Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-cobra-
aktív tag
AutoBild részletes négyévszakos teszt.
GY, Hankook, Vredi hozta a papírformát. Az új Kleber elég jó lett (figyelembe véve a hazai árát, elég BB szvsz), CC2-t kicsit lehúzták az ár-érték miatt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Real_Necro #54044 üzenetére
Jo dontes, nagyon korrekt gumi.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
téli gumit keresek az autómra, viszont ezen a téren nem vagyok otthon, mi lenne egyáltalán a megfelelő méret és típus.
Eddig egy Continental 205/55R16 H TS 850 volt acélfelnire szerelve, így ebből kiindulva a [Continental WINTERCONTACT TS 870 M+S 3PMSF 205/55 R16 91H téli gumi] néztem ki.
Az oldalon viszont van ez a típus drágábban is [link] és [link] de különbséget én laikusként nem látok közöttük.
Illetve az ADAC tesztben most 215/60R16-osok vannak. Miért? Lehet hogy az kellene nekem is? (darabonként 20k-val drágábbak, ahogy néztem)
Ez ajánlott, megfelelő lenne (az első legolcsóbb)?
Autó - 2010.decemberi Honda Civic 1.8 5D
Köszi! -
Real_Necro
veterán
Összesen.
Közben felrakattam a WS5-öt. Hirtelen kellett döntenem. Remélem jó lesz.
-
athomi
veterán
válasz
Real_Necro #54042 üzenetére
"~20k km-t megyek évente."
Összesen vagy csak külön a télin?
-
Real_Necro
veterán
Jó reggelt!
Elugrottam ma felrakatni a téli papucsokat, erre kicsomagolásnál szembesítettek vele, hogy a TS 860-ból kettő teljesen elfogyott. 3 szezont bírtak. A másik kettő még szép állapotban van, 1-2 szezont kibírna, de most már csak 870et tudnék felrakatni, felemást meg nem szeretnék.
16"-ban Pirellit, Goodyeart és Dunlop-ot ajánlottak.
Dunlop most jó választás?
Kombi 2.0 Mondeora megy fel. ~20k km-t megyek évente.
Köszönöm
-
mikrofon
veterán
válasz
szabonagyur #54032 üzenetére
Én is most szembesültem vele hogy a gumi egyik oldalán van csak rajta a DOT szám gyártási hetet és évet jelölő része....
Ez igen szívás ha olyanok a gumik amiken a forgás irány adott, mert akkor csak az egyik oldalon lévő kerekeken fog látszani.... -
slett27
addikt
Thx. A régin 4813 van. Így minden nap ajándék.
Majd 10 éves gumi.
-
slett27
addikt
válasz
szabonagyur #54032 üzenetére
Rendben, be van "hányva" a kocsiba. Meglesem.
-
slett27
addikt
DOT 023 3MD828 - ebből hogy állapítom meg a gyártási időt ? Új gumi, csak azt akarom ellenőrizni mennyire új ? Mennyit állt. 2022 van. Visszaküldhetem ha mondjuk 2018-as ?
-
zsuha
aktív tag
Sziasztok, Ford Focus hatchbackhez keresek 4 évszakos gumit, évente kb 8e km-re (város, és leginkább sok autópálya/autóút), átlagos felhasználás, általánosan minden évszakban.
195/65 R15 méretben.
Kérdésem csak annyi lenne, hogy a Vredestein QuaTrac jobban ajánlott ebben a méretben is, mint a Nexen? Most kb egy árban vannak, 24e vs 22e ft/db.
Előny ha halkabb.Köszönöm!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SpaceKombajn #54025 üzenetére
Igen.
SC az mar inkabb az extra sportos kategoria.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SpaceKombajn #54023 üzenetére
Mert abban a meretben ia 3 kategorias lett a palettajuk. A PC a sportos, az UC a turagumi es az EC meg az eco gumi.
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
rbalint88 #54015 üzenetére
Akkor nem "köll" az ultra, ha rosszabb mint a PC5 (sajnos a bal első szálszakadásos lett).
és nem a legjobbkor mert ugye minden kétszeres csillárdba kerül kb 1-2 éve.Ja, de akkor miért létezik az ECO 6, témyleg minek lett ez az ultra legyártva, ha csak a kettő közé pozicionálták
-
Firstaye
tag
válasz
slett27 #54016 üzenetére
Az nem egy 207-.es? Wheelsize szerint 185/65 r15 a rá való méret.
Én biztos azzal használnám szívó benzines nyomatékszegény motoroknál még jobban kijön a különbség.
Ekkora váltásnál már a felni szélességben is lehet különbség, így az is rátesz a + súlyra, bár pözsóék nem spórolnak a felni szélességeken kisebb méretekben sem -
rbalint88
addikt
válasz
slett27 #54016 üzenetére
190 lo es 400 Nm mellett is meg lehetett erezni egy 15-16” valtast es 180 lo es 280 Nm mellett meg hangsulyosabb egy 16-17” valtas. Es ez csak alu-alu, gyari mind, egy acelfelni az igazi revelacio
Visszafogja a nagyobb kerek a gyorsulast, lassulast, ront a rugozasi komforton, noveli kicsit a fogyasztast, hamarabb tonkreteszi a futomuvet, DE kanyarban jobban tapad es hat egyertelmuen jobb ranezni.es azert az igen sokat szamit
-
rbalint88
addikt
válasz
SpaceKombajn #54013 üzenetére
Sztem nagyon leegyszerusitve ez egy kicsit ecocontact iranyba eltolt premiumcontact a kisebb meretekre.
Ugye kis meretekben nincs sportcontact, a premiumcontact viszont tapadosra van megcsinalva, ezert kopik. Szerintem ez az ultracontact lesz az, amilyennek a premiumcontactot pozicionaljak a marketinganyagokban -
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
SpaceKombajn #54013 üzenetére
A neve ultracontact de mégse kopik annyira (persze a conti oldalán levő leírás szerint) mint a premiumcontact 5, érdekes (megtévesztő) elnevezés.
-
SpaceKombajn
aktív tag
A continental ultracontact (ebből van 16"-os is) az a premiumcontact és sportcontact összegyúrásából keletkezett vagy a PC5 helyett van (látom van PC7 és SC7 is, ezekből nincs 16") vagy hova lehet elhelyezni?
PC5-hoz képest milyen lehet (még gyorsabban kopik)?
-
hcs57
addikt
Nemrég itt indítottam azzal, hogy milyen a 4-5 éves 4 évszakos gumi állapota... nos ez úgy tűnik, hogy minden gyártó esetén hasonló.
Kb ennyi évvel ezelőtt nézegettem a gumikat, akkor a CC+ tűnt a legjobbnak, amit az még külön alátámasztott, hogy inkább nyári igénybevétel van, mint téli. Mostanában szinte nincs is hó, csak hideg az út.
Ma is hasonló lenne a helyzet, úgy néz ki a CC2 a legbiztonságosabb. A méret 195/65/r15.
Szerintetek? -
válasz
Firstaye #54009 üzenetére
Gumiabroncs.hu, gumiabroncsfelni.hu, gpgumiszeged.hu. Ez mind egy cég, első kettőnél van logisztikai költség, ha ott is veszed át az abroncsokat, de erre azért érdemes rákérdezni. Én náluk szereltetek amúgy.
Nekem is 215/50 R17 van a Focusomon, örülök, hogy most nem kell vegyek arra is gumit.Hankook Ventus Prime 3 garnitúrát vettem alig használtan 65K-ért és nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
Firstaye
tag
válasz
FRENK1988 #54004 üzenetére
Goodyear budget márkája a Debica is meg a Sava, ugyan az a két gumi kb. Ritkán tesztelik őket [link], de akkor árukhoz képest nem teljesítenek rosszul. Kopásállóságban nem a legjobbak, de ekkora éves futásra bőven megfelelnek.
Ahogy nézem a semperitből 30e-ért csak 1 db van, akkor az valami beragadt "dot-os" készlet lehet, így ki is esik sajnos, pedig az jó ajánlat lett volna (continental másod vonal).
A linkelt tesztre visszatérve, az alapján a Kumho Ecsta HS52 és Falken Ziex ZE-310 (falken szintén GY csoport, de inkább 2. vonal) is szóba jöhet kicsivel drágábban, bár mivel más méret, így lehet totál más eredmények jöttek volna ki a te, ritkább méretedben. Van még Hankook Ventus Prime 4, de az már 40e, tesztek alapján nem rossz gumi.Nem nagyon ismerem ezt a webshopot sem, de ezeknek a gumis oldalaknak a nagy részé arról szól, hogy rálátnak a nagykerek készleteire, rádobnak az árra pár százalékot, majd csomagküldővel elküldik neked, bár ők pont kivételek, mert van rendes telephelyük
Ha szeged környéki vagy, akkor jó lehet, ha bp, akkor már más a matek.Családi csapatszállító esetében a gyerekek biztonsága miatt fontos a tapadás, e szálat megpengetve szerintem megérvelhető a jobb gumi.
-
FRENK1988
veterán
válasz
Firstaye #54002 üzenetére
Csaladi csapatszallito (2008as Grand Picasso) minden pozitiv es negativ hasznalatával. Azért mertem a Laufennt kerdezni, mert eddig 16" nyariban ez volt (igy vettem uj 2020as gumikkal) nem ereztem hatranyat.
Ez a Sava kicsit idegen (nem ismerem/fater ladas idejéből a Rosava miatt berogződott) de ha ti ezt mondjatok, hogy jo gumikat keszit akkor hajlok ra. Kb 15-17 ezret megyunk a kocsival (van ceges az en szaladgálásomra) de a gumis mondta hogy ha tudom most vegyek nyarit mert tuti hogy dragább lesz.
Igen egzotikus meret igy az ara is eros. De nem akarom egy jo szett arat a kocsi hasznalati ertekevel osszemerni
A gumiabroncs.hu-n kb egy arban van. Onnan szabad rendelni? -
gigaherz
tag
válasz
gigaherz #52584 üzenetére
A három repedt felni megérkezett a javításról, a véleményetek érdekelne igazából, hogy ezzel érdemes lehet még foglalkozni? Szerintem a hegesztést kicsit szebben el lehetett volna dolgozni, de amúgy alapvetően jónak tűnik. Én nem kívánok már vele ennél több időt eltölteni. :)
Képek az albumban.
-
Firstaye
tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FRENK1988 #54000 üzenetére
Automax az oké.
Nem, inkább ez: Sava
Intensa UHP 2
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest