Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12851) Misi1980 válasza johnywalker (#12838) üzenetére


Misi1980
senior tag

Még nincs meg a házimozi ma megyek érte.

(#12852) Ragadozó válasza Misi1980 (#12834) üzenetére


Ragadozó
Ármester

Ha jól látom van rajta optikai bemenet, azzal tudsz egyedül kezdeni valamit.

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#12853) sza.sa


sza.sa
tag

Ha már surround elhelyezés,Klipsch R-14 féle fali bipol (dipol?) hangsugárzót hogy kell elhelyezni? Magasság gondolom ennél is adott, de a hallgatói pozícióval egy vonalban vagy mögött?

sza.sa

(#12854) junkpod válasza sza.sa (#12853) üzenetére


junkpod
nagyúr

Szerintem surroundot mindig a hallgató mögé kell rakni, az már szükségmegoldás, ha a kanapé a falra van tolva és csak a falra tudod szerelni (itt még mindig jobb a hátsó falra szerelve beforgatni, mint az oldalsó falra). A magasság az előbb leírtak szerint.

Box's don't touch!

(#12855) Nemir Ombe válasza sza.sa (#12853) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ha melletted van akkor a hallgatási pozicióval egyvonalba, ha mögötted, akkor egymáshoz közelebb, mint ha "normál" háttér lenne, ha sarokba rakod, akkor "mögéd" és "melléd" is szóljon .... de a legjobb ha kipróbálod neked hogy tetszik jobban .... ;)

Hmm ....

(#12856) Dorian válasza junkpod (#12854) üzenetére


Dorian
félisten

Lehet, h szerinted így van, de hivatalosan az ajánlás a 90-110 fok, tehát inkább a hallgató mellé, mint mögé, és inkább az oldalsó falra, mint a mögötte lévőre.
A magasság meg attól függ, milyen messze sikerül tenni. Ha túl közel van, akkor lejjebb kell tenni a hivatalos fejmag. + 60-90cm-nél

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#12857) junkpod válasza Dorian (#12856) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ez ( ajánlás a 90-110 fok) kb pont azt jelenti amit én írtam, ellenben a te állításoddal.
A 90 fok a szélső érték, ez lenne a hallgató melletti falra a füllel egy vonalba. Na de az ajánlás 90-110 fok ahogy írod, ezt pedig csak a hallgató mögé rakva lehet elérni. (persze nem azt értem, hogy a háta mögé, hanem szélesen, de a mögötte lévő falra (vagy állványra).
Rosszul értem?

Box's don't touch!

(#12858) sza.sa válasza junkpod (#12854) üzenetére


sza.sa
tag

A kanapé mögött lesz hely, kb 1 m minimum. Csak még nem döntöttem el hogy R-14S-eket vegyem, vagy a sima polcsugárzóit, vogel fali tartóval. az előbbi jobban tetszik, mert nem állnak majd ki annyira faltól...

sza.sa

(#12859) Dorian válasza junkpod (#12857) üzenetére


Dorian
félisten

Ha ez mögötte-pozíciónak minősül, akkor igazad van.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#12861) junkpod válasza Dorian (#12859) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nekem úgy tűnik. Amúgy a rajz nem túl jó, az a 30 simán 45-re van rajzolva...

Box's don't touch!

(#12862) arcitec


arcitec
addikt

Ezt nektek KARIRA 2:05-től ...Még hogy nincs térhangzás ( Nem megkövezni ;)
[link]

Egyébként elhelyezés , ha van Atmos így eszerint az ábra szerint vizuálisan inkább van hátra mint oldalt.
[link]
Ha nincs Atmos,meg egyvonalban
[link]

[ Szerkesztve ]

(#12863) kovacstomi


kovacstomi
csendes tag

Sziasztok!

Házimozi szett vásárlásában szeretnék tanácsot kérni. Elsősorban mozizásra kellene, max. 350.000 Ft-ot szánnék rá (erősítővel együtt). Adott egy kb. 18 nm-es nappali (panel lakában), a TV előtt kb. 2,5 m távolsággal. Van egy Pioneer VSX-424K erősítőm, de az eddig olvasottak alapján jobb, ha cserélem. A TV alatt van egy 40 cm-es állvány, a front sugárzókat mindenképpen erre kell majd rátennem, hely hiányában nem tudom lerakni a parkettára.

Amiket eddig néztem:
- HK HKTS 65 5.1 + YAMAHA RX-V481, 290k
- JAMO S 628 + YAMAHA HTR-4069, 330k
- JAMO S 626 + SUB210 + YAMAHA RX-V481, 340k

A JAMO szett esetén a front hangszórók már kb. 150 cm magasságban lesznek, ami szerintem már túl magas.

Köszi előre is a segítséget!

(#12864) WP14 válasza junkpod (#12854) üzenetére


WP14
őstag

Bocs, hogy beleszólok, de a Jamo dipól sugárzóiról mást mond:

"Dipól háttérsugárzó

Annak érdekében, hogy a házimozi rendszerünk hangmezeje a lehető legnyíltabb és mélyebb legyen, éremes fontolóra vennünk az ún. dipól háttérsugárzó alkalmazását. A hagyományos hangfalaktól eltérően a dipól rendszerek szinte tökéletes 180°-os hangszórással rendelkeznek. Telített szórásuknak köszönhetően rendkívül nagy távolságban szóródnak szét a hangok, és a hangszórótól félreeső, legváratlanabb pozíciókból halljuk meg, ha a filmben történik valami. A dipól hangfalakat csak oldalfalra szerelve érdemes használni, ezért bárhova nem telepíthetőek. Ahol viszont van rá mód, oda nyugodt szívvel javasoljuk a C 9 SUR háttérsugárzót, mivel általa döbbenetesen részletgazdag és összefüggő hangélményben lehet részünk"

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#12865) gxyb


gxyb
aktív tag

Sziasztok!
Korábban már érdeklődtem,használt házimozi erősítő vásárlás miatt, ami végül is elmaradt.
Inkább újat veszünk.
Akkor nagyon segítőkészek voltatok, remélem most is így lesz :)
FOCAL Pack SIB 5.1 szett vásárlásán gondolkodom. A közeli Mediamarktban hallottam, nagyon tetszik és az ára is megfelelne. Kisebb Cantonnal tudtam összehasonlítani, ez jobban tetszik nekem is és az asszonypajtásnak is.
Milyen erősítőt és milyen kábeleket ajánlatok hozzá?
Egy 650 euro körüli Yamaha-val volt összekötve azzal hallgattuk, de az nyilván túlzás hozzá.
Leginkább pop, hip-hop, r&b zenét hallgatunk mp3-ból, flacból, audio cd-ről, néha leülök a két kedvenc Sting koncertem elé. (Live in Berlin, ...all this time).
Filmet gyakrabban nézünk és egy Xbox One-t kötnék még rá.
Szeretném, ha minél több mai szabványt, formátumot támogatna, tehát inkább a szolgáltatásokat helyezném a hangminőség elé ha szabad itt így fogalmazni. Netrádiónak, bluetooth-nak örülnék. Bár úgy látom/olvastam az alsóbb kategóriában szinte majdnem mindegy, hogy mit veszünk hangminőséget tekintve. Árban olyan 3-400, de max 500 euro-ra gondoltam, plusz kábelek.
Köszönettel: Balázs

(#12866) WP14 válasza gxyb (#12865) üzenetére


WP14
őstag

Szia!

Nem vagyok szakértő, nekem ilyen van és meg vagyok elégedve vele, amiket keresel, azok benne vannak, tesztjéről ITT olvashatsz.

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#12867) Nemir Ombe válasza gxyb (#12865) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Nézz pl. Onkyo 656-ot (450€), Pioneer 930-at (400€), 1131-et (500€) vagy Yamaha 681-et (500€) ezek ausztriai/németországi árak .... ha ilyen árakon kaphatsz jobbat nem biztos, hogy érdemes "pár euroval" olcsóbban lényegesen kisebb midelt venni ....

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#12868) junkpod válasza arcitec (#12862) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nézd még kérlek amit linkeltél dd 5.1 elhelyezéséhez: mögötte van!

Box's don't touch!

(#12869) gxyb válasza Nemir Ombe (#12867) üzenetére


gxyb
aktív tag

Hangkarakterben melyik passzolna hozzá jobban? Nem baj, ha kicsit "ütősebb". Onkyo?

(#12870) arcitec válasza junkpod (#12868) üzenetére


arcitec
addikt

Hogy? Konkrétabban kérlek ..

(#12871) Misi1980


Misi1980
senior tag

Sziasztok! Meglett a házimozi.Lefotóztam a hátulját és a kérdésem az lenne hogy tudom összehozni egy médialejátszóval?A médialejátszóról is csináltam képet.

Nagyon kezdő vagyok a témában.

(#12872) VoidXs válasza junkpod (#12868) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Néha vicc, ami ebben a topikban megy. Most komolyan az a vita tárgya, hogy a 90-110 fok inkább mellette vagy mögötte van-e? [45-135] mellette, [135-180] mögötte, ez egyszerű matematika. De hogy jobban megértsétek, miért mellette, beszéljünk egy kicsit arról, hogyan, és hol mixelik a filmeket.

Először bemutatnám a világ legnagyobb és legmodernebb mixelési helyszínét. Szigorúan Dolby szabványok szerint építették fel, így akárcsak egy moziban, minden fal végig van rakva hangszórókkal. Na de melyik csatorna honnan jön? Most egy újabb, de még nem objektum-alapú elrendezéssel kezdjük, a 7.1-gyel.

A Dolby elve a DTS-sel és IMAX-szel szemben az, hogy a hangnak nem jól, hanem egységesen kell szólni. Azaz teljesen mindegy, hogy mennyire torzul, mennyire nem jók a hangszórók, ameddig az összes néző a lehető leghasonlóbb élményben részesül, boldogság van. Ezért is tették le a voksukat a diszpergált surround csatornák mellett, vagyis a következő elrendezésben 7.1-nél: LS a teljes bal fal, RS a teljes jobb fal, LR és RR a hátsó fal megfelelő oldala, kivéve 6.1-nél, ahol az egész hátsó fal egy csatorna. Ez a formátum gyorsan kihalt, pedig sokkal jobban illett a hangszóró-szétszóró gondolkodásmódhoz, mint a 7.1.

Az otthoni szögek hogy jöttek ebből? Egyszerű: ha a nézőtér (nem a terem!) közepén ülsz, a hangok forrása körülbelül ezeknek az értékeknek felel meg. Néhány immerzív elrendezés (pl. Barco Auro) is ilyen elvek alapján szétszórja a csatornákat. Manapság a 7.1-es sáv számít a leggyakoribbnak, viszont rendszerből nem az, hanem az 5.1. A lemixelés mátrix-alapú, így a hátsó csatornák 70-30% arányban kerülnek az oldalsó csatornákra, ezért ajánlott kissé, de nem nagyon, a hallgatás síkjától hátrébb tolni, még mindig inkább oldalt tartani. Azaz itt a 100 fok.

Na akkor 5.1. Az elv ugyanaz, Dolbyé a piac, Dolby mondja meg a tutit. Annyira, hogy a Dolby logó stáblistára kerüléséhez le kell hívni tőlük egy bácsit, teljes ellátással, majd ezért hálául jól leszid, hogy milyen dolog, hogy a stúdiódban valamelyik ponton állva, valamelyik frekvencián fél decibellel halkabb az összkép, mint 85. Az 5.1 alapelve mindenhol más, DTS/IMAX-nél az, hogy vágjunk be a hátsó felső sarkokba egy minőségi hangszórót.

Na a Dolby itt tényleg nem gondolkodott: a teljes oldalsó, illetve hátsó falat, amíg nézőtér van, be kell népesíteni, és hosszában két csatornára vágni. Természetesen oldalt több a hangszóró, így ha csak nem ül a supervisor a teremnek bőven a hátuljára, jobban fog oldalról jönni. Azaz 90-110 fok. Egy 5.1-es stúdió így néz ki, ez például az a hely, ahol a Saul fia, a Tiszta szívvel, vagy az Aranyélet hangja készült. Persze bőven modernizálódott, amióta ezek a 2012-es képek kikerültek. Erősen ajánlott a stúdiók kinézetére építeni, különben más lesz a hangzás, mint amilyennek tervezték.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12873) junkpod válasza arcitec (#12870) üzenetére


junkpod
nagyúr

Box's don't touch!

(#12874) VoidXs válasza Misi1980 (#12871) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

RCA kábellel egyszerűen kösd AUX-ra, van a boxon kimenete.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12875) junkpod válasza Misi1980 (#12871) üzenetére


junkpod
nagyúr

piros a pirosba, fehér a fehérbe:)

Box's don't touch!

(#12876) junkpod válasza VoidXs (#12872) üzenetére


junkpod
nagyúr

Hát bocsássatok meg de én máshogy értelmeztem a számokat mint Te (Ti): "[45-135] mellette, [135-180] mögötte, ez egyszerű matematika."
Az én világomban 90 fok van mellettem, ami ettől nagyobb szögben van az már mögöttem.
De ezek szerint ugyanazt mondtuk csak más szavakkal.

Box's don't touch!

(#12877) arcitec válasza junkpod (#12873) üzenetére


arcitec
addikt

Mit szeretnél? Nem írtam semmit, csak a Dolby javaslatát linkeltem, nem értem mi a bajod vele...
Nekem itthon a Dolby ajánlás 5.1.2 szerint van az elrendezés ... Ezt úgy értem , ahogy VoidXs kimatekozta kb kissé hátra, kissé oldalt ... :) De a "sima" 5.1 NEM ... az az ábra szerint oldalt van ... és kb mindenki így is érti .. SZVSZ ...

[ Szerkesztve ]

(#12878) Misi1980 válasza VoidXs (#12874) üzenetére


Misi1980
senior tag

(#12879) junkpod válasza arcitec (#12877) üzenetére


junkpod
nagyúr

de. odaírtad, hogy egyvonalban.
de. tekerj lejebb az 5.1 oldalon és ozz alul van az aábra mit ide beraktam, ott nem egyvonalban van.
amúgy nincs bajom. és már le is zártam

Box's don't touch!

(#12880) Nemir Ombe válasza gxyb (#12869) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Amelyiknek jobban tetszik (neked) a hangja .... ;)

Hmm ....

(#12881) Norbi 72 válasza Misi1980 (#12878) üzenetére


Norbi 72
veterán

Olyan,de kicsit jobbat vegyél,pl.

(#12882) gxyb válasza Nemir Ombe (#12880) üzenetére


gxyb
aktív tag

Meghallgatni sajnos nem tudom, mert itt a közelben nem találtam sehol.
Kábelekből mit ajánlanál? Hangszóróvezeték kellene és sub kábel.

[ Szerkesztve ]

(#12883) johnywalker válasza VoidXs (#12874) üzenetére


johnywalker
őstag

Ez nagyon szép és jó.De ha jól emlékszem médialejátszóról volt szó.A képet hogy? Bármilyen jó minőségű az Rca, vagy csak hanglejátszás lesz?

[ Szerkesztve ]

(#12884) Nemir Ombe válasza gxyb (#12882) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Sting koncerthez nem biztos, hogy az Onkyo-t választanám, inkább a többi közül ....

Kábelből (ha jól értelmeztem kint élsz) Inakustik vagy Oehlbach szinte minden "hifi boltban" kapható .....

Hmm ....

(#12885) dave118


dave118
senior tag

Jó is, hogy a háttér elhelyezés a téma, mert szeretnék kérdezni: én is a dolby ajánlása szerint tettem a háttereket a falra, a fejemmel egy vonalban két oldalra. Kérdés, hogy a Wharfedale wh-2 féle háttér hangafalakat érdemes-e elforgatni, hogy az egyik hangszóró pontosan felém nézzen? És ha igen akkor a másik oldal merre nézzen, mögém vagy a frontok felé?
Megmondom őszintén így most egyik sem néz felém és nem is vagyok túlzottan elégedett a térrel (mármint a hangdobozok minőségi szintjét figyelmen kívül hagyva)

[ Szerkesztve ]

... Ami ami, az az.

(#12886) Nemir Ombe válasza dave118 (#12885) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ha az egyik hsz direkben feléd néz, akkor (szinte) felesleges a di/bipol doboz és így a "másik felének" is akkor van értelme, ha a hangja vissza tud verődni valahonnan .... igy tud egy keveset "hozzátenni a térhez" talán, de megközelítőleg sem lesz olyan pontos, mint egy "normál" háttér .... ha melletted van (eléd - mögéd szól) akkor érdemes kicsit feljebb venni a hangerejét is ..... vagy átteszed mögéd (ha van hely) és a 2 "belső" hsz feléd a 2 "külső" pedig az oldalfalak felé szól, azzal még kicsit "több" érhető el .... ez személyes tapasztalat nem "dolby ajánlás" ..... ;)

Hmm ....

(#12887) dombradigy


dombradigy
újonc

Sziasztok Kedves Fórumozók! :-)

Segítségért fordulok hozzátok, eléggé kezdő vagyok.

Problémám lenne.
Alaphelyzet: adott egy Blu-ray lejátszó, és egy házimozi erősítő, amelyeket digitális koax audió kábellel kötöttem össze.

Van hangfalszettem is, 5.1-es, de most csak 2.1-es összeállításban használnám, tehát csak a jobb és bal hangszórót és a mélynyomót kötöttem be.

Azt tapasztaltam, hogy mozizás közben sokszor csak úgy, magától átvált 5.1-es hangmódba, 2.1-ből...ha visszakapcsolom, újra és újra, hosszabb vagy rövidebb idő után.

Mi lehet a gond? Találkoztatok hasonlóval?

Üdv Nektek, és kellemes ünnepeket! :-)

[ Szerkesztve ]

(#12888) dave118 válasza Nemir Ombe (#12886) üzenetére


dave118
senior tag

Igen én is így gondoltam, hogy mögöttem jobb helyen lenne, viszont nincs olyan opcióm :) pontosan mögöttem növényhalmaz van, jobbra mögöttem ajtó meg üvegtégla fal (sajnos), balra mögöttem erkély ajtó. Csak egy vonalba mellém tudtam őket feltenni a falra. A konzol forgatható, esetleg hátrafelé forgatva az egyik hsz pont rám szór, a másik hsz meg hátrafelé, ott az ajtóról esetleg vissza tud verődni, viszont a bal oldali nem verődik sehonnan, mert a növények meg a függöny pont az akusztika miatt lettek így "helyezve". Cserélni kéne őket normál hang dobozokra? :( És ha előre felé néznének a másik hsz-ek? Zavarnák pl a frontok hangját? (vagy ez hülyeség :DDD )
Igen, a hangerő növelésével amúgy javult a helyzet.

[ Szerkesztve ]

... Ami ami, az az.

(#12889) Nemir Ombe válasza dave118 (#12888) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Próbáld meg, hogy az előrenéző hsz-k direkt feléd, a másik oldal meg hátra szól, max. elveszted a "bi/dipolságot", de lehet javul valamit a hang .... ha a hang(minőség) nem zavar felesleges cserélni, forgasd addig, amíg nem tetszik a hang ..... (ha sehogy sem tetszik, akkor viszont ajánlott a csere ....) ;)

Hmm ....

(#12890) pari182


pari182
csendes tag

Sziasztok!

A következőben kérném a segítségeteket:

van egy Fisher CA-905 erősítőm, illetve két Videoton hangfal, ez utóbbiről a következőket írta, aki összerakta nekem néhány éve: "teljesen eredeti Videoton mindene. 4 útra felbővített zárt láda. 1 ring helyett kettő van benne amiből egy állítható az elején lévő potméterrel. A másik egy fix vágással megy. Kb ez a lényeg. Meg ugye ez által ez nem reflex láda mint az eredeti 3090-es hanem zárt. Ezért is ütősebb a hangja és nem "brummogós"."

Eddig elég közelről hallgattam ezt a szettet, amit két db 5m-es Kácsa KCE-BI40 kábellel használtam, de a hangfal nem tud kettős kábelezést, így csak simán.

Átrendeztem a szobát (18 m2,, belmagasság jó nagy, 3,5-4m), illetve bekerült a képbe egy Pioneer SX-N30 erősítő (új). Főleg rock/metált hallgatok, de elektronikus zene is előfordul, illetve eddig filmezgettem is vele, tudom, hogy mindennek nem lehet megfelelni, de mint fő irányvonalak, leírtam.

A Pioneer max hangereje 80-as érték, ahhoz, hogy valami megszólaljon jobban, már 40-50 közé kell menni, de itt is még igen szolíd, ahhoz képest, hogy a felénél van...vagy ez így rendben van? Ne várjak ennél nagyobb hangerőt? Most 3-4 m távolságból hallgatnám.

Melyik alkatrész lehet ludas, illetve milyen hangsugárzót tennétek a Pioneer mellé?

Köszi előre is!

(#12891) Nemir Ombe válasza pari182 (#12890) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

"Melyik alkatrész lehet ludas"

Maga a doboz és a helység mérete az az "alkatrész" ami "ludas" .... ha kisebb hangerőn akarsz nagyobb hangot, venned kell érzékenyebb dobozokat vagy komolyabb (teljesítményü) erősítőt ..... ;)

Hmm ....

(#12892) VoidXs válasza johnywalker (#12883) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Kép -> HDMI -> TV
Hang -> RCA -> Pana
Régi az az egység, nem támogat HDMI-t, sem többcsatornás bemenetet. Marad az analóg vezetett, talán PL-enkódolt jel.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12893) dave118 válasza Nemir Ombe (#12889) üzenetére


dave118
senior tag

Az lesz :) Forgatgatom erre-arra, de most beruházni ilyesmire nem tudok. Max jövőre. Kösz a segítséget! :)

Egyébként mit javasolnál fejlesztés gyanánt a rendszerben (mármint milyen sorrendben) :

Yamaha rx-v367
Wharfedale Pacific Pi 20
Wharfedale Pacific Pi Center
Wahrfedale Wh-2 hátterek
Wharfedale Wh-208 Sub

[ Szerkesztve ]

... Ami ami, az az.

(#12894) gxyb válasza Nemir Ombe (#12884) üzenetére


gxyb
aktív tag

Köszönöm a segítséget! Igen Ausztriában dolgozunk és elég ritkán megyünk haza...

(#12895) Nemir Ombe válasza dave118 (#12893) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

AVR-ből egy nagyobbat (Yamaha, akkor min. 5-ös/6-os vagy más gyártótól hasonló kategória; a teljesség igénye nélkül: pl.Yamaha 679/681/a740/a750, Pioneer 1131, Marantz 5009/5010/6009 ezek mind 500€ környékén vannak újonnan jelenleg), utána egy normális(abb) sub majd 2 háttér (pl. a Diamond 8.2 vállalható hátra a Pacific-hez, a WH-2 már nem annyira).... ;)

Hmm ....

(#12896) pari182 válasza Nemir Ombe (#12891) üzenetére


pari182
csendes tag

Köszi a választ! :) nem gondoltam, hogy a 2 x 85W kevés...érdekes egyébként, hogy a beállításokban 6 es 4 ohm közül lehet választani az erősítőben. (A Videoton hangfalak 8 ohmosak).

Milyen dobozt javasolnál?

(#12897) Nemir Ombe válasza pari182 (#12896) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Nem kevés a 2x85w csak jelen esetben ..... (nagy légtér + nem annyira érzékeny dobozok) .... milyen dobozt vegyél? Olyat ami érzékenyebb és be tudja hangosítania teret (tehát kicsit ne).... vagy a jelenlegi felállásban feljebb tekered a hangerőt.... ;)

Hmm ....

(#12898) WP14 válasza dave118 (#12885) üzenetére


WP14
őstag

"A THX háttérsugárzóknak dipólsugárzót ajánl, amelyet úgy célszerű elhelyezni, hogy az oldallapon elhelyezett hangszórók a helyiség eleje és hátulja, tehát ne a hallgató felé sugározzanak."

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#12899) dave118 válasza Nemir Ombe (#12895) üzenetére


dave118
senior tag

Rendben, ezeket megjegyzem, aztán ha a prioritás eléri a HM rendszert akkor szétnézek :)

(#12898) WP14: Próbálgatni fogom, lehetséges, hogy elég csak a hangerőn növelni.

... Ami ami, az az.

(#12900) lamaffia0331


lamaffia0331
csendes tag

Asszonypajtás tegnap rálépett a subkábelre és az rca villája beletört a sub-ba.Kiszedtem...kábelcsere...de sajnos nem szól.Járt e már így valaki,vagy tudja estleg hogy mi lehet a bibi? :O

LG 55 OLED C8 - PS5 - PIONEER VSX-830 - JBL ARENA 170 5.1-SAMSUNG GALAXY S10+

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.