Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz kisgyerek85 #63000 üzenetére
70e km eleg jo, asszem pont a rovid futasteljesitmenyt szoktak kritizalni ennel a guminal.
Lehet kovetkezore visszaterunk mi is a Vredesteinhez a CC2 utan. -
raziel01
veterán
válasz kisgyerek85 #63000 üzenetére
Ez a Quatrac?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz erx470 #62959 üzenetére
Céges Fiat fiorinon volt fent westlake és debica 4s is. Mondjuk amennyit megyek vele évente új gumi kell rá, első kettőt mindenképpen. Nekem igazából rossz tapasztalatom egyik gumival sem volt. Esőben nyilván a tempóból is vissza veszek, de nem volt felúszás.
Egy ideje áttértünk a Laufen 4s-re, gumis is azt mondta, hogy jó gumi (hankook almárkája) ez alá én nem adok. Évi 50e km-t tekerek bele a céges kocsiba. Hóba is közlekedtem vele, szerintem teljesen ok. -
F_Zolee
veterán
-
kisgyerek85
senior tag
Csillaggarázsos autó, Clio 4 grandtour, szóval nincs nagy súlya. Még annyit, hogy ami itt fotózva vannak, azok szerintem olyan 45-50e km-en keresztül hátul voltak. Láttam, hogy akkor a hátsóknak jobb a profilmélysége és átcseréltettem. De most meg a hátsók néznek ki jobban, azokon szerintem nincsenek ilyen mikrorepedések mint az elsőkön.
-
No.01
őstag
Szvsz az aszfalt minden guminal sokat szamit. Ugyanugy a magasabb nyomas is segit mert kevesbbe erintkezik vele. Ez tiszta fizika.
Az uj ASC2-re azt mondjak hallkabb sot a tesztben a 2. leghallkabb lett, de ha az ember visszakeres kiderul, h meg egyel nagyobb meretben is 225/45R17 meretben csak egy fel hangyanyit volt hangosabb, mint a CC2. Sot a leghalkabb es a leghangosabb kozott nem csak 0.9dB elteres.
En se szeretem ha hangos egy gumi, de azthiszem itt ez kicsit tul van gondolva mert az a zaj siman lehet barmi mas.[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
Udv
No meglett a fabia, es a nyari szett (conti az elso tengelyen, es egy noname a hatson) melle kaptunk egy telit, de az elegge erdekes allapotban van, a riken valami teli gumija, de a futo kozott is repedt, de amugy meg puha.
Jelenleg mi az ajanlott low budget teli?Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
A nyari az siman haaznalhato, a conti nem kopott, a noname is puha es jo allapotu, majd leirom, hogy mi, de amugy ja, 4 evszakos jo lenne. Abbol meg a H750-et neztem ki. De lehet h meglepem az asszonyt telire egy szettel
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
-
kenguru99
senior tag
válasz kenguru99 #63020 üzenetére
Az Égéstér 247. adása, amelynek vendége Urbán Péter, az Apollo-Vredestein minőségbiztosítási igazgatója.
Szerintem mehetne az összefoglalóba is. -
kormo1
csendes újonc
sziasztok, 215/55/R17-es méretben milyen négyévszakos gumi javasolt elektromos járműre (minimálisan a nyári felé eltolva szempontokat)? alapvetően ezeket néztem:
Kumho Solus
Yokohama BluEarth
Nexen N'Blue
Kleber
Apollo
Nokian
BarumKöszönöm.
-
No.01
őstag
válasz kenguru99 #63021 üzenetére
Biztosan meghallgattam, de megteszem ujra mert erdekel. Koszi
Ahogy korabban irtam en a szelzaj, gumizaj dolgot nem hittem amig nem tapasztaltam meg a valosagban a kulonbseget.
Kiindulasi pontnak biztosan jo, bar ha nagyon kotoszkodni akarnek akkor a kisordog szivesen megkerdezne az illetekeseket, h a minosegbiztositas mikent valtozik annak fuggvenyeben, h agy also, kozep vagy felsokategorias gyartorol van szo? (Igen tudom, h a nagy neveknek is van olcsositott almarkaja, de nekem ez pont a K+F-en es a minosegen bukik el, hisz a koltsegeknek alacsonyabbaknak kell, h legyenek.kormo1:
Mi a keret es a felhasznalas? (manapsag tobben hasznaljak a kis elektromos autokat nagyobb tavra is)
A felsoroltakbol szerintem a megfontolando csak 1-2 van. Ha ezekhez ragaszkodnal akkor a Nexen jo valasztas lehet. -
rbalint88
addikt
válasz kormo1 #63022 üzenetére
Ha csak ezekbol lehet valasztani, akkor a Kleber, de leginkabb egy Vredestein Quatrac Pro EV-t, az jobban fogja birni a nyomatekot es a gordulesi ellenallasa is kisebb.
Valamint a Continental AllSeasonContact 2-bol is vannak villanyautohoz is jo verziok, EVC jelolessel, ez masnak is hasznos lehet. -
patomi
őstag
Ha külső zajt mérnek, teljesen mindegy mit mérnek. Ez a 3. garnitúra 4s gumim, eddig ilyen hangos(bent) egyik sem volt. De vissza tekintve a közel 30 évre, sem volt ilyen ótvar zajos gumim. Persze lehet a csillagok rossz együttállása is.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
No.01
őstag
válasz patomi #63027 üzenetére
Nem vitatom - no offense - hisz a te autod es te hasznalod igy biztosan jobban ossze tudod hasonlitani az elozohoz kepest.
Egyebkent miota igy terjednek(?) az EV-k igazan bevehetnek a kepletbe a beso zajt is. (az a problema gondolom, h baromira nem mindegy, h egy jol szigetelt felso kategorias auton tesztelik vagy egy Atlag Akos Skodajan. Ha meg beleveszem a kepletbe, h van kulonbseg hatchback, kombi es SUV koztt is akkor meg is van a valasz, h miert nem foglalkoznak vele) -
deny330
aktív tag
205/50 R16 méretben milyen jó opció van téli gumira nagyon max 40-43k-ig? Hankook Winter i*cept RS2 W452 találtam 27k/db áron, de családban nagyon rosszak róla a vélemények tapadásban.
Amiket találtam még: Yokohama BluEarth*Winter V905
Falken EUROWINTER HS01 XL
Toyo S954 Snowprox XL
Van amelyik ajánlott? Vagy inkább nézzek szét 205/55 méretben? Az ahogy láttam picit élhetőbb választékban.Tudom még csak július van, de nem szeretném utolsó pillanatban rendelni. Ki mikor szokott amúgy rendelni és szereltetni gumit?
-
rbalint88
addikt
válasz deny330 #63032 üzenetére
Hankook es Yokohama lehet jo, Falkent teliben es eco nyariban egysegesen kopkodi mindenki, nekem a Toyo se valt be. Merettel ne varialj, ha ez a gyari, hasznald ezt. Erdemes oszig varni, valoszinuleg olcsobb es frissebb gumit fogsz kapni. Plusz az uj tesztek alapjan lehet akar valami aktualis bestbuyba is belefutni.
-
Plebi
senior tag
Megérkeztek a Goodyear négyévszakosok munkahelyre, Automax rendelés. 4-ből 3 gumi 2124 DOT számú 1db 5223, érdemes vele foglalkozni és jelezni, vagy a 21 hét nem számít?
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
No.01
őstag
Ma reggelt kaptam egy telefont a kedves sogoromtol. Vett egy szett uj felnit nagyon kedvezo aron... a problema csak annyi, h a szine nem stimmel.
En azonnal ravagtam a "megszokott" homokszoras majd szinter valaszt, de nem votl elragadtattva.
Sot ha szivemre teszem a kezem akkro azon felnik amiket anno en hasonlo comboval kezeltetetm mar egyik sincs meg igy hosszutavu tapasztalatom sincs.
Van a szinterrel valakinek hosszabb tavu (5+ ev) tapasztalata? Pl hogy birjak a gumizast?Ha esetleg megsem szinter akkor van barmi alternativa?
-
No.01
őstag
válasz yodamester10 #63043 üzenetére
34e??? Meg ha 2 eve volt is az nagyon kedvezo. Szbad kernem egy linket/kontaktot?
Sogi 60-90e kozott kapott ajanlatokat kompletten. (homokszoras, szinter, lakkozas)Amit anno en csinaltattam az meg a 4. evet sem erte el es mar akkor 50e volt a XI.-be
-
deny330
aktív tag
válasz tboldi #63033 üzenetére
Nálunk ez a mai napig így működik, de abban amúgy egyetértek, hogy hát pakolja 3 fokban a fát az, aki b@szta megvenni nyáron/ősszel!
#63034rbalint88 + #63035Qru ez így most kellemetlen, nincs résztvevő amelyiket ne szóltátok volna le, pedig Toyoban bíztam vagy Yokohamában. Na mindegy, várok pár hónapot, hátha lesz aktuális jobb választás ahogy mondjátok. Köszi mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Pörgettem a gumifelhozatalt, nyáriból, és láttam, hogy a Kingstar SK70-t istenítik, hogy Hankook minta és minőség, ami nyilván nem igaz, fele áron. Node, megnéztem, milyen mintát írnak rá, automaxon a Hankook H724 van melítve. Rákerestem erre a Hankook H724 mintára, és egy all-season gumi, észak amerikából.
Ez így mennyire oké, hogy 4 évszakos mintát pakolnak rá nyárira?Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
No.01
őstag
válasz yodamester10 #63047 üzenetére
Koszi. Utba nem esik, bar ki tudja... A masik amit nagyon dicsertek 3 kulonbozo helyrol az meg vegkepp az orszag masik feleben van (Debrecen)
tasiadam:
A Hankoknak is van meg hova fejlodnie maradjunk annyiban. A PR es a marketing elorebb jar mar, mint maga a termek. Nem rossz (leginkabb ar/ertek aranyban) de lehetne jobb.
Ehhez kepest egy Kingstar? Amolyan tucat marka, ne varsemmitsokat es akkor nem fogsz csalodni sem.f4lcon:
Koszi! Itt mar tan jartam is korabban. Egy kerdest meger[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest