Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3901) Daweee válasza Szten Márs (#3900) üzenetére


Daweee
őstag

Az most majdnem mindegy hogy balos-e vagy sem, csak szeretném látni legalább élőben a gitárt mielőtt megrendelem, itt Miskolcon még erre se nagyon van lehetőség... Pest messze van kicsit, de majd meglátom mi lesz. Egyébként milyen(ek) volt(ak)? egyrészt színre, (a TSB és a CS verzió között vacillálok) másrészt kidolgozásra, mert elvileg elég ingadozó ez a Vintage-nél, főleg a berakásokat és a bundokat szidják, viszont másoknak meg nincs problémájuk. Ki kell fogni a jót... Ja, meg a kulcsok: szerinted nagyon gagyi hatást kelt a műanyag? :F

(#3902) Szten Márs válasza Daweee (#3901) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nem nagyon érdekelt a Vintage, bevallom, csak direkt megnéztem, hogy műanyagok-e a hangolókulcsai, és azok voltak, brutális biliműanyag kinézettel, ami azt illeti. De nem vettem kézbe, meg nem nagyon tanulmányoztam. Amúgy talán sunburst volt, de a nagyesküt nem tenném le.
Csak egy Cort Z44-et néztem, úgy, hogy meg is fogtam, meg játszottam is rajta, mert nagyon érdekelt, hogy milyen élőben, és meg kell mondjam, brutálisan tetszett, de messze vagyok még pénzügyileg attól, hogy vegyek bármit is. (Amúgy eredetileg pengetőért mentem, mert sikerült elhagyni az előzőt :DDD De most beszereztem pár tartalékot...)

(#3903) Atis707


Atis707
tag

Üdv.

A mostani gitárom mellé szeretnék egy nylon húros akusztikus gitárt, kimenni valahova játszani vagy hogy ne cipeljem az erősítőt meg persze az akusztikus számok miatt...mindenképp a hagyományos spanyol gitár formára gondoltam a keret kb 30-35 ezer rá...

Segítségnek: ez a kontstrukció érdekelne
Akinek esetleg van tapasztalata/tippje szóljon bátran, és pesten melyik boltban lenne érdemes nézelődni a helyieken kívűl, stb.

(#3904) Szten Márs válasza Atis707 (#3903) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

[link] -> [link] Tömör tetővel.

De szerintem érdemes lehet használtak között nézelődni, évtizedes, beérett fájú nylon húros gitárok vannak ezért az árért.

(#3905) Atis707 válasza Szten Márs (#3904) üzenetére


Atis707
tag

Jó ez a gitár, bár 35 lenne a max...használtaknál mit érdemes figyelni, fa anyagot és felépítést illetően? Van olyan hiba ami ronthatja a játékot vagy a hangzást? Mert egyszer vettem egy 'romanza' gitárt, el is hajlott a nyaka+lepattant a fogólap... :U :D szóval nem kéne mellényúlni... :)

(#3906) Psychonaut válasza Daweee (#3901) üzenetére


Psychonaut
addikt

Inkább TSB akkor, mint CS. Amúgy lehet, hogy rosszul emlékeztem a hangolókulcsokra, mondjuk amiről én beszélek az egy 2008-as Vintage V100, szóval lehet, hogy annak még fém volt. De mostmár biz'Isten megnézem. :))

(#3907) Szten Márs válasza Atis707 (#3905) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Hát szvsz hogy 36,5 vagy 35 egy ekkora tételnél elhanyagolható különbség. Szerintem meggondolandó a dolog, de ha pesti vagy, annyit mindenképp megér a dolog, hogy megtekintsd. :K

Használt gitárnál sajnos trivialitásokon túl nem nagyon tudok mit mondani, aki találkozott már korosabb darabokkal, majd többet tud segíteni :K

(#3908) Daweee válasza Psychonaut (#3906) üzenetére


Daweee
őstag

Én amúgy most egyre inkább a CS felé húzok, a TSB-n nincsenek olyan vízszintes csíkok, nélkülük meg olyan üres az alja szerintem. A régi TSB-k néztek ki jól...
Amúgy meg a műanyag kulcsok előbb utóbb nálam cserések lesznek, és ahogy néztem, 15K fölött van egy normális készlet + ki tudja mennyi a beszerelés, meg a minőségbeli ingadozás is egyre jobban aggaszt, ahogy tudom vietnami gyártmányok, nem szeretem a 80K-s zsákbamacskát, na... Másrészről viszont az Epi-nél elszálltak az árak, egy laza 20assal drágább lett minden, 135öt már végképp nem fogok fizetni egy ugyancsak távol keleten (kínában) összerakott Standardért...
Miért nem tud senki olcsó és jó Les Pault gyártani? :D :(

PS: Csak nekem tűnik úgy, hogy a TSB-nek nagyobb durungja van a nyak illesztésnél, vagy csak Photoshop fail? :F

[ Szerkesztve ]

(#3909) Szten Márs válasza Daweee (#3908) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Egészen kicsit más szögben van fotózva a két gitár. Amúgy nem csak, hogy nagyobb a durung, de más formájú is itt a képen, de könnyen lehet, hogy amikor teljesen fehérré tették a hátteret, akkor történt mindez. Bár, ha megnézed a vállpánt akasztója is máshol van a két modellen a képek alapján, szóval fene tudja.

Az M600-al végleg szakítottál?

(#3910) Daweee válasza Szten Márs (#3909) üzenetére


Daweee
őstag

Igen, valószínű csak a szerkesztésnél alakult át, eleve egy pontból indul a vastagodás, meg el is van mosódva a TSB azon a részen. Amúgy sem hiszem hogy ekkora különbségek lennének a két típus között.
Valahol korábban írtam, hogy az M600 szép, jó, kényelmes, de olyan langyos szerintem, kicsit minden, de igazából nem olyan karakteres. Hangzásilag, kinézetileg, minden szempontból. A Les Paul az én szerelmem :K Aztán ha úgy adódik a helyzet, az 5/10 éves tervben benne van valami vékonynyakú, Floyd Rose-os superstrat másodgitárnak, Satriani és hasonlókra, de ez már nagyon az álomvilág verzió :D A Les Paul által képviselt zene áll a legközelebb hozzám, szóval most Őt veszem :)

[ Szerkesztve ]

(#3911) Szten Márs válasza Daweee (#3910) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Mondjuk az Epiphone-ra jobban rá lehet mondani szerintem, hogy Les Paul, tekintve, hogy az tényleg egy Gibson gyártmány álnéven - tehát low end kategória valahol, de legalább Les Paul, nem kópia, a kópiának olyan értelmében, hogy tökmás cég próbálja másolgatni a gitárt valahogy. Szóval ha nem csak hangzás, meg forma a lényeg, de érzelem is köt a Les Paulhoz, akkor ez egy érdekes szempont lehet - szerintem persze, de én tuti így lennék vele.

(#3912) Daweee válasza Szten Márs (#3911) üzenetére


Daweee
őstag

Végülis a Vintage is egy az egyben ugyan az mint a Gibson, csak hegyesebb a szarva, meg a feje nyilvánvalóan más. Az Epi az a cég a Gibsonon kívül akinek megvan 100%ig a licensz a formára, de a többiek sincsenek számottevően lemaradva. Sokan mondják, hogy hangzásban talán még jobb is a Vintage mint a Standard Epi, hála a Wilkinson pickupoknak, ellenben az Epi megbízhatóbb összeszerelési minőségben - de attól még ő is kínai - picit szebb festésekben van, és nagyobb a presztízsértéke is, ez tény. Összességében a kulcs-cserét meg mindent beleszámítva eljutottam oda, hogy talán mégis megéri a 115ezret, erre most felemelték mindenhol 20 ezerrel az Epiket, ez így már mindenképp sok, és nem hiszem hogy hamar visszaesik a régi szintre, szóval végül is csak maradok a Vintage-nál minden valószínűség szerint, mert azért csak a hangzás a legfontosabb, abban pedig hozza a szintet, és az sem épp utolsó szempont, hogy olcsóbb 55 ezerrel mint a Standard Epi.

(#3913) Szten Márs válasza Daweee (#3912) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Én mondjuk 125-ért látom az Epi Standard Les Pault, nem 135-ért, de hát ez sem épp olcsó. Amúgy az érzelmi értékről beszéltem inkább, mint a valósról, ha esetleg ilyenről esetedben van mit beszélni.

(#3914) Psychonaut válasza Daweee (#3908) üzenetére


Psychonaut
addikt

Hát nekem a TSB akkor is jobban bejön, a CS olyan kommersz, vagy nem tudom...de ez a te döntésed. :K

(#3915) Daweee válasza Szten Márs (#3913) üzenetére


Daweee
őstag

Ok, az Ebony az csak Ebony :D a fekete sztem nem megy a LP-hoz a rendes színek itt is 134-nél kezdődnek, Szívesen adnék kicsit többet érzelmi okokból, de 55 kicsit már túlzás

Psychonaut: kommersz mindkettő, de fogalmazhatunk úgy is hogy klasszikus, vagy "vintage" :D a csíkos TSB lenne a csúcs, de nem rossz a CS sem :K

[ Szerkesztve ]

(#3916) Psychonaut válasza Daweee (#3915) üzenetére


Psychonaut
addikt

Amúgy van egyáltalán CS balkezesben? Mert én még nem láttam. :N

(#3917) Daweee válasza Psychonaut (#3916) üzenetére


Daweee
őstag

Pl itt, a kép nem jó, de az LV egyértelműen a balkezességre utal, de itt is van, itt már rendes képpel, szóval létezik. A többi meg már csak azon múlik, hogy melyiket tudja beszerezni tanárom.

(#3918) Itome válasza Szten Márs (#3902) üzenetére


Itome
tag

Amúgy milyen pengetőt használsz?
És ezt akk nem csak tőled kérdezném meg, hanem már mindenkitől. :))

Milyen pengetőt használtok?

(#3919) Szten Márs válasza Itome (#3918) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Jelenleg, ami nálam van: 0.73-as Dunlop Ultexet, illetve hard Jim Dunlopot. (a képen felül középen, csak hardban, nem medium) A 0.73 kb. medium vastagság, és igazából ezt a vastagságot szeretem a legjobban. 0.hatvanvalahányas is volt nálam, de az kissé túl vékonynak bizonyult, az annál véknyabak meg pláne túl vékonyak - nekem. A hard Jim Dunlop - ez talán 1.1-1.2 körül lehet - meg kissé túl vastag már. Egy mediumot majd veszek mellé.
De ez szerintem abszolút szubjektív, hogy kinek mi lesz a megfelelő, az, hogy más milyet használ, nem jelent túl sok mindent. Próbálj ki többfélét, nem nagy beruházás egy pengető.

(#3920) Daweee válasza Itome (#3918) üzenetére


Daweee
őstag

Mindig olyat, amelyik épp megtetszik a boltban :D
Per pill valami Planet Waves van, nemtom pontosan milyen vastag, de jó kemény. És fényes, nem szeretem az ilyen egyszerű matt pengetőket, hamar elkopnak és kényelmetlen a fogásuk. Plusz mióta tanárhoz járok, hegyezem őket, vagyis levágok a két oldalából, ÍGY néznek ki a műtét után.
Meg persze vannak a Pick of Destiny-k, (by Tenacious D) amiket E-bay-ről rendeltem még másfél éve, ILYENEK, nagyon durvák :D

(#3921) Pityusz76


Pityusz76
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene! Jelenleg a szólógitáromat a számítógépen használom, méghozzá az Amplitube 2-es progival. Működök rendesen minden, csak úgy hallom, hogy az effektezett hang és az effekt nélküli hang is szól egyszerre. Tehát, amikor összedugom a gitárt a géppel, akkor alapból szól az effekt nélküli hang ugyebár. De, amikor elindítom az Amlitube-ot, akkor az effektezett hang alatt hallom az alap gitárhangot is. Remélem, sikerült érthetően leírnom!:D Szóval, az alap gitárhangot hogyan lehetne "lekeverni", és csak a torzított/effektezett hangot megszólaltatni?

A másik kérdésem, hogy használja e valaki az Amplitube 3-at? Mert feltelepítettem, és azt mondja, hogy nem talál audio eszközt. Egy régi SBLive kártyám van, ASIO driverrel, ami az Amplitube 2-nél tökéletesen működik, de a 3-asnak nem tetszik valami miatt. Van esetleg valakinek ötlete erre is?

Minden segítséget és hozzászólást előre is köszönök!

Isti

(#3922) Itome


Itome
tag

Persze, h nem nagy tétel. :) A light (0.62) planet waves-ből van is itthon 30db (Mondjuk itt elég hülye áron van). Illetve a még vékonyabb tesójából (0.46) pedig 50db.

Esetleg, ha vkit érdekel szívesen adok kipróbálni :P

Egyébként a linkelt oldalon nem tudom miért ilyen drága, még itt Miskolcon is 180/db.

[ Szerkesztve ]

(#3923) Itome válasza Pityusz76 (#3921) üzenetére


Itome
tag

Én is használtam a 2-t, de nekem az op. rendszerrel voltak bajai. win7-et már nem kedvelte.
Mondjuk az első használat után rá is jöttem, hogy nem szabad erőltetni az ilyen progikat, mert nem tudja szimulálni úgy, mintha valódi erősítőn és effektel próbálnád a hangszered.

Úgyhogy, szerintem inkább felejtsd is el az ilyeneket.

(#3924) Szten Márs válasza Itome (#3922) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Wow, itt a linkelt oldalon van 0.18-as pengető is, az milyen lehet O.o
Igaz, hogy formára vágott CIB bankos reklámpapírt is használtam már pengetőnek, de szerintem az is vastagabb volt :DDD

(#3925) kaoszpapja válasza Pityusz76 (#3921) üzenetére


kaoszpapja
aktív tag

Hali!
A hangkártya driverében vedd le a Line in csatorna playback volume-ját és nem fogod hallani az alap gitárhangot. ;)

(#3926) Demonata


Demonata
csendes tag

Mit szóltok ehhez a gitárerősítőhöz?
http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=10&&ter_id=1691
Otthoni gyakorláshoz kéne, kíváncsi lennék, hogy mennyivel szólhat jobban mint egy 10 W-os 6,5"-os erőlködő.

(#3927) Szten Márs válasza Demonata (#3926) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Semennyivel, ugyanis ez is kb. 10W-os lehet, ha egyáltalán. A 30W az csak a peak. Magyarán még a specifikációja is parasztkavítás, ehhez mérd az egész készüléket.

(#3928) Womb válasza Daweee (#3912) üzenetére


Womb
senior tag

nyugodtan maradj a vintage-nél, árkategóriájában nem találsz jobb kópiát.
az epi standard sem hozza azt ami a vintage.

(#3929) Daweee válasza Womb (#3928) üzenetére


Daweee
őstag

Kösz a tippet, személyes tapasztalat?

(#3930) Demonata


Demonata
csendes tag

És ehhez mit szóltok? Johnson JA-15W
Esetleg mennyivel jobb, (ha jobb) mint ez: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=44756335&pnr=10001&foto=1
Használtan venném 10 ropiért a Johnsont, de valamivel komolyabbnak tűnik (még ha kategóriára ugyanolyan is mint ez az SX nevű gagyi akármi)

(#3931) Szten Márs válasza Demonata (#3930) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Az SX nem annyira noname, mint amilyenek gondolod ;) Bár ennek a modellnek a minőségéről fogalmam sincs. Amúgy miért teszed offba a kérdéseidet? Abszolút ontopic, ide vágó téma.

(#3932) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Egyébként mióta hallottam gagyi erősítőt szólni, valahogy úgy vagyok vele, hogy amíg nincs legalább egy 30, de sokkalta inkább 40 csak arra, én baromi jól elvagyok elektromos nélkül is.

Bár én abszolút jól megvagyok az akusztikussal, más gondolom sokkal jobban érzi az elektromos hívását - ami a mainstream zenei ízlésemet tekintve furcsa lehet, de azt kellett megtapasztalnom, hogy nagyon más vmit hallgatni meg játszani, minden tekintetben :) Sőt, olyannyira igaz ez, hogy erősen gondolkodom rajta, hogy a következő lépés egy combosabb akusztikus lesz, nem egy elektromos. Nem tudom, a kezdeti "tetszik és tökjó, de azért majd kell valami zúzós elektromos" egyre inkább kezd "imádom, szerelem stb stb és még többet ebből"-é alakulni. Majd meglátom, ha lesz pénzem, de nagyon vonz pár akusztikus.

Na meg én vagyok az a pöcs, akitől hogy ha megkérdeznék, hogy mittudomén, fél millióból egyetlen hangszert kell választani, mit akar, akkor nem igazi Gibson Les Paul, meg nem igazi ízig vérig Fender Strato lenne az első gondolatom, hanem egy Taylor, szigorúan elektronika, sőt cutaway nélkül. Ebbe pl bele vagyok zúgva: [link] Igaz, ehhez fél misi sem kell, már megvan 380ezer körül :DDD

Na mindegy, sejtem, hogy nem túl sokakat érdekel, csak gondoltam megosztom :D

[ Szerkesztve ]

(#3933) Itome válasza Szten Márs (#3932) üzenetére


Itome
tag

No akkor csak hogy anyázhass :DD
Itt egy video, melyben Tom DeLonge (Blink-182, ének/gitár) egy Taylor gitárt zúz szét. Itt ugyan nem derül ki, de olvastam anno, h az bizony tényleg egy Taylor volt. :))

Imádom a Blinket, meg Tomot, de ezen azért én is pislogtam ,hogy érződik a felkapott amerikai zenész fíling rendesen. :)

(#3934) Szten Márs válasza Itome (#3933) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ezeket a "zúzzunk szét gitárokat" dolgokat sosem értettem. Én valahogy úgy gondolnám, hogy egy zenész tiszteli a hangszerét, sőt a hangszereket általában, és ennek megfelelően viszonyul hozzá - legalábbis nekem ez tűnik természetesnek. Azt hiszem nem kell mondani, hogy ezek nem ennek megfelelő megnyílvánulások.

Én a Blink 182-ben egy valakit értékelek, az pedig Trevis Barker. Azt nem tudom, hogy hogy viszonyul a hangszereihez, de hogy tud játszani rajtuk, az tuti.

(#3935) Szten Márs válasza Szten Márs (#3934) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Még akkor is, ha elírom a nevét. :B

(#3936) Womb válasza Daweee (#3929) üzenetére


Womb
senior tag

személyes kipróbálás.
balkezesben nem sok a választék, ezért sokat nem kellett meghallgatnom.
a v100-as még tavaly próbálgattam, meglepően hozta azt a torkos les paul szandot.
az akkor még 100e körül tetszelgő epi standard is szépen szólt, de nem éreztem benne azt a dögöt, mint a v100-asban.szerintem a különbség már simán,erősítés nélkül, akusztikusan is érezhető.
amúgy nincs les paul gitárom, mert nem nekem találták se a formát, sem a komfortját.
de mindig próbálgatok ezt- azt, mivel kevés balos cucc van itthon, ezért meglesem azokat ami fellelhető.

(#3937) Demonata


Demonata
csendes tag

Rendszeresen olvasgatom a fórumot, és jelenleg a balkezes gitárok volt a téma, ezért gondoltam hogy "offtopic". Mellesleg akármiről is van szó, érdekel :)
És megemlíteném, hogy jövőhéten érettségi után megrendelem a gitáromat, remélem nemsokára már ki is próbálhatom. Majd írok élménybeszámolót :DD

(#3938) Demonata


Demonata
csendes tag

A gitárszétzúzásról nekem is hasonló véleményem van, egy zenész tisztelje a hangszerét, akármennyi pénze is van és akármennyire vagány is. Ez ilyen hagyományos rock 'n' roll szokás lett, de én inkább a gitárt sajnálom :(

(#3939) Itome válasza Szten Márs (#3934) üzenetére


Itome
tag

Travis külleme ellenére elég jámbor meg szerény ember. :)

(#3940) Szten Márs válasza Demonata (#3937) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Láttál már amúgy EVL szériás Cortot élőben? Csak mert némileg más hatásuk van élőben, mint képeken. (Mondjuk nekem képeken sem jönnek be, de ez magánvélemény.)

(#3941) Demonata


Demonata
csendes tag

Nekem viszont teljesen bejön ez a széria, zenei ízlésemhez lett kitalálva :D Igazat megvallva, csak 1X láttam evl szériásat, méghozzá az is az volt amit meg szeretnék venni.
Konkrétan mire gondoltál, amikor aztmondtad, hogy mások képen mint élőben?

(#3942) Szten Márs válasza Demonata (#3941) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Azt, hogy kevésbé erősek azok a hmm... darkosnak tűnő jegyek, mint képeken. A selyemfényű fekete élőben nem annyira adta azt a kemény zúzós, fekete érzést, mint ami egy fekete testtől esetleg várhatunk, és a berakások... hogy is fogalmazzak... még komolytalanabbnak tűntek, mint képeken. Igen, nekem képről is azok kissé, de élőben még erősebben.

(#3943) Atis707


Atis707
tag

Gitár eladó...

[ Szerkesztve ]

(#3944) Psychonaut válasza Womb (#3936) üzenetére


Psychonaut
addikt

Ilyen szószerkezet, hogy "Les Paul komfortja" nem létezhet. :DDD

(#3945) Eastman válasza Itome (#3918) üzenetére


Eastman
őstag

Ilyen smirglis Ibanezt:

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3946) Daweee válasza Psychonaut (#3944) üzenetére


Daweee
őstag

Na, milyen volt Slash?

(#3947) Psychonaut válasza Daweee (#3946) üzenetére


Psychonaut
addikt

Állat!

(#3948) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Knopflerre megy valaki?
Én baromira akarnék, de félő, hogynem fog összejönni :(

(#3949) Szten Márs válasza Szten Márs (#3948) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Azért nem gondoltam volna, hogy ezzel megölöm a topicot :DDD

(#3950) Demonata


Demonata
csendes tag

A topic újraélsztése érdekében bejelentem, hogy megrendeltem a gitárt:D Holnapra kiderül, hogy van e még raktáron XD De már nagggyyyon váárom :))

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.