Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
- köszi, akkor megnyugodtam, ha ez a tapasztalat is vele. Már csak azon parázok egy kicsit, hogy ebből nehogy azért legyen bőségesen készlet, mert a kutya sem veszi, és ezért nehogy ne idei gyártást küldjenek - igaz a megjegyzésbe direkt beírtam, hogy ideit kérnék, szóval remélem, hogy nem lesz gond.
-
adalbert1
veterán
Ez egy tényleg jó leírás, beütöttem a keresőbe, hogy XL, és elkezdtem nézni az utolsó oldalon a hozzászólásokat, és a tied alapján találtam rá.
A dilemmám az volt, hogy a méretben, amit keresek (205/60 R16) a legtöbb megbízhatónak tűnő helyen nincs 4 darab Michelin CC2 készleten, viszont ugyanebből a méretből XL volt - így megrendeltem azt, megnyugodva, hogy nem fog hátrányt okozni, ha extra load-ra készült gumit teszek fel a sima helyett.
-
adalbert1
veterán
válasz Kornel #29567 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam, hogy vajon hány olyan nap van egy évben, mikor tényleg nagyon jeges az út (mondjuk a havat még nem takarították időben, és alatta kialakult, mert letaposták, vagy ónos eső volt, stb) - szerintem kb. olyan 5-10 (de lehet, hogy sokat mondtam).
Mivel Budapesten amúgy is értelmezhetetlenek a 20-30 méteres követési távolságok az esetek nagy részében (2 vagy 3 sávnál ha hagy az ember ennyit, akkor rögtön legalább ketten bevágnak elé a másik sávból), szerintem a legtöbb esetben ahol 4 évszakossal nem tudnál megállni, ott már a teszt győztes téli sem segítene.
Van olyan teszt, ahol esetleg autópálya tempóról (mondjuk 110-140 között) megállást is mérnek száraz/nedves úton? -
adalbert1
veterán
Az autónavigátor is rakott ki új tesztet, téli és négy évszakos gumik is vannak benne (illetve nyárit is vettek bele, hogy lehessen mihez viszonyítani).
Még nem rendeltem meg a CC+-ot, most elkezdtem a teszt alapján a Goodyear Vector 4Seasons Gen-2-n gondolkozni - igaz, kezdem azt érezni, hogy ez a teszt olvasás ártalmas, mert mindig bejön valami új gumi a képbe, és kicsit elbizonytalanodok a korábbi választást illetően. -
adalbert1
veterán
válasz Doki16 #29513 üzenetére
Köszi
A teszt (és az itt olvasott felhasználói tapasztalatok) alapján a saját felhasználói szokásaimmal nagy különbséget nem fogok észrevenni.
Kicsit zavar már, hogy a legtöbb helyen elkérnek 8-10k-t 4 db keréknek a cseréjéért, így kb. 5 év alatt egy szettnek az árát kifizetném csak a téli-nyári cserére, az időpontok foglalásával szórakozni (most még nincs hideg, most még nincs jó idő, később tömeg mindenhol), illetve a pincében is szabadulna fel hely.
Gondolom évi 10-12k km futással itt is hamarabb öregszik el a gumi, mint hogy elkopna, nem (ha olyan 5 évre tervezek vele)? -
adalbert1
veterán
Sziasztok,
azon gondolkozom, hogy most téli szett helyett 4 évszakosat veszek, egyelőre a Cross Climate +-t néztem ki, van bármi hátránya azon kívül, amit a teszteken írnak, hogy hóban gyengébben teljesít? Leginkább Budapesten belül használnám, évi párszor autópálya, szerintem a nedves/száraz/jégen nyújtott teljesítménye fontosabb.
Azt estleg tesztelték valahol, hogy mekkor a fékút különbség egy négy évszakos, egy téli és egy nyári gumi között (pl. jeges úton mennyivel jobb a téli, vagy száraz úton nyáron mennyivel jobb a nyári mint a négyévszakos)? Hirtelen ilyet nem találtam a linkelt tesztek között.
Illetve, ha beválna, akkor szerintem a jelenlegi nyári szettemtől is megválnék, nagyjából mennyivel olcsóbban lehet eladni egy 2 szezon alatt kb. 10-12k km-t futott nyári szettet, mint a gyári ára? 50%-os áron érdemes próbálkozni az eladással? -
adalbert1
veterán
Sziasztok, téli gumit szeretnék vásárolni 205/55 R16 méretben, egy 105 lóerős kombi H Astrára.
Évente kb. 10k km-t megyek az autóval, nagyrészt Budapesten belül (kb. 80%-ban), a maradékot autópályán és országúton, maximum 130 km/h sebességgel.
Eleinte a Continental TS860 és a Michlein Alpin 5 volt a listámon, viszont minél több tesztet olvasok, annál inkább azt gondolom, hogy a Hankook W452 Winter iCept RS2 annyival nem gyengébb ezeknél, amennyivel olcsóbb lenne.
Nektek mi erről a típusról a véleményetek, ilyen felhasználásra megvennétek a drágábbat (gondolom nagyon olyan kevés eset van, ahol mondjuk ezzel nem adná ki, a drágábbakkal meg igen, állatkodni nem szoktam)?Illetve milyen megbízható gumis webáruházat ismertek? Az szerintetek nagy kérés, hogy ha leírom, hogy 4 db olyan gumit szeretnék tőlük, ami idei gyártás, és azonos a DOT szám rajtuk? Ezt szokták teljesíteni? Illetve olyan gumist ismertek Budapesten, aki nem egy utolsó f.szparasztként kezel, mert nem nála vetted a gumit. Akibe sikerült egy téli szett le-nyári fel akciónál belefutni, az kb. 3 vevőjét fikázta rommá 10 perc alatt, igazából ilyen emberekkel nem szeretek találkozni.
Habár ezen lehet, hogy nem állok neki spórolni pár ezret, hanem inkább megveszem valamelyik nagyobb cégnél (pl. AKH). -
adalbert1
veterán
válasz Speeedfire #19464 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek - azért elvártam volna, hogy mind a 4 ugyanolyan legyen, vagy ha már eltér, akkor tengelyenként legyen megegyező - érdekes módon egy vidéki városban dolgozó gumis meg tudta ezt tenni, mikor tőle rendeltem, itt a nagy gumikereskedő cég meg nem foglalkozik ezzel.
-
adalbert1
veterán
Abból lehet gond, hogy eltérő DOT számú gumikat kaptam? Konkrétan 3 db 1617, a negyedik pedig 1317.
-
adalbert1
veterán
válasz molnarpeter #19413 üzenetére
Köszi, ahogy a weblapjukat nézem, több helyen is vannak - igazából ahol szereltetném, ott is venném meg, az nem zavar, ha keresnek darabonként párszáz-1-2 ezer forintot a legolcsóbb webshopos árhoz képest, csak minden rendben menjen.
Qru: mivel 2 szett acél felni volt az autóhoz, így annyira nem gond a cserélgetés, így 4 évszakost nem szeretnék, igaz nem vezetek állat módon, de nem szeretnék mondjuk emiatt vízen felúszni/stb).
Tényleg, ugyanolyan méretű acél felniket lehet gond nélkül csak darabonként is cserélgetni, ugye? Mert amelyik szetten a mostani nyári gumik vannak, ott az egyik darabnál a felni belső oldalán van egy nyomódás/deformálódás (gondolom padkázhatták egyszer), arra gondoltam, hogy azt vagy kicserélem a teljes méretű pótkerékre, vagy a téli szettből 1 darabra, vagy veszek mellé egyet - gondolom ha centrírozva vannak, akkor ez mindegy, nem?
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
205/55R16 méretben nyári guminak mit ajánlanátok (kb. évi 10-12k km futásra -ez télivel együtt, szóval csak a nyárira inkább 6-8k-, nagyrészt Budapest, kisebb részt autópálya, 4-5 évre tervezném)?
Amiket kinéztem: Continental Premiumcontact 5, Goodyear EfficentGrip Performance, illetve az olcsóbb kategóriában Hankook (habár a másik kettőhöz képest ez az ADAC teszten gyengébben szerepelt).Illetve a XI vagy XIII kerületben tudtok jó gumist, ahol fel is szerelik, esetleg futómű beállítást is csinálnak utána? Akit legutóbb random választottam, az eléggé kellemetlen arc volt (kapásból 2-3 korábbi ügyfelét kifikázta amíg szerelt, csak a saját használt gumiját akarta eladni, hiába mondtam neki, hogy ha már szerinte kopott, akkor mindenképpen újat vennék, stb), ilyennel nem szívesen találkoznék újra.
-
adalbert1
veterán
Sziasztok!
195/55 R15 Continental helyett mit ajánlanátok? Ill. ez minőségben hol helyezkedett el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest