Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Passz... Beírtam a netnek, hogy ilyet keresek, aztán ezeket dobta ki. A témában szegényes tapasztalataim alapján döntöttem azok közt, amit láttam (illetve megkérdeztem AIt is, hogy ezek közül melyik mellett mi szól ezen a gitáron)
Bár most ahogy nézem, Kaliumból van long scale verzió is direkt erre.
-
Glitch Metál.
Ismerek dobost és már rég ki szerettem volna próbálni jellegre egy pár ilyet: Flesh and Metal
-
Moleman
addikt
Nem tudom, hogy orvosilag valid-e, de szerintem a "túl nagy hangerő" fejhallgatónál, főleg agybadugós fülesnél jóval kisebb hangnyomással jár, mint egy igazán hangos koncert/próbaterem.
Én kifejezetten hangosan hallgatom a fej/fülhallgatót, mikor itthon zenélek, utána kicsit cseng is a fülem néha, de közel sem annyira, mint élő zenélésnél, vagy egy koncert után.
Nem zenéltem sokat bandában, egész életemben összesen legfeljebb 3 éven át jártam próbaterembe heti 1-2 alkalommal, de így is látszik a hallásvizsgálatom eredményén, hogy a gitárláda felőli fülem érzéketlenebb, pont a gitárhang tartományában. -
-
Ba cy lus
addikt
Ebből is látszik, mennyire szubjektív ez. A DT770 sokak számára enyhe V-karakter, a DT990 közepes V-karakter, de mindig felbukkannak olyanok, akik még a DT990 mélyére is azt mondják: "nincs neki basszusa". Mérés nincs, ami azt alátámasztja, de ha valakinek a hallása búgó, gatyaszár lobogtató mélyekhez szokott, az csakugyan úgy fogja hallani.
A fejhallgató hiányossága, hogy csak a fülünkbe megy a mély, a testünkkel nem érzékeljük, mint hangfalnál, valódi hangszereknél, tehát egy fejhallgató mindenképp csal a mélyekkel. Ha túltolja - a testtel nem érzékelés kompenzálandó -, akkor azért (a közép háttérbe szorul), ha meg nem, lineárisan adja vissza, akkor meg azért.
-
Ba cy lus
addikt
Az nem ugyanaz, mint a már rég nem gyártott Premium Edition verzió. Ebből volt 32, 250, 600 Ohmos verzió, az előbb linkelt a 32-es. Ugyanúgy, ahogy ma DT880, DT990 esetén van Premium Edition is, volt DT770-ből is.
-
Pont ezért akartam nagyjából márkás gitárt (ami lehet ugye "megvezetődés" is...), az új márkáknál még kevés a tapasztalat, stb. - főleg nekem.
Persze közben rákerestem én is Alexi-re.@#67889dl650
#67891Ctrl+Alt~Del
Autóvásárlásnál is alapszabály volt, hogy vétel után már nem csorgatunk nyálat... Jóaza' Giulietta. -
Tetszett amikor kézbe fogtam a kistesóját, a v400-at. Tetszett az egyensúlya, nem bubik a fej felé.
De ez már a kifelé menő rész, simán átlépek már a hirtelen szemre megragadó gitárokon.Még ma reggel is kézbe vettem egy 6 perces etapra az Ibanezt, és végig azt éreztem, hogy jól választottam. Szerintem megérte az árát.
-
X2N
őstag
Kis olvasnivaló. Találsz linkeket is a leírás végén.
"By replacing this unbalanced line with a balanced line where both conductors have an equal impedance to ground, and noise that penetrates past the shield will induce the same voltage in each conductor. Now we can use a differential input (not to be confused with differential signal) to remove this added noise. The differential input senses a signal by measuring the voltage difference between conductors. Signal voltages common to both conductors (the noise) are ignored. So in an impedance balanced line that has a 1V signal on one conductor and no signal on the other (0V), the input would pass a 1V signal ( the difference between the two conductors). This is an example of a balanced signal that is NOT differential."Lényegében:
Egy balanced line (kiegyensúlyozott vonal) nem azt jelenti feltétlenül, hogy a jel differenciális (± polaritásban fut).
A két vezető azonos impedanciát lát a föld felé.
A legtöbb egyszerű magyarázat tévesen leegyszerűsíti a balanced fogalmat a „két ellentétes fázisú jel = balanced” szintre.
A valóságban a balanced rendszer lényege NEM az ellenfázis, hanem az azonos impedancia a föld felé. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Itt a kérdés az, mennyire hallható, hallható-e a különbség kvázi három méter alatt bárhol. Mert magas kimeneti impedancia meg még magasabb bemeneti ide vagy oda, otthon senki sem használ szerintem 2-3 méternél hosszabb kábelt.
Ha meg használ két szoba közt, akkor meg rátesz két D.I. boxot és problem solved.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nem az a kérdés, hogy mérhető-e. Az a kérdés, hallható-e felvételen, meg a panel kanapéján a 1,5 m és 2 m közti különbség. Nyilván nem. Illetve, hogy ez a szubjektíven megélt állítólagos különbség konstans lehet-e, figyelembe véve, hogy a panelben (is) a szoba zaja változó, és az emberi test sem robot, hogy mindig mindent ugyanúgy érzékel.
-
Milyen jó hogy a gitárosoknak nem csakfelvételről kell gitárt hallgatniuk, tehát nekik lehet fontos a faanyag

Felvételen még a színét se halljuk és mégis mennyire fontos? Naugye?szerk: De amúgy igen is hallhatod bizonyos esetekben. Ha nem is közvetlenül, hiszen ha a költőt nem inspirálta volna maga a hangszer úgy ahogy van, akkor lehet mást komponált volna persze mikor épp a hangszer hozott inspirációt
re: #67828 X2N
Már lehet, amúgy is lehetett, csak bonyolult volt az engedélyeztetés, meg útlevél kellett a hangszer utaztatására meg a beszerzés. De hangszereken újra van és újra könnyebb a beszerzése. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
őstag
Rózsafát már nem is használhatnak a gitárgyártók már egy ideje valami szabályozás miatt, nekem az első gitárom ilyen fogólapos volt, azon játszottam a legtöbbet azt szoktam meg, minden más furcsa, de a juhar se rossz attól még.
Ébenfánál a full fekete volt a standard, most meg ezek a mintásak Kieselnél, ki érti ezt. -
- A kedvencem, hogy az ilyen csíkos-mintás ébenfákat eladják, mint valami drága egzotikus különlegesség. Valójában a kitermelt ébenfa nagy része ilyen, csak kis rész, ami teljesen egyenletes fekete. Régen ezt kidobták, most meg drága különleges extra lett belőle
Nem, szerintem a csikos ébenfa is marha gáz. Lásd a fekete gitáron lévő fogólapot. És ez tényleg ilyen élőben. Szerintem ilyen kategóriában főleg nem ártana, ha tényleg csak a szelektált fákat használnák fel annak ellenére, hogy a játékot magát nem befolyásolja. De pl. a régi Sl2 Pro-n is teljesen sötét ébenfa fogólap van , pedig a gitár kategóriáját tekintve nem volt drága
-
X2N
őstag
Most ezen nevetni fogsz de megpróbálták használni Gibsonnál is azt írják, aztán leálltak vele mert a puristák nem nézték jó szemmel. Meg tudom érteni azokat akik négy rongyot fizetek egy gitárért, akkor fafogólapot akarnak.
Azt írják ez a richlite papír, fenol-al átitatva.
Google szerint a fenolok általában mérgező vegyületek, amelyek sejtméregként hatnak, mert kicsapják a fehérjéket. Ez a tulajdonságuk miatt alkalmasak baktérium- és gombaölő szerként való alkalmazásra. A fenol (karbolsav) belélegezve, lenyelve vagy bőrrel érintkezve súlyosan károsíthatja a szervezetet, égő érzést, hányást, valamint idegrendszeri és légzési problémákat okozva.GOC gitárnál láttam hasonló ragasztott papír fogólapot.
Moleman-El kell vinni egy jó hangszerészhez aki befejezi a Gibson-t amit a gyárban nem sikerült.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Moleman
addikt
+1, nagyon kell a basszusnak egy kis torzítás.
Viszont érdemes keverni a tiszta és a koszos hangot, főleg ha gitárhoz való torzítót használsz, mert eltűnik a mélye, egy barátom régen ezt egy Boss LS-2 Line Selectorral oldotta meg (kicsit overkill), de a legtöbb bass preampen ma már van blend poti is.
-
X2N
őstag
Basszusra nem kell hogy torz legyen a jel, érthető hogy nincsenek a csövek erőltetve. Nincs előnye használni.
Minimális kompresszió, sok féle hangszín szabályzás, az is kiszámíthatóan, nem úgy ahogy egy TMB tonestcak szabályoz..
100W+-t necces volt akkoriban csövesből készíteni, hát még cipelni. Ma már lehetne, csak drága nagyon. Ez meg fontosabb egy basszusgitárosnak mint hogy milyen előfoka van egy erősítőnek.Egyedüli basszusgitáros akit tudok hogy torzítottan szól az Lemmy, ez volt a védjegye, de eleve nem úgy basszusgitározott ahogy bárki más, a Rickenbacker-basszgitár-ról nem is beszélve.
Ba cy lus-A Zenész nem ért hozzá. Leírom még egyszer, akkor az volt elérhető. Megszokták a hangját a gitárosok, megtanultak vele együtt élni mert kitekerték belőle amit lehetett. Többet nem tudott a JTM45.
Ha értenének a gitárosok hozzá akkor nem lenne teljes képzavar az erősítőkkel kapcsolatban amit már évek óta tapasztalok, itt is a fórumon, és mindenki megépítené magának, a régi erősítő gyártók meg tönkremennének.
-
arnyekxxx
veterán
illetve a vékonyabb még jobban is
-
doc
nagyúr
-
arnyekxxx
veterán
és közben egyébként brutálhalálmetált játszik
https://www.youtube.com/watch?v=gZ9D-ZBObz4&list=PLt85Oo2RMzgW1R2jTdXQthXbN6aleU_T2&index=2
-
-
Fun fact: a fenyő tényleg tonewood, mármint akusztikai értelemben. Doboztestű húros hangszerek (hegedű, gitár stb. - a csellóm is) fedlapja rendszerint ebből készül, mert kellően rugalmas ahhoz, hogy a megfelelő frekvencia-tartományban jól rezegjen, és le tudja sugározni a hangot. Persze ilyen minőségben nem fűrészárut, hanem pihentetett-szárított, kezelt, minőségi fát használnak.
Valahol olvastam, hogy részint emiatt ment rá a tömör testű gitár marketing is, mivel egyrészt olcsó, másrészt az aged/roasted European (Canadian) spruce / pine elég egzotikusan hangzik, és hát akusztikai értelemben valóban bizonyított már Stradivari óta - így kerül belőle manapság a sokezer dolláros custom / limited szériákba bőven. És tkp nem is hazudnak, _tényleg_ tonewood (csak nem úgy)... -
Redchucky
aktív tag
Köszi. Nem volt vele baj, de a nyak lényegesen vastagabb volt, a Gretsch sokkal kényelmesebb basszus. Amúgy a gitárcentrumban bökte ki magának nejem, ahová azért mentünk hogy kipróbáljam a cort kx500-at... Úgyhogy azt most buktam, mindegy, úgyis el kellene adnom előtte a telecastert.
-
Moleman
addikt
Jaja, a 600-as Ibanezekben már Nordstrand van, azokat néztem.
De köszi a Bartolinis tippet, akkor gondolom a Cort B5-öt is lehúzhatom a listáról.Sosem zavart, hogy a V5 passzív, van egy alsókategóriás négyhúros aktív Cortom is PJ hangszedőkkel, 20%-nál többet sose mozdítottam az EQ potikon a középálláshoz képest azon sem.
A MM hang kevésbé vonz, egy barátom most pont bevásárolt egy rakás basszusgitárt, küldözgette a felvételeket, de egy Yamaha preckón kívül inkább csak a jazz bass-ek fogtak meg, pl a Warwick se rossz. Na jó, a Cort GB75 még elég jól szólt a jazz+MM pickupokkal. Ha nem laknék az ország túlsó felén, ezt az ultra-olcsósított MM Cortot is kipróbálnám.Pont ettől a barátomtól ered a JB-rajongásom is, mikor együtt zenéltünk, volt egy amerikai Fendere Jeti hangszedőkkel, az csodálatos volt, azóta akartam egy jó JB-t. Akkoriban volt neki egy japán Fender preci is, az viszont kifejezetten nem tetszett.
Van egy öthúros V5-je is, azt mondta, hogy szerinte jobban szól, mint a V7, amit próbált. -
Moleman
addikt
Tényleg nagyon szép, de nem vagyok benne biztos, hogy még egy színben is pont ugyanolyan V5-öt kéne venni öthúrosnak, hol lesz így a változatosság?

A V7 is terítéken van, az aktív elektronika miatt biztosan többféle hang van benne, kérdés, hogy van-e egyáltalán szükség azokra a plusz hangszínekre. Vagy egy P7 kéne? Vagy egy Yamaha BB615? Vagy valami Ibanez, SR605/SR655?Túl sok a kérdés, és amíg nem látok egy olyan jó árat, ami felülír mindent, nehezen döntök.
Sose próbáltam egyiket sem, de már 8 éve nézegettem a Sire gitárokat, mikor megláttam a négyhúros V5-öt és látatlanban megvettem csomagküldéssel. Az ára miatt megérte a kockázatot, szerencsére be is jött, nagyon megszerettem.

-
X2N
őstag
A kolbász koptatóval biztos jobban elment volna, ja nem

Blindmouse_-Sportgitáron kezdtem, nem bántam meg, a régebbi nagy márkákból is a modernebb típusok tetszenek.
Amennyibe kerül egy jobb strato/tele, abból már inkább Gibson-t vennék, de azt is csak használtat, régit.
De egy 24 bundos Epiphone Prophecy SG-se lenne rossz. -
Gabesz87
veterán
Igen, mondjuk a fekete és a fényes felület nekem sem annyira vonzó, csak a más színű már jóval drágább. Rámegyek szerintem akkor kezdésnek a Valenciara.
X2N: teljesen kezdő vagyok, kb. sosem volt gitár a kezemben. Akkor mit/hogyan próbáljak ki? Bízom a felhasználói véleményekben, kezdőknek szóló írásokban.
-
trexgumi
csendes tag
Elképesztö ,hogy a topic címén belül is mennyire szerteágazó az .hogy melyikötök merrefelé szimatol . Ezért is szeretk ide járni .
Pl. A Godfater is hasonlóan vette ,veszi fel a klippjeit, meg a lemezeit. Elmondásuk szerint pont mint anno...
És nem mellékesen Nagyon jó kis zene amit felhoztál példaként. -
FockeWulf
tag
Persze, értem azt, ezt hívják temperált hangrendszernek, amikor 12 egyenlő részre osztod az oktávot, ami valójában nem 12 egyenlő rész. Mikor nem temperált hangrendszerben mozogsz, ilyen hangszer pl a hegedű többek között. A gitár, zongora stb mint temperált hangszer sosem lesz pontos. Vannak gitárok amiknek az érintői/bundjai úgy vannak kialakítva hogy nem temperált rendszerben mozognak. Persze ezeken kb felejtős a hagyományos gitárjáték. Ezért voltam kíváncsi hogy esetében mit jelent ez a "nem temporált" dolog.
De, feltudod osztani az oktávot úgy hogy tiszták legyenek a hangközök, csak nem egyenlő részekre. Ez a lényege a temperált/nem temperált hangrendszereknek.
-
arnyekxxx
veterán
az ilyen felvételekkel szemben egy picit szkeptikus vagyok, sokkal hitelesebb lenne fix kameraállásból amin mindenki mindig látszik, a mikiben simán hallatszik fél méterről az énekes levegővétele de semmi dübögés amikor ott szaladgálnak a mikrofonállvány mellett, a főének túl jól szól és a lábdob túl hangos és túl jól szol ahhoz képest, hogy vagy 5 méterre van a mikrofontól és elvileg az énekkel egyszerre van effektezve/keverve.
-
X2N
őstag
"A két fül két mikrofon, azt fogja felvenni, amit hallanál. Persze, csak ha fejhallgatóval hallgatod vissza."
Nem fejhallgatóval gitározok. Teret meg nem szimulálsz ezekkel a multieffektekkel. Próbáltam mindenféle térszimulációs plugint CAB-IR után használni DAW-ban ugyanúgy nem volt az igazi. Felesleges ezen vergődni. Sosem fog úgy szólni mint egy igazi erősítő igazi ládával mert nem az. A fejhallgató nem gitárhangszóró/láda, aminek a hangját megszoktam.
Érdekes hogy 4x12-es ládával ilyen itthon nincs, akár milyen irányból/távolságból hallgatom jól szól, még úgy is hogy nyilván irányítottabban szól, modellezősben meg odébb teszem a mikrofont és lehet kukázni az egész beállítást.Meg ott van a hangosság érzet is. Fejhallgató sokkal jobban fárasztja a hallást is(hiába tekerem fel, nincs hangosság érzet se), nem jó vele gitározni, nem is értem azokat akik képesek 20percnél többet fejhallgatóba gitározni. Ott van az is hogy nagy hangerőnél a hang még a húrokat is megrezgeti visszacsatolásként, ez megint nem létezik fejhallgatónál.
Bele viszel teljesen feleslegesen egy rakás változót a cabIR+mikrofonnal amin keresztül még könnyebben elronthatod a hangzást, meg majd utólag vagdosod a frekvencia tartományokat, mégis minek? Nem felvételt készítünk, se nem fellépünk ahol ez esetleg probléma lenne, hanem csak otthon gitározik itt a nagy többség.
Amikor meg ki van hangosítva egy ilyen hangzás akkor egyből hallani hogy ezt nem azon a rendszeren lett beállítva dacára annak hogy stúdió fejhallgatón lett beállítva, aztán ha kihangosítod PA-n már rögtön utána kellene állítani. Ennyit a stúdió fejhallgatókról meg az FRFR rendszerekről. Nem sok inspiráló hangzást hallottam eddig olyan gitárosoktól akik ilyen kütyüket használnak.
arnyekxxx-Ez meg a másik hogy külön mikrofon+preamp+kompresszor+deesser kombót kell összeválogatni énekhangra hogy megszólaljon valahogy lemezen, de enélkül is lehet énekelni nem? Attól még ugyanúgy elő kell tudni adni a darabot hogy nincs effekt a hangon, más műfajokba rendesen kivasalják az éneksávokat, de attól még énekelni tudni kell, ha énekelni se tudsz akkor kb mindegy mit raksz rá.
-
Nekem tetszik a szín választék, de ez szubjektív.
A kerámia nekem sem tetszik, a CV-be van alnico akkor ide is lehetett volna azt tenni, igaz persze hogy kerámiából is lehet baromi drága darabokat venni, szóval az sem kellene hogy baj legyen, de nekem nem győzte meg a fülem a hangja, mármint amit eddig hallottam youtube videókból.
Szóval nekem is az a gyanúm hogy kivitelezés szempontjábol CV minőségű azaz tök jó, de az alkatrészek hagynak majd maguk utan némi kívánnivalót. A hídra viszont kíváncsi vagyok milyen, az még lehet jó is. A CV-nél jobb, nem vagyok oda a 6 pontos tremoért, esztétikailag igen, de amúgy pontatlan.
X2N megint leszarozol valamit nem azért mert szar hanem mert indonéz. Prs is ott gyárt ugyan abban a cortek gyárban es nagy jó hangszerek jönnek ki onnan. -
X2N
őstag
Már az Epiphonok árát pumpálják felfele, alsó szegmensben nem is lesz Gibson szerintem lassan 1 millió alatt.
Az a baj hogy otthon jobbakat építenek emberek mint amit Marshallnál gyártanak jelenleg.
Múltkor láttam facebookon:
Ezért ez nem kicsit össze van rakva...Ehhez képest ma kinyitsz egy kis SV20 fejet az így néz ki:
Full nyák, csőfoglalatok a pcb-ben, szallagkábelek átlagos minőségű alkatrészek.Egy 2005-ös JCM 800 Reissue-ben még azért nem ez volt:
Itt még ki voltak vezetékezve a dolgok, nem kellett szétborítanod az egész fejet egy potméter/csőfoglalat cseréhez.A régi erősítőkben meg mindent tudtál cserélni egyszerűen mert turret boardok voltak:
Nagyon komoly építési meg alkatrész minőséggel...
Bocs ha hosszú volt.
-
X2N
őstag
"Ahogy az sem, hogy a csöves Marshall gitárerősítők vásárlóközönsége digitális modellezős cuccot akarna venni."
Fején találtad a szöget.
Az az irányvonal amit elkezdtek ezekkel a kis 20-30W-os fejekkel pár éve jó, ezek most is népszerűek.
Lehet tovább lépni és ezeket megcsinálni 2-3 csatornával, soros/párhuzamos effekt hurokkal, vonal/cabinet szimulált kimenettel, fej vagy rack változatban.Elég csak megnézni Thomann-on a csöves erősítő fejek eladási listáját, top25 kb 90% Marshall erősítő...
-
Goose-T
veterán
Abból gondolom, hogy most is van egy Marshall CODE nevű termékvonaluk. Kínában meg amúgy is van rengeteg cég, ami ezzel foglalkozik. Elég, ha csak egyet megvesznek belőle vagy együttműködnek, és már meg is van a know-how. Hotone, Mooer, Flamma, M-Wave, NUX, Donner és még sorolhatnám.
-
FockeWulf
tag
Bár nyilván ízlés kérdése, de szerintem mind a bőgő mind a gitár tipikusan az a hangszer ami csak úgy néz ki jól ha le van engedve (persze most nem az extrém alacsonyra, térdig leengedett pozícikóra gondolok). Úgy "has alá félig"...Én még olyan embert nem láttam akinek a tüdőn tartott gitár jól állt volna.
-
marcusa
addikt
Könnyebb eltalálni a kapcsolót a sötét színpadon, és a középső és hátsó pedálokon meg kicsit megemelik a kapcsolás helyét. Pont most rendeltem még 12db-ot és néhány pedálon 2szintesre fogom csinálni hogy még magasabbra kerüljön és könnyebb legyen megnyomni. Így kevésbé van az, hogy két gombot nyomok be egyszerre vagy eltekerek lábbal egy potit...

-
arnyekxxx
veterán
ezt meg csak poénból irta az Apple
When recording audio or playing a software instrument in Logic Pro, you might experience a slight delay between playing or singing a note and when you hear the sound from your speakers or headphones. This delay is called input monitoring latency. A variety of factors contribute to input monitoring latency, including:
-
X2N
őstag
Engem kifejezetten ez a szám érdekelne, hogy összehasonlíthassam a 8 húros gitárral és megnézhessem spektrum analizátoron is. Persze lehet keresek valami Lemmy backing track-et hátha.
arnyekxxx-Szintetizátorod most is van még? Egy midi billentyűzetet én is szeretnék beszerezni.
-
X2N
őstag
Utólag már gondolkodtam h nem ezt a számot kellett volna választani, de mindegy. Csak leültem délbe és elkezdtem felvenni a számot, gyakorlás nem volt, amikor már a negyedik gitársávot vettem fel és a basszus is megvolt már láttam hogy jó lenne ha újra nekiállnák felvenni újra az egészet, addigra már egész jól ment. De nem fogom túlzásba vinni elég lesz max 2 sáv gitáronként így is szépen szól. Amúgy nem is basszusgitár hanem a 8 húros gitár E-re hangolva.
Dry jelet is felvettem reampoláshoz. Majd megnézem hogy lehet editálni azokat a sávokat hogy ne legyen ennyire döcögős, pro-k is azt csinálják 
Használ itt valaki Reapert? Aki más DAW-ot használja melyiket?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA Ultimate SE760 1TB
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- Asus GL703VM i7-7700HQ 2.8Ghz up 3.8Ghz GTX 1060 (6GB) Gaming Laptop
- Samsung S27E510C LCD monitor / 1920 x 1080 / 4ms / 60hz / ivelt 4000R / VA panel / szép állapot
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Bontatlan iPhone 16 (256 GB) (rendelhető)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Autóvásárlásnál is alapszabály volt, hogy vétel után már nem csorgatunk nyálat... Jóaza' Giulietta.

Nagyon szép mély sötét színe van.
Találtam múltkor egy ilyet is, hónapokig készült a berakás:

De egyébként sem ez volt a lényeg hanem hogy hol vágod a frekvenciákat. IR előtt vagy után.