Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Ez tipikusan az elméletben jó, de gyakorlatban nem működik kategória.
-
enzodasilva
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Keeeeeell!

-
hunnylander
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Kepzeld mar azt a husz autot egyszerre idomerozni egymas utan sorozatosan gyorskoroket futva a palyan, pl. Monacoban vagy akarmelyiken.
FIA buntetesfesztival lenne az egesz annyi lenne a feltartasos eset. Kesz rohej az egesz koncepcio! Mar a FOTA is bolondgombat evett? Meg vegul utolerik az FIA es a FOM szellemi szinvonalat.

-
JJános
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Tőle én is elválnék, illetve mit is beszélek, már el is váltam.

!Overdose!: Szerintem nem lenne olyan rossz. De más az elképzelés, és más a gyakorlat.
-
!Overdose!
őstag
A kvalifikáció újfajta lebonyolításáról tárgyal a FOTA
Az, hogy körönként kiesik a leglassabb nem hagzik rosszul, de az nagy kár lenne, ha nem lehetne játszani az üzemanyagszinttel!

-
brownus
veterán
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Nagyon komoly és akkor még ott van a holnapi nap, lehet bekóstol 22 alá

-
hunnylander
őstag
Amit Loeb raliskent muvelt egy F1-es autoval, 'eltorpul' Rossi mellett.
Komolyan mondom, ha Rossi idoben valtott volna, akar Surtees nyomdokaiba is lephetett volna. Hihetetlen erzeke van a fickonak a palyaversenyzeshez, a kerekek szama irrelevans.

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mivel egyertelmuen Silverstonerol van szo, WG total osszekeverte a ket delikvenst.
Az eset igy tortent (lehet csekkolni a FOM editben is):
"...de szinte tökéletesen kapta el az elindulást Hamilton a 4. helyről indulva úgy lőtt ki az esőben, hogy az első kanyarba menet még néhány pillanatig Kovalainen előtt is volt egy orrhosszal, a Beckettshez már fej-fej mellett értek, és végül ő engedett Heikkivel szemben."
-
Motion_Blur
félisten
válasz
üzenetére
Wéber G:
"...de szinte tökéletesen kapta el az elindulást Kovalainen a 4. helyről indulva úgy lőtt ki az esőben, hogy az első kanyarba menet még néhány pillanatig Hamilton előtt is volt egy orrhosszal, a Beckettshez már fej-fej mellett értek, és végül ő engedett Lewisszal szemben."
Ez csak nekem nem tiszta?

-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Viszont ők is a Ferrari-t találták gyorsabb autónak mint a McLaren-t. Ez szerintem is áll.
Egyébként az én véleményem Wéber Gabi véleményével cseng össze, bár én hozzátenném az előzésekhez Hamilton vs. Kimi Monza...mert az is igen szép volt. -
hunnylander
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
LOL
Az ilyen TOMA ALONSO!!!-k velemenyere nyilvan tobbet adsz.

(#32786) [CS]Blade2: Mint, ha nem tudnad, hogy azok is kovettek el nagy hibakat, akik mogotte vegeztek. Ne reszleteket ragadj ki, hanem az osszkepet es a vegeredmenyt nezd.

-
!Overdose!
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Inkabb vess egy pillantast az A5.hu szakertoi szavazasara.
LOL
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
A hazai szakírók Hamiltont ítélték 2008 legjobbjának
Lewis Montrealban csúnyán elbambult, a silverstone-i Q3-ban mindkét mért körét elszúrta, Bahreinben pedig bakiparádéval ajándékozta meg az ellenfeleit, amikor a péntek délutáni szabadedzésen összetörte az autóját, a rajtnál hibás sorrendben nyomogatta a gombokat,
aztán ráfutott Fernando Renault-jára, de az olyan versenyeken, ahol a véletlen
felborította az előzetes számításokat - Monacóban, Silverstone-ban, Hockenheimben -, zseniálisan vezetett. -
hunnylander
őstag
Ez mar egy regi hir, es nem is csusztatas, a, dehogy.

A szavazas egy (a vilag minden tajarol elerheto) internetes blogban volt, ahol (70-80%-ban) ilyen nicknevu szemelyek szavazatak: "Jordi, Sergio, Rafa, Javier, javiervivaespania, Jose, Emilio, JoseBelgica, Miguel, Pepa, negromonte, spaniard f1, Érico, verea, Rodrigues, Sancho Panza, Alonso' miracles, Larrotcha, Lozar_VAMOSSSSSSSSS ALONSO!!!!!!!! TOMAAAAA!!!!!!!!! ... "
Mindenkinek kellett egy 1-10-es listat irnia es javallottak indokolni is. Ilyen szavazo hsz-eket is lattam: "10. Lewis Hamilton, Azert tettem ide, mert utalaom." "Elnezest a rosz angolomert, de spanyol vagyok." Meg ilyenek...
Ha van egy kis logikad osszerakod a kepet, hogy mennyit ert az 'angol felmeresed' es mennyire angol. Kicsit meg korai volt az oromod, a UK-ben meg nem Alonso a kiraly.
Inkabb vess egy pillantast az A5.hu szakertoi szavazasara.
Amit [CS]Blade2 se mert cimevel linkelni, vajh miert? 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Hehe, az angol felmérés szerint Alonso az év pilótája.

-
[CS]Blade2
addikt
Simon István
Rosberg előzése Ralffal szemben ugyanazért ragadott meg, amiért a Magny-Cours-i mozzanat: mert Nico kontrollált aggresszivitással, teljesen váratlan helyen és időben hajtotta végre. -
Noddy
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kisebb lett a kocsik szélessége, vagy csak a magasabb szárny miatt tünnek keskenyebbnek?
-
manutdzoli
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azt a nem nornális eget

-
Motion_Blur
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A komplett platform neve lesz Maranello.
-
Motion_Blur
félisten
Féloff: AMD Roadmap
12 magos Magny-Cours proci Maranello tokozásban, kééész

-
nat
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
pörög,mint majom farkán a stanicli
-
Motion_Blur
félisten
Őt kéne berakni RoC-ra

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Isten ments...

-
Pá
addikt
válasz
PazsitZ
üzenetére
Az a matrica a Ferrarin azt jelenti, hogy már benne volt a KERS? Mert én úgy tudtam, hogy csak a helye van meg és ballasztsúlyokkal helyettesítették.
Egyébként azt tudja valaki, hogy a végleges megodás is így fog kinézni? Tehát asszimetrikus lesz a Ferrari jövőre, vagy a végleges kocsin már nem ilyen lesz? Ha utóbbi, akkor viszont mi értelme így tesztelni, asszimetrikusan? Ha viszont az előbb, akkor az milyen hatással lehet a kocsi balanszára, viselkedésére? Egyáltalán, lesz a Ferrariban kers jövőre?

-
Motion_Blur
félisten
-
PazsitZ
addikt
Új fejlesztésű sisak
A sisak fontos jellemzője, hogy a belső párnás rész speciális kialakítása megkönnyíti annak levételét az olyan esetekben, ha a versenyző eszméletét veszti. Ez olyan gerincsérüléseknél lehet életbevágó, amikor a pilóta nyaki csigolyáira fokozott figyelmet kell szentelni a mentés során.
A Red Bullt is elérte a gazdasági válság
...és leállítja Formula Una programját.
képek:
Danger
--> [link]
!KERS!
Williams szárnyakA slick gumik látványa viszont pozitív

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha a mester sosem küldte az öcsit akkor Hami most miért küldené?
Bár az igaz hogy ő jobban kedvelte a csapattársát így inkább rá esett a választása. [link] 
-
Motion_Blur
félisten
válasz
enzodasilva
üzenetére
"Elküldhetné az öccsét maga helyett, az még nagyobb PR fogás lenne nem?"
Azt majd az FIA díjátadón húzza meg

-
Oliverda
félisten
Kubica: Nem nagy a különbség az idei és az új autó között
Remélem hamarosan kiderül hogy előzni sem könnyebb...

-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
BBC Sports Personality of the Year
Surtees, Moss, Stewart, Mansell, Hill, ...
Ez nem egy piskota kis jellegtelen dij, mivel mar tobb, mint fel evszazados es evente csak egy szemely kapja. Ebben meg a runner-upok kozott is ilyen nevek vannak; Bobby Charlton, Jim Clark, Graham Hill, Steve Davis...
Ha az FIA Galara el kell menni, akkor erre is, ugyanis az a sanda gyanum, hogy Lewis kapja, nem maradhat tavol ha el es mozog.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Egyáltalán nem lenne tiszteletlenség, mások is megtették már. Ha az FIA gálán nem jelenne meg, amin a vb címét hirdetik ki, az tényleg durva lenne, de ez csak egy tévéadó díjátadó gálája.
Más kérdés, hogy neki (meg a ráépített PR-várnak) a magánügye, hogy mit tart fontosnak. -
Njördli
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Azért ne állítsuk már be az egészet úgy, mintha szegény Hamilton semmiképpen sem tudná megoldani hogy ott legyen teljes mellszélességgel a RoC-on...
Azon tűnődöm melyiknek lenne nagyobb PR értéke;
- elmegy és megmérkőzik Schumival, tök mindegy milyen eredménnyel, ez gyakorlatilag irreleváns, mivel hogy Ő született versenyző, a vérében van, ki nem hagyna egy lehetőséget sem a győzelemre, ésatöbbi, ahogy ezt nagyjából eddig is tudhattuk

- vagy nem "tud" elmenni, mert a csúnya rossz díjátadó csak nem pont akkor van, és ez szentírás mert meg sem lehetne oldani sehogyse...
Megkockáztatom hogyha ki merne állni Schumi ellen, akár már ezért a lépéséért is szerezhetne pár elismerő gondolatot emberektől, mert popularitásban nincs nagyon a toppon

-
hunnylander
őstag
válasz
enzodasilva
üzenetére
Te meg miert probalod szamomra tenynek beallitani a te szubjektiv feltetelezesedet? Azt csak Lewis tudja, hogy hova miert megy vagy nem megy.
-
enzodasilva
csendes tag
válasz
hunnylander
üzenetére
"Schumi is kapott mar ki RoC-n, es csinalt e'go dolgokat is (tort-zuzott, lefulladt a rajtnal...), pedig mar gyakorlott volt benne. Ezert mart elidegenitettek tole a VB cimeit es nem is erdemli meg?"
Ez így van, de arról miért nem beszélsz, hogy Lewis nem mer kiállni Schumi ellen? Mivel nem biztos a győzelmében megfutamodik. Pedig adott a lehetőség, hogy lenyomja Schumit, ahogy többen már meg is tették RoC-n. Ne beszélj már nekem a PR kötelezettségekről. Egy versenyzőnek nem egy díjátadón a helye, hanem a versenyen. Elküldhetné az öccsét maga helyett, az még nagyobb PR fogás lenne nem?
-
hunnylander
őstag
válasz
enzodasilva
üzenetére
Ja tenyleg, a BBC is a McLaren Group cege.

Az nem jut eszedbe, hogy mostanaban Lewisnak minden napra tobb egymast uto PR feledatot lehetne talalni, mert annyira sok van? Szakadjon tobbfele, hogy mindre el tudjon menni?

Schumi is kapott mar ki RoC-n, es csinalt e'go dolgokat is (tort-zuzott, lefulladt a rajtnal...), pedig mar gyakorlott volt benne. Ezert mart elidegenitettek tole a VB cimeit es nem is erdemli meg?

-
enzodasilva
csendes tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Igyekszem a lapok mögé látni hunny.
Valszeg nem véletlenül tette saját díjátadóját BBC RoC-vel megegyezőre. RoC időpontja már év elején fix volt míg BBC gálája nem. 
Nehogy véletlenül Schumi lenyomja Hamilton-t!
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
Palyafuggo is volt, vagyis lassu palyakon (meredek szarnyakon) jott elo, plusz csak magas paratartalom / eso es alacsonyabb homerseklet mellett. Ez meg nagyon ritkan jott ossze a lassu palyakon az utobbi evekben.
Az uj 09-es hatsoszarnyat szemmel lathatoan joval meredekebbre allitjak a 08-ashoz kepest. Ilyen meredek beallitasokat az eddigi nagyobb szarnyakon nem lathattunk Barcelonaban, de meg a Hungaroringen se nagyon (itt csak a mostani szarny hatso majd' fuggoleges elemere utalok, mert vannak ezen az uj szarnyon joval szolidabb meredeksegu elemek is). Persze a mernokok a leszoritoero es az emiatti legellenallas idealis aranyait igyekeznek eltalalni az uj szabalyok mellett. Varhato is volt, hogy az uj szarnyakon agresszivebb meredekseg fog felbukkanni.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Persze, hogy páratartalom függő, azért írtam az esős versenyt. Lehet, hogy volt mostanában is (én nem emlékszem rá, pedig idén is volt esős verseny bőven), de jóval ritkábban, mint régen. A mostani aero szerintem sokkal jobban simítja a légáramlatokat, mint ez az új (régi).
-
hunnylander
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
egyik eleme szinte *fuggoleges (nem vizszintes)

-
hunnylander
őstag
válasz
glutamin
üzenetére
Bronzerem; harmadik hely; harmadszorra volt linkelve az ermes tema mostanaban. De amugy Bernie ezt mar regebben is mondta.
(#32754) wildrain: En emlekszek ilyenre az eddigi aeroval is. Ez inkabb idojaras (paratartalom) es szarnymeredekseg-fuggo. Az egy kora reggeli kep, es abban az uj BMW szarny 'nagyon meredek', az egyik eleme szinte vizszintes. Ugy latszik elegge ragaszkodni akarnak a korabbi leszorito erohoz a kisebb feluletu szarnnyal is, ezert agresszivek a szarnybeallitasok.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De rég láttunk ilyet! Emlékszem, régen az esős futamokon, amikor már nem esett, a száradó pályán száguldó autók hátsó szárnyánál mindig ott volt a két kis fülecske.

Mindenesetre ez jól mutatja az aerodinamikai visszalépést.glutamin: Te vagy a harmadik itt a topikban, aki ezzel a témával jön.
Az már csak személyes vélemény, hogy egy tipikus Ecclestone-féle uborkaszezon-kacsáról van szó, amit tömegesen kajálnak be emberek. Most hallottam, még a rádió is bemondta... nevetséges.
-
glutamin
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Na nekem ehhez még korán van

-
hunnylander
őstag
válasz
enzodasilva
üzenetére
Egy olyan dijatadon nem megjelenni, ahol o nyer, durva tiszteletlenseg lenne.

(#32751) glutamin: Te kapod a bronzermet, ha erted a celzast.

-
glutamin
őstag
Ezt olvastátok már? Nem értem a cikk alapján, hogyez mitől jelente változást a mostani állapothoz képest.
-
enzodasilva
csendes tag
Nem lesz Schumacher-Hamilton csata a RoC-on "formula.hu"

Ennyit Hamilton-ról..... "A friss világbajnok ugyan elmegy a rendezvényre, de csak azért, hogy megmutassa magát a brit közönségnek és bemutatót tartson egy Mercedesszel. Magán a versenyen azonban már nem fog részt venni, mivel azon az estén rendezik a BBC "Év sport személyisége" választás gálaműsorát is és Hamilton inkább azt a programot választja."
-
enzodasilva
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kell!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
imes at 10:41:
1º. Vettel 1.19:25 9 vueltas
2º. Bourdais 1.19:839 17 vueltas
3º. Buemi 1.20:154 16 vueltas
4º. Button 1.21:515 7 vueltas
5º. Paffett 1.21:949
6º. Heidfeld 1.22:176 5 vueltas
7º. Klien 1.22:724 16 vueltas
8º. Piquet 1.22:826 17 vueltas
9º. Badoer 1.22:866 24 vueltas
10º. Hülkenberg 1.22:946 17 vueltas
11º. DE LA ROSA 1.23:212 18 vueltas
12º. Fisichella 1.23:252 19 vueltas
13º. Senna 1.23:886 14 vueltas -
stvnppp
senior tag
Egyébként nem tom, de teljesen mást csinálnak, mint mondanak... Költségcsökkentés 1000rel, közben meg olyan szabályokat hoznak, hogy az egész mezőnynek 'teljesen' új autót kell építenie. Új fejlesztés, majd tesztelés, stb. (Több 100 milliót költenek csak a KERS-re) Ezzel pedig csak a költségeket emelik, de nagyon. Pont ellenkezője... Különben meg ha egy csapat beszed a szponzoroktól, az egyéb díjakat, akkor elképzelhető, h nem fogja mindet elkölteni? A szponzor azért adja, h fenn legyen a matrica az autón, és h minél előrébb végezzen... A költségcsökkentés meg alapból kivitelezhetetlen egy olyan sportágban, ahol az egész a pénzről szól...
Az új szabályok meg fölöslegesek, mert úgyse lesz több előzés, nem lesz F1ből MotoGP. Szerintetek ha 'A' versenyző meg akarja előzni 'B'-t, akkor 'B' nem fogja a hosszú egyenesben ugyanúgy rányomni a feszültséget, mint az 'A'? És akkor ott tartunk, mint most.. Az dönti el, kinek van jobb cucc a háta mögött. A szárnyállítás ugyancsak sz@r: úgyis lassú szakaszra növelik a leszorító erőt, gyorsra növelik. Meg ennek is csak akkor lenne értelme, ha egységes kasztni lenne, és kiderülne ki játszik jobban a beállításokkal. (Mondjuk ezt is megérjük lassan, de az már ne Forma1 lesz)
-
Integra
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ezek az autók még hibridek, a teljes egész egyben csak januárban lesz majd minden csapatnál látható
-
törölt tag
Az aerodinamikai hatások kihasználása is keretek közé van szorítva, mind a leszorító mind a szivóerőket tekintve.
Az emberek közti különbség adott, sztem ha neked mindegy hogy hogyan néznek ki az autók, akkor az egy szerencsés állapot, viszont nem várhatod el hogy mindenkinek mindegy legyen.
-
hunnylander
őstag
Loeb nyilatkozta tegnap az F1-es tesztje utan, hogy egy F1-es autot fizikailag nehezebb feladat vezetni.
"I don't think I'd like to take this much horsepower into the forests," joked the Frenchman. "It was a great experience and I had fun, although I have to say that driving one of these cars is tougher physically than driving my rally car.
-
Noddy
senior tag
válasz
üzenetére
Akkor biztos bennem van a hiba. Engem nem érdekel, hogy hogy néznek ki csak az, hogy melyik a gyorsabb és az mindegy, hogy milyen kinézettel érik el. Egyébként nekem az aerodinamikailag megtervezett gépek mind tetszenek és szépnek tartom őket, és ugye bár az F1-ben még ezek szerint tervezik a kocsikat. Bár lehet hogy bevezetik azt a szabályt is, hogy csak kocka alakúak lehetnek a gépek a költségcsökkentés miatt.
Ezek szerint én a F1 rajongó kisebbik részéhez tartozok (szépérzékileg). Bár ha meg lesz a motor egységesítés áttérek a rallyra.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez legalabb biztosra egy atmeneti megoldas, vagyis a versenyeken mar nem fogunk vele talalkozni.
Nekem messze ez a mostani teszt legrondabb megoldasa; Scuderia Quasimodo Ferrari.

-
Motion_Blur
félisten
-
-Mike-
addikt
Így már szódával elmenne.

Csak elől azzal a hótolóval kéne még kezdeni valamit: -
Noddy
senior tag
Nem tudom mi itt ez a nagy randázásos dolog.
Tudjátok mi a randa, az IFA, na az randa.
Szerintem az ötvenes évek f1-es gépei is gyönyörűek voltak, pedig akkor se szárny se semmi. -
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Töredelmesen bevallom most, hogy banánszezon van, elkezdtem olvasni a hsz-eidet.
Úgy tűnik ez az időszak rád is pozitív hatással van. Vagy csak lenyugtatott a VB cím
.
Bár már ezt régebben is megjegyeztem, de amikor nem elfogult módon írsz manőverekről és kvalitásról elviselhető, sőt mi több, egész barátságosak a hsz-eid
Barcelona: Day 1 team test notes
Bruno Senna: "I was feeling quite calm but on my first lap out of the garage I realised the significance of the moment. This is a very special opportunity and one which has been a dream my whole life."
Alexander Wurz: “The view from the cockpit is just so much nicer with slick tyres on the car! "
Sébastien Loeb: “I don't think I'd like to take this much horsepower into the forests!
It was a great experience and I had fun, although I have to say that driving one of these cars is tougher physically than driving my rally car."Hogy hozzászóljak a témához: Szerintem a Red Bull-os csajok a szépek
. A kocsik meg jók lesznek így is. Bár ez lenne a legnagyobb probléma manapság. 
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Holnaptól sz@ríze lesz a kenyérnek, de nem gáz meg lehet szokni.
Szal én maradok azon az állásponton, hogy ez randa. Tegnap is randa volt, ma reggel is randának találtam, most meg még talán randább mint eddig..
Én annak örülök, ha nem kell megszoknom valamit ami nem tetszik, nem az én műfajom a két sz@r közül a kisebbiknek örülni.
Na de sztem ezt a témát kimerítettük
-
hunnylander
őstag
válasz
üzenetére
Nem kepviselem a velemenyuket, csupan mar felfogtam, hogy mi miert ugy nez ki, ahogy kinez. Engem mar abszolute nem is zavar az uj kinezet. Mondjuk akkor is meg lehet szokni, ha nem tudod miert pont igy van.
Ez igy neked mennyivel jobb?

Mert ennyi szabalyvaltoztatast elkepzelhetonek tartok, de nem tobbet.Volt egy masik koncepcio, amit Mosley 2009-re be is akart vezetni. Az osztott hatso szarny (CDG), volt is belinkelve, talan meg remlik a kepe. Oruljel, hogy az nem mukodott a gyakorlatban, nemugy mint a bevezetett uj aero, ami ha nem is fog csodat tenni (mert a pozicio megvedhetosege is meg lett tartva), de az elozesek lehetoseget duplajara noveli, es a pilotak elvezetesnek is mondjak az uj autok vezeteset. Tobb lesz a drifteles is.

-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem velük vitázom, ha azt tenném én is tudnék róla....én max veled vitázom, te pedig azt hiszed az ő véleményüket képviseled.
De hozteszem a kérdésemet nekik is feltenném, mert nem véletlenül fogalmazódik meg bennem, és nem esem hasra a nagy nevektől.
szerk: ez a 'nem esem hasra a nagy nevektől' ez nem valmi nagyképű izé akarna lenni, sokkal inkább tapasztalat több nyilvános chat nagy vesenyzőkkel, illetve levelezés a kedvenc motorversenyzőmmel mondatja velem, hogy teljes természetességgel válaszolnak, nem takaróznak azzal, hogy most ' velem próbálsz meg vitatkozni?'
Egyszerűen csak válaszolnak. -
hunnylander
őstag
válasz
üzenetére
"Almost all of the attempts to reduce downforce in the recent past have been retrograde in terms of overtaking possibilities and wake behaviour," one member of the OWG said. "If we had wanted to make overtaking chances worse, that was what we would have come up with."
'A kozelmult szinte osszes leszoritoero-csokkento lepese ellentetesen sult el az elozes lehetosegeivel es [az autok mogott ebredo] legaramlatokkal kapcsolatban' - mondta az Elozesi Munkacsoport egyik tagja - 'ha az elozesek eselyeit akartuk volna lerontani, akkor is ezekkel [a lepesekkel] kellett volna elohozakodnunk'.
Pat Symonds (Renault), Rory Byrne (Ferrari), Paddy Lowe (McLaren), ezekkel probalsz vitatkozni, olyan dolgokrol amirol nekik a kisujjuk is tobbet tud, mint mi itt egyuttveve.
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Valóban nem voltak előzést segítő fejlesztések (kivéve talán a kipörgésgátló kivétele)...viszont voltak olyan szabályváltozások amiket ezzel vezettek fel...mint pl. az egy versenyes gumi ha már nem lenne meg a fejben.

Egyébként meg az egész fejtegetés szvsz beillene egy PR dumának..
Kezdve a ' milyen sokáig, mennyi pénzből fejlesztették'...mert gondolom az egyversenyes gumival sem az volt az szándék, hogy majd' leszakítsák Kimi fejét a Nurburgring-n.
Ettől a dumától biztos nem fogok hasra esni, akár hozzánemértő laikus vagyok akár nem.
A szélárnyék meg a gonosz légörvények detto,....az autók akkor is kinéztek amikor még tudtak szélárnyékban autózni, ergo nem kötelező ennyire rondának lennie az egész nagy 'problémamegoldásnak'.szerk: Részemről kár a sok leütésért, sok a hab de a zacc sem lett kevesebb.
Komolyan valaki is elhiszi, hogy csak ezt a formát lehetett megvalósítani sokmillió euro-ért, kizárolagosan??!
Mert ha nem akkor visszatérve: nem volt egy q'× formatervező a környéken? -
[CS]Blade2
addikt
válasz
SG3rg0
üzenetére
Börni bá, azt hiszi, hogy több lenne az előzés, de nem lesz.
Az első és a második között azért nem, mert túl nagy a különbség, a kocsik között meg túl kicsi, így lehetetlen lenne.
A 4. helytől a 8. ig elvennék a pontért való küzdelmet, ami most gyakorlatilag az egyetlen előzésre való ok.
A 8. -tól a 18. helyig a cél most a kockás zászlóig való eljutás. Maradna is ez.
A leglassabb autó meg annyival gyengébb, hogy fizikailag képtelenség vele előzni tiszta körülmények között.Én ilyesmit képzelek el:
A leggyorsabb körért is kéne adni pontot az időmérő és a versenyen is, aki a legtöbbet vezette a futamot, az is kapna pontot.
Ha meg lehetne oldani akár az előzésért is járhatna, mondjuk 3 2 1 pont a 3legaktivabb pilótának.
Mellette maradna a jelenlegi pontrendszer. -
hunnylander
őstag
válasz
üzenetére
Eddig nem voltak igazi elozest segito eloirasok, csak az ellenkezoje.
Eddig is szabalyozva voltak az autok. Pl. a 08-as elso szarny miert volt olyan keskeny? Mert szabaly irta elo azt a szelesseget. Miert volt olyan magasan? Hogy rosszabb legyen a hatasfoka, es mert szabaly irta elo. A kozepso resze miert volt lentebb? Mert szabaly irta elo. A hatsoszarny miert volt magaba zuhanva olyan alacsonyan? Mert szabaly irta elo. Miert volt egy tucat kicit-kacat segedszarny mindenutt az auton? Mert szabaly engedte. Es meg sorolhatnam.
Az eddigi aero miatt az auto elvesztette majd' a fele leszoritoerejet amikor utolert valakit, es emiatt vonatozta vegig pl. Kimi es sokan masok az evet, mert az elozeshez 2 vagy tobbmasodperces foleny kellett volna. Meg egy sereghajto lassu autot is nagyon nehez volt megelozni.
Az uj aero pont azert olyan, amilyen, hogy a koveto autot ne lehetetlenitse el az elol levo auto aeroja miatti piszkos legaramlatok.
Ne almodjal, az elso szarny nem lesz hipp-hopp keskenyitve, max. annyira, mint a mock-up-pal illusztraltam, a hatso szarny meg nem lesz kiszelesitve es lentebb vive, akarhogy verned is magadat a foldhoz miatta. Ezekert a szabalyokert evekig dolgoztak, CFD modellezessel, szimulatorokban, szelcsatornakban millionyi eurokert hozzaerto szakemberek. Nem lesz a kukaba dobva a hozzanemerto laikusok kedveert.
Az meg hogy a 'szabalyok szerinti szep' autot csinaljanak, a csapatok kompetenciaja. A BMW elso prototipusa lett a legsokkolobb, ugyanis a feher szin terjeszkedo hatasu es a BMW egy meretes legterelo oldallappal inditott. Ha befestik feketere es vizualisan levalasztjak a szarny foelemetol, nem is lenne annyira zavaro. De a mernokoket elsodlegesen nem az esztetika erdekli, es az auto szineit a marka es a szponzorok szabjak meg, ugyhogy a BMW a leheto legrosszabb szinnel rendelkezik, az elso szarnyak tekinteteben.
-
attisx
addikt
válasz
SG3rg0
üzenetére
Az lenne a legkisebb baj, ha serlegek helyett érmeket osztanának. De nem, itt nem erről van szó, hanem arról, hogy a futam végén a győztes neve mellé nem 10 pontot írnak, hanem egy "szép" kis sárga pöttyöt rajzolnak. A szezon végén pedig az lesz a VB, aki több sárga pöttyöt gyűjtött, függetlenül attól, hogy milyen egyéb helyezései voltak évközben. Na ez az, ami kicsapja a biztosítékot...

-
hossszú
őstag
de la Rosat átadták a Force Indianak vagy bennefelejtették az autóban?

-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
A funkció nem feltétlen szabja meg a formát...
...lehet ehez ragaszkodni, és lehet pl. úgy járni hogy felvásárolnak..mint a Saab-t a GM.Az egészben az a répaság, amit már régebben is írtam, hogy viszonylag kevés pénzért ki lehetett volna találni egy olyan formát is ami tetszetősebb, és a szabályoknak is eleget tesz.
..és akkor ennyi.
Akkor talán nem kerülne sok rajongó fajanszölelgető állapotba ha az autókra néz...sztem beleülni is jobb érzés, pláne ha a versenyzők is rondának találják.A franc sem akar mindent megszokni, nekünk kell nézni...és ha már mi nézzük akkor ne kelljen megszokni.
Szivesen veszem a különlegességeket, de itt most egy egységesítésről beszélünk, ami megszabja az összes autó külső milyenségét, hát egy q'× formatervező nem volt a környéken?
Aztán majd ez sem jön be mint már annyi, az előzést segítő előírás' és akkor nézzük egy évig az F1 történetének egységesítve legrandább autóit..
-
SG3rg0
őstag
Ecclestone már 2009-től érmeket osztana a Forma-1-ben
[link]Na ez kicsapta nálam a biztosítékot!
Teljesen leépítik a futamok végén a díjátadó ceremóniát, ezzel a hülyeséggel!
Én sokszor alig várom, hogy lássam milyen jellegű, milyen formabontó trófeákat adnak az első három helyezetnek!
Majd, Ecclestone még javasolni fogja majd a kis ásványvizes palackot, a pezsgőzés helyett, elvileg költségcsökkentés van! -
hunnylander
őstag
Egy kis esztetikai tuning.

Ehhez csak az elso szarny oldallapjainak 'csicsazasat' kellene tiltani, habar igy az auto aero- hatekonysaga csokkenne.
-
SG3rg0
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Az biztos, hogy jövőre nem következik be az amire számolnak, ilyen a több előzés és a csapatok közötti különbségek csökkentése, akkor sokan nem fogják nézni ezeket a kocka kocsikat!
Még arra lennék kíváncsi, hogy a pilóták mit fognak nyilatkozni, hogy mi a meglátásuk az új autóval kapcsolatban!
De erre majd jövőre visszatérünk!
-
Oliverda
félisten
Egyes versenyzők szerint otromba az új autó
Semmit nem kéne csinálni csak azt a qrva hátsó szárny szélességét kitolni a kerekekig aztán kész is.
-
Integra
titán
válasz
SG3rg0
üzenetére
persze hogy sóbiz meg parasztvakítás...
akkor csökentették volna a legjobban a költségeket, ha hagyták volna a 3 lityós v10-s blokkot és a slicket. mert legvégső soron eljutottak volna egy technikai határig, amit nem tudnak átlépni és már nincsen hova, hacsak nem találnak fel valami újat..
most visszadobták a kőkorba az egészet, most majd költenek százmilllió dollárokat kers-re, meg hogy ezekből a dobozokból aerodinamikai csodák legyenek... -
SG3rg0
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Szia, énszerintem a forma 1 a pénzről és a sóbizniszről szól.
Most nagyon akarják a csapatok ezt a költségcsökkentést, de van e értelme ennek a csökkentésnek. De szerintem ezekkel az új szabályokkal új területek tárulnak a csapatok elé, amik még nincsenek kiaknázva. Ilyen a KERS, teljesen biztos vagyok abban, hogy iszonyatosan nagy pénzeket költenek rá, és fognak is.
Akkor nem minde1 lett volna ha tovább engedik a motorfejlesztést kérdezem én!? -
hunnylander
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Jo az! Mi a bajotok az aerodinamikai hatekonysaggal? Ugyanis a szarny oldallapjai pont azert 'rondak', hogy a kerek elott torlodo levegot oldalra tereljek csokkentve ezaltal a legellenallast, novelve a tempot. Vagy te egy szep de aerodinamikailag nem hatekony lassu Hondat akarsz?
Az uj szarny kozepso resze szinten jo okkal lett neutralissa teve, epezert a szelesseg is indokolt, ugyanugy, mint az allithatosag. Mind-mind az aerodinamikai hatekonysagot szolgalja egy uj versenyzes- es elozescentrikus "formulaban"/strukturaban.
-
hunnylander
őstag
válasz
SG3rg0
üzenetére
Eppenhogy most kezdett jo iranyba fejlodni az F1, a versenyzes szempontjabol; kotelezo olvasmany (angolul tudoknak).
A sirast es szornyulkodest meg be lehet fejezni, mivel nincs is ertelme, nem lesz visszateres a korabbi esztetikahoz emiatt, csak mert most meg nem szokta meg a kozonseg. Tobb, mint egy eve fejlesztenek a 2009-es evre. Tobbszaz millionyi eurot fecceltek mar bele a csapatok egyuttveve. Fizikailag es gazdasagilag is kivitelezhetetlen lenne engedni egyesek esztetikai igenyenek. Egy-ket futam es ugyis annyi a panaszkodasnak, es nem azert mert biztos, hogy izgalmasabbak lesznek a versenyek, hanem azert, mert a kozonseg meg fogja szokni a szokatlant. Ez a vilag rendje, es aki nem most kezdte az F1-nezest, az tapasztalatbol is tudja ezt. Harom koponya rengeteg elmeleti es gyakorlati munkaval hozta letre az uj strukturat. Az FIA-t es a FOM-ot ugye nem nagyon kedveljuk, nade a kedvenc csapataink legjobb szakembereinek munkajat azert tiszteletben tartjuk, ugyanis egy renaultos, egy ferraris es egy mclarenes vezeto szakemberbol allt az uj strukturat kidolgozo OWG (Overtaking Working Group).
A BMW autoja egyebkent is F1.08B, csak egy prototipus, de ettol fuggetlenul ne legyen illuzioja senkinek, jobb ha mar most megszokjatok. "Funkcio szabja meg a format." (SAAB)
-
MPowerPH
félisten
válasz
attisx
üzenetére
Ha ez lesz, többet nem is nézek F1 -et. Inkább WTCC meg DTM, az nincs még elk*rva.
Rohadjon meg a Börni meg a Mosley.
És még arról is tanakodnak, hogy még jobban csökkentsék az aerodinamika jelentősségét a Kers javára... Akkor már tényleg minden veszik, 3 év múlva meg fűvel mennek majd a gépek, vagy napelemmel, 160km/h -s végsebességgel. -
SG3rg0
őstag
Ha így fognak kinézni a 2009 F1-es kocsik akkor igencsak fejlődik visszafele a forma 1!
Ezek az autók nagyon hasonlítanak a 90 évekbeli autókhoz!
Az egységes motor meg, oltári égés lenne a nagy autógyárak számára!
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek centerpin átalakító egyben eladó
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

aztán ráfutott Fernando Renault-jára, de az olyan versenyeken, ahol a véletlen

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)