Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
Nincs mit mérni, szabványméret, minden wxga 14-es kijelző ugyanakkora A felbontást kellene tudni, mert a displaykábel különbözhet. Ha nem ugyanolyan felbontású kijelzőt tennél bele, akkor számít. Van 30-as és 40-es is, a 40-es ledes, ezért gondolom a tied ccfl-es.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
Ha a felbontás megegyezik, akkor van rá esély, bár ibm-nél volt eset trükkös firmware-re. Ha még nincs meg a kijelző, esetleg dell D620-ba valót tudok újat 12e ft-ért és ha nem jó bele nem kell megvenned.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
negyedes
addikt
válasz Penész Gomba #28094 üzenetére
Probalj ki tobbfajta disztrot es majd meglatod melyik tetszik. Minden menni fog rajta, de ne szamits konnyu munkara. ati drivert sokszor kell mokolni hogy menjen rendesen linux alatt.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Penész Gomba
tag
sziasztok!
Van egy Hp Probook 4535s-em. Szerintetek milyen Linux distrot rakjak rá? Most térnék át linuxra, és tanácstalan vagyok. Zorin Os-t néztem, Ubuntut meg Fedora-t, csak nem tudom, hogy ezek mennek-e hibátlanul ezen a masinán. Illetve ott is gondban vagyok, hogy 64 bites vagy 32 bites változatot szedem le, mert olvastam ubuntu.hu-n hogy nem érdemes a 64 bitet leszedni mert sok program nem megy rajt.
Ha van valaki akinek hasonló masinája van és linuxot futtat rajt, attól elfogadnék egy kis beszámolót.
-
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
Probook 4330s-be tervezek SSD-t venni. Keresgéltem sok fórumban, ebbben is, de konkrétumot nem találtam, hogy SATA-II vagy SATA-III csatlakozón lóg-e a HDD a laptopomban.
Az alábbi leírást találtam viszont:
[link]A 26. oldalon kezdik felsorolni a HDD típusokat ehhez a laptophoz és ott van az Interface sorban, hogy SATA 2.6 3Gb/s, ez akkor azt jelenti, hogy SATA-III csatlakozó van benne?
Előre is köszönöm.
-
TBone
tag
sziasztok! hp 6830s után érdeklődnék, hogy mit lehet róla tudni, egyik imserősöm vásárolná, elsősorban irodai, otthoni felhasználásra. viszont egy konkrétabb kérdés is lenne, hogy egy fifa 12-t pl elvisz-e?
-
albi31
aktív tag
Nem kell annyit félre tenned,tudsz vadászni max. 15eFt-t is..olyan típust(Dell D620 Nvidia-s verzió,HP NC6400,) kell keresni,ami könnyen döglik,de ezt a kijelző típust használja:14.1" WXGA,ha jól gondolom,akkor a tied matte,de ha találsz olcsón glossy-t,én azt is megvenném...ne keresd a miértjét,sajnos HP-nál jellemző a kijelző hiba,másnál nem nagyon találkoztam!
-
Fagyi
aktív tag
Keresek debreceni vagy ahhoz közeli fórumtársat, akinek hp omnibook-ja van, vagy nx szériás hp laptopja. A vinyó adapterre lenne szükségem néhány perc erejéig. Sör,csoki, szotyi, zizi áron. Pm pls!
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Mobil87
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy....
Mivel a Hp a laptopjaihoz ad egy windows-t egy patrición,és ha tönkremegy a rendszer onnan vissza lehet telepíteni gyári állapotba.De mivel én tettem rá egy másik operációs rendszert így nem tudom h lehet a Hp recovety-t visszatelepíteni mert az még meg van egy külön patrcivión.. gyárilag -
kutga
nagyúr
válasz mr.barnaki #28085 üzenetére
Milyen laptop, milyen panel?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
mr.barnaki
csendes tag
Sziasztok.
Azt megtudná mondani valaki hogy egy Hp laptopnak mért lasú/kb:60ms/ a kijelzö válaszideje? -
Juteszembe van már lista, hogy melyik modelleken lesz támogatott a W8?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
bAtt001
addikt
szerintetek probook 4520s-hez már ne is várjak win8 támogatást? videókártya driver hiányzik nekem de se a hp se az amd oldalán nincs hozzá új driver. persze az újabb szériához már fent vannak, így driver nélkül meg elég érdekesen fut (ha fut) pár 3d-s alkalmazás
-
sagit
veterán
szerintetek thinkpad t61-ből való 14,1"-os 1440*900-as kijelzőt bele lehet rakni egy szintén 14,1"-os 6930p-be?
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
-
Zozi04
csendes tag
Sziasztok !
A héten vettem egy Probook 4530s-t, és alapból Linux volt rajta,de ezt meg minden mást legyaláztam róla és tettem rá egy 64bit-es win7-et(ultimate). A driverek nagy részét össze tudtam halászni már csak az Ethernet vezérlőjét és Generic Bluetooth Adapter-ét nem lelem. Azért egy cikkszámot beírok, hogy egyértelmű legyen:A6D97EA. Tudnátok segíteni, hogy melyikek ezek ?
Előre is köszi,
Zozi -
Z86
őstag
válasz zsolthee #28078 üzenetére
Nem tudom mi dönti el a dolgot, de ezek alapján szerintem ez egy átlag felhasználónak nem különösebben fontos. Bár vállalati környezetben biztosan nagyon hasznos dolog.
-
zsolthee
senior tag
-
kutga
nagyúr
válasz Dhampir #28071 üzenetére
Üdv!
Nem tőle vettem, de valóban tőle is akarok egyet, igaz az már nem nekem lesz. Ez a gép egy leselejtezett vállalati darab, jó állapotban van, kicsit kopott, és ezen magyar a billentyűzet.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz ladlac #28069 üzenetére
A bezel az ODD előlapja.
A hsz másik felére, rakd össze a gépet ahogy jónak látod és majd visít hogyha valami nem tetszik neki. Elvileg ugyanolyan alaplap került bele.
-
ladlac
tag
Nemrég hozta vissza a futár a gépet, elég kellemes ez a garancia. Múlthéten pénteken jöttek érte, ma pedig vissza is kaptam, az egyedüli "negatívum" az egészben, hogy szerdán délelőtt jelentettem be, és csak péntek délben jöttek érte. Egyébként meg abszolút igaz, hogy kiváló a HP szervíze.
Ugye egy sleep után nem ébredt fel a gépem, caps lock pedig öt másodpercenként villogott... ebből lett az, hogy a garanciapapír szerint alaplapot és cpu-t is cseréltek benne. Illetve az alsó műanyagburkolatot, ami repedt volt, de ezt nem említettem a hibabelentésnél, mondjuk az ott a zsanérnál elhasználódott, nem én amortizáltam le. A hdd-t viszont igen, de spyduck azt javasolta, hogy teljesen gyári állapotban küldjem vissza, így azt is kicserélték, pedig anno vettem bele újat, mondván a garancia csak akkor él, ha nem a saját hülyeségem miatt lesz baja a gépnek. Erre most mindenféle kérdezés nélkül újra cserélték.
Már csak egy kérdésem lenne: félig módosított volt a gépem, gyári hdd helyett ssd, odd helyén caddyban hdd, ezeket vissza is akarom pakolni. Az alaplapcsere okozhat kompatibilitási problémát? Mármint hogy az ssdre a rendszer még a régi alaplap alatt került fel, ezért most majd valami nem fog neki tetszeni.
Szerk.: illetve van egy "odd bezel" nevezetű tétel a javítási lapon, ez mi lehet?
[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
válasz Sanyabá #28062 üzenetére
Ha benne volt, akkor jó.
Eléggé kiveséztük azt is, hogy mit és hova: SSD-t a HDD helyére, HDD pedig vagy az ODD helyére egy caddyvel vagy USB-s kerettel viszed magaddal külön. Attól függ mennyire használod az optikai meghajtót. SSD-ből én a Samsung 830-as szériát javaslom.
Pöpec kis gép lesz úgy, az biztos. Én már a 64GB-ossal is nagyon meg vagyok elégedve. Nem csak én látom gyorsnak, hanem a Win7-is (7,7) -
kutga
nagyúr
válasz deathtania #28065 üzenetére
Hordozásra vettem most egy 2510p-t, nagyon kicsi, nagyon könnyű, akarok bele tenni egy nagy akkut és SSD-t meg ramot így gyors is lesz és sokáig bírja, ha hordozni kell azt fogom vinni. A 14-es laptopom több mint 3 kiló, azzal nem ugrálok nagyon.
MOD
Kakumix
Sorry, egyre gondoltunk úgyis.[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz deathtania #28064 üzenetére
egész pontosan csak szedném, de barátnőm öccse elvitte az utolsó kis csavarhúzóm is, és persze, hogy elment hétvégére. na mindegy, majd vasárnap vagy hétfőn.
ja igen, és (#28060) asound : mivel minden nap hurcolgatom töltővel együtt, így nekem most minden deka számít. (már a papír alapú jegyzeteimet is genothermekbe raktam, és csak annyit viszek magammal amennyit kell + 2 tollat... )
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
sajnos épp ezaz, hogy kb mindent használok. mivel pavilionom van, így nagy alulfeszelést nem tudok csinálni, ellenben 800Mhz-re be van lőve táp nélküli módban a notebook, így pl suliban 6óra körüli akksiidőt tudtam elérni, és fullosan használható (igaz, csak onenote-ban jegyzetelek). kiszedem az optikát, kíváncsi vagyok, hogy mennyit nyerek vele.
-
sagit
veterán
válasz deathtania #28059 üzenetére
inkább tiltsd le amit nem használsz
nálam pl ezek vannak tiltva: firewire,lan,modem,újlenyomat olvasó,mikrofon
alulfeszelés, és energiatakarékos üzemmód a procinak és vga-nak is sokat segítLG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
-
Kakumix
senior tag
Szerintem éppen a mérhető tartományba eshet a nem használt CD/DVD író fogyasztása, de nem hiszem, hogy az így elérhető megtakarítást ki lehet mutatni perc(ek)ben annyira minimális. Viszont a súly is csökkenne 1-2 dekával
asound: na, persze aki csak egy sort ír, az megelőz
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
kutga
nagyúr
Valami egészen minimálisat. Az ODD súlyát viszont nyernéd vele ha ez számít.
-
deathtania
senior tag
azon gondolkoztam az elmúlt napokban, hogy vajon ha az optikát kiszedném a laposból, és a caddy-t, amit vettem csak úgy üresen raknám be a helyére, akkor azzal nyernék fogyasztást? mivel tulajdonképp abban is van valamennyi áram, és amikor bekapcsol vesz fel valamennyi áramot.
van valakinek erre vonatkozó tapasztalata, vagy ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
Kakumix
senior tag
Felhívtam a HP-t a héten hasonló ügyben - az enyém EliteBook -, azt mondták nem kell a garipapír és/vagy számla. Felhívtam az első szervizt a honlapról, kell nekik a papír, mondom a HP nem ezt mondta. "Ja, akkor ők biztos jobban tudják." és elkérte a szériaszámot ellenőrzésre és megismételte, hogy tényleg nem kell - közben talán beszélt a háttérben valakivel. Tegnapelőtt elvittem és a helyszínen már nem kérdeztek semmit a papírokról. Kaptam egy munkalapot, amin az szerepel, hogy majd 8-án kezdik a javítást és 11-én lesz kész , azóta várom az SMS-t mikor mehetek érte.
ui.: nem volt gond a HDD helyére beépített SSD sem.
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
BoC1ka
senior tag
naja eleg huzos ara van ddr3 hoz viszonyitva...meg hat lassabb is...
Amugy nincs valakinek elado 2x2 gb hp 8510p be kellene 2x1gb beszamitassal?
YNWA
-
wwhy
veterán
Vmilyen linuxot probalt-e mar vki 2530p-n? Kiprobaltam mar vagy 5 disztrit, de egyiket sem taltam nagyon jonak, foleg, h allandoan kek-sarga villogassal mukodik a wifi, igy tenyleg karacsonyfa
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
soldi3r
veterán
válasz deathtania #28040 üzenetére
itt is van különbség az elmélet és a gyakorlat között
E30 (oo=[][]=oo)
-
Khaal
őstag
Sziasztok, vettem használtan egy 6910p-t, sorozatszám alapján megnéztem, még garanciális, viszont garipapir / számla nincs hozzá. Tud valaki ajánlani olyan hp szervizt ahol nem gond a papírok hiánya és garanciálisan megcsinálnák a gépet?
-
zsolthee
senior tag
válasz Sanyabá #28023 üzenetére
Én most vettem a páromnak egy 8530-at, csak épp Centrino CPU-sat.
Holnap lesz benne a 2. 2GB-os modul, de az 64GB-os Samsung SSD-vel már most nagyon gyors.
Nem tudom mire használod, de ha nem játékra kell akkor szinte mindenre tökéletes.Szerintetek a centrino-s helyett C2D vPro-t be tudok tenni ebbe a gépbe? Ugyan az a foglalat mindkettőnél?
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz soldi3r #28038 üzenetére
black kérdésére senki sem válaszolt, én leírtam az én tapasztalataimat. elvileg így kellene működnie, mivel ebben az időszakban te nem tudod zavartalanul használni, és a gyártónál van a noti. de ha neked több tapasztalatod van a témában, akkor légy oly kedves, és oszd meg velünk.
(#28039) cigam: +1
[ Szerkesztve ]
-
válasz soldi3r #28038 üzenetére
Pedig a jelenlegi törvények alapján ez így van.
Amennyiben a jótállásra kötelezett a hibás terméket kijavítja, a jótállás időtartama a Ptk. 308. § (3) bekezdése alapján meghosszabbodik a hiba közlésétől – és nem jelentkezésétől/felfedezésétől - számított annyi idővel, amíg a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem használhatta. Kiemelt fontossággal bír a felfedezett hiba jótállóval történő közlésének az időpontja, vagyis a jogosultnak a felek együttműködési kötelezettsége alapján igyekeznie kell a bejelentés megtételével.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
soldi3r
veterán
-
deathtania
senior tag
válasz B-L-A-C-K #28036 üzenetére
barátnőm delljénél ráírták a garancialevélre, hogy mikor vitte be szervízbe, mikor hozta el onnan akkor ráírták azt a dátumot is, és hogy annyival meghosszabbodik a garancia is, és ráírták a garancia új időpontját (azt hiszem, hogy talán 17-18 nappal meghosszabbodott). szerintem a hpnál is valahogy így járnak el.
-
Sanyabá
senior tag
válasz machogrande #28031 üzenetére
Savanyú a szőlő?
Oszt mit árulsz, újabb EliteBook-ot?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
machogrande
tag
válasz machogrande #28031 üzenetére
nézd meg ,mit árulok 130e ft-ért
-
B-L-A-C-K
titán
Pont tegnap csináltam egy kis HDD vs SSD tesztet, igaz nem HP gépen, de tényleg sokat dob az mindenen...
-
BoC1ka
senior tag
válasz Sanyabá #28023 üzenetére
elnezest az offert de van garancia a gepen? csak nagyon nem ertem a 110-120 h jott ki. inkabb 90 nem? Szerintem mindenkeppen jobban jarsz vele ha ezt fejleszted minthogy uj elitebookot venni..nem dobnak rajta akkora sebessegnovekedest az ujabb proci...ssd vel lehet a legtobbet gyorsitani ugye...
[ Szerkesztve ]
YNWA
-
Kazimír
őstag
alexan, cigam, machogrande
Köszönöm a driver-segéd tippeket, tanácsokat!
Hétvégén próbálkozom majd velük.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Sanyabá
senior tag
válasz deathtania #28013 üzenetére
Ez a notim: EliteBook 8530p
Intel(R) Core(tm)2 Duo vPro Processor T9600 (6M Cache , 2.8 GHz)
4GB DDR2-800 RAM
15,4" 1680x1050 16:10 tükröződésmentes,matt kijelző
ATI Mobility Radeon HD3650 256Mb GDDR3 (128bit,DirectX v10.1,MXM2)
500 GB Samsung sata 5400
Ez mostan 110-120-at ér, ebbe 128GB SSD+ caddy kb. 30 ezer., tehát lenne 140-150- be a gép.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
B-L-A-C-K
titán
Tényleg ha több mint 1 hónapig oda van ilyenkor kitoldódik annyi idővel a garancia is?
-
B-L-A-C-K
titán
Na semmi fejlemény a notimmal kapcsolatban, és már 4 hét 1 napnál járunk, éljen...
-
_Orbi_
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amire sehol sem találok választ (talán majd itt valakitől)!Van nekem egy HP Pavilion G6-1006SH nevezetű masinám, amiben egy p360-as AMD proci van.
Kicsit szűkösnek találom már egy ideje és most eljutottam oda, hogy kellene egy kicsit combositani.
Tehát a kérdés a következő:Ha beleteszek egy Phenom II N970-es procit ebbe a gépbe, akkor az működni fog? Tudtommal gyárilag is volt ilyen procival, de erre nem esküdnék meg.
Előre is köszi a segitséget!
-
deathtania
senior tag
válasz Sanyabá #28004 üzenetére
neked kell eldöntened. én ilyenkor fel szoktam rajzolni két oszlopot. egyikbe beleírom az új cucc árát, a másikba hogy mennyiért tudnám elpattintani a mostanit+mennyit kellene ráköltenem, hogy olyan legyen, mint amit venni akarok. amelyikből jobban kijövök anyagilag, azt csinálom a végén.
vagy másik eset, ha a pénz nem számít: szintén két oszlop: egyikbe mi van mellette, másikba mi van mellette. amelyikbe többet tudok felírni, azt csinálom a végén.mivel nem tudom, hogy milyen notid van, és milyenre tudnád váltani, így sajnos összegileg nem tudok neked tanácsot adni. DE eddigi tapasztalataim szerint ha eladod a régit, és veszel egy olyat, mint amilyet csináltál volna a régiből az mindig többe kerül, mintha magad felfejlesztenéd a másikat (pl +4 GB ram boltban általába + 8-10k, ha magad megcsinálod 4k). SSDnél ugyanez. és akkor ráadásul ha egy SSD-s notit veszel, akkor abban nincs HDD, csak SSD+optika, így ha nagyobb tárhelyet szeretnél, akkor venned kell egy külső hdd-t, ami mint tudjuk a "mobilitása" miatt sérülékenyebb (leeshet, stb).
ha a mostaniban kicseréled, akkor meg tudod azt csinálni, hogy SSD + caddyben HDD (máris több, azonnal elérhető tárhely) + egy külső házba beleteszed az optikát (gondolom nem használod minden nap), így ha valamikor kell, akkor usb-n tudod csatlakoztatni a géphez.
én a magam részéről a hdd->ssd csere + caddyben hdd + külső boxban optika híve vagyok, így én ezt javaslom neked.
-
Biqci
aktív tag
Vga Intel, melegedés Youtube hd videóknál kb. max. 55-60fok maghőmérséklet, akkuidő kb. 3-3,5 óra 6 cellás akksi, kb. 10% elhasználódás, minden bekapcs ami lehet(megy wifi, bekapcsolva kékfog, full képernyőfény).
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Balupapa
senior tag
-
Biqci
aktív tag
válasz deathtania #28001 üzenetére
Az IC-n kérdeztem meg a multkor a kalauzt, hogy hol van a 220-as csatlakozó(már hozzászoktam, hogy a Lajtán túl alap), erre mondja, hogy sokan beperelték a MÁV-ot, mert tönkrevágta a (szó szerint idézve:"kütyüt") gépüket. Na itt van a magyar valóság.
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Sanyabá
senior tag
válasz deathtania #28003 üzenetére
Na jó, most már tényleg nem tudom hogy mi legyen?
Lassan felteszem szavazásra a kérdést,hogy hogyan legyen. Amelyikre kapom a legtöbb szavazatot,úgy lesz!
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
deathtania
senior tag
-
deathtania
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen routert?
- Házimozi belépő szinten
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Dell E6540 laptop
- Dell Precision 7540/15.6"4K/i7-9750H/16GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia T1000!/Jó akkumulátor!
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/16GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000!
- ASUS akku Vivobook S14 S433E
- Újszerű laptop 4G LTE kártya Huawei ME906s típusú WWAN kártya Lenovo Thinkpad 6. generációhoz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest