Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz Speeedfire #19452 üzenetére
Szerintem a legjobb.
Az új verdara is apollot veszek.
Most, hogy már bekopott (95%-os), már vizen is jobb lett.
Egy conti pc5 sokkal jobb, de nem minden nap megyek felhőszakadásban 150-el, hogy ki tudjam használni a képességeit, illetve öregszem is, így egyre kevesebbszer kapcsolok kamikaze módba. -
Kornel
veterán
Lehet mégsem lesz negyevszakosom?
[link] -
Qru
MODERÁTOR
-
svedmalac
tag
Egy jó kis vita
HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
rottbali
csendes tag
Sziasztok,
Tapasztalatom szeretném megosztani, hátha segít valakinek a döntésben. Ford mondeo-n cseréltem gumit.
7 éves michelin primacy hp-t cseréltem le ami még ~2-3mm-el volt a kopásjelző felett. Az új gumi Hankook K425-lett (205/55 R16).
Hát ég és föld a különbség ami az öreg gumi miatt várható is volt. Sokkal halkabb. Tegnap vizes-csúszós aszfalton ahol eddig nagyon óvatosan kanyarodtam, fékeztem ott kipróbáltam és a hankook nagyon jól tapad mintha nem is lenne vizes az aszfalt. Ha valaki gondolkodik esetleg akkor eddigi tapasztalatok alapján merem ajánlani. -
adalbert1
veterán
Abból lehet gond, hogy eltérő DOT számú gumikat kaptam? Konkrétan 3 db 1617, a negyedik pedig 1317.
-
K Norbi
addikt
-
adalbert1
veterán
válasz Speeedfire #19464 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek - azért elvártam volna, hogy mind a 4 ugyanolyan legyen, vagy ha már eltér, akkor tengelyenként legyen megegyező - érdekes módon egy vidéki városban dolgozó gumis meg tudta ezt tenni, mikor tőle rendeltem, itt a nagy gumikereskedő cég meg nem foglalkozik ezzel.
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy idén a nyári és a téli gumikat is cserélnem kell.
Michelin CrossClimate-ról vélemény? Árban kb ott vagyok mert 12 körül szándékoztam venni a nyárit most Firestone-t vagy Barumot, a CC meg 19 körül kapható webáruházban.Impossible is nothing
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Mi okozhat olyan jelenséget hogy az egyik gumi kb. 1 hónap alatt leenged 2,5 barról 1-re? És utána azt tartja. Látható sérülés nincs a gumin, szelep lesz a ludas?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
diegho
nagyúr
válasz Motion_Blur #19476 üzenetére
Sérülés lesz méghozzá nem a futófelület közepén, hanem az oldal a felé, legalábbis nekem ez okozta kétszer is ugyanannál a keréknél. Kivettük az egyik szilánkot, tovább csinálta, most tettük fel a másikat. Valószínűleg azért nem enged tovább, mert a lapulástól annyit változik a gumi alakja, hogy eltömíti a kis rést. Vízben nem fog látszani.
-
rbalint88
addikt
válasz Motion_Blur #19476 üzenetére
Ha most volt szerelve a kerek, akkor probald ki, hogy felfujod a gyarilag megengedett legnagyobb ertekre, ott tartod 10 percig es utana visszaengeded az uzemi nyomasra. Acelfelninel jelentkezhet ez a korrodalt perem miatt is. Alunal meg ha el van repedve. Az biztos, hogy ha a felfujastol nem javul meg, akkor le kell szedni a kereket.
-
F_Zolee
veterán
-
DonThomasino
veterán
Motor gumihoz ért itt vki ?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
K Norbi
addikt
Szerintetek mennyire nézne ki idétlenül 17" felnin a 205/50 gumi?
De a felnim 8J széles sajna. Ahogy nézem a táblázatot 205/50 R17 gumi max 7.5J ig ajánlott.A mostani gumim 225/45
csóró autó nem bír menni.. Valamit lépnem kellesz.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz rbalint88 #19485 üzenetére
Legalább 7,5J lenne nem is gondolkodnék rajta.
(#19486) Kornel Gondolkodtam hogy eladom a mostanit [link] de nagyon sajnálom, karcmentesek!
Gumis 1x nyúlhatott hozzá mikor rátette a gumikat. Én cserélem minden évbe szövetszalagos kulccsal.
Újonnan vettem. Aztán vigyázok is rá.Néztem utódot gyári 17" VW felniket szarrá vannak gyalázva.. 5x100 ba alig van választék.
16" ba inkább lenne ha kifognék valami patikát. Felnire nagyon bogaras vagyok.
Na mondom eladom a téli nyári garnitúrát és teszek rá Michelin CC gumit 205/55R16
Hát igen mikor megláttam hogy nem peremvédős azonnal kihúztam! Drága jó isten mint valami ocsmány ballonos fos! Szóba sem jöhet gumi peremvédő nélkül. -
-
Kornel
veterán
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Nyárigumi vásárlás előtt állok és 3 fajtát néztem ki, van valakinek tapasztalata hogy melyik milyen illetve ötlet hogy melyiket lenne érdemes venni?
https://www.arukereso.hu/gumiabroncs-c3615/falken/ziex-ze-914-xl-215-40-r17-87w-p138317080/
https://www.arukereso.hu/gumiabroncs-c3615/toyo/proxes-t1r-215-40-r17-87w-p39084953/
https://www.arukereso.hu/gumiabroncs-c3615/uniroyal/rainsport-3-xl-215-40-r17-87y-p214318406/
Előre is köszönöm a tanácsokat.
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
veterán
Összejött néhány ezer kilométeres tapasztalat (igen változatos útviszonyok között) a Yokohama Advan Fleva-val.
Teljes mértékben elégedett vagyok vele, extrém időjárási körülmények között is igen stabil maradt vele az autó. Pénteken leszakadt az ég az M5-ösön, és mivel volt rá hely és lehetőség, nem nagyon fogtam vissza magam. 120-nál jobban nem mertem menni a zuhéban, mert egyrészt már semmit sem láttam, másrészt beértem egy komolyabb karavánt, így nem volt hely tovább nyomni. Instabilitásnak nyoma sem volt, pedig jócskán volt víz a pályán. A tempós lassítás szintén rendben volt, satut nyomni nem mertem.
Száraz útviszonyok között is teljes mértékben elégedett vagyok vele, a méretéhez képest (205/50 R16) van egy jól eső rugózása az abroncsnak, az elődje sokkal keményebbnek hatott ugyanazon a szakaszokon. Külön kiemelném, hogy elképesztően csendes az abroncsok futása, és a lecsavart cirka 3.000 kilométer alatt nem lett érzésre hangosabb.
A kátyút eddig jól tűrte a szett (kopp-kopp), pedig a lakhelyem környékén nem kell messzire mennem, ha rossz utat keresek.
Összegezve, egyáltalán nem bántam meg a döntést.
[ Szerkesztve ]
-
meroly
veterán
A sok jó vélemény ellenére mégsem a Michelin CC lesz, hanem veszek most nyárit, ősszel meg télit, van felnim is meg ezt szoktam meg, stb.
Ajánlatokat kérek szépen 175/65 R14, Clio2-re lenne. Hát olyan max 12e / db-ra gondoltam.
köszi[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
Qru
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest