- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
buksa93
csendes tag
Megtudná mondani valaki hogy, hogy tudom a gyári határok között 1,9 Ghz-ről 2,8 Ghz-re felhúzni a Trinity A8-4500as procit?
-
Иван
őstag
A probookon, akksiról, ha világosabb színű alkalmazást nyitok meg (pl word), akkor világosít a háttérfényerőn? Csak mert mikor váltok progik közt látom, ahogy erősíti a fényt. Ez normális?
-
kutga
félisten
válasz
tornadóó #27396 üzenetére
Ez a HP topik. Itt kérdezd meg:
Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
-
tornadóó
tag
Sziasztok! egy kis segitség kéne,ebbe a notebookba szeretnék belerakni egy i5 430m processort,lehetséges ez?
-
zsolthee
senior tag
válasz
Thrawn #27390 üzenetére
Attól függően, hogy milyen VGA van benne, kétféle venti rendelhető:
■ For use with UMA systems - 580718-001
■ For use with discrete systems - 580719-001Teljesen szét kell kapni a cseréhez, úgy hogy kell hozzá egy ügyes kezű szaki vagy szerviz.
Vagy egy service manual
Az alkatrész nem biztos, hogy horror áron van ha szervizből rendeled, csak sok idő mire megérkezik. (2-4 hét). Ha találsz az e-bay-en, akkor inkább rendeld meg ott. -
-
Pocok256
veterán
Én meg még SSD -ről is torrentezek
3 év gari van számolások szerint ilyen használat mellett olyan 10 év múlva dobja fel a bakancsot
Kérdem én akkor már hol akarom én még ezt az SSD-t használni
3 hónapos az eszköz most kb és 34 nap működési idő van benne és 1 terrabájt összes írt adatmennyiség. (120 gigás agility 3)
Az adatvesztéstől meg nem félek mert minden fontos infot felhőben tárolok
Az eszközt én is azért veszem, hogy használjam nem pedig azért, hogy vigyázzak rá -
Thrawn
félisten
válasz
Thrawn #27340 üzenetére
Erre senki?
Vagy nézzek szét Ebayen és túrjak ott ventit? -
wwhy
veterán
válasz
B-L-A-C-K #27385 üzenetére
Hát te nem érted?? :persze h érted
Tovább él/tart az SSD, ha nincs rá folyamatos írás, ezért kell kikapcsolni/áthelyezni a pagefile-t és a windows search-t, h ne birizgálja állandóan szegény SSD-t.
Az már más, h te ezt lesz@rod és ettől a felelőtlenségtől sagit megőrül -
sagit
veterán
válasz
B-L-A-C-K #27379 üzenetére
attól még az adataidra figyelhetsz, nem az ssd-ről szól
az is igaz hogy a mai ssd-k jobban bírják már a gyepát de azért nem baj ha vigyáz rá az emberegy vinyóra is odafigyel az ember ( legalább is én) hogy ha be van kapcsolva a gép ne rángassam
bár van 3d védelem az elitebookokban de azért jobb félni
-
plejik
addikt
-
montezuma
tag
sziasztok,
HP probookom (4520s) van, és a szétszedéséhez az akku alatt három, hátul két csavart kell kicsavarni, de a hátsó kettőn van valamilyen gumiszerű műanyag záróelem, amely eltakarja a csavart. Próbáltam minden szerszámmal, csak láncfűrésszel nem, de elég ellenálló, nem enged, és nem akarom erőltetni, eltörni vagy megkarcolni a házat.
Kell ehhez szerszám? Hogyan kell kipattintani?
Kösz, -
sagit
veterán
válasz
Turbobacsi #27371 üzenetére
már 4 gb-nál is kikapcsolhatja az ember, már csak a 8gb lefoglalt pagefile miatt is lelőném
ssd felhasználóknál pedig egyenesen ajánlott kikapcsolni, vagy vinyóra rakni a lapozófájlt
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Van egy HP ProBook 4540s es laptopom.A kérdésem az lenne , hogyan lehet váltani az Intel és az Ati vga között? Kell hozzá valami progi? Ha igen honnan tudom letölteni és mi a neve.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gutenberger #27363 üzenetére
Átlagos felhasználásnál amúgy sem fogod észrevenni teljesítményben hogy 4 Gb-ot, vagy 3,2 Gb-ot lát.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gutenberger #27360 üzenetére
Én nem mondanám inkább mit csinálnék mert nem ide való, és igaz nem is korrekt, de biztos nem adnék ki feleslegesen 30 ezret, kivéve ha céged van, és céges gépre kell...
Remélem érthető voltam...
-
kutga
félisten
válasz
B-L-A-C-K #27359 üzenetére
Hmm...ezt ki fogom próbálni mert már régóta foglalkoztat, a W7 topikban mindenesetre azt mondták hogy a gép alján lévő szériaszámmal nem fogom tudni aktiválni az OEM W7-et amit a géphez kaptam DVD-n.
Gutenberger
Ha van +30k-d akkor vedd meg, egyébként szerintem akkor lesz probléma ha 4 GB-nál több memóriát akarsz a gépbe pakolni (6, 8, vagy még több).
-
-
Gutenberger
tag
válasz
deathtania #27354 üzenetére
Na ettől féltem. Akkor kell vennem egy 64 bites win7-et?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gutenberger #27355 üzenetére
Milyen különbség
-
deathtania
senior tag
válasz
Gutenberger #27351 üzenetére
fel lehet rakni, de mivel 32bites így nem fogja látni mind a 4GB RAMot, csak 3,2GB-t tudsz majd használni belőle.
-
kutga
félisten
válasz
Miért ne lehetne feltenni? Az nem géphez járt ugye?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Nekem meg a kérdésem az lenne, hogy szerinted miért ne lehetne?
-
Gutenberger
tag
Sziasztok!
egy 4535s Probook vásárlás előtt állok, van itthon jogtiszta windows 7 x86. Kérdésem, hogy ezt föl lehet-e majd telepíteni rá, vagy más win7-t után kell néznem?
Köszönöm a választ!
-
Martynis
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget
Találtam youtube-on egy szerelési útmutatót, így valószínűleg menni fog, a billenytűig leszedéséig tegnap már eljutottam, de nem akartam darabokra szedni, azt hittem lejön a háta és hozzá férek a ventilátorhoz..
Ez az ebay mennyire biztonságos? Google az ebay.hu-t hozta be először, ez megegyezik a "valódi" ebay-el, csak le van fordítva?
-
soldi3r
veterán
válasz
Martynis #27345 üzenetére
cpu hűtő lesz az
meg kell nézni milyen típus való bele, ha jól látom van aminél a vga is hűtött
előfordulhat, hogy találsz hozzá csak ventilátort, de lehet, hogy konzollal együtt találsz csak
ebay-ről megrendeled az újat és egy hozzáértővel kicserélteted, de pasztázzátok újra mindenképp -
Martynis
tag
Üdv
Lenne egy HP Pavilion dv5 1140eh laptopom, aminek valószínűleg csapágy hibás a ventillátora.. Bal oldali ventillátor ( Valószínűleg videókártya, mert ott van a VGA kimenet ) hangosan zúg, mintha a lapátok hozzá érnének valamihez.. Szét szedni nem tudtam, mert egyszerűen nem lehet hozzá férni, nem jön le az alja csak ha kis darabokra szedem a gépet, amit nem akartam.. Bekapcsol, működik, de hangos és zavaró.
Mit tudok vele csinálni? Garancia nincs már rá. Vigyem be egy helyi PC boltba és kérdezzem meg mennyiért csinálnák meg? Vagy esetleg a HP-ba küldjem?
Köszönöm
-
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Elitebook 6930-as gépemen ha Chrome böngészőt használva előjön olyan jelenség, hogy először csak lefagy a kép (pl. nem lehet scrollozni), majd elmegy a kép egy pár másodpercre, mintha kikapcsolna a kijelző. 1-2 másodperc elteltével helyreáll, de az oldalak lefagynak amit ki is ír(az oldalak nem válaszolnak, bezárás vagy várakozás), plusz jön az alábbi figyelmeztetés: "A képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyreállt. A(z) Intel Graphics Accelerator Drivers for Windows Vista(R) képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt." Van amikor nem jön vissza a kép, ilyenkor bekékül a rendszer, ujrabootol de leáll a boot. Ilyenkor a gép kikapcs, bootlogonál Esc, majd elindítva a bootot be tud indulni. A gépen most Win7 32 bit van, ezzel vettem és még nem volt időm felrakni 64bit-es Wint. Explorert ha használom, ott még egyszer sem produkálta ezt. Mi lehet a gond? A gépnél kellene keresgélni vagy a Chrome a bibi? -
Thrawn
félisten
Sziasztok!
Járt nálam régebben egy HP G61-410SS notebook, amiben már akkor is zajos, kerregő volt a hűtőventilátor. Azt nem tudom, hogy roncsolás nélkül szétszedhető-e, hogy kapjon egy kis kenőanyagot, nem volt rá időm, hogy rendesen foglalkozhassak vele. Lehet könnyebb lenne egy az egyben kicserélni, csak azt nem tudom, hogyan jutok hozzá pót/cserealkatrészhez? Foglalkozik esetleg HP notialkatrészekkel innen valaki?
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
HP mini valamelyik szériája: 5 perc nem használt után fogja magát és készenlétbe áll. Win7 rendszer; át lett állítva a képernyő kikapcsolásától, készenléttől, hogy SOHA ne tegye, vagy több mint 30 perc múlva. Ennek ellenére 5 perc inaktív programhasználat után mégis készenlétbe kapcsol.
Meglestem a HP power manager programját, ott beállítási lehetőség egyáltalán nincs, csak annyi 3 profil közül lehet választani.Ötlet?
Köszi
-
deathtania
senior tag
-
Vigneau
félisten
válasz
Martynis #27336 üzenetére
Ha probléma lenne a Windows telepítését követően és folyamatosan újraindulna a gép, akkor ez a megoldás. Eredeti Windows esetében felejtsd el az utolsó sort - a bootsect.exe a lényeg a mi esetünkben.
-
Martynis
tag
Üdv
Van egy HP Pavilion dv5 1140eh laptopom és az alján van egy Windows regisztrációs/aktiváló kód.. ehhez honnan tudok Windows-t szerezni?
Szerk.: Ahha.. Vigneau szerintem meg is adta rá a választ előzző hozzászólásában..
-
kutga
félisten
válasz
Zoli1222 #27329 üzenetére
Üdv!
Sajnos a HP rendszermérnökei nem építenek túl jó rendszereket, amikor én megvettem az enyémet volt vagy 4 partíció a merevlemezen és a win tele volt a HP bloatware programjaival.
Részemről fogtam a géphez kapott OEM telepítőt, legyalultam a merevlemezt és csináltam egy tiszta installt a win telepítővel.
Persze ezt csak akkor csináld ha a jövőben nem akarod használni a gyári recovery partíciót (bár mivel az a mostani állapotot teszi vissza, így nem sokat veszítesz).
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok!
Mivel 1 hp probook 4535s-em van, gondoltam, itt teszem fel a kérdésem.
Tehát!
A gépet úgy vettem, h voltak már előtelepítve dolgok. Most viszont szeretnék 1 windows reinstallt.
4 partícióm van.
Local Disk(C)
HP recovery(E)
HP tools(F)
és 1 üres(I)
A HP recovery-ben 3 fájl:
HP_WINRE
HPSF_Rep
Local Dick (C)-Shortcut
Hogy tudom megoldani a reinstallt (tiszta telepítést)?
Elvileg jogtiszta windows-om van, amit végtelenszer tudok telepíteni, csak nem tudom, h hogyan?
Tudnátok segíteni? -
buksa93
csendes tag
hali, olyan kérdésem lenne hogy van egy hp g6-2100sh laptopom, amibe már az uj Trinitys A8-as proci van, és nemtudom felhúzni a prociját a gyári 1.9 GHzről 2.8ig, valaki tudja hpgy kell?
-
törölt tag
Sziasztok. Adott egy dv6 -1240 noti ami állandóan kikapcsolgat (szabálytalan időközönként) Van-e valakinek ezzel tapasztalata.Mi okozhatja ezt a hibát?
-
Ice&Lime
veterán
tudja valaki hogyan csinálják a szervizesek hp probook 6465nél a touchpad cserét?
érdekelne hogy hogyan és mennyire szedik szét a gépet?
ha valaki tudja konkrétan légyszi írjon egy prv-t! -
eveonline
csendes tag
-
eveonline
csendes tag
Kedves Topikosok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Tegnap hoztak egy HP Presario CQ56-160SH (XM650EA) típusú laptopot újratelepítésre.
A probléma a következő. A notebook bekapcsolása után megjelenik a 'Full screen logo" (narancssárga képernyő középen a HP logo), bal oldalon alul pedig a szokásos felirat:
F10 - BIOS
F12 - Boot menu
ESC - Pause Startup
stb.Ez a képernyő kb. 15percig folyamatosan megjelenik és nem lehet csinálni semmit, majd szépen tovább bootol a rendszer. A BIOS-ban 5sec. van állítva. Hiába veszem le 0-ra a jelenség tovább fennáll.
BIOS frissítés után a jelenség ugyanúgy fennáll - ez sem segített.Mi lehet a probléma?
Van esetleg ötletetek a hiba kiküszöbölésére?Üdv:
eveonline -
grosz67
csendes tag
válasz
Plazmacucci #27315 üzenetére
köszi még egyszer akkor kezdek is nézelődni
-
-
grosz67
csendes tag
válasz
Plazmacucci #27313 üzenetére
köszi itt egy kép is[link]
-
-
grosz67
csendes tag
Sziasztok tud valaki segíteni ez a hibajelenség kijelző csere vagy szalagkábel esetleg valami más nem szeretnék feleslegesen venni kijelzőt külső monitorról tökéletesen müködik lecsukásra felnyitásra se nincs változás az alsó szélén egyáltalán nincs kép de tesztképekkel néhány csík látszódik.
-
válasz
Plazmacucci #27310 üzenetére
Most jó... Jövök egy sörrel.
-
-
Drughi
addikt
válasz
Plazmacucci #27307 üzenetére
Esetleg nem az usb 3.0 portról próbáltad telepíteni?
Ha linux elindul akkor nézd meg az látja-e magát a hdd-t. Mert ugye az hdd nélkül is elindul, mert tud futni dvd-ről vagy pendrive-ról -
-
Drughi
addikt
válasz
Plazmacucci #27305 üzenetére
Több tippem is lenne:
0, biosban megnézném látja-e a gép
1, akksi ki, gép alja kipattint és a vinyót ki-be raknám (lehet elmozdult)
2, linux live, megnézném, hogy az látja-e
3, lehet a win telepítőd a rossz, kipróbálnám mássalNekem ugyanilyen gépem van, szintén win nélkül vettem. Én usb-s telepítőt használok évek óta, sosem kellett semmilyen AHCi drivert felrakni, vagy a biosban állítgatni. Egyszerűen a biosba beállítottam, hogy usb-ről is bootlojon, feltettem a rendszert és használtam.
-
Hi
Most vettem egy 4535s Probookot (Llano), de nem tudom a vint telepíteni, mert nem látja a vinyót. Se ahci se IDE módban nem látja. Az AMD ahci drivert meg nem veszi be a gyomra. Mi a teendő? -
Pocok256
veterán
válasz
deathtania #27296 üzenetére
Nyugodtan lehet hurcolni nem lesz neki semmi baja elég komolyan meg van építve a bendője neki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest