- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyren
aktív tag
válasz
Khelben #24699 üzenetére
Elég jó áron vettem újonnan (renew gép) és abból a pénzből most nem sok gépet tudnék venni, ezt meg szeretem, mert jó kis masina, kb azt tudja ami nekem kell. (Most nincsen a piacon 13"-os matt kijelzős, 2 kiló és 2 cm körüli gép, különösen nem 200eFt alatt)
Szóval ha egy mód van rá, nekem a gép kéne, hogy tudjak rajta dolgozni és ne a régi VAIO-n kelljen, ami az elődje volt és már nem mai darab. Magával a pénzzel sokra nem megyek, az nem szerkeszt nekem excelt. -
Tyren
aktív tag
Sziasztok!
HP ProBook 5320m géppel valakinek tapasztalata?
Az enyém elromlott és január 1 óta szervízbe rohangálok. Azóta a 3. kijelző van benne és már új alaplap minden hóbelebanccal, de még mindig nem jó és a szervíz sem tudja, hogy mi lehet a baja.
Január 1-jén azt csinálta, hogy a képernyő átváltott kékes-zöldes színbe. Kijelzőcsere után pedig villog a kijelző. (mintha egy századmásodperc alatt kikapcsolna és aztán vissza, de amit látni lehet az csak, hogy villog). Ha akkuról megy kevésbé (5-10mp-ként), ha töltőről, akkor sokkal jobban (mp-enként), kivéve ha max fényerőn van és töltőről, mert akkor jó.
Na azóta még egyszer ki lett cserélve a képernyő és új alaplap is van és még mindig ugyan az. Esetleg valakinek volt már hasonló?Volt már dolgom 1-2 géppel és azt hittem, hogy a szürkeimportból behozott VAIO szervízelése a nem egyszerű eset, de kezdem egy életre megutálni a HP-t. Még nincsen egy éves a gép és már 4 hónapja hózódik a szervízelés. Legutóbb 2 hónapot vártam a kijelzőre...
-
Szomy
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezgetem notebook vásárlását, és lenne pár kérdésem, és azt hiszem jó emberekhez fordulok ezen a fórumon.
Egy egyszerű felsorolás milyen tulajdonságokkal kéne rendelkeznie a gépnek:
-matt kijelző (ha jó megoldás a fólia is, akkor lehet fényes kijelzős is)
-legalább 500 gigás merevlemez,
-megfelelő multimédiás alkalmazásokhoz (lehetőleg dedikált videókártyával a hardveres gyorsítás miatt)
-legalább 4 giga RAM (inkább 6, esetleg 8 giga)
-jó processzor (Intel)Munkára, tanulásra használnám. (Programozás, Photoshop). Filmezésre, és néha akár játékra is.
Egyelőre ahogy nézegettem HP Probook a nyerő abból is a 4530s széria.
HP ProBook 4530s A1D47EA: [link]
4535s LG863EA:[link] (Ezzel az AMD proci a problémám)
Emelett tetszik a HP Pavilion szériája is, csak nekem mindenképpen a matt kijelző lenne a jó.Szóval végül a kérdésem az lenne, hogy milyen notebookot érdemes venni ~200k +/- 30 Ft-ból.
Másik kérdés: Megéri-e várni az új Ivy Bridge procis gépekre, vagy még egy ideig megfelelőek lesznek a "régi" processzorok.Remélem mindent sikerült elmondanom. A válaszokat előre is köszönöm!
-
Acka
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, mégpedig a következők.
Tervezek venni egy HP DV6-os notebookot Core i5-ös procival 4GB rammal és HD 6770-es karival. Azt szeretném kérdezni, hogy mire elég ez a cucc? Photoshoppolok, videókat is csinálgatok after effectsbe, játszani is szoktam.
Második kérdésem, hogy úgy tudom már érkezőben vannak az AMD új mobil grafikus kártyái. Ezek valamennyire le fogják nyomni az én általam választott gép és hasonlók árait vagy ez nem válószinű?
Előre is köszi a válaszokat!
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Kerdeznek mindenkit, akinek barmilyen sajat tapasztalata, illetve ismerostol szerzett informacioja van, hogy van olyan SSD, ami kifejezetten nem szereti a HP-kat?
Konkretan egy 8530P gepbe szeretnek venni egyet. Ime, amiket eddig kineztem, mindegyik tipusbol a 120GB-os modell:
- Samsung 830
- Crucial M4
- OCZ Agility 3
- Corsair Force 3Ezek mind SATA3 csatlakozoval birnak, mig a gepem csak SATA2-es. Tudom, hogy visszafele kompatibilis, de tobbszor hallottam mar, hogy sokszor csak elmeletben. Mas modellek is szoba johetnek, de a legtobb jot ezekrol olvastam.
Szoval mit ajanlotok?
-
P.O.C.
tag
Sziasztok,
Adott egy 4520s típusú notebook. Win 7 Prof 32bit operációs rendszerrel. Egy problémánk van vele, de az elég is
Random gondol egyet és kifehéredik a kijelző - mintha a contrast értéket irreálisan magasra húznánk. Eleinte ilyenkor újraindítást igényelt és ok lett, most már pár mp múlva magától visszaáll a rendes értékre.
Volt már alaplapcsere (2x is, először más miatt, másodszor kifejezetten emiatt), n+1 különböző driver. Sajnos eredménytelenül (hacsak nem eredmény az, hogy most újraindítás nélkül "megjavul").
Túrtam a netet de nem találtam semmi érdemlegeset, esetleg van valakinek ötlete?kössssz
-
AMD Power
titán
Ma volt alkalmam nem egy G6 szériás HP megnézni. Nem tudom mi a baj velük nekem bejönnek. Sajnos ez is olyan csillogós min a Toshiba 750 de valamiért jobban tetszenek.
Egyedül csak a fel, le nyilak egy gomb helyén (túl kicsik!)
-
Ra3
őstag
hp 6910p-nél tapasztalt valaki olyat, hogy kikapcsolt állapotban ráteszem az akkut, akkor elkezd világítani az érintőgomb sávban a hangerő némítás narancssárga ikonja?
bekapcs-kikapcs után visszaáll a normális állapotba, csak ha még egy darabig nincs bekapcsolva akkor valamennyire szívja az akkut, meg különben se világítson ha nem kell -
-
Thusor
őstag
Milyen időközönként javasolt a gép szellőzésének javításának céljából kitisztítani a ventilátor lapátjait? A szellőző rácshoz nem igazán férek hozzá a 2540p-nél így csak a ventilátort tisztítanám ki. Szerintetek az is elég?
-
qwertly
addikt
-
LacBp
tag
válasz
qwertly #24677 üzenetére
Szia!
az árat nem tudom, de szerintem ha itt utána nézel találsz hasonlót. szerintem 512mb ddr2 baráti áron olyan 1ft/mb
Amúgy igen, beleteheted, de hogy menni fog-e az mind alaplap kérdése. Tönkre tenni nem fogod, de szerintem senki nem fogja mondani,hogy igen fog menni, vagy hogy tuti nem! Egy próbát megér! Nekem volt hogy egyik slotba elfogadta a 667 -et sőőt 800ast is. a másikba csak 533 -at... ugyan az a laptop.. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van az egyik ismerősömnek egy régi HP notija amely 5 éves a vista basic van rajta 512MB memóriával.Ez nagyon kevés mert a gép rohadt lassú.nekem is van egy HP notim ehhez 2×1GB memória volt az alap már cseréltem 2×2GB.Ö gépében a memória 553Mhz megy az én fölösleges memóriám pedig 667Mhz bele tudnám a gépébe tenni minden gond nélkül?És ha igen szerintetek menyi lenne ezeknek memóriáknak a baráti árra,amúgy van még rajtuk 2 év gari. -
Z86
őstag
válasz
Khelben #24672 üzenetére
Erre van egy fizikai magyarázatom, de csak akkor működik, ha matt kijelzősek voltak a gépek
A lényege, hogy a fényvisszaverést megakadályozó réteg vastagsága összemérhető nagyságrendű a fény hullámhosszával (lambda/4 vagy ilyesmi, nem emlékszem már pontosan), és ez a vastagság általában a látható színtartomány közepére van állítva. Minél jobban eltér a ráeső fény hullámhossza ettől a középértéktől, annál jobban visszaveri a kijelző, és mivel a lilás árnyalat elég távol van a középtől, ezért olyan lesz a visszavert fény színe.
De gondolom voltak ott mindenfélék, szóval ez csak egy hipotézis -
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Van itt valaki akinek FHD-s 8540p-je van és megtenne nekem egy szívességet?
Arra lennék kíváncsi hogy a PES 2012 hogy fut natív felbontáson. -
Khelben
nagyúr
Hát nemtom, voltam olyan helyen, ahol 50 gép volt kitéve, mindegyiknél eltaláltam, hogy melyik ledes meg melyik nem. És mind lila volt. Először vissza akartam küldeni a notebookomat, mert azt hittem hibás, de közölték, hogy ez ilyen. Mondjuk azóta megszoktam meg szerencsére lehetett színbeállításokkal mérsékelni.
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Ezzel ha jól értelmezem kicserélhetem a 6910p lapimban a ccfl háttérvilágítást ledesre???
Valaki próbálta már? Jó? Nem? -
-
spyduck
nagyúr
válasz
Liberator24 #24662 üzenetére
Vagy a benne lévő VGA. Szerviz!
-
Liberator24
tag
Hali!
1 éve van egy 4525s laptopom. Pár napja furcsa jelenségeket produkál a kijelző. Bizonyos sötét árnyalatoknál piros pixelek vibrálnak, illetve világosoknál világoskék pixelek. Monitorra kikötve nincs ilyen jelenség.
Tropára ment a kijelző?
-
Baroc
tag
válasz
pethYeti #24644 üzenetére
Nekem is hasonló a probléma, csak nekem a szöveg megjelenik, viszont a Mute gomb nem világít amikor némítva van. Egyelőre én se találtam rá megoldást.
Más: HDD Caddy-vel az ODD helyére került a merevlemez, Win7 egy SSD-ről fut. A win ugye x idő után leállítja a HDD-t, ha nincs rá szüksége. Na ilyenkor van probléma: Ezt úgy teszi meg, mintha lehúztam volna a HDD-t a kábelről (vagyis eltűnik mindenhonnan, eszközkezelő sem látja). Újraindítás után tökéletesen működik.
Ha lehet, akkor megtartanám ezt a lekapcsolás funkciót, amennyiben továbbra is látja a win, és visszakapcsolja, ha kell. Most úgy oldottam meg, hogy kikapcsoltam ezt a funkciót. Ötlet?
-
Daert
őstag
Hali.
Én is 3-at kaptam. DVD1,DVD2 (Win 7 recovery media for Win 7 products SP1 64bit) és a Recovery disc(Application and Driver Recovery DVD)
Betettem a DVD1-et és elkezdte a boot-olást,majd a tovább lépegetésnél kiírta hogy,amennyiben tovább haladok mindent törölni fog a HDD-ről és az eredeti gyári beállítások fognak visszakerülni.= 1 partícó+ a 15GB-os Recovery partício.
Ezért nem mertem folytatni nehogy mindent töröljön és visszaállítsa az 1 partíciót. -
kutga
félisten
Üdv!
Én kapásból 3 recovery lemezt kaptam. Egyikkel a gyári állapotot lehetett visszarakni, a partíciókiosztással és az összes feltelepített driverrel, alkalmazással, a másik kettőn pedig egy 32 és egy 64 bites Win7 OEM telepítő van, ami semmi mást nem rak fel csak az oprendszert, a partíciókat is állíthatom és a driverek, alkalmazások közül is csak azokat pakolhatom fel amik kellenek.
-
-
-
gfefe
őstag
Sziasztok.... most hogy nincs odd a gépemben neki álltam újra nyomni a gépet pendriveről és azt hittem az agyam eldobom..... eeepc nél működő príma win7 volt felrakva pendrive-ra és nem ment a dv6 on....
Végül rá kellett jönnöm, hogy usb3 portokon nem megy sajna.... pontosítok bejön a telepítő, de magát a telepítést meghajtó felismerési hiba miatt nem engedi.... usb2 ről viszont prímán felment.....
-
Daert
őstag
-
Daert
őstag
Biztos volt már koránbban szó róla,ezért előre elnézést kérek.
Sajna melóhelyen vagyok és nagyon nem érek rá tökölni.
Szóval most kezdeném a Recovery disc-ek feltrelepítését.
Hogy kezdjek neki?
Gyári discjeim vannak.Ugyanúgy bootolhatók mint egy telepítő lemez? -
gfefe
őstag
Ezzel csak egy baj van... pokoli drága... ennyiért belsővel együtt venni usb-s dvd írót... És slimet. (amit linkeltél ide.... nekem meg sata felület kell)
(#24638) kenand : köszönöm, de a ebay nem az én asztalom.... külföldi rendelésektől valahogy távolságot tartok....
Amúgy nem sürgős a dolog mert nem nagyon van dvd már a kezem között.... külső vinyón meg bármit elhozok avagy adok....
-
-
gfefe
őstag
Sziasztok!
Végül csak rászántam magam és vettem egy hdd caddy-t itt a ph-n és tökéletesen üzemel
Hozza a benne levő vinyó a gyári helyén levő értékeket.... így ssd+hdd párossal már igen csak szépen megy a gépemkivett odd nek nem tudtok usb-s keretet?
-
pethYeti
addikt
dv-6-on újratelepítés előtt ha megnyomtam a caps lockot vagy a num lockot a képernyő jobb alsó sarkában egy kis felirat jelezte be vagy ki kapcsoltam, most újratelepítés után nincs ilyen kis üzenetem de ettől ki-be kapcsolás működik. Van valami ötlet mit kellene ehhez feltenni?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Kijelzőt lehet cserélni HP laposban?
6465b modell, lehet választani 1600 x 900 HD+ kijelzővel. Az enyém 1366 x 768-as panellel szerelt, érdekelne csak a kijelzőt tudom-e cserélni.
-
Sanyabá
senior tag
Ez még mennyire van ott?
------- -- HP EliteBook 8530p
Intel® Core™2 Duo vPro Processor T9600 (6M Cache , 2.8 GHz)
4GB DDR2-800 RAM
15,4" 1680x1050 16:10 tükröződésmentes,matt kijelző
ATI Mobility Radeon HD3650 256Mb GDDR3 (128bit,DirectX v10.1,MXM2)
500 GB Samsung sata 5400 -
Thom!
veterán
HP probook 6550b tönkrement a kijelző ebbe szeretnék segítséget kérni, merre induljak el?
-
zonusz
aktív tag
Jelent-e problémát, ha egy micro pendrive-ot állandóan benne hagyok a notebookban. A gépet - usb aljzatot, azon keresztül az alaplapot -gondolom nem zavarja, de azt sem tudom, esetleg a pendrive-ot.
pl: http://www.lexar.com/products/lexar-echo-zx-backup-drive-0?category=207 -
válasz
Thusor #24603 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor egy próbát megér.
András
Más
Ingyenes defrag, ismeri az SSD módot is.
haszos ha az SSD és vagy az opendszer nem támogatja a trimetKi kell kapcsolni a tűzfalat (rooterben is) a telepítéskor
Fizetős változat többet tud, de ez is teljesen jó
-
Joci13
csendes tag
Sziasztok.
Kinéztem egy HP 635-ös lapost amibe egy AMD Athlon II P360-as proci van. kapnék rá fél év garit. Szerintetek 200 eurót megér? a gép féléves állítólag. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged