Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#48152) Ubul86 válasza blue_23 (#48150) üzenetére


Ubul86
őstag

és mivan azokkal a "hitelekkel" ami 0%-os, vagy ugye mint írtam , telekom (rossz példa, mert ők még drágák is ahhoz képest)

lélektanilag rögtön máshogy csapódik le egyes embereknél az, hogy hm, részletfizetés, nincs kamat, nincs változás, fixen 6000 ft 22 hónapig egy telefon, dejó.
Miközben ugyanez a hitelnél is, csak máshogy hívjuk.

Az biztos, hogy annyiból egyet értünk, hogy nem jó. Havi 150-200 közötti összeget szoktunk tisztán félretenni feleségemmel, és itt ugye már több lehetőség játszik, melyik a jobb, ha 3 hónapon keresztül ezt a ~150et elteszem félre, és 3 hónap múlva veszek egy gépet 450ért (példa), vagy részletre havi ~20ért (szintén példa) 2 évre, de megmarad havonta 130, amihez még hozzá tudok nyúlni az első három hónapban is.

Mint mondtam, ezek csak elmélkedések, senkit se akarok meggyőzni, hogy ez így tök jó. Az is biztos, hogy élethelyzet a megmondója, gago-val is beszéltük, hogy persze, havi 31et is tudnék költeni az Asusra, de aztán már a fentebb említett léleltani hatás jött elő, hogy hú, 31et fizetni havonta, az tök sok pénz, miközben ha várok 1-2 hónapot, úgy is meglett volna rá, és itt jön a másik probléma, hogy na, akkor azonnal valamit venni, ahelyett hogy várnék.

Valószínűleg ezt tanítani kéne az embereknek, hogy a pénzüket hogy osszák be, úgy, hogy ne csak a mára gondoljanak. És nem, nem vagyok jó példa , én is rosszba sorolom be magam, hogy most 2 évig havonta 16K vonódik a számlámról, de kb 5 éve így megy, csak 5 éve kevesebb volt a fizum :) ezért is írtam, hogy ha nem hiányzik ez az összeg, akkor miért ne. Sajnos mondjuk a munkáltatómmal nem tudom elszámoltatni, de azt tudom hogy kifizetődő befektetés, mert mégis ezzel keresem a kenyerem

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.