Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
benedekco
üzenetére
Már vettem karvédőt, de nem igazán okés; valamit javított a helyzeten, de minimálisat.
A szivacsos dolgot elengedem, szerintem utolsó gitáromat fogom megvenni, legyen kompromisszummentes.Van "kockagitár" kit, lehetne farigcsálni.
(Néha próbálom humorosan is felfogni a helyzetet.) -
válasz
benedekco
üzenetére
Még tegnap este néztem ezeket a DYI csomagokat
.
(Pont azok után, hogy leírtam, hogy #67364 valami ócccó gitárt vennék, azon lehetne letörés kialakítással kisérletezni.) ST és EX alakot is néztem.
Már az is eszembe jutott, hogy valami nyakat vennék, aztán rábarkácsolnám (csak a garázsmódszerben igazi célszerszámok nélkül azért nehéz lenne) az XL VI-ra.
@#67365Hadeska22
Megnézted azt a youtube videót amit linkeltem a Barettáról?
Még nem, nagyon elfáradtam már este, majd ma este újra porondon lesz (mint minden nap).Viszont egy valamit tarts fejben, erre rá kell szánnod legalább pár órát.
Igen, ez volt a szombati nap egyik konklúziója. Nem időt lopni rá, hanem rászánni az időt.Pont a győri hangszerboltot néztem ki magamnak, a DK3XR-re vonatkozóan.
És hát megintcsak netes képből kiindulva jött a fellángolás. Itt úgy látszik, hogy a húrláb rögzítésénél van a kezdete, és valahol a középvonalnál (nem sikerült egyenest húzni) ér véget.
De hát ki tudja.Alternativaként tudok küldeni Soloist letörésről ami ha nem tévedek ugyanolyan mint a Dinky-é
Hát megköszönöm, ha megteszed.Szerintem senki nem fog megorrolni, ha megrendelsz egy hangszert, kipróbálod és vagy megtartod vagy visszaküldöd. Pontosan erre találták ki az online vásárlást,
Ezt kell még megtanulni.Az AI-t is megkérdeztem még erről a dk3xr-ről, bár inkább a nyak kiképzéséről. Azt mondta, hogy "Jackson Speed Neck", ami vékonyabb, mint a Soloist-é.
Mindazonáltal az AI is tévedett már (több esetben is...) -
válasz
benedekco
üzenetére
Hú... nem. De elég volt egyszer ránézni. Ez nagyon távol áll tőlem, ugyanúgy mint a Telecaster.
Mondjuk EX/Kelly vonalat még nem próbáltam erősebben (értsd: pánttal, nyakba véve).
Szóval van még mit felfedezni.Írtátok is, hogy annyi féle gitár van már, hogy nehogy már ne legyen jó valamelyik.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Elsőre én is, de: a hajdani első jackómnak, amit miután megváltam tőle, megdurrantottak a Révi Józsi boltjából sok mással egyetemben, ugyanaz volt a serialja, még a szín is stimmel, de az enyémen a festés máshol volt leütve, és annak a nyakpálca takaróján nem volt jsx94 felirat (bár azt lehet csak letakartam volna?) ja és a hídon a húrrögzítő csavar sem "hátulról", hanem felülről volt a babába tekerve, szóval az a fajta volt amin a finomhangolók ELŐTT volt a húrrögzítő csavar. nincs egy telibe normális képem arról a gitárról, csak ilyen 30 éves fotókon nézegettem nagyítóval.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Én most nagyon elégedett vagyok a gitárjaimmal, így jelenleg nem tudom elképzelni az álomgitárt.
Amit még egyszer szerintem szeretnék:
* egy Kramer
* egy cápafog berakású Jackson, fix húrlábasDe azt gondolom, hogy 1 millió forint az, amit még kiadnék talán, ezt a Kiesel már alulról nyaldosta, de nem érte el. Annál több pénzt vélhetően nem adnék érte, mert nem ér annyit egy gitár nekem.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Nem, nem néz ki jól arany színű szerelékkel. Főleg nem a teljesen fehér pickupokkal. Ha arany színű szereléket raksz gitárra akkor legyen a gitár lila, az a komplementer szín vagy narancs/zöld színű. Fekete/fehér szín is működik, az minden hardverrel jól néz ki. Strato-ra amúgy is inkább a króm hardver illik.
Négyzet alakú fogólap berakás? Nem kösz, ez nem Gibson, maradjunk a pont berakásoknál.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Akkor mi neked a klasszikus? a Vivaldi? Annak miköze a gitárhoz?
Egyszerűen arról van szó hogy ez annyira relatív fogalom hogy mi a klasszikus, mi nem.. Más lesz anyám szerint a klasszikus, más énszerintem, és tökmás lesz a most tizenéves giliszták szerint.. bár néha lepődök meg amikor a gördeszkapályán a kis tizenéves suttyók hallgatják a Raining Blood-ot a Slayertől, akkor azért egy pillanatra elhiszem hogy van még remény.
Ja, én kisebb sokkot kapok amikor olyan autókon látok meg OT rendszámot, amikkel én napira járok, vagy mindennapokban körülvesznek, vagy épp csinálom őket.
Nekem a hétköznapok részei ezek, az átlag 35+os utca emberének meg az emlékközpontját triggerelik.
Szokták mondani hogy a nyolcvanas évek volt a leghosszabb évtized, mert 1994-ig tartott.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Pedig direkt ezért írtam így hogy SZÁMOMRA.
De végülis akkor Randy '81 környékén tervezgetett "Concorde" modellje, akkor modernszar nem klasszikus..
De ha így vesszük akkor Django Rheinhardt klasszikus, és minden más már modern izé még a Beatles is.
Szóval ez erősen relatív.. a mai kistaknyoknak már a spice girls is klasszikus zene
De fura ez az idő-telésének érzete, számomra tök természetes környezet része a 94-es gitárom, a 89-91 közti autóparkom, ha nem kezdem el kiszámolni hány évesek, akkor én ezeket nem érzem öregnek, csak ha eszembejut hogy jesszumpepi 30+os cumókkal vagyok körbevéve.

-
Moleman
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Amúgy átérzem, én is nagyon szeretem a Fendereket, de eddig úgy alakult, hogy egyet se vettem.
Viszont van egy-egy időpillanat, amikor legalább nominálisan jól tartják az árukat, 2016-ban terveztem venni egy HSS American Specialt, emlékszem 323k volt újonnan. Pont ma raktak fel GS-re egy feketét 470-ért.

#65884 Blindmouse_
Nekem nem volt tévém, de 2002-ben kaptam egy Fender Frontline katalógust, amit rongyosra olvastam, ezért nekem az abban szereplő gitárok váltak klasszikussá.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Kinek mi a "nagy klasszikus".. én ilyen modern gyerek vagyok.. az első éles, képpel társított "találkozásom a rockzenével a TV-ben" eseménynek egy piros Mockingbird volt a sztárja, meg lespaul. kicsit később látottakban meg Explorer, King V, Kelly, szóval elég hamar beleégtek a memóriába ezek a stratora távolról sem emlékeztető darabok, és formák.
Nekem ezek lettek a klasszikusok.. Aztán amikor már gitároltam is, és elkezdtem MINDENT kipróbálni, akkor jöttem rá arra hogy ez is olyan mint anno a repülőgépek, ahol az volt a tapasztalat hogy ha valami jól néz ki, akkor jól is "repülhető".. ergo a dögös gitáron jó, és kényelmes lesz játszani is..
-
X2N
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Nem vicceltem, tényleg kezdők szokták venni, tipikusan első gitárnak, amikor még nincs kifejezetten preferált márka/típus/forma/zenei stílus. Nem véletlen a legtöbbet másolt gitár. Van rajta:
-3 hangszedő
-tremoló
-váltó kapcsoló
-több potméter
-olcsó
Ettől komolyabbnak néz ki mint más egyszerűbb gitárok.
Így akik arra spekulálnak kezdőként hogy ezzel mindent is lehet jól gondolják -
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Volt nálam adósság fejében egy 2010-es American Deluxe Stratocaster, aminek a mostani megfelelője 1 millába kerül nagyjából. Hónapokig hirdettem, a vége felé már minden nap levittem egy kicsit az árát, 420 ezerért kelt el úgy, hogy 560-ról indultam. Legalább már abból a 420-ból nem alkudtak. Ráadásul az elejétől úgy hirdettem, hogy járt hozzá a Fender molded case is. Reverben is hirdettem, adhattak volna rá ajánlatokat, de az se nagyon jött rá. Talán egy vagy kettő, de olyan arcpirító ajánlatok, hogy minden levonás után még a 420 ezer sem lett volna meg belőle. Szerintem használtan a stratocasterek a legeladhatatlanabb gitárok, márkától függetlenül.
-
GalaHU
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Slash, de hozzá köthető Les Paul-om már van. Alapvetően hardrock/metál vonalon hallgatok zenét, de ahogy elnézem ezekhez a stílusokhoz még jó sokáig kevés leszek.
Tök jól elvoltam a gitárjaimmal tanulni, nem terveztem újabbat beszerezni, de ha már dobott egy ilyen lehetőséget az élet, hagytam megindulni a vezérhangyát a nyúltagyamon.

Az X2N által linkelt Ibanez nagyon tetszene, de ezzel a színnel sajnos nem tudok megbarátkozni… Fehérbe-feketébe nem lenne kérdés. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
az első részre sem emlékszem. elő kéne szednem a dvd-t amire anno fel lett véve a tv-ből?

Erről a trailerről az amúgy nem rossz "Still Crazy" film villant be.
-
FockeWulf
tag
válasz
benedekco
üzenetére
Dehát lentebb azt írtad hogy nem temperált a gitár, azt hittem nem temperált nyakkal van szerelve. Ha hagyományos bundozású a gitárod nyaka akkor az viszont temperált, kiegyenlített hangrendszerben szól.
Bacy@ "A gitár bundok nélkül minden további nélkül lehet" lehet bundokkal is, pont ezt írtam az előző hsz-ba csak azoknak a bundjaik másak mint egy hagyományos gitárnak.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Írták valamelyik fb-poszt kommentjei között, hogy valószínűleg azért, mert a másik két taghoz képest kevés pénzt zsebelt csak be. Nekem az jutott eszembe, hogy amikor egyszer voltam Fejes hangszerboltjában a nyóckerben jópár éve, Sidi egyszerű eladóként dolgozott ott. Gondolom nem tetszett neki, hogy Lukács ugye a cégtulaj, aki bezsebeli a sok zsét, Fejes nagy hangszermogul, ő meg csak egy peon a bandában "minimálbéren".
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy rosszul, csak nekem furcsa. Soha nem néztem, ő hogy játszik, most látom igazából talán másodjára egy videón. És szemet szúrt.
Furcsa szögben áll a keze, a pengető, minden. Olyan, mintha alulról felfelé dolgozna a keze. És mégis állat jól gitározik.
Az meg, hogy 30 éve is így tartotta, az LOL. 30 éve is akkor pont ugyanilyen furán tartotta.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
arnyekxxx
veterán
-
M@trixfan
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Megnéztem Tomi videóját. Elismerem az innovációt és nagyon szimpatikus a családi közös fejlesztés. Mondjuk nem tett jót, hogy mennyire nincs képben semmivel Tomi a technológiából és ott abban a videóban nem volt jó igazán a sound. Puliusz Tibi bemutatója sokkal jobb a saját csatornájukon.
Mivel jómagam is mérnök-közgazdász családban nőttem fel, bár más területen, de tökéletesen tudom mennyi szellemi erőfeszítés van egy elektronikai szabadalomban és mit jelent 0-ról építeni terméket és vállalkozást. Szóval maximálisan tisztelem.
Ezzel a kitekintéssel együtt számomra kérdéses a termék, én nem vennék sajnos.
1. A gitárosok a karaktert keresik, vannak igazi bevált sztenderdek. Nem hiszem, hogy sokan akarnak Strato formával és érzettel Les Paul hangon szólni. Nem is fog úgy szólni, nem lesz olyan az érzet, egy rakat más dolog befolyásolja.
2. Az első pontból kiindulva nem véletlenül ragaszkodunk típusokhoz és szívesen váltunk közöttük kedvünkre. Itt van egy személyes kapcsolat a hangszerrel, ez szerves része a zenélésnek. Gitárosok a legnagyobb fanatikusok ezen a téren. Nekem is ott a fejemben, hogy a Superstrat mellé azért majd egy Les Paul is kéne, illetve majd valamilyen “ultra heavy” fix húrlábas gitár.
3. Külön plusz egy állítási “lehetőség” az erősítő/pedalboard/multifx variációihoz képest. Nem tudom. Értem én, hogy itt a gitár hangszedőinek a karakterisztikáját lehet hangolni analóg módon és elvileg nem kell menet közben állítani, de az ilyen beépített overdrive-októl fázom.
4. Az “OP-Amp” és az “overdrive” szóhasználatot együtt én nem nagyon erőltetném marketing szempontból. Én ebben nagyon sarkos vagyok, rögtön megütötte a fülemet negatív érzettel.
5. Annyira feljöttek minőségben és egyszerűségében a digitális cuccok, hogy konkrétan a Mooer-nek van olyan gitárja amiben benne van egy komplett multieffekt. Ránézésre egy teljesen normál gitár. Nem az én világom, de nem sokkal drágább az egész gitár mint ez a pickup szett.
6. Amúgy mint “Starto turbózó szett” nem rossz. Csak ugyebár olcsó gitárhoz drága, drága custom shop gitárt meg biztos nem szednék szét. Egyre durvább dolgokat tudnak sima bemenetről az effektek. Egyébként rögtön ott van a Roland GK rendszer mint konkurencia az összes MIDI funkcióval, húronkénti hangszedéssel, stb…
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, amúgy meg ki kellene próbálni. Magát az összefogást, családi fejlesztést nagyon elismerem.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Vegig nem neztem, csak beletekertem. Nem latom a kulonbseget a harom hangszedos stratom plusz rakuldom a sparkot, meg e kozott.
Ertem, hogy itt a dzsuzt a hangszedo elektronika adja, a kulonbseg annyi, hogy nem a spark dobozaban ul.
Nem en vagyok a legtapasztaltabb itt ugye, de ennek en sok ertelmet nem latom.
Elhangzik a videoban, hogy a harom hangszedo az fix, az egy dolgot tud. -
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Tegnap is vótmá. Nem véletlenül nem terjednek el az ilyen első látásra kézenfekvőnek tűnő ötletek. Minden iparágnak megvan az ilyenje, pár évente előhozzák koncepcióként, mindenki hűzik meg házik rajta, aztán eltűnik az alábbi okok egyike miatt:
1. Igazából nincs is igény rá.
2. Annyira drága, hogy úgysem fizetné ki senki.
3. Van egy csomó hátulütője, amiről nem beszéltek a bemutatón.Szerk.: nagyon jó példa, legalább ötven éve kering az autóiparban ez az ötlet, de sosem került sorozatgyártásba. Ez a Bognar elektronika is hasonló, persze biztos lesz pár ember, aki megrendeli, de nagy összegben mernék arra fogadni, hogy nem gazdagodnak meg belőle.
-
benvolio
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Nekem se váltásra van, hanem, hogy legyen egy ilyen is.
Régebben vettem egy Cort KX5 Fr-t mert nagyon megtetszett a formája fehér színben zebra hangszedőkkel. Vastag húrok voltak rajta nem volt kényelmes nekem, mindig halogattam a cseréjét, és mivel volt más gitárom is így feltettem a falra dísznek az egyik szobába mert olyan szép. Most, hogy vettem egy Spark Go-t rájöttem, hogy akkor ebbe a szobába is tudok prüntyögni ha rámjön, nem kell felmennem a "zene szobába". Így áthúroztam 9-42-re (én csak ezt szeretem) és hadba állítottam. Egész jó ez a gitár bár egy hídi hangszedőt cserélnék azért rajta, illetve jó a nyaka, de még ez se az amit keresek. -
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Azt is mondta, hogy minden jóérzésű ember így él. Meg valami olyat is, hogy aki társadalmilag érzéketlen, az csóró. Meg hogy lényegében mindenki félkegyelmű, aki nem így gondolkozik. Ja meg azt is, hogy rajta kívül itt senkit sem érdekel, hogy a nyolcévesek bányában dolgoznak, és ezért tart itt a világ.
A lényeg az, hogy nem csak azt mondta, hogy ő így él, hanem lényegében azt is, hogy mindenki félkegyelmű, aki nem. Lehet a szavakon lovagolni, a lovaglóknak azt tanácsolom, hogy másolják be egy tetszőleges AI-ba a kérdéses hozzászólásokat, és tegyék fel neki a kérdéseket, hogy valóban vannak-e ilyen állítások a szövegben. Az objektív lesz.
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Hagyd már ezt a nullákban és egyesekben gondolkodást, miközben ti vagytok rá a legjobb példa.
Valószínűleg senkinek sincs teljes képe általában a kínai gyerekmunka körülményeiről, mert az újságírók szenzációra vadásznak, túloznak, és szélsőséges példákat emlegetnek, hogy nagyobbat szóljon. De ha valaki nem általánosítja az összes kínai gyerekmunkára, akkor az már 0-kban és 1-esekben gondolkodik, hát világos, nem? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A gyerekmunka oka a szegénység. Ha nincs gyerekmunka, nem lesz kisebb a szegénység, nem oldódik meg pikk-pakk minden, csak nagyobb lesz adott család nélkülözése. Hát ha az jobb, akkor ne támogassa, de ne mondja nekem senki, hogy körültekintő és érzékeny gondolkodásra vall, ha valaki ezt a nem mellékes következményt kihagyja a számításból.az ezer sebből vérző nyugati gondolkodás legnagyobb rakfenéje hogy nem dolgoztatják a gyerekeket napi 8 órában ezért lusták lesznek.
Ilyet ki írt?

-
X2N
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Szerintem ezt mindeninek magának kell eldöntenie mi az ami neki belefér, én spórolok ahol tudok, nem fogok összevásárolgatni mindenféle gitárt/erősítőt/kütyüt a továbbiakban már, hanem inkább megtartom azt az 1-2-t ami van és csak akkor cserélem ha már nem javítható.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Úgy látszik, nem ment át, miről van szó. Más kultúra, más szokások, másképp szocializálódott emberek. Azért, mert itt (majdnem)nyugaton sokan abba a tudatba ringatják magukat, hogy mi kulturálisan felsőbbrendűek vagyunk, ez még nincs így. Lehet egy afrikai törzsben boldogabb emberek vannak, miközben ott alap a gyerekmunka. Ne akarjuk már megmondani, hogy nekik milyen rossz az életük, mert számunkra idegen világ.
-
FockeWulf
tag
válasz
benedekco
üzenetére
Én pl ezért nem használok semmilyen elektromos kütyüt, sem okos telefont, sem számítógépet, sem tv-t..sem semmit ami elektromos árammal működik, mert az előállításuk totálisan környezetszennyező, nem beszélve az akkumulátorokról (az elveszi az ivóvizünket is!). Na meg ezek nagyrésze a távol-keleten készül ahol gyerekekkel szereltetik össze. És akkor még nem beszéltünk az elektromos áramról aminek előállítása ezektől sokszorozottan környezetszennyezőbb.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Nem lesz semmilyen hatással a hangra. Ha megölné a hangot a humbuckereken se lehetne kvázi büntetlenül fedelet használni. Az alufólia ~60%-al rosszabb árnyékoló. Neten általános vélekedés az hogy az árnyékoló festék alig jobb vagy rosszabb mint az alufólia, nyak ott meg a vastagság és változik meg sokszor az elektronika sincs megfelelően leárnyékolva így nem sokat ér. Persze ha mér ennyire belemegyünk akkor minőségi gitárkábel(nem az 5-8eFt-os) meg olyan erősítő se árt ami kihúzott gitárkábellel maximális hangerőn teljesen zajtalan. Nekem van még rézfóliám ha kell 1-2 gitárt megtudok csinálni ha valakinek szüksége lenne ilyenre.
A Jackson amit csináltam ilyen lett.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Van értelme. Zanzásítva megnéztem a videót, a tremoló takarólemezét tök fölösleges befóliázni, ott nincs semmi, ami zajt tudna felvenni, hiszen minden le van földelve, ami abban az üregben van. Ráadásul ott hozzá sem kötötte a testhez, úgyhogy duplán értelmetlen volt.

Amúgy sokan mondták, hogy ugyanúgy zajos maradt, de igazából sokkal irányítottabb lett. Előtte mindegy volt, merre tartotta a gitárt, mindenhogy zajos volt, utána viszont már csak egy irányba tartva volt zajos. Ez azért van, mert a pickup kifelé néző része továbbra is tud zajt felvenni, de azzal nem lehet semmi kezdeni, mert ha ott is leárnyékolják, az már nagyon beleszól a húrok hangjába.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Milyen NAS-t vegyek?
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Automata kávégépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Gigabyte alaplap topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A modern nálam 2010-után van. Korábban öregszem?