Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dirtyz
őstag
válasz
GumisPeter #2047 üzenetére
2008-as Mazda 6-os, gyárilag 16"-, 17"- és 18"-os felnikkel is szerelik. A 16"-os jóval barátibb árú, mint a nagyobb...
Amit utána írtam 205/60R16? Nem pont váltóméret, 2% fölött van egy kicsivel... -
Spidee
senior tag
Sziasztok!
5-s Golf-ra szeretnénk Téli gumit venni.
Nyári gumi: 205/55 R16Milyen méreteket lehet rá venni téli gumiban?
A súly index-nek mekkorának kell lennie legalább egy 5-s Golf-hoz?Válaszokat előre is köszönjük!
-
Dirtyz
őstag
válasz
GumisPeter #2045 üzenetére
A féktől elfér a 16"-os felni, akkor mit ajánlasz, legyen 205/55R16 vagy 205/60R16?
-
Dirtyz
őstag
válasz
GumisPeter #2043 üzenetére
Szia!
215/50 R 17 helyett téliguminak felrakhatok 195/60 R 16-ot? Azt tudom, hogy váltóméretek, de nem nagy az a 2cm ugrás?
Esetleg egy-két árat tudnál írni..?Köszi!
-
Versus82
aktív tag
válasz
GumisPeter #2041 üzenetére
gumisok álma videó
így kell egy imprecát használni. nem 120-al az autópályán mert úgy keveset eszik, óvatosan nehogy karc legyen rajta, hajógyárin büffögtetni mert de menő , nem keresztbe vágni mert elfogy róla a drága gumi, katalógus adatokat mesélni a haveroknak hogy ezt meg ezt tudja (tudná...)
-
GumisPeter
senior tag
Ez az amitől ma elmúlt a fejfájásom!
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Charlie Gordon #2039 üzenetére
Szia.
155/70r13 téli
Pirelli Snowcontrol 10100-
Falken HS 435 9800-
Pirelli Winter Carwing 9400-
Kleber Krisalp3 8900-
Good Year UG7 9900-Üdv
-
Charlie Gordon
aktív tag
válasz
GumisPeter #2035 üzenetére
Szia !
Suzuki Swift 1.3-ra (155/70 R13 ) milyen téligumit ajánlanál ?
Üdv.
-
-Nemtom-
őstag
hi, ezek közül melyiket érdemesebb megvenni?
DEBICA Frigo 2
Kormoran SNOWPRO B2
Sportiva Snow Win -
_seth_
veterán
Innen melyiket ajánlott megvenni?
15e/ darab a plafon de ha valamelyik 16e/darab áron sokkal jobb akkor azt már nem sajnálom rá... ezeket a gumikat helyben meg is tudnám venni és fel is raknák az autóra...
-
GumisPeter
senior tag
Szeva
E3A Michelin már kifutó, csakúgy mint az XT/XH/XV sorozat....
Ezért annyi, amennyi.
Jelenleg ebben a szegmensben az Energy Saver a futó mintázat.
Ha most veszel E3A/E3B gumikból, lehet sose kapsz hozzá pótlást, ami egy defekt esetén elég kellemetlen lehet....
Esőben amúgy nem volt erős az E3A, ellenben az Saver rendben van. -
csibor
addikt
Használ valaki MICHELIN Energy E3A gumit?Az érdekelne nedves úton menyire tapad,mert tesztek szerint nem az erőssége.Az elődje az XH1 ezért nem jött be,Viszont amennyiért adják verhetetlen árban.
-
zfarkas
senior tag
válasz
GumisPeter #2009 üzenetére
Szia Péter!
Köszönöm még egyszer a gumikat! Remélem minél később kell felrakatnom őket
Üdv,Zoli
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Winner_hun #2030 üzenetére
A gumi gyártása során alkalmaznak sokféle segédanyagot.
Az egyik ilyen a leválasztó folyadék, aminek a vulkanizálás során van jelentősége.Ezzel kenik be a vulkanizáló formát, hogy a gumi ne tapadjon/süljön bele.
Aztán ha jobban megnézel egy új gumit, vannak rajta kis "szőrök".Ez is normális és ennek is le kell kopni, ahogyan a felületnek is be kell érdesednie a tökéletes tapadáshoz.
Ehhez kell kb 400 km, átlagos autózással.
Subi STI-vel ezt kb 1 perc alatt el lehet intézni. -
Winner_hun
félisten
válasz
GumisPeter #2021 üzenetére
Mi ez a gumi bekopása?
-
DeadMeat
nagyúr
-
Notes
senior tag
válasz
GumisPeter #2026 üzenetére
H-s [link] , de azért köszönöm az ajánlatot, ha esetleg aktuális a dolog szólok.
-
GumisPeter
senior tag
-
Notes
senior tag
válasz
GumisPeter #2023 üzenetére
"és az ára is eléggé nyomott" Azért egy kis nyomást még el tudnék képzelni rajta. Az első hely ahol megnéztem 21.990.-ért adja.
8 darabnál van kedvezmény? DOT szám? -
Notes
senior tag
205/55 R16 téli gumit keresek. Dunlop, Goodyear, Pirelli. Esetleg ha van jelentősen olcsóbban Semperit vagy hasonló középkategória.
-
GumisPeter
senior tag
Szia.
Én se tudok főzni, inkább kérdezek...
Gumiméret infó rendben van, Ésszerűbb a 14est venni, mivel ahhoz nem kell felni és aszfalton, városi használat mellett stabilabb is vele a gépsárkány.
Norautoról sokat nem tudok...
A Michelin jó választás, talán a legjobb a méretben.
Nálam ez szerelve 14900-/db.Ami a nők "kapásból hűlyének nézését" illeti, szerintem ilyen szervíz nincs is.
A nőket tisztelni kell, különben nem kapunk vacsorát!Most még meleg van a téliguminak, de reggel és este amikor általában megy dolgozni/haza az ember lánya, már 7-10'C van, és ugyi csodák sincsenek, 1-2 héten belűl nov közepe van, várható már a hideg.
Most nem állsz órákat a gumisnál, de ha beesik a tél, tuti fogsz.Az új gumi kb 3-400 km alatt kopik be, ezt sem árt bekalkulálni!
Remélem segítettem...
-
Integra
titán
válasz
Versus82 #2019 üzenetére
nem szokott, meg hülyeség is ez a megelőz a kereked dolog.
ha nem vered szét az autód, akkor a kerekek sem deformálódnak. akkor mit akarsz újra centíroztatni? tök feleslegesen. egyébként meg ha gond lenne a felnivel, mert megütöd, akkor úgyis vinni kell és akkor úgyis újracentírozzák javításkor és amúgy is, azt érzed, hogy valami nem stimmel.
de mondom, 8 év alatt soha nem volt egyetlennel sem gond egyetlen autón sem. -
Integra
titán
válasz
DeadMeat #2015 üzenetére
mindent a homasitában vettem, az volt közel, az üllői úton, az olajos emelőn is amit a gumisok is használnak, ott a tüv matrica, és 3 tonnát megemel, vagy 2.5-et, szóval teljesen jó személyautóhoz. 6-7e ft lehetett, a nyomaték kulcs is asszem úgy 6e ft volt, szép nagy darab, jó kézbe venni, nem nyeklő vacak.
4 autó kerékcseréjénél már megéri bevásárolni és nem 4x y időt ott szobrozni.
otthon megtudom nézni a márkáját az emelőnek meg a kulcsnak ha érdekel -
-
Awalon
csendes tag
Sziasztok
Na ezért szeretem ph-t, mindenről találok topikot.
Segítséget kérnék én is, mint tapasztalatlan autó tulajdonos első téli szezonja előttHogy nő vagyok azt már ne is említsük...
Autókám egy 2002-es Toyota Yaris 1.0 vvti, 175/65R14 nyári gumikkal. Ha jól tudom 155/80R13 a gyári méret, de szeretnék téliből is olyat mint a mostani (ha csak le nem beszéltek.)
Néztem Michelin Alpin a3-at, jó választás lenne? Főleg városban járkálok munkába. Nem vagyok gyakorlatlan vezető, de azért valami jobb fajta gumi nem ártana.Arra van ötletetek esetleg hol érdemes feltetetni? Valami olyan szervíz, ahol meglátva hogy nő vagyok és fiatal nem próbálnak meg kapásból hülyének is nézni...
Láttam norauto-nál akciósban pont azt a michelin gumit ami nekem kellene, ráadásul óccsó szereléssel, róluk van valami tapasztalat?Még egy kérdés (bocs hogy ilyen sok és zavarom itt a társalgást). Érdemes már feltetetnem télit? Nem értek ehhez, jobb ha kicsit koptatom, megszokom a nagy hidegek előtt?
Köszi előre is az okosítást
-
zfarkas
senior tag
válasz
GumisPeter #2009 üzenetére
Jó lesz! Holnap reggel hívlak.
Üdv,Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest