- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolthee
senior tag
-
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #41867 üzenetére
Futárszolgálat vitte-hozta, a központi Service Desk-et hívta a kolléganő.
Közben kiderült némi huncutság: van egy CHS-s op.rendszer kinézetű lemez hozzá és a licence matricát jobban megnézve kiderült, hogy azt is Ők tették rá. Szóval nem Windows-zal gördült ki a gyárból.
Szóval a szerviz nem is tehetett rá semmit, valószínűleg egy félbemaradt - DVD lemezről elkezdett - recovery eredményét láthatom a HDD-n. Sajnos a DVD sérült lehet, mert állítólag megállt valahol a folyamat, ezért hozták hozzám.
Így valószínűleg marad a más forrásból installált Win 8.1 + aktiválás a gépen található kulccsal.
Persze mindent utólag kell megtudni...de ez már csak egy ilyen szakma -
zsolthee
senior tag
válasz
Kolondrum #41862 üzenetére
Ehhez a WiFi problémához van egy hasonló esetem, ugyan úgy 8560/8570 széria csinálja:
random módon eldobálja a hálókártyát (ethernet), ilyenkor az eszköz a device managerben felkiáltójeles.
BIOS-ban a buli-in device-ok között letiltom az ethernetet, újraindítom, majd megint engedélyezem. tádááám! Működik...egy darabig. Volt amelyik példány sűrűbben csinálja. Beküldöm szervizben, erre visszakapom javítás nélkül, hogy jó. Kipróbálom, és tényleg.
Semmit nem csináltak vele pedig, előtte pedig én is minden kutyafülét kipróbáltam már.
Ezt csak azért említem, mert szintén hálózati jellegű gond és ugyan az a típus.
Jelenleg a fent említett megoldást használom és nem is panaszkodnak a userek egy ideig, de a teljesen véletlenszerűen visszajön a hiba.
Nálad mi a jelenség az eszközkezelőben hiba esetén? Nézted?(#41864) SeniorTilla
Nem hajlandó onnan elindulni a recovery. Egy pillanatra látom a bal alsó sarokban, hogy reagál az F11-re, de érdemben semmi. UEFI/Legacy beállítás nem tehet keresztbe?
CD/DVD nem kell hozzá?
Szerk: ha kikapcsolom a Legacy-t, akkor "checking media - fail. Please instal op.system on your hard disc" -
zsolthee
senior tag
A munkatársam visszakapta a HP 15-g011sh notebookját garanciális szervizelés után (HDD csere volt) és a segítségemet kérte az op.rendszer újratelepítésében.
A Windows install során láttam, hogy van egy ~14,3GB Recovery partíció a HDD-n. Ezt hogyan tudom "előcsalni", hogy innen menjen a telepítés (Win 8.1 x64)? Semmilyen lemez nincs a géphez. -
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Egy őskövület HP NX6125 (AMD Turion x64) notit telepítek újra XP(!!!)-vel.
A hivatalos oldalon semmilyen használható driver nincs fent. Még az ethernet, wlan, modem és fingerprint hiányzik. Tudtok valami megbízható oldalt? -
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #39338 üzenetére
2-3 hetes a gép, nem poros.
Mivel nincs benne más mozgó alkatrész, más nem is lehet elvileg.
Most van időm megint foglalkozni vele, terhelem egy kicsit MemTest-tel, hátha megint elő tudom idézni.
Megy már 20 perce, de zörejnek semmi nyoma. Pedig múlt héten én is hallottam a kattogást, nem csak a user...
A ventilátor háza lehelet vékony lemezből van, nem "vastag" műanyag mint a 8560/8570 sorozatban. Nem lehet, hogy az rezonál, hozzá ér a lamellákhoz?
Csak azt nem értem,hogy ha megy aktívan a hűtés, akkor miért ilyen csendes?
Na, eljutottam odáig, hogy már az is baj ha nincs hangja... -
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
HP Elitebook 850 G2 hiba:
Amikor halkan vagy egyáltalán nem megy a venti, kattogás szerű hangot hallok abból az irányból ahonnan a levegő jön ki a gépből. Ez mitől lehet?
Amikor rendesen felpörög a cooler, szépen "suhog" ahogy kell.
Kicsit értetlenül állok a jelenség előtt, ráadásul SSD van a gépben. Ötlet? -
zsolthee
senior tag
válasz
Kicsicsucsu #39310 üzenetére
Megy Pü
-
zsolthee
senior tag
-
zsolthee
senior tag
válasz
Khelben #39237 üzenetére
Nagyon köszi!
(#39232) k.sanyi92
A Modecom Torino egészen jól néz ki.
A munkahelyen ilyeneket veszünk. Ha sokat van földön az alsó sarkai hajlamosak a kopásra, egyébként egészen jó. A töltőn kívül viszont más nem nagyon tudsz bele tenni. -
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
HP Probook 6570b és Hp Probook 6470b aktívan modell még?
Üzleti célra még kapható, fent van a termékpalettán vagy már kifutott? Ha igen, akkor mi váltja le ezeket a gépeket?
Erről kéne nekem valammi info a hivatalos oldalról, de egyenlőre nem találok semmit.
Ha valaki segít 1-2 link-kel, azt megköszönöm. -
zsolthee
senior tag
válasz
medvezsolt #36393 üzenetére
Dobtam egy privátot.
-
zsolthee
senior tag
-
zsolthee
senior tag
válasz
Victoryus94 #36173 üzenetére
Jó, de nem vagyunk egyformák. Te így használod, de drr meg lehet máshogy...meg én is másképp.
"Otthoni használatnál pedig elér a monitor kikapcsolása."
Nekem nem. Este lehajtom a fedelet mert elálmosodom filmnézés közben, akkor minek menjen még a laptop kikapcsolt képernyővel ha nem kell?
Ez az alvás nem egy olyan ördögi funkció, főleg nem PC-nél. Ott még fedélkapcsoló sincs ami bezavarna. Ha mégsem: BIOS és VGA update + BIOS beállítások között szétnézni. -
zsolthee
senior tag
Hangosan gondolkoztam, mert valamelyik típushoz van.
(#36166) hool
eBay-en 3000Ft körül kapsz HDD caddy-t, amit az optikai meghajtó helyére szerelhetsz.(#36168) Victoryus94
Ez azért nem egy alternatív megoldás az alvás helyett, hogy csak a képernyőt kapcsolja ki.
Bár nem említette a kolléga, hogy milyen szituációkban van szüksége erre a funkcióra.
Ha mondjuk használat után összecsukja, beteszi egy táskában és megy vele valahova, akkor ezt a beállítást jobb ha elfelejti...hacsak nem a noti megfőzése a cél.
Első körben BIOS-t és VGA drivert frissítenék -
zsolthee
senior tag
válasz
Gergosz2 #36154 üzenetére
Szerintem vidd vissza a szervizbe nyugodtan. A WiFi kártya nem alaplapra integrált. (Service Guide, page 46)
Ha se Linux-szal se Windows-zal nem megy, akkor feleslegesen görcsölsz.
Ráadásul a hivatalos driverrel is megfekszik a gép.
A BIOS-szal mi a helyzet? 2014.feb. 12-én adták ki a legfrissebbet.Nem muszáj egyébként 2 hétig a szervizben tárolni a gépet, Úgyis csak alkatrészre addig. Ha megteheted, vidd haza a bevizsgálás után.
-
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #36151 üzenetére
Persze. De gondolom Te sem egyből alaplapot cserélsz egy gépben ha a RAM teszt hibát dob.
Viszont ha jól bevizsgálták a szervizben, akkor most pöpecül kéne mennie.(#36152) szaporv
Szerintem már nincs értelme, csak ha még fenn állna a szoftver hiba gyanúja.(pl. vírus, anti-vírus)
Szegények már a sokadik op.rendszert teszik a gépre...Véleményem:
A tcpip.sys összeakad a wifi driverrel, vagy eleve rossz a kártya.Gergosz2
Ha kipróbáltátok Linux-szal írd már meg, hogy mi lett az eredmény!
BIOS-ból gondolom a legfrissebbet használjátok... -
zsolthee
senior tag
válasz
Gergosz2 #36134 üzenetére
A Wifi hibára egyből alaplapot cserélni?
Az eredmény alapján ezt nem tapasztalatból cserélték hanem hasra ütésre.
Driver vagy kártya hibára gyanakodnék inkább.
Boot-olj be egy Linux-szal és nézd meg úgy, hogy mit csinál. Valószínűleg kékhalálod nem lesz...de ha rossz a hardver akkor valamilyen jelenséget illene produkálnia.
-
zsolthee
senior tag
válasz
dynamicrossh #36061 üzenetére
A hűtőborda rendesen felfekszik a VGA-ra? Csavarok helyén vannak?
Kijelző kábeleit nem piszkáltad? Bár akkor inkább csíkozás vagy vibrálás lenne...
RAM-ok ki- és vissza.
Ha peched van, akkor a GPU kezdi megadni magát. -
zsolthee
senior tag
válasz
zsolthee #35980 üzenetére
Egy kicsit jobban körvonalazódott a problémám a 2570p-vel kapcsolatban:
Ha lemegy alvó üzemmódban és visszarakom 20 perc után(!) a dokkolóra, akkor a pulzáló mozgás rögtön megáll (még nem nyomtam meg a power gombot!). Mintha kapna egy impulzust a dock-tól és utána már nem indul el rendesen. Egy pillanatra "kirúgta alóla az áramot" a dokkoló. Nincs rá jobb szó, mert nem tudom mitől lehet.Valakinek ötlete?
Ja, és fontos a 20 perc. Ha korábban csinálom ugyan ezt végig, akkor minden pöpec. Már átnéztük az összes üzemmódra vonatkozó beállítást, de sehol sincs 20 perc beállítva...semmire!
Több ugyan ilyen docking station-nel is reprodukálható a hiba, bármelyik 2570p notebookkal!
What kind of magic? -
zsolthee
senior tag
-
zsolthee
senior tag
válasz
deathtania #35853 üzenetére
"Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje nem lehetséges."
Nem láttad, hogy ezt írta a HD Sentinel??Viccet félre téve: Egy nagyobb ISO fájl másolásával nem próbálkoztál?
~5700db jpg állomány esetében nem csodálkozok az ekkora átviteli sebességen... -
zsolthee
senior tag
Hogy egy kicsit ON is legyek...
Elitebook 2570p tud egy érdekes hibát produkálni:
Dokkolón megy a gép lehajtott kijelzővel+rá van kötve egy külső LCD monitor. Ügyfél gondol egyet, lehajtja a fedelet - noti alvó állapotba kerül - hóna alá csapja és elmegy vele 1-2 órára más helyszínre. Ott kinyitja és kopaszon használja egy ideig. Se monitor, se dokkoló, semmi nincs rákötve. Megint lecsukja, visszaül a dokkoló elé, rápattintja a kis masinát lecsukott kijelzővel és bekapcsolja.
A probléma itt kezdődik: A Windows azt mondja, hogy szabálytalanul állt le a gép. A windows logok szerint megszűnt a gép tápellátása. De nem!
Akksi tuti jó és nem is csúszott ki a helyéről.
BIOS és VGA driver frissítve
HDD-t SSD-re cseréltem végül. Egy ideje nem panaszkodik az ügyfél, de attól félek, hogy csak elfoglaltsága miatt nem jelentkezett eddig. Arra lennék kíváncsi, hogy HA még mindig produkálja esetleg ezt a jelenséget a gép, mi okozhatja? Kifogytam az ötletekből.
Az SSD-t végül azért kapta, mert folyton tekert a disk...Ha nem volt megnyitva semmi, akkor is. -
zsolthee
senior tag
válasz
deathtania #35812 üzenetére
Nem a szerviz a ludas, ő is csak azt szereli be amit kap. Ha esetleg letesztelte volna előtte...
(#35813) SeniorTilla
Erre mondtam itt korábban a fórumon, hogy nem kell az Elitebooktól elájulni. Azért mert fél millióért árulják egyáltalán nem képvisel minőségi felső kategóriát. Cégeknek még csak-csak megéri nagyobb tételben venni, mert úgy némileg olcsóbb, de boltban...Azt hittem, hogy az évek alatt javult valamennyire a HP ügyfelekhez való viszonya, de ezek szerint nem . Persze, más gép is elromlik, máshol is vannak gondok, de ilyet nem lehet megtenni.
Csak röviden egy másik HDD-s story, ha már így benne vagyunk:
Ügyfél bemegy a szervizbe, mert rossz a HDD(160GB, SATA). Valóban. Szerviz kicseréli, de 1-2 hét múlva kakukk neki ismét.A gyártó nem küld 1 hónapig alkatrészt, ügyfél tajtékzik. Végre megérkezik a disk, csak az véletlenül IDE-s.
Ügyfél most már nem akarja használni sem a gépet az alkatrész megérkezéséig, ott hagyja a szervizben és vad levelezésbe kezd a magyarországi képviselettel.Több hónapig(!) javítatlanul állt a szerviznél a noti mert nem voltak képesek küldeni 160GB-os HDD-t.
Azért a pofám leszakad. Ha már hetekig vár szerencsétlen és még baki is közbejön, nem érdemel meg esetleg a kedves felhasználó egy 250GB/320GB-osat? Mert nem HDD beszállítási probléma volt, csak épp 160-ast nem tudtak biztosítani. A végét nem tudom a történetnek, de sokat elárul a cég mentalitásáról...
Anno a Fujitsu Siemens is gyártott nagyon sok gagyi gépet (Amilo L1310 és társai), de sokkal rugalmasabbak voltak. Nem droidok ültek ott az asztalnál, hanem emberek. -
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35807 üzenetére
Ebben én nem lennék annyira biztos. Simán el tudom képzelni.
Tegnap épp egy 8540p kijelzőjét szereltük. Biztos, hogy senki nem nyúlt hozzá előttünk, tuti gyári állapotban volt. De amikor az LCD-hez értünk, láttunk furcsaságot. Pl. a kijelzőkábelt rögzítő ragasztószalag nem újszerűen nézett ki, a kis szigetelő csíkokról nem is beszélve.
A HDD gariztatása most sem erőssége a HP-nak ezek szerint.Csak nem náluk dolgozol?(#35803) alexan
Én tuti kicseréltetném. Ez nem új, egyértelmű. -
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35784 üzenetére
Ha értesz hozzá és nincs plomba, akkor ugyan úgy szétszedheted azt is.
Mondjuk egy vadi új gépet inkább kicseréltetnék mintsem bajlódjak vele. A szerviz nem vizsgálja meg a csavarok fejét, nem kér munkalapot a korábbi javítás igazolásáról. -
zsolthee
senior tag
1. gép kikapcsol
2. tápra dugod a notit
3. kikapcsolt állapotban lenyomva tartod a Win+B kombót
4. Még mindig nyomod, majd egy másodpercig lenyomod a power gombot aztán elengeded mindet egyszerre
Elméletileg 40mp-ig sötét lesz a kép és sípolást hallhatsz. Utána elindul a recovery automatikusan,
Ha nem működik, akkor azt mondja, hogy túl sokáig nyomtad a power gombot (kikapcsolt a gép) vagy hamar engedted el.Látom, hogy csak egyfajta boot order van, nem tudsz váltani.
Boot-pendrive-val is próbálkoztál már?Ja, és akkor is meghiúsulhat a BIOS recovery, ha nem látja a HDD-t a noti. Egy HP TOOLS partíción tárolódik, onnan töltené vissza.
Nem kérdeztem, de a Windows logo gondolom meg sem jelenik indításkor -
zsolthee
senior tag
"Mivel alapból minden USB port 3.0-ás és nem lehet kapcsolni a 2 és a 3 között, bios frissítést javasoltak."
Minek "kapcsolni"? USB3-ban is működnek az USB2-es eszközök, max nem olyan gyorsan."nem jelenik meg egyetlen eszköz sem a boot menüben..."
Ha UEFI és Legacy Boot között váltasz, akkor sem?
(Mondjuk jobb alaplapok a boot menünél feltüntetik mindkettőt, legfeljebb amelyik nincs érvényben azt szürkével jelzi.)
BIOS-ban látszódik a HDD, ODD esetleg pendrive?
Ha a HP oldalról szedted a BIOS-t és a fentiek ellenére sem megy illetve BIOS sem lát semmit, akkor vidd vissza az üzletbe. 3 napon belül csere. Itthoni beszerzés?
-
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35735 üzenetére
Ebben teljesen igazad. A divat irányít. De a mérnök a mester, a marketinges csak karmester.
Ahogy mondtad: "működő verzióba öntsék". Ez sokszor nem sikerül.
Lehet az Apple-t szidni, de egy lapon nem is említhető a HP-val.
Nem tudok olyan érvet felhozni ami az Elitebook mellett szólna az "almával" szemben.
De ez már más téma... -
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35717 üzenetére
Az a baj, hogy csak az árcédula emeli az Elitebokot a magasabb kategóriába.
Hiba mindenhol előfordul ezt nem vitatom, de a minőségi anyagok használata és az átgondolt tervezés 400 ezer forint körül legyen már alapvető dolog.
Mit gondolhatott a mérnök az asztalnál, amikor a 8560/8570-es gépekbe megálmodta a "focipálya" méretű touchpad-et? 10-ből legalább 8 embert zavar gépelés közben. Ja, hogy tiltsuk le amikor levelet írunk?!
És még sorolhatnám... -
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #35713 üzenetére
Az autós hasonlat egyáltalán nem állja meg a helyét ebben a példában.
Elitebooknál is van olyan összeszerelési/tervezési hiba, amit ebben az árkategóriában nem engedhetne meg a HP.(#35715) kisza25
Hűű, az elég meredek lenne.
Mondjuk olyannal már találkoztam, hogy elindult az exe, kicsomagolta magát de a telepítőkészletből Nekem kellett manuálisan futtatnom a setup-ot. Bár...az lehet nem HP volt.. -
zsolthee
senior tag
válasz
Khelben #35707 üzenetére
8560p Elitebookról tudok nyilatkozni.
Legalább 2 éve már foglalkozom a típussal és összességében az a tapasztalatom, hogy megbízhatóak. 100-ból 1, talán 2 gépnél fordult elő egy kijelző probléma (háttérfény) meg egy alaplap hiba garanciális időn belül. Szervizelés óta azok is hibátlanul mennek. Típushibáról nem tudok. -
zsolthee
senior tag
válasz
knight1987 #35706 üzenetére
Szerintem egyszerűen rossz az akksi. Nem azért jelzett hibát a diagnosztika mert utángyártott. Attól még működhetne vele rendesen.
Ha van még rá garancia, cseréltesd ki mindenképp.
Én ezt a szoftvert szoktam használni az akkumulátorokhoz laptopon. -
zsolthee
senior tag
válasz
zserbox #35701 üzenetére
Sajnos csere lesz. De előtte egy kábeligazítást kipróbálnék. Nagy ritkán segít...
Az új drága, érdemes a használt piacon szétnézni. Legutóbb itt a ph-n egy dv6-hoz 3k-ért vettem egy hibátlan magyar billentyűzetet.
Itt lehet, hogy szerencséd is lesz.
...itt meg az angol nyelvű 3k, ha az is megfelel. -
zsolthee
senior tag
válasz
bnorci71 #35483 üzenetére
A takarítás nem árt 4 év után. Első hallásra VGA hibának tűnik a jelenség. Kijelző mozgatásakor változik valami?
4710-esből kiindulva:
Nem egyszerű a dolog, gyakorlatilag elemeire kell szedni a gépet. A szétszedést az akkumulátor alól kezd. Van ott kb 5 csavar amit ha kitekersz, le tudod venni a switch panelt (klav. feletti műanyag). Utána jön a klaviatúra -> palm rest -> top cover. Időközben persze a kijelzőt is le kell műteni + az egyéb apróságokat. A hűtő a top cover alatt fog megbújni.
Ja, a switch panelt úgy kell leszedni (probookokra jellemző ), hogy előbb felfelé csúsztatod és utána már szépen kifordul a helyéről.
Ha nincs nagy rutinod, akkor csak óvatosan!(#35484) Szakiii
Sok az a 90 fok. Tisztítani, pasztázni kéne. A HDD nem melegszik nagyon? -
zsolthee
senior tag
válasz
Csongeee10 #29230 üzenetére
Nagy kár, mert akkor nincs más ötletem.
-
zsolthee
senior tag
válasz
Csongeee10 #29226 üzenetére
A gép aljához...amennyiben van rajta csatlakozó
-
zsolthee
senior tag
válasz
Csongeee10 #29222 üzenetére
Dokkoló...
-
zsolthee
senior tag
-
zsolthee
senior tag
válasz
FRENK1988 #28789 üzenetére
Nem kötelezi Őket semmi arra, hogy cseréljék.
Ha kicsit gerincesebbek és adnak valamennyit is a jó hírnevükre, akkor kicserélik.
Inkább lejáratja magát. -
zsolthee
senior tag
válasz
negyedes #28747 üzenetére
Nálam most megy egy AD console, egy RDP kapcsolat, Chrome és IE több füllel megnyitva, Outlook, Excel, cmd és egy WSUS console. A vírusvédelem SEP, ami nem túl erőforrás barát. Így van még 1204MB szabad fizikai memóriám a 4-ből. Cached: 1046MB
Ha megéri, bővítsd 16-ra. -
zsolthee
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #28741 üzenetére
Ez még a jobbik verzió. Megveszed 40 ropiért a 16GB-ot és csak pislogsz mert a gép nem indul...
Akkor az mondjuk szívás.
Azért kérdeztem, hogy volt-e már BIOS frissítés. Lehet, hogy akkor még régi FW volt a gépeken vagy ilyesmi.
(a manual-t nem nagyon szokták frissíteni). Szérián belül előfordulhat alaplapbeli különbség is.
Amire nem elég a 8GB oda már szerver kell. -
zsolthee
senior tag
válasz
negyedes #28739 üzenetére
Én a gyári leírást szoktam mérvadónak tekinteni:
jelen esetben 8GB. Újabb BIOS nem támogatja véletlenül a 16GB-ot? Nem frissítetted valamikor? -
zsolthee
senior tag
válasz
kenand #28733 üzenetére
Meg kellene nézni egy ilyen tesztet, hogy caddy-ben ill. a gyári HDD helyén mekkora a mért sebesség.
Valaki biztos mérte már mert eléggé népszerű téma ez a fajta bővítés itt ebben a topicban.
Te is csak azt írtad, hogy "szerintem".
Azért mert 2530-nál a DVD helyére teszik a vinyót még nem jelent semmit. Ha nem is számottevően, de lehet eltérés..
De hát kinek mi a parktikus. Ha mégis vissza kell tenni a drive-ot, akkor nem kell annyit csavarozgatni.papa019
Nincs jobb ötletem hirtelen...
Ezekre a perifériákra vonatkozó beállítás meg szerintem nincs is több a BIOS-ban.
8530p-ben nézegettem, de semmi. -
zsolthee
senior tag
válasz
deathtania #28708 üzenetére
Ha SSD-t teszel a HDD helyére akkor az már nem fog annyira melegíteni.
Szerintem caddy-be nem érdemes tenni a rendszer lemezt mert lassabb lesz.(#28730) B-L-A-C-K
Ha lesz onnan is híred megosztod velünk? Engem legalább is érdekel, hogy mit tehet ilyenkor a vásárló... -
zsolthee
senior tag
válasz
arcsi84 #28671 üzenetére
Azért van rá jó megoldás.
Beviszed szervizbe, megnézik a hibát majd megrendelik az alkatrészt.
Nem kell addig ott hagyni a laptopot. Ha megérkezett a klav. felhívnak, majd után a valóban 5 perc alatt kicserélik.
Kényelmes megoldásnak tűnik a futáros megoldás, de csak akkor ha tudod nélkülözni a gépet. -
zsolthee
senior tag
Megbeszéled magaddal a problémát?
A hozzászólások száma alapján már azt hittem beindult a topic.A sok negatívum ellen:
Hp Elitebook 8560-nál az ethernet csatlakozót jól megtervezték a mérnökök. Kolléga letörte róla műanyag pöcköket ami a kábel fejét fogja és szerencsére nem kellett az egész alaplapot cserélni. Egy function-board nevű panelen van a soros porttal együtt. Így a javítást olcsóbban és gyorsabban meg is úsztuk.
Legutóbbi akkurendeléseim nagyon hamar megjöttek. Max néhány nap vagy egy hét volt. Meg is lepődtem. -
zsolthee
senior tag
válasz
holdeng #28496 üzenetére
Igen. Ki kellene szedni a hűtőbordát, kifújni, GPU-t és a CPU-t pedig újrapasztázni.
Ha Te magad csinálod, el leszel vele egy kicsit, ugyan is le kell majd szedni ehhez a felső burkolatot.
Kis kézügyességgel és affinitással ez alapján meg lehet csinálni.
Csak saját felelősségre! -
zsolthee
senior tag
válasz
FRENK1988 #28484 üzenetére
Tudom, de láttam mát hülye megoldást. Acer-nél web kamerát kellett volna beépíteni a bezel-be.
Ugyan így meg volt a helye, de nem digó volt, hanem csak körbe volt "karcolva" kitörni nem lehetett, mert roppant volna az egész. Másikat kellett venni, ahol a helye ki volt hagyva. Ne kérdezd mi értelme volt odarajzolni akkor a helyét...
Bízzunk a HP mérnökökben, biztosan ésszel csinálták meg. -
zsolthee
senior tag
válasz
FRENK1988 #28478 üzenetére
Nem lehet csak egyszerűen kiszedni azt a vakdugót...szerintem. Egybe van az öntve a burkolattal.
Legalább is abból indulok ki, hogy amikor 8530p-hez rendeltem a felső covert választani lehetett, hogy fingerprint sensor-osat vagy a nélkülit kérek.
Max kitöröd, kireszeled. -
zsolthee
senior tag
válasz
nagypasztor #28460 üzenetére
Én mondtam.
Tedd fel a Wireless Assistant-ot. Azzal szoftveresen tudod kapcsolni őket külön-külön.(#28476) FRENK1988
Jobb szervizre bízni ,hacsak nem vagy már rutinos a szerelésében
A helye meg van a felső burkolaton? -
zsolthee
senior tag
válasz
nagypasztor #28372 üzenetére
Nincs hozzá hivatalosan Windows7 driver support.
A Wifi-vel együtt kapcsolod be a bluetooth-t is. -
zsolthee
senior tag
Úgy néz ki, hogy az Elitebook 8560p egy gyártó által preferált típus.
Nem rég rendeltem hozzá akkut és néhány nap alatt meg is érkezett.
Másik: az egyik kolléga kitörte az ethernet csatlakozónak azt a kis műanyag részét, ahová a kábel bekattan.
Azt kérdezte, hogy lehet-e vele valamit csinálni. Utána néztem és nagy szerencséje volt. külön board-on van a csati, így megúszta náhány ezer forintból az egészet. Jó lenne, ha a notebookok táp részét is külön panelra tennék a gyártók (mindegyik), nem az alaplapon kellene forrasztgatni...már ha lehet.
Úgy hogy most kapnak tőlem egy virtuális piros pontot. Rájuk fér.(#28367) KISDUCK
Egy próbát megér. Ha mégsem jó, akkor visszaküldöd.
"A termék átvétele után A Fogyasztó élhet a 213/2008. (VIII. 29.) és a 17/1999. (II. 5.) kormányrendeletben részletesen rögzített elállási joggal...
Az elállási jog indoklás, külön magyarázat nélkül gyakorolható...
Az átvétel dátumától számított nyolc munkanapon belül kell a Fogyasztónak az írásbeli nyilatkozatát a Rendelési számmal együtt elküldenie az Átadópont Üzenetküldő rendszerével."
-
zsolthee
senior tag
válasz
KISDUCK #28363 üzenetére
1. Mit szeretnél forgatni? A RAM-ot adott szögben kell a foglalatba helyezni, majd lehajtani vízszintesbe.
2. A modulokat előbb próbáld bele (ha van rá lehetőség) mielőtt megveszed. Van olyan gép, ahol egymás mellett és nem egymás alatt vannak elhelyezve. Lehet, hogy csak azokba jó, nem tudom. Így szemre talán belefér, nem annyira passzosan vannak egyébként sem.
3. Két csavar és lejön az L alakú fedél. Alatta ott vannak a RAM-ok és a HDD.
4. "A HDD kerethez van külső tároló az ODD-nek..."Külső ODD-ről lehet rendszert telepíteni, akár HDD-re akár SSD-re. A recovery lemezek is működni fognak.
Egy kis segítség a szereléshez. De csak ügyesen.
-
zsolthee
senior tag
válasz
fi:zi'k #28340 üzenetére
Miért bontanád szét a "kabátot"?
1. Ha szépen lefejted, nem lesz gond a garival. Void-os matrica gondolom nincs rajta.
2. SSD-t nem feltétlenül tenném bele.
Fejből nem vágom milyen a HDD fészek kialakítás, de nem tud semmihez hozzáérni a i kritikus lehet, nem?
Max hátulra teszel egy puhább távtartót és ráteszed a fedelet..ha nagyon nem akarsz vele bíbelődni. -
zsolthee
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #28257 üzenetére
Mondjuk kíváncsi lennék arra, hogy ilyenkor mit mond a Fogyasztóvédelem.
Kitartás és sok türelmet kívánok neked.
Fizikailag volt garancialevél a dobozban? Ha jól emlékszem A4 méretben zöld betűvel nyomtatják még mindig. Érdemes elolvasni, hogy kitér e ilyen esetek kezelésére. Ha bármi olyan van rajta ami a Te érdekeidet védi vagy kötelezi a gyártót cserére, pénzvisszafizetésre, akkor már van valami a kezedbe. Ezt kaptad, ezt adták hozzá, ez van leírva. Innentől kezdve nálad a labda. Csak kitartás. Én szurkolok Neked. -
zsolthee
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #28236 üzenetére
Ha a szerviz gyártási hibáról beszél, akkor az lenne a minimum, hogy a gyártó bebizonyítja az ügyfélnek, hogy ez az Elitebook széria valójában hű a nevéhez: kicseréli a gépet és a többit leboxolja a háttérben. Egyszerűen úgy csinálja, mintha nem a vevőkből élne. Nem értem.
Az egyik legemlékezetesebb történetem velük kapcsolatban az volt, amikor egy 150-200 e Ft-os gépben (nem emlékszem a típusára, talán az NC sorozat valamelyik tagja volt) elromlott a HDD és nem tudott pontosan olyat küldeni. Az ügyfél jogosan kiverte a balhét a szervizben. Pár napra rá meg is érkezett az ominózus alkatrész, csak az volt vele a gond, hogy SATA-s helyett IDE-set küldtek.Alkatrészt újból megrendeli a szerviz, ismét napok telnek el. Az eredeti 120-as helyett most nagy nehezen megérkezik egy 80-as, mert ugye 120-ast nem tudnak égen-földön beszerezni. Az ügyfél persze tajtékzik, hogy 2 hónap eltelte után egy kisebbel akarják kiszúrni a szemét. Lássuk be, teljesen jogosan. Végül ott hagyta a gépet a szervizben, beírt a panaszkönyvbe (feleslegesen) és személyes levelezésbe kezdett a HP-val.
Hogy mi lett végül i s gép sorsa, azt már nem tudom. De ekkorát trógerkodni. Komolyan mondom kinyílik az ember zsebében a bicska. rögtön felajánlhatott volna egy 160-ast (ez a minimum), de nem. Küszködött inkább, hergelte az ügyfelet stb. Vagy ha tényleg nagyon nem megy neki a beszerzés, lepapírozza a szervizzel, hogy ez most ez egy kivételes helyzet és szerezzen be ő egy HDD-t és akkor elszámolják gariban. Ááá. Nem akarom teljesen lehúzni a HP-t, mert sok esetben azért volt kiemelkedően pozitív vélemény is róluk, de sajnos általában ezek a kellemetlen élmények nagyban meghatározzák, hogy az ügyfeleknek mit gondolnak az adott gyártóról. Bár ilyen esetekben majdnem mindig a szervizt savazzák, mert hát milyen lusták, hogy ennyi idő alatt nem tudják megjavítani a készüléket. Szomorú, de ez van.(#28252) soldi3r
Szerintem ez az üzletpolitikájuktól függ. Régen az Acer 30 napon túli javításnál csereutalványt adott, az FSC pedig 3 főalkatrész (LCD, alaplap) cseréje után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged