Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24374) Exodion


Exodion
aktív tag

Sziasztok,

Na hat en ilyet meg komolyan nem lattam szoval gondoltam megosztom. Adott legyen emberunk X (jomagam). 2021.07.0X napjan a telekomtol 24havi kamatmentes reszletre vasaroltam egy Samsung Galaxy S21 Ultra keszuleket amit kesobb 2022.03.04 napjan kifizettem, de nem is ez a lenyeg.
Jott a telefon akkor meg Android 11 operacios rendszerrel, "kifogastalanul" mukodott. Volt egy apro bokkeno vele telefonhivas kozben ugyanis lement 2/3G-re noha engedelyezve volt hogy 4G-n maradjon. Orvosoltuk a telekommal egy eSIM kartyaval, ezutan gyonyoruen ment a 4G telefonhivas kozben IS.
Aztan jott a Samu fele Android 12 frissites ;] . Azota van egy igen draga, es nem a legjobb papirnehezekem (mivel nem olyan nehez ugye ha nagy a huzat elmozdul es mennek a lapok). Roviden tomoren: Telefonalni tudok, ha en kezdemenyezem a hivast, akkor minden korulmenyek kozott.

Kulteren semmi gond, minden a legnagyobb rendben
Belteren, legyen az barhol, a telefon terereje -116-118dBm kozott mozog, hat -120dBm ugye a semmi kozepe utan van 2 hazszammal. Szoval ebben ha valaki engem probal hivni, akkor harom dologbol tudok valogatni:
1) Van Wifi es minden mas lenyegtelen mert ekkor aktiv a wifi hivas minden a legnagyobb rendben. A telefonom kicsong folveszem es mindenki boldog.
2) Nincs wifi hivas (nem itthon vagyok) de be van kapcsolva a VoLTE amely esetben szinten minden a legnagyobb rendben; a telefonom kicsong folveszem es minden oke.
3) Nincs wifi es nincs LTE, vagy a VoLTE ki van kapcsolva amely esetben a hivo felet az a kellemes dallamos noi hang koszonti hogy: A hivott szamon elofizeto pillanatnyilag nem kapcsolhato. Nem kapok SMS-t hogy nem fogadott hivasom volt, sosem tudom meg. DE ha en kezdemenyezem a hivast, amikor a vonal felepul a tererom szepen folugrik -98dBm-re. Teszteltuk felesegemmel konyhasztalra az en S21U-m meg az o sima iPhone13-ja. Folhiv semmi. Meg sem mozditom a telefont, en hivom ot, siman megy. Folveszi es a terero is fasza.

Nincs mese valami nem jo...

Eloszor mentem a Samsung uf-hez ahonnan egybol a Telekomhoz iranyitottak egy gyari beallitasok viszaallitasat kovetoen.

A Telekom folvett egy hibajegyet amit 2oraval kesobb le is zartak, nincs hiba a telekom rendszereiben. Csereljunk SIM kartyat (az nem jo), akkor eSIM kartyat. Nem oldotta meg a dolgot. Kapcsoljuk ki a VoLTE-t... *cirip* *cirip* *cirip* de kapcsoljuk ki mostmar jo lesz. Leraktuk az en telefonom meg a telekomos ugyintezo telefonjat egymas melle az asztalra es megprobalt folhivni, eeees a hivott szamon elofizeto pillanatnyilag nem kapcsolhato. VoLTE visszakapcsol hivas megy szepen. Hat o ebben nem tud segiteni hagyjam ott a telefont bekuldik szervizbe. Hat mondom akkor inkabb beviszem mert kb mindenem a telefonon van eBank (mar csak telefonos belepes), google authenticator, google pay amikkel alapbol szivtam egy napot mert biztonsagi mentesbol ugye ezek nem jonnek csak ugy vissza.

Samsung szerviz, hat oknekik 30napjuk van a bevizsgalasra/javitasra es a virushelyzet meg mindenfele hiany miatt szamoljak ezzel. Mondom oke, ott a fentiek + tavmunkazok akkor elmegyek 1honap nemfizetett szabira kifizetik? Hat ok nem, beszeljek a telekommal cserekeszulek ugyben.

Ismet Telekom uzlet ugyanaz az ugyintezo, a reakcioja kb felbecsulhetetlen: Vegyek egy uj telefont. Hat itt inkabb kisetaltam :D.

Telekom telefonos uf 20perc Vandazas utan mire megertette hogy nem kerek SMS-t a telefon beallitasairol: HAt mivel ok nem kapnak cserekeszuleket a gyartotol igy nem is tudnak adni. Sajnos ilyen o sem tud mast mondani mint venni kell egy telefont. DE mivel meg van >1ev a husegidombol ezt csak kotberrel tudom megtenni, vagy egy uj elofizetessel ;] .

Samsung forumok, kulfoldi forumon hemzseg ez a hiba. Samsung uf megint folkeres. Hat a Softwares hibat nem szoktuk garancialis hibakent elfogadni, ilyenkor ugyanis egy kovetkezo frissitessel javitasra kerulhet. Tehat ha en szerintem az Android 12 okozza (persze mert elotte tokeletes volt) akkor leadhatom de ha nem talalnak hardwares hibat akkor visza fogom kapni. Viszont azt nem tudja megmondani hogy mikor varhato Samsung barmit is javito frissites mert Android 12 frissites ota nem jott csak a Google security patch.

Na ilyen sztorit latott-e mar valaki? Oszinten kibekulok en azzal is hogy veszek egy iPhone-t reszletre, na de van egy 36ho JOTALLAS-os keszulek amit nem fogunk megjavitani, ES amellett a javaslat mellett hogy vegyek uj telefont fizessek kotbert is azert nekem eleg meredek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.