- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
kutyek #63564 üzenetére
Nekem valószínűleg nincs ennyire jó relatív hallásom, a hangközöket tanult dolgok/megszokások alapján azonosítom.
Viszont az nagyon furcsa, hogy ma pl játszottam egy régi számot gyerekkoromból, és az elején a magasabb G hangok hiába voltak halálpontosak a hangológép szerint, valahogy nem illeszkedett a zenébe, mintha egy nyolcad hanggal mélyebb hang kéne oda. Mikor másik húron fogtam, még sokkal rosszabb volt.
Miközben a többi hang a helyén van, tehát valószínűleg 440 Hz-en vették fel. Sosem derül ki. -
arnyekxxx
veterán
válasz
kutyek #62012 üzenetére
őszintén megmondom nem érdekel, hogy mit emulál és hogy, amig bárhol bármivel használtam eddig nem volt vele gond.
megjegyzem az ASIO eleve nem egy natív dologként lett megalkotva, hanem egy univerzális IO felületnek by Steiberg a win hangrendszer kikerülésére, csak a Steinberg féle az nem ingyenes jószág
-
consono
nagyúr
válasz
kutyek #61989 üzenetére
Ha már előjött a latency, tegnap felcseszte az agyamat a Spark Mini... Az aux-ba dugott hangnak van kb. fél másodperc késése :/ Eddig ez nem tűnt fel, mert leginkább csak a dob szokott oda menni, de tegnap rádugtam a Tank G-t, hogy A-B-zem kicsit a Sparkkal, hát, nem jött össze... Utána olvastam, ez nem "hiba", hanem így van tervezve a Mini, hogy átmenjen az AUX is az EQ/DSP-n (gondolom, hogy a kicsi szórókat kompenzálja).
-
Goose-T
veterán
válasz
kutyek #61333 üzenetére
Valamilyen széles, lapos, nem túl kemény tárggyal, például egy fadarabbal ütögesd meg óvatosan a fogólap és a fej irányából, ne oldalról. Utána szerintem ki tudod szedni egy kombinált fogóval, vagy esetleg oldalról alányúlsz egy pici laposfejű csavarhúzóval és felfeszíted.
Szerk.: itt egy videó róla.
Egyébként meg ne az eredetihez reszeld be, nem biztos, hogy jó volt. Persze ha nincs egyáltalán bevágva, akkor arra jó lesz az eredeti, hogy hol csináld a bevágásokat az új nuton. Utána én úgy szoktam, hogy a felhangolt húr finoman odafogom a második bundhoz, és megnézem, mennyi távolság van az első bund és a húr között. Minél kevesebb, annál jobb. Egy-két tizedmilliméter már teljesen jó.
-
Goose-T
veterán
válasz
kutyek #60749 üzenetére
Noname oldal saját kártyás fizetési megoldással 3rd party helyett? Kicsit sem gyanús.
Még ha tényleg kapsz is valamit, akkor is orbitális lehúzás, látszik, hogy a lehető leggagyibb kínai Les Paul másolatot adják, még a nyaka is csavarozott bakker. 100 dolláros szemetet adnak 1500-ért, marhára megéri.
-
Goose-T
veterán
válasz
kutyek #60744 üzenetére
Az american eagle modellnél legalább rendes képek vannak, a presidential seriesnél csak valami gagyik. Ráadásul ha közelebbről megnézem, akkor a konstrukció, hardverek és a kidolgozás minősége alapján eléggé made in China kinézete van.
Trump Kínához fűződő ismerve elég vicces.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #59947 üzenetére
Köszi a tippeket, ki fogom próbálni.
Egyelőre ott tartok, hogy próbálok sima 4/4-es ütemeket kreálni, azt "lekottázom" guitar pro-ban, és örülök, ha rájátszom helyesen a dob alapra.
A figurázás még hátra van, most kezdem felfedezni a "dallamszerkesztésben" rejlő lehetőségeket. Szóval kísérletezgetek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #59939 üzenetére
Na végre, zene!
Pont most kezdtem el megint kicsit a blues skálával foglalkozni, így aktuális.
Hangzásban az 1-es és a 3-as szakasz tetszik, a középső részben nekem a gain vagy torzítás
valahogy soknak tűnik.
Mint téma, mint hangulat nekem bejön. Valami dobsávot kéne alátenni, ha tudsz, meg egy kis basszust. Kíváncsi vagyok, úgy mi lenne vele.El kéne kezdenem foglalkozni az arpeggiokkal, nagyon jól hangzik, még metálban is.
-
Goose-T
veterán
válasz
kutyek #59199 üzenetére
Ez hasonló az Edge toolhoz, amit én vettem. Most rápróbáltam sima floydra, ahhoz is használhatónak tűnik, csak a beakasztója túl bumszli, kicsit reszelni kell még rajta, hogy rendesen be lehessen akasztani a babába.
Ezek a Gotoh PSP rugók nagyon brutálisak, elég volt kettő belőlük a korábbi négy darab helyett. Most átlósan raktam be őket, de van még tartalék a feszítőcsavarokban, szerintem egyenesen is meg tudnák tartani a tremolót.
Mindjárt játszok egyet rajta, hogy észreveszem-e a különbséget. -
cucka
addikt
válasz
kutyek #58864 üzenetére
Hát csak gyakorlás, emiatt nem aggódok, az akkordváltásaim is egyre jobbak, bár még sehol se vagyok ahhoz, hogy folyamatos legyen.
Ami nekem sokkal nehezebb:
- Nagyon közel vannak egymáshoz a húrok, folyamatosan mellépengetek, melléfogok
- A húrt nem az ujjbegyeddel kell lefogni, hanem az ujjad végével. Első reflexből ahogy lefogtam az A húrt, akkor ezzel együtt a D-t is lefogtam, az alatta lévőket meg tompítottam, hát ez a technika nagyon nem nyerő gitáronMeg nyilván miszlikbe vágta az ujjaimon a bőrt a húr, de az már kezd megkeményedni szép lassan.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
kutyek #58418 üzenetére
az öskorban egy sempron 2800+ egymagos procin fél giga rammal csináltam az első demofelvételeket, nem volt plugin, minden ment multiból, szintiből audiofileba és kész, akárhány sáv akadásmentesen ment.
nem tudom milyen DAW-t használsz, a cubase-ben van olyan, hogy "render in place" ami a kijelölt trackrészleteket (a midis dobot is) a sáv beállításaival ott helyben legyártja egy uj audiotrackbe, nem kell külön exportálni aztán visszapakolni.
-
-
arnyekxxx
veterán
-
X2N
őstag
válasz
kutyek #58080 üzenetére
Ma már nem az a normális hogy a hangfalban van a crossover? Ha van sub akkor az saját erősítő + saját alul áteresztő szűrő. Ha viszont a mély ládára vannak ráaggatva a hangfalak és lemennek sub tartományig akkor érthető ez a megoldás is,(így jobban el van szeparálva a frekvencia tartomány), csak nem ez a jellemző.
cucka/arnyekxxx
A snare hangzásátMár ikonikus.
Nem irigylem a basszusgitárosokat hogy be lettek szorítva a 32-4kHz-es tartományba, mindenki elkezdte kibővíteni a tartományát, a gitárokosok lefele a 8 húrral, a basszusgitárosok meg felfele ezekkel az 5-6 húros basszusgitárokkal. Eddig nem bántam meg h vettem egy 8 húros gitárt, a neten unalomig lehet olvasni hogy mennyire nem tud sok gitáros átállni egy ilyenre, túl furcsa a 8 húr stb, elég a 7 húr...úgyse használod ki. Én nem így vagyok vele, kár h nem vettem előbb 7/8 húros gitárt eddig, több értelme lett volna mint anno venni egy basszusgitárt ami nem jött be mert túl vastagok voltak a húrok rajta és nem szerettem rajta játszani(vékony ujjaim vannak). -
X2N
őstag
válasz
kutyek #58047 üzenetére
Gondolom nem véletlenül mondták hogy ugyanazt a gitárt használja, de a bundok/tremolók/hangszedők cserélődnek időközben, ez ilyen. ha sokat használod akkor elkopik. Fogyóeszköz. Edge azért nem sz@r cucc, sokak szerint jobb is mint az eredeti Floyd Rose.. de még nála is ki van egészítve a rendszer ezekkel a stabilizáló rugókkal. Aki floydot vesz ezt vegye tudomásul. Most nézem ezt a videót, vannak nála más megfejtések is pl. hangerő potméteren kondi ami kompenzálja hangerő letekerésnél a magasfrekvencia csökkenést...
-
M@trixfan
addikt
válasz
kutyek #58047 üzenetére
Azt valóban mondja az öreg, hogy show közben is dolgozik, de azt nem mondja, hogy feszes húrnyomás alatt állít
. Budapesti G3 alatt is itt volt, néha be-beláttam oldalra, folyamatosan bütykölt és adta ki a gitárokat Stevenek.
Általában az utánhangolás, stb… miatt felágaskodni szokott a tremolo. Nekem az gyanús nagyon, hogy feszültség alatt utánhuzva a rugókat már eleve egy “állapotot” húzok vissza, amiben már van egy erőrendszer. Lehetséges, hogy ki tud alakulni ugyanaz a vízszintes tremoló helyzet különböző mechanikai feszültségek mellett is. Mert ugyebár ha a két erő egyensúlyban van akkor bármilyen feszültség mellett lehet vízszintes a tremolo. Csak ilyenkor a húr túl lesz nyújtva alapból és nagyon kemény lesz rajta játszani.
Amúgy nagyon szívesen meghallgatnék egy dolgozó hangszerész erről. -
FockeWulf
tag
válasz
kutyek #58008 üzenetére
Köszi szépen. Nem, az nem Fisz7 amit fent fogok, hanem Cisz7, a Fisz7-est a második fekvésbe fogom. A Cisz7et azért játszom ott fent (9edik bundnál) mert a fülemnek úgy tetszett a legjobban hogy van a nótába ilyen kis felugrás/kiugrás egy oktávval az eredeti Cisz7 felett. Tehát az eredetibe egy oktávval lentebbi Cisz7 van...már ha jól hallottam. Kicsit érdekesebb a dal ezzel a magas Cisz7-el. Amit te írsz az nem Fisz 7 akkord (H, F, Disz, H?) ez inkább egy H-dúr szűkített kvinttel?
A Fisz7 hangjai: Fisz, B, Cisz és a szeptim az E.
consono@ -
-
Ba cy lus
addikt
válasz
kutyek #57955 üzenetére
Tulajdonképpen azt sikerült bizonyítanod, hogy nem bírsz leállni a térítéssel. Igen, rohadtul szubjektív, kinek milyen igényei vannak. El nem tudom mondani, mennyire hidegen hagy, ha nincs a birtokomban többszáz erősítő modellezett hangja. Hogy mennyire nem zavar a művészi kiteljesedésben, hogy ha analóg erősítővel és analóg pedálokkal oldok meg mindent. És aki akusztikus hangszeren játszik? Annak még ennyi variálási lehetősége sincs, mégsem dől a kardjába.
A lényeg az számára a hangot illetően, hogy a hangszere azon az egy hangszínen szépen szóljon.
-
Moleman
addikt
válasz
kutyek #57948 üzenetére
Én pont fordítva tapasztaltam meg. Amplitube-ban kikísérleteztem, hogy melyik erősítőtípusokat, melyik analóg pedálokat szeretem, és annak megfelelően vásároltam be.
Mai szemmel mondhatjuk azt is, hogy feleslegesen, mert sokkal zajosabb a pedalboard, ezért inkább az Amplitube-ot használom mindenre.Ennek ellenére átérzem a rajongást, évente egyszer-kétszer kapcsolom be, de imádom a Laney Cub hangját, az illatát, mikor melegszik, na meg ott az óriási hozzáadott értéke az emléknek, amikor az Eldoradoban először kipróbáltam, és Eastman kollégával összenéztünk, hogy igen, ez kell nekem.
De nem is kell csövesnek lennie, a fulltranyós 2×12 Trace Elliot is hatalmasat tud szólni, volt szerencsém egy klubkoncerten rendesen meghajtani. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #57641 üzenetére
Megcsináltam a Floydot.
Kezdtem azzal, hogy behangoltam a gitárt, majd megnyújtottam mind a hat húrt, addig, amíg megnyújtás után megmaradt a hangolásuk.
Ezután tremolóztam, flatbe mentek a húrok, majd a rugórögzítő csavarokon annyit húztam, hogy visszaálljanak normál hangolásba. Ezt Követően elhangoltam, majd ismét behangoltam, tremolózás, és már nem hangolódott el.
Azóta játszottam is rajta, direk rángattam a tremolót is, de megtartotta a hangolást. Remélem így is marad.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #57618 üzenetére
Három van benne, annyi is volt. Most visszatettem a hátlapot. Három rugó, beállítva szépen. tremoló után picit flat-be megy, de ha nem hagyom visszaállni, hanem picit rásegítek, akkor tökéletesen megtartja a hangolást.
Én azt gondolom, lehet rosszul, hogy alapból vissza kéne állnia magától. A Schecteren, amin csak special van, nem kell semmit rásegíteni, visszaáll.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #57609 üzenetére
Ugyan én ajánlottam, de most pont mérges vagyok rá, és gondolkodom, hogy nem hozzá fogok járni.
Ugyanis úgy beállította a gitárt 40 ezerért, hogy a tremolóhoz hozzá se nyúlt, vagy ha igen, nem igazán tesztelte le, ugyanis tremolózás után az összes húr flat lesz.
Szóval a tuning stabilitás a visszakapott gitáron nulla, pont azért vittem el hozzá, hogy állítsa be rendesen szakember, ne nekem kelljen kísérletezgetni vele.
Kedden viszem is vissza hozzá.
-
FockeWulf
tag
válasz
kutyek #57603 üzenetére
". Ezért nincs tökéletes hangolás vagy hangrendszer." De van, a természetes hangrendszer az, a temperált nem az, pont erről van/volt szó.
"Ezt milyen húros hangszeren játszva tapasztaltad?" Pl hegedűn. Billentésnek hívják, hiszen néhány cent távolság van a két hang közt.
De ha továbbra sem érted miről van szó, kukkants rá pl a mikrotonális gitárokra. -
FockeWulf
tag
-
X2N
őstag
válasz
kutyek #57577 üzenetére
Nem lehet hogy Van Halen is pusztán azért hangolta lejjebb csak B húrt mert lefogáskor az a húr hangolódott legjobban(mert vékonyabb), ezért ott kellett legtöbbet kompenzálni?
FockeWulf-Persze ezt tudom, elméletben nem ugyanaz. Kb hasonló mint a H és B hang esete, egy szerzetes rondán írt valamikor a 15-16-ik században és a B-t összekeverték a H-val, vagy valami tévedés történt közben. A hangokat is az ábécé betűi után nevezték el A-B-C-D-E-F-G, nem A-H-C-D-E-F-G-volt az eredetileg, nekem így volt mindig is logikus attól függetlenül hogy itthon H-t használunk. -
X2N
őstag
válasz
kutyek #57577 üzenetére
Akkor jobban járok ha a standard 440Hz A hang helyett 438Hz-re hangolok? Neten azt írják 4cent az 1Hz, Körbenéztem most neten és nem nagyon találok olyan hangolót ami mutatná a cent-eket ami meg van, az nem dupla digites hogy ekkora eltérést mutasson pontosan. Egy ilyen Peterson Strobo tuner-re már egy ideje gondolkodom, lehet most meglépem.
Dimebag is lejjebb hangolt(425Hz). Meg ami még népszerű volt régebben a 432Hz. -
X2N
őstag
válasz
kutyek #57419 üzenetére
A videóban special-t mutat a srác, neked 1000-es volt benne gyárilag? Azon nincs special felirat. Ha floyd rose special volt rajta gyárilag azt nem csodálom, az valami cink ötvözetből van, neten azt írták, nem acél, az 1000-es állítólag jobb. Gotoh biztos jó lesz, nekem a Medgyesiben tegnap azt mondta az eladó srác hogy az olcsó Ibanezekbe szokták tenni ezt a típust, mútkor láttam egy Jacksont abban is Gotoh volt.
Smiley-Az is baromi jól néz ki.
-
X2N
őstag
válasz
kutyek #57412 üzenetére
A tiéd mikor készült? A kapcsolóval mit kapcsolsz?
Hangszedőt nincs mit... egy killswitch-et lehetne tenni a kapcsoló helyett ha szereted az ilyesmit. Egyébként nem is szürke hanem ilyen zöldes árnyalata van a festésnek, képen persze nem jön át. Mindenképpen írd meg milyen lett az új tremolóval
btraven-Nagyon menő
meg a rengeteg magnatone erősítő is
-
X2N
őstag
válasz
kutyek #57408 üzenetére
Köszönöm, 2007-es évjárat, 1000-es floyd, nyereg is tök jó, húrok is alacsonyan vannak. A potmétert majd úgyis megszokom, így kisujjal lehet állítani. Az EMG-ket meg majd jól letesztelem, ilyenem sose volt, 24V-os moddal biztos jól szól, majd kipróbálom. Eddigi legkomolyabb gitárom, olyan is. A mostaniak sokkal puritánabbul néznek ki, és már 600eFt fölött van az ára.
-
X2N
őstag
válasz
kutyek #57378 üzenetére
Igen olyasmi, akkordokat, skálákat tud mutatni ledekkel, meg elvileg guitar pro-val is lehet vele gyakorolni...
-
válasz
kutyek #57194 üzenetére
Amúgy nekem ez a Matteo csávó pont az a kategória aki nem zenész hanem gitáros.
Én jobban bírom a zenész gitárosokat.
Azok a Yamahák elég jók ám. Amúgy mivel tolja ha a Yamahával van szerződve? Mondjuk a Revstar-ját elfogadnám. Az marha klassz kis cucc.re: Vampyr
Jáááj. Valaki nagyon hamis itt, és nem csak a gitárosra értettem -
arnyekxxx
veterán
válasz
kutyek #57005 üzenetére
az akusztikus maszterofpappetsznél jobb feldolgozást úgyse fog senki csinálni soha
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #56988 üzenetére
Köszi a tippeket, a nyújtásokat sosem lehet eleget gyakorolni, marha nehéz pont ott megállni a nyújtással, ahol kell. Pedig azt a 3 nyújtást imádom a D-ről, annyira szép a számban is.
Amúgy azt is észrevettem, hogy amikor nyújtok, azt gondolom, hogy rendesen bele kell nyújtani egy teljes hangot, akkor is, ha felet kell nyújtani. Pedig nem. Ezért magasak az F#-os bendek. szóval meg kell rendesen tanulnom a félhangos nyújtások dinamikáját (is).
-
Goose-T
veterán
válasz
kutyek #56920 üzenetére
Nagyon nagy szerencse kell, hogy jó legyen az 50-70K-s kategória. Ezért írtam a 300 ezret, ha annyiért megveszel egy gitárt, és ha kell, beállíttatotod egy hangszerésszel vagy megcsinálod magadnak, akkor már szinte biztos, hogy lesz egy értékelhető hangszered. Minél lentebb mész az árban, annál inkább nő a valószínűsége annak, hogy fölösleges költeni rá. Ki lehet fogni, de ne alapozzunk erre.
-
FockeWulf
tag
válasz
kutyek #56916 üzenetére
Nemrég épp arról volt itt szó hogy aki komolyan gondolja a gitározást az vegyen egy bitang drága gitárt....mondjuk a "bitang drága" kategória szerintem a 2,5-3 millás kusztomsopp és társai...lehurrogtuk a végén meg kiderül hogy tényleg igaza volt szegény Goose-T-nek...
ez esetben megkövetem magam
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #56913 üzenetére
Szomorú, amit írsz, de pont ezt tapasztalom, A floydhoz nem értek, csak azt tudom, hogy a Schecteremen Floyd Rose Special van, tehát nem az "igazi" floyd, de azzal semmi ilyen gondom nem volt, és tartja is a hangolását.
Lehet, hogy nekik ez az 1200 dollár körüli gitár ez a közép alja, én azért azt gondolom, félmillió forint nem kevés egy gitárért. Amire viszont az van írva, hogy Fender, az félmillióért se legyen ilyen.
Lehet azt mondani, hogy vegyél 2 millióért egy gitárt (én ezt el is költöttem, igaz ötre, nem egyre), no de azért a lófasznak is van vége!
Olyan ez, mintha vennél egy Opelt, és a klíma nem üzemelne, hiányozna egy kereke, vagy el lenne benne méretezve a csomagtartó ajtó, és az nem záródna. Mondhatják azt, hogy alsó középkategóriás kocsi, de ott is elvárod, hogy amit kapsz, az egyrészt jól legyen beállítva, másrészt jól is működjön. Az más kérdés, hogy vehetsz 5-ször olyan áron is autót.
-
Goose-T
veterán
válasz
kutyek #56768 üzenetére
De ő konkrétan azt mondja, hogy ne használj sweep pickinget, mert úgyis csak értelmetlenül tekernél utána állandóan. Ez olyan, mintha valaki azt mondaná neked, hogy ne vegyél 100 lóerőnél erősebb autót, mert úgyis csak száguldoznál vele. Vagy a vízilabda-válogatottnak beszólna, hogy ne gyorsúszásban ússzanak, mert a mellúszás sokkal szebb. Érted?
-
cucka
addikt
válasz
kutyek #56748 üzenetére
+1 amúgy ezért is van az (no meg ízületek kímélése miatt?), hogy sokszor "marokfogással" fogják le a hangokat?
Igen. Sokszor van olyan, hogy nem kell nagy távolságokat átfogni, így kényelmesebb tompítani. Főleg azoknál látod, akik pengetővel játszanak, mert ott jobb kézzel nem tudsz tompítani.
Mittomén, például az ACDC Thunderstruck-ban a basszusgitár az első kb. 3 percben egy B hangot játszik végig, majd utána amikor variálni kell, ott van 3 hang. Szóval ott a marokfogás az optimális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűnyíró topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Sorozatok
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!