Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12701) mézespálinka válasza #54715584 (#12685) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Hdmi-t használok, és sajnos így sem akarja az igazságot :/
A windows, mintha látná:
[link]
Catalyst(vga) ill. realtek(hangkártya) programjaiban semmit nem találtam amivel 5.1, 2.1, stb lehetne állítani :/

[ Szerkesztve ]

(#12702) liszi70 válasza Nemir Ombe (#12699) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Miért, szerinted én mit írtam!!??"

Tudom, hogy hasonlót írtál, pont azért írtam, hogy "én IS leírtam már". :) Egyetértünk nagyjából (kivéve az utolsó bekezdésedet), csak szerintem az általam linkelt kácsás kábel is legalább olyan megbízható működésű, mint amikről te beszélsz, hiába olcsóbb. :)

[ Szerkesztve ]

(#12703) lemmy9 válasza liszi70 (#12700) üzenetére


lemmy9
őstag

Dehogy rólad testvérem! :)
Bbéci reakcióira írtam az óvatos mondataim.

Jaj, bocsánat most látom, neked címeztem. :D
Bécinek akartam.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#12704) mézespálinka válasza BBéci (#12679) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Mikrofonos lefuttatva, (elvileg)sikeresen végigment.
Köszi!
Most windows beállításokban kínlódom :(

(#12705) #54715584 válasza mézespálinka (#12701) üzenetére


#54715584
törölt tag

Elvileg jó helyen vagy, ha ezt látod, annak jónak kellene lennie. Lehet érdemes futni még egy kört a videokártyád topikjában.

(#12706) junkpod válasza mézespálinka (#12655) üzenetére


junkpod
nagyúr

Az erősítő saját teszt hangjával ellenőrizd le a csatornákat, ha ott is keveri a frontot a hátsókkal, akkor bizony rosszul van bedugva a hangszóróvezeték.

Box's don't touch!

(#12707) mézespálinka válasza junkpod (#12706) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Megcsináltam a mikrofonos, auto setup-ot, ott jól szólaltatta meg (sl/sr párost)

(#12708) junkpod válasza Nemir Ombe (#12699) üzenetére


junkpod
nagyúr

és VoidXs:

Két mondatotok megütötte a fülem (szemem).
Mindenki elkészíti a saját kis dekóderét, ami főleg kis neveknél hemzseghet a bugoktól,
Ez azt jelenti, hogy egy adott formátumban kódolt (legyen Bluray) film képanyagát több féle képen is lehet dekódolni, így dekoder implementációnként változhat a dekódolt kép anyag bit szinten? Eddig azt hittem, hogy egy kodolt formátumhoz léteznek a formátum fejlesztője által készített dekodoló minta rutinok, amiket a gyártók csak beültetnek a feldolgozó csipekbe. Ezek szerinte ez nem így van?
És ez vonatkozik a hang jelfolyamra is? Erősítő függő lehet, hogy mit kódol ki mondjuk egy DTS sávból?

másik mondat:
mivel a HDMI szabvány a "hibajavítással" kapcsolatban eléggé szabad kezet adott a gyártóknak
Gondolom ez inkább már a megjelenítőkre vonatkozik, hiszen ott történik hibajavítás. És ez is azt jelentené, hogy a készülék gyártó dönti el, hogy milyen adatvesztést hogyan javít/nem javít? (ezt még a natív képjel rétegre értem a megjelenítő egyéb kép-feldolgozási jóságai nélkül, tehát azokat kikapcsolva)

Box's don't touch!

(#12709) Ragadozó válasza claire78 (#12698) üzenetére


Ragadozó
Ármester

Amíg egy téma, normál keretek közt van megvitatva, nincs moderáció. Rengetegszer volt már a digitàlis jel kábelek kitárgyalva, lehet már unalmas :)) . Újra-újra elő kerül...

mézespálinka: ezt olvasd el: [link], van benne windows beállítàsról is szó.

[ Szerkesztve ]

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#12710) Vhiktor


Vhiktor
veterán

Sziasztok!

Hogy hívják az ilyen dugóval rendelkező hangfal kábeleket?
[link]

Illetve ilyenen érdemes kábelt cserélni?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#12711) Nemir Ombe válasza junkpod (#12708) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Mivel egy (mai) képmegjelenítőn sem látsz teljesen natív képet, ezért az adott gyártó "dönti el", hogy a hibásan kapott adatokat pótolja/nem pótolja és ha igen akkor milyen módon .... (ezt nagyon durván a true motion-hoz és társainak működéséhez lehetne hasonlítani), hogy kitalálja a hiányzó pixelek színét vagy feketén/fehéren hagyja, kipótolja az adott képkockát vagy kihagyja vagy teljesen eldobja a hibás csomagot és nem csinál semmit .... tehát maga a kábel minősége annyiban befolyásolhatja a megjelenő képet, hogy mennyit és milyen formában kell "pótolnia" az adott algoritmusnak (ez ugye függ a felhasználási környezettő, árnyékolás minőségétől, hossztól, de a készülékekbe épített elektronikáktól is) amit a felhasználó láthat minőségváltozásnak, javulásnak/romlásnak ..... a szabvány értelmében a natív jelnél csak annyi történik, hogy eldönti, hogy az adott csomag "javítandó" vagy "eldobandó" és itt jönnek a fentiek, ami gyártónként/készülékenként eltérő lehet ..... (OFF)(írhatnám gonoszul azt is, hogy ezért is jók a HDMI kábel tesztek egy adott elektronikával és megjelenítővel, mert ilyenkor az adott "hibajavító megoldás" tesztelése történik nagyrészt valójában .... ;] .... de nem akarok ebbe belemászni ....) (/OFF)

Nem a legjobb ide vonatkozó írás, de hirtelen ezt találtam, de vannak benne érdekes részletek: [link]

Hmm ....

(#12712) liszi70 válasza junkpod (#12708) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem akarok (nem is tudnék :D) a műszakilag hozzáértő képében tetszelegni, nem vagyok az, de összefoglalnám konyhanyelven, amit ez ügyben olvastam, hallottam. A hibajavítás szabványának maximális hibaszázaléka, olyan alacsony szám, hogy a tényleges látványba nem tud beleszólni. A "szabad kéz" nem azt jelenti, hogy a szabványon túl engedélyez hibajavítási mennyiséget. A szabványon belül elképzelhető mozgástér, de annak nincs jelentősége.
Ez a hibajavítás-ügy is túl van dimenzionálva, egy alap, de jó minőségű, hibátlan kábel is minimális átviteli hibát produkál, a 0 felé tendál ez az érték. Ami meg esetleg előfordul, azt bármilyen szabványos készülék hibajavítása helyreteszi. Ha meg olyan mennyiségű a hibás adat, hogy nem tudja helyretenni, akkor jönnek a látványos pöttyök, a csíkok, a kép megszűnése.

[ Szerkesztve ]

(#12713) VoidXs válasza junkpod (#12708) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nem kötelező, sőt, nem ajánlott a formátum fejlesztője által javallott dekódolót használni. Egyrészt több enkóder van a főbb formátumokhoz, hogy az AVC-t említsem, a hivatalos mellett ott az ingyenes x264, vagy a profi AME (Adobe Media Encoder). Mindkettő sokkal hatékonyabb, gyorsabb, és olcsóbb, mint az eredeti. Az AME a hivatalos dekóderre van optimalizálva, szóval vele csak fájlméretet takaríthatsz meg, és gyorsabban kódol, viszont az x264 beleviszi a saját kis varázsát, amivel még hatékonyabb lesz, viszont az így kapott extra információt csak a saját dekódere tudja dekódolni. Persze ugyanúgy kompatibilis a szabvánnyal.

Tehát már a kódolásban is van buhera. A nagy gyártók a hivatalos megoldásokkal élnek, ezért van az, hogy soha, semmilyen dedikált lejátszó nem fog szebb képet dekódolni, mint egy PC a megfelelő szoftverekkel (MPC-HC defaulton a LAV óta talán már jobb, de ajánlott egy madVR + NNEDI3-64). A BD-k szinte mind AME-ből vagy az Avid-megfelelőből jönnek ki (ritkán DNxHD->Rhozet), így a gyártóknak ez a döntése teljesen érthető, viszont amint kalóztartalmakat kezdesz fogyasztani, a gépeden lejátszott anyag még csúnyábban megalázza a hiperszuper millió forintos lejátszókat, ugyanis a Scene-en x264/x265 a szabvány.

Beszéljünk a processzorokról. Megint az van, hogy PC-re folyamatosan szállingóznak a jobbnál jobb, és egyre újabb ingyenes szoftverek, soha egy filléredbe nem fog kerülni, hogy a lehető legszebb képet kapd. Én csak egy deband-et használok, de mindenki megtalálja a magának valót. Egy dolgot kerülj, a hardveres dekódolást. Ezek nagyon nem hatékonyak, még a hivatalos szint alatt vannak, és a saját kis javításaikkal is megpakolják az anyagot.

Hang terén már ennyire nem változatos a helyzet. A DTS szabványok kőbe vannak vésve, azt tök mindegy, hogy kódolod vagy játszod le, soha nem fog változni. Dolbynál más a helyzet, mindig szoktam hangoztatni, hogy a DTS mindenben mennyivel jobb, itt is megteszem. A Dolby eredetileg egy nagyon komoly mixelési beállítássorozatot fektetett le (népmese alapján valakit ezért lovaggá is ütöttek, de ezt azért kétlem). Amíg ez a mozikba egységet hozott, az otthonokat megrontotta. Vagy korrigálják az otthoni sávokat a mozi ellen, vagy nem, vagy tesz rá az enkóder, vagy nem, van neki metadata (még a hangerőnek is), ami amúgy a hivatalos dekódert sem érdekli. Oda jutottunk, hogy néhány filmnek (pl. Pacific Rim) korrigálatlan, és metadatában korrigáltnak jelölt hangsávja van. Egy rosszabb dekóder fájdalmasan túl fogja tolni a mélyeket és magasakat.

Ingyenes hangformátumoknál aztán már tényleg minden van. Vorbisnál például a hivatalos enkóder helyett az AoTuV-ot ajánlja a készítő, mert jobb, az ő dekóderük is jobban barátkozik vele. Az MP3-piacot is teljesen átvette a LAME, bár a készítő ezt nem ismeri el, és még mindig elkeseredetten, nagyon szemét módon próbálja gyűjteni a jogdíját (jogtalanul).

A HDMI hibajavítás valóban szabad dolog. Nem tudom, hány hibát képes javítani, az én fogadó implementációmat nem is érdekli, de az általános gyakorlat is ez, hiba esetén el kell dobni az adatot. Ha elkezdenek a hibák történni, ott nagy mennyiségben jön ez elő, arra meg nem lehet felkészülni. A hibajavítást nem pont-pont összeköttetésű vezetékekre találták ki.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12714) mézespálinka válasza Ragadozó (#12709) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Beállítottam, semmi :( A surround helyett a front szól :(
Drivereket leszedtem, újraraktam, letöltöttem a legfrissebbeket a vga-hoz, alaplapi hangkártyához (bár elvileg a hdmi használata ezt kilövi).
Side speaker továbbra is szürke, és a front szól a surround helyett :(

(#12715) nagyfejü


nagyfejü
őstag

üdv Urak!

valahol olvastam hogy a mérőmikrofonos tesztet többször egymásután el kell végezni.
Ez igaz? És hányszor?

üdv

(#12716) Nemir Ombe válasza nagyfejü (#12715) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Nem mindegy mit olvastál; lehetett több pontos mérés (ami ugye környezet- és igényfüggő) és lehetett egy pontos, amit ajánlott (kontrollként) újramérni 2-3 alkalommal ugyanott ....

Hmm ....

(#12717) nagyfejü válasza Nemir Ombe (#12716) üzenetére


nagyfejü
őstag

Ugy emlékszem hogy egy pontra mérve , többször!

köszönöm!

(#12718) claire78 válasza liszi70 (#12700) üzenetére


claire78
senior tag

Dehogy értettem félre, nem áltam én senki oldalára (itt nyilvánosan, magamban persze megvan a saját teóriám). Pláne Te tudhatnád. ;) :)
De ez már tényleg annyira bosszantó, hogy amikor látom, hogy egy órája nem néztem a fórumot és van 25 olvasatlan bejegyzés, akkor tudom, h megint előjött a kábel vita... :U :)

(#12719) junkpod válasza VoidXs (#12713) üzenetére


junkpod
nagyúr

és NemirOmbre: köszönöm.

Amúgy mi a baj a HW dekódolással? (Amlogic S905 Soc alapú mediaboxot használok és ott kifejezetten HW dekódolás az ajánlott és egyáltalán használható megoldás)

Box's don't touch!

(#12720) VoidXs válasza junkpod (#12719) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Az a teljesítményre készült, nem a minőségre. Arra, hogy szobabiciklivel előállítható mennyiségű áramból dekódold a 4K-t 240 FPS-en (az NVENC pl jelenleg ennyit tud). Általában tejszerű, szétmosott képük van, és a színek is nagyon távol állnak a valóságtól. Továbbá a hardver nem cserélhető teljesen. Kicsit lehet rajta optimalizálni, de az áramkört nem építheted át. Ellenben egy szoftvert csak frissítesz, és már jó is. A legtöbb olcsó notebookos processzor is kb. már 50 Mbit-nyi kódolt adat feldolgozására képes AVC-n, illetve HEVC-n (dekódolásra majdnem ugyanaz a kettő) + a skálázás és finomítás, ez több, mint elég. Ennél komolyabb kódolással pedig ritkán találkozik az ember.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12721) zsoika válasza junkpod (#12694) üzenetére


zsoika
addikt

Nem ,mert addig amíg nem dőlt el melyik megy, melyik marad nem akarok furkálni.
A sony nem furható falra, csak állványra tehető. A center (50cm)és a surround kicsi talpakon áll(70cm), de a két fronthoz van állvány(85cm).

(#12722) Mikisys válasza mézespálinka (#12714) üzenetére


Mikisys
őstag

Alaplapi hangkártyával nem lesz 5+1-es hang semmilyen esetben sem.
Ahhoz, hogy egy hangkártya tudja dekódolni a PC DVD-olvasójából Dolby-Digital és a DTS-hangot, ahhoz ezek a dekóderek szükségesek, hogy benne legyenek a hangkártyában, vagy kiegészítő-hangkártyán(dupla széles hangkártya, ami nem olcsó.)
Csak szoftveresen nem lesz 5+1-es hang, hiába jelez valamit a Windows, ahhoz megfelelő hardver is kell.
A PC-nek, LAP-TOP-nak a HDMI kimenete is csak sima sztereó hangot továbbít a kép mellett.

Üdv!

(#12723) Mikisys válasza nagyfejü (#12715) üzenetére


Mikisys
őstag

Ahányszor máshová ülsz, vagy állsz.
:)

Üdv!

(#12724) Pöttön


Pöttön
őstag

Sziasztok!
Erőteljesen gondolkodom a 4k-ra való átállásra házimozi erősítő téren, mivel az új megjelenítőm is 4k-s lesz már.
Jelenleg egy Onkyo TX-NR608-at használok, amivel 100%-ban elégedett vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy tudnátok valami tudásban hasonló erősítőt ajánlani, ami már tudja a 4k-t (hdmi 2.0-s), és minden félekép maradnék a márkánál, nálam tökéletesen bevált. :)
Az Onkyo TX-NR535 mennyire lenne visszalépés? a 7.0 hiánya számomra nem fájó pont, mert a 608-nál se használtam igazán ki...
Hangzás terén lenne valamennyi visszalépés, vagy kb azonos szint a két vas?

Szóval szerintetek egy TX-NR535 tudja hozni egy 608-as hangzását, vagy böjtölnöm kellene e téren valami komolyabara? Pl egy TX-NR737-re?

A választ, segítséget előre is köszi! :R

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#12725) VoidXs válasza Mikisys (#12722) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Dehogy kell hangkártya, vagy bármi extra bárminek a dekódoláshoz. Mindenre van szoftver.
Ez tudja.
Ez is tudja.
Amit ez nem tud, az nem is létezik.
Ez is tudja, csak amatőr.
És még egy, ami tudja.

Atmost is tudsz alaplapi kártyán. Mármint úgy is, hogy analógban jön ki. (5.1.2, 4.0.4, hasonló layoutok). Én jelenleg 16 teljesen különálló csatornát hallgatok HDMI-vel, és van még mellette kihasználatlan hely ugyanennyinek.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12726) Norbi 72 válasza Pöttön (#12724) üzenetére


Norbi 72
veterán

555-ösre,vagy nagyobbra gyúrj,azok már a 4K minden jelenlegi ficsőrjét tudják.HDR,Bt 2020,stb..

[ Szerkesztve ]

(#12727) #98221312


#98221312
törölt tag

Még a nyáron vettem használtan egy Boston sub-ot, és az eladó adott hozzá egy kábelt is ami egyáltalán nem tűnik gagyinak, sajnos nem tudom beazonosítani mivel márka nevet nem látok rajta, így ránézésre milyen kategória lehet?? Szerintetek megfelel egy belépő házimoziba, vagy cseréljem?

(#12728) nagyfejü válasza Mikisys (#12723) üzenetére


nagyfejü
őstag

egy pontra akarom belőni.Mintha valamelyik forumon olvastam volna hogy nem elég 1x!

(#12729) Nemir Ombe válasza Pöttön (#12724) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Nem tudom mennyi a kereted, de pl. a 656 sem tartozik már a megfizethetetlen árkategóriába [link] és akkor maradhatnál a 6-os szériánál.... ;)

Hmm ....

(#12730) mézespálinka válasza VoidXs (#12725) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Uha kezdek összezavarodni :(
Most akkor ha vga hdmi kimenetét használom(r9 270x) lesz 5.1em? :/

[ Szerkesztve ]

(#12731) VoidXs válasza mézespálinka (#12730) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Kell lennie.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12732) Dannibá


Dannibá
csendes tag

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Wharfedale diamond 9.4 hangfalról, illetve jó e ez a szett.

Wharfedale diamond 9.4
Wharfedale diamond 9 cs
Wharfedale diamond 9.0

Yamaha rxv479 el hajtva.

köszi

(#12733) #54715584 válasza mézespálinka (#12730) üzenetére


#54715584
törölt tag

Ne zavarodj össze, a catalyst meg hajlamos problémákat is okozni. Nézz át ide, és itt segítenek majd PC-n HDMI-n filmlejátszásban: [link]

(#12734) Norbi 72 válasza Dannibá (#12732) üzenetére


Norbi 72
veterán

Amint meghallgatod,megtudod. :K

(#12735) junkpod válasza VoidXs (#12720) üzenetére


junkpod
nagyúr

Huhh, ez most ütött: Általában tejszerű, szétmosott képük van, és a színek is nagyon távol állnak a valóságtól.
Ezt igy azért még nem tapasztaltam, valami komolyabb szakmaibb válaszra számítottam...
Ezt a minőségbeli hátrányt személyes tapaszralat alapján írod? Tudsz javasolni olyan szoftvert amit egy 4 éves laptoppal tesztelhetnek hdmi kimenettel?

Box's don't touch!

(#12736) VoidXs válasza junkpod (#12735) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Igen, ezek személyes kalandjaim az nVidia kártyáim DXVA képével. Egyszerűen csak állítsd át hardveresre, és már romlanak is a színek. Vagy még egyszerűbb, tolj át rajt egy videót ffmpeg-gel, és akkor egymás mellé rakhatod őket.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12737) Smiley válasza junkpod (#12735) üzenetére


Smiley
őstag

Pontosan milyen processor? Mert ha intel es nem a legolcsobb celeron/pentium akkor nagy valoszinuseggel nem okoz neki problemat barmilyen lejatszoval software-sen dekodolni a video-kat. Annyit azert meg tegyunk hozza, hogy a hw decoder joval energiatakarekosabb. Tehat ha gyenge az adott processor akkor elofordulhat, hogy ez a muvelet 100%-on fogja hajta folyamatosan, mig ha a gpu hw gyorsitasat hasznalnad, ez csak par szazalek lenne.
Masreszrol a szinek erosen fuggenek a videokartya gyartojatol is, az amd-nek sokkal elenkebb melegebb szinei vannak az nvidia-hoz kepest.

Viszonyitas keppen:
Nalam egy eleg oreg E5450-es 3,6Ghz-en jaratott Xeon ffplay-el a 4K@60-at meg pont le tudja jatszani FullHD felbontason, de ilyenkor ki van hajtva teljesen. Amugy itt szamit igazan processor-ban levo cache merete.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#12738) VoidXs válasza Smiley (#12737) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Ez így nem igaz, hogy energiatakarékosabb. A Chrome például a régebbi Inteleken tiltja a hardveres dekódolást, mert többet fogyaszt a QSV modul, mint amennyit a prociból kihúzna egy dekódolás. Forrás.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12739) Smiley válasza VoidXs (#12738) üzenetére


Smiley
őstag

Pffff :) Mondjuk ez azert intel-t minositi...

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#12740) VoidXs válasza Smiley (#12739) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Videóban sosem voltak otthon, az IGP-ik is inkább a vicc kategóriába sorolhatók. A probléma ott van, hogy ezt erőltetik, illetve próbálják erőltetni, pl. GRID játékok. Más miatt szeretjük őket.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12741) Smiley válasza VoidXs (#12740) üzenetére


Smiley
őstag

Igazad van rosszul fogalmaztam... gpu alatt nvidia&amd parost ertem. ;]
En csak az nvidia-rol tudok nyilatkozni, ugyanis az utobbi 10 evben csak ilyen kartyam volt.
Plex/Kodi alatt ugye elerheto hw gyorsitas ami nalam, ezen a regi hw-n egy 570 GTX-el latvanyosan leveszi a terhelest a processor-rol.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#12742) VoidXs válasza Smiley (#12741) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Persze, csak a felskálázás marad neki (tökéletesen leskálázni nem teljesítmény), az meg semennyi instrukció. Kivéve, ha kimaxolod a madVR-t, mert akkor 50%-ot elvisz csak az. A 690-emmel párban sikeresen megbirkózik a 8K-val is. Persze van ebben varázslat, nem a hagyományos DXVA fut (nem is tudna, hiszen a támogatás 4K-ig tart), hanem valami CUDA-vudu, ugyanis extrém módon kihajtja, képkockánként több szufla kell neki, mint a Crysis első részének 1080p közepesen.

Ez jó, mert mentesül a driveres utómunkáktól, viszont rossz, mert több áramot fogyaszt, mint a processzor egésze. Ezért kellenek a dedikált dekódoló és enkódoló chipek, mert nem tartunk ott, hogy elég hatékonyan futtassunk GPU-n hagyományos kódot. Teljesen máshogy épülnek fel, mint egy CPU. Elvileg a DirectX 12 majd előnyös változásokat hoz a témakörbe.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12743) szpali


szpali
addikt

Sziasztok!

Lehet, hogy sikerül vásárolnom a Dell 2709W monitoromhoz egy Dell AY511 soundbart, amin subwoofer kimenet is van (RCA). (most egy AX510 van rákötve)
Tudnátok ajánlani valami minimal aktív sub-ot, ami megfelelne a soundbar kiegészítésére (néhány tízezer ft-os kategóriában)? :F

A számítógép sarok és a HM is a nappaliban van, de a HM-ban lévő Roth Audio Oli KH30 mélynyomót nem szívesen fognám be erre a feladatra (bár nem lenne lehetetlen feladat, valamiféle RCA egyesítő kellene hozzá, ami kapcsolható is :U), macerás lenne az átkapcsolgatás és amúgy is a szoba másik felében van. Az asztal alá keresek valami kisebb, de jó mélyet.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#12744) junkpod válasza VoidXs (#12736) üzenetére


junkpod
nagyúr

No de én nem videokártyák kérdeztem, hanem hazimozihoz csatlakoztatott mediaplayerek videó dekodolasra tervezet processzorairol. Azokkal is ez a tapaszralatod?
Mindenképpen kipróbálom a pc lejátszását összehasonlítani az s905-el.

Box's don't touch!

(#12745) #72042496


#72042496
törölt tag

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne, hogy Onkyo erősítőknél "All Ch Stereo" módban szól a center is, vagy az nem kap jelet? (Valamelyik erősítő hasonló módban mono jelet kever a centerre, nem tudom, Onkyónál hogy van.)

Köszi előre is a választ! :)

[ Szerkesztve ]

(#12746) Nemir Ombe válasza #72042496 (#12745) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Minek akarsz 2 csatornát sok dobozon hallgatni .... !!?? (amúgy az "all channel" lényege, hogy minden doboz szól)

Hmm ....

(#12747) VoidXs válasza junkpod (#12744) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Samsungokkal volt dolgom, azok az eredeti AVC dekódert építették bele, van is rajta banding bőven.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#12748) #72042496 válasza Nemir Ombe (#12746) üzenetére


#72042496
törölt tag

Igen, az "all channel" lényege hogy minden csatorna szól, a "stereo" lényege viszont az, hogy csak a bal és jobb oldali hangdoboz. :)
Akkor jól értem, hogy az Onkyo nem tud olyat, hogy a center ne szóljon, csak a szélső dobozok?

"Minek akarsz 2 csatornát sok dobozon hallgatni:"

Mert a Logitech Z-5500-amon annak idején tetszett ez a mód, és kíváncsi vagyok, hogy a kinézett erősítő is tudja-e ugyanezt, vagy másként működik.

[ Szerkesztve ]

(#12749) IreN!CuS válasza #72042496 (#12748) üzenetére


IreN!CuS
őstag

A login nem csak stereo x2 volt ( ami a két hátsót is elsőként kezelte ) illetve dts ahol ugyan mindegyik hangfal szólt de eléggé center orientált volt ?

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#12750) johnywalker válasza #72042496 (#12748) üzenetére


johnywalker
őstag

Ha ilyen módon szeretném használni, én biztos 4 csatornás sztereót keresnék.Minőségben sem lenne rosszabb.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.