- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
ronaldo
őstag
Hm, mi ez a fejlesztés a Ferrarin? Nem arról volt szó, hogy már leálltak az idei autóval? Vagy ez egy ilyen pre-2010 aero próbálgatás?
-
ronaldo
őstag
-
ronaldo
őstag
válasz
rocket #48575 üzenetére
Nem csak az F1 világában hivatkoznak a válságra, hanem mindenhol. Ami egy undorító dolog, főleg annak tudatában, hogy a "nagy válság" közepette szerintem ugyanúgy 2nél többször nem vesz fel egy inget ecclestone, meg még a budira is repülővel jár. "A fejétől büdösödik a láb - ja, a lábfejétől".
-
ronaldo
őstag
válasz
PazsitZ #48475 üzenetére
Egy 6-8. hely szerintem több, mint ami elvárható lenne tőle. Mostanság olyan Q2-k vannak, hogy első 10 helyezett 4 tizedre egymástól... Szóval időmérőkön nem hiszem, hogy brillírozik majd, azért 3 év az 3 év, a kocsit se ismeri, pályát se, és ha 1,5 tized bent marad a körében, 5 hellyel csúszik vissza. No de a verseny már más tészta.
-
ronaldo
őstag
Jó futamokat fog futni, ugyanakkor mivel beugró, nem hiszem, hogy túl nagy csatákba belebonyolódna. Jó, Buttont már csak Webber meg Vettel foghatja be, a többiek (Barikával kezdve) már csak a többi helyért pofozkodnak, de ugye ebben a jövőre felbolyduló F1-ben minden pont számít, ki tudja kinek hol lesz helye...
Már csak emiatt sem hiszem, hogy Schumi belemenne a nagyobb lökdösődésekbe. Persze jó lenne, de maradjunk reálisak. Bár ki tudja, hogy sül el a dolog, hiszen sok idő után először vezethet teljesen tét nélkül. Talán 2005ben volt utoljára ilyen. Igaz, akkor eléggé frusztrálhatta, hogy szar az autó/gumi.
-
ronaldo
őstag
válasz
Motion_Blur #48274 üzenetére
Dehogynem látod. Bp is televan sportkocsmákkal, a horvát tengerpart meg főleg. Kb. 4 éve látam ott egy futamot, nem is echte arra való helyen, de kedvesek voltak, odafordították a tv-t, megkeresték az adót, stb...
-
ronaldo
őstag
válasz
Motion_Blur #47400 üzenetére
Az Alonso ideje lett volna, nem? Szerintem kb. vele egy időt ment volna, vagy 1-2 tizeddel rosszabbat.
-
ronaldo
őstag
Egyébként kiderült végül, hogy Barichello hagyta el a rugóját? Mert később Brawn nagyon azt nézte a kocsi hátuljánál. Viszont érthetetlen, hogy akkor szinte az aszfalttal párhuzamosan, nem kis sebességgel hogy tudott az Massa sisakja felé repülni.
-
ronaldo
őstag
A gyors körét mikor Kimi eltolta, akkor milyen szektoridőket ment? mert az elején -0,5mp-vel volt beljebb, az is olyan 1.21.500-ös időnek nézett ki, nem? (mert akkortájt vezetett rosberg 1.22 elejével)
-
ronaldo
őstag
Massa nagyon odab_szott.
A köridőket figyelve persze a sok benya az elején csak a kárára volt. Abból a szempontból "örülök", mert így Rosberget is berakta a Brawnok közé, de amikor már fogyott az üzemanyaga, addigra elkopott a lágy gumi nagyon, így gyak. azok a tipikus körök, amik előnnyel járnának, lévén "tovább marad kint", csak hátrányt hoztak, mivel a riválisokhoz képest lassabb köröket tudott csak menni (gondolok itt Vettelre), mivel már nulla tapadása volt a lágy gumiknak.
A rajtnál meg főleg sokat nyertek volna, ha mondjuk egy Vettel vagy Webber tömegű kocsival állnak ki. Hisz úgy repültek előre a rajtnál, hogy a Brawnoknál 30, Hamiltonnál 20, a RBR-ekhez képest pedig 10 kilóval voltak nehezebbek. Hozzáteszem, a rajtnál Kiminek megint nem volt szerencséje, mert az épp elszálló hamilton az első kanyar kijövetelénél pont elé keveredett így el kellett vennie a gázt, 2 kocsit elengedve ezzel. Persze azután megint elég súlytalanul vezetett és beleszürkült a mezőnybe, de ez elmondható mindenkiről végülis.
Ugyanis az elején Button hiperkönnyű autóval való "brillírozását" leszámítva nem igen volt előzés a futamon, olyan ami komoly meccs lett volna.
-
ronaldo
őstag
Száraz pályán Sutilnak meg a Ferrariknak is elment az utolsó esélye. Na nembaj, Vettel előretörését nézzük akkor meg.
-
ronaldo
őstag
1. Vettel
2. Button
3. Webber
4. Barichello
...
8. Kimi -
ronaldo
őstag
Remélem vagy száraz, vagy esős verseny lesz. Ezekből a káoszfutamokból már túl sok is volt tavaly (gyakorlatilag a szezon fele). Ráadásul nem is izgalmasabb, mint egy jó esős verseny, mivel abszolút nincs csata, hanem mindenki más taktikát választ, így egyes autók 4mp-vel gyorsabbak körönként, míg a másik alig tudja pályán tartani az autót, mert eltolták a taktikát... Hát amikor ezek egymás mellé érnek, nincs valami "nagy csata"...
mod: A Brawnok meg nagy pofozás előtt állnak megint, úgy néz ki... Azért nagyon ronda az a tömegkülönbség. 2-3 futammal ezelőtt ez fordítva volt, hogy RBR pehely autóval, Brawn 660 körül. Mondjuk a 3-4. továbbra is biztosítva van (lenne, ha nem baricselló ülne az egyik kocsiban), versenytempóban szerintem biztos másodikak. Mclaren meg Ferrari szerintem körönként még az 5-6-8 tizedet megkapja.
-
ronaldo
őstag
válasz
Nunder #44173 üzenetére
A-a. 2 pilóta között dől el minden verseny. Vagyis igazából egy, mivel a Red Bull még kevés a győzelemhez. Barika egy balek, a többiek meg messze vannak a futamgyőzelemtől. A Brawn-on ma remekül látszott, hogy aero-ban még sokkal előrébb járnak, mint a többiek. Button olyan középső szektorokat ment, mint senki. Pedig csak sétakocsikázott.
-
ronaldo
őstag
az RB üzenet tényleg röhejes volt, akkor mondták be mikor két kör óta majdnem 7 tizedet kapott Webber.
-
ronaldo
őstag
Kimi utsó szektornak még futott egy 24.0-t (leggyorsabb). Kár, hogy láthatóan a béka segge alatt voltak az első, de főleg a középső szektorban. Nem elég erős ez a csomag.
-
ronaldo
őstag
Massa meg Kimi iszonyú lassú. Első szektorban néha 1mp-t kapnak az elejétől (RBR, Brawn). Mondjuk Kubica meg Alonso is ezt a tetű tempót csinálta.
-
ronaldo
őstag
Baricselló
-
ronaldo
őstag
válasz
hunnylander #43951 üzenetére
Szerintem ez csak azért érdekes, mert itt a fórumon is úgy volt beállítva a mclaren két pilótája, hogy különböző dimenziókban vannak. Ehhez képest meg...
-
ronaldo
őstag
Jó meccs lesz a holnapi, az élmezőnyben a Ferrarinál van egyedül kers. Kíváncsi vagyok, ér majd-e valamit, vagy mintha ott se lenne (ahogy kb. eddig volt).
Trullinak meg minden dícséret, nem tudom hogy keveredett oda
-
ronaldo
őstag
Messze Vettel mente eddig a legkevesebb kört (11).
Trulli ill. Toyota részéről kíváncsi leszek, mennyire vállalják be a pole-vadászatot, vagy megint tankolnak.
-
ronaldo
őstag
Úgy néz ki, hogy Rosbergé az első szektor, Vettelé a második, Kimié a harmadik.
Érdekes, hogy Kimi a lággyal a második gyors köre végén mente a legjobb szektort. Gondolom lekoptatta a szemcsésedett felületet.
-
ronaldo
őstag
Kovalainen, Alonso, Kubica az első három. Szvsz köze nincs a valódi erőviszonyokhoz. Főleg, hogy Button 12.
-
ronaldo
őstag
A KERS-et úgy cserélgetik, ahogy akarják? Vagy azt se lehet csak úgy.
Azért kérdezem, mert lehet, hogy pl. szabadedzéseken nem is használják?
-
ronaldo
őstag
-
ronaldo
őstag
válasz
Motion_Blur #43129 üzenetére
1.8mp-t adott neki az előbb, nem is annyira reménytelen.
#43131: nem gyorsabb, egyforma időket mennek. 1.16 végét. A Brawnoknál valóban gyorsabb
Mondjuk se nekik, se a Ferrariknak nincs hova rohanniuk. Szvsz mindegyik autóban félállásban a kézifék...
-
ronaldo
őstag
Alonso 20.4-es utolsó szektort futott. Nem tudom ezt hol találta.
-
ronaldo
őstag
válasz
Motion_Blur #43114 üzenetére
Az utóbbi két kört is nézted? kapott 2mp-t.
-
ronaldo
őstag
Kár, hogy Button és Kimi között ott van ez a kolonc, különben még a győztes kiléte se lenne ennyire biztos.
-
ronaldo
őstag
Gyenge 6-8 tizeddel megy gyorsabban a Ferrari, mint a hamilton. Mi lenne, ha a mclarennek nem feküdne a pálya?
-
ronaldo
őstag
Massa és Kimi is 15-ös időt ment. Sőt, Massa 1.15.7
-
ronaldo
őstag
válasz
Motion_Blur #43050 üzenetére
Inkább elengedéseket, nemsokára utoléri Button.
-
ronaldo
őstag
Kiminek az az egyetlen esélye, hogy próbál benzint spórolni, talán ezért is megy most lassabban. Ha 2 kört összeszed barikához képest, a következő stopnál átugorhatja.
-
ronaldo
őstag
barika tényleg vérbeli védőjátékos, a győztes kérdését el is döntötte.
-
ronaldo
őstag
barika (a vb esélyes) gyakorlatilag most nyeri meg a futamot Buttonnak. 2mp-vel lassabb, mint Button. Ezért jó ez a Monaco-i futam, mert mindig ilyen izgalmas.
-
ronaldo
őstag
Button mögött belassultak... ő 17.1-et megy, most 1,5mp-vel volt gyorsabb mint barika vagy Kimi.
-
ronaldo
őstag
válasz
7Heads Drago #42868 üzenetére
Persze, hogy jól jön, nem is ezt mondtam. De a verseny végén aligha számít, hogy a rajtnál amúgy egymás mellett voltak az 1-es kanyarnál, de Button fordult elsőnek.
Schumi pedig valóban előzött ott jópárszor, de egyrészt az a Ferrari messze nem ez a Mclaren volt, a pilótákról nem is szólva.
-
ronaldo
őstag
válasz
Oliverda #42865 üzenetére
Tehát azt találtam. Nem tetszik? Keressek másikat? Nem fogok.
Pedig vicces lenne. Az elmúlt 30 évből szerintem össze is jönne annyi, amennyit holnapra hamiltonnak vizionálsz
Padlógázas szakaszok pedig valóban vannak, ez egy furcsa sajátossága a Formula 1-es pályáknak.
-
ronaldo
őstag
válasz
Oliverda #42852 üzenetére
Tehát az elmúlt 4 évből ezt az előzést találtad (ez mondjuk valóban tiszta, a bmw-k részéről emlékszem olyanra, ami inkább kamikaze akció volt, mintsem szép előzés), de holnap hamilton ezt legalább féltucatszor megcsinálja?
Szvsz egyszer sem.
A KERS-el kapcsolatban Kimi nyilatkozta pár órával ezelőtt, hogy szerinte nem sok vizet fog zavarni, tekintve, hogy nincsenek egyenesek. Ez a szerkezet sokak szemében valami nagyon misztikus dolog. A +80 lóerő nem olyan, mint a Knight Riderben az SPM-fokozat, hogy mindenki mellett elrongyol vele... 6-800 méteres egyenes végén - ha amúgy is elég gyors az autó, sikerült a kigyorsítás és szélárnyék - ad lehetőséget az előzésre.
A rajtnál is akkor ér valamit, ha egyébként marha jól elkapta a rajtot az illető versenyző. Ha bealszik, hiába nyomogatja a gombot...
A Kova összehasonlítás meg csak megérzés volt, bár némileg alá van támasztva, mivel ő nem törte össze az autót, ment egy 1.14.8as időt és a Q3-ban is az erőviszonyokat némileg felrúgva (Webber) szerepelt.
Az újításokról pedig továbbra sem tudok, nem olvastam róla... MOD: már igen.
-
ronaldo
őstag
válasz
Oliverda #42804 üzenetére
Elhiszem neked, hogy hamilton nagyon vagány, de hol fog előzni? Ezen a pályán akkor lehet, ha gyorsabb az előtte haladónál egy gyenge 3mp-el, vagy ami inkább valószínű, hogy az előtte haladó ordas nagyot hibázik. S aligha hiszem, hogy ezt holnap féltucat versenyző meg fogja csinálni előtte...
Ezen a pályán pedig még marhára nem jött ki Kovával szemben az a 0,5mp. Sőt. Ha Q3-ban lett volna, ő se nagyon végez előrébb, mint a finn. Egyik napról a másikra nem lett jobb a mclaren. Főleg, hogy tudtommal ők nem is hoztak ide semmiféle újítást (ellenben a RBR-el, Brawn-al és Ferrarival)
-
ronaldo
őstag
válasz
Oliverda #42733 üzenetére
Ma nagyon rossz napod van.
Tényleg nem kötekedésből, de még a tavalyi erőviszonyok között sem lenne esélye hamiltonnak a győzelemre ebből a pozícióból. Most meg főleg nem... Előzni nem lehet ezen a pályán (főleg nem az idei első szárnyakkal), ráadásul a mclaren is lassú. Még ha előre is jön 1-2 helyet a rajtnál - ami megint inkább jóindulatú jóslás, mert inkább bazi nagy mák ha előre tud jutni az ember Monacoban a rajt utáni tülekedésben - Fisichella mögött leautóz 25 kört és a 11. helyre is alig ér oda.
-
ronaldo
őstag
25 ezred
-
ronaldo
őstag
Kiminek most elmentek otthonról.
-
ronaldo
őstag
Kimi után 7 századon belül 5 autó! Ebből meglepetés Kovalainen meg Rosberg. Persze amúgy is kicsik a különbségek egy körön, nyilván összejött nekik a beállítás-gumiszett meg az egyéni tudásukat is ki tudták (végre) hozni.
-
ronaldo
őstag
Első két szektora lila volt, a harmadikban pár századdal lassabb volt, mint Webber.
-
ronaldo
őstag
válasz
Motion_Blur #41757 üzenetére
Jaja, a Shell mérnökei rengeteget dolgoztak rajt.
-
ronaldo
őstag
Szerintem kár volt itt a helyre menni. Úgy látszik, a RBR még jobb, mint a Brawn, tőlük nem lett volna szégyen kikapni. Inkább meg kellett volna nézni élesben, mit tud az autó. Mert pl. ma versenyen nem sok adatuk lehet a kemény keverékes futásról, tekintve hogy az utolsó etapot kézifékkel kellett végigcsinálnia...
-
ronaldo
őstag
Itt egy politikai, méghozzá magyar politikai hasonlattal lehetne élni a Ferrari kapcsán. Kérdés, hogy ők ezt hogy kezelik le. Vajon történik-e valami? Vagy jó magyar szokás szerint mindenki marad a helyén
-
ronaldo
őstag
Na most akkor Massa + x körével mi a franc lett? Ez megint ilyen semmire nem jó taktika
-
ronaldo
őstag
válasz
7Heads Drago #41557 üzenetére
Tavaly hamilton ennyiszer nem csúszott meg esőben, mint mondjuk csak az elmúlt vizes futamot figyelembe véve. Szerintem ebbe az is belejátszik, hogy ez nem ugyanaz az autó, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Ha már szárazon se világverő a tapadás, akkor nedves aszfalton vajon milyen lehet? Persze nálam az "esőmenő" kategóriához az is szükséges, hogy ne csak top autót tudjon zuhogó eső közepette az útra ragasztani...
-
ronaldo
őstag
Kimi védelmében is meg kell szólalni (szélmalomharcot kezdenék?
), de pl. az elmúlt futamon a - szintén - elbarmolt taktika ellenére olyan helyen hozta be a kocsit, ahol végülis az erőviszonyok szerint nem lehetett volna..
Persze sovány remények, de hátha a finn versenye lesz. Az egy év emlékére...
-
ronaldo
őstag
válasz
venember83 #41509 üzenetére
Jó, de ennyi erővel ha holnap napos lesz az idő, felállhat a rajtrácsra extrém esőgumival is, nem? Inkább, mint a stabil tizedik körüli hely, nem?
-
ronaldo
őstag
válasz
Motion_Blur #41501 üzenetére
4 kör Button és Massa között szerintem sok... Biccentek egyet, ha lesz belőle 2.
Szóval ez ilyen nagyon egyforma taktika, jelenleg azt se lehet tudni, hogy jelent-e előnyt majd a +1-2 kör, vagy pedig addigra teljesen elfogynak a lágy gumik és csak kínlódás lesz belőle. Illetve ha Massa a versenyben nem tud velük menni, akkor aztán tök mindegy az a plusz pár kör...
Az esőről nem is beszélve... amúgy hamilton miért is készül(het) arra? Előrejelzések szerint lehet?
-
ronaldo
őstag
Mennyit fogyasztanak ezen a pályán egy kör alatt? Mert ha 3kg körül, akkor 2-3 köre lehet Buttonhoz képest. A többiek olyan egyforma szinten vannak, hogy arra nem tippelnék. Múltkori "saccolás" sem volt helyes, mert bár az első kijövőt sikerült megtippelni, de ahova még plusz 2-3 kört mondtak, az pl. nem jött be.
Mindenesetre érdekes verseny lesz!
-
ronaldo
őstag
válasz
Zé_Mester #41469 üzenetére
Azért mindenesetre érdekes helyzetet szülhet ez az incidens. Hisz az előrelépés látható, habár még mindig nincsenek adatok a benzinmennyiségekről, de az egyik Ferrari az élmezőnyből indul, a másik pedig a középmezőny végéről. Legalább kiderül, mire is jó ez a cucc. (Persze itt komoly tényező Kimi is, mert ha a rajtnál már jégkrémekről fantáziál, akkor vége.)
-
ronaldo
őstag
válasz
-=Sziszi=- #41428 üzenetére
Ja, csak kár hogy Kimi kiesett. Idén konstans gyorsabb ezzel az autóval, mint Massa, megnéztem volna ő mit hoz ki a helyzetből...
A versenyétől se várok sokat, nagyon együtt a mezőny, idén nem lehet ketteslétrával átlépkedni a mezőny hátsó részén.
-
ronaldo
őstag
Kezd kikristályosodni az eleje.
Tömeginformációk még nincsenek, de úgy tűnik a RBR, Brawn és a Ferrari együtt van. Aztán a Toyota. A többi az első 10ből pedig (Kubica, Alonso, Rosberg) a csapattársához képest bizonyítja tehetségét.
-
ronaldo
őstag
Massa elvileg nem ugyanazzal a cuccal megy, mint Kimi ment,nem?
Egyébként Kimi kiesését annyiból lehet "előrelépésnek" tekinteni, hogy már próbált tartalékolni. S erre most legalább egy szikrányi esélye volt, nem úgy mint korábban, mert eddig a Q1 és Q2 is izzadtságszagú volt.
-
ronaldo
őstag
Massa körébe (már amit mutattak belőle) volt pár apró hiba...
-
ronaldo
őstag
Az autók erősorrendjét figyelembe véve pedig érdekes, hogy Webber aki hátulról rajtolt, alig tudott előrébbjönni. A rajtnál nyomta, meg az első pár kört, de egyszerűen annyira együtt a mezőny, hogy képtelenség végiggázolni a mezőnyön. Talán button se jutott volna előrébb az 5-6. helynél, ha hátulról (20.) indul. Pedig a Red Bull a Brawn mögött a második leggyorsabb autót prezentálja...
Úgyérzem most többet számít a taktika mint az elmúlt években.
-
ronaldo
őstag
válasz
7Heads Drago #40484 üzenetére
Egyébként nem mentek rossz tempót. Jó, a Brawn-okhoz közük nincs, ahogy a Red Bullhoz se, de a Toyota és a Mclaren teljesen fogható.
S ahogy én éreztem a futamon, ez az eltolt taktika inkább káros volt, ugyanis az első etapot a gumik nem nagyon bírták. Illetve ahogy azt jósolták, pár körre vissza kell venni, hogy a forrósodást visszaszorítsák. Ment is Kimi legalább három vagy négy olyan kört, el is dobott vele 4-5mp-t.
Mondjuk ha többiek ritmusában versenyezve se lett volna sokkal előrébb, csak közte és hamilton között van 20mp. Pedig azonos tempót mentek végig a futamon.
-
ronaldo
őstag
válasz
7Heads Drago #40468 üzenetére
Nem tudta volna megtartani a helyét... Ha barika odacsap a lovak közé, tisztán 6-8 tizeddel gyorsabbak... Így legalább nincs megalázó előzés
-
ronaldo
őstag
Hát, Kiminek sajnos nem lesz 5. hely
baricselló meg fogja előzni.
-
ronaldo
őstag
Trulli most csinálja Kiminek a 6. helyet
-
ronaldo
őstag
Egy működő streamet tudna valaki? A kettő amit néztem meghalt
-
ronaldo
őstag
Íme itt a taktika eredménye. Hátrakettőt
Hálisten van még egy kiállása, így a 8ból a 10.-re mehet és így bejön a tippem.
-
ronaldo
őstag
LOL. Kimi vezet
Statisztika szempontjából fontos.
-
ronaldo
őstag
Kimi pár kör óta őrítően lassú. Szvsz ennyi volt a lágy keverék. 100 fokban megtankolni az autót lágy gumira.
-
ronaldo
őstag
Massának tankoltak is?
-
ronaldo
őstag
Kimi taktikájának nem látom a végét... ha minden igaz lágyon van kint, azzal kéne 26 kört mennie. Ráadásul nehéz az autó, ebből megint 10-12. hely lesz. Sokkal jobb lett volna kevesebb (mint mondjuk hamilton) benzinnel kamikaze-t nyomni... Jelenleg olyan kicsi a különbség a legtöbb autó között, hogy egy rossz taktikával nem 2-3 helyet veszít, mint mondjuk tavaly, hanem 10-et.
-
ronaldo
őstag
Massa darálta az első szárnyat.... Hamar vége lett
-
ronaldo
őstag
Vettel
Button
Glockmod: mi? Kiminél nincs KERS?
-
ronaldo
őstag
Kiminek, Massának meg Alonsonak (illetve Hamiltonnak) szerintem az az egyetlen esélye, hogy kers-el lerajtolják a mezőnyt (már amennyire lehet) és talán utána szintén a kers-el meg tudják akadályozni, hogy visszaelőzzék őket. Benzinmennyiséggel is jól állnak. Szvsz ha a rajtos dolog nem jön be, utána már nyomogathatják a gombot
Főleg, hogy a Renault még lassú is.
-
ronaldo
őstag
A Toyoták elég könnyecskék. 8 tizedet és 1mp-t lassultak a Q2-höz képest. Hamilton is esélyes a kicsit könnyebb kocsira, Alonso a két Ferrari és Rosberg annyira nem.
Aztán meglátjuk
-
ronaldo
őstag
Jó lenne tartani az előző időmérők eredményét (mármint Kimi részéről). Ha az megvan, már boldog lehet minden Ferrari szimpatizáns
-
ronaldo
őstag
válasz
-=Sziszi=- #39665 üzenetére
Nem védem Massát, de ezt most én bóknak veszem
(tekintve, hogy a 3. helyről esett ki)
-
ronaldo
őstag
Stream volt mindenfelé, kb. 3 különbözőt találtam ahol a BBC közvetítést nyomták, angol kommentárral.
Futamhoz annyit, hogy azért a Ferrari erőviszonyok alapján nem itt tart, ahogy pl. a Toyota se ilyen gáz. Kicsit olyan most a mezőny, hogy a brawn és red bull gépek mögött bármi lehet a sorrend. Szerintem az idény későbbi szakaszában lesz is
Kimi teljesítménye viszont kiábrándító, mert ez az óvatos taktika okés lett volna, ha 5-6. helyen araszol, de így... Mikor kiment tankolni, a visszajövetel után agyig tankolt autóval futotta (az addigra lassan ürestankos) Hamilton, Kovalainen idejeit. kb. 3 kör alatt behozta az előtte 7mp-vel araszoló Rosberget és onnantól kezdve filmszakadás. Pedig tudhatta, hogy ha beragad, akkor - mivel elég szoros volt a mezőny - lőttek a 8. helynek is. Láthatóan nem szarta össze magát a dolog láttán. Pedig most igazán nem vetette volna senki a szemére ha falba repül, vagy megpörög mint hamilton, de ilyen nyugodtan végignézni és elspórolni a versenyt... Iceman, vagy mi?
-
ronaldo
őstag
válasz
D.Orion #39520 üzenetére
Nem elsősorban az autóval van a baj. A pilótákkal... Vagyis hát konkrétan ma Kimivel, mert hogy Massa odamászott a 3. helyre az nem volt semmi (690kg induló tömeggel), ráadásul a későbbi tankolásokból kiindulva elég lett volna 17-8 körrel a vége előtt bejönnie a száradó pályán még hatalmas csomaggal sem kellett volna birkóznia.
Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!