Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88
üzenetére
Nem is kell tudnom grammra, eleg ha azt tudom, hogy hogyan mukodik az anti-SC benzinstrategia a McLarennel.

Legutoljara Sanghajban csinaltak ilyen kiallast (a masodiknal), es az egesz szezont tekintve majd egy tucatszor csinaltak ilyet, foleg Lewisszal amikor nem volt miert kockaztatni, pl. Melbourneben is igy csinaltak, es mindenutt igy szoktak, ha esofutam van vagy varhato es SC-eselyes a palya karakterisztikaja (pl. palankos utcai palyak).
-
Rick4
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
nem tudom miért gondolod, hogy lewis egyáltalán eljut autó összetörés nélkül az első boxkiállásig..
és ha épp miatta jön a Sc? 
-
-
Chip
aktív tag
Remélem nem fogják bezárni a topikot ideiglenesen a kedves rajongók miatt.
-
hunnylander
őstag
válasz
bajuszati
üzenetére
Kicsit unalmas mar, hogy hulyenek nezitek, aki ne tudna, hogy mit kell csinalnia.
A legvaloszinubb, hogy csakis onhibajan kivul fog kiesni, ha kiesik egyaltalan. Most nem fog rizikozni, nincs ra oka.
Massa sokkal agresszivebb volt Fujin, Lewis nem utott ki senkit, csak elszabta a fektavot a hideg gumikon (amiert eddig meg senkit sem buntettek). Most nemhogy nem fog belemenni hasonloba, de meg az ot tamadokkal is elozekenyebb lesz. Ha elozni fog (es a leelozendo nem egy csiga hozza kepest), szaraz versenyen leginkabb csak a boxban fogja megtenni.
-
D@ni88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
aha, és azt te meg tudod hogy ki mennyi benyával megy grammra pontosan, hiszen mindenki tudja hogy te a meki belső embere vagy, de ha ez még igaz lenne, akkor sem tudnád hogy mennyi van a ferkákban, vagyis nagyából tudja az ember, de hogy kinek van több körre... szval hagyjad már magad. he nem tudnád tavaly alázva voltak eléggé a mercik
körönként hány tized is volt? 
gyors aeros hálya kérem, Ferrari 1-2 ha száraz, ha nem akkor Hami kavicságy
-
bajuszati
tag
Piquet: "Hamilton nem éli túl az első kanyart"
Azért ezt nem kívánom neki, de.....bármi megtörténhet....
Ha hamiltonnak van esze kihúzódik a többiek elől és eltolt taktikával bejön valahogy 4diknek....
De ismerve küzdeni fog, agresszív lesz, láttunk már belőle ízelítőt. -
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88
üzenetére
Ennyit ertesz hozza...

Akinek sok benyaja van, az azt is jelenti, hogy egy biztonsagi rahagyassal hivjak be tankolni. Vagyis egy atlagos SC fazisnak az elso koreiben zarva a box, eppezert Lewist valoszinuleg az elso kiallasara meg akar 3-4 korre elegendo benzinymennyiseggel hivjak ki. Ezt mar eddig is nagyon sok futamon csinaltak. Ez tipikus McLaren konzervativizmus. Ugyanezt egy Trulli, egy Massa mar nem tudja meglepni (mert tovabb rovidulne a mar amugy is rovid nyitoetapjuk). Vagyis mindegy mikor jon a SC, Lewis joval kisebb esellyel kerulhet csapdaba, mint mas, akinek pont az SC alatt fogyhat ki a naftaja ezert szerez maganak egy drive-throught a lezart boxban valo tankolasnal.
-
Tottu
senior tag
Üdv!
Eddig szerencsére nem kényszerültem rá, hogy neten nézzem a F1-et, de a mai futamot így kell megnéznem... Tehát a kérdésem az lenne, hogy tud valaki olyan oldalt ahol végig megszakítás nélkül lehet majd nézni élőben a futamot?
Eddig ezt az oldalt találtam: [link] -
D@ni88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
hát a meki stratégiája is csak eltolt 2 lesz, így ha safety car esete az tökmind1, mert ugyanúgy betehet Ferrarinak mint a Mekinek... szval ez csak belebeszélés, nem direkt "tankolták meg nagyon" és ezért ment lassan.
Kocsik hasonlók (értsd 1másodpercen belül van majd az egész mezőny), így látszik hogy a mekisek versenyzői tudásban elmaradnak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
borsi
tag
Van egy olyan sejtésem, hogy hiába nem lesz senki senkinek a csicskása, nagyon fognak vigyáznia bajnokjelöltekre. Trulli sem fog Massával erőszakoskodni, és sajnos Alonso sem akarja majd mindenáron Hami skalpját(ha egyáltalán mögé tud kerülni). Elég hülyén adná magát, ha a másodhegedűsök esetleges túlzott bevállalás döntené el a vb-t.
Nem örülök neki, de valahogy már az előző versenyen is ezt éreztem Alonso-val kapcsolatban. Az elején nagyon tudott volna menni, de inkább letekerték a motort
-
hunnylander
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Miert fogna Trulli vissza a Merciket, amikor konnyebb autoval gyorsabb vagy legalabb olyan gyors lesz az elso etapon, mint azok? Trulli nem lesz Massa csicskasa (hogy azzal foglalatoskodjon, hogy jol visszafogja Lewist, hogy azt a mezony hatulrol tamadhassa, stb.), az o taktikaja is pont olyan, hogy a konnyu autoval mennie kell mint a mergezett eger, kulonben visszaesik a mezony kozepebe a korai elso kiallasa miatt. Ergo, Trulli nem lesz Lewis utjaban, akkor se ha elotte marad a rajt utan.
-
7Heads Drago
veterán
Nesze neked költségcsökkentés! 7 millió dolláros fejlesztések!
Állítólag közel 3000 helyen változott az autó, és ennek a költségei meghaladják a 7 millió dollárt.
Itt csak az a kérdés, hogy az autó jó irányba változott-e. Vagy úgy mint a Ferrarik év közben.... visszaestek. -
Oliverda
félisten
-
Rick4
félisten
nem nézitek a eurosport2-t? épp az a baromság megy, amiről a múltkor írtam. formula autók körbe körbe, és mindegyiknek egy focicsapat a neve, épp a galatasaray vezet, sevilla a 4. nagyon gááázz..

-
7Heads Drago
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Trulli nem Ferrari csicskast akar jatszani
Az lehet, csak a Toyota eddig ha jó helyezést is ért el a rajt rácson utána a futamon szinte mindig feltartotta a mögötte autózokat. És Truli elégé öreg motoros ahhoz hogy a Merciket fel tudja tartani, már ha a rajtnál nem rajtolják le. A Ferrarikat pedig az idén nem sokan rajtolták le. Főleg nem Massa-t. (Kimi azért néha bealszik)
És valszeg a Mercik tényleg egy hosszabb első etapra játszanak. Kiváncsi leszek bejön-e...
(#31378): Ez a Ron hsz mintha 1 tankolásra utalna. -
válasz
hunnylander
üzenetére
Egyáltalán nem rossz ez a szitu Haminak. Massával neki nem kell foglalkoznia, ő a könnyű kocsival megy majd mint a meszes. Aztán a tankoláskor bármi lehet......
Kimi védi Massát és elmegy másodiknak ha tud, de szintén nem szabad az elején foglalkozni vele. Trulli fekete ló, de szerintem ő is "lapos" tankal megy, azután pedig vissza fog esni.
Kova és Hami a kritikus rajtnál, közösen lezárhatja Alonso előtt az utat, aztán a kanyarnál Kova elengedi Hamit. Innen elvileg Hamiltonnak csak a kockázatmentes autózásra kell ügyelnie és ha nagyon erősködne Alonso még őt is elengedheti. Valszeg az eslő ötösben neki és csapattársának van a legtöbb naftája és ha pl. Trulli és Alonso pár másodpercel előtte van tankoláskor akkor ő tovább kintmaradva és gyorsulva, simán bejöhet eléjük tankolás után.... -
hunnylander
őstag
Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke, elárulta, a Safety Car megjelenésétől tartva választottak konzervatív stratégiát pilótáiknak, és úgy véli, ez a magyarázat az idei átlagnál gyengébb rajtpozícióikra.
"Talán eshet az eső holnap, és ha ez valóban így lesz, akkor lehet, hogy a Safety Cart is pályára küldik. Ez esetben lehetséges, hogy az agresszív versenystratégiát nagyban befolyásolnák ezek a kiszámíthatatlan változók."
"Éppen ezért választottunk olyan taktikát a versenyre, amellyel megvédhetjük magunkat az ilyen közjátékoktól. -
Ricardo
titán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ahogy írták, neki elég lenne "végigmennie" és ő lenne a VB. Viszont benne van a pakliban hogy az egója legyőzi őt és hülyeséget csinál.
-
Sandormaster
aktív tag
Kár fejtegetni mi lesz majd az első vagy második tankolásnál, a versenyt(VB-t) 2 dolog dönti el, az egyik a rajt, a másik az eső, csak ezeknél lehet kalamajka ami változtathat a felálláson, főleg hogy ilyen közel vannak egymáshoz a csapatok.
-
adman
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Jo esely van ra hogy vizes/lehult aszfalton kezdodik a verseny es a futam alatt is eshet meg.
erre az esetre Massa "ürestank" taktikája is gyerő lehet -
hunnylander
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Trulli nem Ferrari csicskast akar jatszani, olvastam a nyilatkozatat, hanem minel jobb eredmenyt elerni. Ha rajta mulik Massat is meg akarja majd elozni egybol a rajtnal. A McLarenek kenyelmesen fognak rajtolni, mar csak azert is mert nehezek.
Egyebkent a McLaren setupjat elhangoltak gumikimelesre es hideg/esos aszfalton valo optimalisabb tempora (ezert is estek vissza a Q3-ban). Abszolute nem erdekli oket, hogy szaraz futamon a Ferrarik ele keruljenek. 80-90% az eso valoszinusege, del korul. Jo esely van ra hogy vizes/lehult aszfalton kezdodik a verseny es a futam alatt is eshet meg.
-
Miv
tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ha jól emlékszem, 22:00-ra volt írva a sportklubra, 22:50-re meg a rtl klubra, felvételről. A sportklub egyszerűen lesz.rta a műsorrendet és le sem adta, az rtl-en meg 11-kor még a kriptaszökevény öregasszonyt (aki Niki Belluccsi otthonkájába öltözött) emelgette pár ugribugri gyerek.
-
No-kia
addikt
hánykor lesz ma a futam?
-
AMD Power
titán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Alonso max lelkileg fogja segíteni Massát. Ő is mint mindenki más futja majd a saját kis versenyét.
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ez igazán majd csak ma este fog kiderülni sztem, ki mikor fog kijönni tankolni. Elvileg Massa könnyű és lehet hogy csapdázás ment oda-vissza. Létezik egy körszám:köridő arány amit még érdemes meghúzni a pole érdekében, és Massa ennek környékén szinte biztos hogy jobban teljesít ezen a pályán mint Kovalainen.
Ezért a Q3-ra már nem próbálkozott a McLaren kovalainen pole-ba jutattásával...a Q2 lehetett egy erőfelmérés és csapdázás is egyidejüleg.
Hamilton-nál nagyon érdekes a dolog, piszok kiváncsi vagyok milyen taktikával érzik a legbiztosabbnak a futamot a McLaren-nél.
Kovalainen-nél csak az lehet magyarázat (nekem term.) hogy
1:a jó Q2-s teljesítménnyével behúzták vele Massa-t egy rövid első etap-ba, és mégis Lewis-t akarják az elejére.
2:Massa sokkal jobban teljesít könnyű autóval, olyannyira hogy nem érdemes még könnyíteni Kovalainen autóján,...így aztán el kellett ereszteni a pole-t.A Ferrari taktikai szempontból csak annyira lényeges, hogy Massa milyen erős, azaz mennyi benzimennyiséggel értékeltél a pole-ra...ez sokat elárulhat Massa belső megítélésénél.
-
AMD Power
titán
-
7Heads Drago
veterán
válasz
JColee
üzenetére
És mi van akkor, ha a végén mondjuk Alonso küzd Hami-val a 4-ik helyért?
Szerintem Kova-t Alonso megint lefogja rajtolni. Én szerintem kicsit elszúrta az időmérőt a Merci. Azt értem hogy a versenyre lentebb veszik a fordulatot az autón, de az időmérőn egy körre nem érdemes felhúzni a motort!????
Néhány hete már szinte mindenki arról beszél hogy Alonso ha tud segít Massa-nak.
És erre mit csinál a Merci.
Esélyt ad Alonsonak.

Kezd a szitu egyre jobban hasonlitani a tavalyi VB címre.
Nem értem a Mercit......... -
7Heads Drago
veterán
válasz
enzodasilva
üzenetére
20% ?
Akkor nem lesz. -
-Mike-
addikt
Alonso és Kubica gokartoztak kínában

-
törölt tag
válasz
ronaldo
üzenetére
legközelebb ne olvasd el....én tudom mit mire írok:
"Ja, végülis tök véletlen belé rongyolt, nem pedig Kubicába annál az ominózus esetnél. Kimi tuti egy percet sem gondolkozott rajt, hogy vajon miért így döntött hamilton. Már csak ebből fakadóan is nyilvánvaló, hogy neki szurkol.
"
erre írtam amit."...Mondjuk igaz, egy bizonyos fajta versenyzőhöz bizonyos fajta hurkolótábor illik.."
erre pedig amiért.
Az első mondat vagy cinkelve van, vagy ellentmondásos, a második csak egyszerűen bántó, ahol többeket is megszólítasz...ezért is írtam.
De szót sem érdemel, a nem felvállalt állásponttal valóban nincs értelme vitázni. -
JColee
őstag
wtf ekkora baromságot, megint az lesz, hogy nem "szakszerűen" intik le

-
bajuszati
tag
válasz
Sandormaster
üzenetére
gyuszika majd biztosan villant egy két marhaságot....
de,de de ezt nemértem ez akkor most hogy is van...te érted laci?...ja Laci csak a futam alatt lesz itt..... -
Sandormaster
aktív tag
válasz
Sanya595
üzenetére
Inkább csak a "szakértők" véleményére lennék kíváncsi mert neten láttam, bár szakértők alatt nem Czolnerre gdolok
bár biztos mondja majd párszor hogy: "húúúha, húha mi lesz itt?!"
Esetleg a stúdióba benn lesz majd DS, aki elmondja hogy Hamiltont mindenki csak bántja és hogy a FIA monnnyon le, Wéber meg majd diszkréten elsimítja az öreg marhaságait 
-
Sanya595
senior tag
válasz
Sandormaster
üzenetére
Ne parázattok már mindjárt kezdödik az ismétlés a retek klubon.23:00-kor
-
AMD Power
titán
válasz
enzodasilva
üzenetére
1x szerintem mind a kettőé.
-
adman
tag
sportklubon nem most kéne lennie az időmérőnek?
-
válasz
enzodasilva
üzenetére
A sisak alapján Hamilton már kölyökkorában is Felipe Massa-nak szurkolt

-
Oczu
senior tag
Istenem.........sok-sok kocavadász (értsd hozzá nem értő) és csak dől a baromság a fejetekből...ne csináljátok már......vodkaszint, meg csókoltat......ugyan honnan veszitek a bátorságot, hogy álláspontot, vagy egyáltalán feltételezést formáltok egyszerű agyatokban? Mennyire felháborodnátok, ha valaki véleményt formálna egy-egy mondatotok, vagy megmozdulásotok alapján?! Röhejesek vagytok, ne is haragudjatok.
Tisztelet a kivételnek.........

-
ronaldo
őstag
válasz
üzenetére
Elolvastam amit írtál, de rájöttem, hogy tök felesleges volt.
Távolról sem ennek az esetnek a mély kielemzéséről volt szó. Mindenki úgy gondolja ahogy akarja. Csak Oliverda megint hülyeséget beszél és ha valaki kopogtat, hogy bocsi, lehet hogy nincs igazad akkor már azzal jön, hogy én biztos beszéltem Kimivel....
Amikor ő írja a legelején, hogy Kimi nem így gondolkozik.
Én meg azt mondtam, hogy biztos elgondolkozott Kimi a történteken. Kategórikusan nem jelentettem ki azt, x-t vagy y-t fog holnap csinálni a futamon. Miért tettem volna? Így utólag duplán igazam lett, hisz itt Oliverda az aki tudja, hogy gondolkozik Kimi. (kicsit irigylem érte).
Ha nem érted meg miről van szó, akkor kérlek ne válaszolj.
-
bajuszati
tag
válasz
Sandormaster
üzenetére
valamilyen szinten egyetértek -
Sandormaster
aktív tag
válasz
enzodasilva
üzenetére
A második kép ütött, rosszat fogok álmodni

-
Dashes
őstag
válasz
enzodasilva
üzenetére
Megkérdeztem egy gyereket, aki pont Sao Paulo-ban él, szerinte , e szerint lehetséges az eső, de estére várható.
-
enzodasilva
csendes tag
Vajon melyik kölyök álma válik valóra előbb?

Felipe

Carl

-
Sandormaster
aktív tag
válasz
üzenetére
Ez már nem oszt nem szoroz, tök mind1 mi történt, a lényeg úgyis holnap jön, mondhatnánk azt is hogy ha Massa motorja nem füstöl el magyarba meg nem szívatja meg a csapat szingapúrba akkor most ő lenne nyugodt, csak erről kb az jut eszembe hogy tavaly ilyeneket Hamiről mondtunk: ha Kínába előbb kimegy a boxba, ha nem sz@rakdoik Aloval...
Mondjuk mostanában kínosan sok a ha nem is olyan rég volt egy Schumacher meg egy Alonso akik nem csináltak semmi különöset profi módon versenyeztek, nyerte ki ki a saját futamát és legalább célba értek
Ehhez képest ez a bagázs mint valami jóllakott kisóvodás csoport 
-
pH érték
aktív tag
Holnapra esőt mondanak, így orosz ruletté változik a verseny.
-
törölt tag
Kimi Räikkönen: (3) "Nem sikerült tökéletesen az időmérő, de elégedett vagyok a rajtpozíciómmal, amely előnyös helyzetbe hoz a versenyre. Ezen a pályán jobb a harmadik helyről indulni, mint a másodikról..."
hát ez nem hangzik valami jól a 4. helyről indulónak sem, ha Kovalainen jobban betapad, akkor lehet tamáskodás a két Merga között, Alonso meg nem fog sokat tökölni.
-
bdav
őstag
a Ballmer-peak után szabadon

időmérőről: Trulli az egyetlen meglepi, Ham valszeg valami über-konzervatív taktikán van, meg többet lassult Q2-Q3 közt mint Massa. Mondjuk én megpróbáltam volna amit b-type mondott h. Kovát kiküldeni nagyon könnyű kocsival aztán hátha elkalapálja Massáékat. De ezek szerint mégis inkább hátvéd szerepet szántak neki Mindegy, ezzel a befutóval teljesen kiegyezek holnap teljesen.
b-type: egy kicsit mondjuk tartok attól h. Ham megpróbálja Kimit vagy Trullit lenyomni az elején és nem jön össze... talán nem lesz para. Eső jólenne
-
törölt tag
válasz
ronaldo
üzenetére
Na ez volt a gyenge. ...személyeskedésből flame-be.
Már az indítás is rossz volt, miből gondolod, hogy Hamilton döntésből inkább Kimi-be hajtott bele mint Kubica-ba?
Annyi idő alatt míg ezt végigzongorázza, már meg is állhatott volna..és lényegesen kevesebb a problémája...mondjuk pontot szerez (és mint később kiderült nem kell 10 hellyel hátrébb rajtolnia a következő futamon)
Gondolom könnyebb ezt feltételezni, mint azt hogy elcseszte, hát van ez így...elbambult, nem figyelt, rádiózott...tök mindegy, amikor meg már rájött hogy mi van, akkor fékezett, szűk volt hát megpróbálta hosszítani.
Ez nem hinném hogy ez olyan elképzelhetetlen...talán csak annak az aki rutinból hajba markolva és szembecsukva blokkfékel tovább nyílegyenesen. Az első amit csinálsz, ha tudod hogy nagy sansszal belerohansz valakibe, hogy menekülsz..de legalább is keresed a hosszabb féktávot.
Lehet hogy csak fél métert találsz, de sok minden jobb mint a legrövidebb úton belerongyolni az előtted állóba. -
enzodasilva
csendes tag
20 %-os valószínűsége van a holnapi esőnek, de az előrejelzések szerint hasonló időjárás várható, mint amilyen az időmérőn volt.
Aktuális állapot. -
Ijk
nagyúr
Kimi a szezon végére egészen összekaparta magát. Majd jövőre...
-
Oliverda
félisten
-
(Kolombusz)
veterán
Na most lesz eső vagy sem????
-
neduddki
nagyúr
HI!
na csak osszakapta magat:- ))) ellenebn trulli mi a francot keres ot???
udv
neduddki
-
Sandormaster
aktív tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Amilyen összeszedett volt a mostani időmérőn én nem lennék ebben olyan biztos, gdolj csak monacora ott milyen jól ment esőben!
Én inkább attól tartok, hogy mindenki leül felfokozott izgalommal hogy "na akkor most".....és semmi nem fog történni, előzés nélkül lemegy az egész osztjónapot
-
-
Arról nem is beszélve, hogy valszeg most tényleg nehezebb Hami autója. Nem lenne sok értelme könnyű autóval rámenni Massára. Kényelmesen kimegy a ferkák után 3-5 körrel. A brazilnak viszont becsületbeli ügy volt a pole, szóval biztos nincs tökig tankolva.....
-
Oliverda
félisten
válasz
enzodasilva
üzenetére
Valószínűleg nem fogja érdekelni.
-
brownus
veterán
grat massának, kár a magyar meg a szingapúri futamért... .akkor haminak nyugodt futama lenne holnap

Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és ha épp miatta jön a Sc? 
körönként hány tized is volt? 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

remélem most se fogok csalódni benne

te ezt komolyan gondolod?hogy hamiltonnak?persze Hamilton papája meg Massának nem?