát és W7-et egyaránt támogat) kilövöd vagy legalábbis csökkented az információk elküldésének esélyét.
Linux alatt is már ugyanolyan programok vannak, például Firefox böngésző, amelyik el akarná kérni a konfigurációd, gépneved adatait, természetesen lehet rá nemet mondani.
A Google mindent tud rólunk, ilyen tekintetben rosszabb már a Microsoftnál, és ez tulajdonképpen az operációs rendszertől független, mert totális hozzáférése van a személyes adatainkhoz. Aki a Világhálón lovagol, annak ismerik a paripáját.
Mindettől függetlenül szívügyileg támogatom a Linuxot, de messze van még a könnyű használhatóságtól, amely pedig "az idő pénz" alapon gazdaságossá tenné a használatát.
Remélem nem haragszol rám, amiért egyéni véleményemet megírtam.

(#25847) Macisajt3
Kikapcsolt állapotban kifújhatod a port, egyébként meg szétszedéssel lehet alaposan kitakarítani a későbbiek folyamán.
(#25853) asound
Én mindig automatikusan frissítek, és sohasem volt gondom a rendszerüzenetekkel. El is halasztható az újraindítás.
-
deathtania
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
azt csak egyszer csinálja meg a legelején (igen, az k*rvára idegesítő, amikor 30 percen keresztül kapcsol le, mert neki 87 frissítést kell telepítenie). utána már csak jóság van, és havonta 1x egy frissítési kedd.
de ha kikapcsolod rendesen, és letiltod a windows update szolgáltatást, akkor semmit sem fog frissíteni... -
deathtania
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
ki hogy érzi.

két linuxos sztorim:
1. felraktam magamnak az ubuntut, mondom kipróbálom. szépen install, rendszer beállít, driverek faxa. 2 nap után összeomlott a rendszer, utána meg rendszeresen. win 7-el legutoljára valamikor az RC környékén omlott össze 1x a rendszerem, nem az, hogy 2 naponta bef*sik. ment is vissza a win 7 a gépre nemsokára.
2. kb két hónapja történt, hogy felraktam az ubuntut sógornőmék frissen összerakott gépére. (mondom nektek facebookra ez is jó lesz), aztán legalább nincs rá vírus. ott halt meg a dolog, hogy a lakásban wifi van, mert a dolgozó szobába lett behúzva anno a net, de az már a 2. csemete szobája lett, gép a nappaliba került, így valahogy csak el kell juttatni oda a netet is. hát persze, hogy a wifi-stickre 6 óra szenvedés árán sem sikerült felraknom a linuxos broadcom divert (pedig mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, több driverrel is!), akkor mondtam azt, hogy nem érdekel, veszel egy win7et.
gyorsan msdn-ről feltoltam egy 30 napos próbát, és a nagyon lol az volt, hogy kb 15 seccel gyorsabban bootolt be az optimalizálatlan rendszer, mint az ubuntu kicsit húztam rajta, és már 20 sec lett a különbség. 
-
Dhampir
félisten
válasz
Siriusb
üzenetére
Annyiból nem árt odafigyelni, hogy nagyon jól szívja a hűtéshez szükséges levegőt, tehát nem árt tisztán tartani a billentyűzetet. Házi kedvencet pedig tilos ráengedni, különben eltömíti a légutat.
A Windows milliószorta jobb desktopra, és sok program egyáltalán nem, vagy csak nagy görcsölés árán futtatható Linux alatt.

Használni akarom a számítógépet és nem buherálni, azon a korszakon már régen túl vagyok. Még mindig nem jött el a Linux desktop korszaka. A Windows-nál nincsen könnyebben beüzemelhető rendszer, legfeljebb az OSX.
Biztonság tekintetében mára a Linux is kezd hadi lábakon állni, egy jól bekonfigurált Windows is nagyon stabilan futtatható. Sőt, Linux alatt az évek során több rendszerösszeomlásom volt, mint bármikor a Windowsokkal. Vista és Win7 évek óta kiszolgálnak, és a vállalati gépeken sem volt soha bajom a Vistákkal sem. Szóval nem véletlenül fizet az ember a jó supportért.
-
Dhampir
félisten
válasz
Siriusb
üzenetére
A lélegző billentyűzet azt jelenti, hogy felülről szívja be a levegőt. A te ProBookodon nem így van?
Megérte, csak nem voltam körültekintő a Vistát illetően, mert a HP listáján szerepelt ugyan a Vista 32-bites támogatása, csak éppen egyedül az Intel driverre vonatkozóan.
Láttad már az új fényképeket a gépről?
SLED 11 futott rajta, aztán amikor a Novelltől letöltődött az AMD Video Driver frissítés, az aticonfig után akkorát kresselt a Linux, hogy újraindítás után még a Loginig sem jutottam el.

-
-
deathtania
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
quatro formaggit az AMD A8 támogatásával

(#25730) kenand:: ilyen jellegű kalandom volt már. teljesen korrektek voltak.

(#25734) Dhampir: én win 8-al, nem szórakozok egyelőre, majd ha kijön, akkor 15 Euróért megveszem.

(#25735) ktommy91 :

ja és még egy kérdés!
melyik AMD Vision Engine Control Centert akarjam én telepíteni? A legújabbat (12.4) vagy azt, ami a HP oldalán megtalálható? (visszautalva a korábbi 6755G2-s problémámra, ami azóta sem oldódott meg...) -
deathtania
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
ugyanezt a rendszert visszatenni? nincs az a pénz...

meg próbáltam belemenni, de olaszul volt az egész (mivel egy olaszországból származó notiról van szó...). egy kukkot annyit nem értettem belőle.
meg így legalább nem a (szerintem) mókolt oprendszer lesz fenn, hanem egy full friss telepítés. de meglehet csinálni, igaz?
meg így legalább nem lesz teleszemetelve a HP reklám alkamazásaival, csak a legfontosabbakat rakom fel...
-
Dhampir
félisten
válasz
Siriusb
üzenetére
Röhejes, hogy a SLED 11 SP2 kerneléhez nincsen HP-s ATI támogatás. Hiába installáltam a Novelles ATI telepítőforrásból, nem működik, csak a SP1-es régi kernellel.
Tehát vissza kell térni a régihez.
Ez a ProBook nagyon válogatós, grafikus illesztőprogramot tekintve Linuxon és Windowsban is csak azt eszi, amit a HP ad neki.
A diszkrét kártya támogatása ennek a notebook-típusnak a kritikus pontja, mert például Vista alatt is minden gyári program működött, csak ezt az egy lényegeset nem készítette el hozzá a Hewlett-Packard.
Kíváncsi leszek rá, hogy ha majd a Novelles forrásból ráfrissítesz a SLED 11 SP1-re, akkor változik-e a kernel és fog-e működni a videokártyád?
-
Macisajt3
tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Először is köszi szépen a segítséget!
A win nem kúszott fel teljesen: telepítés közben ugye párszor újraindítja magát és rögtön az első újraindításnál már nem tudott indulni. Szóval szerintem mielőtt feltenné magát a win 7, leszedi a boot loadert és saját maga alatt vágja a fát.Hp recovery tools-szal sikerült most visszatenni az eredeti állapotot, úgyhogy tiszta lapról indulok

750es vinyóm van és win 7 telepítő partícionáló részlege alól a következők látszanak:
Partíció 1: 20gb
Partíció 2: 3.4gb (elsődleges)
Partíció 3: 2.0gb (elsődleges ; HP_TOOLS néven van)
Partíció 4: 15.6gb
Partíció 5: 657.7gbSzerinted mi a lehet ezeken?
A 20-as lesz a linux rendszerpartíció, a 657-es üres. De a maradék kettő? Melyik lehet az eisa?
Ha a 20ast formázom, felteszem a win 7-et, majd eisa partícióról kérek egy hp recoveryt, akkor működni fog, vagy rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838, 100% Akksi
- Oyomba VGP-BPS26 utángyártott akkumulátor / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Esetleg ógy, hogy párhuzamosan van fent a két OS
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tehát akkor ha esetleg majd újratelepítésre kerülne a sor, akkor vissza rakhatom úgy ,hogy megmaradjanak a cuccaim?

Pyttawrx