Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3251) Dante.S válasza Eastman (#3249) üzenetére


Dante.S
csendes tag

Ok.Csak úgy értettem hogy egy 10wattos kombóval jó hangja(nem hangerőre,hanem minőségre gondolok) van az ilyen árkategóriájú gitároknak?Vagy a watt egy kombóban a minőséget nem befolyásolja hanem inkább a hangerőt?

..ha mondjuk nem lehet egy gitáron állítani pl a basszust vagy a magasat és az erősítőn lehet akkor az úgy megoldható?

[ Szerkesztve ]

(#3252) Eastman válasza Dante.S (#3251) üzenetére


Eastman
őstag

Mindegyik elektromos gitáron van hangszínszabályzó. ;)

Egy 10 W-os szobába, tanulni-gyakorolni teljesen jó. :K

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3253) Dante.S válasza Eastman (#3252) üzenetére


Dante.S
csendes tag

Igen csak ha veszek egy olyat amin van 1 magas meg 1 basszus szabályzó,és nekem van 1 három sávos kombóm amin lehet közepet is állítani akkor mi a helyzet?Szerinted számít amúgy 3 vagy 2 sávos egy erősítő? :R
Már biztos tiszta idegbetegek vagytok a hülye kérdéseimtől,de hát ha nem értek hozzá :B

(#3254) cucka válasza Dante.S (#3251) üzenetére


cucka
addikt

Egy gitáron nem lehet állítani a magast és a basszust, mert jellemzően 1 hangszínszabályozó van, de néhány modellen még az sem. Ezzel azt tudod állítani, hogy élesebb vagy tompább legyen a hang, gyarkolatilag véleményem szerint semmire nem jó, a gitárosok nagy része tökig feltekerve használja. Tehát ismétlem, ez nem ekvalizer.

A wattok száma nem befolyásolja a hangminőséget, leginkább a hangerőt határozza meg, illetve a felhasználási területét az erősítőnek. Konkrétan talán a legjobb hangminőségű gyakorló erősítő a 2 wattos roland micro cube, ott is inkább a hangszóró kis mérete a szűk keresztmetszet, maga az erősítő állati jól szól.

A gyakorló erősítők 1 vagy 2 csatornásak, általában van egy tiszta csatorna és egy torzított csatorna. A modellezős kombók meg gyakorlatilag annyi csatornásak, ahány erősítőmodell van bennük. 1 sávos erősítőn a gain potméterrel (vagy potméterekkel) tudod állítani a torzítás mértékét. Több csatorna esetén gyorsabban tudsz váltani a hangzások között, más előnye nagyon nincs, otthoni gyakorláshoz 1 csatorna is elég, ez tapasztalat.

(#3255) Dante.S válasza cucka (#3254) üzenetére


Dante.S
csendes tag

Szerinted egy 10wattos Powerstate megfelelne egy Squier Showmasterhez?

(#3256) cucka válasza Dante.S (#3255) üzenetére


cucka
addikt

Nyilván megfelel, nem fog leégni meg valahogy szólni is fog, de én személy szerint nem adnék pénzt semmilyen powerstate erősítőért.
Van youtubeon egy videó, ahol Alapi demózik a (talán) legdrágább csöves fejükkel, hát finoman szólva sem győzött meg a hangzás. Ezek után nem igazán valószínű, hogy a tranzisztoros kombóik hallgatható minőséget tudnak produkálni.

[ Szerkesztve ]

(#3257) Trub válasza Dante.S (#3255) üzenetére


Trub
tag

[link] Egy ilyen használtan, mondjuk 10-12-re lealkudva. Én is ilyenen kezdtem, 10-ért adtam tovább (táp nélkül).
Ezt akár rá is küldheted a házimozira, nem fogja kivágni, mert van benne hangfalszimuláció". (persze bypass nem ajánlott :) )
A műanyag hang garantált :D , de legalább van benne sok effekt.
Persze még mindig szebb hangja van mint egy powerstate erősítőnek.

[ Szerkesztve ]

(#3258) M@trixfan válasza Dante.S (#3239) üzenetére


M@trixfan
addikt

Számítógépen keresztül nyugodtan rákötheted a házimozira, csak ne hajtsd szét a rendszered! Csak olyan hangerőn használd mintha zenét hallgatnál, vagy filmet néznél és akkor semmi baja sem lesz. Van erősítőm is de gyakran használok így szoftveres modellezőket mert rögtön be lehet keverni a saját hangodat, úgy mintha a lemezről szólna. Szerintem az egyik legnagyobb fun rájátszani valami kedvenc zenére.

Ha csak alaplapi hangkártyád van akkor tedd fel hozzá az asio4all drivert és menni fog. Próbád ki ezeket a programokat: Amplitube, Guitar Rig, Revalver mkIII.

A szett helyett inkább valami Cort vagy Squier és később vegyél erősítőt. Metálhoz, rockhoz viszont nem jó a single coil hangszedő. Gyötrelmesen szar kezdő gitárok vannak és szerintem csak elveszi az ember kedvét. Komolyabb erősítő nagy menet lesz és rengeteg irányba mehetsz a full csövestől a modellezőig vagy éppen full szoftvernél maradsz, stb. Igazán komoly befektetést akkor érdemes ha már kialakult az ízlésed és tudod mit szeretnél.

Gyakorló kezdő erősítőnek megnézném a Line 6 Spider III és a Peavey Vypyr családokból valamelyiket. Sok kollégával ellentétben én pl. nem szeretem a Roland Cube-ok hangját. A Vypyr a legújabb fejlesztés és a netes demók alapján jól hangzik. Egyedül az idióta vámpíros design nem tetszik, de hát nem nézegetni kell. :D

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#3259) cucka válasza M@trixfan (#3258) üzenetére


cucka
addikt

Számítógépes gitározáshoz vannak a line6 hangkártyák. Elvileg jók, bár még nem próbáltam. Ami előnyük, hogy direkt hangszerhez fejlesztett kártyák (tehát nem kell barkács driverrel szórakozni, hogy ne késsen fél másodpercet a hang), illetve hogy adnak hozzá jogtiszta szoftvert. Távol álljon tőlem az álszenteskedés, de azért azt is hozzátartozik a költséghatékony pc-s megoldásodhoz, hogy egész addig költséghatékony, amíg virágbolti verziókban gondolkozol. És amúgy is, a pc-s gitározásnak semmi fílingje. Direkt olyan cuccot vettem, amihez nem kell pc, mert ugye az a cél, hogy hasznosabban töltsem el az időmet ahelyett, hogy a számítógép előtt üljek :) .

A Microcube legnagyobb hátránya pedig a hangszórója, érdemes meghallgatni egy jobb feljhallgatón is a hangját, ég és föld a különbség, valószínűleg úgy neked is tetszene.

[ Szerkesztve ]

(#3260) Dante.S


Dante.S
csendes tag

Már találtam a közelben egy Yamaha EG112-es gitárt egy 15 wattos Fender kombóval. Szerintem ezeket fogom meg venni. Ezek már jók lesznek :U ?

(#3261) cucka válasza Dante.S (#3260) üzenetére


cucka
addikt

Alapvetően igen. Mennyiért árulják?

(#3262) Dante.S


Dante.S
csendes tag

29e Ft
Ilyen célokra használnám:[link] :))
Még azt akartam kérdezi hogy :
-amit vennék azon nincs whammy bar (nem tudom magyarul mi a neve az a vas amivel vibrál a hang :B )de láttam olyat amin van,azt lehet külön venni?
-használtan venném és azon kívül hogy megnézem nincs-e elvetemedve a nyak és hogy végig pengetem az összes bundod még mit kell megnézni rajta,hogy ne sz*rt vegyek?
Ja és az erősítőn mit kell megnézni?

[ Szerkesztve ]

(#3263) cucka válasza Dante.S (#3262) üzenetére


cucka
addikt

Ilyen célokra használnám:[link]
Azt nem mondanám, hogy metallicára ez a legtökéletesebb összeállítás, de ennyi pénzből ezzel az összeállítással kihoztad a maximumot, szóval csapj le rá.

-amit vennék azon nincs whammy bar (nem tudom magyarul mi a neve az a vas amivel vibrál a hang )de láttam olyat amin van,azt lehet külön venni?
Magyarul tremolókarnak hívják, magát a mozgatható húrláb szerkezetet pedig tremolónak. (Hozzáteszem, tévesen. Leo Fender találta ki és ő használta hibásan a megnevezést, azóta megmaradt, de amúgy vibrato-nak kéne hívni). Lehet kapni, kérdezz körbe olyan helyeken, ahol gitárokat javítanak/készítenek. Amúgy simán el lehet lenni tremoló nélkül, sőt, én magamnak kizárólag fix hidas gitárt vennék.

megnézem nincs-e elvetemedve a nyak és hogy végig pengetem az összes bundod még mit kell megnézni rajta,hogy ne sz*rt vegyek?
Próbáld végig a potmétereket és a pickup váltót, hogy működjenek és ne recsegjenek. Ezen kívül nézd meg, hogy ne legyen repedés a testen és a nyakon, ilyesmi. Ja és természetesen játssz rajta valamit, figyeld, hogy mennyire érzed kényelmesnek a gitárt, mennyire könnyű lenyomni a húrokat (nem szabad túl kemény legyen). Számold bele, hogy valószínűleg egy csomag húrt is kell vegyél vétel után.

Ja és az erősítőn mit kell megnézni?
Végigpróbálod az összes potmétert és gombot, ami rajta van, hogy működjenek, ne recsegjenek. Szintén próbáld ki a fejhallgató kimenetet és ha van rá lehetőséged, akkor hallgasd meg nagyobb hangerővel is a hangját.

[ Szerkesztve ]

(#3264) cucka válasza Dante.S (#3262) üzenetére


cucka
addikt

Ja, mégvalami: ha sérült a nyak vagy a fej, esetleg kopottak a bundok, akkor hagyd ott a gitárt, mert ezek javítása meglehetősen drága, egy újrabundozás pl. 30 ezer forint körül mozog, de a nyakcsere sem olcsó.

(#3265) Dante.S válasza cucka (#3264) üzenetére


Dante.S
csendes tag

Itt vannak a képek:[link]

[link]

A zöld csíkot én csináltam :))

Ha egy sima fülhallgatót viszek amin nem lehet állítani a hangerőt azzal is elég hangosan kell majd szóljon?

[ Szerkesztve ]

(#3266) M@trixfan válasza cucka (#3259) üzenetére


M@trixfan
addikt

A szoftveres megoldásoknak a kényelmi faktora óriási és az utóbbi években elkezdtek nagyon jó szólni. Nagy előnyük , hogy sokkal könnyebben lehet kezelni mint a multieffekteket és rengeteg patch van hozzájuk a neten. Mellesleg az önálló multikon is szoftver fut, csak ott lebegőpontos DSP-ken és nem általános célú processzoron, PC oprendszeren. A hangminőség a konvertereken és a számítási kapacitáson múlik.

Egyébként én pár darab gondosan válogatott minőségi kispedál irányban szeretnék fejleszteni az erősítő mellé és valamelyik szoftveres csomagba is beruháznék hosszú távon számítógépes felvételhez. Aztán lehet kombinálni az analóg pedálokat a modellezéssel. Amit szoftver oldalon nagyon várok az az AXE-FX számítógépes verziója.

Van egy csomó ingyenes minőségi plugin, illetve az összes programnak amit írtam decens próbaverziói vannak. A Waves GTR plugin meg 1 évig ingyenes a Waves promóciója miatt. Macintosh-nál pedig alapból jönnek nagyon jól használható programok gitározáshoz.

Jelenleg 1 multieffekt van amit szívesen használnék mindenre, a Fractal Audio Axe-Fx. Első olyan multi ami úgy szól mit egy erősítő. Sajnos Európában 2400 euró az ultra változat de az ár/érték aránya így is kiváló ha egy komoly fej árához hasonlítom. Azt azért mindenképp előrevetíti, hogy hova fejlődnek a DSP-k és mit várhatunk a 450 eurós multi kategóriában pár éven belül (Boss GT-10, POD X3 kategória).

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#3267) Trub válasza M@trixfan (#3266) üzenetére


Trub
tag

Az biztos, hogy a szoftveres megoldás sokkal kényelmesebb, de annyival többet is lehet vele szívni. Egy kezdő nem fogja tudni rendesen beállítani, és csak a kedvét fogja elvenni, szerintem.... :U

"Első olyan multi ami úgy szól mit egy erősítő"... nono ;] a line6 is elég élet szagú multikat gyárt, ráadásul nem ilyen elszállt árakon.

(#3268) Eastman válasza Dante.S (#3262) üzenetére


Eastman
őstag

Az erősítőt clear-ben, tehát minden effekt nélkül tekerd fel 10-re és úgy pengesd meg a gitárt. Brutál, de nem szabad betorzítania, a mélynek puffognia. Természetesen nem csövesről beszélünk. (mert az túlhajtva betorzít, pont az a lényege)

Mondjuk én a Roland Cube 15x-et egy gitáros barátommal és egy 25 éves Fender Strattal próbáltam ki. Szerintem tapasztalat nélkül ne vásárolj! Nincs egy villanygitáros a közeledben?

Sz@rt tényleg ne vegyél mert csak elmegy a kedved tőle.

Single coil és Rock? Hm. [link]

Szépen hallható a különbség a single coil (Strat) és a humbucker (Les Paul) között itt: [link] A humbi kétségkívül harapósabb. ;)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3269) M@trixfan válasza Trub (#3267) üzenetére


M@trixfan
addikt

Én pont fordítva tapasztaltam, a multikban a gyári beállítások között igen kevés használható van, szinte mindegyik effekt túl van használva. Ezzel ellentétben a programokban benne vannak a nyers erősítő hangok is amiből sokkal jobban lehet tanulni.

Persze, hogy jó a Line 6, de messze nem szól úgy mint egy erősítő. Ha használtál teljesen csöves erősítőt akkor könnyen érezni a különbséget. Ráadásul sajnos a különbségek a viselkedésben, a reagálásban vannak, ezért nem szeretik sokan a digitális cuccokat. Bizony az Axe-Fx első digitális modellező ami már tényleg elég közel van. Annyiban egyet értek, hogy nagy szívás a dollár-euró 1:1 váltása az európai árazásban. Azonban az Axe Fx olcsóbb mint egyetlen darab Mesa Dual Rectifier fej.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#3270) cucka válasza M@trixfan (#3269) üzenetére


cucka
addikt

Én pont fordítva tapasztaltam, a multikban a gyári beállítások között igen kevés használható van, szinte mindegyik effekt túl van használva.
Gondolom ezekhez a szoftverekhez tartozik valamilyen netes közösség is, ahol a júzerek megosztják egymással a beállításaikat, valószínűleg azokból lehet tanulni. Egyébként meg a legjobb tanács, hogy mindenki hallgasson a fülére - lehet a gyári preset is kiváló, de az is lehet, hogy a nyers erősítő önmagában is elég a megfelelő hanghoz.

Persze, hogy jó a Line 6, de messze nem szól úgy mint egy erősítő. Ha használtál teljesen csöves erősítőt akkor könnyen érezni a különbséget.
Igen, de árban és praktikumban is fényévekre van a csövestől. A másik, hogy hiába van pénzed a legjobb csöves erősítőre, ha nem tudod kihajtani, akkor nem fog úgy szólni, ahogy kell neki.

Bizony az Axe-Fx első digitális modellező ami már tényleg elég közel van.
Hát 2400$-ért legyen is közel. :)

Azonban az Axe Fx olcsóbb mint egyetlen darab Mesa Dual Rectifier fej.
Igen, bár ezeknél a csöves fejeknél az ár jelentős része a márkanév és a csöves erősítő körüli misztikum. Technikai fejlettségben ezek úgy viszonyulnak egy bármilyen modellezős cucchoz képest, mint az űrrepülő a papírsárkányhoz. Na ezt árulják heroinárban.

(#3271) M@trixfan válasza cucka (#3270) üzenetére


M@trixfan
addikt

A praktikum kétélű fegyver: 30 valamilyen modell vagy 2-3 csatorna igazi gitárhang. Nagyon sokszor a kevesebb több. Pl. sikerült kikevernem pusztán az erősítő EQ-jával egy nagyon kellemes Santana hangot, pedig nem sok köze van a cuccomnak a Mesa Mark akárhanyashoz. Ehhez fél perc alatt megtekertem pár gombot és kész. Én arra untam rá, hogy állandóan állítgatni kell a multikat és trükközni a beállításokkal, hogy kiküszöböljem a nyűgjeit. Na és akkor még mindig a "dobozon belül" maradtál a hang jellegével kapcsolatban, nem dughatsz be egy másik pedált, stb. Nálam ez teljesen átfordult oda, hogy inkább igazi erősítő és teljesen kényelmes szoftver.

Az biztos, hogy ésszel kell erősítőt venni, teljesen egyet értek. Otthonra rengeteg kis teljesítményű választás van amik egyébként teljesen színpadképesek. Nekem nagyon tetszenek az A osztályú 18-20 Wattos erősítők hangjai is. Azt a jelenlétet, "fület dédelgető" meleg hangot semelyik modellező nem adja vissza. Árban is nagyon széles a skála igény és pénztárca szerint. Rengeteg jó és olcsó csöves cucc van.

Az utolsó rész a misztifikálással kapcsolatosan teljesen fals. A csöves cuccoknak nagyon nagy az anyagköltsége. Ehhez mondjuk kell egy kis villamosság és gyártástechnológia rálátás, hogy elsőre látszódjon. Egy "jól szóló" 100W-os kimenő trafó önmagában több mint 70 ezer Ft mert ezen áll össze a két fél periódus és ha egy kicsit is pontatlan a tekercselés akkor nem kívánatos torzítások keletkeznek, nem áll össze a kimenő jel rendesen. Na most trafóból kettő van legalább. A csövek sem olcsók, mert mechanikai gyártásfolyamatuk van vákuum eljárással, stb. Ehhez képest a multikat kifossák egy nyáklapra és összeszereli a robot és kész. Ráadásul egy modellező tervezési folyamata jobban előrelátható mint az analóg technika ahol rengeteg mérnökóra megy bele próbálkozásokba és egyedi megoldásokba. Ha kézzel rakják össze vagy tesztelik a cuccot akkor azt is meg kell fizetni. Teljesen rossz logika pusztán az áramkör bonyolultsága alapján megítélni a valós költséget, értéket. Ráadásul az egyik oldalon olcsó komponensekből építhető, emberi beavatkozást nem igénylő automatizált gyártástechnológia van, míg a másik végén drága anyagköltségű és több helyen igényel emberi odafigyelést (véglet: kézzel szerelt és tesztelt).

Szerettem volna apámmal építeni egy házi Marshall kombót vagy egy rektót. 200 000 fölött hagytam abba a beszerzési anyaglistát és hagytam az egészet a francba.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#3272) cucka válasza M@trixfan (#3271) üzenetére


cucka
addikt

A praktikum kétélű fegyver: 30 valamilyen modell vagy 2-3 csatorna igazi gitárhang. Nagyon sokszor a kevesebb több.
Igen, bár nekem más szempontjaim vannak, mint neked, mivel gitártudásom még eléggé harmatos, ezért a stúdióminőségű hang helyett fontosabb számomra, hogy legyen lehetőségem különféle jellegű erősítőmodellekkel kisérletezni. Erre nagyon jó a modellezős cucc, de nyilván a most készülő Slash albumot nem a Line6 Marshall erősítőmodelljével fogják felvenni, hanem egy igazi Marshall-al. :)

Az biztos, hogy ésszel kell erősítőt venni, teljesen egyet értek. Otthonra rengeteg kis teljesítményű választás van amik egyébként teljesen színpadképesek.
Konkrétan melyikre gondolsz?

Az utolsó rész a misztifikálással kapcsolatosan teljesen fals. A csöves cuccoknak nagyon nagy az anyagköltsége.
Szerintem inkább a csekély gyártási mennyiség veri fel az alkatrészek árait. Azt nem tudom, hogy a kimenőtrafót hogyan gyártják, de például egy 50 forintos villanykörtének is van gyártásfolyamata és ugye abban is vákuum van.

Ehhez képest a multikat kifossák egy nyáklapra és összeszereli a robot és kész.
Igen, de azért a kezdeti beruházás ezek gyártásához igen magas. Erősítőt otthon is építhetsz, a nyáklapot meg sokmillió dolláros berendezésekkel gyártják.

Ráadásul egy modellező tervezési folyamata jobban előrelátható mint az analóg technika ahol rengeteg mérnökóra megy bele próbálkozásokba és egyedi megoldásokba.
Hidd el, modelelzősnél is, ugyanis ott is próbálgatással és teszteléssel tudják csak eldönteni, hogy jól szól-e az a modell, amin dolgoznak. Persze, kicsit egyszerűbb a helyzet, de azért nem hinném, hogy triviális lenne. Amúgy a Line6 oldalán láttam, hogy árulnak blank effektpedált, amelyhez a felhasználó megírhatja a saját szoftverét. Adnak hozzá fejlesztőeszközt meg mindent, ha valamikor lesz időm ilyesmivel foglalkozni, tuti veszek egyet, nagyon mókás lehet :)

Teljesen rossz logika pusztán az áramkör bonyolultsága alapján megítélni a valós költséget, értéket.
Az építési költség valóban nem áll összefüggésben a bonyolultsággal. Csak azon filóztam, hogy hogyan lehet az, hogy pár tízezerért kapsz egy emberi agy számára szinte felfoghatatlanul bonyolult effektprocesszort, amilyet 20-30 évvel ezelőtt elképzelni sem lehetett, ehhez képest csillagászati árakon mennek azok az eszközök, amelyek gyakorlatilag 50-60 éves műszaki színvonalat képviselnek. Bár, ha azt vesszük, maga az elektromos gitár sem egy kifejezetten hightech eszköz, aztán mégis elkérnek egy komolyabb darabért 3-4000 dollárt.

Szerettem volna apámmal építeni egy házi Marshall kombót vagy egy rektót. 200 000 fölött hagytam abba a beszerzési anyaglistát és hagytam az egészet a francba.
Egyedileg építeni nyilván nagyon drága, de nem hiszem, hogy egy Marshall vagy Mesa Boogie gyártási költsége több lenne ennél az összegnél, méghozzá a tömeggyártás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#3273) Nic!{


Nic!{
tag

sziasztok vki esetleg nem tud tabot írni guitar pro-ba? :U Catherine-Fallacy és Catherine-Let's Pretend Like It's 1910<--- ez a két szám kellene vagy ha vkinek megvan esetleg akk elküldhetné :B előre is köszi :R

(#3274) M@trixfan válasza cucka (#3272) üzenetére


M@trixfan
addikt

Nekem a legato technikában és tappingben kell fejlődnöm amihez tanár kell, hogy megmutassa precízen. Óriási hiányossága a taboknak, hogy új-rendek, fekvések és a pengetés módja nincsenek benne. Kb 1-2 év munka kell még és akkor már talán gitárosnak mondhatnám magam :)

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#3275) cucka válasza Nic!{ (#3273) üzenetére


cucka
addikt

Az egyik szám fenn van a 911tabs oldalon, a másik számról meg van videó a youtube-on, ahol eljátsszák, onnan lehet lesni, meg persze hallgass a füledre.

(#3274) M@trixfan
Ujjrendre, fekvésre és pengetési módokra általában nincs bevált recept, tehát mindenképp kísérletezni kell, de nekem nagyon sokat segít, ha megnézem a dal eredeti előadójának a videóit és lesem a kezeit :) .
Meg ha valamit váratlanul nehéz eljátszani, esetleg nagyon máshogy szól, mint az eredeti, akkor szoktam gyanakodni arra, hogy rossz az ujjrendem vagy a fekvés, ahol próbálkozok. Netes gitártabok tele vannak ilyen hibákkal, mert sokszor úgy csinálják meg őket, hogy guitar pro-ban jól szóljon, és nem pedig úgy, hogy el tudd játszani.

[ Szerkesztve ]

(#3276) Nic!{ válasza cucka (#3275) üzenetére


Nic!{
tag

köszi:D 911tabson én is megtaláltam csak kicsit összevisszásan van leírva:/ meg nem is guitar pro-ba:/ jah am próbálgattam ellesegetni azokból a videókból de nem nagyon jön össze:D főleg most erősítőm sincsen szal annyira nem jól hallom vissza mikor játszani próbálom: :R D

(#3277) Honey Bátyó válasza Honey Bátyó (#3219) üzenetére


Honey Bátyó
csendes tag

Jó napot uraim,

Esetleg gitáreffektet valakinek... ?

ARTEC SE-CMP Turbo Compressor
BOSS DS-2 Turbo Distorsion
BOSS ME-6 multieffekt (made in japan 1994) (kicsit olcsóbban)

:R

Angol fordítás olcsón, igényesen és gyorsan! Just call me - this is not a joke!

(#3278) Noddy válasza Honey Bátyó (#3277) üzenetére


Noddy
senior tag

Nekem egyelőre gitár kell és gyakorló erősítő :D

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#3279) cucka válasza Noddy (#3278) üzenetére


cucka
addikt

Az én erősítőm még mindig eladó, vigye már el valaki :)

(#3280) Noddy válasza cucka (#3279) üzenetére


Noddy
senior tag

Nekem max 3W-os kellene a hely és szállíthatóság miatt. Persze komolyabb zenélésre lesz majd nagy is, de csak akkor majd ha lesz pénzem.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#3281) cucka válasza Noddy (#3280) üzenetére


cucka
addikt

Az enyém 10W-os, tehát azzal sem fogsz falat bontani. Szállíthatóságról passz, én bkv-n vittem haza, kb. 4 kiló lehet. Hátizsákba nyilván nem fér be. (De ha hátizsákban akarod szállítani, akkor a microcube-on és a vox da5-ön kívül nincs sok választási lehetőséged..)

[ Szerkesztve ]

(#3282) Noddy válasza cucka (#3281) üzenetére


Noddy
senior tag

Igen ilyenekre gondoltam, még az orange-nek van ilyen kicsi erősítője és a marshall-nak.
1
2

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#3283) Eastman válasza Noddy (#3282) üzenetére


Eastman
őstag

" max.teljesítmény: 1 Watt" :O

Gyerekek, ne vicceljetek már! A gitáron a hengerőt meg az erősítőn a Gain-t kitekered, a hangerő meg mehet 1-en vagy felesen, ha halkan szertnél játszani. Vagy fülessel, és akkor csak te hallod. 10 W alá ne menjetek!

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3284) cucka válasza Noddy (#3282) üzenetére


cucka
addikt

Ezek a mikro cuccok arra valók, hogy sátorozás közben, autóban meg egyéb, nem szokványos helyen is tudj gitározni. Ha elmegyünk sátorozni, mi is szoktunk vinni magunkkal zsebrádiót, tudod, ilyen apró filléres vacak, ami akkor és ott nagyon jól jön, viszont otthon azért senki nem ilyenen szeretne rádiót hallgatni.
Amúgy pár hónapja én is gondolkoztam egy ilyen apróságon, de utána sikerült meghallgatni élőben és letettem róla :) .

(#3285) Noddy válasza cucka (#3284) üzenetére


Noddy
senior tag

Nekem pont erre kell. Nem tudom, hogy ti voltatok-e már olyan igazi szocreál koliban, de ott se hely, se semmi. A gitár cuccot pedig máshol nem tudom tárolni. Tehát vagy egy ilyen zseb erősítő vagy egy usb-s hangkártya a laposra, de szerintem az nem megoldás. Vagy igen? Ha lenne egy zárható próbaterem vagy ilyesmi a koliban akkor egyből más lenne a felállás.
Nem ezekkel az erősítőkkel akarom megváltani a világot azzal tisztában vagyok.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#3286) cucka válasza Noddy (#3285) üzenetére


cucka
addikt

Hát akkor már inkább fejhallgató, rákötni valamilyen hangkártyára vagy multieffektre. Ha zajongani akarsz, rákötheted a pc-s hangszórót és kalap. Szerintem lényegesen jobban fog szólni, mint ezek a zsebvackok.
(Amúgy meg lehet, hogy így sem fognak szeretni a kollégiumban, mert a villanygitárnak is van hangja natúrban. Nem túl hangos, de azért lehet azt hallani, főleg amikor csattog a két vastagabb húr :) )

[ Szerkesztve ]

(#3287) Eastman válasza cucka (#3286) üzenetére


Eastman
őstag

+1

PC-s - hangszórósos dologhoz még annyit, hogy úgy effektezni is tudod a gitár hangját különféle progikkal. A kis zsebcuccra erősen megbánós pénzt kiadni...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3288) Noddy válasza Eastman (#3287) üzenetére


Noddy
senior tag

Köszi a javaslatokat. Egyébként nem áll szándékomban a koli szobában zenélni, ott csak tárolok :)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#3289) cucka válasza Eastman (#3283) üzenetére


cucka
addikt

Amúgy nem csak a wattok számítanak, hanem sokszor inkább a hangszóró mérete. A microCube 2 wattos és teljesen jól szól, de még annál is érződik, hogy nagyobb hangerőnél nem a 2w teljesítménnyel van gond, hanem a hangszóróval. Pedig abban ránézésre 3x akkora hangszóró van, mint ezekben a zseb erősítőkben.
Amúgy meg nem tudom hol olvastam, hogy az egyik arc azért adta el az Orange Tiny Terrorját, mert még 7W-os állásban is túl sok volt a panelba. Igaz, az mondjuk fullcső, meg nyilván rendes, 10-12"-os hangszórót kötött rá, nem pedig ilyen 5-6 centis apróságot.

[ Szerkesztve ]

(#3290) Eastman válasza cucka (#3289) üzenetére


Eastman
őstag

Fullcső. ;)

Micro Cube-on tolja a Ferkó haverom is otthon, kis szobába, bőven jó. ...bár a ceruzaelemes megoldással szerintem az tipikus utcazenész cucc. :D

REKLÁM


"Eladó egy BOSS ME 50 gitáreffekt kifogástalan állapotban, dobozzal, minden papírral és magyar nyelvű használati útmutatóval. Analóg jellegű vezérlés! (Pont úgy, mint a kis pedáloknál. Nincs felesleges menü, meg egyéb idegesítő digitális kütyü rajta.) Az általam használt és vásárolt legjobb színpadi multieffekt, amit reális áron meg lehet kapni. A ToneWorks elbújhat mellette!!! Tel:06305517505"

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3291) Eastman válasza Eastman (#3290) üzenetére


Eastman
őstag

--> BOSS ME 50 <--

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3292) Konflikt válasza Eastman (#3290) üzenetére


Konflikt
addikt

miert adod el, es mennyi az ara?

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#3293) Reaper


Reaper
őstag

Hali, tud valaki Pesten (mondjuk a 13, 15-ik kerhez közel) megbizható gitárszerelőt? Kissé lejött a fehér berakás a Gitárról, meg alkatrész is kéne.

(#3294) BloodyEddie


BloodyEddie
őstag

Akusztikus gitáron oktatást nem vállal valaki olcsón Veresegyház környékén? :))

(#3295) Eastman válasza Konflikt (#3292) üzenetére


Eastman
őstag

Nem én árulom, hanem egy ismerősöm. Mindent elad, mert londoni kiküldetésbe megy. Gondolom ott majd bevásárol hangszerekből.

Hívd a számot! ;)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3296) Konflikt válasza Eastman (#3295) üzenetére


Konflikt
addikt

koszi a valaszt,
me-50-et hasznalok egy ideje en is: )
csupan erdeklodtem h mennyi, meg esetleg mire valt, ha valt: )

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#3297) Eastman


Eastman
őstag

"Laney Klipp 1970-es, csöves 60 wattos. Fullos állapotban. Az ország egyik legjobb szakija tartja karban. A Scorpions hangmérnöke volt a faszi.
100k Tel: 06305517505"

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3298) magno válasza Reaper (#3293) üzenetére


magno
csendes tag

Konkrétan gitárszerelőt nem tudok mert még nem kellett egyik gitáromat sem szerelni de hangszerjavító bolt van a 13 ker-ben a Balzac utcában. [link]

forever hardcore

(#3299) Reaper válasza magno (#3298) üzenetére


Reaper
őstag

Köszi, meglátogatom őket a sok nyűgömmel :R

(#3300) (Darkwood)


(Darkwood)
őstag

Van valakinek hasonló Country Blues vagy Country kottái: [link] [link]? :R

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.