- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Peter Kiss: Somogyi internet rádió INR 5000/BK
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cartman023
aktív tag
Üdv!
Szeretném lecserélni a Vistát Win7re.
Csak azok a driverek kellenek majd, amik a HP oldalán vannak az én laptop márkámnál, vagy kell ezeken felül valami? -
cigam
titán
Szereztem egy 3az1ben NAS dokkolót, de a WEB felület jelszavát nem tudom. Manuel-ben nem találtam rá utalást, és a melléklet CD-n csak egy backup program van.
Megoldás? -
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #26197 üzenetére
-
deathtania
senior tag
milyen böngészővel próbáltad használni a "retek facebook"-ot? operával pl történetesen nem megy rendesen a facebook, ie, ff és chrome rendesen viszi. milyen vírusirtót tettél fel? nekem az Avast pl folyamatosan kilőtt pár oldalt, egyszerűen letiltotta őket böngészés közben. amint leszedtem jó lett. szerintem is egy közel 10 éves oprendszert ma már el kellene felejteni, mivel egyre kevesebb rá a driver, és ráadásul lassabb is, mint a w7...
(#26196) pethYeti a seagate megvette a samsung hdd gyártó üzletágát. gondolom valamilyen átmeneti korszakból származó hdd lehet, vagy a gyárban rosszul címkézték fel. de gratulálok, hogy ha így simán kicserélték egy jobbra és egy akksit is kaptál.
jótanács az akksihoz, hogy ha nem akarod használni, akkor is 1. töltsd fel teljesen, majd merítsd le 50-60% környékére, majd vedd ki, és rakd el egy hűvös száraz helyre. kb 2-3 hetenként érdemes ezt megismételni, mert akkor sokáig jó marad az akksi. ha csak szimplán berakod a fiókba, akkor lassan lemerül teljesen, és az meg kinyírja a lithium akksikat rövid távon. folyamatosan feltöltve használni szintén nem tesz jót nekik, az is hamar tönkre vágja (barátnőm csak hálózatról használta a notiját akksival, és 8 hónap alatt 3 óra üzemidőről 1,5 órára esett vissza az akksi emiatt...)
-
pethYeti
addikt
A HDD amit kaptam Aida szerinte Seagate, amúgy meg a házon Samsung van. Erről van valakinek információja hogy ez miért van?
-
kutga
félisten
Nem lehurrogni akart csak tanácsot adni, mert az új hardverekhez már nem nagyon jelenik meg XP driver.
Amúgy tényleg érdemes lenne hetest telepíteni, és inkább a böngészőt cserélni mondjuk Chrome-ra, kizárt hogy ne menjen pont a facebook (én sem használom amúgy
).
Hetes alatt pedig van virtuális XP mód, a könyvelő programomat én is onnan használom mert nem megy hetesen.
MOD
Elvileg ezek az XP-hez való driverek: -
ktommy91
addikt
Egy MSDN-es képből telepített, legfrissebb driverekkel, directx-szel ellátott windows-on nem megy a böngészés? Semmilyen böngészővel?
Visszaolvastam, de ahelyett hogy egy őskövület OS-sel próbálkozol nem lenne egyszerűbb azzal próbálkozni hogy menjen W7-en?Nincs és nem is lesz facebookom, de köszi az ajánlást.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
ktommy91 #26188 üzenetére
annyira jó hogy nem is olvasol vissza, miért került rá xp, de leírom, win 7 alatt minden weboldal faszányosan megy, kivétel a nyamvadék facebook, akármilyen vírusírtót is aktam fel hozzá, xp alatt pedig képzeld megy az a retek oldal is, szóval nem lehurrogni kéne hanem értelmes tanácsot adni, hogy hogyan lehetne megoldani, elvileg ez egy szakmai fórum, a hurrogásra ott a facebook, ajánlom használd! :-D
-
Pr3s
aktív tag
válasz
deathtania #26178 üzenetére
letöltöttem, és nem csinál semmit
izgalmas program -
pethYeti
addikt
Még amikor a gyári előtelepített win7 volt fönt amikor nyomtam a num lockot jobb alul kis szövegdobozban jelezte hogy be vagy ki lett kapcsolva. Azóta se tudom milyen progi kell neki hogy ezt újra mutassa. On Screen Display, és Quick Launch is fel van telepítve.
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
a barátom HP 635-ösére nem tudok videokártya drivert tenni, az amd oldaláról is és a hp oldaláról is levadásztam a drivert és nem megy egyik sem, telepiteni megy a telepités, de az xp eszközkezelőjében továbbra sem jelenik meg a vga, hanem mint ismeretlen vga kérdőjellel, mi ilyenkor a teendő??
-
Daert
őstag
válasz
F1stat #26162 üzenetére
Jobban megnézve én is arra gondoltam,kétoldalt az érdes és a sima fekete műanyag közt mintha lenne valami pöcök,de nem merem feszegetni nehogy letörjön.
asound : A figurát nem nagyon zavarta a takarólap hiánya,még örült is neki hogy jobban meg lehet markolni a gépet.Engem zavarna.
Az Angol szöveget csak a 2. mondat közepéig értem sajnos -
pethYeti
addikt
Nah jött az e-mail, holnap hozzák ki, nem leszek itthon kb 8-tól 10-ig, ha netán pont akkor hozzák vajon szülő átveheti, vagy csakis én?
-
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #26169 üzenetére
Persze megírom. Csak lenne már itt
-
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #26167 üzenetére
Kiment a fejemből sajna
-
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #26165 üzenetére
Nem sajna, de ha megint behal akkor most már fogok szólni. Ettől függetlenül lehet mást raktak bele, majd kiderül.
-
deathtania
senior tag
válasz
pethYeti #26164 üzenetére
valószínű. de az már a futárcég dolga, hogy egyeztessen veled, hogy mikor viszik ki.
sikerült megbeszélni, hogy ne toshiba hdd-t rakjanak vissza bele?már az enyém is elkezdett rakoncátlankodni a múltkor: 3 óráig volt 8 függőben lévő szektor, de aztán valahogy megjavultak. pedig akkor épp csak éjjelre hagytam bekapcsolva, hogy steamről húzzon le egy játékomat.
-
pethYeti
addikt
A HP szerviz értesít ha netán késne az alkatrész vagy egyéb gond van vagy nekem kell utánuk menni? Most az emailben kapott linken van egy Planned delivery date július 4.-ével, de ez meg ugye csak tervezett.
-
F1stat
csendes tag
Szerintem a képen ahol a két különböző fekete műanyag(a fényes a nem fényessel) találkozik ott lehet lepattintani, nem a legelején. Találkoztam már pár ilyennel. Ezeknél a görbület miatt kb fél cm szélességű az előlap, nem csak egy műanyag lap. Csak egy tipp, élőben lehet máshogy fest.
-
kutga
félisten
Igen de valszeg csak az ívelt előlap a műanyag toldalékhoz. Nehezen tudom elképzelni hogy ne lehessen levenni.
Itt a videón mondjuk nem csinálja meg.
Nálam a DVD meghajtó két oldalán volt két pöcök, azokat felfeszítve lepattant.
Külföldi fórumról:
Remove the original HP DVD drive face plate from the old drive. It can be removed by working it back and forth to loosen the faceplate. Once it is loose you should be able to pull the faceplate off.
Vagyis kicsit mozgatva látnod kellene hol ugrik le.
-
Daert
őstag
-
Daert
őstag
válasz
deathtania #26151 üzenetére
-
szilva01
őstag
válasz
deathtania #26152 üzenetére
A hűtése rendben, van nem szokott forró lenni? nekem nemrég kellett szervízbe vinni mert nem kapcsolt be és villogott (igaz a töltőcsatlakozója), kiderült hogy el volt tömődve porral a ventilátor, a szilikon lap a grafikus chipről leégett és a hő miatt elkezdett a forrasztás feljönni az alaplapról.
-
deathtania
senior tag
haverom probook 4515s notebookjában bekapcsolás után a caps lock 5öt villog. tegnap proradeon felnyomott egy error sheet-et, azt használható ezen hiba megállapításához? az alapján elvileg alaplap hiba. csak nekem fura, hogy tegnap este kikapcsolta, még jó volt, ma meg be akarja kapcsolni, és már ez van.
mit lehet vele ilyenkor csinálni? szervíz egyből?
vagy van valakinek valami ötlete, hogy mit lehet vele csinálni? anno csak 1év gar volt rajta, a hátlapi matricán is csak ennyi szerepel. ha jól emlékszem 2009ben vásárolta. -
deathtania
senior tag
-
Daert
őstag
Valaki erre: #26116 ?
-
Vagy esetleg - ha eddig nem tetted - e tablazat alapjan deritsd ki mi nem mukodik megfeleloen, es lehet kiderul, hogy te is meg tudod oldani a problemat.
Rajtam is segitett mar ez a tablazat. 3x villogott egymas utan a capslock + num/scroll lock, ami a tablazat alapjan memoria hibat jelent, kivettem a memoriakat, majd visszaraktam, es utana gond nelkul elindult gep.
-
Mania
senior tag
2009 áprilisában vásárolt Pavilion dv5-1120eh-m tegnap reggel nem volt hajlandó elindulni, csak a CAPS/Scroll lock villogott ütemesen. Sajnos úgy néz ki valamelyik BGA alatt megadta magát a forrasztás. Mivel 55k-s ajánlatot kaptam a javításra így inkább visszatértem a desktop gépek világába. A bosszantó az, hogy kezdettől fogva hűtve volt, cipelve is csak óvatosan táskában...szóval csalódott vagyok.
-
ktommy91
addikt
válasz
deathtania #26143 üzenetére
Köszi! Ndruu kolléga nagyon érti a dolgát.
-
kutga
félisten
válasz
deathtania #26143 üzenetére
A legtisztább ha felhívja.
-
deathtania
senior tag
ez itt épp 35k, és care pack.
19kért esetleg nyomtatókhoz kapsz, vagy asztali gépekhez.
(#26142) ktommy91: ennyi pénzért nem is szeretnék...
mellesleg grat az új avatarhoz. jó lett -
ktommy91
addikt
válasz
deathtania #26134 üzenetére
Külföldi pavilionra nem lehet garanciakiterjesztést regisztrálni Magyarországon.
-
Biliskmer
aktív tag
Na, akkor jó neked, én meg kellett, hogy csináljam a saját OEM verziómat XD
Meg is érte megbütykölnöm: Laptopon, minden drivert felrakva van 42 futó folyamatom (ebből 3 az Opera, TotalCommander, és a Taskmanager) szóval abszolút üresjáratban van 39 folyamatom.
mod: Az asztalimon 52 folyamat van, mert oda még a régi nem tisztított verziót raktam fel, plusz régen húztam vissza, lehet ideje volna XD
-
Biliskmer
aktív tag
Na megoldottam!
A lényeg: többé nem használhatom a jack csatit:
Utána olvastam:
1: A legtöbb Jack aljzatban vagy egy kis mechanikus kapcsoló ami érzékeli, ha valamit beledugnak, na ezt a notira rákötik, ami ilyenkor lekapcsolja a beépített hangszórókat.
2: Nem minden laptop működik így, van amelyiknél úgy oldják meg, hogy a "hang chip" méri a jack csatik kapocspárjain mérhető ellenállást, és ha hangszórót érzékel, akkor lekapcsolja a beépítetteket.
A második esetben, ha a szoftver ragad be, akkor megoldás az újratelepítés.
Az én esetemben (az újrahúzás sem segített) a mechanikai gond áll fent.
A megoldásom ez volt: Nagy adag kontakt tisztító és kenő spray a csatlakozóba, ezután párszor ki-be dugtam a fülest, és a hangszórók megint szólnak!!!! A beragadt mechanikai kapcsoló kapott egy kis kenést, és végre kimozdult amikor kihúztam.
mod: Van egy saját W7 installom, amiből kiszedtem minden felesleges szart, demó videókat, játékokat, media playert, hasonlókat
Amikor mendent felraktam, és beállítottam, akkor végig teszteltem, hogy minden úgy megy-e ahogy akarom, és arról nyomok egy backup-ot, ha gond van azt másolom vissza.
A gyárit sosem szoktam megtartani, mert az FOS
-
kutga
félisten
válasz
Biliskmer #26137 üzenetére
Start menü-vezérlőpult-Hangok és audioeszközöknél sem tudsz váltani?
Nekem az IDT audio driver rakoncátlankodott így, elindítottam egy játékot, felraktam a fülest, de a hang csak a speakerekből jött. Leszedve megjavult.
MOD
Úgy látom a tiédhez is jár ilyen, fel is van telepítve? Tiszta installt csináltál amúgy vagy a gyári backup lemezről ami minden szirszart feltelepít? -
Biliskmer
aktív tag
OK, nem szoftveres hiba, újrahúzás után is kussol.
Lehet, hogy a jack-csati valami miatt azt hiszi, van benne valami? gondolom van benne egy kis pöcök, vagy valami ami érzékeli, ha beledugnak egy fülest.
Be ragadhatott ez az érzékelő, vagy hasonlók?
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
deathtania #26129 üzenetére
Most húzom vissza a backup-ot amit rögtön a friss telepítés után csináltam, ha az nem segít, akkor nem szoftveres.
-
kutga
félisten
válasz
deathtania #26134 üzenetére
Az az Accidental Damage Protection ami olyan sokba kerül.
A sima gari kiterjesztés 19k bruttó.
Azt hogy mikor lehet nem tudom biztosan de ha felhívod őket elmondják gondolom.
-
Kofler
tag
Sziasztok !
Most vásároltam egy HP Pavilion G6-1307SH típusú laptopot. Nos azt tudom hogy alapból 2 év garancia van rá, de úgy tudom ezt a garanciát ki lehet tolni 3 évre (?). Lehet hogy rosszul tudom, de ha mégsem, valaki tudna nekem segíteni ennek a menetében mert a HP honlapján nem igazán találtam erre vonatkozó infót vagy rossz helyen kerestem...
-
deathtania
senior tag
válasz
Biliskmer #26128 üzenetére
hát, szerintem ez valami szoftveres gubanc az idt driverében. esetleg próbáld meg a segédprogramban az alaphelyzetre állítást, vagy ilyesmi. aztán jobb ötletem nincs.
win hangkezelője? nem véletlen kommunikációs portnak ragadt be az aljzat?bár ez engem is eléggé érdekelne, hogy miért csinálnak ilyet néha a notik... sztem ez vmi szoftver/driver gigszi lesz...
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
deathtania #26127 üzenetére
Persze, az volt az első, utána a ki be dugogatás, de egyik sem használt.
-
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok!!
Sürgős segítségre lenne szükségem!
Van egy HP Compaq 620.as noti, amit fülessel használtam, miután kihúztam a fülest a noti nem váltott vissza a hangszóróira. Hallottam már ilyenről, hogy úgymond beragad a Jack-csati, csak azt nem tudom ilyenkor mit lehet csinálni.
Valami ötlet? bedugtam és kihúztam megint vagy 100x de nem segített.
-
Canis rufus
tag
válasz
deathtania #26124 üzenetére
Fel. Megy is a wifi rendesen csak éppen a gomb nem
-
deathtania
senior tag
válasz
Canis rufus #26123 üzenetére
driver jó? felismeri az eszközkezelő a wifi-t?
-
Canis rufus
tag
Újraindultam, de sajnos ugyan úgy nem megy a gombocska
-
Canis rufus
tag
válasz
deathtania #26121 üzenetére
Hm, most néztem. Angolban nem volt Hotkey support csomag. Magyarból feltettem, de nem megy, akkor most felteszem mellé a Connection Manager-t is. Remélem így jó lesz, kössz.
Ezen a gombon kívül minden más tökéletesen megy
-
deathtania
senior tag
válasz
Canis rufus #26120 üzenetére
hotkey support
connection managermindenhol másként hívják őket...
ezeket felrakta? ha fent vannak, akkor mennie kellene...
mellesleg jó wifi driver van fent? eszközkezelőben megjelenik?
-
Canis rufus
tag
válasz
deathtania #26119 üzenetére
Nekem egyik sincs ez a baj. Mármint a weboldalon.
Egyébként Home Premium 64bittel ment a gomb. A Support Assistant mindent feltett -
deathtania
senior tag
válasz
Canis rufus #26118 üzenetére
quick launch buttons-t és a wireless assistant-ot felraktad? itt megtalálod. ezek nélkül nem fognak menni a gombok...
-
Canis rufus
tag
hi
Valakinek volt már olyan gondja a Probook 4535s-el hogy nem működött a wifi ki/be kapcsoló gomb?
x64 Pro van fenn (most tettem újra) és elméletileg minden drivert feltettem, de ez a gomb nem működik. Az az érdekes, hogy mellette levő gomb pedig megy. Tipp?
-
sagit
veterán
a 2510p és a 2530p caddym is megjött végre
2510p-ben fel is ment a win7 szépen arra a vinyóra amit beleraktam
-
Daert
őstag
Valaki meg tudná mondani hogy a DV6 6150-es gépem hez milyen HDD Caddy-t kellene vennem.A meghajtóm ~9mm de az előlapja nem tudom levehető-e és mivel lekerekített az egyenes oldalú beépítőkeret nagyon bután nézne ki.
Apropó,honnan tudom hogy a notim webkamerája be van kapcsolva?Még nem próbáltam ki. -
válasz
#08054973 #26000 üzenetére
Sziasztok!
Van itt valakinek tapasztalata Core2Duo T9900 CPU-val? Egy ideje lecsereltem a HP Pavilion DV6 1130EH notebook-omban a T6400-at T9900-ra, es hat elegge melegszik. Terhelve 90+ fok (a legnagyobb amit eddig tapasztaltam 97 °C).
A tippem az, hogy mar vagy 3 honapja zorog a ventillator notebook-ban, igy rendeltem ebay-rol egy ujat, remelhetoleg majd az megoldja a dolgot, mert szerintem a mostani nem tudja normalisan lehuteni, mivel - gondolom - csapagyas.A kerdesem az, hogy mennyire normalis homerseklet ez egy T9900-nal terhelve?
Az esetleges valaszt elore koszonom!
-
kutga
félisten
válasz
bypass|HUN #26113 üzenetére
Engem nem zavar.
Amúgy néha érdekes dolgokat produkál a HP, ahhoz hogy működjön a három felső LED visszajelző és gomb ami a laptopomon a billentyűzet felett van (Wlan, Quickweb, Némítás), IDT Audio (!) drivert kellett felpakolnom.
Igaz ez meg akadt játék közben úgyhogy gyorsan leszedtem, most mindegyik visszajelző csak egyféleképpen világít.
-
bypass|HUN
aktív tag
Szia!
Elég sokat xarakodtam vele, próbáltam innen, próbáltam onnan, de valahogy az istennek se akart múkodnyi.....
A fene se gondolta, hogy ennek az átkozott wifinek 3!!!! db külön driver kell a beüzemeléséhez. Jött a tipp, sok szívás után a megoldás, olyan volt mint a szomjazó sivatagi vándornak az életet adó víz....naná hogy örömömben telenyomtam "szmájlival" a postot....sry...
Üdv: bypass
-
kutga
félisten
válasz
deathtania #26106 üzenetére
Csak nehogy egy modi letörje a lelkesedést.
-
kutga
félisten
válasz
bypass|HUN #26102 üzenetére
Egy hangulatjel is bőven elég.
-
pethYeti
addikt
Tegnap elvitte a futár a lapost. Most már csak akkor kapok valami tájékoztatást ha hozzák vissza vagy közben írnak, hogy sikerült-e javítani stb stb?
-
bypass|HUN
aktív tag
válasz
deathtania #26100 üzenetére
Szia!
Isten vagy
Telepítettem, restart, ééééés megy.....
Köszönöm...Üdv: bypass
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ford topik
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest