Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz enemi #60140 üzenetére

Manuálisak most is vannak a két felső szélső sarokban és eddig egész jól sikerült a légtelenítés is, nem kuruttyoltak, csak a feltöltés és a fűtés első nagyságrendileg 1 órájában (utána gondolom a többi automata légtelenítő (a fali osztón van kettő is és a kazánnál is van kettő) szépen kiszedte a maradék levegőt. Valamint természetesen én is folyamatosan légtelenítettem az összes radiátornál manuálisan...

Annyi változás lenne csak a jelenlegi felállásban, hogy ezek mellé (hogy a széleken is megmaradjon a légtelenítési lehetőség, mert ott is vannak "szarvak", ahol megrekedhet a levegő) bekerül majd plusz egy ilyen automata megoldás a felső ívbe (ami nem is ív lesz, hanem T-s megoldás). Ez alig nagyobb, mint a manuális légtelenítő, még a T-vel együtt is csak úgy 5 cm-re fog kiemelkedni, vagyis a jelenlegi felső csempeéllel lenne kb. egy magasságban az összekötés teteje. Mindegyik elem ezüst színű lenne, szóval szerintem egyáltalán nem lenne csúnya.

Az alsó összeköttetést sem tudnám kisebbre megcsinálni, akkor meg mit nyerek vele, hogy ez alul van és nem felül? Esetleg talán annyit, hogy akkor felül mind a 4 lyukba tudok tenni ilyen miniatűr légtelenítőt és sehol sem tudna megrekedni a bubi... Manuális légtelenítőm pedig van még egy marékkal, azok is megtennék végülis, mert azért túl sűrűn nem kell ezzel foglalkozni, ha egyszer jól meg van csinálva...

(#60142) macilaci78:
    A fürdőszobai radiátort szerintem elkapkodtad: felrakás előtt nyaltam volna tisztára a falat mögötte. A felső átkötőből csinosabb lenne egy laposabb U alakú, mondjuk rézből, fehérre festve, vagy zsugorozva.
    Mint írtam ez ideiglenes megoldás most még, ha úgy tetszik WIP. Ha szükséges még könnyen le tudom venni a falról a radiátorokat (kb. 3 perc alatt megoldható), még egyszer úgyis át kell mosnom az egész rendszert, mert sajnos szükség van rá, akkor akár le is vehetem ha kell, bár nincs tervben... Az egyik mögött le is takarítottam a falat, csak a másik mögött elfelejtettem, egyébként nagyon könnyen takarítható, mert egyszer már át lett törölve. Ettől nem félek, direkt kipróbáltam...

A radiátorok alsó tartói útban lesznek a törülközőnek.
    Azok is csak ideiglenesek a jelenlegi helyükön (ott férnek el), csak távtartóként funkcionálnak. Én csesztem el, tiszta sor. A felső felfogatásokat felfúrtam a helyükre (de eredetileg csak bemérés miatt raktam fel a radiátorokat) és így az alsó rögzítéseket nem csavaroztam fel a falra. Majd szépen neki kezdtem a kartonozásnak és a burkolásnak (hetek teltek el a két művelet között) és amikor elégedetten hátradőltem volna, hogy na készen vagyok, akkor esett le, hogy az alsó felfogatásoknak nincs "lyuk", vagyis hát egyáltalán fel sincsenek szerelve. :DDD

Na most három út van előttem. Az egyik, hogy vágok új lyukakat a csempéken és utólag felfogatom a gyári tartókat, a másik, hogy a gyári tartókat átalakítom egy kicsit (megrövidítem) és ezeket fogatom fel a csempén keresztül, a harmadik lehetőség pedig, hogy egyszerűen nyomtatok új felfogatásokat, amiket keresztülcsavarozok a csempén és amiket a szélekhez igazítok.

A fugát síkonként érdemes egyszerre letudni. Ha több lépcsőben csinálod, akkor elüthet, nem lesznek síkban.
    Igen tudom, de hajnali kettőkor eddig jutottam, már nem volt több lelkierőm. A másik csempézésnél is történt ilyen össze tudtam szépen dolgozni, nem lehetett megmondani a különbséget. Remélem ha betartom a gyári keverési arányt, akkor itt sem lesz baj, elég halvány színről van szó és olyan helyen hagytam abba mind a két oldalt, ahova telibe bútor/tükör/polcrendszer fog kerülni, tehát semmi sem fog látszódni az "illesztésből". A maradékot már egyben fogom fugázni.

A WC tartályból lefelé menő csövet nem akartad elvezetni a falban?
    Nem. :N És még terveim is vannak azzal a résszel. Nem találok most még csak hasonlót sem, mint ami az én fejemben van, de az elképzelés funkcionálisan ilyen valamihez hasonló. Szóval nem fog zavarni ezen belül a rejtett csövezés (a hátradőlés is pipa), valamint még a bontás nélküli javítás is megoldott. Egyébként is törekedtem mindenhol az utólagos javíthatóságra, nem hiába csaltam le minden gépészetet a pincébe, ahol csak lehetséges volt... Innen megy fel (és jön le :DDD ) minden a fürdőbe, konyhába, ki az udvarra és át a műhelybe.

Mi mindig magunk festünk, mondjuk főleg feleségem, de most én is beszálltam, hogy gyorsabban készen legyünk. Én általában az előkészületeket végzem, ő pedig a tényleges festést. De mivel most egy 2 és egy 4 éves is van a képben változik a felállás és az időbeosztás. :B

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés