Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
geprombolo
őstag
A fiaimmal a múltkor nekivágtunk összedobni egy gépet az ő számukra. Nem lesz erős, de azért van hozzá egy P4-es alaplap (Asrock P4 I45E), egy 1500-as P4-es proci, 512 RAM, egy MSI Radeon 9250 passzívban, megtámogatva egy 4 centis propellerrel 5 voltról, meg egy régi CD-író, ami már nem ír, de olvas szépen. DVD meghajtót nem adok nekik . Meg van egy régi P1-es AT-s ház, amit nem sajnálok szétfaragni. Szóval a gép elég lesz a srácoknak, hogy egy régebbi játék elmászkáljon rajta, vagy az infó órán kapott házit elkészítsék.
Hát akkor jöjjön egy néhány kép a készülő gépről:
Ez itt a gép teljesen lecsupaszított váza, balra fenn látható az előlap, meg mindenfele a rumli.
A fiam éppen a hátsó rácsot vagdalja, mert nem passzol a P1-es AT ház az alaplaphoz. Meglepő?
Na, már egy helyen el is van vágva. A kisebbik segít.
Ezután hatalmas minőségi előrelépést jelentett, hogy vettem egy Dremelt. A fiaim ujjongtak, nem kell többé erőből fűrészelni.[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
válasz geprombolo #15802 üzenetére
Itt éppen a bordaleszorító keret füleit nyesi, mert hát originál borda persze nincs, jobb ötlet meg még úgy se.
A gyermek nagy átéléssel nyes. Felül látható a borda, ami majd rákerül a procira.
A borda elrontását én vállaltam.
Mondom elrontását. Mert hogy alacsonyabban vagdaltam, mint ahogy kellett volna, de kipótoltam némi lemezzel a leszorító fül alatt és jó lett. Gááány! Ja, így néz ki a leszorító fül, ami brutális acél volt, szikrázott mint a nyű, amikor vágtuk.
Műszaki rajz a gép oldalán. Ez a minta kerül kivágásra. A nagyobbik gyermek rajzolta! Bezony!
Halad a vagdosás, ilyen szép háza senkinek nem lesz!
A táp főkapcsolóját kivezetjük az előlapra, hogy bármikor kikapcsolhassam a gépet, ha a fiúk "süketek".
Kapcsoló a helyén.
Az alaplapi tálcának elég a fele is, ezért levágjuk a felesleget.
Gány powaaa! Ebben a nézetben bal oldalt alul van a táp bemeneti dugója. Jobb oldalt a nagy lyukon keresztül látható az optikai egység, meg a winyó.
A gép jobban áll, mint a képek mutatják, csak még csinálnom kell egypár fotót. Csak hétvégén dolgozunk rajta és csak akkor, ha minden házi megvan. Meg ha van kedvünk. A beszámolót majd folytatom, amint új képeket töltök fel.
Remélem meg tudjátok nézni a képeket, mert feltöltéskor nem nyilvánosnak adtam meg a mappát, hanem csak az nézheti meg, akinek megvan a link. Márpedig itt megvan, úgyhogy ha minden jó, akkor látjátok majd a képeket. Ha mégsem, akkor szóljatok![ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
ViZion
félisten
válasz geprombolo #15803 üzenetére
Pár képet dobhattál volna anyuka arcáról... nálunk szereléskor az a legjobb
"De Ti is takarítjátok össze!!!" meg ilyesmik, de a közös munka mindíg élmény.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Beretvás
veterán
Nagyon jó.. Hajrá.. Én is elkezdtem egy nagyobb házépitést.. Két régi kis házat akarok egymás tetejére épiteni. Ugy fog kinézni mit egy nagy torony.. Csak kell még egy két "aproság"..
-
albert8
veterán
Jó lessz
célnak ugye megfelel és több nem is kellFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
mmcc02
tag
Szép lesz az!
Valami spec. festése lesz?
Az a procilefogató......szavak nélkül mardtam* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
veterán
Kérdés: Mitől lehet h a bill-emen egy pár gomb ( w,2,caps lock,í,s) nem működik?Meglestem belülről is hátha nedvesség érte vagy vmi zárlat de csontszáraz semmi lerakódás és égés vagy hasonló se látszik.. Ötletek?
Everybody lies.
-
geprombolo
őstag
válasz Pttypang #15809 üzenetére
Grafit? Akkor kapd elő a legpuhább ceruzádat és rajzold újra. Már ha lehet, mert nem tudom, hol van a dolog. Egy próbát mindenképpen megér. Legfeljebb lesz egy gányolt billed.
mmcc02: lesz festés is, amint a srácok összekaparnak annyi ötöst, hogy kiteljen egy festéksprayre. Minden 5-ös, amit a suliban kapnak 100 ft-ot ér nálunk.
A procilefogató tényleg nagyon durva, soha ezelőtt ilyet nem láttam, mindig csak a standard 478-as műanyag leszorító keretet. Ennek még a lyukai is másutt vannak, azért döntöttem úgy, hogy marad. Ugye, milyen szuper lett? Szupergány! Sajnálom, hogy nincs meg az eredeti borda, de akkor hol maradt volna a gányolás öröme?
Majd a ház oldalára még lesznek plexik (5 darab), belülről. Azt tervezem, hogy mindegyikbe teszek ledeket oldalról, amik meg a winyóled által lesznek megvezérelve. Na jó, lesz némi elektronikai machináció is, nem fogok annyi ledet direktbe kötni a winyóledre, mert nem menne.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
ViZion
félisten
válasz geprombolo #15810 üzenetére
"Minden 5-ös, amit a suliban kapnak 100 ft-ot ér nálunk."
Vigyázz ezzel, mert olyanok a tanári fizuk, hogy ők 70 Ft-ért adnak egy ötöst!!!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dewil666
őstag
Na megérkezett a várva várt teszt!!
9 fokkal lett jobb mint az előző. Így 54-55 fok helyett csak 46fok Prime95 teszt alatt.
Szerintem látványos javulás.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Mac!
aktív tag
Sziasztok!
Már több, mint egy napja szívunk egy géppel, és csak nem jutunk előrébb...
Tegnap délutáni bekapcsolásig semmi baja sem volt, de azóta káosz. Bekapcsolásra azt csinálta, hogy felpörgött minden aminek kell, de pár másodperc múlva full leállt (mint ha a konnektorból húzták volna ki), aztán magától újraindult, és ezt végtelen ciklusban. Szétkaptunk egy másik gépet, abból ki a tápot majd bekapcs, és a tünetek megszűntek. Így ma vettünk egy tápot, amivel már nem áll le folyamatosan, de szó szerint se kép se hang... Se boot, se csipogás, de az áramellátás már folyamatos. Most próbáltuk szűkíteni a kört, de egy-két jó tanács ránkférne...
Előre is köszi, aki segít!Szerelés közben felvetődött egy kérdés is bennünk, hogy az alaplap 4 pines csatiból miért van kettő az alaplapon és egyes tápokon meg csak egy??? Milyen esetben van szükség kettőre is mikor elég egy is?
Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.
-
Probber
őstag
Erre ez a megfelelő topik: Azonnali kérdések órája
[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
geprombolo
őstag
Kapj ki mindent az alaplapból, aztán egyenként rakosgasd vissza. Kezdd a procival, aztán a memóriával. Ha van valamiféle alaplapi videó, akkor egyelőre elégedj meg azzal. Több semmi nem kell, ezzel próbáld elindítani. Nem kizárt, hogy valami nem érintkezik rendesen, ezért mindennek az érintkező felületét, meg az aljzatot is, amibe belemegy, vizsgáld át, tisztítsd meg. Ha így se megy, érdemes megpróbálkozni egy BIOS resettel.
Láttam olyan alaplapot, ami elindult úgy is, hogy a 4 tüskés csati nem is volt rádugva, meg olyat is, ami anélkül nem volt hajlandó semmire. Olyannal, amin két ilyen van, még nem találkoztam. Olyat láttam csak, amin van egy 4 pines valahol elszórva, meg a 20+4-es táp. Van néhány variáció, próbálgasd végig.
Van olyan alaplap, ami igényli a már divatja múlt -5 Voltos betáplálást is. Ha a tápod, ami most van rajta, ezt már nem tudja, akkor lehet, hogy ez a baj.
Hirtelen több nem jut eszembe, ha csak az nem, hogy az alaplap típusával, meg a hibával lefuttass egy keresést a guglin. Hátha kidob valamit! Angol tudás előny.
Remélem tudtam segíteni.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
dewil666
őstag
válasz albert8 #15813 üzenetére
Igen elfér. Kissebb mint a másik volt
Ez volt rajta. Na ez brutál gány de nem volt rossz!
955BE hűtő + 2db (945 és 720) hűtő.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Evoli
csendes tag
Az ember mindig tanul valami újat
-
dewil666
őstag
válasz Probber #15824 üzenetére
Lehet igazad van és nem is adom el Tovább kellene fejleszteni? HMMM.. nem is rossz ötlet. Csak félek mi van ha nagyon szuper lesz a teljesítménye és felfigyelnek rám a nagy procihűtővel foglalkozó multik. Nem tudnék választani melyik ajánlatot fogadjam el
És arrol nem is beszélve a olyan jól sikerűl hogy lefagy a proci a gari erre nem hiszem hogy érvényesKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz TESCO-Zsömle #15828 üzenetére
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
geprombolo
őstag
Na, csináltam új képeket a fiaim készülő gépéről, hogy lássátok, miféle is lesz.
Ez a csöpp erősítő fog az alaplapinál több hangot kicsikarni a gépből. Kemény 2x0,5 watt, szóval ellesznek vele a fiúk és minket se fog zavarni.
Itt van a gép szemből (csak tudnám, hogy hova a bánatba fókuszált a gép ). Na, most látható, hogy kicsit rendhagyó az elrendezés. Ebből persze egyenesen következik, hogy az előlap komoly kozmetikán fog átmenni. Amint szereztem méhsejtrácsot. A winyó majd középre kerül, amint megcsináltam a spéci légmentes és rezgésmentes felfüggesztést, hogy a táp a meleg levegőt a winyó aljáról tökéletesen elszippantsa.
Oldalról a gép belseje szép, rendezett hatást kelt. A kép kedvéért bekötöttem a tápot, meg egyebeket, de még sok minden vár a cuccra, mielőtt végleges lesz.
A jövő héten megveszem a ház oldalába a plexit, meg valószínűleg a ledeket is. A fiúk szépen termeltek ötösöket.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
ViZion
félisten
válasz dewil666 #15826 üzenetére
"felfigyelnek rám a nagy procihűtővel foglalkozó multik"
...és egy reggel érted jön a nagy fekete autó...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
mmcc02
tag
válasz geprombolo #15831 üzenetére
A táp a gépház elejében? Vagy ez ilyen "gyorsbillentyű", mint írtad?
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
dewil666
őstag
válasz ViZion #15832 üzenetére
Ez nagyon jó
És 2-3 fekete ruhás fekete napszemüveges fickó becsengetKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ma nekiláttam gépet faragni az egyik régi műholdvevő dobozából.
Mivel nagygép híján most 3-5 vinyó van rákötve arra a lapra ami belemegy, holnap nekiállok a másik műholdvevő dobozába beleapplikálni 4-et, aztán 10:00-tól izzítom a Dremelt és folytatom az egyes számút.
További képek holnap, ha el nem felejtem.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
bandi94
tag
Üdv!
Éppen azon elmélkedtem, a napokban voltam autóbontóban és láttam egy csomó kisebb hűtőt.Arra gondoltam egy akkora hűtő, amekkora elfoglalja a ház oldalát, elég lenne -e egy 65 wattos core2 meg egy 105 wattos ati radeon hd 5770 hűtésére.Végül hosszas elmélkedés után arra jutottam, hogyha egy autó motorját meg tudja hűteni, akkor a cpu-t meg a gpu-t is le tudja.Szerintetek jó lenne?Természetesen vízhűtésre gondoltam.Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
Pista0001
addikt
válasz bandi94 #15837 üzenetére
Bőven elég, csak egy kis lengedező szellőt kell biztosítani neki. Bontott hűtővel vigyázz, sok közülük porózus, az meg nem jó a gépnek. Amit kiszerelve tárolnak azt nem szabad megvenni mert ha már egyszer fagyálló érte és utána szárazon tárolják akkor hamar tönkremegy. Ha találsz olyat ami még benne van az autóban arra is alkudd ki hogy elviszed hűtőshöz lepróbáltatni és ha nem jó akkor vegye vissza.
-
albert8
veterán
válasz geprombolo #15836 üzenetére
ŐŐŐŐŐŐt kérdezd meg régen láttam nála
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Beretvás
veterán
Hali emberek. Elkövettem egy kis videokártya moddingot..Az áldozat egy powercolor 4650 kártya, aminek nagyon nyeszlet a gyári hütöje, na én azt szétdarabolva rászerkesztettem a régi proci hütömet... És nyertem vele vagy 15 fokot, de ami a legjobb hogy most már elégedett vagyok a kinézetével is..
Volt még eggy kis szoba modd is. véleményeket, kritikákat várom.. -
bandi94
tag
válasz Pista0001 #15838 üzenetére
Beforrasztással nem is lenne gond, csak ugye nem mindegy, hogy egy tésztaszűrőt, vagy egy lukat kell befoldozni...mennyire lehet zajos a kocsiba lévő vízhűtés szivattyúja?Jó lenne ha minél több mindent tudnék helyettesíteni a homemade alkatrészekkel, valószínűleg a vizesblokkok is házikészítésűek lesznek...és rendes menetes tömlőbilinccsel huzatom majd meg a tömlőket, nehogy kifolyjon, mert a gép nemhizem hogy túlzottam tudná díjazni az ilyen akciókat...
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
-
dewil666
őstag
válasz Beretvás #15840 üzenetére
Ez igen!! Nagyon egy húron pendülünk a hűtést ílletően
Inkább ki keljen olvasztani a gépet, mint poroltóval oltani
Én is gondoltam hasonlóra a régebbi karimon de a mostanival nincs gond és sajnálnám is.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Pista0001
addikt
válasz bandi94 #15842 üzenetére
Rézhűtőket valóban meg lehet forrasztani, alu hűtőt is meg lehet javítani, de csak akkor ha sérülés éri. Ha elrohad (ami gyakran megesik) akkor azzal már nem lehet mit kezdeni.
Az autó vízpumpájával az a baj hogy csak az autóban használható mert a háza a motorblokkban van kialakítva. Használt pumpákat lehet egész olcsón kapni, nézz körül a hardverapróban..
-
Beretvás
veterán
válasz geprombolo #15843 üzenetére
Alap ha van akkor legyen nagy..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest