Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Ahogy látszik, a Ford is magasabb guminyomást ajánl magasabb sebességhez.
Ezen kívül a gumitól is nagyban függhet az optimális guminyomás, van olyan gyártó, ami külön megadja az optimális guminyomást a gumijaihoz, ami persze eltérhet az autógyártó ajánlásától.
Nekem ez a sokadig kocsim, a sokadik conti gumival, eddigi tapasztalataim alapján a conti jobban viselkedik, ha az autó gyártó ajánlásához képest egy kicsit túl van fújva. Alapesetben nekem 2,2 - 2,1 bart ajánl a gyártó, ehelyett 2,5 körül fújom, amivel legalább nem tűnik laposnak a gumi (Conti TS850).
A gumi teljesen egyenletesen kopik, illetve a komfort is teljesen jó, egyszer kellett vész fékeznem eddig, nagyon jó fékutat produkált így.
Ahogy viszont a gyártói ajánlásnál is látszik, nem szentségtörés feljebb fújni a gumit, nagy terhelésnél és / vagy nagy sebességnél hátulra 2,8 bart is ír. -
norrberth
addikt
Akkor drága barátom ajánlom figyelmedbe ezt a videót 35:20 tól! meg a többieknek is Gyáróriások michelin Nézd meg mi történik ha éppen kellő nyomás van az abroncsokba, és ha túlfújják...
-
válasz
szőröscica #7442 üzenetére
Az okos mérnökök (is) tudják, hogy nagy tempóhoz magasabb keréknyomás dukál. Most csak egy Fordos táblát találtam, de volt olyan Opelem, aminek a tanksapkafedelén is külön megadták a nagy tempóhoz (talán ott is 160 vagy 180 kmh volt) előírt magasabb nyomást.
A kisebb gördülési ellenállás miatt kevésbé melegszik így.Mindig túlfújom 0,2-0,3 barral, így is egyenletesen kopik a gumi.
-
szőröscica
addikt
Pályán mi a reteknek tulfujni? Ott melegszenek fel a legjobban, minek meg inkqbb csökkenteni a tapadó felületet? Gyári értékre kell tenni, okos mernokok dolgoznak ott...
-
lacy86
addikt
Koszi sracok!
-
ANDROID???
addikt
Épp most megy az NGC-n a gyáróriások, gumiabroncs gyártás. Nem egyszerű, ahogy a gumikat megnyúzzák (tesztelik)..
Amiket ott kibír, az úton is tutinak kell lennie.
-
norrberth
addikt
Nekem 2.0 Bar van elől hátul! Nekem meg pont fordítva csúszkált jobban, ha több volt benne. főleg jeges úton!
Itt kérdezzétek meg! én is megkérdeztem annó
K Norbert:
2013. december 30., 15:37Tisztelt Gumibiznisz!
Szeretném megkérdezni hogy a VW Golf IV esemhez mekkora az előírt megfelelő gumi nyomás?
Vw Golf IV 5 ajtós. 2002.
16.16V BCB.Van itthon 2 keréknyomás mérőm is, de nem valami pontosak 0.3Bar eltérés van köztük, a kutak pontatlanok, és nem mindegy hogy 2.2 vagy 2.5Barral járok.. Olvastam a cikk végén a Vogel keréknyomás mérőről, ez mennyire pontos? Hasonlították már össze az Önök által használt keréknyomásmérőkhöz?
Gumiméretek
Téli 195/65R15 91T
Nyári 225/45R17 91YVálaszukat előre is köszönöm.
Norbert, a gyár által megadott értékek minkét méretnél: elöl-hátul 1,9 bar, terhelten elöl 2,1 bar, hátul 2,6 bar. (Normál terhelésnél én 1,9-nél egy kicsit többet tennék bele, o,1-o,2 barral meg lehet emelni.)
[link]Aztán megvettem ezt!! [link] NAGYON pontosan mér!! Véleményekhez is írtam!
-
Qru
MODERÁTOR
Az kicsit merésznek tűnik azért...
Nálam a "b" járgányon BS Potenza van, vizen az nagyon jó még most is, a száraz tapadása már nem az igazi (koros már a gumi) de még elmegy kategória bőven.
mod:
ANDROID: Conti SC volt az "a" járgányon, nagyon tapadt de elég gyorsan, 3 szezon alatt elkopott sajnos (igaz kapta is az ívet rendesen).
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID??? #7434 üzenetére
jah, pc5 volt a suzukin.
-
lacy86
addikt
Kovetkezo honap elejen vennek uj nyari szettet! ( 185/60 R15 )
Tapasztalat szempontjabol melyik a "jobb"?!michelin , hankook , continental
-
TaaT
nagyúr
Lehet én is ránézek a télikre (szintén 205/55r16) mennyi van bennük.
-
Kornel
veterán
ma este +3 fok körül elég jól teljesített a ts850.
kicsit elbambultam, és majdnem belementem vagy 50-el az előttem lévő fékező, azaz már álló sorba.
nyomtam egy satut, abs csak kicsit dolgozott, de akkorát lassult a kocsi, hogy asszony meg se bírt szólalni mellettem. mondjuk még hely is maradt a két kocsi között -
gabor9991
őstag
195/65 r15 méretben dunlop bluresponse gumik dot 3714 15390-ért jó vételnek számítanak?
-
Nem igazán értem mire gondolsz
Most rakok össze konkrétan egy zsír új futóművet a kocsi alá, 4 új gátló, eibach pro kit (csak a rugók kerültek 50k-ba) elöl kicseréltetek mindent ami szar (gömbfej stb.), korrekt futómű lesz, egy minimális ültetéssel. 3 cm szerintem esztétikus, kanyarstabilitásban is hozhat egy keveset és nem fogja taccsra vágni a futóművet. Mellesleg kicsit többe fáj mint 100k, mivel minden új, minőségi alkatrészekre lesz cserélve.
Használt felnit kb. 100k környékén akarok venni és tudom, hogy hozzá a gumi még egy 100-as. Tisztában vagyok az árakkal
Accord majd egyetem után, ha lesz egy jövedelmezőbb állásom. Addig szeretném kihozni ebből az autóból a legtöbbet.
TaaT nem gondoltam, hogy azonos méretű gumik között is ekkora különbségek vannak
-
Kornel
veterán
Ugylatom nalad is bekoszont a hondas boyraceres korszak.
Szerinted szamold ki mennyit akarsz kolteni egy jo es konnyj felnire, hozza egy jo gumira, ez tippre 200+k huf, plusz az ultetes is 100k, ha nem gagyi cuccot raksz bele.
inkabb rakd felr, es ha osszejon csereld le egy accordra, ha mar megferozott a funyiromotorok zaja a hondakkal -
Először is köszi mindenkinek a tippeket
TaaT megpróbálok majd gumi nélkül felnit venni, úgy is új gumikat akarok és ha nincs a felnin gumi akkor talán könnyebb kiszúrni a hibáit. Görgőztetni mikor kell egy felnit?
LógaGéza 195/50 R16 lesz 205/50 R16 helyett, elvileg belefér a tűréshatárba
kornelka 1.4 90le, de nem aggódom emiatt.
1) 195/50 lesz fent, most 185 széles van mint gyári méret
2) Gyári sport 1.4 3 ajtós ha jól emlékszem még 17"-al is jött ki (az is 90le csak optikai tuning), de 16"-al 100%
3) A lakóhelyemen van egy srác ugyan ilyen autóval (sedan 1.4, teljesen olyan mint az enyém), beszéltem vele pár szót, neki nyáron 17" van télen pedig 16". Nem fogja vissza neki az autót, ültem mellette, nem érezhető az általad mondott teljesítmény visszaesés. Még a fogyasztása is hasonló mint az enyém (3-5 dl-el több)
4) CRX-en is rákérdeztem és 7g sedanosok 16"-t javasoltak
5) Az autószerelőm is rábólintott (Imi), azt mondta 16" még mehet, 17-et már inkább ne
+1) 1.3 régiswiftek is szaladgálnak 16"-al a maguk 68le-jévelSzóval a 16"-tól nem fosok hogy baj lesz.
Ja és -3cm-t is bele kell kalkulálni a buliba!
-
Kornel
veterán
Hidd el 1.4-es motorral van...
Elottem mondta kollega, hogy nem is adtak ki gyarilag azzal.
A kulcsszo a rugozatlan tomeg, en mar tapasztaltam meg egy jo nehez 15-os felnivel 1.2-es funyiromotorral
Ha 16-ost akar, akkor vegyen ra egy speedline-t vagy egy oz superturismo-t, stb.
De gondolom nem erre az arkategoriara gondolt. -
Kornel
veterán
Hanyas motor van a civicedbe?
1.4? Akkor felejtsd el a 16-os felnit, mert annak sulya is van, joval tobb, mint a gyari felnidnek... (Persze majd jonnek akik megmondjak, hogy lehet olyat is venni, ami tenyleg konnyu, de oda szanj akkor 150k-t hasznaltan ra akkor)
Plusz a gumi szelessege is meg fogja fogni.
Ha kicsinek erzed a gyari meretet, akkor vegyel inkabb olyan kocsit, amin gyarilag nagyobb van. -
LógaGéza
veterán
Üdv itt is
!
Kicsit törbetalpaltam már az ügyet, megpróbálok segíteni.Szóval a pontos méretek:
Osztókör: 4x100
ET szám: 45
Agyátmérő: 56,1
Felniszélesség: 6JMikor kell kozpontosito gyuru?
Akkor kell, ha a felni középfurata nagyobb, mint az autó agyátmérője.
Nyomtavszelesito mire jo?
Tiszta dizájn, szerintem többet árt, mint használ. A kocsinak a futőműve fel van készítve egy bizonyos terhelésre, a nyomtávszélesítő pedig megnöveli a csapágyak terhelését - ráadásul ha túl nagy, és kilóg a kerék a kerékívjárat alól, akkor még büntetnek is érte...
ET ugyileg fogalmam sincs mekkora kene, ezt hol erdemes keresgelni?
Mint fentebb írtam, 45-ös az ET számod, ettől minimálisat el lehet térni. Ha nagyobb az ET érték mint a gyári, akkor a felni középvonala beljebb kerül, ha túl nagy, akár hozzá is érhet a féktárcsához/lengéscsillapítóhoz (ilyenkor lehet nyomtávszélesítőt használni, de ez inkább tüneti kezelés, mint megoldás). Ellentétes esetben, ha kicsi az ET szám, akkor a felni jobban kiáll, ezáltal hozzáérhet a karosszériához kanyarodásban, vagy akár egyenesben is.
Honnan tudjam hany col szeles felni fer el?
Ezt csak a tapasztalat tudja megmondani, tulajokat kell kérdezni, hogy nekik mekkora fél el. Első HSZ-ben van egy táblázat, amihez ha hozzáveszed a váltóméreted, akkor tudsz kalkulálni - neked is 205/50R16, oda 7-8 széles felnit ajánl.
TaaT
Hmm, köszi, még egy oldal, ami teljesen mást ír, mint a többi a gyári méretekre
Ráadásul e szerint az én gépemhez nincs is 195/60R15, csak akkor azt nem értem miért van ez írva az ajtó mellé ragasztott matricára -
TaaT
nagyúr
"Mikor kell kozpontosito gyuru?"
Ha lötyög a felni az agyon.
"Nyomtavszelesito mire jo?"
Nyomtávot szélesíteni.
"ET ugyileg fogalmam sincs mekkora kene, ezt hol erdemes keresgelni?"
"Hasznalt felni vasarlasakor mire kell figyelni?"
Hogy ne legyen kocka.
Komolyra fordítva a szót, ütés könnyen javítható, repedés már macerás dolog...
-
Sziasztok! Mivel felni topikot nem talaltam, gondoltam ide irok. No tavasszal szeretnek 16"-os alufelni szettet vasarolni. Az auto egy 7g civic, 4x100 osztokorrel. Mikor kell kozpontosito gyuru? Nyomtavszelesito mire jo? ET ugyileg fogalmam sincs mekkora kene, ezt hol erdemes keresgelni? Honnan tudjam hany col szeles felni fer el? Hasznalt felni vasarlasakor mire kell figyelni? Elore is koszi
-
batai15
félisten
Sziasztok! Nyáron szélesített felnimre gumit akarok majd. 185x55 r14 és a 155 x55 r14 ritka méret? Most csináltatok felniket és felmérem a terepet gumi ügybe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Építő/felújító topik
- Így teljesít a Xiaomi 15S Próban a márka saját fejlesztésű processzora
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Alkoholista nevelde
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest