- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
ODD helyere lehet caddyt rakni, de nemreg volt valaki aki megjarta mert nem ment a caddyrol a boot, ugyhogy ra kell nezni milyen caddy az.
1,8-as SSD nincs ebayen?
Ebay akkuktol kicsit felek, esetleg ha rendeles elott rakerdezel hogy kuldjenek rola fotot, ha van rajta HP azonosito akkor eredetinek kell lennie.
-
rossitibi
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy hp mini 210-ese Windows 7 starterrel. Memóriát szeretnék bővíteni (ddr3 1 gb van benne most) mert nagyon lassú! Nem tudom van-e más megoldás a gyorsításra,újkorában sem volt sokkal gyorsabb,tehát takarítgatással,meg ilyesmivel semmire sem mentem.Szóval a kérdésem,hogy keressek memóriát? Elég az hogy ddr3 és bármelyik jó bele? Vagy honnan tudom milyen típust keressek? Szerintetek elég lenne plusz 1 giga? De azt sem tudom mennyi férne el benne!
-
malwy
senior tag
Üdv
Holnap érkezik alfa156-tól egy 2530p, 120GB hdd-vel.
Utóbbitól előre félek, úgyhogy vagy az ODD helyére kerülne egy ssd, vagy a winyó helyére. A kivett eszköznek pedig vagy rendelek vmi külső usb-s házat, vagy nem.
Valószínűleg egy usb-s caddy lesz az apróról inkább, nem akarok trimmel és lasabb+drágább 1,8as ssd-kkel bíbelődni.Másik: 6 cellás akkuval kapom, amire azt nyilatkozta, hogy több, mint 3 órát bír. Nos én 9 cellással hallottam 11+ órás használatról. Ebayről ami már genuine-nek van írva, 11 körüli akkuk már használható kategóriájúak, vagy felejtsem el ebayt akku ügyben?
erre gondoltam -
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy rendelkezem egy HP G62 a70-eh típusú notebookkal, és szeretnék hozzá dokkolót venni.. akárhogy keresgéltem a neten, nem sikerült ráakadnom sehogy. Tudtok erről valamit, hogy ehhez a típushoz egyáltalán nem lehet venni, vagy valahogy máshogy keresgéljek?
Köszi!
-
pethYeti
addikt
Ezt a HP ProtectSmartot használja valaki? Érdemes feltenni? Akkor is működik ha ssd és hdd egyszerre van a gépben, tehát nem okoz kárt esetleg az ssd-nek?
-
zsolthee
senior tag
válasz
Jégkokó #26388 üzenetére
Első lépésben próbálj kontakt hibát felfedezni: fedél nyitása-csukása befolyásolja-e lilulást, kijlelző hátulja illetve az inverter feletti műanyag rész érzékeny-e kisebb nyomásra.
Ha negaítv az eredmény akkor LCD-re illetve VGA-ra tippelek. Ez esetbe külső monitoron kéne megnézni, hogy előjön-e a hiba. -
zsolthee
senior tag
válasz
redbiro #26377 üzenetére
A 830-as Samsung egészen jó, árban is elfogadható.
-
Monyos
aktív tag
köszönöm a gyors választ!
Utána néztem annak a típusnak amit küldtél, mert olyan webshopból kell rendelnem, ahol van pick pack pontos átvétel.
BQ350AA ezen típusszám alapján kerestem és találtam többet is, de ez a 2 bolt votl ami jó áron volt és pick pack pont átvétel is lehetséges:
Sigton HungaryMegköszönném ,ha azért ránéznél ,nem ám valami mást rendelek...
-
Monyos
aktív tag
sziasztok!
Ismerősöm azzal keresett meg, hogy nagyon rossz állapotban van a laptop aksija /10 percig bírja talán a gép akkumulátorról/, segítsek neki a vásárlásban...
Sajnos akkumulátorok terén nem nagyon képben ,ezért gondoltam rendelés előtt itt is megkérdezem a véleményeket.
A srácnak egy HP Compaq 620 típusú gépe van.Mi az amire oda kell figyelni akkumulátor vásárlás esetén?
Kapacitás?Teljesítmény?
Ezt találtam neki , ami megfelelő lehet:
[link]Kapacitás: 5200mAh
Teljesítmény: 56WhVan ennél jobb/olcsóbb?
Előre is köszi! -
6910p-be milyen ssd-t érdemes venni?
sata2, 2,5"?
nem akarok túllőni a célon. -
kelly7
aktív tag
válasz
zsolthee #26373 üzenetére
Szét szedtem a töltőt. Nem volt olyan nehéz, és nem is tört el. Viszont odabent nem nagyon lehet mókolni mert agyon van nyomva valami sziloplaszt szerű anyaggal. Két vezeték is elég érdekes. Egy szigetelt szál, meg körülötte fémharisnya. Na a lényeg hogy meg csináltam és jó
-
Jégkokó
veterán
egy olyan problémám volna hogy van egy compaq evo n1015 laptopom és a kijelzője bizonyos esetekben belilul.Mi lehet a probléma?Vagy a legegyszerübb a megoldás ki kell cserélni benne a szalagkábelt?Mert ha az inverter lenne benne rossz , akkor egy baromi nagy csík vagy folt lenne benne, de ilyne probléma nincsen vele.
-
zsolthee
senior tag
-
Macisajt3
tag
válasz
Turbobacsi #26369 üzenetére
Valahogy sejtettem
Köszi a segítséget!Akkor vagy marad a hdd, vagy a hdd helyére megy be az ssd.
Ugye jól olvastam, hogy sata3as ssd mehetne a gépbe?
Az esetleges hdd-ssd csere van valamilyen kihatással a hp-s garanciára?
-
Macisajt3
tag
Egy proobok 4730s gépben nem tudja véletlenül valaki, hogy van-e hely egy ssdnek anélkül, hogy bármi mást kiszednék? A gép nálam asztali gépként is szolgál, úgyhogy adatok miatt kell a rendes hdd, viszont hurcolászva is eleget van, úgyhogy az optikai meghajtó is kellene.
-
Atipapa
csendes tag
Össze rakni utána már nem lehet , csak szigetelő szalaggal tudod rögzíteni hogy ne essen szét .
-
Atipapa
csendes tag
Szét lehet szedni , de eléggé gány módon , mert géppel van össze préselve a műanyag . Csavar húzóval szét lehet feszegetni az illesztésnél , de eléggé ronda lesz , főleg ha még össze is van ragasztva . Én már csináltam ilyet tapasztalatból tudom . Egyszerűbb lenne , ha csavarosra gyártanák őket .
-
kelly7
aktív tag
Nem tudja valaki véletlenül hogy az akksi töltőt hogyan lehet szétszedni? El van törve a kábelem azon kéne kicsit visszavágni.
-
Dhampir
félisten
Gonda Gábor lett a HP Enterprise Group új vezérigazgatója.
Gratulálunk!
-
válasz
Drughi #26362 üzenetére
Probook 4535s service manual-ba nem reszletezik kulon a dolgot, szoval ez alapjan barmilyen DDR3 modul megfelel. Es ugyebar ez is a logikus.
(Miert ne menne vele.)
Egy 1333 Mhz-es 4GB-os modult ugyebar mar kapsz 6k korul ujonnan, es ajanlott is SSD melle, mert ha SSD-n lesz a rendszer, akkor ajanlott kikapcsolni a pagefile-t, es ahhoz meg kell a 4GB+ memoria.
-
Drughi
addikt
Probook 4535s-be bármilyen DDRIII-1333MHz-es ram jó lenne?
4GB van benne, de szeretnék még egy 2GB-os modult (vagy 4GB-ot) belerakni. Elég filléres tunning, de ha már ssd-t is veszek, akkor ezen ne múljon semmi. -
Drughi
addikt
válasz
Dhampir #26353 üzenetére
" Nincsen csúnya nő,
csak válogatós férfi."csak kevés piaON: Probook 4535s-be szeretnék az optika helyére extra hdd-t (ssd-t) tenni.
ebayen ezt találtam: [link]Szerintetek simán menni fog? Thinkpad T500-ba már szereltem be, azzal gond nélkül ment, amit ahhoz árultak.
Esetleg itt aprón foglalkozik vele valaki? -
Dhampir
félisten
válasz
deathtania #26352 üzenetére
Nincsen csúnya nő, csak válogatós férfi.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
deathtania #26350 üzenetére
egyik kolis csaj laposában meg fél évvel a vásárlás után egyik napról a másikra 9%os kondíciós lett a hdd ~2100 badsectorral
Viszont diagnosztika közben kiváló lehetőség nyílhat az ismerkedésre.
-
deathtania
senior tag
válasz
::Trunks:: #26349 üzenetére
az azért elég fain volt, amikor szobatársam toshiba laposában fél éven belül 3x kellett hdd-t cserélni mert mindegyik megadta magát. egyik kolis csaj laposában meg fél évvel a vásárlás után egyik napról a másikra 9%os kondíciós lett a hdd ~2100 badsectorral.
akinek a környezetemben toshibája volt mindenki panaszkodott rá a hdd-k miatt, a hp-kra még nem érkezett panasz, pedig van egykét éltesebb (4-5 éves) darab is a környezetemben. szóval én toshibát ha ingyen utánam dobnák is visszaadnám, mert annyira sok rossz tapasztalatom volt velük...
haverom 5éves AMD-s HP Compaqja meg volt, hogy fél évig ventilátor nélkül ment nulla hűtéssel (igaz akkor csak fél órákra tudta hurcolni, mert túlmelegedett és lefagyott a rendszer....), és még mindig tökéletes benne minden zsanér, procc, vga, pedig külföldre is hurcolta és nem kímélte a kicsikét.
ezek után én azt mondom, hogy a hp nem lehet annyira rossz... -
::Trunks::
senior tag
válasz
deathtania #26347 üzenetére
Én toshibáról váltottam most HP-ra nekem az ellenkező a véleményem
-
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #26347 üzenetére
-
másik kérdés:
lehetséges valahogy a touchpad és a touchstick gombjait külön funkcionalitással használni?
mert most együtt változik a funkciójuk, attól függetlenül, hogy melyiknél állítom be.köszi
red -
pitetomi
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez a kérdés nem biztos hogy ebbe a topikba való, de nem tudok dönteni.
Két gép vásárlása között vacillálok:
- HP ProBook 4535s
- Toshiba Satellite L850-13U.
Csak filmnézésre, internetezésre, letöltésre, skypolásra és max 1-2 játékra (FIFA12, COD) kéne. A HP-ban az tetszik, hogy magyar a billentyűzete, viszont a Toshiba meg teljesítményben jobb. Át/érték aránya melyiknek jobb? És melyik a megbízhatóbb?
Köszi mindenkinek a segítséget!
Üdv: pitetomi -
sziasztok!
most vettem egy 6910p-t, és szeretném életre kelteni a fringerprint readert.
feltelepítettem a protect toolst, szépen végigmentem a varázslón, minden rendben ment.
windows logon esetén szépen meg is jelenik a kis pajzsocska, ha azt választom kéri is hogy húzzam le az ujjamat.
DE, amikor ezt csinálom, egyáltalán semmi nem történik, még hibaüzenet sem jön.
előtte ibm-em volt, azon is így használtam, szóval nem először látok ilyet, most azonban teljesen tanácstalan vagyok.esetleg valami ötlet?
köszi,
red -
Koszonom a valaszod!
Hat vegulis 3 eves, szoval valoban lehet, hogy csak ennyit birt.
A HDD fogyasztasban teljesen igazad van. Utanaolvastam, es a 750-esem kevesebbet fogyaszt mint a volt 320-asom.
Az SSD fogyasztasa valoban elhanyagolhato. A memoria szinte'n.A processzor viszont tovabbra is kerdeses, mivel nem lehet tudni, hogy mennyivel fogyaszt tobbet T9900 T6400-nal. A TDP (Thermal Design Power) nem azt jelenti, hogy ennyit fogyaszt a CPU, hanem azt, hogy akkora ho" disszipaciora (leadasra) kell tervezni hozzajuk a hutest. (Egyszerubben megfogalmazva: A TDP az adott CPU altal max. leadott hőmennyiség full load-on, Watt-ban megadva.)
Ebben az esetben is a 35W az csak egy TDP osztaly, amibe meglepo modon mindket emlitett CPU beletartozik, pedig a T9900 sokkal tobb ho"t termel a T6400-nal. -
Udv!
Akkumulator problemaval fordulnek feletek.
Egy DV6-1130eh modellrol van szo, amiben mar sokminden ki lett cserelve / bovitve lett.
- 320GB-os winchester lecserelve 750GB-osra, es ez ment egy HDD Caddy-be az ODD helyere.
- HDD helyere egy 64 GB-os Samsung SSD
- 1 GB-os DDR2 modul helyere egy 4 GB-os modul (igy osszesen 6 GB)
- es legutobb a T6400-as core2duo lett lecserelve egy T9900-asraAmig az utolso muvelet meg nem tortent, tokeletesen mukodott akkumulatorrol. Nagyreszt toltorol hasznalom a gepet, de a minap lehuztam rola. Ekkor ~10% volt az elhasznalodottsag, majd mikor olyan 55% kornyeken jart a toltottsegi szint, hirtelen leesett 0-ra, majd leallt a gep. Azota nem toltodik akkumulator, es irja is, hogy cserelni kell. Elhasznalodottsag 65%-ra modosult.
En arra tippelek, hogy a gepben a sok modositas tul sok aramot vett fel aksibol, amit nem birt. Mennyire valoszinu ez az elmelet szerintetek? En erre abszolut nem gondoltam, hogy ez fog tortenni, max arra, hogy - sokkal - gyorsabban meriti le akkumulatort a gep, de hogy ettol megfekszik ...
Mit gondoltok?
-
Jégkokó
veterán
válasz
deathtania #26337 üzenetére
Nincsen semmi vírus , mivel a tök uj xp vel is ugyan ezt a hibát produkálta.Viszont rákötve egy külső monitorra már hibátlan volt, igy az a tippem, hogy a szalagkábel szakadt el benne
-
sagit
veterán
2510p tulajok vannak errefelé?
eléggé melegszik a masina, plusz 10 fokot simán rávár a 2530p-re
ölbe véve már kényelmetlenmásnál is?
-
Jégkokó
veterán
Van nekem egy compaq evo n1015v notebookom, és a kijelzője bizonyos esetekben tejesen beliul, de csak az ablakok , mit lehetne vele csinálni?illetve miért olyan tetű lassú rajta a net, nem akar 60kbyte nál gyorsabban letölteni semmit se.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #26327 üzenetére
Még egy kis szeletnyi történelem.
Így újították fel az 1939-ben alapított HP garázst. A helyszín a kaliforniai Szílicium-völgyben található, Palo Alto városban, ahol a HP mai vállalati központja is működik:
David Packard (balról) és Bill Hewlett hangoszcillátor fejlesztése közben (amit aztán először Walt Disney használt, aki nyolc oszcillátor készüléket vásárolt az 1940-ben készült színes (Technicolor) Fantázia (Fantasia) című amerikai animációs film hangrendszerének fejlesztéséhez). A fénykép 1939-es dátumozású:
A nagy öregek:
-
kutga
félisten
válasz
Drughi #26326 üzenetére
Küldj egy képet az eszközkezelődről amiben ki van bontva a Videókártyák rész.
Nem értem mi a gond mostanában a VGA driverekkel, az én gépemben a HP gyárival és a Catalysttal is ment minden gond nélkül, igaz nekem nem DUAL GPU gépem van.
MOD
pethYeti
Manapság már az USB írók sem kerülnek túl sokba. -
ludus
aktív tag
Sziasztok!
ProBook 4510-esről hogyan tudom DVD-re írni a gyári Recovery partíciót? Merthogy újra particionálnám az egészet de jó lenne ha meg lenne DVD-n az eredeti HP cucc is hogyha esetleg szükség lenne rá vissza tudjam állítani az eredeti állapotot rajta...
Elvileg létezik a HP Recovery Manager de nem találom sehol a gépen!
Kössz! -
Macisajt3
tag
-
Dhampir
félisten
Ebben a garázsban kezdődött el:
Bill Hewlett (H) and Dave Packard (P); HP:
A garázs napjainkban egy garázs-látogatáson:
-
Dhampir
félisten
válasz
::Trunks:: #26311 üzenetére
Bocs az offért, de erről eszembe jutott, hogy lehetne az ujjlenyomat-olvasó monológja is:
Őrületbe kerget a sok ujjlenyomat. -
Drughi
addikt
Üdv,
Tegnapi nap vettünk egy ProBook 4535s típusú gépet windows nélkül és gondunk akadt a driverekkel.
Pontosabban csak eggyel, a videókártyával.A gépben AMD® Llano A4-3305M proci és AMD Radeon™ HD 6510G2 Dual GPU gpu van, viszont ezeket sehogysem tudom életre kelteni.
Leszedtem a HP oldaláról a javasolt drivert AMD Video Driver and Control Panel , illetve letöltöttem az amd oldaláról a megfelelő 12.6-os catalyst drivert, de semmi.
Az eszközkezelőben van két ismeretlen eszköz, sejtem azok lennének a videó vezérlők, mert máshol nincsenek.
Aki tud kérem segítsen!
Köszi!
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26316 üzenetére
Mobilhoz van 3M márkájú, de hogy laptophoz lenne, fogalmam sincs.
Van itt a fórumon egy-két lekles modder, lehet érdemes lenne felvenni a kapcsolatot velük (vagy vigyázni a képernyőre
).
pethYeti
Feszegetni kell, az enyém sem adta könnyen magát, féltem is hogy kettétörik, de végül csak lejött. -
pethYeti
addikt
DV6-osban mekkora hdd caddy kell 12,7 vagy 9,5-es?
-
kutga
félisten
válasz
::Trunks:: #26311 üzenetére
Nem nagyon tudok ilyenről, te milyet tervezel venni?
-
::Trunks::
senior tag
Hasznal valaki matt kepernyo foliat? Nem ront a megjelenitesen? Oruletbe kerget a sok ujjlenyomat
-
Egy gyors információkérés: egy 2007-es évjáratú HP 6710b laptop most körülbelül mennyit érhet?
Itt az aprón 40-50 ezer forint körül láttam hirdetéseket, de nem akarom elhinni, hogy egy 5 éves számítógép érhet annyit... -
Macisajt3
tag
Szia!
A recovery cd konkrétan mit tesz vissza? Megvétel után partícionáltam a teljes vinyót, mert nem volt szükségem a linuxra, illetve pl a hp_tools részre. (egyéb partícióra viszont igen, ezért ezeket törölnöm kellett) Most viszont úgy adódott, hogy szívesen visszatenném az alap konstrukciót. A kérdésem az, hogy ezzel a lemezzel van lehetőség ennek a visszaállítására?
A gép egy probook 4730sKöszönöm
-
kutga
félisten
válasz
socialkiller #26302 üzenetére
Nem, normal modban.
Lehet gyarival nem jonne elo de az meg nem naprakesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest