- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dózer
tag
Hello!
A következő problémával fordulok hozzátok: adott egy HP 6735b laptop, ami a következő tüneteket produkálja/produkálta:
Otthon használtam minden probléma nélkül azonban egy leállítás után, legközelebb mikor indítottam nem indult, csak a Num Lock és a Caps Lock villant fel 5x (General board error) villogás fogadott később kiderült, hogy BIOS formázás után negyed órát villogva elindul és a Windows alatt már semmilyen hibajelenséget nem produkál,
ezután remélve, hogy a BIOS a gond, frissítettem, ami 2 indításig megoldotta a problémát, de azóta egyáltalán nem indul.
Kérdésem a következő lenne: tud-e valaki erre megoldást? -
pumukli23
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valakit, aki HP ramokat árul? Esetleg be is tudna számítani 1 GB ddr2-őt pl 2, esetleg 4 gigába?
Köszi. -
kenand
veterán
válasz
szbalogh #25396 üzenetére
Pedig azt írja a T1500 támogatja
Power saving features:
Core C1/AutoHalt, C1/MWAIT, C2 and C3 modes
Stop Grant mode
Sleep mode
Deep Sleep mode
FSB low-power enhancementsThese processors have the same power-saving features as the Core based microprocessors such as extended HALT extended Stop Grant modes with enhanced SpeedStep technology.
Article Source: http://EzineArticles.com/1828528
-
szbalogh
addikt
Kis segítségre lenne szükségem. HP Compaq 610 laptop T1500-as processzor van benne és nem veszi vissza idle-ben a feszültséget és frekvenciát. A processzor adatlapja szerint pedig tudnia kéne. Biosban speedstep beállítást vagy hasonlót nem találtam. Biost is frissitettem már. Win 7 alatt a minimális energiagazdálkosással 5% minimun processzorteljesitménnyel sem működik. A proci >65 fokos. Az eszközkezelőben 2db ilyen proci van feltelepitve... hátha számit.
Hogyan kell aktiválni a speedstepet? Mi lehet a gond? -
kenand
veterán
Optika helyére megy a 2.5" HDD
Olcsón lehet venni utángyártott bay-tNem lassult félre értetted, a HDD jóval lassabb, én azt mondtam az MZUPA gyorsabb típus volt, csak kompatibilitási gondjaim voltak.
MMRCE is gyorsabb, mint a HDD, de nem éreztem az ugrásszerű felgyorsulást VISTA alatt, ezért készülök most SSD firmware frissítésre és WIN7-re áttérésre.
-
sagit
veterán
-
kenand
veterán
128-as az SSD,
Először egy MZUPA128-at próbáltam (szintén OEM, az is csupasz volt) de az nem jött be
Jobb lett volna pedig, mert kicsit gyorsabb 220G/s olvasás 180-190G/s írás, de folyton fagyott a rendszer, tény VISTA alatt próbáltam, az jogtiszta.
Ez MMCRE128 egy kicsit régebbi, úgy 190G/s körül olvasott és változó 110-150/s körül írt.
De nem a legújabb FW van rajta, bár a legújabbat kicsit trükkösen lehet ráheckelni és Win7-en lehet majd utána kihasználni, az be kapcsolja a TRIM-et is. És a tesztek alapján fel is gyorsítja.
Most várok egy uSATA-SATA átalakítóra és a desktop gépen falsh-elem, remélem nem fog kinyúlni.Érezhetően gyorsabb lett a gép már így is, bár a feleségem 2510p-je egy egyszerűbb/lassabb PATA/ZIF SSD-vel és Win 7-tel fürgébben indul és ott kínai SSD csodát tett. Itt valahogy a csoda eddig elmaradt...
(persze lehet, hogy a PATA 1.8" HDD is lassabb, mint a SATA 1.8" HDD ezért volt a gyorsulás feltűnőbb)Ha a flash menni fog én is win 7-re váltok, szereztem egy jutányos Win 7-et.
Ha már beindul egész tűrhető a Vista is, de a bootolási idő vagy 3x olyan hosszú.Egy ismerősömnek szereztem egy olcsó DVD helyére rakható SSD bay-t, beszámolója szerint ragyogóan működik.
12 USD-ért egy cardbus eSATA kártyát, az eSATA-s 2.5" case még úton van, de beszámolok róla ha gondolod. -
DUNKENSTEIN
tag
Sziasztok!
Tettem a Probook 4535s-re ProtectTools-al Pre-boot securiry pw-t.
Ez szép és jó, de egy idő után levettem mert megelégedtem a Win7 logonjával. Csakhogy ez a csoda tett a BIOS-ra is ezzel a lendülettel egy pw-t, ami pedig nem a Pre-boot is jelszó. Ez nem is okozna gondot, de így nem tudok a BIOS-ban állítani semmit, mert guestként tesz be mindig (lévén, hogy nem tudom a jelszót). Ez akkor gondolom gondot fog okozni amikor frissíteném majd a BIOS-t.
Kicsit érthetetlenül írtam, de a lényeg annyi lenne, valami trükkel le tudom satírozni a bios ismeretlen jelszvaát, hogy ne csak guest-ként tudjak nézelődni a bios-ban?
-
kenand
veterán
Más
Úgy olvasgatom több mindenkinek van HP2530p-je.
Lassúcska HDD helyett tettem bele egy Samsung (Lenovo OEM) SSD-t.
A gondom az, hogy az SSD-nek nincs semmi tokja, látszanak a chipek, ez nem lenne gond, csak így jóval vékonyabb és 3-4 mm-rel rövidebb is, mit a régi HDD.
Neten a képeken elviekben van fém háza, de amit nekem eladtak-valami refurbished darab lehet- nincs.
Az a gond, hogy a HDD leszorítás így nem működik tökéletesen.
Jól működött eddig , ma viszont azt írta nem talált rendszer lemezt.
Először megijedtem, de szétszedés után lehetett látni, hogy kicsúszott az SSD.
Ma a munkahelyemen vagyok, egy karton papírral kitámasztottam, de kellene valami jobb megoldás.Valakinek ötlete?
-
Noisegate
csendes tag
Tudna valaki segíteni ?
van egy nem induló hp 8510p PRoci t7500 Vga quadro fx 570
notim egyik pillanatról a másikra nem müködött előtte cseréltem benne
merevlemezt 60gb Hitachiról 250 gb Samsungra
ez a laptop az aminek van 3d rezgés védelme és lekapcsolja a vinyót ha bármilyen shock éri
van youtubon egy video hogy megrázzák és elindul a boot
na most ez nem indul el
előtte hibátlan fagyás mentes volt
most is pörög a ventilátor villognak a kontroll ledek felvan töltve a notebook
és még se add képet fekete a kijelző
előre is köszönöm a segítséget -
reflxx
aktív tag
valaki?:|[link]
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
A Nagy RAM-os topicban is feltettem már a kérdést, de itt is felteszem hiszen egy HP laptopot szeretnék RAM upgradelni.
Szóval adott egy HP ProBook 4530s - Intel i5, gyárilag 1x4GB RAM van benne
Ezt szeretném úgy bővíteni, hogy 8GB RAM legyen 2x4GB. Mindenképpen 8GB vennék a gyárit, meg valószínűleg eladnám itt az aprón.
Kérdésem az, hogy mire figyeljek milyen RAMot érdemes venni?
Van érte a magasabb MHz-nek? vagy mindegy, hogy 1066 vagy 1333 vagy 1600?Kinéztem egy RAMot, de most éppen pont nincs, ahonnan rendeltem volna. Ha újra lesz, akkor ez egy jó választás?
Ugyanakkor olvastam olyat is, hogy a HP-k néha nem működnek csak olyan RAMokkal, melyek HP kompatibilisek. Ez igaz? Mely RAMokra, gyártókra igaz ez?
Minden segítséget előre is köszönök.
-
Biliskmer
aktív tag
Nagyobb akku? Biztos van hozzá, de az nincs ingyen
, ellenben egy kis rászánt idő és próbálkozás ingyen lenne, meg mint írtam is szeretek bütykölni...
A BIOS frissítésnek meg szerintem nem sok gyakorlati haszna lenne, mivel a gyári (friss) verzió is csak ugyan ennyi beállítást tenne lehetővé.
Manapság ez a divat, ami gagyi és primitív, arra ráfogják, hogy falhasználó barát és ennyi...
Én ezt a lebutított menüt megkerülve szeretném elérni a háttérben meglévő beállításokat.
A BIOS 2009.09.15-ös...
-
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem!
Pár napja beszereztem egy HP Compaq 620-as notit, habár használt darab, még így is elfogadható 2 órás (az aksi a gyári HP diagnosztika szerint 80%-os kapacitással rendelkezik az eredeti értékhez képest) üzemidőt ki tudok szedni a notiból.
Viszon nekem, mint olyan embernek, aki szeret bütykölni, ellenálhatatlan kísértés az, hogy többet próbáljak belőle kisajtolni XD
Gondoltam megnézem lehet-e kicsit alulfeszelni a procit, és így üzemidőt nyerni.
Na ekkor belefutottam abba a végtelenül lebutított valamibe ami a BIOS (bár szerintem ez már UEFI, de nem vagyok biztos benne) akarna lenni. Létezik bármilyen program aminek a segítségével el tudom érni a rejtett beállítási lehetőségeket?
Minden segítséget köszönök!
-
-
GerisB
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Hp Pavilion dv6 1100eh laptopom. Ma amikor bekapcsoltam, azt tapasztaltam, hogy egy fekete képernyő, minden világít, és villog a caps lock és a Num lock. Ha ki illetve bekapcsolom sem történik semmi. Volt már valakinek ilyen jellegű problémája vagy esetleg valami tipp, hogy mégis milyen irányba induljak el?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Magnum_
nagyúr
-
reflxx
aktív tag
Sziasztok! A napokban kaptam egy Hp dv6-ot és szeretnék venni hozzá valami hűtést. Mit ajánlotok hozzá?
Köszi -
kahva
tag
Sziasztok, lenne egy durván 11 nap üzemórával rendelkező dv6110eh notebookom, és egy olyan problémát találtam ami nemigazán zavarja a gép működését, de elég gyanus hogy valami nincs rendben.
Mint az látható, a merevlemez kondíciója rohamosan romlik, a kezedti 100% -ról lesett 4 nap alatt 58% -ra és a "Becsült hátralévő élettartam: több mint 1000 napról" 610 -re.
Mi lehet ennek az oka ? van miért aggódnom ?
-
Siriusb
veterán
válasz
#58984960 #25346 üzenetére
Nem tévedtél el egy picit?
http://prohardver.hu/tema/samsung_notebookok/friss.html -
törölt tag
Sziasztok!
Picit felvilágosítani valaki a samsung laptopok védelméről. Egy kollégám szendved a géppel mert ahoyg feltelepíti a windows 7-et folyamatosan kap egy hibaüzenetet. Ezután max újratelepíteni lehet. Egyszerűen csak az eredeti eszi meg a többit nem. Ki lehet ezt a védelmet kapcsolni valahol? Egyáltalán mi ez a marhaság?
Köszi
-
kutga
félisten
Akarnék venni egy dokkolót a gépemhez de fogalmam sincs milyen lenne a jó.
Van USB-s és van olyan amin speciális dokkoló csatlakozó van, árban kb fele az USB-s de egyáltalán nem biztos hogy jobb.
Ami rá lenne kötve az USB bill+egér, monitor, hálózati kábel (internet).
Tudtok ajánlani valamit mit érdemes?
Ez pl nagyon vicces:
-
rizso
addikt
válasz
Turbobacsi #25339 üzenetére
Közben megtaláltam a megoldást
És a PA távozott is a gépről (nem is tudom minek raktuk fel).
-
kutga
félisten
Sziasztok!
6465b-t kötnék LCD TV-re, Displayport-HDMI átalakító kábellel a kép tökéletes, de a hang az istenért sem akar átmenni (AMD 3410MX APU, laptop-DP ki-TV-HDMI-be).
Nemrég frissítettem APU drivert, fent van az audio eszközök közt egy HDMI audio nevű, de sosem lesz aktív. Meg lehet valahogy oldani? Most jack kábellel kötöttem a hangot TV-re.
-
rizso
addikt
Felrakta a régebbi audio drivert, de nem oldotta meg. Közben ezt találtam, valószínűleg ez lesz a megoldás.
-
Sziasztok HP 2710P tablet-hez keresek Érintőceruzát ha lenne esetleg valakinek írjon
köszönöm!
-
rizso
addikt
válasz
cassius.clay #25327 üzenetére
Audio drivert újrarakta (frissebb nincs), de még mindig fenn áll a hiba. Tegnap vette észre először, azelőtt nem csinálta.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Öcsémnek van egy pár hetes/hónapos 4535s Probookja. Most írt, hogy néha beszaggat (a szavaival: "rrrr-zik") a hang videók, zenék alatt. Gondolom valami olyasmi, mint ebben a videóban 12 és 20mp-nél.
Vélemények, hogy mi lehet a gond?
-
ro_bert17
őstag
válasz
Laybee #25313 üzenetére
Próbáltad már, hogy kikapcsolod a VT-t esetleg?
Itt csak egy pöcök van. Gondolom ezzel csak tud üzemelni, és a konstrukciós hibáról se nagyon lehetett olvasni.
Nálam is változgat. Hiába a kikapcsolt fényérzékelő, akkuról vagy töltőről, új driver, stb. Használat közben meg vagy hozzá szokott szokni a szemem, vagy elmúlik. Mindenesetre mi amúgy is monitorra lógatva használjuk a legtöbbször.Szerk:
(#25320) KisPáwa:
Itt jártál már? -
A_ScHuLcZ
addikt
Igen, ezt a trükköt ismerem, ki van kapcsolva, ezért pampog..
Winyót is cseréltem benne régebben egy 500GB-os 7200-as WD-re.Amivel látványos javulást lehetne elérni, az egy SSD, de az nem 2 fillér.
sagit: szerintem sem lenne gond, de sosem lehet tudni. Az asztalimon 64 bitest használok, nem érzem semmilyen hátrányát.
-
deadmember
csendes tag
Sziasztok!
Szereztem egy HP Compaq 6715b notit és szeretném kicserélni a vinyót benne nagyobbra. Az egyik gyári leírás szerint vagy 5400-as megy bele 160GB-ig vagy 7200-as 80 GB-ig. Szerintetek ezt komolyan kell venni vagy tudja majd kezelni az ennél nagyobb vinyókat is? Nem szeretnék olyat megvenni amit aztán nem vesz be a gyomra...
Ha esetleg felismeri a nagyobbat is akkor egyben meg lehet próbálkozni a 7200-assal is?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
KisPáwa
csendes tag
Hellosztok MSI Cr620 -as laptopomon a kamera befagy nem tudja valaki mi lehet a gondja?ujra rakom a drivert akkor is
-
Siriusb
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #25317 üzenetére
Ha egy vagy több virtuális gépet futtatsz, szerintem ott elég fontos a memória. Normál használat esetén 3 GB bőven elég, swap sem kell, de az általad említett területen nem ártana, eléggé befolyásolja a virtuális gép gyorsaságát, mennyi memóriát rendelsz hozzá.
Nem hiszem, hogy problémába ütköznél a 64 bit miatt, hacsak nem valami őskorból ittmaradt programot akarsz futtatni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Szerintetek hozna érdemi gyorsulást, ha a jelenlegi konfigomat egy kicsit upgradelném memóriabővítéssel? Eredetileg volt benne 2GB (1+1), ezt megvétel után bővítettem 3gigára, de ma már sokszor ez is kevésnek bizonyul, virtuális gép használatánál például szinte mindig.
HP 8510p
C2D T7200
3GB DDR2 (2+1, 667MHz mindkettő)
jelenleg 32bites win7-el használomMemóriabővítés után lenne 4GB, de hogy értelme is legyen át kellene telepíteni 64bit-re, ami ugye több hely + több lemezművelet + esetleges inkompatibilitási hibák, hasonlók.
Szóval a kérdés röviden, hozna érdemi gyorsulást, vagy kb felesleges? 32bites nem lát többet 3-nál 1 kicsivel sem, múltkor teszteltük, az alaplap pedig azt hiszem 667MHz-en tudja csak kezelni a memóriákat.
-
Laybee
őstag
Lehet hülyeség, de mintha a proci sípolna nekem olykor. Fényérzékelőt kikapcsoltam és úgy is csinálja, mellesleg belevilágítottam lámpával és nem csinálj semmit. Lehet tudni neked milyen felszereltségű a gép?
Á, köszi. Vajon kezeli a dual channel-t? Nekem most 2gb van bent, de érzem kellene neki még 2gb. Vagy egyből jobb lenne 4gb.Akartam kérdezni megérkezett e már a 2,5colos fészek?
-
Laybee
őstag
Sziasztok! 2530p-nél normális jelenség az, hogy picit sípol valami? Érdeklődni szeretnék arról is, hogy a zárszerkezete el szokott romlani, úgy mint a 69xx sorozatnál? Még egy tapasztalat, hogy változik a fényerő attól függően mi van a képernyőn, ez is normális jelenség? Köszi a válaszokat előre is.
-
jsh559
csendes tag
HP Compaq nx9010 Notebook PC -> Már rögtön a BIOS-nál kér jelszót, mi lehet?
Eredeti jelszava volt vagy nem? Ki akartam iktatni a jelszót, BIOS-ban beírtam az előző jelszót majd a következő 2 helyre nem írtam semmit majd elmentettem. Mi lehet így a jelszó? Az üresen hagyott helyet és az előző jelszót nem fogadja el.
PLZ Segítsetek, SÜRGŐS.
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Hp pavilion dv6 6b08eh típusú notimba SSD vinyót szeretnék legalább egy 120gb-tól felfelé gondolkodom.
Milyen márkát / verziót válasszak?! -
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy 6930p-s notit, leváltva az eddig használt jó öreg asztali gépet. Szeretném a gépet újrarakni. Eddig a régivel nem kellett sokat vacakolni, benyomtam egy jól bevált Xp telepítőt, azon rajta volt az összes driver, kis idő alatt felment, kész. Most elmentem a HP oldalára, megtaláltam a drivereket, csak az a gond, hogy nem igazán vagyok képben mire is lenne szükségem, annyi minden van itt, pl. touchpad driverből kettő is van, stb. Ezért kérném a segítségeteket, hogy esetleg van-e valakinek egy összegzése az ilyenkor feltétlenül feltelepítendő driverekről Win7 Ultimate 64bit-hez.
Előre is köszi! -
Dhampir
félisten
válasz
Macisajt3 #25303 üzenetére
Nem hozzám szólt a költői kérdés, de én is 4730s laptopot használok, ezért válaszolok rá.
Hangfal nincsen, csak sztereó hangszórók lapulnak a rácsozat alatt. Zenehallgatáshoz inkább külső hangszórót ajánlok, de laptopok között szódával elmegy.
Az SRS Premium Sound hangbeállításokkal lehet zenéhez, mozihoz stb. megfelelő hangzást választani. -
Macisajt3
tag
válasz
Turbobacsi #25302 üzenetére
Köszi!
Akkor már csak egy kérdésem lenne: a hangfalai milyenek? Átlag botfülünek filmnézésre, zenehallgatásra jó? (elég hangos?) -
Turbobacsi
senior tag
válasz
Macisajt3 #25299 üzenetére
- bill. nagyon jó
- touchpadot nagyon ritkán használom, egerészek (amúgy jóféle, a gombok is jók)
ebben az árkategóriában (matt panellal) nincs jobb vétel!a zsanérok, az illesztések, az anyaghasználat kitünő
"- ha nincs fizikai kapcsoló, akkor szoftveres úton történik a váltás?"
igen, lehet manuálisan, 2 mp kb.
de be lehet állítani alkalmazásfüggővé is (hozzárendelheted, melyik progi melyik videokártyát használja)
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P53s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 AMD - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest