- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEMO1968
őstag
válasz pethYeti #30028 üzenetére
A korábbi verziót hogy érted?
BIOS frissítés után?
Nem is fog visszaállni,az is csak resetelődik.
Ha BIOS-t frissítesz,akkor az előző verziód elvileg megszűnik.
Vannak esetek,mikor vissza lehet tenni a régebbit,de nem ezzel a módszerrel.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
deathtania
senior tag
válasz pethYeti #29676 üzenetére
igenigen, arra gondoltam én is. mondom, nálam akkor volt fent utoljára, kb két éve k-lite cp-el együtt ezt a hibát produkálta, mint a kollégánál is feljebb. én a magam részéről azóta tértem át a VLC-re. (igaz, most egy rövidke időre kipróbálásra felnyomtam, de nagy különbséget nem vettem észre vlchez képest azon kívül, hogy a hangot nem tudtam 100%fölé húzni mpchc-n).
szerk: habár azon gondolkozom, hogy hogyan lehet azt mondani egy media lejátszóra, hogy ez ezerszer, milliószor jobb, mint a másik, amikor alapvetően mindegyik ugyanazt csinálja: lejátssza az aktuális filmet, zenét, streamet, amit benyomtál neki.
(#29677) Kakumix: szerintem meg a legjobb a WMP. mert az telepítve is van helyből, nem is kell vele semmit csinálni, használhatod, és jóság van.
DE a Numlock kiíratós problémám még mindig megvan. Anybody valami ötlet? programocska?
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz pethYeti #29570 üzenetére
Éppen te általánosítottál, de úgy látszik, szövegértési nehézségeid vannak.
Kérj meg egy felnőttet, hogy segítsen értelmezni:
"az egyik szervizben" -írtam
"ezt cáfolni tudom" -ezt válaszoltad rá, de nem tudom, honnan tudtad, hogy melyik szervizről van szó, mert egyébként az összes hp-szervizt kellene pontosan ismerned..
Utána leírtam a szerviz nevét és címét is, menj el, nézd meg, és ha nincs kiírva, illetve nem hajtanak el számla nélkül, utána jelentkezz, és cáfolj meg......Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
deathtania
senior tag
válasz pethYeti #28915 üzenetére
így van, rendszerként nem használnám ki, és valóban 0 adattárolásra lesz használva, csakis és kizárólag rendszernek+programoknak lesz (ami most is ~33GB...). nem is tudom, mert a vertex 3at meg drágának tartom (v3: 19k vs v2:12.3k vs agility3 13.7k) egy ugyanakkora ssdért. agility 3 jobb, mint a vertex 2?
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz pethYeti #28915 üzenetére
Na ez igaz aki tényleg csak rendszernek használja annak okés lehet
(#28916) sagit
Na ez durva cuccui.:
Amúgy én SSD -m most lett 4 hónapos eddig 2 tera írás van rajta és 63 nap uptime.
Mellé 100% os kondició.[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Иван
őstag
válasz pethYeti #26962 üzenetére
Hát jah. amúgy nekem már a l4d2 is szörnyen optimalizálatlannak tűnt. Néha lehetetlenül hosszú időket tölt és hirtelen lassulásokat generál. (portal 2 is néha érdekesen hosszúkat tölt).
Ja, és nem is maxon tolom, pl élsimítást levettem, meg árnyékok mediumon vannak. 9600Gt-ről beszélünk, 2 giga RAM (ez mondjuk lehet a ludas!), meg egy e4500 @ 2,6ghz.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Иван
őstag
válasz pethYeti #26960 üzenetére
Hmm, érdekes. Sokan írják, hogy mindent levéve, csont lowon, kikapcsolva mindent elvileg 30 fps-t produkálni kéne. meg aztán valaki íra, hogy az az AMD FX CPU-t source nem komálja (bár nem az lesz a szűkös neki).
Hát nézd, nekem ez most nem akkora prioritás (persze, jó lenne ha menne), úgyhogy majd kiderül és beszámolok róla.
Elvileg source nem régi motor, a magja 2004-es, szóval futni szerintem fog. Csak lehet köszönet nem lesz benne
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
ladlac
tag
válasz pethYeti #26733 üzenetére
Köszönöm, sok felesleges munkától mentettél meg. A kézikönyv meg csak a hdd eltávolításáról ír.
Na, így akkor nagyjából meg is vagyok, odd helyére be tudok tenne egy caddyt, az előlapot rá tudom tenni, abba megy majd egy hdd, az eredeti hdd foglalatba pedig egy 60-as ocz agility 3.
Köszi mindenkinek, remélem több problémába nem futok bele (ssdt, hddt is felismeri, működik is, etc...).
-
Dell XPS
veterán
-
kutga
nagyúr
válasz pethYeti #26319 üzenetére
Jó dolog pedig a caddy, a kiszedett DVD meghajtót meg bele tudod pakolni egy USB házba.
Drughi
Tegnap kollégának hasonló volt a problémája, AIDA64 elirányította a megfelelő driverhez.[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
-
deathtania
senior tag
válasz pethYeti #26164 üzenetére
valószínű. de az már a futárcég dolga, hogy egyeztessen veled, hogy mikor viszik ki.
sikerült megbeszélni, hogy ne toshiba hdd-t rakjanak vissza bele?már az enyém is elkezdett rakoncátlankodni a múltkor: 3 óráig volt 8 függőben lévő szektor, de aztán valahogy megjavultak. pedig akkor épp csak éjjelre hagytam bekapcsolva, hogy steamről húzzon le egy játékomat.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz pethYeti #26026 üzenetére
a diszpécser majd átirányítja a hívásod a "műszaki kollégákhoz", velük kell majd megbeszélned. kérdezd meg, hogy milyenre cserélik, mert Toshibát nem akarsz, mivel az elég nonszensz, hogy 3 hónap alatt megadja magát.
a külső racket nem kell mondanod, esetleges lehetőségként felveted, hogy abban is tudod checkolni, ha kell - ez így korrekt szerintem, és hamar cserélni is fogják.
de ha van ilyen, hogy probléma esetén csak az alkatrészt küldik (erre kérdezz rá mindenképp), akkor próbáld velük megbeszélni, hogy ne az egész notit kelljen már küldened.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz pethYeti #26024 üzenetére
az korrekt. hát igen, azt azért ne mondd, hogy leesett, akkor lehet, hogy nem cserélik.
nálam eddig egész kis korrekt, de már nagyon vágyom az ssd-re, de várok még vele egy kicsit.
azért hd sentinellel monitorozom, hátha elkezd badsectorosodni magától hamar.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz pethYeti #26020 üzenetére
próbáld meg, hogy megmondod, hogy a toshiba hdd-vel van gondod, és te is ki tudod cserélni, ha kiküldik az alkatrészt. mondd azt is meg, hogy már a bios sem ismeri fel, próbáltad rackben is, de az sem látja.
tapasztalatom szerint a toshiba hdd-k nem túl megbízhatóak (ismeretségi körömben minden toshiba laposban hamar cserések lettek...), és már egyik kolléga is mondta korábban, hogy a dv6 6b08eh-jában cserélni kellett az 1TB-s toshibát, és akkor egy seagate-re cserélték.
próbáld meg te is arra cseréltetni, hátha vevők rá.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz pethYeti #26018 üzenetére
elvileg ha kivetted a hdd-t, és nem a gépben van, akkor buktad a garit róla, (nekem legutoljára ezt mondták supporton), mivel a gari a komplett konfigurációra vonatkozik, és nem külön-külön az alkatrészekre.
szóval ha cserélni akarod a hdd-t, akkor vissza kell raknod a gépbe, és ha ott működik, akkor valószínűleg a rack a hibás. de ha ott sem ismeri fel, akkor szépen egyben kell a hpnak odaadni, csak úgy tudják gariztatni, ami 4-10 nap.
tudtommal ezt sajnos nem lehet megkerülni...
amúgy milyen hddről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz pethYeti #25165 üzenetére
Úgy figyeltem, hogy aksiról és amikor energiatakarékos üzemmódban megy. Intergrált Intel videokártya van benne. i5-540m proci van benne.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
sagit
veterán
válasz pethYeti #25097 üzenetére
386 vagy 512 mb-ban limitálnám mert mezei netezős felhasználásra bőven sok
azt is rosszul tudtam hogy csak 386 mb-ot tud lefoglalni magának
[link]hát nekem ne foglaljon le a semmire 1,2-1,7 gb-ot ha lehet soha a büdös életbe nem fogja kihasznál, de még az 512-se
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
-
Baroc
tag
válasz pethYeti #24744 üzenetére
Szia!
Nekem ez a 3 beállításom van: az első az a gyári órajelek, alacsonyabb feszültségen, a második egy filmnézős otthoni, a harmadik pedig egy utazós munkás-filmnézős profil. Arra azonban figyelj, hogy minden proci másképp viselkedik, ezért tapasztald ki a sajátodon, hogy mit bír el. Lehet, hogy ezeket az értékeket elbírja, de az is lehet hogy nem!
-
Baroc
tag
válasz pethYeti #24728 üzenetére
Igen, kb annyi. Van róla egy jó kis guide itt, én az alapján csináltam meg, jól működik
-
Baroc
tag
válasz pethYeti #24644 üzenetére
Nekem is hasonló a probléma, csak nekem a szöveg megjelenik, viszont a Mute gomb nem világít amikor némítva van. Egyelőre én se találtam rá megoldást.
Más: HDD Caddy-vel az ODD helyére került a merevlemez, Win7 egy SSD-ről fut. A win ugye x idő után leállítja a HDD-t, ha nincs rá szüksége. Na ilyenkor van probléma: Ezt úgy teszi meg, mintha lehúztam volna a HDD-t a kábelről (vagyis eltűnik mindenhonnan, eszközkezelő sem látja). Újraindítás után tökéletesen működik.
Ha lehet, akkor megtartanám ezt a lekapcsolás funkciót, amennyiben továbbra is látja a win, és visszakapcsolja, ha kell. Most úgy oldottam meg, hogy kikapcsoltam ezt a funkciót. Ötlet?
-
-
Thusor
őstag
válasz pethYeti #24327 üzenetére
Én még nem kértem tőlük. De úgy emlékszem, hogy akik innen kértek azok mind Recovery DVD-t kaptak. Tehát a géped típusának megfelelő driverekkel is meg voltak spékelve.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest