Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
wmati
addikt
Tapasztal valaki ilyet ? Már nekem is ez a bajom és legtöbbször PH oldalakon jön ki
http://prohardver.hu/tema/ibm_lenovo_thinkpad_topik/hsz_36998-36998.html -
Trapéz
csendes tag
Szevasztok! 2 hete vettem egy compaq6910p lapost. Meg tudná mondani valaki hol tudom meglesni, hogy mikor gyártották (szerelték össze)? Esetleg, hogy mennyit bírnak ezek a modellek átlagos használat mellett (években mérve)? Előre is köszönöm!
-
Thusor
őstag
Van nekem egy HP elitebook 2540p laptopom. Mostanában észrevettem, hogy néha akad a hang mikor zenét, filmet nézek, skypeolok. Ilyenkor mintha kicsit az egér is beszaggatna. Szerintetek mitől lehet, ilyet régebben nem tapasztalatm?
-
B-L-A-C-K
titán
Akinek a gépében T9400-as proci van, írjon már jelenlegi netezés alatti proci hőmérsékleteket nekem.
Előre is köszi!
-
Hunter2
addikt
egy németországban vagy ausztriában vásárolt Compaq Presario CQ57-es notira érvényesíthető a garancia magyarországon?
emre
10,8V-os van benne gyárilag.

Van is egy eladó nekem ha érdekel. 2 órát megy wifi+filmnézéssel. -
emre
veterán
Üdv Urak!
A kérdésem a következő:
Hp Compaq 615-be létezik két feszültséggel akku. (10,8v és 14.8v)
Honnét tudhatom hogy nekem melyik kell, ugyanis akku nélkül vettem a lapost.
Hálózatival simán működik.
Ha ez jelent valamit a töltője 18,5v-ot ad le. -
Szomy
csendes tag
Sziasztok!
Végül sikerült megoldanom a fent említett problémát, és leírom ide, mert hátha valakinek még hasznos lehet.
Ahogy sejtettem abból eredt a kékhalál probléma mert a gépre nem tudtam feltenni a HP által készített Intel Graphics drivert, és ezért amikor váltani akart az intel kártyára egyszerűen meghalt a gép.
A megoldás abból jött, hogy letöltöttem az Intel oldaláról a rendes grafikus drivert, ami telepítésnél meg is krédezte, hogy felülírom-e a mostani HP által feltett drivert. Leoékéztam, feltette. Majd ezután feltettem még egyszer az ATI drivert (A HP-sat), és 1 újraindítás után máris tökéletesen ment a manuális vezérlésre kapcsolás.Köszönöm még egyszer, azoknak akik próbáltak segíteni
Végül csak meg lett a megoldás. -
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem egy HP PAVILION g6-ot laptopot.
Freedos van rajta és az istenért nem tudok rá win-t tenni, hiába állítom át a boot helyét cd-re.
Hogy tudom rávarázsolni a win7-et?
Köszi a segítséget! -
Szomy
csendes tag
Sajnos annyira jól sikerült a driver telepítés, hogy fel tett valami olyant ami miatt most már egyfolytában kékhalált dob, de most újrateszem az egészet aztán tiszta lappal kezdek

Meglátjuk mi sül ki belőle... -
Szomy
csendes tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Linuxos volt alapból, a gép és ugye rendes Windowsra már nem tellett, szóval első kérdésre a válasz igen. (Csak így szép árnyaltan)
A videókártya drivert az a HP oldaláról szedtem le mert tudom hogy a rendes AMD driver az nem működik a HP Switchable technológiájával. (ATI Video Driver and Control Panel, ezt szedtem le).
Ebben viszont már nem vagyok teljesen biztos ami most következik, azaz hogy minden driver lent van-e mert csak gyorsan végigfutottam a driverek listáját és 20 drivert töltöttem le, majd dobtam fel a gépre, ebben az esetben meg tudod mondani, hogy biztosan milyen driver kéne amit lehet hogy nem tettem fel? [Innen]És végezetül, igen a BIOSban be is van kapcsolva, mellesleg a legújabb BIOS van fent amit a fenti linkről töltöttem le.
-
Dhampir
félisten
Maszek Windowst használsz, melyik verziót? A (HP oldaláról letöltött) drivert frissítetted már?
Nézd meg, hogy az összes Intel driver fent van-e, és az Essential System Updates for Microsoft Windows 7.
A HP SoftPaq Download Manager lehúzza a szükséges illesztőprogramokat.
A BIOS-ban be van kapcsolva a váltható grafika?
-
Szomy
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó topikba írok-e, de nagyon remélem hogy az itteni sok HP szakember egyike tud nekem segíteni.
A napokban vettem egy HP Probook 4530s notebookot, ami dedikált AMD HD6490-el, és egy alap Intel (3000?) displayel rendelkezik. Sok külföldi fórumon olvastam hogy ez a "switchable graphics" nem mindig megy tökéletesen a HP laptopoknál.
Sajnos nálam is előjött ez a probélma, mégpedig az, hogy amikor a catalyst control centerben próbálom átállítani ezt az automatikus választást a két VGA közül, egy manuális váltásra, akkor, kapok egy szép kis kékhalált. (Abban sem vagyok teljesen biztos, hogy ez az automatikus választás úgy működik, ahogy én gondolom, és egyáltalán működik-e.)
Sajnos semmi ötletem nincsen, hogy oldhatnám meg a problémát, próbáltam újratelepíteni a drivereket, az intel driverét fel sem engedi tenni mert azt írja, hogy "Ez a számítógép nem fele meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek.".
Szóval összefoglalva, az lenne a kérdés, hogy valaki már találkozott-e ezzel a hibával, és ha igen hogyan tudta megoldani?Amúgy a laptoppal teljes mértékben meg vagyok elégedve 1 nap használat után, minden a helyén van a billentyűzet is nagyon tetszik, szóval eléggé jól össze van rakva a gép.

A válaszokat előre is köszönöm.

-
Pocok256
veterán
Idővel igen
Szeptember elején már 100% hogy lesz.pethYeti: Én nem vagyok meggyőzve erről :/ volt már, hogy 90 fok környékén eldobta magát a gép

Persze jó lenne megnyugtató infot kapni erről, hogy mégis mire lehet számítani ha napi 5-6 órát 85 fok körül megy a gép akkor az káros e neki :/ Vagy ez benne van a betervezett használatba :S
-
kutga
félisten
válasz
deathtania
üzenetére
Kapni ilyen gépet minálunk?

-
Pocok256
veterán
válasz
deathtania
üzenetére
Ja játék alatt tunning közben mértem max 87 fokot, de az már tuti egészségtelen neki.
Nem rég néztem A10 7650 el annyi pontot kap 3dmark11 ben mint a mi szénné húzott gépünk. Szóval egy olyan kéne nekem probookba és 3 évig el is felejteném a laptopvásárlást. -
deathtania
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
én is gondolkodok egy A10es Probookon, csak hát nincsenek. kicsit nagy nekem ennek a kijelzője, szal valami 14"-os notit kellene beszereznem.
bár ha a 85fokot játék alatt mérted, az egész jó. nálam a grafikus már 95 fok környékén is szaladgált.

csak mióta nem játszok kicsit sok lett nekem ez a gép.

-
Dell XPS
veterán
válasz
Sir Sparrow
üzenetére
Amennyiben, van úgy hogy teljesen rendben van minden, akkor érintkezési problémák miatt van a hibajelenség. Ez lenne a szerencsésebb!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Sir Sparrow
üzenetére
Írtam Neked a másik topic-ba is, hogy valószínűleg az inverter adta meg magát.
-
Sir Sparrow
tag
Sziasztok!
Van egy Pavilion dv5-ös gépem és az a problémám, hogy a kijelzője elsötétült teljesen.
Először csak enyhén villódzott néha - főleg mikor ki-be csuktam, de véletlenszerűen is csinálta -, viszont most először teljesen elsötétült. Ha lámpával megvilágítottam az LCD-t, akkor azért látszódtak a dolgok, de fedél lecsukásra nem jött vissza a kép (háttérvilágítással lehet vmi?). Elaltatás-ébresztés után újból volt képernyőm, de kicsit féloldalas (az LCD egyik fele kicsit sötétebb volt), de pár villódzás és megint jó volt minden. Mi lehet a baj? Hogy lehet orvosolni? (Garanciám már nincs rá!) 
Köszönöm!

-
Pocok256
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Hát az volt tervben, de rájöttem, hogy feles mert ezen a gépen is minden megy szinte maxon. (el sem adnám ha 3 év gari lenne rajta alapból vagy sokkal jobb hűtése lenne és megbíznék benne, de így hogy néha 85 fokot is eléri már vészesnek titulálom élettartam szempontjábol.... na meg ez az egyik visszatartoja az y580 nak is a hőfok és élettartam....) Akkor meg minek
Hp probookkot néztem most ki A10 el csak még beszerezni nem lehet :/ -
Pocok256
veterán
válasz
deathtania
üzenetére
Elméletileg találok, de pontos linket még nem nagyon leltem, de majd akkor rájuk írok

Bár ha 50k lesz akkor inkább benevezek egy új gépbe ez már úgyis lassan fél éves múlt :/
-
Pocok256
veterán
válasz
deathtania
üzenetére
Sziasztok az adatlapomon lévő hp pavilion dv6-os géphez keresnék gyártói garancia kiterjesztést, de egyszerűen sehol sem találok, létezik az, hogy erre a típusra nem lehet venni ?
-
deathtania
senior tag
pedig van: Milyen notebookot vegyek? itt tedd fel ezt a kérdést.
amúgy szvsz hp probook van ebben az árban.
szerk: hú, nem láttam, hogy válaszoltak rá, a cache még most frissített csak.

-
kutga
félisten
Itt nyilván HP-t fogunk ajánlani, de a topik ami inkább neked kell:
-
oxox
addikt
Ave Guruk,
nem talaltam milyen laptopot vegyek magamnak topicot, ezert ide teszem fel a kerdesem:
a kolleganak kene egy uj noti
toshiba-ja volt eddig, de a veget jarja....150-160k szan ra...mit javasoltok, ill. maradjon a toshibanal, vagy van valami jobb vetel szamara....ujjat szeretne szamlaval/garanciaval, de ez leginkabb csak erdeklodes.

oxox -
negyedes
addikt
Na most mar a hpnal es beutott a pluged in note charging uzenet. Mit csinalhatnek? Probaltam mar a hp support oldalan leirtakat.
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
ProBook 4520s-be szeretnék a vinyó helyére egy SSD-t rakni.
Mire érdemes odafigyelni egy ilyen műveletnél, vásárlásnál? -
kapi12
tag
Heló!
Nekem van egy hp7150sl laptopom és mostanába előjött,hogy a laptop megfagy néha és a wifi ledje villog fehér narancssárga ez mit jelent?újra indítás után helyre áll minden...
köszi előre is!
-
somasz
addikt
Üdv!
8460p-hez keresek magyar billentyűzetet! Honnan lehetne legolcsóbban hozzájutni és mennyiért? Külföldi garanciát hogyan lehet itthon érvényesíteni? -
wwhy
veterán
32 GB-os, TRIM, MLC SuperTalent 1,8-as u(micro)SATA SSD érdekel vkit?
Leadásra vár egy rendelésem, 8e Ft/db, új - a HDD helyére tökéletesen passzol
Csak azok jelentkezését várom, akik 100%, h át is veszik!
(ugyanakkor eladó egy újszerű 2530p) -
okmaci
csendes tag
válasz
deathtania
üzenetére
Köszi, meg fogom próbálni!
-
deathtania
senior tag
válasz
okmaci
üzenetére
próbáld ki az easus partition master home editiont. otthoni felhasználásra teljesen ingyenes (!!!), és szépen lehet vele a partíciókat állítgatni. én ezzel csináltam meg úgy az 1TB-met, hogy 80GB a rendszer partíció, 833GB a dokumentumok, és 17GB maradt a HP saját recoveryje + 200MB rendszernek fenntartott. a HP_TOOLS partíció nem tudtam rájönni, hogy mire jó, mivel 9MB foglalt hely volt rajta semmi programmal vagy bármivel, így kilőttem úgy ahogy volt, mivel a win csak 4 elsődleges (primary) partíciót tud kezelni.
sokat tudó kis programocska, én ajánlom. -
okmaci
csendes tag
Sziasztok!
Most jött meg a 4535-m, nagyon örülök neki!
Ez az első win7-es gépem, ezért a segítségeteket kérném! 750Gb-s a winyója, természetesen mindezt 1 partíción (na jó persze ott vannak a HP saját recovery részei + system), amit a beépített lemezkezelővel szerettem volna redukálni, de az csak az 50 %-ra engedte zsugorítani a kötetet, tovább nem. Hogyan tudnám mégis a C: meghajtómat tovább csökkenteni, mivel kicsit még soknak érzem a majd 350 Gb-t nek?! lapozófájl (8 Gb RAM van benne) és hibernálás kikapcsolva! Köszi előre is! -
sagit
veterán
persze, müxik
a 2530p-ben express card 1.0 van, ami egy 2,5 Gbit/s-es Pci-e csatornával kapcsolódik a chipset-hez (ez elméleti maximumban így ugye 320 MB/s-es átvitelt kínál)
az USB3 elméleti maximuma ennek pont a duplája (5 Gbit/s=640 MB/s)
de még így visszafogva is 5* gyorsabb az USB2-nél ( 480 Mbit/sec=60 MB/s)persze ez csak papíron van így, hogy mennyivel gyorsabb azt nem tudom. Nincs USB3-as eszközöm, csak azért ezt a kártyát vettem hátha lesz a jövőben
-
rizso
addikt
Na, ez a hsz már a T-mobile mobilinternet segítségével jött létre
Connection Manager szépen felismerte a kártyát, be is állította a kapcsolatot. -
Dhampir
félisten
Feltételezem, hogy a HP Connection Manager szoftvere kell hozzá, de nem biztos. Külső modemeket használtam már, beépítettet még nem nyílt lehetőségem használni.
Érdemes reálisan gondolkodni az eladást illetően, bár sajnos sokan mélyen áron alul hajlandóak csak vásárolni, a balek meg ijedtében gyorsan eladja, mielőtt még árverésre bocsátaná.
-
rizso
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Akksi nélkül valamiért nem akart menni, most viszont beraktam az akksit, és látszik is az eszközkezelőben a kártya, illetve wireless assistantban is tudom kapcsolgatni. Már csak az a kérdés, hogy hogyan lesz mobilnetem...
A kártya a laptopban. Kell valami spéci szoftver, amiben meg kell adnom valamilyen szolgáltatói beállításokat? Vagy mit kell csinálni?

Az a beárazós topik meg...khmm. Láttam pár aprós hirdetést, ahol nagy büszkén hirdetik a beárazást, holott...
Csak egy példa: egy kb. 100eFt-ot érő gépet "beárazni" ~230k-ra, hááát, érdekes. Na mindegy, senkit nem akarok ezzel megbántani, de szerintem többre megy az ember, ha körülnéz a piacon, hogy mit mennyiért lehet kapni, átgondolja, hogy ő mennyit adna érte/mennyiért válna meg tőle, és megpróbálja belőni magának az árat. -
bcrics
tag
Hello, Mennyit érhet ez a gép most?
[link] -
rizso
addikt
Ha van 3G modem a gépemben, akkor eszközkezelőben valahol írnia kellene, igaz?
-
adnoctum18
senior tag
Valaki használ Windows 8-at a 2540p-jén?
Ha igen mik a tapasztalatok? Érdemes feltenni, driverek terén rendben van?
-
-
sagit
veterán
igen olyan volt mint amit linkeltél, apumnak még most is olyan van csak újabb generáció (i5-el már, nem c2d val)
a 2.1 nem rossz tényleg, de én szeretem a hangerőt na
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
am itt az express card-ba dugható 3 db usb 3 kártya
nekem is ez volt a kevés ( usb)
és még a hdmi is hiányzikakinek meg van kedve megtuningolhatja a noti világítását: [link]
-
rizso
addikt
Naná, hogy linkeld, lehet én is benevezek egyre

Nem tudom pontosan milyen XPS-ed volt (gondolom ilyen), nekem ilyen, és bizony durva hangzása volt, sokszor be sem kapcsoltam a külső hangfalakat (még szolid zenehallgatásra is jó volt - baráti sörözős beszélgetések mellé meg egyenesen tökéletes)!
Dhampir: most közel egy hétig én is nyúztam öcsém Probookját - tényleg jó gépek

-
-
rizso
addikt
Nekem néha azért jól jönne egy erősebb hardver, nem vetem meg a játékot sem, ha van egy kis fölösleges időm.
Ami miatt még nagyon szerettem az XPS-t, az a viszonylag nagy, 17,3"-es kijelző és a 2.1-es JBL hangrendszer. Tudom, mindegyiket lehet pótolni (otthon pótolva is vannak), de nem egyszer volt már olyan, hogy máshol is kellett a korrekt hangzás és a méretes kijelző, és az XPS-ben mindkettő kéznél volt. Még az akksiidő is tök jó volt a 9 cellás akksival - simán verte a 2530p-m 6 cellás akksijának a teljesítményét. Világítós billentyűzet az XPS-emben nem volt, viszont az előtte lévő Toshiba P750-emben volt, és hát tényleg nem rossz dolog. Mondjuk a 2530p világítása is több a semminél...
No de fölösleges hasonlítgatni a kettőt, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya

Ja meg közben eszembe jutott, hogy hát szegény 2530p csatlakozókkal sincs elárasztva, néha ez is hiányzik (még ha van is külön USB hubom, vagy lehet hozzá kapni dokkolót).
-
deathtania
senior tag
tud valaki 200k alatt 14-15"-os, világító billes hp notit minimum 4 magos/szálas proccal és matt kijelzővel?
kezdem a dv6 6b08eh kijelzőjét kicsit nagynak érezni, meg zavar, hogy a G15 után ennek a billje nem világít.
10-20k-t még rádobnék erre a notira egy "jobbért"... -
sagit
veterán
hwinfo32-vel a ventit szabályozhatod, akkor csendesebb lesz
am nálunk is megtetszett barátnőmnek a masina, én egy 2510p-t vettem neki
netezésre az is teljesen elég, egyedül az 1080p youtube fekteti megam én is Dell Studio XPS-ről váltottam vissza, onnan nekem az ips nagyobb felbontású kijelző és a világító bill hiányzik csak, az erősebb hardver cseppet sem
a 3 kg-os súlyról és a rövidke üzemidőről nem is beszélve
-
rizso
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
A ciripelést szerencsére nem hallom normál távolságból, így az nem izgat. A vezeték nélküli gomb kicsit jobban bánt(ott), az valahogy még most sem az igazi (volt 8530p-m, tudom hogyan kellene működnie), de legrosszabb esetben a segédprogramon belül is tudom ki=bekapcsolgatni a wifit/BT-t. Kicsit furcsa volt elsőre, hogy a proci filmezés közben akár 60-70°C-ig is felmegy (volt hogy FHD filmnél 75°C-ig felkúszott), mert az XPS-ben az i5-2450m ilyet nem csinált, de be kellett látnom, hogy az SL9400 mégiscsak régebbi fejlesztés, és hát nem is egy 17"-es házban van, hanem csak egy kicsiben, no meg a kánikula sem kedvez a hőmérsékleteknek. Most pl. a 30°C-os szobában netezés mellett 46°C körül van a proc hőmérséklete, ami ugye abszolút rendben van, szóval megnyugodtam.
Egyébként igen, nagyon megérte, nem bántam meg. Nyilván le kellett mondanom néhány dologról (főleg az L702x után), de 70-80k körül szerintem remek vétel a 2530p, sokkal jobban megérte számomra, mint pl egy netbook, vagy éppen egy hardverben erősebb, de gyengébb minőségű gép. Páromnak is nagyon bejön, fűzi is a fejem, hogy cseréljek vele laptopot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dhampir
félisten
válasz
Siriusb
üzenetére
Ubuntu alatt így sikerült beüzemelni.
(#26795) rizso
A ciripelést leszámítva (ilyenről Thinkpad esetében olvastam) megérte megvenni?

Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- 3D nyomtatás
- sziku69: Szólánc.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- SörcsaPH!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Lenovo thinkpad x13 g2 ryzen5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Először csak enyhén villódzott néha - főleg mikor ki-be csuktam, de véletlenszerűen is csinálta -, viszont most először teljesen elsötétült. Ha lámpával megvilágítottam az LCD-t, akkor azért látszódtak a dolgok, de fedél lecsukásra nem jött vissza a kép (háttérvilágítással lehet vmi?). Elaltatás-ébresztés után újból volt képernyőm, de kicsit féloldalas (az LCD egyik fele kicsit sötétebb volt), de pár villódzás és megint jó volt minden. Mi lehet a baj? Hogy lehet orvosolni? (Garanciám már nincs rá!) 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pyttawrx