Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaveNo1
veterán
Most amúgy egész héten ez a hulladék marad? Van 5 brawl wines küldetésem, de nem vagyok hajlandó játszani ezzel a pókos marhasággal.
You are not prepared.
-
tomazin
veterán
válasz DaveNo1 #40701 üzenetére
Eredetileg nem ez volt, de gondolom valamit elrontottak vele, úgyhogy rollback és valamit be kellett rakni asap, hogy ne kelljen kompenzálni, mert nem megy a játék.
btw tök vicces, hogy amíg palával laddereztem druid, pala és wair jött szembe. most magedzsel megyek és eddig csak mage jött szembe (3játék, nem sok, de na)
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Összegyűlt 3500 goldom, ami elvileg elég lesz a következő adventure-re (ha az lesz), így most kicsit bővíthetem a lapkészletem. Ezek a lapok (epic, leg) hiányoznak, vajon érdemes bármit is lecraftolni belőlük, használja ezeket innen bárki komolyabb pakliban / ladderen? (Bár az is lehet, hogy tolok pár arénát, hátha nyitok a hiányzókból.)
Fun lapok:
-Astral Communion
-Aviana
-Coldarra Drake
-Confuse
-Southsea Captain
-Grand Crusader
-MalygosKözepes lapok:
-Echo of Medivh
-Confessor Paletress
-Prophet Velen
-Eydis Darkbane
-Nexus Champion Saraad
-ChillmawKomoly lapok:
-Rhonin
-Vol'jin(Tudom, hogy némelyik fun lap szerepel legend képes deckben, de van aki basic deckkel is tudott legend lenni.)
Dive ever, work never.
-
h3lios
addikt
válasz F-ECT$ #40707 üzenetére
Rhonint játszom majdnem mindegyik mage deckemben kivéve persze a Freeze-t. És a tapasztalat az, hogy az ellenfél nem tudja megoldani. Sok esetben jön rá az I've got the beast in my sights. Aztán köv körben antival kapom a 3 fireballt és concedel az ellenfél.
Őt mindenképpen csak ajánlani tudom.
Másik kérdés, hogy Priest-et mennyire használod. Én craftoltam Voljin-t hozzá, mert sok volt a Dust és ki akartam próbálni. Mind Dragon Priestben mind controlban kihagyhatatlan (mostani véleményem szerint). Eszméletlenül jó tud lenni, 10 körös Voljin + Nova Combo pedig takarítja a boardot ha kell.Chillmaw, ha nem játszanál dragon priestet máshova nem ajánlom, oda 1 jó lap.
Nexus Champ: Én lecraftoltam és a brawl-on kívül sehol nem használom, mert túlságosan RNG lap, de lapelőnyt tud gyártani elég szépen.
Confessor: Nyitottam, próbálgattam és nem működött nekem. Csak akkor éri meg kirakni, ha nyert helyzetben vagy, de akkor már jobbak is vannak nála (pl. Ysera)
Darkbane: Szintén craftoltam, de őt sem használtam sokat, mert nincs olyan deck ahol lenne elég targetelés rá.
Velen: A Freeze Priest az egyik legviccesebb pakli amivel valaha játszottam, de csak ezért nem craftolnám le.
Echo: Nekem sincs meg, én is gondolkozok rajta, de rohadt nehéz Echo Mage-t játszani, mert ki kell számolni nagyon a HP-d. Olyan mint 1 sz.r handlock ahol nem tudod befolyásolni Tap-eléssel a HP-dat.
Malygos: Továbbra is csak Warlockban látom értelmét, ott papíron nem rossz a dolog, de akár csak a priestnél ha csúszik a dragon szinergia akkor brutálisan bedarálnak.
Coldarra: Craftoltam is, meg nyitottam is 2-t, azóta sem használom
Confuse: Funolni jó vele, de az OTK Priest még mindig a leggyengébb Priest fajtaA többi szerintem szóra sem érdemes, Yolo lapok igazából, Aviana pedig megint csak túl sok manás. 9. körre már vagy nyer a Druid Combo-val, vagy kikap az aggro pakliktól.
B-tag: H3lios#2825
-
whitezo88
nagyúr
undorító ez a brawl nem tudom miért hozták ezt. Ellenfelem 2 Krust és 2 Gazrillát kapott, én nekem a legnagyobb 1 Maexna volt, azontúl max 4 drop.
-
fogtunder
nagyúr
az ikreket én nem ajánlom semmiképp, nekem megvannak, próbálkoztam is velük, de sehova nem férnek be, papba sem voltak jó, ahol elvileg sok a buff az átlag paklihoz képest.
echo of medivh csak az giant-echo mage-be kell, ha nem akarsz ilyet játszani, akkor felesleges, nem része a metának a pakli, ráérsz akkor gyártani, ha valamikor épp jó lesz.
Saraad mostanában CW-ben is feltűnik, a tempo mage-be pedig elég jó, ha ezt akarsz játszani, akkor van értelme legyártani.
Chillmaw nélkül lehet élni, ritkán játssza még a dragon priest is, nem véletlenül.
Rhonin játszható, de nekem ritkán sikerült kinyerni belőle az értéket, akkor már inkább Saraad.
viszont ha irányító plébánost akarsz játszani, akkor Vol'Jin és Paletress kelleni fog, ez utóbbi sokkal jobb lap, mint amilyennek elsőre látszik, elég sok meccset nyert meg.
a fun kategória meg így nem éri meg a dustot egyik sem.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
saen
veterán
Egyik lap sem igazán lényeges. A priest lapok és a Chillmaw csak akkor érdekes ha priestet akarsz játszani. Rhonint szokás tempo mage-ben játszani, illetve a Saraadot is, de egyik se olyan amit nem lehetne kihagyni.
Csak azért, hogy legyen, szerintem most ne craftolj semmit. Jövő héten Blizzcon, ki fog derülni, hogy mi jön ki rövidesen, addig szerintem ne csinálj semmit hacsak nincs egy konkrét deck amit játszani szeretnél.
-
Dyde
aktív tag
Hát bejött a hosszútáv, eddig az ÖSSZES brawl pakli 40 dust volt, most 2 legend 1 epic...
felindulásból bontottam még egy paklit abban is egy legend. Kár hogy 2 már megvolt meg 1 kuka de akkoris 1200 dust -
h3lios
addikt
Mostmár értem hova lettek a legendjeim amiket nyitnom kellene.
Viccet félretéve. Már kb. 2 hónapja nyitogatok a napi questekből GVG packokat, mert abból hiányzik még a legtöbb lap (nem sok hasznos). De a vásárolt 40- es packot leszámítva 1 legendet sem sikerült nyitni, pedig közel 50 packot nyitottam ezidő alatt. Epciből sem valami észveszejtően sok jött össze, de cserébe ami volt is sz.r.
Egyedül a tegnap nyitott bouncing blade-nek örülök, ami hiányzott már a warrior gyűjteményemből. Még szerintem 1-2 hétig nyitogatok, aztán beállok spórolni a következő kiegre. Az Advanture-t pedig szerintem pénzből veszem meg. Azt a közel 20 eurót nem sajnálom rá. Legalább több gold marad a nagy kiegre. Ott a Preorderen kívül úgyis kell majd legalább 150-200 pack, mire meglesz a teljes kollekció.[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
asszem mára is elég volt a HS-ből
fyi: dupla chow kezdés totál tempoelőny, ennyit ért... és kb tök új játékos, 1 perceket gondolkozik, KC-zik egy sima healbotot tök értelmetlenül...
előtte olyan warri vert meg, aki iszonyat szarul játszott (értsd: pl exec 3/1 dudera), coinfip game.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz whitezo88 #40715 üzenetére
Olvasol redditet ott is egyre többet dobják be a törölközőt + nekem 2 haverom és egy itteni fórumtárs közölte az elmúlt 1 hétben, hogy részéről off. Totál meg is tudom érteni, mert ami ladderen megy az közröhej. Nemtudom nyombék blizz miért nem meri elvinni kontroll irányba a metát, ennél a posványnál szerintem minden jobb lenne. 2 hónapja próbálkozom lego elérésével, előző hónapban rank 2 most rank3 ment, de gyakorlatilag nekem most esélytelen, mert nem tudok olyan winrate-t hozni amivel a maradék lépcsőt meg lehetne lépni. Azt hiszem, most megint visszaállok a kötelező napi küldit megcsinálom üzemmórda és várom a köv adventure-t..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
whitezo88
nagyúr
válasz Tyler Durden #40717 üzenetére
Most került ki oda egy videó ahol Firebat mutat rá miért nem jó a meta. [link]
röviden: nem nagyon kerülnek be új, jó removalok, és csak a tempo a lényeg, ergo a jobb curve nyer, amiben a paladin az egyik legerősebb: 1drop, minibot, muster, shredder, loatheb/belcher, Challenger, Dr7, Tirion. Ennek kb a kétharmada a játék legjobb dropjai a slotra.
Ezáltal a ladderen annyi a skill, hogy curve-on játszol, és kb ennyi, autopilot. Ezért lehet gyakran kikapni érezhetően rosszabb játékosoktól, mert ha rossz a kezed, nincs válaszod, akkor szépen snowball-effektus van és nézed hogy meghalsz.
[ Szerkesztve ]
-
DaveNo1
veterán
válasz Tyler Durden #40717 üzenetére
Az a baj, hogy túlságosan control irányába menne át a játék, akkor meg mindenki Handlockozna, mert Handlock üti az összes control decket. A handlockok miatt meg jönnének a huntardok.
You are not prepared.
-
Klemice
senior tag
mennyire jó ez a secret paladin amúgy? hiányzik bele két MC egy coghammer meg egy secretkeeper, megéri ezeket lekraftolni bele? azt tudom hogy tier 1 listavezető, na de mégis
-
whitezo88
nagyúr
válasz voyager4.4 #40721 üzenetére
Closed Beta óta játszom rendszeresen (akkor sokkal többet), és igen, jobb volt a meta. Ami nagyon undorítóan OP volt az a 2 mana buzzard 2 mana UTH csak igazán. Az büntette a nagy boardot, és a kis boardot is egyaránt. Mint a patron, csak ahhoz még skill se kellett. A Miracle nem volt se SMOrc se curve-outolós, és a Loatheb után jelentősen gyengült is, az Auctioneert inkább a spare partok miatt kellett nerfelni és ezzel a decket is vitte magával.
Klemice mézd meg a linkelt videó párral feljebb, pont erről van benne szó, hogy autopilot deck és tier1. Ha jó curve-on húzol, szinte verhetetlen (max ha az ellen minden választ behúz)
Handlockhoz még annyit, hogy valóban legalább 3 deck is van ami 1-1 countereli: hunter (SMorc), shaman (Hex, Earthshock), mid pala (EQ, aldor, bgh)
[ Szerkesztve ]
-
DaveNo1
veterán
válasz whitezo88 #40720 üzenetére
Mert akkor még új volt.
Most van face deck, curven kirakom a cuccokat és nyerek deck, és a másfél éves séma deck (like kombó druid).
Kb 200-300 használható lap kellene, hogy megújuljon a játék. Ehhez képest van egy kiegészítőben 5-10.
Magic is azért újult meg állandóan, mert évente jött 600 lap, sok powercreeppel, új jó mechanizmusokkal, de gondolom nem kell sorolni neked, mert játszottál te is vele. És mivel az új lapok kiütötték a régieket, ezért az új emberek nem kényszerültek rá, hogy a nagyon régi seteket is megvegyék.
Ezzel szemben HS-ben néhány speciális decket leszámítva (mint pl. a mech deckek) 80%-ban az expert setre épülnek, és annyira OP-k az ottani lapok az új lapokhoz képest, hogy nem lehet lecserélni őket.
You are not prepared.
-
voyager4.4
senior tag
válasz Klemice #40722 üzenetére
Elég buta dekk. Én legyártottam, amikor látszott, hogy meta lesz belőle. 10-et ha játszottam vele. Ettől függetlenül erős ez tagadhatatlan, viszont semmit sem ér, ha nem jön fel időben az MC vagy felhúzod előle a secreteket.
whitezo88: Oké, hiszek neked, csak kíváncsi voltam, hogy nem csak rózsaszín szemüvegről van-e szó. Egyébként nekem nincs sok bajom ezzel a metával, annyi, hogy katyvasz, de a gvg utáni (brm alatti, tudja már a hóhér) facehunter időszak nekem rosszabb volt pl.
no fate but what we make
-
whitezo88
nagyúr
Ez amúgy megvolt? [link]
"Hát srácok, nem csináljuk meg, ez van, viszlát jövő héten. Megyek felvenni a paychecket."
-
saen
veterán
válasz whitezo88 #40729 üzenetére
Őszintén? Már megvan a heti paklim, a többi már úgyse érdekel
Közben meg megy a vb második napja, vannak nagy pofáraesések. AP régió nagyon jól teljesít eddig aztán mindenki azt gondolta, hogy ők a leggyengébbek... Ma már lesz néhány kieső is, izgalmas nap lesz. Ráadásul a patron nerf jót tett a játéknak, bár a face hunter erősnek tűnik eddig.
-
pachito
őstag
MTG-ben vannak színek, kombinációk, ésatöbbi. Itt vannak classok, 'monodeckek'. Ezzel nincs is gond. De ahhoz, hogy a játék változatos maradjon egy classnak MINIMUM 4-5 életképes deck kéne...itt nemhogy bőven alatta vannak ennek a szintnek, de ráadásul vannak halott classok is. A játszható új lapok száma /kieg közelít a nullához. Régi lapok reworkje, updateje nuku.
Na ITT vannak a problémák.
-
Nordic
Közösségépítő
-
DaveNo1
veterán
válasz whitezo88 #40735 üzenetére
+ random a hero power és a lightning storm és az overload miatt könnyen tempót veszthetsz már a játék elején.
Amúgy a Mage az egyetlen class amivel 5 használható decket is lehet készíteni, ebből 2-3 T2 deck:
Tempó Mage
Freeze Mage
Mech Mage
Echo Mage
Grinder Mage (control mage deck aki nem ismerné, strifecro játszott vele régen sokat)Talán a fejlesztőknek meg kellene vizsgálniuk, hogy miért van az, hogy a Magenél van 2-3 top deck és még további kettő ami használható, szemben más classokkal ahol jó ha van 1 vagy 2.
You are not prepared.
-
whitezo88
nagyúr
válasz DaveNo1 #40736 üzenetére
valóban, a többinél max 2 van csak.
warrior - új patron, control
druid - fast és midrange
rugó - oil és pirate (ezt Stfirecro óta nem láttam és mikor én próbáltam közel se volt olyan curvem, szerencsém)
paladin - mid és secret
shaman - mech és mid/totem
hunter - face és mid/hibrid (ezek között minimális a különbség)
pap - control és dragon
warlock - zoo és handlock/d-handlock (5 db lap különbség)mage-nél még a dragon is ott van, mégha nem is top tier.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz whitezo88 #40737 üzenetére
Dragon warri, dragon lock, dragon pala. Kibler féle koponyák jókat mennek vele. A dragon szinergiából 3-4 lap hiányzik a jóhoz. Silence, heal, rendes 1-2 drop (mert ott vérzik el eredendően, mivel gyors a meta.
A mech egy kicsit jobban összerakott szinergizált. Ugye ott minimális trade go face. Ezzel szemben a sárkány a controll, de mint írtam ide pár lap hiányzik.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
h3lios
addikt
válasz Gyuri27 #40739 üzenetére
Dragonnak nem hiányzik semmi, mindent ami kellett volna megkapott a TGT-vel (2 lap). 1-2 drop már meg van oldva, Silence és Heal viszont sosem lesz dragon verzióban, mert akkor majdnem verhetetlen lenne a Dragon Priest. Így is egy jó tempo deck, ha jön a dragon szinergia csak rohadt unalmas és akkor a paladin már 1 jobb verzió. Ha silence és heal-es dragon lapot adnak ki azzal nagyon durván jó lenne a kaszt és maga a deck. Szerintem már T1 kategória lenne, mert felérne a mid pala szintre. Az is azért ilyen jó, mert nem kell hozzá semmilyen szinergia mégis 1 konzisztens deck. Ha a Dragonból ki lehetne irtani az olyan lapokat amik kényszerből kellenek nagyon OP lenne. Gondolok itt a 3-as dropra, és a Heal-re. A többi már megoldható más lapokkal (pain, death).
-
DaveNo1
veterán
válasz h3lios #40740 üzenetére
Hol van megoldva az 1-2 drop? Papnál + Warriornál van 2 drop, aztán ennyi. Van még másik 7 class.
Ugyanígy a mechek is, Mage jó, Shaman már a yolo kategóra, de van még 7 class. Ha a mage tudott kapni egy Blastmaget meg egy snowchuggert, akkor a másik 7-8 class is kaphatna hasonló szinergia lapokat.
You are not prepared.
-
h3lios
addikt
válasz DaveNo1 #40741 üzenetére
Dragon paklik nem mind a 9 kasztra vannak kitalálva.
Ahol van is szinergia:
Legjobb: Pap, Warrior
Második: Paladin - Warlock
Harmadik: MageRouge: Semmi, Shaman: Még mindig sz.r kaszt, Druid: Beastek vannak, Hunter: Huffer
Egyszóval ez sem minden kasztnak készült, hanem csak pár tud vele élni.
Beast sincs mindenhol, pl. Papnál hülyén is nézne ki. Nem tudom ezen mi a furcsa.Én azt csodálom, hogy a Knight-ot még nem hozták be, mint fajt. A totem mellett a második leglogikusabb lenne.Van egy csomó lap ami ide illik, pl. majdnem a komplett paladin kaszt. Black Knight stb. még a nevében is benne van.
-
h3lios
addikt
válasz DaveNo1 #40743 üzenetére
Ennyi erővel Beast is lehetne mindenhol, mégsincsenek Beast Paladin, vagy Beast Priest deckek.
Mert egyszerűen ezeknek a kasztoknak más faj jutott. Hunternek nincs Dragon, van Beast. Priestnél az egyetlen értelmes szinergia a Dragon.Mech is ilyen, mindenki kapott, csak vannak olyan kasztok ahol értelmes kaszt specifikus lapok kerültek be melléjük. Ezek határozzák meg melyik kaszt tud velük érvényesülni. Ugyan ez a helyzet a sárkányoknál.
Kaszt Specifikus dragon lapok is csak 4 kasztnál vannak. És azért a Priest és a Warrior a 2 legjobb, mert van early game náluk.Ha megnézed a mech-et is azért azok a kasztok lettek a jók amik, mert jó a kaszt specifikus lapjuk.
Mage-nél Blastmage OP, snowchugga pedig warrior, rouge és paladin ellen rohadt erős. Hunter 1 fos lapot kapott, druidnál sincs sok értelmes lehetőség. Paladin-nál van az egyik legjobb 2-es drop, ami ugyan mech de nem jellemző a mech paladin. Priest: hagyjuk, Rouge van 2 jó mech lapja, de mivel maga a kaszt sz.r, ezért nincs jelentősége. Shaman: jó lapjai vannak, de szintén sz.r a kaszt, (csak yolozás az egész mech shaman).
Warlock: hagyjuk, Warrior: hagyjuk.A te logikádat követve jöhetne sírni a hunter, meg a warlock, hogy kaptak 1 meg 2 kaszt specifikus lapot és mind sz.r. De nem teszik, mert nincs ezekre szükségük, ugyanis vannak más paklijaik amik amúgy is jobbak, mint bármilyen mech-es verzió lehetne. Ugyan ez a helyzet a Dragonokkal.
[ Szerkesztve ]
-
DaveNo1
veterán
válasz h3lios #40745 üzenetére
Talán mert a játék a Warcraft lore-ra épül, azon belül is a WoW-ra elsősorban. Paladinnak sosem volt semmi köze a beastekhez, és a Priestek sem tartottak vadállatokat.
Hunternek ott voltak a beastjei. Druidnak meg a feral druid dolgok, ezért tartoznak hozzá beastek.
Nem véletlenül kapja a warlock a démonokat, mivel a warlockok tudtak mindig is démonokat idézni. (hasonló a shaman-elemental kapcsolat).
Sárkányokhoz meg közvetlenül egyik classnak sem volt semmi köze, maximum a druidáknak az ősök háborúja és a green dragonflighton keresztül (druidák ha elmennek "téli álomra", akkor az emerald dreambe mennek), szóval erről ennyit.
Zoley: szerintem később még bekerülhet az Undead dolog, ha kiadják Icecrown citadelt.
[ Szerkesztve ]
You are not prepared.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz voyager4.4 #40721 üzenetére
Ennél minden jobb volt.
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
fogtunder
nagyúr
ma ismét anti BabyRage napom volt, 6-ból 6 meccs druiddal (dominance küldi volt), ebből 4 pala, 1 mirror, 1 hunter. és tényleg igaz, amit firebat is mondott, ha behúztam az early game-et, nagyjából csak azon múlt minden meccs, hogy körbe tudom-e játszani a secreteket és a trapeket. így rank 10-ről hirtelen rank 7, még a végén meglesz a rank 5 és a golden epic.
plusz annyira ostoba emberek vannak már rank 10 alatt is így hónap végén, hogy majdnem fáj. így ok, hogy a secret pala kb. önjáró pakli, de aki druid ellen konkrétan belejátszik a swipe-ba, az meg is érdemli, hogy kikapjon.
I hate morning people. And mornings. And People.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App