Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
-
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
A Big Muff pedál pluginjuk elég jó azt próbáltam, ingyenes. A Rack Delay szintén.
A 808-asukat használom az slo elé, bevált.
Én ezeket terveztem megvenni:
-Modifire LA 90s
-Bulldog
Esetleg ezt:
-Mach VI -
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Ha Gilmour hangzás kell akkor Big Muffs-Hiwatt DR103-MXR 113 Rack Delay-Fane hangszórós láda. Meg sok kompresszor.
Ez az alapja, hogy ebből mit tud majd neked a vas kihozni az más más kérdés, szerintem nem sokat. Ezek már olyan hangzások amiket csak az igazival lehet igazán utánozni, nem sok jó DR103 modellt hallottam eddig multieffekteknél(egyet se), pedig volt pár.
Delay-nél a wet jelre lehet bátran hi-pass filtert használni(400-700Hz) a 90Hz-kevés. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Nem az ötlet miatt érdekel engem, itt azzal van a baj, hogy simán manipulál(hat)nak egy-egy ilyen összehasonlítást, és ha nincs semmiféle beállítás közölve, csak annyi, hogy "clean" vagy "overdrive", az egy ilyen sokparaméteres eszköznél eleve gyanús, mert otthon nem ellenőrizhető/reprodukálható. Az meg nem válasz, hogy bass, middle, treble, presence úgyis "noon", mert az az "alapértelmezett". Nincs ilyen a valóságban, hogy egy zenész ragaszkodna a "noon"-hoz, mert "csak", az az "alapértelmezett".
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
[Focus - Hocus Pocus]
[Camel - Lady Fantasy (Medley)] (bár nekem ők nem annyira prog rock, inkább komplex klasszikus rock)
Vanilla Fudge - Some velvet morning (őket hivatalosan nem szokás prog rockba sorolni, de ez a szám szerintem simán beillik oda is) -
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Fizetett promó? Biztos nem lesz részre hajló.

Elnézve az igazi erősítőiket jobban is járunk ha inkább a plugin fejlesztésbe invesztálnak, eddig nem sok megbízható, könnyen javítható erősítőt láttam tőlük.
Kíváncsi vagyok megtudod-e mondani mi volt az ami megkülönböztette őket a Marshalltól amikor kiváltak, mit tudott az ő erősítőjük amit a konkurencia nem(egy patent-re gondolok).
Te vennél tőlük erősítőt vagy inkább mást vennél? -
X2N
őstag
-
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Persze erre tök jók ezek a nagy jelű dinamikátlan hangszedők, ha már úgy szólózol mint Vai, és sokat tappingolsz, ezzel könnyebb, de a nagy átlag sokkal jobban örülne mondjuk egy sokoldalúbb, kisebb jelű, Ibanez AR sorozatból átemelt Super 58 Passive/Alnico(PAF jellegű) hangszedőnek még az Ibanez RG-ben is, aminek zeneibb a hangja, és nem csak csutka gain-el, kivasalt dinamikával működik hanem tiszta hangon, alacsonyabb gain-en is. Ebből meglehet az utóbbit is csinálni, ha bekötsz egy kompresszort megfelelő beállításokkal, fordítva viszont nem.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Az tök jó, hogy Thomannon vannak értékelések, viszont nem kell mindent elhinni. Ez nem azt jelenti, hogy a termék 99%-ban nem egyezik a leírtakkal (és értékelésekkel), de volt szerencsém belefutni egy rakás termékbe ahol teljesen rosszúl értékeltek valamit. Én is azt gondolom X2N-nek igaza van, Ibanez gitárok jórészt azért voltak régen is és a mostaniak is javarészt, mert nem saját hangszedőkkel voltak / vannak felszerelve. EMG-k, Seymour Duncanek, Di Marziok, Fishmanek, stb.
Ismerek olyant aki szerint a régi passzív B.C. Rich hangszedők is jók
... akkor ilyenkor mi a helyzet? -
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Eddig nem nagyon használtam önmagában még az SSS straton sem. Ha önmagában nézzük, a nyakit az esetek 60%-ában, a hídit 39,9%-ában, a középsőt 0,1%-ában. A HSH superstraton (S270) lényegében egyáltalán nem, a nyaki humbuckerrel szebb a tiszta gitárhang, mint egy középső pozícióban lévő, a húroktól gyárilag túl távolra tett (és állíthatatlan) single coil-lal. Ha a Studio Vintage-be dugnám, ott tudna értelmet nyerni, hogy egyáltalán legyen valami tiszta (nem csak cleanish) gitárhang, csakhogy azt a gitárt metálra használom, az arra használatos erősítőkön (illetve multikon) pedig van dedikált, lábkapcsolóval állítható tiszta csatorna.
-
cucka
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
A piezo az egy kristály, ami a rezgéseket alakítja át elektromos jellé (és fordítva).
Egy egy darab hosszú piezo elem, az akusztikus gitáron a húrlábhoz teszed, ahol a húr átadja a rezgést a fedlapnak. Ezt a rezgést fogja felvenni a piezo.Elektromos hangszer tömör fából van, nincs fedlapja, ami rezegjen. Ott a piezo-t a húrlábba külön-külön az egyes húrok alá rakják.
-
-
cucka
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Ööö, jó. Funkcionális. Csak át kell tekerni az első 3 percet, az elég a vérszegény flanger-es(?) sound béna szerintem, utána tök jól szól. Ami feltűnt, hogy a basszeros nagyon szereti a slide-okat.
Annyival jobbak lennének ezek a zenék, ha nem ilyen 10-12 perces számokat írnának, amik sehonnan sehova mennek. Olyan érzés, mint ha eltévedtek volna a zenészek az erdőben.
Hiányozik a minőségi szűrő, egy producer, akinek van hozzá füle, hogy melyek a jó ötletek és melyek nem azok. És az előbbiekből fasza dalokat rak össze, utóbbiakat meg kidobja. Nem kell mindent felvenni lemezre, ami eszükbe jut. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Ez az új Nimbus 2000-es.
-
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Direkt eladtam a Hotone Ampero II Stomp-ot, hogy megtanuljam hogy lehet csak pluginokkal jó gitársoundot csinálni. Egyszerűen untam már a limitációkat a routingolással, a Helix már régi, azt nem fogok venni, az Axe FX3 drága, más meg nem opció és ezeknél sokkal kevesebbet tud.
Moleman-Majd veszek fel holnap valami tiszta hangot is a 60-as nyaki hangszedőn, szerintem annyira nem vészes a hangja.
A DC csatolt kimenet azért jó mert a kondenzátor a jelútban rontja a hangot, nem is kicsit, itt a hangkártya kimenetén DA-konverter után nincs kondenzátor a balanced kimeneten a stúdió monitor hangfal fele.
Értelemszerűen ennek akkor van értelme ha a végerősítő is teljesen DC csatolt és akkor DC(0Hz)-100KHz-ig tud egy erősítő frekvenciát átvinni. A komoly High-end erősítők mind ilyenek.
Egyébként még lehet vele vezérelni dolgokat.
Vezérlőfeszültségek (CV) és modulációk továbbítására pl.
Eurorack / moduláris szintetizátorok(pl. CV, Gate, LFO jelek)A fejhallgató kimenettel az a baj manapság a legtöbb audio interface-nél hogy vagy nem 0ohm a kimeneti impedanciája a hangkártyának(emiatt különböző impedanciás fejhallgatók máshogy fognak szólni), vagy nem elég jó az erősítő része és nem tudja normálisan meghajtani a 250-600ohm-os fejhallgatókat. Ez füllel is hallható ha leteszteled 2 különböző fejhallgatóval, nem csak méréssel.
Itt van 8:40-nél egy táblázat ahol látod a méréseket. Baromi nagy a szórás.A Motu M2 se tűnik annyira rossznak de ott csomó minden történt az eredeti kártya kiadása óta(a gyártást elvitték távol keletre, alkatrészek cserélődtek egyes revíziókban)így arról letettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% Akksi
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ma reggelre utolérték magukat a fiatal kínai mérnökök…
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

... akkor ilyenkor mi a helyzet?