- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
bassmanagement:
" Fontos! Minden esetben Direct Sound (DS) hangkimenetet válasszunk, mert pl. a WASAPI és ASIO is „kikerüli” az EQ APO-t, a benne lévő beállítások nem futnak le. A másik lényeges beállítás a lejátszónkban HDMI kimenet esetén, hogy HDMI pass-through-t, más néven közvetlen hangtovábbítást nem szabad használnunk. PCM-ben kell kiküldenünk a digitális jelet, mert a tömörített hangfolyamon nem tud módosításokat végezni az EQ APO. "
II
V
Amúgy ezt a leírást használd, minden le van írva és videó is van: [link] -
-
VoidXs
Topikgazda
-
ctrlaltdel13
őstag
Cavern nem hagyja figyelmen kivül az eq apot.
Meg se tudnák csinálni egy virtuális csatornát,ha úgy lenne.Fordítsd a fal felé a szub membranját, ha a roomgaint ki akarod használni.
Én most egy napig csak a szubok helyét mértem.
5cm eltolásokkal forgatva mind a négy irányba.
Kiindulasnak elég jó helyeket találtam,úgy hogy delay nélkül a legjobb az átvitelem. -
Quqesz
nagyúr
Szintén 115sw tulaj, üdv a klubban. Van a yt-n 18 herz-es videó, azt finoman/hallkan indítsd el rajta. Aztán ha picit bejáratódik még nagyobb lesz a bumm.
A súlyán nem lepődök meg, én is cipeltem. Apósom kitalálta miért nem rakjuk fel a szekrény tetejére (nem ért hozzá), poénból mondtam emeld meg!1x kicsit megbirta emelni, aztán nem próbálkozott...
b.
Akkor nem volt rossz az Anthem, ahogy látom. Én most kezdtem el használni az ARC mérést. A beszédhang pl természetesebb lesz vele. -
I'am Dony
őstag
Nagyon nem erről van szó. Van placebo, van önigazolás, így van csak ezek nem mozgatnak. Nem csapom be saját magam. Amikor egy AVR3300 után azonos helyen bekapcsoltam a 4500H-t mert az már feljebb van... majd rájöttem, hogy unagyanolyan fátyolos, dögunalmas massza az is, ott nem volt placebo, igazolni is igazolta magát. Egyszerűen sz@r volt na. Dögunalom, függöny a hangsugárzók előtt, egy eltakart élettelen semmi. Ha placebóról beszélnék és önigazolás lenne, akkor a mai napig azt hallgatnám, mert akkor sem bagóért adták és ha drága nyilván jó is alapon - hát nem volt az. Amikor azt írtam a Yamaha-Denon kapcsán, hogy az első hangoknál eldőlt az sem placebó volt, mert "kiverte" a fülem a különbség, aki süket az nem hallotta volna meg. Ott volt két db. 4-500 K-s vas mellettem, mindegy melyik maradt volna vagy megy tovább csak a hang döntött. Ugyanígy értékelve a Denonok között minimális különbség volt, ott is az döntött. Jobb volt persze 4500H, de alig. Egy pici lépés volt nem ugrás. Hidd el próbálom helyén kezelni a dolgokat és pártatlanul, de csak addig amíg objektíven ez megtehető.
-
powerup2
addikt
Nálam pl egy két jó barát jár mozizni és ha van változás akkor az ő visszajelzésük is egy irány mutató. Mert eddig mindegyik alkalommal pozitiv volt. Sőt az anthemnél jóbarátom áthozta a csúcs denon erősitőjét. És bizony az anthem jobb volt. Szintén ő is hallgatta az arcamot és mondta hogy jobb a tér és a dinamika. Meg a zajra visszatérve az hogy lemérik oké de ha a zaj az emberi hallás küszöb felett van akkor nem halljuk. Ha nem hallható a zaj akkor minek foglalkoznék vele ?
-
bteebi
veterán
Ez egy R-115SW? Szép nagy állat. Nekem az elmúlt héten elég sok 60-70 kilós böhömnagy bútort kellett megmozgatnom (nyilván nem egyedül), szóval egy 3x kilós sub (mondjuk fogás azon sincs) már nem olyan vészes.
#79028: Köszi az infót VoidXs.
Nem mondom, hogy nem lepett meg
, de mindenképp hasznos. Akkor (jó eséllyel) marad(hat) majd a Denon. Talán inkább az X3800H egyelőre, az relatíve jó áron van (480k körül, az se kevés), az X4800H viszont majdnem a duplája (830k), és azért közel se annyival jobb. Az X4700H van olyan 670k körül, de az meg még nem tud Diracot. Meg majd azért szétnézek a Yamahák között is.
-
I'am Dony
őstag
Új vas érkezésekor mindig a "saját" hangját akarom hallani, de azt gondolom a végeredmény nagyobb százaléka az adott EQ rendszeren múlik. Pont ezért hosszabb ideig nem is használom először az EQ-t, csak hallgatom és anélkül is hatalmas különbséget érezni. Egy jó példa erre a 4500H és az RX-A2070, az első hangoknál eldőlt a dolog a Yamaha javára, ami a YPAO futtatása után csak tovább erősödött. Alap helyzetben is gyengébb volt a Denon. Minden egyes hang valóságosabb, közvetlenebb, élethűbb volt a Yamahán, annál megvolt a libabőr érzés adott tartalmon. Aztán az Audyssey - YPAO különbsége végképp hazavágta a Denont.
Valóban nagyon rövid a hangmemóriánk (EQ-nál is sokszor nehéz, nagyon sokszor vissza kell hallgatni melyik a jobb, ha keveset változatunk) de egymás után/mellett két készüléknél és nagyobb különbségnél egyértelműen hallható volt. Ugyanígy van volt ez az Arcamnál is, az első percben ahogy megszólalt eldőlt. Nyersen EQ nélkül, pedig nagyon csíptem a Yamahát. Persze nem tagadható el, hogy a Dirac ehhez még sokat hozzá tesz a végén. És persze nem is választható el a gyártótól az alkalmazott EQ-ja, de ha egy eszköz nyersen és EQ-val is más világ azt el kell ismerni.
Ha lehetőséged van rá, nyugodtan vágj bele. Nem akarok hittéríteni, mert ha hallod úgy is eldől nálad is tisztán, világosan.
-
svgyula
addikt
Na! Legalább van egy dohányzó asztalod!
I'am Dony
Azért azt az ilyen "vélemény özönhöz" után hozzá kellene tenni, hogy a "te" füledhez viszonyítva! Ugyanis nagyjából ahány ember, eszköz, annyi külön vélemény van! Sokszor nem az eszköz hanem a tartalom adja meg a hangzást! Erre nagyon figyelnek az üzletekben. Azt hogy egy film hangkódolása, egy zeneszám minőségi kódolása mekkora eltérést okoz még a legjobb eszközöknél is.
Azokról a "szagemberekről" már csak halkan beszélek akik képesek egy HI-FI berendezés hangját telefonnalrögzíteni és még posztolják is az interneten!
Mert ugye az is egy vélemény sajna......
-
VoidXs
Topikgazda
Nagyon szép szoba, végre egy helyes elrendezés nem áteresztő vászonnál. Túl sokszor látom azt máshol, hogy a center lent van, de az LR középen, amitől egész furán úsznak át hangok a képen. Nálam is alul vannak egyébként, mert bár az enyém perforált, a szerkezet Auro-hoz készült.
-
bteebi
veterán
Bocs, rosszul fogalmaztam. 300 volt. Még az SMO előtt. Azóta már valóban 460 ezer (de elvben volt 230 is).
#78684: Valóban szarul néz ki... de elvben nem szar, csak baromi drága. Nekem amúgy sok szub nem tetszik. Pl. az SVS-ek se, a JTR-ekről nem is beszélve. De attól még nagyon jók.
-
bteebi
veterán
Az SPL-150 az utódja, de már azt is ki fogják vezetni. Idén jöttek új Klipsch szubok. Viszonylag dicsérik őket, de sajnos sokkal drágábbak lettek. R-115SW még 200k-ért is volt (én két éve BF-en még annyiért vettem kettőt), SPL-150 már inkább 300, az új, 16"-os RP-1600SW meg most épp 850k.
Békeidőben, nem újdonságként persze az se ennyi lesz, de egyelőre elég nehezen tudom elképzelni, hogy félmillió alá benézzen. Mocsok drágák lettek a subwooferek, pedig már korábban se voltak olcsóak a jobbak (amik amúgy leginkább nem Klipschek persze).
-
VoidXs
Topikgazda
Simán tekerd maxra és küldd ki a REW jelet. Meg fogja védeni magát, attól nem kell félni. A fülednek sem igazán, mélyeknél jóval magasabban van a halláskárosodási határ, mint amennyit házilag ki lehet hozni. Nyilván ne mellette állj, de én 2 méterről simán szoktam.
Szerintem egyébként a Klipsch veszteséggel gyártja a subokat, vagy valami nagyon jó szerződést kötött régen a beszállítókkal. Egyszerűen már majdhogynem DIY módon nem lehet megoldani ennyiből, és akkor nincs benne a szállítás, marketing, garis ügyek költsége, hogy az alkalmazottakról ne is beszéljünk, de azt tegyük fel, hogy a többi termék fedezi. Az egyetlen logikus válasz az lenne, ha minden házon belül készülne, de a plate amp-ekről tudjuk, hogy ez nincs így, és a driverről is erősen feltételezem ezt, bár nincs infóm.
-
-
VoidXs
Topikgazda
A magasak offsetjére, illetve van az alján is egy kiemelés, ami lehet a frontról visszaverődéstől is. Nagyon sok problémát okozhat egy átrendezés, ezért érdemes újramérni még akkor is, ha csak a szekrények tartalmát pakolod odébb.
Ha subot mérsz, az legyen önálló, mindenképp azt kell mérni, crossoverezett jel nem elég. Egyszerűen Equalizer APO-ban tedd oda a mérőjelet, lásd bassmanagement.hu. Ha viszont 5.1-ben Cavern korrekciózik, akkor ez mire lesz?
-
Quetz
őstag
Használhatsz döntött szivacs alátétet is: https://hangszerplaza.hu/alctron-epp005-rezgeselnyelo-hangfalalatet/
Különböző méretekben kaphatók, általában 0/5/10 fokos döntést tudsz megvalosítani velük. -
VoidXs
Topikgazda
Lehet Audyssey-re építeni a PC-t, bár nem egy jó ötlet. Ha nincs számodra zavaró hangerőveszteség, és az eredménnyel meg vagy elégedve, akkor semmi gond. Kompresszornak a ReaPlugs-t használom Equalizer APO-hoz. Alapból filmet nem rontanék le vele, nekem szigorúan ahhoz van, hogy a hátsó felsőim, amiken nagyon kicsi erősítő van, nyugodtan fussanak túl 0 dB-n, csak az EQ APO ne vegye vissza a teljes hangerőt olyankor.
-
VoidXs
Topikgazda
A hangerős figyelmeztetés annyit jelent, hogy 6-nál több dB-t fog összesen visszahúzni. A hangminőséget nem befolyásolja, de a maximális hangerőt már esélyes, hogy igen. Azzal tudod elkerülni, hogy jobb felül a figyelmeztetésre húzod az egeret, és elmondja, hogy újramérés előtt melyik csatorna hangerejét hova állítsd.
-
BIGi75
senior tag
Jaja, ezért is pakoltam össze én ezt a kis "minimozit", mert ez a ház másik végében van (a nappali meg a hálószobánk mellett, 10cm-es válaszfaltéglával elválasztva). A fiamat nem zavarja a bass, de feleségem elül a verebekkel, őt igen.
Egyébként elfelejtettem írni: van sub Pure direct alatt zenénél is; egyszerűen EQAPO-ban az L+R csatornát átmásolod az LFE-re.
-
Rp526
aktív tag
-
BIGi75
senior tag
Audyssey kalib után csak pure directbe kapcsolj, ne módosítsd a hangerőket, majd a Cavern finomít még rajta pc-hez ha kell. Vagy nullázod és felülírod a csatornahangerőket az AVRben az umikes bemérés szerint 1x, aztán eqapoban törölheted a hangerő korrekciós részt. Egy gombnyomás a pc és más forrás közötti váltás, az a pure direct. Legalábbis én így használom.
-
dobobazsy
őstag
ha a PC-t (pure) direct módba rakod akkor nem fog hozzányúlni a bejövő jelhez az AVR. tehát Audyssey kalibráció,(ezzel minden más forrást korrigálsz ugye) a PC-t direct módba rakod, minden csatorna hangerő szintjét 0-ra, hangfalak maradhatnak small-on számítógépen 5.1/7.1 csatornára állítod és mehet rá a pc-s kalibráció. a többi forrás meg ne direct módba szóljon
jól mondom?
-
BIGi75
senior tag
Hát, azért ha így van, én a bw-t lehet meghagytam volna zenére...kerestem volna hp-n egy jó sztereó erősítőt hozzá. Mondjuk én mindentől marha nehezen válok meg, majd jó lesz vmire, vhova
Kicsit amúgy nekem is hasonló benyomásom van Triangle 902 vs. KEF Q vonalon.Triangle az izgága francia, nagyobb hangerőn valóban fárasztóbb. Viszont kisebb hangerőn is mutat olyan részleteket, amihez másnak kell a nagyobb feszkó. Bár ez lehet pont a magas érzékenysége miatt van. A KEF meg olyan "Bond-os" úriember, akiben benne van a karakányság, és odalép amikor arra van szükség, de végig feszes és precíz.
Nagyon egyben van a Q300+Q600+Q100+K12b rendszer amúgy, olyan 3 méteres körben vannak elhelyezve, közepén ülök, 83cm széles 21:9es monitort 1,3:1,0-ről nézve nekem bejön. Olyan buborékot képeznek így, hogy érzésre fingom nincs hol vannak a hangszórók, olyan szépen úsztatnak át mindent. A Rotel végfok meg számomra maga a csoda, elképesztő erővel hajtja ezeket a kis hangfalakat, azt csinál a membránnal, amit akar, ....vagyis amit végülis kell vagy kellene minden erősítőnek. Egyszerre jelen tud lenni a testes középmély hang és elkülöníthetően a nagyon finom magas részlet. Az énekhang meg olyan tényleg mintha élőben nekem nyomnák. Nem gondoltam, hogy egy erősítő csere ennyit adhat plusszban. Azt hittem hogy zenében kevésbé fog lemaradni a yamaha rn602, de nem jött össze neki (de még az emotivának sem).
Top filmnél mire gondolsz?, képre/hangra vagy magára a filmre (storyra, színészi játékra)? -
Gino20
őstag
Hát muszájnak nem nevezném, mert ott van lehetőségnek a revel C205 csak annyi pénzt sajnálnék azért a 2 utas MTM megoldásért, de lehet az lenne a legjobb megoldás. Performa3 C208 már nem fér bele anyagilag. Amúgy Concerta2 F és M hangfalaim vannak szóval C205 esetén is csak a gyártó egyezne
. Concerta2 C25 meg nem szimpatikus [link]
A centerem jelenleg még a klipsch rp-504 és nem érzem, hogy szétsene a tartalom csak szeretnék egy jobb centert. A klipsch hajlamos magasba húzni, de e tekintetben a revel alumínium dómja sem nevezhető fátyolosnakmeg lehet a dirac-al jobban össze eq-zható, nem tudom. Közelebbről, figyelmesen hallgatózva bizonyos tartalomnál hallani a különbséget, de azt inkább úgy tudnám leírni, hogy a klipsch "gagyibb", nem olyan részletes, de moziba elmerülve nem tapasztalom, hogy széthullik a hang. Lehet csak süket vagyok
-
jambiyya
őstag
Eddig nem próbáltam a flat-et (de fogom, ha lesz időm
). Igazából a dynamic EQ-t sem használom, pont amiért írtad. A quadraljaim magasa elviselhetetlen lesz vele. Amúgy filmeknél kis hangerőn tényleg dinamikusabb lesz a hang, ami tetszene is, de a magasak miatt hanyagolom.
Azt figyeltem meg még, hogy audiszi úgy lövi be a subot, hogy DEQ-val legyen jó, vagyis ha kikapcsolom a subot fel kell tekerni. -
Swenk
aktív tag
ok, kezdem érteni, talán. Csak a biztonság kedvéért kérdezem:
Azt szeretném, hogy HEOS zenehallgatáskor a teljes frekvencia spectrum kerüljön a 2 db front hagszóróra. Nem kérek sub-ot, crossower vágást, szoba korrekciót.Ne legyen semmilyen denon beavatkozás. Biztos, hogy a direct állásban ez van? ok, nincs sub, de biztos, hogy ha a front small, akkor nincs mély vágás? -
b.
félisten
Szerintem kettő 112 bőven elég, nekem is az van.
kb 35 m2 , olyan 80m3 de nagyon sok múlik erősítő subkezelésén. Sajnos nálam elhelyezésben nem lehet variálni, két front mellett ott van a kettő de szerencsére hangzásban nagyon egységes. Nekem eddig a Yamaha A1080 tudta őket a legjobban kezelni, a NAD 758 V3 nem igazán, igaz korlátozott Dirac volt hozzá .
A Marantz 6015 nem volt rossz , elfogadható volt XT 32 vel.Nagyon szeretnék MA Silver 500 frontokat
Esetleg ha lesz időd leírod a hangzásról a véleményed? -
Gino20
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
Az elején megy csak sebességre, a végén a szemed képességeire, a végeredmény már attól függ. Ezért linkeltem, mint helyes mérőszámát a képkülönbség-felfedező képességünknek. Az utolsókon akár 10 másodpercet is eltökölök, mire megvan a 40, ez a határom. Akinek megy például a 60, ő 55-ig olyan tempóval tolja, mint én 40-ig.
-
VoidXs
Topikgazda
Nekem még friss az élmény, 4 éve fejeztem be az alapot, most fogom a második mestert. A digitális kábelek baromságait a kódtech cáfolja, az analógokét a jelek1, az "én hallom, de a mikrofon nem" kirohanásokat pedig a jelek2/rendszerelmélet. A címtáras belépéseddel meg tudod nézni a COVID alatt felvett előadásokat ezekből a tárgyakból.
-
VoidXs
Topikgazda
Ugye ez az idézettel a súlyos probléma. Mérnöknek se szabad feltétlenül hinni, túl sok a pénz miatt az audiofil útra tévedt szakmai szégyen. Annak szabad hinni, aki levezeti neked értelmesen, hogy mi miért van úgy, és a "miért?" kérdésre szakmailag helytálló érveket ad, nem azt, hogy "én hallom, ezért így van". A kábelesek ezt a minimum szintet sosem voltak képesek megütni, sem módszertanban, sem szakmai ismeretekben, miközben még egy chatGPT is normálisan tud válaszolni minden kábeles marhaságra, hogy miért nincs ilyen.
-
lenox
veterán
Nyilvan az a tanacs, hogy 'hallgasd meg, probald ki' se egy hasznos tanacs, ha nincs hozzateve, hogy minden meghallgatasnal mast fogsz hallani, es szinte kizart, hogy magadnak valodi vaktesztelest tudnal csinalni, igy modon az a tudas, hogy az egyik kabel szinben, hosszban, vastagsagban, arban, barmiben kulonbozik mar befolyasolni fog. Persze amikor valaki a kabel es tekercs kozti kulonbseget se erti, egy kalap ala veszi a tapkabelt, a hangfalkabelt es a vonal szintu jelet atvivo kabelt, akkor igazabol nem kell sokat varni.
-
BBéci
legenda
Miért kellene bárkinek méregdrága kábelt vennie? Ilyesmire itt soha nem biztatott senki. meg kell találni a rendwszerbe legjobban illőt, aminek az ára elfogadható!
Például én akkor is saját rendszerben történő kipróbálást javaslok, amikor pribátban kérdeznek. Múltkor 4-600000 forintos kábelekről volt szó, hogy szerintm melyiket vegye az illető. Naná, hogy ugyanazt válaszoltam, mint korábban mindenkinek. De külföldi hirdetésekben kínálgatták azokat a madzagokat, kipróbálásra nem volt lehetőség. Az emberke megvette az egyiket, vagy valami hasonló kategóriás harnadikat és boldog vele.
Te se videókat keresgél, hanem szerezz saját tapasztalatokat, vaktesztelj! Akár a mostani B&W hangdobozokkal. -
m3ss
veterán
na mind1, hasznalom dvi-hdmi adapterrel. mukodik minden aminek kell. azt mondjuk valaki elarulhatna nekem, hogy hogyan megy at ennyi savszel a dvi-on?
atraktam a madvr-t hdr passthroughra, es 4k, hdr, 60hz film is atmegy rajta hanggal is. kozben elvileg 7.92 gbit/sec a dvi?
-
Joshi
titán
Nem véletlenül mondtam, hogy ez nem házimozi téma. Ne a HTPC topikba menj, hanem az 1050-es topikba. Vagy valamelyik 10xx-es topikba kérdezz.
-
I'am Dony
őstag
en sem veszem meg a legeslegolcsobbat amugy,
Egyetértünk. Ennyi volt a mondandóm lényege. Azt azonban nem lehet tényként állítani, hogy biztosan nem fog különbséget hallani egy árnyékolatlan drót és egy alap/olcsó, de már árnyékolt analóg (!) kábel között. Rengeteg a panasz a zúgás, búgás problémával kapcsolatban szuboknál, amiket pont az ilyen hitvány drótok okoznak a zajok miatt. Jó dolog, hogy változott az ajánlási kategória, de ne essünk már át a ló túloldalára sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest