Hirdetés
- Ettetek, ittatok?
- Astra kalandok @Első rész
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz FockeWulf #22524 üzenetére
Anno nem volt net, én Muszty-Dobay gitáriskolából tanultam az alapokat, de ma már fantasztikus ingyenes oktatások vannak youtube-on, nagyon hasznos apró tippeket is mondanak. Vannak sok számnak fél-egy órás oktatóvideói is, nagyon szájbarágósak, ha pont arra fáj a fogad, érdemes azokat is végigcsinálni.
-
Moleman
addikt
-
brickm
őstag
válasz FockeWulf #22566 üzenetére
Mondom megint: Kinek mi a kényelmes, meg a szimpatikus. Állíthatod szólógitáron is oktávnál 1,5mm-re meg 5-re is...de 10-re is ha neked úgy jó. Nincs se szabványa, se előírása, se bevált magassága. Gitártípusonkén, eltér, függ a hídtól, a nyaktól...a bundprofiltól a húrtól.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz FockeWulf #22615 üzenetére
Még sok évvel ezelőtt összeszedtem pár okosságot a honlapjáról és röviden leírtam a véleményem ezzel kapcsolatban.
Azóta nem sok minden változott...
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz FockeWulf #22918 üzenetére
Nem lett volna elég csak a nyakpálcát állítani? De nem gond, semmi baj nem történt, annyi csörömpölés bőven belefér, ha nem figyelsz rá, nem fog zavarni.
Más: megérkezett ebayről a guitar link, asio4all-lal sikerült is késésmentesen működésre bírni, viszont a hangminősége enyhén szólva hagy kívánnivalót maga után, kb csak mélyközép van, nem tudom, másé is ennyire rossz-e, vagy csak ez ennyire gagyi. Ugyanitt guitar link egy kellemes sörözésre cserélhető.
-
félisten
-
törölt tag
válasz FockeWulf #23916 üzenetére
Ne csináld, mert beperel! Komoly! XD
A Tükörkép Módszer © (vhol olvastam h le van védve, bár lehet nem jól emlékszek ) mondjuk egy nagy rakás szar, de szokható. (engem is az őrületbe kergetett)
Ha alul lenne az E6, semmi probléma nem lenne.Tényleg nem akarom am fikázni vagy ilyesmi, mert nagyon hasznos oldal.
-
kemotox
addikt
válasz FockeWulf #23961 üzenetére
Én egy fémhúros akkusztikusra voksolnék, mert ahhoz semmi más nem kell, így occó, és bárhol bármikor lehet veretni. El lehet vinni tábortüzeléshez, puncimágnesnek
De elektromossal is simán lehet kezdeni, szerintem még akár erősítő nélkül is be lehet vállalni, van hangja úgy is. Nem sok, de tanulni, gyakorolni jó. Aztán később jöhet az erőlködő, ha meg van rá a lóvé. -
Eastman
addikt
válasz FockeWulf #23961 üzenetére
Pedagógiailag a nylonos klasszikust javasolja a szakma, tábortüzi puncizáshoz fémhúros akusztikus, élvezetileg a kedvenc villanyosának másolata, vallásilag pedig Gibson Les Paul Slash Signature EMG 81/85 párossal moddolva, 100-as csöves Marshallon.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
BluEyes
őstag
válasz FockeWulf #23968 üzenetére
Pár évig a koncertezés úgysem opció, ezért a nagyon_jó_hangú helyett inkább a nagyon_könnyen_játszható legyen a legfontosabb tulajdonság, mer tanulni könnyedén szeretünk ugyebár. Azaz egy kis testű, ezért kényelmesen megfogható fémhúros akusztikus, vékony puha elektromos húrokkal, 09-es vagy 10-es vastagságú készlettel, menzúra hosszától függően. Egy ilyenen a blues vagy a szólók ugyanúgy nyújthatók, mint a villanyon, de az akusztikus szépséget is adja.
3/4-es vagy egy parlor például.[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Alexios
veterán
válasz FockeWulf #23974 üzenetére
Szerintem attól, hogy valamilyen nyakprofilon játszott az illető, még tud játszani a másikon is, max tényleg kényelmetlen lesz, bár tábortűznél is jellemzőbb szerintem a fémhúros akusztikus a klasszikussal szemben. Másrészt én nem az alapján választanék gitárt, hogy mi van ha majd valaki kezembe nyom egy x típust, hanem hogy én mit szeretnék
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Nylonos ritkán van tábortűz mellett. A fémhúros akusztikusnak (aka western gitár) pedig nagyon hasonlít a nyaka, menzúrája, a nyakának az arányai, profilja a villanyosra. Nem gáz átállni rá.
Nálam egy elektromos és egy nylonos 7/8-os méretű van itthon hadrendben. 4/4-es nylonoson tanultam és kínlódtam is anno vele.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Moleman
addikt
Én is klasszikussal kezdtem, akkoriban az volt az olcsó, de sosem szerettem se a nyakprofilját, se a hangját, 4 hónappal később már jött is a fémhúros.
Ezek után én, ha csak nem klasszikus zene a cél, csak fémhúrost vennék, és inkább az a kérdés, hogy vékony elektromos húrokkal, vagy vastag akusztikussal jobb-e kezdeni. Előbbi vág, utóbbi keményebb, de jobban meg is edzi az ujjbegyeket, én az utóbbi iskola híve vagyok.
Persze lehet elektromossal is kezdeni, de egy fémhúros akusztik minden háztartásban jól mutat, a fent említett tábortűzhöz később is elkél.[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
válasz FockeWulf #23978 üzenetére
Egyáltalán nincs ilyen, hogy előbb ezen kell megtanulni, és utána meg azon. Egy fémhúros akusztikus és egy elektromos tök ugyanolyan kb. Egyedül a test mérete miatt más picit, de elhanyagolható.
Ilyet már maximum a nádpálcás 90 éves tanárok mondanak, hogy előbb muszáj akusztikussal kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
-
Moleman
addikt
válasz FockeWulf #24404 üzenetére
Általában ragasztva vannak, a Taylor csavarozza.
(#24405) haxiboy
Gratula, szerintem elégedett leszel, nekem nagyon tetszett, mikor próbáltam.Inkább nyugodj bele, leállni nem nagyon lehet. 10+ évig elvoltam 3 gitárral (akusztik, strat, bass), aztán most hülyültem meg, és halmozok fel mindent. És még mindig nagyon kéne egy USA Strat meg egy jó akusztik (most épp újra a Dowinákkal szemezek).
Nem akarlak belevinni a rosszba, de a Telecaster tényleg jó móka, pedig 14 éve még alsóbbrendű dolognak tartottam valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FockeWulf #24739 üzenetére
Lefogtam a test csatlakozásánál. (nálam a 19. bund és az elsőnél természetesen)
Szinte ráfekszik. Viszont ez nem ilyen volt. Nyáron leejtettem a gityót, sztem akkor történhetett vmi vele. Rem a pálca okés állapotban van, mindgyá meg is nézem.
Meglepő hogy ilyen beállítással nem zizeg még jobban.A húrmagasságot am 1.5mm (e1), ill 2mm-re (E6) lőttem be legutóbb. Ennyit tudtam kihozni anno, lehet ha most értelmesen sikerül beállítani a nyakat, lejjebb is mehetek kicsit. Jó lenne, a 2mm az E6-on számomra magas.
-
félisten
-
Tommyka21
tag
válasz FockeWulf #25678 üzenetére
Jaja, ők olyanok.
Ott csak pengetőt veszek én is vagy azt se .
Amúgy drágák is nagyon.
Az asszony akart nekem venni karácsonyra 1 jobb gitártokot de úgy felcseszték, hogy a Muzikertől rendeltük meg közösen .
A másik 1 fokkal jobb (Music Centrum- Dugonics térnél) bár ott is van 1 bolond sapkás fószer de Ő ártalmatlan .
Pedig most akarok menni a Csermákba hátha van Katanájuk és kipróbálható is.Muziker- én rendeltem már vagy ötször Tőlük, korrektek, jól csomagolták a cuccot és eddig minden megjött 3 napon belül.
Plussz a Muziker pontokon vettem tisztítókat patch kábeleket. -
Moleman
addikt
válasz FockeWulf #25685 üzenetére
A drágább Epi-verő Vintage-ek szerintem olyan legendák lehetnek, mint a Gibson-verő Epik.
A Vintage kicsit olcsóbb azonos kategóriában, összeszerelési minőségre nagyon hasonlóak, játékérzetre viszont elég másak, legalábbis szerintem. A hangjukra már nem emlékszem, talán ki se próbáltam őket bedugva, mert a játékérzet miatt nézegettem.Igen, mostanában a Codában is szimpatikusak.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz FockeWulf #25692 üzenetére
Ez a kényelmi kérdés meg olyan, hogy próbáld ki mindkét márkát, és ha kényelmes valamelyik, akkor a felirattól függetlenül működik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Nayrobi
őstag
válasz FockeWulf #25674 üzenetére
Bár már lentebb írták, de csermák kizárva, Music Centrumban jó fejek vannak, ha pedig dobról van szó, akkor Volent Zsoltihoz kell menni a SzegeDrumsba Kár, hogy ami a csongrádi sgt-n volt hangszerüzlet az bezárt, ott is egészen jó arcok dolgoztak, egyszer stúdiózás előtt 1 nappal beszart egy basszusgitárunk és azonnal javították, ingyen, csak úgy jófejségből
-
Panzermeyer
tag
válasz FockeWulf #25710 üzenetére
Ugyanez a cipő van rajtam is, Epi LP standard lett kinézve, 107 az új. Nosza nézzünk használtat. Hát 95 alatt jóformán nem is láttam az elmúlt hetekben. Volt aki 110-ért árulta. Persze én voltam a bunkó, amikor 80-as ajánlatot tettem. Végül meguntam és ma megrendeltem a Muzikerből.
When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Nayrobi
őstag
Nagyon régóta járok a music centrumba és ismerem is őket hosszú évek óta, kizártnak tartom hogy ne lehessen kipróbálni egy gitárt vagy bármit, sőt, az első gitáromat náluk vettem tizensok éve és természetesen kipróbálhattam előtte. A választék tényleg nem túl nagy, de ez a bolt méretére is visszavezethető, pár éve amikor a próbatermünkbe akartam új aktív hangfalat venni és náluk nem volt egy normális se, akkor felajánlották hogy segítenek szerezni olyat, amilyen csak kell, 2-3 nappal később már mehettem is érte, lista áron odaadták és a garit is rajtuk keresztül intézhetem ha esetleg úgy adódik. Persze manapság én is többnyire a netről rendelek mindent, de ha azonnal kell valami, érdemes beugrani a music centrumba és körbenézni.
-
Eastman
addikt
A használt hangszer eladásának szinte mindig van érzelmi része. Sokan az emlékeiket is belekalkulálják az árba. Vagy mert jók, vagy mert rosszak. Ha rosszak, akkor még utoljára minél többet kivenni belőle, aztán gyors csere.
Én általában kiveszem a kp-t a zsebemből és megmondom, hogy (pl. 85-öt) "most a kezedbe adok érte, ha rábólintasz, ez már a tiéd". Nagy százalékban hatásos, ha éppen nem, akkor otthagyom a hangszert. Jön majd a következő.
Moleman itt a gitár-felvásárló, hallgasd meg őt is.
Megunt gitárt kell venni. Elkezdte, de nem pálya neki a gitár. Nincs széthajtva, nincs babrálva. Kezdőként, belépő kategóriában azt kell figyelni, aki a kis összegyűjtött készletét árulja.
De lehet a szerencse faktorra és a bizalomra is alapozni.[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz FockeWulf #25718 üzenetére
Kombót meg külön eladni valamennyiért. Abból lehet egy kis effekt.
Azért javasoltam a trapéz pozíciójelölős Epit, mert az vonzza a szemet, ha később el akarod adni. A pöttyösökön inkább jobban érződik a belépő kategória. (Ahol szemet kell kápráztatni mindig, hogy jól kiszálljon belőle az ember.) A gyárak amúgy is álmokat adnak el velük, sajnos nem színpadi, "melózós" hangszerek.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ettetek, ittatok?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- OpenWRT topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest