Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
válasz molnarpeter #15300 üzenetére
Köszi! Te rendeltél már innen? Regisztráltam és amikor küldték a jelszavam azt a gmail spamnak vette... elég kiábrándító
-
molnarpeter
nagyúr
-
Beretvás
veterán
válasz molnarpeter #15302 üzenetére
Tripla x
-
ndavid
tag
Nna, bár annyira nem komputer téma, de köze van (lett) hozzá. A mobiltöltőm USB-sítésére lett igény, h notiról is tudjam tölteni (mert a 3G-s mobilnet Bluetooth-on keresztüli használata eléggé le tudja szívni az telefon akkuját...)
Szóval a töltőt elláttam USB aljzattal (kis trükkel), a kábel végére pedig USB csatit tettem, h bárhol lehessen használni.
(tudom, boltban is kapok talán ilyet, de abban mi a poén? )
Képek itt tekinthetők meg.[ Szerkesztve ]
Don't panic!
-
pc-user
senior tag
válasz SoulReaver #15306 üzenetére
Szeretek én is fából barkácsolgatni ezt-azt...
Szerintem masszív és egyedi megoldás -
Beretvás
veterán
Elkészültem a táp moddingommal: Ugyan egyszer már raktam a táp aljára eggy ventit de nem bizonyult tul hatásosnak ezért ma ugy döntöttem hogy csak eggy rács lessz a táp ajján. Ime a képek:[link]
-
trialboy
tag
Hali srácok!
Kezeim közé jutott egy IPhone utánzat. Érdeklődnék, hogy mit lehet erről a típusról tudni, illetve hol kapok hozzá kijelzőt, ugyanis ehhez 3,2colos kell. Alaplapon ezt találtam még: N89_main_v1.1
Másik érdekesség, hogy az aksiből kijön 2 vezeték, egy pozitív és egy negatív rész, viszont az alaplapon 2 helyen is van pozitív és negatív jel. Ne volt ráforrasztva mikor megkaptam, de mindkét helyen volt már forrasztgatva a panel.
Valakinek ötlete?
-
sirdond
őstag
Sziasztok!
Van valami ötletetek,hogy mivel tudnám halkítani a tápegységet? Egy fsp 400pnf, és bár napközben tényleg,halk este már kissé zavaró a hangja. Esetleg valamilyen tipp,hogy mit kezdjek vele? A benne lévő venti nem csatlakozós, hanem forrasztva, szóval valami másra lennék kíváncsi
üdv,
sirdond -
Dimitryj
aktív tag
válasz sirdond #15318 üzenetére
És nem tudsz forrasztani vagy nem is akarsz? Amúgy meg, ha hangos a venti mire gondoltál?
1-2 dolgot megpróbálhatnál, pl a ventit szét kellene kapni és ha nem sikló csapágyas akkor megpróbálhatod a csapágyakat kicserélni (necces mert nem egyszerű művelet) illetve amit még én szoktam az a csapágy megkenése egy kis műszerolaj és grafitos zsír keverékével.
A ventit még úgy is ki tudod cserélni ha a vezetéket elvágod és a venti csatiját is lekapod, majd összekötöd a pirosat a pirossal a feketét a feketével leszigeteled, a sárgát meg nem kötöd sehova (hacsak nem 3 vezetékes a táp ventije is). -
sirdond
őstag
válasz Dimitryj #15319 üzenetére
nem akarok forrasztani, mert nemrég csapágyas lett a régi ami benne volt és akkor cseréltem 1,5-2 hete ki erre (egy coolink 12cm-es), de ahogy írtam este kissé zavar a hangja
csapágyakat már bezsíroztam,szétszedni nem igazán akarom (meg így hirtelen nem is tudom hogy kell)
ezért nézek valamilyen alternatív megoldás felé, sufnituning, meg ilyenek
-
sirdond
őstag
válasz zalman90 #15324 üzenetére
na ezt nem is tudtam, mindig tanul valami újat az ember
mindenképpen kipróbálom majdés ha ilyenre kialakítanám a lapátokat, mint ezen a noctua ventin? van rá esély,hogy halkabb lesz?
-
sirdond
őstag
válasz PH-User #15326 üzenetére
akkor az felejtős
és ha forrasztok egy ellenállást a ventilátor elé? láttam már néhány helyen gyári ventilátorhoz is egy külön csatlakozón. azzal elvileg csökkenne a fordulatszám, a tápban van beépített hővédelem is, szóval ha bármi gond van, akkor csak kiveszem
valaki próbálkozott már ilyennel?
-
sirdond
őstag
válasz PH-User #15328 üzenetére
nem biztos,hogy egyszerűbb, mert új ventinél is forrasztani kell, és az drágább is (főleg,hogy a cpu hűtőre is új ventilátor kell)
de ha ajánlasz pár típust akkor elgondolkozok rajtaegy fsp 400pnf a táp, a gyári hűtő csapágyas lett, így most egy coolink venti van benne (pontos típust most nem tudok mondani), mivel a tápban a nyák nem csatlakozós, ezért drága ventilátor kizárva
-
PH-User
addikt
válasz sirdond #15329 üzenetére
Legolcsóbb, amit találtam az a: Sharkoon Silent 12cm
Kicsit drágább, de szerintem annyival jobb is CoolerMaster R4-L2S-12Aztán határ felfelé csak a csillagos ég.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
molnarpeter
nagyúr
válasz sirdond #15334 üzenetére
Szerintem arról, hogy a NYÁKtól pár cm-re elvágod a vezetéket, és arra toldod a másik ventit. A poti ventifüggő... Én azt mondom, hogy felforraszthatnál egy csatlakozót a táp NYÁKjára, vennél pl egy noctua ventit, aminek kb akkora a légszállítása, mint az eredetinek, oszt jóvan.
[ Szerkesztve ]
-
sirdond
őstag
válasz molnarpeter #15337 üzenetére
mondjuk ez sem egy rossz ötlet
és ilyen szerelhető csatlakozót hol tudnék venni? -
sirdond
őstag
válasz molnarpeter #15339 üzenetére
köszi a tippet, valszeg ennél a megoldásnál maradok
-
albert8
veterán
válasz molnarpeter #15341 üzenetére
Praktkus megoldások
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
molnarpeter
nagyúr
válasz SoulReaver #15344 üzenetére
Jó lett, grat
Az UV-neon mellé kék vagy piros fénycsövet raknék... 2 db 30 cm-es, egy felül, egy alul.
Alulra a ventik fölé sztem jó lenne egy vékony falap, a ventik felett kilyuggatva, eltakarna pár vezetéket... ha már plexi oldal
A tápot nem rakod be a házba[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz molnarpeter #15345 üzenetére
Köszi!
Igen alul elég csúnyán néznek ki a vezetékek, ez jó megoldásnak tűnik és arra majd rá is tom rakni a neon-t.
Még majd most fogok tápot cserélni benne aminek minden vezetéke harisnyás lesz azt meg majd be tekergetem ilyen uv spirállal.. az is dob rajta kicsit. akkor már nem kell így fel göngyölnöm
-
molnarpeter
nagyúr
válasz SoulReaver #15346 üzenetére
Örülök, hogy jó ötletet adtam Nekem Corsair VX 450-em van, fekete harisnya, hosszú vezetékek... Ajánlom neked is, elég jó
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz molnarpeter #15347 üzenetére
Nekem is olyasmi lesz =)
CORSAIR psu 400CX
Elég lesz.
-
petrovicslas
csendes tag
Sziasztok!
Cooler Master Elite 335-ös házam van. Mi kell ahhoz, hogy a belsejét lefújjam feketére és hogyan kell csinálni, mire kell figyelni? Ha valakinek van tapasztalata megosztaná? Milyen festéket vegyek? -
Dimitryj
aktív tag
válasz molnarpeter #15341 üzenetére
Nem nehéz csak 2 tű vagy egy tű meg egy hegyes csavarhúzó. A lényeg, hogy a fehér biz-basz egy biztosító gyűrű amit ki kell nyitnod és finoman lefeszíteni a lapátkerék tengelyéről.
Én úgy szoktam h ahol el van vágva a gyűrű ott benyúlok először a tővel és szétfeszítem majd betolok a nyílásba egy finom hegyű lapos csavarhúzót, és a gyűrűt szétnyitom kicsit jobban a másik oldalon keletkező résbe bebököm a tűt és a csavarhúzó segítségével lefejtem a gyűrűt.
Csak vigyázz el ne lődd, mert keresheted életed végéig.
Utána márt ki tudod húzni a lapátkereket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- VMware
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest