Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64051) #54655232 válasza Gino20 (#64050) üzenetére


#54655232
törölt tag

:R Köszi.

(#64052) tuctuc


tuctuc
aktív tag

Sziasztok! Tudtok ajánlani jó független szervízt Budapesten és környékén? Tannoy mélyládám szállt el, elektronikai hibával, a hangsugárzó ok. Köszi Sanya

20 éve a PH-n

(#64053) VoidXs válasza tuctuc (#64052) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Ha elektronikával van gond, össze tudlak kötni egy audiora szakosodott profi villamosmérnökkel, de nem szerviz, csak vállal javításokat.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#64054) tuctuc válasza VoidXs (#64053) üzenetére


tuctuc
aktív tag

Köszi, küldtem privit.

20 éve a PH-n

(#64055) nemethbalazs


nemethbalazs
tag

Sziasztok! :)

Segítségre lenne szükségem, házimozi csere/bővítés kapcsán. Történt itton egy kis baleset, és a meglévő Wharfedale Diamond 8.4 frontom mélyközép hangszórójában valószínű a tekercs kiégett (recseg, szorul a membrán). Elég nehéz gyári hangszórót találnom bele, nem igazán tudom mivel tudnám helyettesíteni (Wharfedale Model 1775 a hangszóró típusa)
Emiatt elgondolkodtam a cserén is.
Szóval adott az ezeréves szettem: Wharfedale Diamond 8.4 frontok + Wharfedale Diamond 8 center, és két Tannoy MX2 háttér sugárzó egy Denon AVC-A11SR 21kg-os erősítő kíséretében. A kérdésem az lenne, hogy az erősítőt érdemes-e megtartani. DTS és Dolby Digital-t ismer, egyenlőre nekem kodihoz és netflixhez elegendő a tudása. Zenére pedig kimondottan szeretem a sztereó részét. Hangfalakban is kellene segítség. Nyilván szeretnék mindenképpen jobb hanzásút a meglévő szettnél :) Igazából nem is tudom, hogy a Diamond 8.4 mennyire számít vállalhatónak, nekem tetszett a hangja, igaz a magas tartományban jól esne egy kicsit több részlet. Olvasgattam több tesztet, néztem néhány YT videót, de....rengeteg a lehetőség. Árban maradnék a 200-250k között egy 5.0 szettre...Gondolkodtam, megtartom a háttér sugárzókat, de ahogy nézem van ahol szettben gyakorlatilag ingyen adják a háttér sugárzókat.
Amiket találtam : Jamo S809 5.0, Polkaudio T50 5.0, Monitor Audio 200 5.0, Wharfedale Diamond 230 5.0, stb... Sajnos nem igazán tudom, mi lenne a jó választás. Mindenre nyitott vagyok, ter,mészetesen a használt szett vásárlásra is :)
Előre is köszönöm a segítséget :R

(#64056) I'am Dony válasza nemethbalazs (#64055) üzenetére


I'am Dony
őstag

Azt az erősítőt biztosan nem adnám el! Az még igazi vas volt nem marketing termék. A hangdobozok tekintetében érdemes lehet megnézned a Dali Spektor 6, 5.0 szettet. Árban hasonló, hangzásban - szerintem - jobb.

(#64057) nemethbalazs válasza I'am Dony (#64056) üzenetére


nemethbalazs
tag

Köszönöm szépen a választ, kis is bővítettem a listáman a Dalira is, bár az egy sávval már feljebb van árban. Sajnos meghallgatásra nem lesz lehetőségem egyik szettnél sem, szóval marad a tesztek olvasása, és a ti segítségetek :) A Polk T50-es szettről is nagyon jókat lehet olvasni, főleg árához mérten. Csakúgy mint a többiről. Ejj de nehéz dolog ez. Szóval az A11SR ereklye még jónak számít? :D

(#64058) Saughassy válasza tuctuc (#64052) üzenetére


Saughassy
aktív tag

Totel Szerviz Kft. Értenek hozzá.

(#64059) b.


b.
félisten

Sziasztok! megjött ma a kis Dali Alteco atmos cuccom, szinte teljes a rendszer..( még egy mélyben gondolkodok a meglévő mellé, ennek szól a szinte).és amilyen hülye vagyok fel is tettem apróra az egészet, mert eldöntöttem, hogy beépítem a teraszt és építek egy kis moziszobát mennyezeti hangszórókkal, projektorral, vászonnal :DDD
Szépen szól most ( már persze az én igényeimhez képest) valamint az Atmos érezhető hangzást produkál , tényleg bővebb ,magasabb a térhangzás, az új Mortal alatt az első pár perc harcjelenet ( Sub-zero vs Scorpion)csodálatos ahogy szól, ajánlom tesztelésre nektek Atmoshoz :)
A film persze pocsék :DDD
2 kérdés :
Valami oknál fogva amióta fent vannak az atmosok a vágást 100 Hz-ra állította az erősítő a szubnál. Ez probléma vagy tegyem vissza 80 Hz-ra?
Amíg/ ha nem viszik el erősen foglalkoztat a 2 mélyláda kérdése. Szerintem veszek még egy E9F Dali-t a mostani mellé. Érdemes lehet ?
Egy barátom is épített egy kis olcsó Yamaha házimozit( NS-F51 frontokkal, meglepően szépen szólnak az árukhoz mérten) nem voltak kábelei, oda adtam neki ajándékba az Inakustik kábeleimet és vettem magamnak kíváncsiságból Oehlbach 2.5mm2 kábeleket. lehet hülyeség de úgy érzem szebben szól a rendszer, tisztább lett a hangzás és kevésbé erős a mélytartomány, kiegyensúlyozottabbnak tűnik... persze lehet csak valami érzéki csalódás...

Szépségesek ezek az Alteco-k:

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#64060) BBéci válasza nemethbalazs (#64055) üzenetére


BBéci
titán

Az erősítőd újkori listaára valahol 2800 euró környékén volt, ismerem, remek a hangminősége. A mostani 7-800000 forintba kerülő AVR-ek sem jobbak nála, ezt viszont csakis hozzáillő hangdobozokkal fogod megtapasztalni. Wharfedale Diamondokkal és DALI SPEKTOR-okkal biztosan nem, de az általad felsoroltak ugyancsak olyan kevesek hozzá, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. Monitor Audio-ból Silver a minimum, DALI-ból OPTICON, persze ezeken kívül még számtalan hangdobozzal lehet kalkulálni.
Sokan túlzásnak tartják az erősítő 1, hangdobozszett (szubláda nincs benne) 1,7-2 arányt, szerintem kiindulásnak jó, ami új árakra vonatkozik. Így a matek: cirka 5000 euró/5 hangdoboz. 250000 forintért csupán egy pár használt frontsugárzót tudsz venni, ami hangminőségben illik a Denonodhoz.
Nem belépő kategóriás árak, de az AVC-A11SR a maga korában a csúcskategóriába tartozott.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64061) nemethbalazs válasza BBéci (#64060) üzenetére


nemethbalazs
tag

Köszöni az elismerő szavakat. Az egyik szemem sír, a másik nevet :C . Sír, mert mélyen a zsebbe kellene nyúlnom, hogy hozzá illő frontsugárzót vegyek. Nevet mert jó az kisöreg erősítő. Egyébként az AVC-A11SR 2009-ben került hozzám, 75.000 Ft-ért, egy angliában élő jóbarátom által. Anno jó vétel volt, Ő beszélte rám. Viszont...akkor nem tudom. Lehet átgondolom a dolgot és keresek jobban hozzá illő front+center kombót. Használtan :)

[ Szerkesztve ]

(#64062) VoidXs válasza nemethbalazs (#64061) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nyilván működni fog alacsonyabb kategóriás hangszórókkal is, csak nem olyan jól. Gyakran vannak ilyen jó használt árak, és érdemes azonnal lecsapni rájuk, addig pedig várni. Saját példa, hogy az első használtan vett subom annyit ért, mint az egész rendszerem, 50k-ért vettem, pedig 400 volt az új ára. Két év volt felérni hozzá, de ennyi idő alatt bőven tudtam szerezni hasonló kategóriás frontokat hozzá, még jobb vételként, mert pörgött a piac rendesen.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#64063) gubabela


gubabela
senior tag

Úgy tűnik sikerült némi javulást elérni. Megrendeltem az umik1-et, de amig nem jön meg, addíg kénytelen voltam a denon sajátját és az audysseyt használni. Annyi történt, hogy megvettem a multieq-t és azzal állítottam utána. Szerintem jobb lett, az előtte utána mérés is javulást mutat a programban, már amennyire pontos. Fülre minden esetre javult, de még nem az igazi, lesz még vele pár kör.

(#64064) VoidXs válasza gubabela (#64063) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Még a különböző célgörbékkel tudsz próbálkozni.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#64065) gubabela válasza VoidXs (#64064) üzenetére


gubabela
senior tag

Igen, egyelőre tanulom, hétvégén lesz több időm csak foglalkozni vele, de látok benne potenciált.

(#64066) nemethbalazs válasza VoidXs (#64062) üzenetére


nemethbalazs
tag

Hát okés. Mindenképp maradnék a használt szetteknél, így viszont jól jönne némi tanács hogy mely márkák mely termékcsaládjai között nézelődjek. BBéci már írta a Monitor Audio Silver, Dali Opticon sorozatokat. Hát nem egy filléres darabok na :D .

[ Szerkesztve ]

(#64067) Kapanyél válasza nemethbalazs (#64066) üzenetére


Kapanyél
őstag

Persze, itt két perc alatt ki tudják találni, hogy Epicon szint alatt élni sem érdemes. :W
Hallgasd meg ezeket, ha teheted. Nálad otthon, a saját erősítőddel máshogyan fog szólni, de egy szalonban össze tudod hasonlítani legalább a nüansznyi eltéréseket a karakterekben, az általad kedvelt zenékkel, az általad preferált hangerőn.
A legtöbb esetben végül úgy is az derül ki, hogy csak az ötmilliós konfig esetén hall a delikvens markáns különbséget, de egy Magnat Studio, egy Dali Oberon és egy millás Fyne között már azt sem tudja eldönteni, melyik a jobb, még ha hall is különbséget.

És akkor nem beszéltünk még a forrásról, mert ha nem sztereót nézünk gyári hordozóról, hanem egy ncore-os BD muxot, akkor többet számít a helyiség akusztikája, mint hogy milyen frontokból hallod.

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#64068) Saughassy válasza Kapanyél (#64067) üzenetére


Saughassy
aktív tag

Azert ne csinaljunk ugy, mintha a remux rontana a minosegen. Az csak ujracsomagolas.

(#64069) VoidXs válasza Saughassy (#64068) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nagyon remélem, hogy az a remuxos bekezdés csak irónia volt, és nem értetted a viccet.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#64070) tothjani81 válasza nemethbalazs (#64066) üzenetére


tothjani81
senior tag

Szia. Anno sokat agyaltal a dobozokon és nagyon sokat fórumoztam itt ott. Kikértem sok ismerős véleményét mi lenne a legjobb. Aztán lett egy Pioneer sclx 73 as vas és egy Heco Victa prime sorozat dobozokból. Nekem és sokaknak akik halották már, teljesen rendben van. Van hozzá egy Polk Hts Sub ami megintcsak megfelelő. El lehet itt égetni komoly pénzeket mindenre pl kábelek de nem biztos hogy megéri sőt! Halottam elég magas árú nagy névnek örvendő dobozokat hozzá csúcsvasakat de nem érezzem az árkülönbséggel arányos javulást. Egy átlag embee füle egy bizonyos szintig képes hangokat befogadni. Ha vájt fülű vagy kajak zsebedbe kell nyúlni ha kihallod azt amit amúgy sokan nem. Meghalgattam az enyémnél jobb drágább nevesebb szetteket egy fejlesztés reményében de maradnak a Hecok a pioval. Mozira zenéde az én és s k{rnyezetem fülének ez pont fa... a. Halgatgass ahol csak lehet dobozokat.

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#64071) Saughassy válasza VoidXs (#64069) üzenetére


Saughassy
aktív tag

Nem jott at, ez van. :)

(#64072) tuctuc válasza Saughassy (#64058) üzenetére


tuctuc
aktív tag

Köszi, őket néztem, csak pont szabin vannak a héten.

20 éve a PH-n

(#64073) gubabela


gubabela
senior tag

Sziasztok!
Sajnos még mindíg nem sikerült centert találnom. Van ötletetek arra, hogy mivel lehetne helyettesíteni? Tudom hogy az azonos gyártó és sorozat lenne a preferált, de most nem találok újat, se használtat castle-ből. Mit lehetne tenni vajon? Mennyire gond, ha nincs amúgy a rendszerben center, mert annyira nem érzem hiányát, de ez nem nagyon mérvadó, mert nem volt még eddig.

(#64074) Dorian válasza gubabela (#64073) üzenetére


Dorian
félisten

Ha pontosan középen ülsz, akkor nem olyan fájó a hiánya. Főleg az alsókat. centereknél jobb olyankor ha nincs is.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#64075) gubabela válasza Dorian (#64074) üzenetére


gubabela
senior tag

Az körülbelü stimmel, megvan az egyenlő szárú háromszög a frontokkal. Köszönöm :R

(#64076) Peddy789


Peddy789
őstag

Helo, tegnap betoltam egy eleg impulse buyt, vettem egy sonos beam-et a TV-m ala. Erdetileg csak egy ikeas sonos lampa hangszoro kombot akartam 200 euroert, de megtetszett hogy ez a tv-hez is jo lenne.
Kerdes hogy mennyire hulyeseg vagy milyen szinvonalat kepvisel a beam? A mely hangzas egy nagyon kicsit hianyos talan, de a TV-hez kepest vicc nyilvan a hang.
Mellesleg nem igazan ertek a hazimozikhoz, es nem is akarok nagyon, a kerdesem inkabb hogy 450euro eszement dolog egy ilyen hangszoroert, vagy nagyjabol korrekt kozep szinvonal otthoni filmezeshez?

(#64077) ada19 válasza Peddy789 (#64076) üzenetére


ada19
senior tag

Én teljesen másképp költenék el 450 EUR-t. A beamhez hasonló belépő soundbar megoldások szerintem csak és kizárólag akkor ajánlhatók jószívvel ha szinte egyedüli szempont a kompaktság. Ennyi pénzből sokkal hamarabb vennék egy aktív sztereó rendszert, mint pl. Kanto Yu 4 - ahol megfelelő távolságba tudod őket elhelyezni egymástól így adsz esélyt a sztereó tér kialakulásának.

Mégsenem

(#64078) VoidXs válasza gubabela (#64073) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Kalibrációval tökéletesen pótolható, de ahhoz tényleg jónak kell lennie, hogy középről halld a frontokra kevert centert. Jó bemérővel nem kell az sem, hogy a gyártó egyezzen, mert teljesen elpusztítja az egyedi karaktert, de ez egyébként csak THX felett működik, azokat minősítik úgy, hogy együtt tudjanak működni.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#64079) #62435328 válasza gubabela (#64075) üzenetére


#62435328
törölt tag

Hosszú idő után sikerült lejönnöm a falról..
Most kb 1méterre ülök, viszont a sourrondok így a sarokba, a front/center meg közelebb került a falhoz (kb 25cm)..
A tér sokkal jobb így, illetve a mélykienelés is nagyjából eltünt.

(#64080) gubabela


gubabela
senior tag

Köszi mindenkinek! Nincs nagyon lehetőségem átrendezni a szobát, úgy hogy abból kell főzni ami van. Centerből ha jó értettem, akkor lényegében mindegy, a jó kalibráció majd kiegyenlíti. Esetleg a hangszórók mérete és érzékenysége mérvadó, vagy az is lényegtelen?
Meg egy kis kezdő bénázás: Állítgattam a multieq-t mérés után, de nem hallottam semmi változást, na mondom nekem ez felesleges, biztos süket vagyok. Utána jöttem rá, hogy a szerkesztettet még ki is kell küldeni az avrre :C

(#64081) VoidXs válasza gubabela (#64080) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nem minden kalibráló tudja kiegyenlíteni, Audyssey-vel például esélytelen. Ehhez REW vagy Cavern kell.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#64082) BBéci válasza tothjani81 (#64070) üzenetére


BBéci
titán

"nem érezzem az árkülönbséggel arányos javulást"
Azért nem érezted, mert olyan nem létezik. Minél feljebb haladsz, annál többe kerül egy lépcsőfoknyi javulás.

#64067Kapanyél
"Epicon szint alatt élni sem érdemes"
Senki nem írt és még csak nem is sugallt ilyesmit. Arról volt szó, hogy ahhoz a Denonhoz milyen hangdobozok passzolnak.
Mi a bánatnak egy 2800 eurós erősítő, ha 6-800 eurós hangdobozszettet szólaltat meg?
Minden lánc annyira erős, amennyire a leggyengébb szeme.
Aki az általad felsoroltak hangja közti markáns különbséget nem hallja, az botfülű.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64083) gubabela válasza VoidXs (#64081) üzenetére


gubabela
senior tag

Úgy se menne, ha pl bemérném, utána mérés alapján megszerkeszteném hozzá a célgörbét es azt importálnám a multieq-ba? Mert még a subot minidspvel be lehetne állítani, de a többihez már pc kellene. Vagy nem jól gondolom?
Másik kérdésem:
Az audyssey mérés után -11,5 dB-re állítja a subot. Ez normális? Maga a sub 50-60%- ra van tekerve hátul

[ Szerkesztve ]

(#64084) I'am Dony válasza gubabela (#64083) üzenetére


I'am Dony
őstag

Az audyssey mérés után -11,5 dB-re állítja a subot. Ez normális? Maga a sub 50-60%- ra van tekerve hátul

Ez még pont a határ +/- 12 dB alatt van, ameddig Audyssey tud korrigálni, uh akár maradhat is. Az 50-60%-al ne törődj, az nem sokat jelent és nem is lineáris, ahogyan tekered fel-le. Van egy kiemelésed és ezért állít -11.5 dB a rendszer a szinte fél álláshoz. Kell az a miniDSP :D

(#64085) gubabela válasza I'am Dony (#64084) üzenetére


gubabela
senior tag

Ezt gondoltam, hogy nem fogom megúszni, nem is akkora baj, de a centerek hiány ami most jobban aggaszt.

(#64086) Zigi válasza gubabela (#64085) üzenetére


Zigi
senior tag

Annyira ne aggasszon. Nehéz találni egy jó centert, az alsóbb kategóriásoknak szörnyű doboz hangja van, sokszor jobb ha nincs. Ahogy már említették ha középen ülsz és rendben van a tér, teljesen el lehet lenni fantom centerrel. Itt mondjuk istenkáromlás, de ha alsó vagy alsóközép kategóriás szetted van érdemes egy kategóriával feljebbről választani és hatványozottan igaz, hogy meg kell hallgatni.

(#64087) gubabela válasza Zigi (#64086) üzenetére


gubabela
senior tag

Igazad van, de néha nehéz eldöntenem, hogy most a film ennyire csapnivaló hangügyileg, vagy a center hiányzik a rendszerből. Néhánynál meg nem érzem a hiányát. Hát nem egyszerű az biztos. Ha castlenal maradok, akkor a következő lépcső az avon lenne centerből, amit még lehet is kapni, csak kissé borsos az ára. (900€ körül)

(#64088) Kiskutya


Kiskutya
veterán

Amúgy azt tudja valaki hogy az erősítők piacán miért következett be ez az áremelés ami magával húzta a használt piacot is. Majdnem ugyan az a helyzet mint a vga-k esetében de ott egyértelmű a magyarázat viszont a tv szegmenst valamiért ez nem érinti ott kB maradtak az árak így a használt is ugyan úgy maradt mint régebben. Olyan árban lehet használt atmos erősítőket kapni mint ami az utolsó hivatalos bolti ár volt vagy még drágább. :F

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#64089) gubabela válasza Kiskutya (#64088) üzenetére


gubabela
senior tag

Leégett az akm gyára, itt is hiány van dac chipből úgy tudom+corona+nyersanyag és szállítás drágulás.

[ Szerkesztve ]

(#64090) VoidXs válasza gubabela (#64083) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

A -11,5 nagyon határ, halkíts a subon mérés előtt, hogy 0 körül legyen. Ha a célgörbe tényleg azt a hatást éri el, amit szeretnél, akkor jó, de nem ez a tapasztalat.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#64091) Kiskutya válasza gubabela (#64089) üzenetére


Kiskutya
veterán

Csak az volt az érdekes hogy sem a tv sem a telefon piacon nem lehetett érzékelni semmit.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#64092) gubabela válasza VoidXs (#64090) üzenetére


gubabela
senior tag

Köszi, akkor a következő mérésnél lejjebb tekerem. Jobb lett amúgy, mint amikor először jöttem panaszkodni, de szerintem van még hova fejlődni, nem vagyok 100%-ig elégedett. :R

[ Szerkesztve ]

(#64093) #62435328 válasza Zigi (#64086) üzenetére


#62435328
törölt tag

Egyetértek, inkább semmi, mint egy dobozhangú vacak valami, ami elrontja a hangzást.

(#64094) I'am Dony válasza gubabela (#64087) üzenetére


I'am Dony
őstag

900 ért azért már kinyílik a világ..., de 500 ert max. már bőven kapni jó centert.

(#64095) Kapanyél válasza BBéci (#64082) üzenetére


Kapanyél
őstag

Nem értek egyet. Karakterbéli különbségek vannak, nem minőségbeliek (mmint hangminőség). Nagyon magas az a szint hangfalban, ahol már olyan erősítőre van szükség, ami ki tudja aknázni a benne rejlő lehetőségeket is. De egy jó erősítő egy közepes dobozból is szebbet tud kihozni. Alapvetően két eszköz eltérő karaktereiről beszélünk, inkább ez hozza a számtalan lehetőséget és nem az értékhatár.

Kíváncsiságból rákötöttem az új SR8015-re a régi HS280-akat és egészen máshogy szólnak, mint a régi Panasonic AVR-rel. De csak ha kikapcsoltam a subokat. És hozzáadva, hogy nagyon jól ismerem a hangjukat. Ez valahol olyan, mint az autó és a gumi rajta… egy Swiftre is érdemes megvenni a legjobb gumit és egy Ferrari sem fog máshogy viselkedni egy közepes gumival, ha nem viszed pályára.

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#64096) VoidXs válasza Kapanyél (#64095) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Ez így van.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#64097) Yodamest


Yodamest
addikt

Sziasztok,

Egy gyors kérdésem lenne: meglévő Edifier 1600T plus hangfalaimhoz szeretnék egy kicsit minőségibb összekötő kábelt majd, a képen látható borda alatti fekete-piros csiptetős csatlakozókba jó lenne ez a kábel?

[ Szerkesztve ]

(#64098) VoidXs válasza Yodamest (#64097) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Két csiptetőset szeretnél összekötni, nem? Mert akkor nem lesz jó a félig banán.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#64099) Yodamest válasza VoidXs (#64098) üzenetére


Yodamest
addikt

igen a 2 hangfalat összekötő kábelre gondolok itt, akkor ehhez csak a nyers kábel lesz jó úgy tűnik, köszi!

(#64100) #52221184 válasza VoidXs (#64098) üzenetére


#52221184
törölt tag

Majd levágja a banánt! :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.