Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#48351) hito válasza KillHates (#48350) üzenetére


hito
nagyúr

Neee, feltéped a régi sebeket! :DDD

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#48352) KISDUCK válasza echterion (#48070) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hát megjött a monitor és amennyivel több pixelem van azzal arányosan veszítettem is fps-t wotban. Pár dolgot visszább vettem és ugyan olyan smooth és a kikapcsolt csökkentett elemek se hiányoznak igazából. Első benyomásra tetszik a szélesebb kép wotban.

(#48353) echterion válasza KISDUCK (#48352) üzenetére


echterion
nagyúr

Nálam tartotta ugyanúgy a fix 60 fps-t, csak épp félgőz helyettt közel üveghangon ment a vga. :))

**********

(#48354) KISDUCK válasza echterion (#48353) üzenetére


KISDUCK
addikt

FullHD-n nekem kb 80 fps körül ment v-sync nélkül, most beesett 50-60 közé. Még szoknom kell ezt a képarányt, mert nagyon furcsa. Annyiból szerencsésen választottam hogy ennek nagyobb a képátlója és így meg van az a magasság mint az előző monitoron, szóval fullhd tartalom esetén nincs visszalépés. Van freesync is a monitorba, de sajnos nem megy a g-sync mert a laptopon csak hdmi van. A thunderbolt port meg gondolom az igp-ről vinne képet ha arra dugnék valami madzagot szóval mindegy. Igazából készültem is rá, hogy ez számomra kihasználatlan fícsőr lesz.

(#48355) echterion válasza KillHates (#48350) üzenetére


echterion
nagyúr

;] ;] :D :D

**********

(#48356) MR007RM válasza Bluesummers (#48325) üzenetére


MR007RM
addikt

Hozom a szokásos formám. Miért volna overkill, max-q 90-100W és köszöni azzal jól ellenne. Amúgy én is összeraktam itthon megnézni új rendszerrel mit művel. Hát ugyanazt mint KH-nál, lecsapja a biztosítékot, nem jut el a beolvasásig. A Windows elindul, van kép, de aztán kikapcsol. És ha sokat erőltetem a végén úgy tesz mint aki megdöglött, mármint a gép. Azt hittem vége, semmire nem reagált.....hdd csere, töltő csere(mert van abból is másik) és már készítettem a régi 4700mq cpu-t, mert arra gondoltam meghalt a jelenlegi, vagy az alaplap tápáramköre.....olyanom már volt más gépnél. Végül hagytam pihenni 1 órát, reseteltem stb....és lassan visszaállt az élet.
Viszont amiért elkezdtem ezt a tuning dolgot az a 1070-es egyre inkább vállalhatatlan működése is tehet. Pár hónapja folyton dobja magát. kreten67 szerint ez akkor van, ha döglődik. Még jó hogy nem adtam el!!!

Ezt megelőzően mikor még volt sikeres driver install, figyeltem mikor dobja el a kártyaadatokat a gpu-z -ben nem sokkal felrakás után. Most is felmegy minden, sőt elvileg hibátlan minden papíron.
Gondoltam frissítem a biost rajta, ezzel vagy egy másikkal. Még ma lehet meg is csinálom.

(#48330)gago1975:
Nem tűntem el. Új gépre most nincs pénzem.....várok még valaki válaszára a p5200 ügyében. :) Nem tudom....talán felbérelem Chuck Norris-t, Bruce Willis-t, Sylvester Stallone-t hogy törjenek be a HP főhadiszállására, ahol mint megtudtam egy nagyon speciális páncélszekrényben őrzik a p5200 MAX-Q vbios fájlomat. :W De emberükre találtak, ezért kinyírom őket. :D

(#48336)KillHates:
Ebay, valami külföldi áruházas vásárlás volt. Én szereltem össze és a k3100m-mel semmi baj nem volt. Aztán megéheztem és jött a 880m.....10 perc után beszart. Éppen GTA 5 futott, egyszer csak minden felgyorsult, kifagyott és vége lett, jött a venti süvítés. Majd egy debreceni fiúval rakattam rá új chipet. Utána Kb olyan ábra fogadott mint most az 1070-nél. A bga topikban többen próbáltak segíteni mókolt vbios segítségével is. Végül kreten67 becserélte nekem 2 pendrive-ra.
Majd jött a 980m. Az első drive mókolás. Atomstabil volt. Ugye miért is ne 100W nem volt gond és még a mókolás is egyszerűbb volt, úgymond volt egy leírásom az árustól és gyorsan megcsináltam ha kellett. Ugyanezt próbáltam most nem rég a 1070-nél. Kitudja talán sikerülhetett volna egy egészséges kártyánál, vagy itt már nagyon megnehezítették a gyártók ezt a feladatot.

Te, WS70 mi? :( Most GT70 2OC/2OD van fent, MSI-t csináltál belőle. És igen talán volt fent korábban workstation bios is meg volt HW infos kimutatás 160W max-ról is. A gépem eredetileg egyébként workstation volt azért ment hozzá a k3100m. Minden mást én vettem hozzá utólag.
i7-4700mq, majd i7-4900mq....aztán jött a 4940MX...ddr3 memók is cserélve voltak.

"Az viszont nagyon rosszul esett, hogy a fülembe jutott más szerviz részéről, hogy engem okol azért, hogy ide jutott."

Ilyet ne írj, nem igaz! Nincs semmilyen szerviz, sem pedig főleg a neved. Ilyen geci volnék... :UKülföldi topikba próbáltam vbiost könyörögni egy rövid felvezető leírással név nélkül, hogy az illető bios szakember értse miről van szó. Vagyis mi az én történetem, és megértse ez egyáltalán nem egy lehetetlen helyzet. Inkább úgy mondanám előtte névtelenül fényeztelek, mert más előtted ilyet sikeresen nem hajtott végre. Így talán megered a nyelve, de azt mondta pascal és turing biosszal nem dolgozik.
Idézek a privátból.

Én:
"Szia!
[link]
Szerinted ha megvenném be lehetne üzemelni? Bios stb...Rámennék :Y :R Nem bírom nézni tovább.

Te erre:
Szia!
Szerintem menni fog. Alig van különbség:
alatta a fotók egymás mellett

Egy kicsit a VRM-nél kell matatni.

Ez a P5200-as kártya minek felel meg GTX vagy RTX vonalon?
Jaj! Dehogy sértődtem meg. Meg különben is ha megsértődök, akkor elküldöm a picsába azt akivel bajom van. :D"

És megvettem.

Ezt a p5200-as kártyát pedig senkinek nem adom, ebből csak egy van a világon olyan amin van vbios chip, mert mint nézem p3200, p4200, p5200 egy teljesen más család. :) :(((
Van a nyitott bioszomban eDP-s menü is nagyon sok minden, te is elképedtél. Látnom kell hogy nem használ az sem. :(((

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#48357) MR007RM válasza MR007RM (#48356) üzenetére


MR007RM
addikt

"Ilyet ne írj, nem igaz! Nincs semmilyen szerviz, sem pedig főleg a neved. Ilyen geci volnék... "
De egy helyen voltam egy kis szervizben, amolyan egy emberes nem messze tőlünk. Be kellett mutatkoznom, el kellett mondanom miről van szó, hogy egyáltalán szóba álljon velem. Egy kukkot nem értett, azt sem tudta mi az mxm, és elküldött a picsába.
Szóval ha az lenne, akkor bocsánatot kell kérnem. Nem lejáratni akartalak, hanem azt hogy odafigyeljenek rám, foglalkozzanak velem. Be akartam küldeni egy nagy szervizbe árajánlattal hátha. Meg sem hallgatott. Most egy régi barátom válaszára várok, amolyan linux guru itt Debrecenben(Ecsedi Kornél) és nagyon sok baráttal rendelkezik.
((Egyszer régen segítettem neki egy nagyon kényes dologban esti színházi fellépésem után, miután hajnalban bevittek a rendőrök kihallgatni. :) Istenem akkor mibe keveredtem, szépen felgöngyölítették az ügyet és a keresett szervert el is vitték tőlem mint utolsó láncszemtől. Semmi bajom nem származott belőle, még neki sem, de a haverja már kapott valamit érte.)) :)

Sajnálom hogy így alakult, nincs bennem harag és szándékos rossz szándék. :R :R

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#48358) Gergello válasza MR007RM (#48357) üzenetére


Gergello
addikt

Miért nem próbálsz bele másik, tesztelt mxm kártyát ? Valakinél csak van egy 10-es sorozatú kártya. Azt mondod a teljesítménye elég. Vagy mostmár mindent vagy semmit - p5200?

(#48359) Bluesummers válasza MR007RM (#48356) üzenetére


Bluesummers
őstag

Minden tiszteletem a Tied, én nem mernék olyan kártyát belevenni egy gépbe, amit a gyártó nem ajánl, életemben nem is cseréltem valami túl sok GTX-es kártyát, talán még GTX 460M-ről GTX 470M-re és GTX 870M-ről GTX 880M-re, az is Medion Erazer volt, de a méretei egyeztek. Procit is még bővítettem, amit a socket még támogatni bírt, ott nem is volt gond.

Ami megértem a helyzeted abból a szempontból, hogy manapság a mai gépeket szinte lehetetlen korlátlanul fejleszteni ... nagyon be van skatulyázva minden :(

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#48360) MR007RM válasza Gergello (#48358) üzenetére


MR007RM
addikt

Nincs olyan ember a környezetemben akit segítségül tudnék kérni ebben.

Hát a kártyát ott hagyhattam volna a mesternél és lehet nagy hülyeséget csináltam hogy visszakértem. Majd az élet megtanít miért vagyok ennyire kitartó, csökönyös. Ha csak 1% esély van hogy tudjam használni az sosem hagyna nyugodni hogy nem mentem utána. Nem lesz semmi? Meghirdetem és eladom, vagy mint azt KillHates mondta, utalt rá, esetleg veszek hozzá gépet. Ezen még nem gondolkozom, mert még nem tudtam lezárni ezt a történetet.

Mondhatnám azt is, annyira kíváncsi lennék erre a kártyára, ez egy kuriózum. Rákerestem a neten olyan gépre amiben ez van és jóval 1 milla fölött volt. Hát hajt a vérem is, ezért hibás vagyok az nem kétség.

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#48361) MR007RM válasza Bluesummers (#48359) üzenetére


MR007RM
addikt

Igen, arról nem is beszélve ha a tulaj nem ért hozzá. :) De hagytam magam elkényeztetni. KillHates tehet róla. :D :R
Sajnos az én hibám. Nem tanultam semmiből.
Az 1070 esetén senki tanácsát nem kértem ki és megtörtént a csoda. Elfelejtettem mekkora szerencsém volt, mert valaki tudott segíteni. Ennél meg kikértem, de azért belátom józan fejjel nagy hibát követtem el, nem jól gondolkoztam, elkapkodtam.....kellett volna várnom pár napot.

A mostani esetnél utána kellett volna néznem.... hogy bár csak én mondom felelőtlenül... jajj kell nekem az a 150W a pénisz növelésre, de annyi eszem nem volt hogy utánanézzek mi van ha az nem jön be. Van hozzá más biosz? Megszívhatom? Elkapkodtam gyerek fejjel. LVDS, eDP már el is felejtettem. Csak az volt előttem, olyan jó volna még így használni ezt a laptopot, sőt talán még ennél nagyobb teljesítményre is képes lehet a gpu technológia fejlődés miatt. Hát egyszer mindennek vége van.

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#48362) Bluesummers válasza MR007RM (#48361) üzenetére


Bluesummers
őstag

Azért szurkoltam, hogy sikerüljön még többet kihozni belőle, csak sajnos nem made in USSR. Egy olyan talán még 50évet is túlélne, igaz, ha notebookot csináltak volna akkoriban, az egy 40kg-os vastégla lenne, akkora nagy forrasztásokkal mint a 80-90-es években IBM/Apple/Commodore 64 PET gépek.

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#48363) MR007RM válasza Bluesummers (#48362) üzenetére


MR007RM
addikt

:R :R :R
Én meg lassacskán attól félek hogy megbántom akaratomon kívül azt az embert akire egy picit sem haragszom, sőt hálás vagyok örökre amit értem tett. Válaszoltam az írásaira, mert nincs semmi rosszindulatú cselekedet részemről, csak ösztönösen védeni akarom magamat, magyarázkodni ahogy szoktuk, úgy hirtelen.....lehet balfasz vagyok, ez van megírva életem könyvében.
Ettől még lesz új laptopom és szívesen viszem a mesterhez később ha fogad. :) :R

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#48364) Darth_Revan válasza kdavid23 (#48294) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Ahogy néztem más a csati és 2 csati lesz tehát nem is a P870-nél látott elosztót használják.

(#48365) matyee válasza Darth_Revan (#48364) üzenetére


matyee
őstag

Végre hátra került minden, szuperül fog kinézni az asztalon, hogy nem lógnak a kábelek mindenfelé. Igazából nem értem miért nem készítettek egy masszív 600W tápot és kérdés megoldva. Ehelyett megy ez a dupla idiótaság...

(#48366) Darth_Revan válasza matyee (#48365) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Gondolom azért, mert Clevo nem gyárt és tervez tápegységet, a mostani 330W-ost is a Delta-tól veszi, úgy mint minden más laptopgyártó (ASUS is 330W-os Delta tápot használja/használta GTX 1080-as gépeihez, azonban ők annyiban "moddolták", hogy a gyári 4 pines csatlakozót lecserélték saját egyedi csatlakozóra).

Delta meg valami rejtélyes oknál fogva nem vette még észre már szükség lenne 330W-nál erősebb tápra, így még mindig ez a max amit gyártanak. A laptopgyártók meg ezt úgy oldják meg, hogy ha nincs 1 erős, akkor veszünk 2 gyengébbet és összeadjuk :U

Valaki szólhatna a Delta-nak, hogy 500W-os tápegységre bőven lenne igény és sorba állna a Clevo mellett az MSI, AW és ASUS is.

Az Eurocom hiába dobott össze már egy 780W-ost, egy multi milliárd dolláros cég sem fogja azt bevállalni, hogy a helyi, jól ismert óriás cég (pl Delta) bevált terméke helyett egy ismeretlen minőségű, noname kis külföldi bolt házitákolmányát használják a millió dolláros projecktükhöz ...

[ Szerkesztve ]

(#48367) matyee válasza Darth_Revan (#48366) üzenetére


matyee
őstag

Azért leadni a gyártónak egy rendelést nem egy ördögtől való dolog, úgy, hogy egyre többen szorulnak ettől a problémától. Tudom szubjektív, de nekem spec a halálom ez a két tápegység dolog. Ronda, nehéz, újabb kábelek, pont az ami a laptop pozitívuma ellen szól. Gyanítom azért kijön előbb utóbb valami nagyobb.

(#48368) perfegor17


perfegor17
senior tag

Úgy nézz ki el lett döntve hogy eladom a gl502vsk gépemet és jöhet valami más. :) 15,6 -17,3" bármi :) tudnátok ajánlani valamit amire nem kell ráfizessem a vesémet?
Most ami van 7700hq,gtx1070 8gb,16gb ram,120hz-es kijelző :)

(#48369) echterion válasza Darth_Revan (#48366) üzenetére


echterion
nagyúr

Itt tudtommal a törvényi keretekkel vannak gondok, azért nincsenek nagyobb tápok az EU-ban. Ott van az eurocom böszme tépja, ugyanezen okból nem lehet EU-ban kapni, csak imporálni.Ezt találtam így hirtelen, a részletes leírás linkjét nem nyálaztam át, de a 250W tuti kitolható, mert ugye vannak 330W-osak is.

**********

(#48370) KISDUCK válasza echterion (#48369) üzenetére


KISDUCK
addikt

Ezeket a szabályokat aztán jól átgondolták, lehet hogy energia takarékosabb a kisebb táp, de ahol meg 2-t használnak egy géphez ott meg pazarolják az alapanyagot, szóval az energia takarékosság ott a környezet szennyezést növeli. A bolygó kapitányában a rossz fiúknak voltak ilyen ördögi terveik. ;]

(#48371) gago1975 válasza perfegor17 (#48368) üzenetére


gago1975
őstag

Szia.
Ezekre a kérdésekre tudnál értelemszerű kitöltve válaszolni?
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2. A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)

Mennyit szánsz rá?
Vékony, lapos gépet szeretnél mint a mostani, vagy igazi gamer gépet aminek jó a hűtése?
Gondolom 8 vagy 9th gen-es gépet szeretnél RTX-es GPU-val
Vannak jó gépek a használt piacon pld.

1, P751TM1-G - asztali i7 8700/16G/RTX 2070 8Gb/1Tb NVME SDD/144hz IPS GSYNC
Asztali 8700-as CPU van benne, késöbb bővithető akár i9-9900K-ra valamint RTX 2080-ra is ha ez nem elég, és brutálisan jó a hűtése. Igazi gamer gép. Kijelzője gyönyörű, 144Hz G-Sync-es.

2, MSI GE65 Raider 9SF Gamer Laptop! I7-9750H/RTX 2070/16gb/240HZ - IPS/512SSD+1tb!
Nagyon szép 120Hz-es kijelző, brutális Dynaudio hang, RTX 2070 sokáig elég lenne és a hűtése is jó.

3, BONTATLAN ! ASUS ROG ZEPHYRUS S GX701GXR-H6081R i7 9750H 1TB SSD RTX2080MaxQ 240HZ Win10Pro 64Bit Nagyon jó teljesítménye van, gyönyörű 240Hz-es G-sync kijelző, Software-sen kordába tartott hőmérséklet, szép megjelenés, viszont szokni kel a billentyűzetet mert számomra kicsit furcsa volt mikor kipróbáltam KillHates-nél. RTX2080 max-q egy darabig bőven elég, RTX 2070-es szint, valahol erősebb, néhol picit gyengébb de bőven vállalható. Ez egy sex vékony "kis" gép.

4, AKCIÓ! ASUS ROG CHIMERA G703GX-EV117T - i9 8950HK/32GB DDR4/1TB SSD/RTX 2080/Win 10 - 27% áfás
Ennyit picit sokkalnék kiadni érte, reálisan a 8th gen proci miatt szerintem max. 800K lenne az amin elgondolkodhatna az ember, viszont masszív felépítmény, 144Hz G-Sync kijelző.
Nem tudom, hogy az i9-es hőmérsékletét mennyire lehet kordába tartani ennél a gépnél.
Most az, hogy Ref-es gép sokakat elrémiszt, de ott van az 1 év M.o-i gari ami azért nem rossz dolog.

+1 kakuktojás Eladó Acer Predator Helios 500 - 1 év garanciával Ezt ennyiért nem szabad megvenni, reálisan használtan max.380-400K szabad érte adni mert ez csak 1070-es gép.
Viszont 144Hz G-Sync, gyerekemnek is ilyen van és CPU 64°C-nál még nem volt melegebb, illetve a GPU-ja 56-58°C között van, iszonyat jó a hűtése.
Nem olyan mint a GL502/503/504 amik azért nem egy híresen jó gépek, vagy a mostani GL531/731-ek amiknél szintén szokott baj lenni a hűtéssel.

[ Szerkesztve ]

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#48372) perfegor17 válasza gago1975 (#48371) üzenetére


perfegor17
senior tag

Helios 500-at néztem én is :) nekem bőven elég a 1070 is. Ha nem melegedne ennyire ez a gép nekem tökéletes lenne :)

(#48373) gago1975 válasza matyee (#48365) üzenetére


gago1975
őstag

Várom, hogy mikor jelented be, srácok megrendeltem ezt a csoda gépet :R
Szerintem gyönyörű lett ez az x170-es masina.
Remélhetőleg a minősége is parádé lesz, hozza az MSI GT76 titan szintjét mert akkor verhetetlen gépcsoda lesz.

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#48374) gago1975 válasza perfegor17 (#48372) üzenetére


gago1975
őstag

Az nem fog, csak el van szálva a srác az árával. Én februárba hozattam be egy ilyet a 14 éves gyerekemnek és 1200€ volt újonnan, az utolsók között tudtam még rendelni.

Az a baj, hogy már csak egy helyről lehet rendelni de 1897€-t nem ér meg Acer Predator Helios 500 (PH517-51). Annyiért bőven jobbakat kapsz itt a hardverapró-n.
Ezt kellene lealkudni 400 ra max. Annyit még "esetleg" ki szabad adni egy ilyen használtra de mondjuk a 1070... hát nem tudom. Akkor már inkább a Clevo-t 550-ért vagy az MSI GE65 490-ért.
Sokkal jobban megérik a bennük lévő CPU+GPU miatt.

[ Szerkesztve ]

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#48375) gago1975 válasza echterion (#48369) üzenetére


gago1975
őstag

Fel d.ghatják az ilyen törvényi rendelkezéseket.

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#48376) matyee válasza gago1975 (#48373) üzenetére


matyee
őstag

Nem fogom, a 2080 jo darab nem akkora elotelepes a super. Aztan persze fene tudja, de mostani gepem jobb mint barmelyik (msi gt76nal is) nem erzem a kesztetest, mas fele tendql most az erdeklodesem,

(#48377) KillHates válasza Darth_Revan (#48366) üzenetére


KillHates
nagyúr

Azért nincsen 330W-nál nagyobb táp, mert nem lehet akkor felvinni a gépet a repülőre.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#48378) Darth_Revan válasza KillHates (#48377) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Jah hogy megint azért kell szívni, mert xy megmondó ember az íróasztal mögött olyan döntést hozott szokás szerint amivel kapcsolatban semmi gyakorlati tapasztalata nincs és csak a leírtak alapján döntött.
1 db 460W-os tápot nem vihetek fel, de 2 db 230-as amit fent már összerakhatok az rendben van? mmkay ...

[ Szerkesztve ]

(#48380) alces válasza KillHates (#48377) üzenetére


alces
tag

Nem az akksiméret a limit?? 99 wattórás a max a lepülőn??

(#48381) alces


alces
tag

Azt is figyelembe kell venni pl aki sokat repül a 18 inches laptop már nem tartozik bele a kézipoggyász méretbe, sőt egyes nagyobb laptoptáskáknál is kötözködhetnek. Általában a fapadosok plusz a kocka németek, a többi "normál" légitársaság rugalmasabb. 10 éve még a gitáromat is felvihettem az utaskísérő berakta a saját cuccai közé. Ma már....

(#48382) KillHates válasza Darth_Revan (#48378) üzenetére


KillHates
nagyúr

Gondolom azért van, hogy egsy konnektorba nem dugj ennél nagyobb fogyasztót. Lehet, hogy a kanóc ami megy a konnektorhoz, valami hurka kábel a súly miatt és ezért. De lehet, hogy csak szimpla szívatás mint kismillió f@szság amit okoskodó-affektáló fehárgallérosok találnak ki.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#48383) echterion


echterion
nagyúr

Kis off, hátha tudtok segíteni: az lehet, hogy egyszerre krepál be egy vga meg egy alaplap?

Adott egy Z87 Pro és egy RX570 és egyszer csak a gép leállt, utána csak annyira lehetett bekapcsolni, hogy felvillantak a ledek meg megmoccant a cpu venti és ennyi. Másik gép ugyanezzel a táppal megy. Ha belerakom abba a gépbe a vga-t, ugyanez az effekt, venti megmozdul és ennyi (a vga kábelt kétféleképpen is rákötöttem, a sajátjával meg egy molex-es átalakítóval is próbáltam. Az alaplap egy másik táppal (a másik gép tápjával) meg se nyekken....

**********

(#48384) KillHates válasza echterion (#48383) üzenetére


KillHates
nagyúr

Szerintem lehet; zárlatos lett a VGA kártya vagy az alaplap és galyra vágták egymást.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#48385) motifator válasza Dhampir (#48379) üzenetére


motifator
senior tag

Olyan, mintha megkapta volna a G3 (3590) dizájnt. Nekem jobban tetszik az 5590 féle, főleg a portok elhelyezését illetően. Ez volt az egyik szempont nálam a választásnál. Kíváncsi vagyok hőmérséklet tekintetében hogy szerepel majd.

Funky + Jazz

(#48386) Mikulásbá


Mikulásbá
nagyúr

Elérhetőbb árú izomgép: teszten az Asus új notebookja
[link]

(#48387) KillHates


KillHates
nagyúr

Új trónkövetelő a topicban!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#48388) MaxxDamage válasza KillHates (#48387) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:C
Milyen gép az?
Képeket róla! ;] :R

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#48389) KillHates válasza MaxxDamage (#48388) üzenetére


KillHates
nagyúr

Msi ge75: 9750/2080. És még meg sem volt itt tuningolva.
PokerDani új gépe! 👍👍😍

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#48390) KillHates


KillHates
nagyúr

Azért ez már mindennek a legalja!
USB port világítás erősségét is lehet szabályozni:

De az a pofátlanság csimboraszója, hogy még effekteket is tud:

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#48391) Gergello válasza KillHates (#48390) üzenetére


Gergello
addikt

Színét is lehet ?

(#48392) kdavid23 válasza Darth_Revan (#48364) üzenetére


kdavid23
aktív tag

Szerintem innen nézve a bal sźélén van amire gondolsz, és egy db csati van meg a 2x280w-os táphoz és hasonló powwr connector, mint p870-nél... bár fene tudja

[ Szerkesztve ]

Dr. Dávid

(#48393) KillHates válasza Gergello (#48391) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nem. Szerintem az lesz a legközelebbi fícsőr 👍

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#48394) hito válasza Mikulásbá (#48386) üzenetére


hito
nagyúr

Az akkumulátor a gyártó szerint mintegy 9 órás webezési, illetve 12 órás videónézési időt biztosít. Teljesen hétköznapi használat során mi ennél kevesebbet, 6-7 órás üzemidőt tapasztaltunk, ha pedig játékra került a sor, ennek fele is elég volt ahhoz, hogy teljesen lemerüljön a telep.

Ha ez így van, akkor tényleg elég kevéssel beéri az AMD chipset, vagy bika akksit tettek bele. Vagy mindkettő. Most olvasom => 90Wh akksi. Az azért nem lepkefing.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#48395) MaxxDamage válasza KillHates (#48389) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Szép! 9750 nem melegedős fajta?
(#48390) KillHates: Mik vannak!? :Y ;)

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#48396) KillHates válasza MaxxDamage (#48395) üzenetére


KillHates
nagyúr

De az. Kellett is rá a TGC mert nagyon szét voltak mászva a magok. Így 72-76 fok között vannak AIDA alatt.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#48397) hszilard666 válasza KillHates (#48387) üzenetére


hszilard666
veterán

Gondoltam beújítottál egy razer blade et hétvégi netezősgépnek! :DDD

Ez a pikcsör jutott eszembe:
[link]

Neeeee, a világítós USB feature ön mindig felsírok! :DDD

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#48398) matyee válasza hszilard666 (#48397) üzenetére


matyee
őstag

Ne is mondd, en most arra gyogyultam ra teljesen! Ha szembe jon Veled egy jo vetel irj feltetlen!! :)

(#48399) matyee válasza KillHates (#48387) üzenetére


matyee
őstag

Stock feszen nálam is jobban megy... és menne ez még feljebb is, de a vicc h 0,9V-on megy 6400-et, akkor sok értelme nincs még 0,15V-ot ráküldeni alig valamicskéért. Bár hőmérséklet úgy érzem bírná, kár, hogy nincs egy dedilált 200W vbios hozzá :(

[ Szerkesztve ]

(#48400) hszilard666 válasza matyee (#48398) üzenetére


hszilard666
veterán

Nem szabad! Ipari hulladék az összes! Az új RTX eseknél random ledöglik a gép, alaplap csere kell neki. :( Redditen volt egy ürge akinek 4x cserélték a gépét, az 5. re refoundot kért. Volt stealthem, meg 14 es blade em is 2db, de mindegyiktől sikítva menekültem. Mondjuk a stealthet szerettem, de nagyon nem érte meg az árát. :DDD

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.