- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
-
VoidXs
Topikgazda
Ha csinálsz egy márkát, ami árul érdemi terméket és placebó szarságot, utóbbiról leszel hírhedt, és normális ember bojkottál. Ha a két márkát külön alapítod meg = profit. Persze vannak kivételek, például PS Audio: tényleg nagyon jó hangszórókat gyártanak (az árukhoz képest is), de árulnak olyan ordenáré baromságokat, mint AudioQuest kábelek.
-
BBéci
legenda
Nagyon egyszerű a magyarázat: nem mindegyik (minőségi) kábel illik egy adott rendszerbe. No meg a felhasználó egyéni ízlése is számít a választásnál.
Az Audia viszonylag komoly tápkábelt mellékel az erősítőihez, tehát vannak kivételek.KEF szubládát tesztelek, addig be sem kapcsoltam, amíg meg nem érkezett hozzá egy normális (Nordost) tápkábel. Piskóta végű, olyanom nem volt itthon.
-
Gino20
őstag
Shit. Sikerült beszereznem egy a nejem által hűtőszekrénynek vagy mosógépnek csúfolt kicsikét
[1723 1.5] ami hátul lesz, de a frontra még tervezek egy kicsit szolidabb matt fekete 1961 1V-t. Csúnya ez a sérülés, de asztalos ismerős szerintem szépen ki tudta volna javítani, na meg eleve hátul van. Nem rémlett, hogy van ilyen outlet. Majd figyelgetni fogom
.
-
Formaster
addikt
-
Gino20
őstag
Nekem csinálta akkor valamiért azt az XTZ oldal, hogy nem adta hozzá az áfát, pedig be voltam jelentkezve, cím beállítva majd kosárba helyeztem és továbbra is a nettós árat láttam + UPS szállítást. Jelenleg már Én is azt látom, amit pl Te. Alapvetően amúgy áfás árakat látunk egy weboldalon (ha nem akkor az fel van tűntetve), de ahogy írod, az bejelentkezést követően kicsit módosulhat a magyar 27%-os áfa miatt, de ezt sem tapasztalom mindenhol. Pl most vettem Spanyolból egy HM terméket és maradt a weboldalon feltüntetett ár.
-
-igu-
veterán
tavaly nyáron beszéltünk róla
a lényeg:
az adót akkor számolja hozzá, amikor kitöltöd, hogy melyik országba akarod kiszállíttatni (Svédországból küldik)
nekem végül így sikerült (nem magyar címre rendelve)
-
proci985
MODERÁTOR
sved oldalon direkt. nev elter, de a ket ceg ugyanaz.
SPEA:
karacsonyi learazasuk meg tart, de nem annyira erdekes. mondjuk a 680 euros demo az meg talan oke is lehet (ugyanugy 3 ev gari mintha nem lenne bontott doboz).
lezso: koszi! ezt a linket anno neztem, de eleg sok sub hianyzik sajnos a lehetosegek kozul. viszont ami van, arra nagyon jo.
Phülöp: jaaa...
-
proci985
MODERÁTOR
XTZnel karacsonykor volt akcio, illetve meg van is, de iden kb 80 eurot akcioztak csak.
neztem az utobbi ket evet, 8.17et es a 10.17et akciozzak csak ertekelhetoen, meg a 3x12ot ami meg igy is 1800 euro.
Arendalt gondolom nem akciozzak. vegulis oke, akar bele is ferhet, viszont ez annyi penz, hogy azert emesztem egy ideig mert a tervezett budgetnek a masfelszerese arban. kb a 680 euros XTZ 12.17 demo lenne az, amire meg azt mondom, hogy most is oke.
-
proci985
MODERÁTOR
& I'am Dony Arendalt itt svedeknel egyaltalan nem kapni. ahogy nezem van a gyartonal, ilyen 1150 euro (~13000SEK) korul. au, de oke.
XTZ 12.17 kb 680 euroert van egy demo a gyartotol, vagy kb 800 euroert. nagyobb akciot jo ideje nem lattam.
10.17 edge van akcioban kb 550 euroert.
XTZ 1x12 Edge van kb 1100 euro korul, szoval Arendal 1V arban.
Dorian: koszi! a duplaban azt szeretem, hogy egyenletesebb a basszus, es emiatt gondolkodtam, hogy megtartom a masik kettot is.
lezso: SVSbol igazabol a PB2000 pro az, aminel meggyozobb a freq-responseja ahogy lattam. arban is kb azzal van egy szinten az Arendal 1V.
-
ctrlaltdel13
őstag
-
svgyula
addikt
Szia! Amit írtál az csak fél igazság és ezekből nem derül ki az erősítő osztálya. Ugyanis az A osztály az folyamatosan kihajtott tranzisztorokkal megy így akkor is a teljes rendelkezésre álló energiát pazarolja ha csak 2-en hallgatod. A többit elfűti!
Itt kicsit részletesebb információk is vannak. -
a347
aktív tag
Nekem Samsung van. De igazából ott nem nagyon tudok mit állítani, csak hogy optikán keresztül szóljon az AVR-en vagy a saját hangszóróján. Az earc-ot hanyagolnám mert az katasztrófa. Teljesen heptikusan működik. Hol jó hol nem. A csúcs mikor egyszerre szól a tv és az earc-on keresztül az erősítő. A szerviz se tudott vele mit kezdeni. “Nem kompatibilis a két eszköz” dumával el lettem hajtva.
-
m3ss
veterán
-
PigTadaaa
lelkes újonc
Köszi a választ. Miután pont a surround élmény az, ami mozgatja a fantáziámat, 2.1-re tuti, hogy nem költenék 4-500ezret, akkor veszek egy soundbart mélynyomóval max 200-ért és jónapot. Esetleg akkor 5.1, bár az is határeset, már a hajlandóságomat illetően, mert a hülye fejemet tényleg a technológiai újítások és új élmények izgatják (consumer szinten), és 5.1 hangrendszerem volt 15 évesen is (20+ éve), nyilván valami abszolút vacak, de érted... :-D
Pl az új Top Gunt nem néztem meg moziban, és félretettem az itthoni megnézését is, amíg meglesz az új TV, és nagyon el tudom képzelni, hogy elzúg a "fejem fölött" valami vadászgép, biztos van ilyesmi jelenet, és ez az, amit - abszolút csak fogalmatlan elvárás szinten - keresek. 5.1-gyel mögöttem meg mellettem fognak csak zümmögni a vadászgépek. :-D
De akkor elkönyvelem, hogy volt egy ilyen tanács, és elkezdek barátkozni a gondolattal, aztán remélem, még jön mástól is nézőpont. :-)
-
Quetz
őstag
Matematikailag ugyanaz, mindkét esetben 105dB lesz a csúcs, 0dB bemenő jelszint esetén (Digitális világban 0dB a legmagasabb hangerő).
Ami miatt érdekesebb, hogy milyen hangerőn végezzük a mérést, erről a cavern dokumentációban írt VoidXS, és a REW guide-ok is említik. Zajos környezetben magasabb hangerő, vagy nagyobb mintaszám szükséges. Ebben a tekintetben az Audyssey hátúl kullog a sorban, mert bér full range sweepet futtat, a mintaszám igen alacsony. Ezért hallani ilyen vuty-vuty-vuty hangout a REW-es vvooouuuuUUUUUT-al szemben. -
Khaosz55
addikt
Nekem is fractal design r4 házam van több mint 12éve szuper csendes, annyi hogy modoltam és 3 db 14-es venti van elöl.
Én csak azt mondom, hogyha valaki bekapcsolja AVR-t mert hallgatni szeretnél akkor 0.5-1 méterről már tuti nem fogja hallani még ha nem is szól semmi, ha két 14cm-es vagy 12-es venti pörög rajta 400-as fordulattal. Biztos nem lesz zavaró. Egyáltalán nem fog a filmbe-zenébe bele zavarni. Ha megszólal a hangsugárzó kizárt hogy kihallja. Ezért mondtam, hogy szerintem feleleges extra pénzt kiadni a Noctua ventiért.
Az Ac infinity legalacsonyabb fordulaton is simán és egyértelműen hallatszik bárhol a szobába amíg a 2 db 12-14cm-es 400-as fordulatú venti egyáltalán nem.
Én csak a macska miatt vettem Ac infinity-t. Meg amikor az elindul akkor már nem veszed észre a hangját tutira a hangerő miatt. -
proci985
MODERÁTOR
belvárosban olyan alapzaj van hogy sosem hallod meg, csendes családi házas környezetben azonnal.
ez egy hatalmas igazsag, Belbudan nagyon konnyu csendes gepet epiteni, almos kulvarosban annal nehezebb.ja, morgassal nem csak 2-3dbA lesz a kulonbseb, de abbol indultam ki, hogy ilyen helyzetben mindenki rak elcsatolast is a venti ele, megiscsak hifirol van szo ahol ez a koltseg csepp a tengerben. Noctuahoz pl alapbol is jar.
-
Khaosz55
addikt
Erre célra totálisan felesleges szerintem felárat kiadni egy Noctua ventiért. 10 évet pörgött a gépembe a BQ Pure Wings napi 8 órát. A fractal R3 meg már 12 éve megy a PC házban semmi hangja. Ha valakinek fontos hogy Noctua akkor vegye azt.
Egy erősírőre helyezett venti esetén miért fontos a support? Ha rendes helyen vetted és tönkremegy gari időn belül cseréli mindenki.
Van sok jó venti, azért mert a Noctua a lehető legdrábább nem jelenti azt hogy más venti nem jó, főleg erre a célra. Mi volt a gond a Fractallal nem Noctua van ráírva ? Ne legyünk már sznobok...
Ráadásul a ventis topicban ahol teljes részletességben belemennek a dolgokba a 140-es BQ Pure wing ajánlott kategória [link] . -
Ger_man
senior tag
Fixen 5V-ot ad az USB, és kap a ventillátor, a szabályzó PWM-mel csökkenti a fordulatszámot.
Nekem is előlapon van, ennyi vizuális kompromisszumot kötöttem, egy ilyen 90°-os USB hosszabbítóval oldottam meg:
Alul befújok:
Felül kifújok (illetve két ellentétes oldalon vannak, ami szintén előnyös)
Mind a két venti kapott szűrőt is, így még por bejutása is valamennyire akadályozva van. -
proci985
MODERÁTOR
ezek dedikalt 5Vs ventik.
ami egyebkent egy jo otlet, 120as ventik jellemzoen 400rpm korul indulnak, szoval egy 800rpm@12Vs venti nem biztos, hogy stabilan indulni fog 5Vrol.
olyan kb 400rpm az a szint, amit kb 30 centirol fulelve hallani. ott sok levegot nem mozgat mar, de az a pici is hatalmas segitseg a full passzivhoz kepest.
-
Ger_man
senior tag
Én a Bestába rakott erősítőmet szintén Noctua ventivel hűtöm, egész pontosan 2db 5V-os PWM verizóval, amihez USB átalakító is jár. Az USB-t magába az erősítőbe dugtam, ami szerencsére csak akkor ad feszültséget ha be van kapcsolva a rendszer, ekkor bekapcsolnak a ventik is. Max fordulaton azért zavaró volt, emiatt vásároltam hozzájuk vezérlőt is, amivel annyira állítottam be, hogy már nem zavaró.
-
rayoliviero
veterán
Vettem közben egy Dali Lektor hangfalszettet.
Be is kötöttem és a Yamaha erősítő YPAO a crossovert 40-re állította. A frontot, centert, surroundot pedig large-ra. A subwoofer crossover maxra van tekerve.
A sub így nem adott ki semmi mély hangot. A surroundokat átállítottam smallra, így már ad mélyet a sub. A front és center maradt large. Az erősítő crossover maradjon 40 Hz-en? Nem 80-ra szokták állítani? -
Formaster
addikt
Dorian: a tetejére nem tenném több okból sem, azért köszönöm
ada19: A jelenlegi szekrényben 14cm van felette, viszont oldalról csak pár cm légmozgást kap. Eddig jól bírja, lassan a 4.évét tapossa.
Az első bútornál még abban bízok, hogy 21cm-nél magasabb belül, mert egy távtartó fut felette, amit még 6cm-nek ír a rajzon. Vagyis a belső mérete 27cm kell legyen, ami 10cm mozgást biztosít és körülötte szépen távozhat a meleg levegő.
Az aktív hűtést megfontolom, nem rossz ötlet. A 12V-ot az erősítőről vetted le, vagy valamilyen külső tápot adsz neki? Illetve csak ráraktad a házra, vagy belülről szerelted fel?
morfondőr: köszi, ez is jó ötlet
-
Quetz
őstag
Amit pontosítanék:
- Az Audyssey 75dB-re kalibrál, -30dB mérőjellel, a 85dB túl hangos az átlag felhasználónak.
- A headroom mindig 20dB, a mélynyomót 10dB-vel magasabb értékre kalibráljuk.
- a 85+20dB a cinemacitys nagy termekre vontakozik, az otthoni érték 80dB kellene legyen.A vegyél inkább két reflexeset résszel egyet értek!
-
junkpod
veterán
A Sony hangot befolyásoló beállításai eléggé szét vannak szórva a menüben, nehéz jól beállítani. De működik arc és eARC módban is.
Sztereó jelet akkor ad nálam a D+ app ha a film indulásakor TV hangszóró az aktív, olyankor még az erősítőre váltás után is 7gy marad .
Ha viszont megallitom a stream -et, majd újra inditom akkor már jön a dd+ 5.1
(Sony A83J és DH 790)Quetz: a kis Sony DH 790 hangjától én is meglepődtem. Elégedett voltam a pio 521 erősítő hangjával (hkts16 hangszóró szett), se az eARC hiánya miatt cseréltem Sony dh 790-re. Hát a zenei képessége hatalmasat változott a rendszernek, mintha ködből masztam volna ki, lett milliméterre pontos színpadkép, a hangszerek és énekesek hangja nem keveredik, barmelyikre rakoncentralok azt tökéletesen ki tudom hallani, valahogy feszesebb lett a hangzás érzete is. Ahhoz képest hogy nem vártam semmit ezen a téren, nagyon pozitív az élmény.
-
I'am Dony
őstag
Távol áll tőlem a támadás csak muszáj volt reagálni arra, amikor úgy formál valaki véleményt, hogy nem is hallotta még a szóban forgó eszközt. Én is Denonokkal mentem sokáig és akartam, hogy jó legyen csak soha nem volt az. Ugyanazon mentem végig mint Te is ahogy írod. Lehet vele mókuskodni napokat - heteket, akkor sem lesz igazán jó, mert ennyi van benne az Audyssey-el együtt. De nyilván érted és neked hiányzott az a valami, mert nem tetszett alapból neked sem, ezért mentél tovább és választottad a pc-t, ami meghozta a kívánt eredményt. Ez is azt igazolja és megerősíti amit írunk, hogy magában mint AVR egy szintig jó, elfogadható, de nem az igazi. Neked a pc hozta el azt amit kívántál, nekünk az Arcam. A végeredmény számít úgyis. Lehet javítani egy Denont pc-vel, de az Arcam ezt anélkül hozza alapból, külső eszköz nélkül. Ezek csak tények, no offense és ezek alapján mint AVR látszik melyik a jobb.
-
Gino20
őstag
Teljesen
Denon: ár/érték arányt tekintve biztos nincs azzal gond, ha valakinek pl az tetszik (és nem akar egy jobb YPAO-t) csak egyszerűen nem tudok egyetérteni azzal, hogy "egyszerű" felhasználási keretek között is a Denon csúcs (mert papíron jó a sinad, torzítás, érzékenyég, teljesítmény, zaj,.............), de az Arcam meg egy szar, miközben egészen mást tapasztaltam (ez a tapasztalatbéli különbség akkora volt, hogy azt még egy részben halláskárosult is meghallaná, szóval nem placebó és habzó száj - valószínűleg olyan, mint neked a cavern) -
Gino20
őstag
"biztosan mindent megtettek-e a teszt érdekében" ez azért nem erről árulkodik, főleg úgy befejezve a gondolatot, hogy a "Cavern hozta meg az ugrást".
De legyen így, hogy nem a reklámozás volt a cél, de az "ugyanabban az eszközben mennyi potenciál van" ismét csak arra vezethető vissza, hogy ezt plusz eszközzel tudtad elérni, ami 1 forrásra jó. Én pl élvezem a "gagyi" stream-et is meg sokat megy stereo a spotify is...
Hogy mit tud egy Denon + Dirac azt Én is nagyon szeretném megtudni, de van egy olyan érzésem, hogy AVR vs AVR esetén továbbra is el fog vérezni, minden tekintetben, hiába a papír pl +50% teljesítmény (érzésem: ha már nyers számok alapján hallunk, akkor ezt engedjétek meg nekem)
-
ctrlaltdel13
őstag
-
Gino20
őstag
Szóval a kezdeti és a jelenlegi hang közti különbséget nem az AVR-el érted el, hanem beiktattál a láncba egy PC-t + cavern-t, vagyis egy plusz eszközzel érted el azt a bizonyos "köszönőviszonyban sincs ugrást", ami dedikáltan csak saját forrás (film, zene) esetén érhető el.
Nem is értem miért keverjük ide ezt a felhasználási módot.
Nekem és úgy gondolom, hogy a legeslegtöbb felhasználónál ez nem áll fenn (PC + cavern) és nem is áll szándékomban + eszköz, ami 1 forrásra jó, na meg ez esetben már eleve nem az erősítő saját "képességeiről" beszélünk... -
morfondőr
addikt
Szerintem ilyen szintű felhasználás az átlagos TV nézőtől nagyon messze áll! De mindenkinek igaza van, mert mindkét megoldással akadhatnak problémák. Az ARC/eARC-ra hagyatkozás is tud nagyon fejfájós lenni, érdekes módon a 2015-ös egyszerű fullHD-s Samsung TV-men szinte problémamentes volt a TV adás hangját ARC-on a házimozin hallgatni, viszont az LG CX OLED-en már korántsem olyan egyszerű, mert mindenféle párosításon meg varázslón kell keresztül verekedni és a vége az, hogy vagy működik, vagy nem.
Azóta áttértem Telekom-hoz és a csodabox-os internet alapú TV-re, ami egy időutazás számomra mert kb. úgy érzem, mintha a kőkorszakba repültem volna vissza annyira egy használhatatlan xxxx az egész! -
-
morfondőr
addikt
Nálam a Shield-en futó Plex kliens váltja a 24hz-re a kijelzőt, ha olyan tartalmat indítok. A képfeldolgozó beállításokat meg alapból mindenhol kikapcsolom, egy minimális dejudder van rárakva csak, mert 24hz-en is darabos OLED-en a lejátszás az ultra gyors pixel válaszidő miatt. Persze igazad van, ha valaki olyan szinten finomhangolja a rendszert, vagy rendszerint a konzolokat nem szokták avr-en keresztül vezetni, mert késleltetést okozhat (már akinek ez számít). De alapesetben úgy a legegyszerűbb.
-
m3ss
veterán
mar par eve is ez az arc dolgozott ott ezek szerint? nem ertem ezeket, erthetetlen angollal beszelnek, napok ota levelezgetek veluk hogy bevegyek a ceges adoszamot, most nagy nehezen sikerult megertetnem magam..hiaba irom 3x hogy ebayen paypal protectionnel akarok fizetni, kuldozgeti a sajat kolni bankszlaszamat a weyrauch hogy oda utaljak...
-
m3ss
veterán
-
Gino20
őstag
XTZ 12.17 Edge pár hete ~720 euró volt szállítással együtt.
Ennyiért szerintem nagyon rendben van és megbízhatóságát tekintve sem kell attól tartani, hogy bahugyozik (na meg van rá 5 év gar), de egy jó Arendal 1961 1V SUB akciót már nagyon várok(függetlenül attól, hogy elégedett vagyok a 12.17-el)
-
Ubulhun
tag
Igazad van sajnos, a tömegtermelés ezzel jár...
Azért nyilván magasabb árkategóriás termék - amit sajnos most nem nagyon engedhetek meg magamnak - esetén talán kicsit komolyabban veszik a minőségbiztosítást.... Vagy tévedek..? Mindenesetre azért elkeserítő valahol mégis, mert azért nem egy ezer forintos kínai kütyüről van szó. -
BBéci
legenda
Mondhat és mérhet bárki bármit, mindenki döntse el maga, hogy melyik konstrukció hangja kellemesebb a füleinek. Voltak nálam olyan basszreflexek, amikkel hajlandó lettem volna hosszú ideig, fanyalgás nélkül, sőt, élvezettel filmeket, koncerteket nézni. De ha szabadon választhatok, akkor a fenti likeken szereplő zártak valamelyike nyerne.
-
mazdacomprex
csendes tag
Az volt a gond hogy néha gondolt egyet az erősítő és kb fél mp-re elment a hang,majd vissza jött.Ez random szerűen produkálta volt hogy 10percenként volt hogy havonta egyszer.Olyan volt mintha hangzást váltogatott volna magától. Pl:néztem a tv-t multichannel stereo-ban és gondolt egyet átváltott dolbyra de csak a kijelzőn láttam utána egyből vissza.Szóval ez volt a konkrét oka a váltásnak.
-
Dorian
félisten
Na igen. A nagyon nem belépő szintű Monitor Audio Gold centerének a hangnyomása is pont 60 Hz alatt kezd esni, egyben a torzítása növekedni. Hátterekről nincs mérésem, de eleve egyel kevesebb mélyközéppel bírnak, úgyh azokat sem tenném 60 alá.
Na most belépő topikban vagyunk, az itt szóbakerülő hangsugárzók elég valószínű, h ennél rosszabb értékekkel bírnak, a belépő szintű AVR-ek valós teljesítményéről / meghajtó-képességéről nem is beszélve.
Ráadásul azért van szub egy házimozi rendszerben, hogy az feleljen a mélyhangokért, miért ne használnánk ki? Nem csak teljesítményben, hanem a sokkal szabadabb elhelyezés miatt enyhíthetőek a csúnya szobaakusztikai problémák. -
Gino20
őstag
Értem. Ha megkapom az új AVR-t, majd "csinálok" egy újratervezést.
Hogy is mondjam. Ha kell és a jelenet kívánja tényleg tud számomra falakat bontó élményt is nyújtani az E12, de ettől még maximálisan elhiszem, hogy van ennél sokkal jobb is (nem csak falbontás tekintetében).
Ritkán, de az biztos, hogy el tudom érni a határait, ami eddig szerintem még nem ment át "puffogó / pattogós" tartományba, amit sajnos pl az MRW-10-el rögtön tudtam hozni, szóval "kompetencia" hiányában a volt MRW-hez egy csoda, de tudom / elhiszem, hogy lehetne ez jobb minden tekintetben és ezért gondoltam, hogy SUB terén is egy kicsit feljebb lépek."SVS wifi adapter-el van "bekötve" a SUB (konkrétan ezzel: [link] ). Vagy ez esetben köthetem az AVR - SVS vagy a SUB - SVS közé?"
A leírt bekötés esetén vajon alkalmazható a miniDSP vagy ezt majd mástól? -
Gino20
őstag
A monitor 300 szettet mondhatni "végig" az ajánlás szerinti small - 80Hz-en csaptam és SUB kihallás tekintetében nem voltam előrébb. Félre értés ne essék, normál filmezésnél, zenénél nem vagy csak alig kihallható az Én füleimmel, de nagyobb teljesítmény esetén, ha nem is exponenciálisan, de erősödik ez az érzés. Persze az más kérdés, hogy ettől számomra még így is "teli vigyor" élményt okoz egy jó mozizás és talán ez a legfontosabb, de nyilván ha van mód, ami nem vagy csak minimálisan befolyásolja a "kényelmi" faktort, akkor azt szívesen veszem
Köszi, ez egy jó cikk volt. Szerintem a hetekben itt nézhettem egy nagyon jó REW használatáról szóló videót is.AVR és sub közé kell iktatni 1-1 subkábellel.
Az jó, mert a padláson keresztül ~13m lett volna a sub kábelem, így ez helyett egy SVS wifi adapter-el van "bekötve" a SUB (konrétan ezzel: [link] ). Vagy ez esetben köthetem az AVR - SVS vagy a SUB - SVS közé?
Nem sürgős
csak ha egyszer elindulnak a gondolatok, akkor azt nehéz kordában tartani, de köszönöm, észben tartom
#67540powerup2: lehet így is pont elférne a karfától, de természetesen 1-2 cm-el a kanapét is arrébb tudom lökdösni
-
Gino20
őstag
Az mini lázadásnak számít?
Akkor elnézést
. Senki még véletlenül se vegye magára "kezdő lmbtq-s a gőzfürdőben" vagyis hiába van már ősidők óta, nagyjából 1 éve HM-em
, attól még időt és energiát kellően nem rászánva abszolút nem vagyok "szaki".
Nem állítom, hogy jó, azt sem, hogy így fog maradni, de most a Klipsch-ekkel ismét ezt próbálgatom, aztán majd kiderül (mostanság sajnos nincs túl sok időm). Lehet egy jobb AVR majd kisimítja ezeket a dolgokat vagy egyszerűen csak az erő rossz oldalán állok.
Nem vettem szentírásnak, de manapság hifi üzletben konkrétan azt mondták / kérdezték, hogy belépő esetén még rendben, de ha van egy jobb szettem egy jó AVR-el, akkor miért akarnék mindent 80Hz-en vágni. Félre értés ne essék, nem gondolom, hogy abban a jobb "cipőben" járok.
miniDSP: Erre gondolsz? [link] Ez valami olyan eszköz, hogy valahova bekötöm és képes mondjuk egy REW-es kalibrálást "rögzíteni", majd PC/laptop források nélkül is hozza a kalibrált eredményeket?
Amúgy ~300e, max 400e Ft környéki összegben gondolkodom.#67534powerup2: Köszönöm, ez valóban tetszetős darab
és ha pl innen [link] beszerezhető, akkor úgy látom, hogy jó az ára.
#67536b.: Nincs igazán összehasonlítási alapom, HM-ben csak egy MRW-10, ahhoz képest nekem fényévek, de ugye mindennél van jobb
Ez a "lefelé irányított sugárzó kevésbé kihallható" dolog valós, vagy nagyon rosszul emlékszem?
-
Khaosz55
addikt
Én is az Arendalt nézem és az XTZ-t. Nekem is szimpik, xtz sub-om van is mindsp-vel elégedett vagyok vele. HSU és JTR-t nem ismerem, de megnézem. Német fórumon is dicsérik az Arendal-t.
Meg hát a gyártótól mire eljut a végfelhasználóhoz legalább még 2-en keresni akarnak rajta.
"Kis" gyártóknál nincs ez akiktől direktbe vásárolsz. -
mettek
addikt
A hangprojektor eleve középről szól és emellett oldalra és felefelé is sugároz mert ilyen irányba is néznek benne hangszórók. Ez a soundbar pont a visszaverődésekre épít. Amit mi házimoziban próbálunk megszüntetni az egy álagos nappaliban pont kedvez a hangprojektoroknak.
És ahogy mondtam zenére pont nem ajánlom tehát hangszínpad nem jön létre de térhatás filmek alatt igen. Nem is akármilyen. Ehhez ugye járnak hátsó aktív hangfalak is amikben szintén van plafonra irányuló hangszóró is. Én ezeket állványra téve nagyon optimálisan tudtam elhelyezni a kanapé mögött és ezért is volt jó tere. Most a több milliós szettemben a sorroundokat sokkat kevésbé tudom jól elhelyezni a falon.
-
gab1ka
senior tag
Valahogy én is azt gondolom hogy máshol lesz a hiba, csak próbáltam visszafelé gondolkodva tippelni hogy a jelenlegi laposnak titulált nem tetsző végeredménynek mi lehet az ellentéte és azt mi magyarázhatná, esetleg hogyan lehet nyomatékosabbá tenni. Ami azt illeti már az is fura hogy a szuperérzékeny Klipscheket jobban kell hajtani mint a korábbiakat.Valahol lesz egy bagatell user error a végén.
-
gab1ka
senior tag
-
mettek
addikt
Ez igy van. Nem mondom hogy a felvázolt problémákban nincs benne a béna felhasználó tenyező mert sokáig allt a gepem használatlanul meg egy régebbi 1080-as vga van benne de elvileg lefrissítetem mindent, mégis akadozott a windows, lehet újra kellett volna telepíteni de nem volt hozzá kedvem meg a tökéletes lejátszó hiánya is betett ugyhogy hagytam a fenébe.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24