Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
Megnézném az összefoglalóban a felni adatbázisban, hogy milyen szélességű felni mehet az autóra, aztán az paraméterekben ET számban hogy passzol? A gyárinál szélesebb feninél nagyobbnak kell lenni az ET számnak, hogy a kerékcsapágyat ne nagyon terhelje. Általában a gyári kerékméretnél 1/2- 1coll-al szélesebb felni el szokott férni, de ugye a puding próbája az evés.
Önmagában a feni szélessége az ET szám nélkül nem információ.
Milyen a gyári felni mérete?
Milyen méretű felnit szeretnél feltenni?
Szélesség, magasság, ET, középfurat? -
Ti mit csinálnátok?
Adott 4 új felni, 4 új gumi.
A gyári mérettől van eltérés felni tekintetében, mert elöl is és hátul is szélesebb. Elöl 0,5J hátul 1J (ennél szélesebbekkel is járnak)Helyi bevált szakihoz vigyem, ahol ott tudok lenni a felrakás közben végig, viszont nincs futómű beállítás, amit mindenképp szeretnék, majd ha fent van, vigyem futóműbeállításra, a legkevesebb közlekedéssel. Itt van előny, hogy egyből tudom nézni, hogy tényleg rendesen elfér...
Vagy vigyem egy nagyobb szervizbe, ahol már voltam futómű állításon és bízzam oda az egészet. Ott nem lehet viszont ott lenni a szerelés közben.
-
FRENK1988
veterán
Automaxtol szabad venni gumit?
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Még a múltkor keresgéltem új Yaris-ra alufelnit, de ami tetszene az elég horror áron van, és arra jutottam hogy nekem annyit nem ér meg. Így inkább veszek 4 új acélfelnit a nyári gumiszettre aztán kész.
Automax-nál találtam nagyon jó áron, ami talán túl jó is(?). 11 990 ft lenne a következő méretű felni5Jx15 4x100 54 ET39
Szerintetek megvehetem nyugodtan, vagy márka terén tökmindegy hogy milyen acélfelnit és honnan veszek?
-
rbalint88
addikt
válasz
t.kristof #24036 üzenetére
A bolt jo, tobben tobb gumit vettunk toluk, emlekeim szerint mindenki elegedett volt veluk (en negy szettet vettem, mindegyikkel rendben voltak a dolgok).
Az egyik egy vp3 volt pont ebben a meretben. Sportos vezetesi stilushoz, hirtelen kormanyzashoz nem ajanlom. Tapad, de bizonytalan az erzet a puha oldalfal miatt. Inkabb dunlop vagy cinturato p7, azt szerettem az a4-edhez igen kozeli rokon passat b5.5-on -
t.kristof
senior tag
válasz
molnarpeter #24033 üzenetére
Köszi, előző autómon (e36) hátulra is ilyen gumit vettem, igaz 225 méretben, de úgy éreztem hogy jól tapad, mondjuk rá fél évvel eladtam az autót, így hosszútávon nem tudom milyen lehetne. Azért megkérdezem, hogy más márkából mi jöhetne szóba?
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Audi A4 B6 1.9 pdtdi avantra szeretnék nyári gumikat venni, 205/55 r16 méretben. Szeretek dinamikusan vezetni, de azért az ésszerűség határain belül. Első körben a Hankook ventus prime 3-at néztem, de ha van ettől jobb, mondjuk úgy max 20k/db áron, akkor ne tartsátok magatokban. Előre is köszönöm! -
rbalint88
addikt
biztos lehet hozzá kapni bmw logós felnikupakot, ha a gyári nem passzolna bele
(bár adott típusra általában egyféle méretű kupakkal megy az összes gyári felni)
alapvetően csak azzal szívhatod meg, hogy ha elmész a hobbiautóval és télies körülmények lesznek váratlanul nap közben. meg a mostanában jellemző nyálkán nagyot lehet esni nyárival
-
Kifutottam, bocs.
Illetve ha felteszem a következő 1-2 hétben a nyári gumikat, annak van bármi jelentősége? (második autó, úgyhogy ha szar az idő úgy se megyek vele)(#24018) rbalint88
Akkor ki kell szednem a gyári kupakot és rápróbálni, szeretném meghagyni a gyári felnikupakot. Mérőszalaggal lemértem, a külső átmérő stimmel. -
A felnikupak mérete az agyméret függő ugye, nem felni méret és típus függvénye?
-
-
-
-
-
Mennyire számít a felnicsavar? Sima vagy alátétes. Lemez és aluhoz mindenképp másik csavarszett kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest