Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
válasz BigBlackDog #17501 üzenetére
Pont belevaló a csavar. A másik oldalán is csavarozva van, szóval ott is tarja rendesen. Beton stabil.
Mmm'kay?
-
blasko92
őstag
válasz BigBlackDog #24637 üzenetére
Basatech, és hozzá a kiegészítők, ha kellenének még.
Kicsit drágább a Mannesmann, sok kiegészítővel.
Nyilván a Dremel a legjobb, legtartósabb, legmegbízhatóbb márka, de a többi sem gagyi
Egyébként ha jól tudom, a Dremelhez nem muszáj dremel korongokat venni, jók hozzá az olcsóbb szárak/korongok/csiszolók is.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz BigBlackDog #27029 üzenetére
Forrasztani szerintem necces, olyan mintha gázpalackot akarnál forrasztani mìg van benne gáz. Valamint azért hőcső, mert elvezeti a hőt. De nem volt még vele dolgom. Szóval csak szerintem.
-
Bari
Modder
Szia
Én forrasztottam már hőcsövet, egy Tt Silent Tower volt az áldozat, szerencsésen túlélte a műveletet, azóta is teszi a dolgát, de azért bennem volt a para, hogy kinyírom. Az alaplapon nem volt rögzítő furat és normál körmös rögzítővel oldottam meg a hűtő rögzítését, de ehhez 90°-al el kellett fordítani a hűtőt, amihez meg marni kellett az aljából, ami csak a hőcsövektől megszabadítva lehetett. A forrasztást réz vízvezeték csövek forrasztásához is használt gázforrasztóval végeztem.
Az elképzelésed működhet. Nem ismerem az adott gépet, ha az eredeti hűtő rézből készült akkor gond nélkül fogod tudni forrasztani hozzá a hőcsövet, de célszerű lenne a minél nagyobb érintkező felület miatt a csöveknek mélyedést kialakítani. A másik végére szintén rézből készült borda kellene, vagy olyan aminek a talpa réz, ide is célszerű lenne a csövek helyét kimarni. Esetleg használható lehet még megfelelően kimart réz tönkkel csavarosan rögzíteni a csöveket, de ehhez elég pontos méretre kell marni a felületeket.
Üdv: Bari
-
waterdragon1
tag
válasz BigBlackDog #27032 üzenetére
szab.tam a hőcsővek doktora sokat dolgozik velük majd ő ad tanácsot.
-
Bari
Modder
válasz BigBlackDog #27032 üzenetére
Az alumínium lemezhez nehezen fogsz tudni hozzáforrasztani. A legjobb megoldás az lenne ha az eredeti procihűtő helyére rézből készítenél egy másik darabot, amihez/amibe a hőcsövek rögzítve lennének, akár forrasztva, akár csavaros rögzítéssel hővezető anyag hozzáadása mellett.
Üdv: Bari
-
macko20
őstag
A csőveket egymás mellé tedd és a CPU ,GPU mag felett legyenek,ill a conrados csöveknél tapasztalt csak felfelé szállítják a hőt vedd fígyelembe
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
FatalEror
addikt
válasz BigBlackDog #27179 üzenetére
A vezeték szerintem nem ér sokat,inkább valami hosszú és alacsony profilú bordára lenne szükség ami kinyúlik,de ha úgy sem lenne hurcolászva akkor nem lenne jó vizezve,egy resorator-al?
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz BigBlackDog #27181 üzenetére
Itt PH-n van egy kolléga aki egyedi igények szerint készít blokkokat,szerintem ő tud neked segíteni,anélkül,hogy vágni kéne a házat.
HardCore is my LifeStyle
-
blasko92
őstag
válasz BigBlackDog #27181 üzenetére
Inkább csinálj vörösrézből egy talpat a hűtőnek. Azt meghosszabbítva ki is viheted a házon kívülre és mehet rá a + borda
-
Gyíkac
aktív tag
válasz BigBlackDog #27179 üzenetére
hi!
nekem eepc 701 4g-m van.
kis g-pedek vezették el a hőt a cpu, chipset, vidkari-ról.
g-ped-et ki--> helyére mx2 + réz darbka
eredmény: idle 64--> idle 48-50 fok + a venti nem nagyon megy 40% felé.Tudom a g-ped elnyeli a rázkódást.. De a trakin/ifán a táskában marad ami szintén elnyeli.
-
tatabike
őstag
válasz BigBlackDog #44909 üzenetére
Én 10 éve vettem egy 3500 forintos noname kis gépet, azóta használom. Csak a kábelét kellett javítani, mert megtört a tövénél, azon kívül semmi baja.
De ha komolyabb kell, a Skil egész jó ár-érték aránnyal bír, nekem a kisflexem olyan, az is már 4 éve hibátlanul megy.[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
macko20
őstag
válasz BigBlackDog #45011 üzenetére
Náluk mindent megtalálsz,és tanácsot is adnak.
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Reggie0
félisten
válasz BigBlackDog #50995 üzenetére
Nem azert, de ha nincs viz a gepben, akkor hogy kerul oda gomba. Szaraz helyen nem elnek meg, foleg nem no ekkorara. Szerintem kamu.
[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
válasz BigBlackDog #50995 üzenetére
Olyat már hallottam, hogy kendert cserépben, ablakba kitéve.
De gombát vidikariban, nem kispályás..- Átjönnek a haverok.
- Mit csináltok?
- Segítenek gépet szerelni.
- Már harmadszor a héten?! -
Kernel
nagyúr
válasz BigBlackDog #50997 üzenetére
...miért csak a videokártyában talált optimális helyet.
Mert oda termesztették. Egy kis Google-bűvészkedés, és itt látható a technológia:
https://vk.com/wall117807417_179880
Feltöltöm ide is, ha esetleg törlődne a bizonyíték:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
cinemazealot
addikt
válasz BigBlackDog #79632 üzenetére
Ha ki tudod szerelni (feszültségmentesítés után) a szerelvényt a szekrényből, vagy legalább mögé tudsz nézni, akkor láthatod, milyen kapcsolóval van dolgod. Ha a kapcsoló is kiszerelhető a szerelvényből, akkor valószínűleg találni fogsz megfelelő méretű és tulajdonságú helyettesítő poéldányt elektronikai boltban (pl. 1, 2).
Pont ilyen szerelvényt legfeljebb akkor fogsz találni, ha a fürdőszobaszekrény gyártóját megtalálod és ő forgalmaz pont ilyet külön.
-
PROTRON
addikt
Ahogy a kollega írja, feszültség mentesítés után amit a dugaljnál le is ellenőriztél, kiszereled. Maga az egész ki kell tudjon jönni, kezdésnek a középső csavart kell kiszedni.
A kollega által ajánlott 2 bolt közül a Lomex-ban nagyobb valószínűséggel tudnak olyan kapcsolót adni Neked, de hogy az eredetit ki tudod-e szedni roncsolás mentesen jó kérdést. Lehet utána majd melegtakonnyal kell rögzíteni az újat.
Hasonló bolt még a HQ elektronika, az is itt a 13.-ban van, az már a Róbert károly körútnál van. [link][ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
BigBlackDog
veterán
Sikerült a kapcsolót kiszedni, ideiglenesen egy nyomógombbal lett pótolva, de nem igazán pontos a mérete. Erről a billenőkapcsolóról lenne szó;
Egy, kettő, három
Alin már sikerült találnom eléggé hasonlót "T85 switch" néven, de itthoni boltban nem igazán látok ilyet. Mi lenne ennek kapcsolófajtának a tisztességes, magyar elnevezése? -
mancer7151
tag
válasz BigBlackDog #85225 üzenetére
Én bemennék egy üzletbe ahol árulnak tévét/monitort mondjuk euronics és megkérdezném neme fetreng egy jó nagy a raktárban. Abból még szabni is tudsz, marad is Vagy számtechbolt.
-
őstag
Laminált padló alátét habfóliát nézd meg, hogy arra gondolsz e amire én.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
pjen
félisten
A bill nem ér hozzá a kijelzőhöz normál körülmények között. Sima lecsukásnál.
-
macilaci78
nagyúr
válasz BigBlackDog #85231 üzenetére
Thinkpad kijelzőn láttam billentyűzet lenyomatát, a középső három gombsor a szélső gombokat leszámítva tisztán kivehető volt, de a klaviatúra szélén lévő gombok belső oldalai is. Végig a gyári táskájában hordva, munkahelyen dokkolóban használva, míg otthon jellemzően asztalon.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mancer7151
tag
válasz BigBlackDog #85229 üzenetére
Tök jó, érdekes megoldás és a padlófólia se rossz ötlet
Ha kézben viszed pont összenyomod a csuklóddal, mai gépek meg vékonyak mint a papír. Telefon notesztok belső zsebébe se mindegy mit teszel mert nyomja/karcolja az üveget.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz BigBlackDog #85234 üzenetére
-
mancer7151
tag
Ilyen vékonyan elég merevet drága lenne csinálni, biztos van csak én nem láttam. Mondjuk zsanéroknál ugyanez megy igaz a júzer a hülye aki a sarkánál fogja nyitja. Na meg a tápot mindig a tetejére kell pakolni hogy összeüsse-karcolja, alap dolog.
@pjen most ajánlottam acert rokonnak, volt aki leszólta hogy hulladékok, egyrészt mai gépek fele igenis hulladék, amire vigyáznak az viszont bírja is.
-
DeFranco
nagyúr
haha lol pont ezért kerestem pici gumibumszlit lenovora pár hsz-szel alattad. esetleg azt nézd meg.
egyébként fórumtárs aliról rendelt ilyen mikroszálashoz hasonlító, billentyűre teríthető anyagot, most azt használom.
de a végső megoldás a rendes távtartás lenne, egye gugya azt a +1mm vastagságot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FSP Raider RA 750W 80 PLUS SILVER tápegység
- 12V 18A 220W 19.5V 11.8A 230W 12v 300W 12v 400W Tápegységek Egpu - Pico Psu ( mini itx - sfx ) Nas
- Szerver Tápegység Gold / Platinum 750W 1000W 1200W 1600W 2000W Breakout Board Kábel HP DELL 12V
- be Quiet! Dark Rock Pro 4
- Noctua NF-A14 PWM chromax.black.swap (14cm)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest