Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 08:22:23

LOGOUT.hu

Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8476) HussarF


HussarF
addikt

Sziasztok!

Van egy kis problémám, talán van ilyesmiben tapasztalatotok. A sztori úgy kezdődött, hogy bevállaltam egy 1500 km-es túrát oda vissza Ausztriában, úgy, hogy 5-en ültünk a kocsiban. Mint utólag kiderült, ez nem azért nem volt jó ötlet, mert hátul kényelmetlen volt, annyi embernek (Alfa 147), hanem mert úgy lenyomták a kocsit, hogy hátul 1 centi volt a dob meg a gumi között. Sajnos így már kisebb bukkanókon is felkoppant a lengéscsillapító a véghelyzetig, néha elég csúnyán. Plusz a hátsó kerék is bele-beleért a dobba. Mondjuk ahogy néztem azért nagy kárt nem csinált, mert a filcet súrolta meg kicsit, az oldalán látszott kicsit a súrolásnyom, de szerintem a gumiban lényegében nem tett kárt.
Valami másban azonban igen. Odafelé nem volt különösebb gond, de hazafelé jöttünk, amikor elkezdtem érezni, hogy olyan furán ráz 110 felett, először nem is tudtam, hogy az út vagy a kerék lehet. Aztán csak úgy éreztem, hogy a kerék lesz. Megálltam, meghúztam a kerékcsavarokat, a jobb hátsón egész sokat tudtam fordítani, kb 135 fokot. Azt hittem, hogy kilazult és ez lesz a baj, (nemrég tetettem bele mozgókúpos csavarokat a felnibe). De ahogy elindultam és felgyorsultam, megmaradt a rázás.
Ezt szeretném kérdezni, hogy ez szerintetek mi lehet? Még abban sem vagyok biztos, hogy honnan jött, de szerintem a hátsó kerekektől (vagy legalább az egyiktől). Ha elértem a 110-et, akkor így elkezdett rázni, mint a hülye, azonnal vissza is lassítottam, ki ne essen a kerék alólam. Úgy éreztem, hogy oldalra ráz, mintha tényleg nem lenne meghúzva rajta a csavar és el tudna mozdulni oldalra. Holnap viszem futóműveshez, csak ilyen előzetes véleményre lennék kíváncsi, hogy ezek alapján valakinek van-e valami tippe vagy tapasztalt-e már hasonlót?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.