Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz blasko92 #27150 üzenetére
Dizájn nem nagyon lesz neki, lévén nem nagyon fog belőle semmi látszódni. Viszont az előbb szétszedtem a gépemet és összerakosgattam a darabokat, hogy mégis mi, hogy, merre, hány méter. És azt kellett, tapasztalnom, hogy az előző tervekkel szemben nem fog elférni úgy, ahogy terveztem.
Holnap kitalálom, hogy hogy legyen.
üdv, föccer
ps: asszem már meg is van. Újra kell gondolnom a lefogató rendszer és akkor el fogok férni. Ugye eredetileg azt terveztem, hogy gap paddal leragasztom, csak írtátok, hogy ez kevés lesz. Ekkor gondoltam, hogy simán 1-1 beépítőkerettel fogol lecsavarozni, de így nagyon sok helyet foglal. Viszont ha a két meghajtó között csak akkora rést hagyok, hogy egy vékony átmenő csavar elférjen, akkor a meghajtók tetejét átvezetett kalodával le tudom rögzíteni őket. Most már csak az lehet a gond, hogy nem ugyan olyan a két meghajtó, de ezt majd megoldom valahogy.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
szab.tam
nagyúr
válasz föccer #27151 üzenetére
1. (itt volt egy arány elírás.)
2. ez már a végkifejlet.de ha nem akarod bonthatóra akkor sima f.bs. van ksi tubusban is. jól köt, jól vezet, büdös, mar. (torkot is.) érdemes nagy nyomáson tartani 24 órát. 2 pillanatszorító pl....
és összeillesztés előtt jól meglehelgetni. (co2 + vízpára ugye. a párából köt.)
én már a cpu blokkokat is f.bs-sel gyógyítom össze, mert bontani ugye nem akarom.
de mivel a felsőn van a lefogató, így ragasztás után összehúzom az alsóval. tehát csak felfogatom egy alaplapra....tehát: f.bs. kis tubus. most nincs ár, de occsó. fel kell hívni őket. ha nincs, akkor a kicsit gyengébb, de semleges tekasil...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
föccer
nagyúr
válasz szab.tam #27152 üzenetére
Simán ragasszam fel őket f.bssel+paszta keverékkel? Alapvetően bonthatóra kellene megcsinálni, mert ugye bármikor beüthet a baj és akkor alkatrész csere kell a hátértárak területén.
Egyébként nem akarsz az anyagból egy címlapos írást csinálni? Elkellenek a jó írások
(egyébként javítottam az elsőben az arány elírást. Kérlek ellenőrizd, ha tévedtem, akkor átjavítom.)
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
szab.tam
nagyúr
válasz föccer #27153 üzenetére
igen, köszönöm. aszem az volt a hibás....
f.bs + paszta 1:3. így már jó.
(utolsó is 1:2 volt, tévesen.)passzív hűtésű sorozatra lenne már vagy 5 résznyi mondandóm.
de most jobban izgat, hogy sikerre vigyem az új modellt, amit már érékesítésre is szánok.
és ez felőrli az agyamat. (mármint, hogy mindig hiányzik valami, és topogok...)ha bontani akarod, akkor fbs-t semmiképp. annál elég nehéz az arányt belőni, ráadásul nagy felületnél még kiszámíthatatlanabb.
még kevés a tapasztalatom benne, a gyakorlati ragasztgatásokat most folytatom, hőingadozás teszt, (mélyhűtő, cserépkályja deltaT 100 fok. most kályha nincs, csak nap van...)
a tekasil: paszta 3:1 előre bekever cucc is jól használható, nem száradt be. csak ki kellett a fecskendőből nyomni a levegőt.nem tudtam lekövetni, hogy milyen felületek mennek egymásnak. ha viszonylag sima, akkor paszta. én több helyen rögzítettem már csak pasztával. a vákumos összetartás nem engedi lecuppanni. a 2 felület csak függőlegesen elcsúszni tud egymáson, gravitációs hatásra. de ledőlni nem.
viszont ha felpasztázod, akkor elég tekasil-lal (375 ft....) ragsztanod pl. 2 sarokponton. és ha oldani akarod, akkor amásik oldalon, ahol nincs paszta, óvatosan valami feszítővel benyúlsz, és felnyitod. de ez esetben legyen tiszta tekasil, és ne érjen pasztás felülethez.
mert ha túl nagy felületen ragasztasz, szét nem szeded.
ráadásul ha hdd-t is nekiraksz, annak letépi a matricáját. meg bemegy a paszta a lyukon..
(remélem érthető...)na, majd holnap ötletelünk. elfáradtam....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
föccer
nagyúr
válasz szab.tam #27154 üzenetére
Aham, értem. Köszi a tanácsokat, mindenképpen jól jönnek. Szerintem lehet maradok az eredeti ötletnél, lévén a HDD sem teljesen sima felület, hanem van a szélén egy "perem", ami ~0,5 mm kiemelkedik. Ekkora távolságot csak pasztával/ragasztóval nem lehet áthidalni, így lehet marad a gap pad+fizikai rögzítés.
üdv, föccer
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #27156 üzenetére
elmebeteg! mit csináltál a k2-mel. mindjárt tovább fűrészelem a gotthardot, amit nem kaptál meg.
(csak le ne esen...)most akkor mi változott az elmúl félkudarc óta? a blokk?
nem világos. az aljára is faragtál egy új rézlapot, vagy csak a tetejére?
mert ha több procival" is akarod tesztelni, akkor az aljáról beszélsz. ha több +hűtővel, akkor a tetejéről.
kis felhomályosítást kérünk....más
többen is nyavajogtatok az elmúlt időben hdd rezonancia miatt. találtam 2 készletet. gőzöm sincs, miylen lehet, de talán ennyit megér 1 próba...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #27156 üzenetére
ó én f*!
szenvedtem, hogy a xigmatek lefogató 4 csavarja nem jó helyen van a 775-nél, mert túl magasra feljön, és a k2 szélső csöveibe beleütközik.
1xrű: nem 775-re kell felrakni... (amd, vagy 1366. ott már kikerüli - remélem...)köszi a képet. ránéztem, akkor ugrott be...
(írd a többihez..)szerk:
ja, értem, a 2 független. mivel több procival ki akarod próbálni,a tetőn akiegészítőt tudjad cserélgetni. így világos.[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogyan lehetne szépen, igényesen egy mikrofont rögzíteni egy Superlux HD681 típusú fejhallgatóhoz, úgy mint egy headsetnél! Mert játék közben fontos volna... -
blasko92
őstag
Én nem tenném tönkre a fülest egy mikrofon kedvéért. Inkább csinálj egy klipszet a mikrofonnak, amivel a pólódra tudod rögzíteni
Amúgy meg: veszel vékony kábelharisnyát, a füles és a mikr. vezetékét összefogod, beharisnyázod, így nem fog látszódni a felvezetés.
Utána valami merev alumínium huzalhoz fogatod a mikr. kábelét, ami majd megy a szád elé, és ezeket is szintét kábelharisnyával behúzod.
A rögzítésen még ötletelek
[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Más kérdések:
Masszívabb fajta alulemezbe ill. plexibe kéne hullámformát kialakítana. Elég laposan, max. magasság 1-2cm. Anyagvastagságokat konkrétan nem tudom, a lényeg hogy masszív legyen, ne hajoljon ide-oda. (mekkora anyagvastagság kell kb.?)
Tehát hogyan lehetne ezt megoldani?Alulemezből kéne (lehetőleg csavarok, szegecsek, stb nélkül) dobozt kialakítani, de ha a rendelkezésre álló lemezhajlító nem bírná el az adott anyagvastagsággal (gőzöm nincs mennyit tud, nem az enyém), hogyan lehetne ezt megoldani?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
A szájhoz állogatható szár ötlete már megvan, csak a felfogatást kell még finomítani.
Kellene szerezni 3mm átmérőjű alumínium huzalt, ami lesz majd a szár. Annak a végét kalapáccsal finoman el lehetne lapítani, majd fúrni bele egy menetet.
1mm-es lemezből kivágni egy kis darabot, amiben lenne egy furat.Úgy lenne felfogatva, hogy a füles pántjait közbefogná a lapított menetes alumínium szár, és a kivágott lemez, amiket csavarral szorítanál össze.
Jobb ötletem nincs.
-
-
Ribi
nagyúr
-
BigBlackDog
veterán
Üdv!
Legutóbbi elképzelésemet kicsit alakítottam egy egyszerűbb verzióra. Véleményeket kérnék szépen.
A hőcsöveket, körülményes kezelésük miatt elvetettem egyenlőre. Láttam egy ilyen modot, valószínűleg ez lesz az alap. Hasonló 'L' alakú lemezcsíkokat tennék fel hűtőpasztával a hűtőcsatorna aljára, csak vörösrézből.
Hőcső helyett a következőt gondoltam: két vastag rézvezetéket lecsupaszítok, majd ráforrasztom a hűtőcsatorna aljára. Mivel vékonyak, így a burkolat hűtőrácsát sem kell (update: annyira) kivágnom, kiférnek a réseken. Kívül pedig ráapplikálok (forrasztok) a vezetékekre egy hűtőbordát.
Kérdés, hogy megéri-e a szenvedést, vagy a vezeték nem fog semmit sem érni hőelvezetés szempontjából?[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz BigBlackDog #27179 üzenetére
A vezeték szerintem nem ér sokat,inkább valami hosszú és alacsony profilú bordára lenne szükség ami kinyúlik,de ha úgy sem lenne hurcolászva akkor nem lenne jó vizezve,egy resorator-al?
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
BigBlackDog
veterán
válasz FatalEror #27180 üzenetére
Jelenleg idővel nem vagyok eleresztve + rendesen át kéne alakítanom a burkolatot, hogy felférjen egy vizes hűtőblokk (így hívják, asszem )
Valahogy én is így gondoltam a vezetékekkel kapcsolatban. Egyenlőre megpróbálom a rézlamellákat, elvileg az már nem rossz magában sem (videóban alu lamellákkal 10 fokot nyert). -
FatalEror
addikt
válasz BigBlackDog #27181 üzenetére
Itt PH-n van egy kolléga aki egyedi igények szerint készít blokkokat,szerintem ő tud neked segíteni,anélkül,hogy vágni kéne a házat.
HardCore is my LifeStyle
-
blasko92
őstag
válasz BigBlackDog #27181 üzenetére
Inkább csinálj vörösrézből egy talpat a hűtőnek. Azt meghosszabbítva ki is viheted a házon kívülre és mehet rá a + borda
-
szab.tam
nagyúr
tudom, unalmas. de ha valaki talál valami hasonló forma aluból pár métert, belső tömör rész 8-12 mm, (ahová 6mm-t be tudok ugye fúrni), éa külső 20 mm körül van, (15, 20, 25, 30?), ne titkolja el.
a 40 mm-es installációs profil lelőhelyét nem kell belinkelni, tudom, hol lehet kapni. csak a forma miatt raktam be, méret nem jó. (ha valakinek van belőle egy kevés, azért megdobhat vele...)(kezd elborulni az agyam...)
[ Szerkesztve ]
-
csdm
senior tag
Sziasztok
Van valami különleges oka hogy a szamitogephazak legnagyobb részben fémből készülnek? -
szab.tam
nagyúr
az időjárás okozta korrodálódást kivéve talán ugyanazok a vezérelvek, mint egy autónál....
de ehet fából, papírból, lásd trabant.
aluból: újak.
és lehet még bármiból, szénszálas, stb....de mégis a hagyományosból vana legtöbb, főként az előállítási költség miatt...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #27188 üzenetére
és szerinted minden ház 06-osból van?
nekem van 2 olyan házam is is, ami 1-es páncélból van. (igaz, úgy 2, hogy egyformák...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
föccer
nagyúr
válasz FatalEror #27193 üzenetére
Hehe, én már betáráztam 2 mm alu lemezt. Már csak valami jó kis hajlító gépet kellene szerválnom.
Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz FatalEror #27195 üzenetére
3 egész táblát és 1 100x120-at, ha jól emlékszem. Ebből 1 táblát és egy darab táblát adtam el. A többi jó lesz valami custom házhoz.
Köszi az unimaxos tippet, rálesek.
üdv, föccer
-
szab.tam
nagyúr
mit konkrétabban?
szerk
ha erre gondolsz.
amiből lehet csinálni autó karosszériát, abból lehet csinálni házat is. csak az acélon kívül minden drága, azért nem csinálnak szériában másból, csak ritkán.
mivel nem tudom felsorolni, miből is csinálnak mostanság autót, miket talátak ki a fejlesztők, így ezért írtam a stb-t.[ Szerkesztve ]
-
Gyíkac
aktív tag
válasz BigBlackDog #27179 üzenetére
hi!
nekem eepc 701 4g-m van.
kis g-pedek vezették el a hőt a cpu, chipset, vidkari-ról.
g-ped-et ki--> helyére mx2 + réz darbka
eredmény: idle 64--> idle 48-50 fok + a venti nem nagyon megy 40% felé.Tudom a g-ped elnyeli a rázkódást.. De a trakin/ifán a táskában marad ami szintén elnyeli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest