Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
nagyon kell az odd neked? mert ha nem, akkor tolj be az odd helyére egy ssd-t.esetleg ez...
-
sagit
veterán
sziasztok
vettem sulira egy 2530p-t
a kérdésem az lenne hogy csak 1,8"-as hdd/ssd megy bele vagy 2,5"-os is? mert a specifikációinál mindkettőt írják"Storage
Internal Storage Device
80/120/160/250 GB 5400 rpm 1.8-inch SMART SATA II Hard Drive
120/250 GB 5400 rpm 2.5-inch SMART SATA II Hard Drive
160/320 GB 7200 rpm 2.5-inch SMART SATA II Hard Drive
80/128 GB 1.8-inch Solid State Drive" -
DJ WOKKY
addikt
Igen jó gép, ezzel nincs is kifogásom. Ha kihasználod azt a plusz 250gb-ot akkor neked természetesen megéri.
Hogy mitől sokallom. Tudom samsung, így a márkanevet is fizetni kell, de amit linkeltem 8-10k-val olcsóbb gépeket is ugyan ezeket tudják (leszámítva a plusz 250gb-nyi tárhelyet).
Valamint dizájnra is található ilyen olcsóbb árban.
Csupán ennyi.
De ha megéri neked az a plusz tárhely és ki is használod (ez a főbb szempont, mert sokan nem használják ki), akkor valóban megéri megvenned. -
esde
tag
válasz
DJ WOKKY #24978 üzenetére
Köszi, tényleg remek kis notebook.
Valahogy a videó kártya jobban tetszik a samsungban.
Ha ezt az árat jónak találod amit linkeltél akkor ahogy nézem a 128e ft-os samsung pont annyival drágább amennyivel kellene hozzá képest. 250gb-al több merevlemez, jobb kártya.
Igaz 2,1 GHz proci a 2,2 helyett de ez nem igazán számít sokat.
Mitől sokallod? -
DJ WOKKY
addikt
válasz
takidj #24980 üzenetére
speaker van benne, vagy hangszóró van rákötve ? Nem lehet, hogy ezért nem hallod a hiba hangi részét.
Félek, hogy csak beméréssel lehet megmondani mi a hiba oka.
Esetleg annyit tudsz még megtenni, hogy valakivel beszélsz, hogy a cput-t le tudd tesztelni, ha az hibás, akkor valószínű, hogy alaplap. -
takidj
csendes tag
válasz
DJ WOKKY #24979 üzenetére
Próbáltam aksival, aksi nélkül is, az eredmény ugyanaz. A 7 villanásra a kézikönyv SMD szintű alaplaphibát ír, de ott az is van írva, hogy a gép a 7 villanás után 7et sípol. Az enyém nem sípol, hanem kikapcsol. Ha a képernyő lenne rossz, szerintem attól még elindulna, uh én azt kizártam. A tápot is, mivel próbáltam minden kombinációt. A RAMot is mivel próbáltam több rammal. Más meg most nincs a gépben, uh alaplap vagy proci lesz. Csak abban reménykedem, hogy valakinek már volt hasonló esete és meg tudja mondani mit kéne tenni, mert nem biztos, hogy új alaplap vásárlás megoldaná a problémát.
-
DJ WOKKY
addikt
Korrekt gép. Bár én ezért sokallom.
Mi tavaly west fórumtárstól vettünk.
Korrekt gépeket kínál kiváló feltételekkel. Háztól házig garancia, ha valami baj van a géppel, stb. Beszélj vele.
asus noti 120k
kicsit olcsóbbak
Ezekkel egyikkel sem lesz problémád még játék terén sem. Valamint 2-3 évig biztosan nem kell fejlesztened sem, ha mégis jobban játékos kedvedben leszel.
Ha keveset játszol és nem olyan gépigényes játékokkal, és sokat netezel, akkor bőven elég a 2gb rammal rendelkező 1.8 - 2.0 dual procis gépek is.
Már mindegyikben van wi-fi, webcam.
Valamint az akkumulátorukat nézd még meg, hogy hány cellásak és hány mAh (minél több cella és minél magasabb mAh, annál jobb, többet bír // olyan 4200-4400mAh és 4 cellával már bőven kibírod 1.5, 2 órán át is, természetesen attól függően mit csinálsz a géppel// ) -
Tyren
aktív tag
Szerintem nem a legjobb topicba írtál. Laptopvásárlásra van külön téma, te pedig a HP notikról szóló topicba írtál egy Samsung gép vásárlásával kapcsolatos kérdést. Mégis mit vártál?
Egyébként röviden: Ilyen gyenge proci mellé nem vennék dedikált kártyával gépet. Ha nem kell a dedikált VGA, akkor máris 100 környékén tudsz nézelődni. Régebbi játékok azon is eldöcögnek, az újabbak meg ezen sem mennének. De kérdezz rá az ezzel foglalkozó topciban. -
takidj
csendes tag
Hali!
Van egy HP NC8430-as notebookom, ami megadta magát. Azt csinálja, hogy ha bekapcsolom felpörög a venti, hetet villan az áramellátó led, majd kikapcsol a gép. A monitornak ideje sincs bekapcsolni. Most teljesen szétszedtem, kitakarítottam, csak a proci alaplap memória van benne. Ha most bekapcsolom, ugyanezt csinálja, de miután kikapcsolt újra elindul, megint felpörög, megint leáll.
Mi lehet a baja? Valakinek valami ötlet? Vizsgaidőszak elején nagyon nem jött jól hogy meghalt az egész
-
smarter
csendes tag
Heló !
Kérem segítsen valaki, mert már nincs tippem a problémára .
Két őskori géppel volna bajom, konkrétan Hp armada E500 tipusúak. Használt laptopokkal kereskedem, de még sose volt olyan , hogy kifogjon rajtam egy ilyen probléma . Németből rendeltem gépekeet, és ez a két gép úgy érkezett meg , hogy a Bios le van jelszavazva .
Elemet kivettem az alaplapból, hálózatit töltöről lehúztam, akkut kivettem , se semmi . Ugyanúgy él a jelszó. Sajnos nem tudom milyen Bios van benne , mert nem irja bootoláskor, igy csak találomra próbálgattam a backdoor jelszavakat, de semmi (lehet rosszat irtam ?) .
Ha valaki tud kérem segítsen, mert igy kétlem, hogy el tudnám adni a gépeket !Előre is köszönöm !
-
Malwoon
csendes tag
válasz
Tikakukac #24965 üzenetére
Support Assistant mindent letölt ha van neki hálózata. Win7 az ethernet csatolót felismeri simán, és onnantól minden szükséges drivert vagy akár bios frissítést megcsinál a support assistant. LEhet vele garit ellenőrizni, meg aksit meg kiskutyafülét.
SoftPaq-ot még nem használtam, az nemtom mit tud. -
Tikakukac
titán
Ugyanakkor egy kérdés: mi a neve a HP mindent letöltő csoda programjának? Értem ezalatt azt a valamit ami egyben leszed mindent, ami ahhoz kell, hogy tökéletesen menjen a HP keretein belül. Support Assistant van a másik gépemen is, olyasmire gondolok, mint a Thinkvantage Update, csak HP megoldásban. Mert darabokban nem tudom mit kér és mit nem az oldalukról
szerk.SoftPaq ha nem tévedek)
Egyéb tippek jöhetnek ha vannak a típussal kapcsolatban -
Tikakukac
titán
Minden elismerésem a HP-nak, ez a 8440p úgy össze van rakva, mint a Föld magja. Ékezetes a billentyűzet, sehol egy karc, kopás vagy bármi más. Eredeti HP tasival 120k-ért. Hát majdnem megtértem. De súlyban nekem sok, plusz a pöcök egérnél nincs scroll, a billentyűzete sem az igazi (nekem). De riszpekt érte a HP-nak. Ha cserélem a DV5-öt akkor valami hasonlót bugázok magamnak is
-
Vukmir
aktív tag
Nem indul el a Probook 4535s úgy hogy csak aksiról megy a dolog. Pontosabban a noti elindul csak éppen a Win7 fagy le miután behozza a logot. Valami tipp?
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Akinek 8460p-je van az dobjon már rám egy privátot. Kíváncsi vagyok valamire.
-
AMD Power
titán
-
esde
tag
Üdv!
Laptop vásárlás előtt állok és szeretnék egy kis segítséget kérni.
A kinézett áru: http://www.pcx.hu/termek/samsung-np300e5z-s08hu-ezust-notebook-100678
Kis segítséget szeretnék kérni mennyire éri meg az árát, és egy ajánlatot ha tudna valaki jobb árban vagy maximum ugyanebben az árban egy jobb laptopot, ez a plafon, így is 125e ft-ra gondoltam. Nem mellékesen fontos az olcsó vagy ingyenes házhoz szállítás is. Itt 500ft-ba kerül. Tulajdonképpen elsősorban netezésre lenne a laptop, de azért néha futna rajta 1-2 játék. De nem ez a fő célpont. Köszönöm a segítséget.
Ja elfelejtettem, a garancia is fontos. -
kutga
félisten
A fene se érti ezt. A héten már a harmadik 3G modemet próbálom a gépembe de a BIOS mindegyiket letiltja.
6465b, volt már benne UN2400, UN2420, legutóbb HS2340 (amiről a HP-t felhívtam és ki is emelték hogy ezt támogatja), de egyik sem megy. Kár pedig szívesen kipróbáltam volna.
És ami a legérdekesebb hogy amikor megvettem őket mindháromnál fent volt a gépem mint kompatibilis. Azóta már leszedték.
-
spyduck
nagyúr
Srcáok
HP EliteBook Folio, lesz ilyen
[link]
-
toga007
tag
Hali!
Óriási gondom van.
Tegnap sikerült a HP EliteBook 8510p laptopom center pines töltőjét fordítva bekötnöm.Ezek után dobott egy füstöt az egyik ic az alaplapomon.
A gond az, hogy úgy megégett, hogy a típusát nem tudom leolvasni.
Kérnék mindenkit, hogy akinek van Hp EliteBook laptopja szétszedve, vagy tervezi szétszedni, az vessen már egy pillantást az alaplapjára.
Itt van néhány kép, ezekről szerintem be lehet tájolni, hogy melyik IC számára lennék kíváncsi...
Nagy köszönet a segítőnek! -
Vukmir
aktív tag
Nekem most esik le, hogy volt valami 2 gigás partíció a HDD-n amikor még SUSE volt fenn HP nem tudom mi volt a neve, mert igazából nem foglalkoztam vele a SUSE miatt.
Az a partíció milyen HP cuccokat tartalmazott (Tudom idióta voltam, hogy nem néztem meg, de minél hamarabb Win7-et akartam látni rajt és használni
)? Probook 4535s
-
Tyren
aktív tag
HP szervíz teljesítménye:
ProBook 5320m-es notinak 2012 január 1-jén egyszer csak elszáll a kijelzője, másnap a gép a szervízben kezd.
Január 20-ra megékrezik az új kijelző, de ugyanúgy hibás. A gépet nem tudam nélkülözni, így csak február 14-én tudtam újra visszavinni.
Újabb kijelzőcsere. Két hónap várakozás az alkatrészre. Április 16.
Még mindig rossz, alaplapcsere április 26-ra.
Alaplap csere után sem jó. Május 9-re kiderül, hogy január óta mindegyik display rossz volt, így kezdődik a kijelzőcsere leőlről.
Ha megint 2 hónapot kell várni az alkatrészre, akkor azért nagyon ki fogok borulni.Aki nekem ezután azt mondja, hogy a HP szervíze jobb, mint mondjuk az ASUS-é, vagy az ACER-é, azt KIRÜHÖGÖM!
SOHA TÖBBÉ HP-t!!!!!!!!!!!!
És ez nem a legolcsóbb consumer gép, hanem a ProBook-ok felsőbb kategóriája!Lehet, hogy senkit sem érdekelt, de akkor is meg akartam osztani, hátha valakinek még hasznos lesz és nem dől be a sok parasztvakító rizsának...
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Van egy 8510p-m, aminek a gyári 160 gigás vinyóján már millió vacak van, de fontos vackok, igy nem szeretném formázni, újrainstallni, csak simán eltenni a fiókba.
Vennék a helyére egy OCZ Vertex 3 -at, 120 gigásat.
1. kérdés: simán bemegy ez a vinyó helyére?
2. kérdés: mennyire bonyi az áttérés? Simán csak bedugom az SSD-t a vinyó helyére, DVD-be a win7 installt, és szépen megy minden a maga útján, mintha vinyó lenne bent? (Sosem volt még dolgom SSD-vel) -
ro_bert17
őstag
válasz
pumukli23 #24938 üzenetére
Én hasonlót nem vettem észre. Nálam a winben alig változik a fényerő. Ez alig észrevehető (egyelőre legalább is), és nekem úgy tűnt, hogy legfőképp bekapcsolás után jelentkezik, amit később már nem tapasztalok.
Szerk: annyit csináltam tegnap éjjel, hogy kikapcsoltam a környezeti érzékelőt, meg egy chipset drivert tettem fel az intel oldaláról. -
Tyren
aktív tag
Nyilván ha a bepakolt alkatrészek mennek tönke, azokra nem érvényes a gari.
Azt nem tudom, hogy ezek a cuccok hogyan tudnának kárt tenni a gép többi részében, de szerintem egy esetleges ilyen helyzetben neccessé válik a helyzet. Ha a szervíz nem akar kötözködni, akkor simán megjavítják a gépet, de ha kevésbé kedvesek és nagyon utánanéznek mindnnek, akkor szerintem ez ugyanúgy nem minősül garanciális esetnek, mintha ledobtad volna, vagy leöntöd kávéval. -
-
TommyX_
őstag
Valaki meg tudná adni, a HP Support email címét?
-
rizso
addikt
válasz
jorden06 #24931 üzenetére
Az utóbbi időkben Intel+Nvidia alapú gépeim voltak, és nem volt gond, ha az Nvidia oldaláról szedtem le a legfrissebb drivert. Korábban voltak olyan problémáim, hogyha az Nvidia/AMD oldaláról szedtem le az adott vga drivert, akkor nem ment a váltás a két vga között, de újabban nem találkoztam ilyen hibával. Mondjuk most a 4535s-kíváncsi leszek, hogy lesz-e probléma, ha nem HP-s drivert szedek le...
-
jorden06
senior tag
válasz
pumukli23 #24928 üzenetére
a 6930p-ben nem lehet, hogy a ambiant-sensor rakoncátlankodik?
Egyébként ha már itt tartunk, ki mit ajánl VGA driverként a notikba? Én személy szerint mindig a HP oldaláról letöltött drivert használom (abból is általában kettőt raknak fel, mindig van egy 2009-es - szerintem ez lesz az, ami neked kell a hdmi-hez!, és egy pár hónapos frissített kiadás, én többnyire az újabbat választom)
Régebben próbálkoztam az AMD oldaláról is friss driverek letöltésével, de az új packok 200MB környékén vannak, és annyi extra programot tartalmaznak, amikről fogalmam sem volt, hogy mire jók, h inkább hagytam, mondván úgy sem használja ki az én kártyám.
spyduck: vajon az Elitebook szériát is frissítik majd az új platformra?
-
pumukli23
senior tag
-
Vukmir
aktív tag
válasz
BangoSkank #24925 üzenetére
Én nem találom sehol, mondjuk még fel sem tűnt
-
jorden06
senior tag
válasz
AMD Power #24918 üzenetére
Vukmir, AMD Power: Egy nagyon fura problémával állok szemben ezzel a géppel kapcsolatban:
az öcsém kb fél éve használ egy 4535s-t, és eleinte arra panaszkodott, hogy magától változik a képernyő fényereje. Fogalmam sem volt miről beszél, hiszen ebben a gépben nincsen környezeti-fény érzékelő.
Aztán magam is tapasztaltam, hogy egyfajta "dinamikus kontrasztként" a képernyő fényereje magától állítódik attól függően, hogy milyen oldal van megnyitva (pl a google fehér hátterénél emeli, míg egy sötétebb PH! főoldalon csökkenti a fényerőt).
Mindenhol kerestem már, de sehol sem találtam rá megoldást, pedig több külföldi fórumban is emlegették a problémát, és a jelenség teljesen szűz Win alatt is fennállt.
Találkoztatok hasonló jelenséggel?
-
Vukmir
aktív tag
-
AMD Power
titán
Kár,hogy nem A6 AMD van benne.
-
-
batorpeti
tag
Ebben tud valaki segíteni?
-
Vukmir
aktív tag
Sziasztok!
Most lett meg a HP notebook-om amiben a wifit képtelen vagyok működésre bírni.
Leszedtem hozzá a drivert, látja is a gép, de azt írja "Nincs bekapcsolva". Próbáltam, hogy letiltom majd újra engedélyezem de úgy sem jó! LAN porttal megy rendesen a net, bár meglepődtem, hogy a Win7 Pro x64 (Sp1) a telepítés után nem talált hálózati drivert hozzá.Probook 4535s notebook.
-
jorden06
senior tag
Tudnék neked érdekes dolgokat mesélni az alkatrészekkel kapcsolatban, de inkább ne akard tudni, hogy néz ki egy alaplapcsere. Ny-Euban tényleg király a HP (Hollandiában van a bázis), de ahogy haladunk keletre nem csak az alkatrészek szállítási ideje nő meg, hanem a szervizesek hozzáállása is progresszív romlik (természetesen tisztelet a kivételnek
).
Az új alkatrészekkel egyébként általában nincsen gond, mivel a gyárak szeretnek gyártani abból mindig van raktáron, nekem is volt már billentyűzetnél pl 1 napos csere, de amikor használtat szerelnek be jönnek a gondok.
-
Tyren
aktív tag
válasz
jorden06 #24906 üzenetére
Ha az alkatrész ilyen problémás, akkor minek írnak egyesek olyat, hogy a HP nagy előnye, hogy jó az alatrészellátottság, meg hogy meglepetés érhet, hogy már másnapra elkészül a gép.
Bárcsak érne ilyen meglepetés, de az eddigi tapasztalt alapján annyit kell várni egy alkatrészre, mint anno egy Trabantra. A szürkeimportban behozott VAIO-mhoz hamarabb megjöttek az alkatrészek.
Nálam elvárás lenne, hogy max 2 héten belül bármilyen hibát orvosoljanak. Kár, hogy ezzel az elvárással sokra megyek. -
dvid91
csendes tag
Amúgy ati 6520g videokarim van betudnátok linkelni a legfrissebb driver-t hozzá ?
-
dvid91
csendes tag
Sziasztok Milyen driver hiányt mutat tudna valaki segíteni amúgy egy Hp 1213eh-ról van szó. :S [link]
-
jorden06
senior tag
válasz
Jester01 #24904 üzenetére
Én egy HP szervizestől kaptam a tanácsot, ha bármi bajom támad a gépemmel akkor a Rikvest-hez forduljak.
1 hónap alatt nem tudták megcsinálni a gépemet, majd addig rágtam a fülüket, hogy valamit csináljanak már, amíg megmondták, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, és inkább vigyem el máshova, így jött a fent linkelt cég.
De személy szerint tapasztaltam, hogy a Computer Outlet szerviz munkatársai is kitűnőek szakmai alapon, az alkatrész-ellátottság ott is problémás volt.
-
Jester01
veterán
Van egy meghibásodott, már nem garanciális, pavillion dv5. Beadtam humansoftba javításra, 3 hét bevizsgálás után nyökögtek valamit arról, hogy valami problémájuk akadt a hp alkatrészellátással. Egyelőre azt sem bírtam belőlük kiverni, hogy mi a baja a cuccnak és milyen alkatrész is kellene bele. Szóval ez eddig egy nagy feketepont.
Feltéve, hogy visszaszerzem tőlük a cuccot, szerintetek hová vigyem legközelebb?
-
kutga
félisten
válasz
Tikakukac #24901 üzenetére
Szerintem elég. Én eddig egyszer gariztattam HP-t, de annak megvolt minden papírja.
Más...ha valami általam beapplikált eszköz megy tönkre a laptopban és kárt tesz benne, akkor mi a helyzet a garival? A mostani gépembe már beleraktam egy HDD caddyt, használt 3G modemet, plusz memóriamodult, egyik sem gyári, de pl a memória és a 3G modem is HP által támogatott - benne van a manualban mint opció.
-
Tikakukac
titán
Persze, be lehet szívni. Kopp-kopp 3,5 éves DV5 naponta megy 15 órát és kódol szerkeszt agyba-főbe és meg sem nyikkan, de ott a kisördög ha nincs gari.
120k-ba ez fér bele sajnos. Vagy egy kolléga ajánlott egy Thinkpadot, de arra meg abszolút nincs gari, és az még gázosabb. Nem tudom mi legyen, megnézni meg fogom mindenesetre.rizso: Ha van 1 szerviz ami megeszi így is akkor már jó. Csak tényleg legyen valami tutiság, mert így reckíros a dolog. 30k-val drágább a papíros változat. Ha egy 10-et bele is alkudok ami lehetetlen 20k marad a leendő tulajnak amit le kell nyeletnem...
asound: Igen ezt tudom, itt a kérdés, hogyha baja van akkor a szerviznek is elég-e ennyi...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest