Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fkenny
senior tag
Sziasztok! Nagy HELP-re lenne szükségem. Eee-pc-m hűtését szeretném modolni és kellene nekem ehhez, 0,5mm vastag és kb 10cmx20cm-es rézlap. +- 10% nem számít! Ha valakinek van eladó darabja, vevő lennék, rá és azonnal utalnék! Várom segítségeteket itt, vagy PÜ-ben! Előre is nagy Üdv. Ádám
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
Tidus
addikt
(#15746) Probber: A nyárig nem marad így, csak egy heti átmeneti megoldás.
(#15747) ViZion: A CPU blokk-nak egy büszke tulaja vagyok limitált Scythe széria Kanadából, ha megunom sem fogom eladni, kipolírozom és beteszem a vitrinbe.
Game egyelőre nincsen mert beleszoktam élni magamat én is, sőt egeret is szoktam cserélni ne hogy kárt csináljak a jobbikban.(#15748) Blabcsi: Eltaláltad, van két lányom, de ők megfontoltak, tudják hogy nem a mikulás hozta.
(#15750) albert8: Mint jeleztem átmeneti volt a dolog. Néhány nap múlva HAF-X-ben fog csücsülni a cucc. A megrendelés még nem ért ide.
Egyébbként muszály volt lecserélnem a CM690-es Cooler Master házamat mert nem fért el benne az XL-ATX-es Giga alaplap,[link],
[link],
[link], -
albert8
veterán
Nem is bántásnak irtam csak ha nekem lenne hát... addig beraknám az egészet a vitrinbe mert nem olcsó egy cucc
Amúgy az Giga gtx 470 vagy465?Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
addikt
Képminőségben lehet, hogy túl is szárnyallak
Nekem bőven elég a konfigom. No meg nem kirakatba való, hanem ide az asztalomra. Minek mutogassam? Nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon rég volt már ilyen klassz gépem. Mindent megtesz a gazdiért
de ez a totyik különben is a gányról szól, nem a 3trémárk eredményekről
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
szemtelen
tag
Sziasztok!
Ez de fasza topik! Ha előbb tudtam volna erről.. Volt gépem aminek a házikója egy kis szék volt szőnyeggel letakarva és a monitor egy videoton tv De jó is volt
Nagy gányos vagyok, már ált. iskolában megmondtam a technika tanárnak én szeretek alkotni de fakezem van. Ork művészeti stílus.
Mivel az igényem megvan a szépre, főleg ott ahol lakom vettem egy (számomra szép) házat a gépemnek Sigma Luna. Szép világítós venti a plexi lapon, és vettem hozzá egy tekergetős alaplapi panel, azt hiszem sharkoon, mindegy a lényeg h kéken világít de manuálisan tekerem a ventit.
Hát megszíttam mert nem illett bele a venti csat.
Megoldottam: levágtam és jó paraszti módszerrel levágtam egy régi 3pineset egy másik ventiről és a kábeleket szépen össze pödörtem és szépen illet az előlapi panelemhez!
Aminek a csodájára járnak az az ha tekerek a panelen.
1.Amit érzek olyan mintha meg akarna rázni nagyon erősen és intenzíven rezeg a panel elzsibbad az ujjam tőle.
2. A venti el kezd nyekeregni majd egy pontnál MEGFORDUL!!! Valóban megfordul.Hogy mik vannak, mi ? Majd le szeretném cserélni ezek a ventiket valami halk szabályozhatóra de még szimatolok milyenek is lennének jók nekem.
Kék vagy fehér ledes, uv érzékeny a lyukak 10cmre vannak egymástól ( az a 10es venti?)
érdekelne tuttok valami jóssat?FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
albert8
veterán
Lool azt hittem zöldség bocs
(#15759) szemtelen:Én még csak:8,9 ,12,14,20,22,24cm es ventikkel találkoztam nem tudom neked honnan van
Egyébként ajánlott a Noctua,Noisblocker,Coolermaster,Colink,Arctic ventillátorokFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
CyberJedi
tag
Sziasztok, HELP NEEDED.
A számítógépházamban szeretném kivágatni az alaplap-tartó fémlemez azon részét, amely a processzor mögötti részét takarja az alaplapnak. Célja: ha olyan hűtőbordát akarok feltenni, amelyhez az alaplap hátára kell szerelni valami tartót, akkor NE kelljen az alaplapot kiszerelni a házból.
A modernebb, drágább házak mind ilyenek. Az enyém nem.
Példák:
Nem kell, hogy tökéletes legyen (sorjázva stb.), csak ki legyen vágva.
Ki tudna Bp-en nekem segíteni, megfizetem, odavinném a gépem, benne van minden a házban és szépen a kb. 1mm-es lemezt ki kéne vágni, úgy hogy mögött ott az alaplap.
Nincs kedvem szétszerelni!
Ha van segítőkész fórumtárs, írjon a jb(kukac)chello(pont)hu-ra vagy hívjon a 06 70 600 5012-n, visszahívom.
Bármilyen tippet szívesen fogadok, megoldások érdekelnek a kivágásra.
Köszi!
(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''
-
Probber
őstag
válasz CyberJedi #15761 üzenetére
Mindenképpen szét kell szedned a gépet, vágásnál a lehulló fémforgácsok zárlatossá tehetik a gépet, plusz elég egy minimális kis hiba is és vége az alaplapodnak.
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
CyberJedi
tag
válasz Probber #15762 üzenetére
Probber: köszi a tippet.
Nem létezik valami hypermodern vágási technika, ami nem igényli a szétszedést?
(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''
-
Probber
őstag
válasz CyberJedi #15763 üzenetére
Nem. "Hipermodern" vágási technika? Lézer vagy vízsugaras vágó. De ezekhez az ipari gépekhez meg pláne szét kell szedni a gépet, sőt a házat is. Nálad ami szóba jöhet az a flexelés vagy multifunkciós barkácsgép, illetve dekopírfűrész fémvágólappal. A kifúrkálást nem ajánlom.
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
CyberJedi
tag
válasz Probber #15764 üzenetére
ok, köszi, megértettem.
tudsz valakit ajánlani BP-en, minél beljebb?
-
Probber
őstag
válasz Probber #15764 üzenetére
"A kifúrkálást nem ajánlom." - Illetve de, mert ez egy gányolós topik!
(#15765) CyberJedi - Sajnos nem. Esetleg hardveraprón nézelődj, ott biztosan találsz ilyen hirdetést.
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
válasz CyberJedi #15761 üzenetére
Ha már a vágáshoz úgy is leszeded a lapot akkor nem mindegy ha csak leszeded és felrakod a procit?
Mivel már ha a lapot is lusta valaki leszedni akkor gondolom nem fogja évente cserélgetni a hűtőt sem
Ne vedd bántásnak a lustaságot- én is az vagyok sokszorFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
albert8
veterán
Nem nagyon pörög a topik
na de én kész lettem ezzel a munkával végre
[link]Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
villamos
őstag
Ez nem saját, de amikor elolvastam, majd lefordultam a székről...
Szétszedés helyett PC ház összerakás a "Szétszedtem project" keretében.
[link]Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
A legolcsóbb kapható házat vette meg, nem tudom mit várt 6 ezer forintért... Mondjuk az eredeti problémát az okozhatja véleményem szerint, hogy valami régi P4 -es Netburst kazánt használ processzor gyanánt. De ez csak tipp.
Az én házam kb 10-be került táp nélkül, van is benne anyag, de hát ez is kong, amúgy egészen halknak mondható. Persze ez a halkság leginkább a benne lévő processzornak köszönhető, amely jelenleg 700MHz -en pörög, így szinte nem is melegszik, és a ventillátorok kis fordulaton tudnak menni...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Byga007
aktív tag
Üdvözlet!
Lassan haladok a házam készítésével, de ma jött meg a plexi az oldalára
Leddel lesz belül megvilágítva de csak azután miután megjön a corsair tápom az meg sajna januárban lesz és akkor a kábelek is el lesznek tüntetve. Az egyik ledet arra ragasztom a másikat a gép tetejére. Két színű lesz kék és zöld.
Vélemény???
[ Szerkesztve ]
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
dewil666
őstag
válasz Byga007 #15775 üzenetére
Szia!
Jól néz ki De ütősebb lett volna ha a ventin is túl ér a plexi. És ebbe építed a ventit De ez csak az én véleményem.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Pista0001
addikt
válasz Byga007 #15775 üzenetére
Szerintem a plexi mérete hibátlan, de leghátra kellett volna tenni mert ott vanak az érdekesebb, látványosabb alkatrészek. Így csak a lemezmeghajtó tartó rész meg a kábelezés egy része fog látszani, azokat meg pont eltüntetni divat mostanában.
dewil666: Borzalmas Használ valamit?
-
dewil666
őstag
válasz Probber #15778 üzenetére
Igen az a hűtő Tegnap lett kész még nem szereltem be, mert rendeltem venti szabályzót és ha az megérkezett akkor azzal együtt szerelem be. Ja most is épített hűtő van benne ha kiszerelem azt is felteszem(kicsit gányabb mint ez ennél használt, mert alapon 40fok és Prime95-nél is 54fok. Remélem kicsit javitani fog ezeken az eredményeken.
[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz shteer #15781 üzenetére
Sajna csak levegővel Gondoltam fagyállóra 50:50 de inkább nem. Így is jól vezetik a hőt. Miközben készült pillanatok alatt átmelegedett az egész.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz albert8 #15783 üzenetére
Jövő hétre ígérték a venti szabályozót( ezt várom mert sok a 12 volt néha ) ha megérkezik azonnal beszerelem a hűtőt is. És akkor írok, teszek fel tesztéredményeket!!
[ Szerkesztve ]
-
jayboss
csendes tag
Üdv mindenkinek! Egy kis segítség kellene!
vagy hát igazából nem is segítség hanem konkrétan ötleteket várnék!
Számítógépembe szeretnék tenni: kék neon csövet,különböző színű led modulokat és az oldalára vagy a tetejére szeretnék tenni 1db 12vagy20cm-es kék házhűtőt!(előző 2gépembe úgy tettem be a házhűtőt hogy egy sima alap oldallapba kivágtam a mintát és becsavaroztam a 12cm-es ventit)
Ötleteket várok: hogyan tudnám én láthatóvá tenni a számítógép belsejében elhelyezett neoncső/led modulokat??? Én először plexi lapra gondoltam,de azt már(még) nem tudom hogyan tudok felrögzíteni egy plexi lapot a számítógép oldalára??! vagy alurácsra gondoltam(amiket autó optikai tuningnál használnak pl: első lökősöknél) de az meg ha jól tudom nem látszik annyira át?!
Légyszi segítsetek!
[ Szerkesztve ]
jayboss! Öntsünk tiszta vizet a pohárba... De ha a pohár nem tiszta?
-
Beretvás
veterán
válasz jayboss #15785 üzenetére
Szia. Hát én plexit raknék minden képpen. A plexit két féleképpen tudod rögziteni:
1.csavarozod
2.ragasztod....
Ha csavarozod akkor nagyon vigyázni kell mert a furáznál könnyen elrepedhet a plexi..
Ha pedig ragasztod "ami a jobb és egyszerübb megoldás" akkor veszel valami univerzális ragasztot és azzal szépen fel birod ragasztani, Én is igy ragasztottam bele az oldallapba a plexit, Vagy pedig szilikonnal. A rács az szerintem nem ojan szép + nem is olyan átlátszo. -
-
jayboss
csendes tag
A Cooler Modding lényege ugyebár az hogy beviszem a hideg szellőt és másik helyen pedig kiszívatom a meleg levegőt!!!
A gépemet moddingolom(ezért is kell a plexi az oldallapba) és az oldalába vettem egy Asus kék ledes 12cm-es Házhűtőt az elejébe pedig terveztem egy Revoltec 8cm-es kék ledes hűtőventit! (úgymond az utolsó két optikai meghajtó reteszhez tenném,a 2db retesz előlapját kivágom és abba becsavarozom)!
Csak az a kérdés hogy hogyan tegyem be a ventiket? hogyan tudom azt meg hogy merre fúj és merre szív a venti? sajnos ahogy odateszem a kezem ,csak a szellőt érzem az irányt nem!
jayboss! Öntsünk tiszta vizet a pohárba... De ha a pohár nem tiszta?
-
dewil666
őstag
válasz jayboss #15790 üzenetére
Tegyél elé egy kis cérnát és látni fogod az irányt!
-
albert8
veterán
válasz jayboss #15790 üzenetére
A cérna is jó megoldás De a ventillátorra rá kelle lenni rakva egy ábrának ami ezt mutatja de ha nincs akkor pedig minden ventillátor ugyan úgy működik tehát arra fújja a levegőt amelyik oldalon vannak a 4 motor támasztók
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Talán nem járok messze ha ide teszem fel a kérdést...
Videókártya ventillátor kezelés - tisztiítás után milyen anyaggal szokás a ventit kicsit megküldeni h szépen, 'zsírozottan', halkan forogjon? Van gépzsírom, olajam, szilikon olajam, de akad itthon kóla és sósav is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs