Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
sagit
veterán
válasz Drughi #28139 üzenetére
azért mert kikapcsolásnál az egész ramdisk tartalmát elmenti egy képfájlba, bekapcsolásnál meg visszaolvassa
ha ez mondjuk 4 gb tele programokkal akkor azért megdobja a boot időt
de ha mondjuk csak 512 MB a böngészővel és pár fontos appal akkor más a helyzetén is szinte mindig altatom az enyém, nagy akkuval alig veszem észre a merülést
de más lehet kikapcsolgatja, passz
mérlegelni kell
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Taktoj
aktív tag
válasz Drughi #27453 üzenetére
Bár az okát nem tudom, s ha javítani sem lehet, sem kell feltétlen megijedni. Kb 1 éve vettem én is terrás vinyót hasonló paraméterekkel persze olcsón, azóta is vígan tárolom rajta a filmeket. Lényeg hogy sok formázást s töredezett mentesítést ne hajts rajta végre. Ezek a dolgok tovább ronthatják az állapotát. Illetve keresd meg vele a rossz szektorokat, s aszerint particionáld szét a vinyót. Persze ha fontosabb dolgok vannak rajta előtte mentsd őket.
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
Thusor
őstag
válasz Drughi #27455 üzenetére
Ez nem az. Amikor elvégezted a Hibák keresését, akkor be kellett volna pipálnod azt is, hogy hibásszektorok keresése és kísérlet javításukra...azzal keres szektorhibákat is.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz Drughi #27453 üzenetére
Nem filerendszer hibát kellett volna keresned..persze hogy jónak ítélte. A szektorhiba keresést végezd el. Egyébként meg gyors adatmentést azonnal kezdj meg, az a winchester előbb vagy utóbb használhatatlanná fog válni, legalábbis a HD Sentinel adatokból ítélve.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
félisten
-
félisten
-
zsolthee
senior tag
válasz Drughi #27234 üzenetére
Sokaknál kiveri a biztosítékot - és természetesen joggal - ha heteket kell várni az alkatrészre. De erről legkevésbé a szerviz tehet. Ő a gyártótól kapja az alkatrészt és csak annyit és azt amire szüksége van. Gyári számhoz feladva megy a rendelés. Ha megjön az alkatrész akkor tudják beszerezni. Sarki közértben vásárolt HDD-t (hogy a példánál maradjunk) nem rakhat a gépbe. Ezért komolyan megütheti a bokáját.
Abban teljesen egyetértek Veled, hogy a szervizen sok múlik. Okolni a késedelmes javítás miatt nem lehet őket. Fogyasztóvédelemmel lehet őket fenyegetni, de nem sokat ér el vele. Viszont valóban, ha a kiszolgálást színvonalas, sokat javíthat a termék megítélésén.
Csak zárójelben jegyezném meg, hogy a FSC (Fujitsu Siemens Computer) - az esetek 90-90%ában - például bejelentést követő nap reggeléra már az alkatrész a küszöb elé tette a szerviznek. Ugyan annak, ahova a HP csak 2-4 héten belül tudott szállítani. (mióta Fujitsu lett, nem tudom hogy megy).
A hibát bele kell kalkulálni egy gép vásárlásába. Ha mindez a garancia időn túl történik nem sokkal, akkor nagyon kellemetlen lehet (bedöglik az alaplap). Ezt azért mondom, mert sok ilyennel találkoztam és azért, mert erre megint az FSC a legjobb pozitív példa számomra: lehet szépen is intézni az ügyeket. Az ügyfél elpanaszolta a magyarországi képviseletnél egy levélben, hogy szeretett Amilo notebookja tönkre ment, pedig nagyon szerette és vigyázott rá...stb. Szeretné még évekig használni, mert nagyon meg van vele elégedve, de nem tudja a szerviz által kiajánlott összeget megfizetni az alaplap cserére. Mindezt szép sorok közé csomagolva elmondta, mire a képviselet megkérte a szervizt, hogy a javítsák meg az ügyfél gépét, az alkatrészt pedig számolják el garanciában(!). Csak a munkadíjat kellett kicsengetni, ami a 80-100eFt-os alaplapnak csak a töredéke volt.
Korrekt a fogyasztó, korrekt a gyártó. Van ilyen is, mert mindig kettőn áll a vásár. Bocsánat a hosszú OFF-ért.[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
válasz Drughi #27223 üzenetére
Elitebook vagy sem, a hiba az hiba (a HDD és a töltő esete a példában). Viszont a kopás már egy kényesebb dolog. Attól függ elismeri-e a gyártó vagy sem. Lenovoék biztosan nem nyelnének le egy ilyet.
(#27224) B-L-A-C-K
Ha megnézik a gépet akkor általában a sérüléseket figyelik. Ha szakszerűen Te magad szétszeded és összerakod akkor nem fog kötekedni, hogy "Héj, kopott a csavar feje".
Lehet, hogy mondjuk már korábban szervizelték a gépet és attól is lehet kopott Ezt ő nem tudhatja és nem is foglalkozik vele.(#27225) wwhy Gyakorlatilag is. Nem nagyon láttam még HP gépeknél "Warranty void if removed" matricát sehol. Szóval lehet piszkálni, de persze csak ésszel és kellő hozzáértéssel.
(#27230) Pocok256
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Drughi #27223 üzenetére
Sose volt HP-s garis tapasztalatom, nem tudom lehet ha más helyre viszem máshogy viselkednek. A gyerek csak annyit csinált mielőtt bármit is mondtam volna, hogy körbenézte nem e volt szétszedve, miután látta nem csak utána kérte a számlát, meg a garanciapapírt. Plusz semmire se kérdezett vissza, pl a kopást is úgymond magától írta fel, nem is kellett mondani hogy ezt is csinálják már meg. Mert előtte kérdeztem itt ph-n azt mondták nem valószínű azt is kicserélik. Bár a számlán majdnem 400 ezer áll szóval biztos beszóltam volna ha vergődik...
-
zsolthee
senior tag
-
őstag
válasz Drughi #26362 üzenetére
Probook 4535s service manual-ba nem reszletezik kulon a dolgot, szoval ez alapjan barmilyen DDR3 modul megfelel. Es ugyebar ez is a logikus. (Miert ne menne vele.)
Egy 1333 Mhz-es 4GB-os modult ugyebar mar kapsz 6k korul ujonnan, es ajanlott is SSD melle, mert ha SSD-n lesz a rendszer, akkor ajanlott kikapcsolni a pagefile-t, es ahhoz meg kell a 4GB+ memoria.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
kutga
nagyúr
válasz Drughi #26326 üzenetére
Küldj egy képet az eszközkezelődről amiben ki van bontva a Videókártyák rész.
Nem értem mi a gond mostanában a VGA driverekkel, az én gépemben a HP gyárival és a Catalysttal is ment minden gond nélkül, igaz nekem nem DUAL GPU gépem van.
MOD
pethYeti
Manapság már az USB írók sem kerülnek túl sokba.[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
pumukli23
senior tag
-
veterán
válasz Drughi #19821 üzenetére
Én még mindig ezt mondom: Multimédiára entertainment PC-t kell venni.
Ettől függetlenül ti tudjátok. A legkomolyabb elitebook hangzása is a szokol rádióhoz hasonlítható egy multimédiás géphez viszonyítva, tehát ha sokat akarja hallgatni a kopogókat a gépben, akkor...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz Drughi #19813 üzenetére
Az intel integrált vga nem alkalmas játékra, és ez a gép eleve nem arra készült. Játékra inkább paviliont vagy hasonlót vegyen dedikált vga-val. Azoknak a hangja is jobb, ezt te is hallhatod. Multimédiára entertainment PC-t kell venni.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
tuningfine
csendes tag
válasz Drughi #19591 üzenetére
Szia, Elem kivétel megtörtént..... Most átváltott Kínai írásnyelvre, tehát esc mellett kínai,recovery mellett kínai stb. És most már sípol is... összevissza. Számoltam de nem érdemes, hol 4-et,hol 3- mat, hol 17-et.... Azért nagyon köszönöm. Holnap szervíz. De még megpróblálom a linket.
-
tuningfine
csendes tag
válasz Drughi #19587 üzenetére
Szia, a gépen Vista van, cd-m nincs... Tudom hiba ,ehhez a géphez sem kaptam amiről írok pedig nem 2 font volt... Akkor vegyek egyet ? Nem tudom, lehet hogy akkor csak az marad hogy elviszem egy itteni szervizbe ahol majd jól lehúznak. Azt hittem egyszerűbb lesz a dolog...
-
koshmar
addikt
válasz Drughi #16708 üzenetére
80 fok nem veszélyes, de azért már gondolkodtatásra késztet, hogy miért is...
Nekem 3 Giga RAM-om van, ebből 2,73-at használ a rendszer. W7 Pro 64 bit.
Ezt majd később ki szeretném bővíteni 6-ra vagy 8-ra, persze úgy nem sok értelme lenne, ha továbbra is csak 2,73-at használna...Remélem, hogy spyduck vagy SeniorTilla erre téved majd valamikor, ők biztos tudnának mesélni a HyperMemory.-ról.
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz Drughi #16704 üzenetére
Szerintem a melegedés lehet a baja, mert az én 2,4-es Dual Core AMD-vel szerelt gépem több óra COD6-ozás után sem szaggat be...a köztudottan melegebb AMD pedig csak 65 fokos...a már említett több órai játék után is.
Bár egy 3 hetes gépnél ez számomra is meglepő.[ Szerkesztve ]
-
i are robot
senior tag
válasz Drughi #16395 üzenetére
Igen, itt:
http://newmodeus.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=289Valahol olvastam, hogy talán a laptopalkatreszek.hu-nál vett valaki ilyet, de nem biztos hogy ez a cég volt (van még más ilyesmi cég is), szóval elvileg itthon is beszerezhető, de ez a newmodeus tutibiztos. 10 dodóért sima postával elhozzák mo-ra a cuccot, de ha több ember összeáll, akkor olcsóbban is kijön.
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz Drughi #16114 üzenetére
Jaja, egy 320-as HDD-n észre se venni azt a mínusz hetet...
Én is gondolkodtam már am egy SSD-n.
Nekem kifejezetten jó lenne, mert (most már) szeretem a minél gyorsabb gépeket...
Ja és nekem a 320-ból am is csak 2 giga kell.[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Drughi #16069 üzenetére
Pavilion-ra csak p&r garit lehet venni. Renew Pavilionra nem lehet garit venni.
Renew Probook-ra nem lehet venni, Asnew probookra lehet venni (bár ez nem biztos).
Renw\Asnew Elitebook alapból 3éves, tudomásom szerint lehet venni rá, állítólag vannak 1éves garis EliteBookok, azokra is lehet venni. Ezzel kapcsolatban 2hét múlva lesz biztos infom.
A gép megvételéétől számított 1év + 30 nap a carepack vásárlás ideje.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz Drughi #13649 üzenetére
Miután ezek is business gepek mint az altalad irt thinkpadek ezek is korrektül szerelhetőek. (otthoni bővitgetés céljából) A Hp-is multibay-t használ.
De itt van kép. csak leszeded a fedelet és keksz.8530-nál figyelj a nyitómechanikára, ha kicsit is nehézkes a zárás (nem a döntés hanem a zar reszen) akkor cseréltesd mert első generációs típushiba, és cserélik gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Delta Force (2024)
- Interactive Brokers társalgó
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Lenovo Thinkpad T14s INTEL i5-10210u/16GB/256GB SSD/14"FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8265u/8GB RAM/128GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- Dell Inspiron N5010 - GPU hibás
- Lenovo Thinkpad X395 Ryzen 5 PRO 3500U/8GB RAM/256GB SSD/13.3" FULL HD garanciás laptop eladó
- HP Elitebook 835 G8, AMD Ryzen 5 pro-5650U, 16 GB, 512 GB, 14" fHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest