Aktív témák
-
hunnylander
őstag
-
hunnylander
őstag
válasz Sanya595 #46665 üzenetére
Megfejtettem a rejtélyt a hátsó szárnyat illetően.
Kimi kevert vagy az aki átírta a szavait szöveggé. Az első szárnyak voltak eltérőek, nem a hátsók: Ferrari drivers running different front wings
www.HunnyF1.com
-
hunnylander
őstag
válasz Sanya595 #46665 üzenetére
"I'll show up with a new rear wing, which worked really well on Felipe [Massa's] car and there's the possibility that we'll have further modifications,"
Minden csapat nem kevés cuccot tesztel, főleg pénteken, mivel a szabadedzések idén már pályatesztelésre is az egyedüli lehetőségek. Csak egyenesvonalú tesztelés megengedett ezek mellett. De nem minden kipróbált cuccot vetnek már be egyből a versenyen, nem biztos hogy Massa azzal ment attól, hogy kipróbálta. Tesztelik, adatot gyűjtenek róla, analizálják és a már új csomagot ennek ismeretében optimalizálják a következő verseny(ek)re. Pl. az új orrot is csak tesztelték (de csak Massa), de jó eséllyel debütálhat a hungaroringi futamon.
Engem az érdekelne, hogy mi az új azon a szárnyon, amit Massa a versenyen használt.
[ Szerkesztve ]
www.HunnyF1.com
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Sanya595 #46658 üzenetére
Hmm akkor még akár negyedik is lehet a Hungaroringen amilyen csúcs formában van mostanság. Ami kimondottan jó eredmény lenne, ahhoz képest, hogy legutóbb kidőlt alóla a ménes (amiről nem tehet valószínűleg).
Mondjuk az ezüstnyilakat sem írnám le, Renault is talán kicsit magához tér. Lonzi eléggé jól ment múltkor csak elbaltázta az iudőmérőt. Hami eléggé jól rajtolt, kár hogy az első kanyarig tartott a (túlnagy) lendület. Most viszont jobban fog vigyázni sztem. +Kova is megkapja a fejlesztett cuccokat aki azért ha jó passzban van tudja a lépést tartani Hamival így a Ferka orra alá tud némi borsot törni. Szóval ismét Ferka Mc-i vereseny lesz mint múlt évben, csak most nem az első hanem a 3-ik (konstruktőri) helyért.#nincsbennetarcsi
-
hunnylander
őstag
válasz Sanya595 #46658 üzenetére
Nem mondod, hogy Piquet kenyerét eszi Kimi is?
Kiokosítanál, én ugyanolyan hátsó szárnyakat véltem felfedezni mindkét autón a versenyen.
A szabadedzéseken Massa próbálgatott egy RBR-esque orrot, de ezt nem használták a versenyen. Aztán teszteltek kicsit eltérő verziójú diffúzorokat; plusz egy-egy terelőlap, és módosított geometriájú első felfüggesztéssel érkeztek a Nürburgringre; [link]
De olyanról nem tudok, hogy Kimi Massához képest régebbi csomaggal versenyzett volna.
[ Szerkesztve ]
www.HunnyF1.com
-
Nowhereman
őstag
válasz Sanya595 #46494 üzenetére
A szerencse meg hátszél rengeteget jelent. Ezen kár vitatkozni. Lehet azon elmélkedni, hogyha tavaly az utolsó futamon kicsit késöbb ered el az eső... - az igazság az, hogy elötte Lajoska és Maszat is eleget balf@szkodott ahhoz, hogy elvesszék a vb-t. De csak az egyikük veszthette el.
Kimi pechből is vesztett és mások pechén is nyert. Ez van.
Ugyanígy Trullihoz vagy Webberhez sem kell hasonlítani, mert mondjuk mindkettőjüknek gyengébb autókkal kellett körözniük a pályafutásuk alatt, és alaposan ki kellett tenniük ahoz a győzelemhez is/Webbernek is, mert Vettel tempójával már nem hozta volna a büntiből vissza a versenyt...
Kimi pedig a fizujához és a képességéhez képest az egyik leggyengébben muzsikáló figura mostanság, abban sajna van igazság.Utánam a kondenzcsik!
-
zed1983
őstag
válasz Sanya595 #46499 üzenetére
Kimi a leggyorsabb pilóta még most is csak hát nagyon sokszor meghal alatta az autó, amellett hogy a leggyorsabb sztem még a legjobb rajtoló is.
Ha megbízhatóbb lett volna alatta az ezüstnyíl akkor Sumi-nak sem lesz ennyi vb győzelme, egyébként meg lehet nézni azt is, hogy 2008-ban Massa és Kimi Ferrarija hányszor adta meg magát...pl mikor Massa az 1. helyen volt és pár kör volt hátra és így akkor azokat is el lehet már végre hallgattatni akik Kimi vb-ságát kérdőjelezik meg, mert Hamika is csak ezért nyert.[ Szerkesztve ]
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Ijk
nagyúr
válasz Sanya595 #46494 üzenetére
Nem tudom eldönteni, vagy nem nekem írtad ezt, vagy nem jött le a hozzászólásom lényege
Igazából azért írtam amit, mert olyan nevetséges dolgokat olvasok itt a fórumon néha, hogy iaz már fáj. A legjobban az Alonso segít a fejlesztésben dolog tetszik, kár hogy nem látom az igyekezet eredményét a renaultokon. Persze értem én, az ő esetében a szerelők a hibásak, a ferkánál nyilván a pilóták. Szóval van azért itt sok bölcsesség na.
Alonsot ezzel nem kritizálni akarom, és kiváló pilótának tartom.
"Ha majd beül a Ferrariba..." Akkor mi lesz? Ha jövőre is ilyen szar lesz a csapat az ő személyes jelenléte sem hozza meg a vb-t.
Kimit pedig nyugodtan fikázzák, amióta F1-et nézek neki szurkolok, és ha elszúr valamit, akár több futamon keresztül is, ez nem fog megváltozni.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Sanya595 #46487 üzenetére
Kimi rendesen bemákolta azt a vb-t.
A 2007-es bajnokság különösen szerencsésre sikerült neki, így bajnok lett. Sajnos az előző évek szerencséjéből csak futamgyőzelmekre, pályarekordokra futotta, és pl. engem kifejezetten irritált, hogy olyan mázlista volt, hogy csak minden második futam alatt döglött meg alatta a kocsi, holott az összes többi versenyzőnek folyamatosan küzdeni kellett a technikával és visszafogni a motort.
Alonso a legjobb pilóta, attól függetlenül, hogy az eredményén nem látszik, mivel sajnos neki nincs szerencséje. Kimivel ellentétben ő aktívan részt vesz az autó fejlesztésében, beállításában, csak sajnos még a mérnökök is visszafogják, mert nem akarnak az ő tanácsaira hallgatni, különben már rég a renault lenne a mezőny legjobbja. Ráadásul valami láthatatlan szellem néha megforgatja az autóját, és futam alatt gyakran pozíciókkal hátrébb teszi.
Schumi teljesen más tészta, ő Isten második gyermeke, két szezon alatt is méltatlan volt hozzá a többi pilóta, hogy egyáltalán versenybe szálljon vele. Ha most visszaülne a ferkába, ismét világbajnok lenne, még úgy is, ha mostantól kezdené gyűjteni a pontokat./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Oliverda
félisten
válasz Sanya595 #45986 üzenetére
Electrical problem for Vettel, say Red Bull
Force India report that Sutil suffered a "loss of hydraulic pressure"
McLaren tell Lewis Hamilton that Kers is not working properly and to switch it off.
"It hasn't been a good morning for Fernando Alonso so far. Renault are making some intricate changes to the front suspension. It's insanely complicated..."Eddig ennyi.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Motion_Blur
félisten
válasz Sanya595 #45971 üzenetére
"Láttuk Michaelt, aki könnyen lehet, hogy a valaha volt legnagyobb versenyző volt, két világbajnokságot nyert a Benettonnal, utána öt évig várt a Ferrarival, mert itt a dolgok nem csak az emberi tényezőről szólnak, hanem a csapatról és a technikáról is. Ezért én most úgymond készenlétben vagyok, fizikálisan és mentálisan erősítem magam"
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
törölt tag
válasz Sanya595 #45787 üzenetére
Alonso nem csak úgy otthagyta a McLaren-t, hanem nem is maradhatott volna.
Alonso befenyegette Ron Dennis-t hogy mail-ket fog az FIA-nak küldeni a kémügyben, erre Ron Dennis felhívta Mosley-t, erre Mosley büntetlenséget ígért az érintett versenyzőknek ha beszolgáltatják a leveleket..
-Fernando Alonso nincs beszélő viszonyban Ron Dennisszel, mióta a Hungaroringen megfenyegette főnökét a McLaren beárulásával
-Max Mosley FIA-elnök büntetlenséget garantált nekik azokért az e-mailekért cserébe, amelyeket bizonyítékként felhasználtak csapatuk ellen.
Most mindegy ki mi..a lényeg hogy igen nagy feszültség volt RD és Alonso között.
Az ő esete teljesen más mint Rubinho esete a Ferrari-nál, bár én is azon a véleményen vagyok hogy ha egyértelműen hátrányba helyeznek a csapattársammal szemben akkor le kell lépni, azért ott volt ezekben az években, hogy ha MS-l valami történik...ha csak 3-4 futamra is akkor Rubinho bajnok lehet..
Nem kell hogy egyetértsek vele, de azért megérthető. -
Nowhereman
őstag
válasz Sanya595 #45780 üzenetére
Én meg nem tudom mit kell itt valótlanságokkal vetíteni...
"Senki nem tudja,hogy mi volt a szerzödésben" - no akkor most már döntsd el, hogy ott van a kezedben az eredeti példány, ahol vastagbetűvel aláhúzva áll, hogy évi 10M$-ért mosolyogva köteles minden megalázó dologra - ahogy kb. eddig nyilatkoztál, vagy tényleg senki sem tudja...
"Egy biztos,hogy tudta,hogy mit várnak töle a pénzért és azt is tette.Ha anyira rossz lett volna neki,akkor tovább áll." - hát ezt meg is tette, ugyanis ő nem ment bele a hosszabításba, nem pedig a ferrari dobta ki...
Utánam a kondenzcsik!
-
Nowhereman
őstag
válasz Sanya595 #45742 üzenetére
Nos nem lábtörlőnek szerződött - Pilótának. És ha már annyira lábtörlő lett volna a szerződésben, akkor meg mit szivatták azzal, hogy az a no1., aki az adott futamig több pontot szerez. Aztán hogyhogynem megesett, hogy Sumimisinek volt kevesebb, majd valahogy meg mégis az ment, hogy "engedd előre". Szóval azért, mert a főnököd jól megfizet, attól még nem jogosult arra kötelezni téged, hogy a munkán felül még orálisan is kielégítsd - főleg sokmilliónyi ember elött.
Utánam a kondenzcsik!
-
puttputt
őstag
válasz Sanya595 #45730 üzenetére
Meg is lepett volna... Azért, ezek nem "olyan" kaliberű pilóták (mint pl. Kovalainen és Piquet), akiknél rezegne a léc..., stb. Év közbeni csere, elég meredek dolog, de lehetséges... a 2011 sokkal hihetőbb, bár ki tudja, ezek után.
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
bambano
titán
válasz Sanya595 #45708 üzenetére
Ez tényleg olyan, mint a foci. A fociban is van egy csomó ember, akinek a góllövés a feladata (mint M.S.nek) és van egy csomó ember, élükön a kapussal, akinek az ellenfél góljainak elhárítása a feladata. És ha azért vesznek fel egy pilótát a csapathoz, mert jól tesztel és jól tud a mérnökökkel fejleszteni, akkor az a pilóta lehet sikeres ember győzelmek nélkül is.
Sokszor volt, hogy rb lényegesen jobban ment, mint ms. Amikor beraktak a tesztelőkocsijába egy új fejlesztést és valamibe beletaláltak. Meg olyan is volt, amikor rosszabbul ment, mikor ez az új feljesztés mellé ment.
De meg lehet nézni a Tourt is, egy egész csapat világbajnoki szintű kerekes azért dolgozik, hogy az az egy nyerjen. Vízhordóknak titulálják őket. Attól, hogy nem ők nyernek, mert olyan a szerződésük, a munkájuk még fontos.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
válasz Sanya595 #45712 üzenetére
Aztán te honnan mondod meg ekkora magabiztossággal hogy Brawn miért tartotta meg Rubinho-t?
Nem fordulhat elő hogy vannak olyan információk amiket veled nem közöltek...helyesebben mondva nem közölt a média? Teszem azt autófejlesztése, ill. az idei autó fejlesztésében végzett tavalyi munkája...netalántalán az autó beállítása. -
törölt tag
Szvsz nem ez a lényeg, bárkinek bármi véleménye lehet egy versenyzőről...szíve joga.
De nem kell ezeket ragozni...nem kedveli és kész. Ezzel még nem bánt meg senkit..
Rubinho sem véletlenül van ott ahol, aki ennyi évvel a háta mögött még a mezőnyben bír maradni annak csak van valami értéke, hiszen pénzbe kerül.
17 év és 279 verseny az nem kevés.
Volt jelentkező B. Senna személyében, aki nem kevés szponzori pénzt is hozott volna a nevén kivűl,...és mégis Brawn úgy döntött hogy kell neki Rubinho.
..és valszeg ért hozzá. -
JJános
addikt
Hát ez az!
Én már nem tudom mióta írogatom, hogy mit is tud felmutatni, Barika?
6 évig a Ferrariban 9 futamgyőzelem. Miközben VB 2. is volt!
Akkor hogy van ez? És minden sikertelenségét sunnyogó módon a Ferrarira, és Sumira köpködte. És ez az én szememben csak kisebbítette.
És most lehetősége van, hogy első számú legyen. És hamarosan jön a sunnyogás, és sárdobálás, és műbalhék, mert nem engedi a csapata, hogy győzzön?Csabee: Lonzi jön. De akkor ki megy? Talán Kimi az akit nem tudnák elképzelni Lonzi mellett.
[ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
Peat;)
veterán
-
-
Oliverda
félisten
válasz Sanya595 #45580 üzenetére
"Jorg's last day at work was Friday, two days before the British Grand Prix. It is currently unknown where Zander will be going, but rumours that Ferrari’s Luca Baldisserri will be replacing him are believed to be somewhat wide of the truth."
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
PazsitZ
addikt
válasz Sanya595 #44821 üzenetére
A már visszalépegető újonnan indulni szándékozó csapatok [link] [link] nem biztos, hogy ne tudnának kiperkálni többet is akár egy tényleg sikeres széria reményében.
A Prodrive pl. már tavalyi évben úgy volt, hogy lehet beszáll mclaren kasztnival.[link]
"Az elmúlt órákban elég sok érdeklődést tapasztaltunk olyan csapatok részéről, akik az új szériában akarnak indulni, és mi mindent megteszünk, hogy bátorítsuk őket erre"
az újságírók megemlítették a Campos, a Lola és a Prodrive nevét, mint lehetséges csatlakozók.[link] Webbernek elekrtonikai hibája volt Webber was happy too, but stopped at Stowe in the afternoon after he hit a kerb in Chapel which in turn caused the electronics to cut out.
[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
puttputt
őstag
válasz Sanya595 #44506 üzenetére
Kösz, hogy szóltál!
Ez még az épp "nézhető" kategória: [link]
Párhuzamosan hárman beszélnek-kommentálnak/spanyol-japán és angol hang egyszerre, minden fülemre 2:3-4 ember[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Sanya595 #42942 üzenetére
Itt annyira rövid az egyenes, hogy nem igazán fog odaérni.
Inkább az lesz a kérdés a rajtnál, hogy Kimi a kers-el oda tud-e érni Button mellé, és ha odaér akkor mi történik az első kanyarban.Ugyanígy érdemes lesz majd nézni Massát és Hamiltont is, hogy mit tudnak hozni a rajtnál. Remélem nem lesznek ütközések mert arra fogadtam, hogy 13,5 autónál több fog célbaérni.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz Sanya595 #40081 üzenetére
A TV-ről fogalmam sincs, de szerintem ez a hivatalos.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
törölt tag
válasz Sanya595 #39703 üzenetére
Valszeg a kigyorsítással lehetett baja, mert a sebessége teljesen rendben volt, pont azt néztem mikor Heidfeld-t kergette Glock, és betették Heidfeld KERS-t hogy gyakorlatilag semmit nem ér vele. a Tapadás hiánya miatt csak olyan későn tudja rányitni a KERS-t hogy Glock simán tartotta a lépést. Amikor Hamilton és Kimi feszültek akkor detto.
Szal a pl. két McLaren Hamilont és Kovalainen az összes hátrányával, de csak minimális előnyével haszálta a KERS-t.Majd Kimi elmondja hogy mi volt a problémája:
"A futam első szakaszában nem alakultak rosszul a dolgok, de az első boxkiállásom után a gumijaim elvesztették a tapadásukat, és a későbbiekben nem tudtam annyira nyomni, mint amennyire akartam, mert rengeteget csúszkált az autóm. Néhányszor úgy tűnt, a motorom veszít ez erejéből, különösen akkor, amikor közel kerültem másokhoz, de a probléma utána magától elszállt."[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz Sanya595 #39703 üzenetére
Kimi Räikkönen: (10) "A futam első szakaszában nem alakultak rosszul a dolgok, de az első boxkiállásom után a gumijaim elvesztették a tapadásukat, és a későbbiekben nem tudtam annyira nyomni, mint amennyire akartam, mert rengeteget csúszkált az autóm. Néhányszor úgy tűnt, a motorom veszít ez erejéből, különösen akkor, amikor közel kerültem másokhoz, de a probléma utána magától elszállt. Egyértelműen nehéznek tűnik a helyzet a világbajnokságban. Hibákat vétettünk, és nem vagyunk elég gyorsak. Barcelonában, ahol lesz néhány új alkatrészünk, hozzá kellene jutnunk a jelenleg hiányzó tapadás egy részéhez. Biztos vagyok benne, hogy újból elég ütőképesek lehetünk a győzelemre, de ez időbe telik majd. Az istálló motivált, erre mérget veszek. Most könnyű kritizálni, de tudjuk, hogy megváltozhatnak a dolgok."
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
mrlujoak
veterán
válasz Sanya595 #39593 üzenetére
1981 óta nem.
Grat a két RedBull-nak, a két BrawnGPMercedesnek, és a két McLaren Mercedesnek!
Kovának mégnagyobb grat, a 12-ik helyről ide felérni, végre stabilan, hibamentesen vezetett.
Hamilton is megérdemli a gratulációt, annak ellenére, hogy az agresszív - ámde másokat nem veszélyezető - vezetése miatt többször megforgott, viszont a Ferrarikat többször is megelőzte. Először Kimit, majd megforgott, utána mindkét Ferrarit, majd ismét forgott...Jó futam volt. Kár, hogy a harmadik Mercedes motorkettős (Force India Mercedes) nem szerzett pontot, pedig Adrian S. megszerezhette volna az első ponjait a csapatnak.
Viszont azt meg kell vizsgálni, miért is szakadt le mindkét első kerék egy olyan ütközésben ahol nem lett volna szabad onnan leválniuk! Emiatt akár a pénzbünti sem kizárt, mert erre van a kerekek rögzítésének szigorú előírás...Mégegyszer grat mindenkinek, Ferraris dolgozó/csapattag most viszont nem lennék...
Ja, jut eszembe, a McLaren Mercedes végre a 4. helyen a konstruktőri tabellán a maga, keményen megszerzett 8 pontjával.
mrlujoak
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
MPowerPH
félisten
válasz Sanya595 #39593 üzenetére
Nem tudom, de kíváncsian várom, hogy a Domenicali ezt hogy magyarázza ki!? Mert tulajdonképpen az ő irányítása alatt kezdett a Ferrari hanyatlani, már tavaly is csak az autó volt jó, a sok hülyeség miatt ment el a VB. Most meg romokban az egész csapat, nem tudom hova süllyedhetnének még.
Don't Tread On Me
-
laci666
senior tag
válasz Sanya595 #39050 üzenetére
Nocsak nocsak a meki feljavult bár szerintem a Brawnnék ellen kevés lesz.
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
nagyúr
-
Sandormaster
aktív tag
válasz Sanya595 #31348 üzenetére
Inkább csak a "szakértők" véleményére lennék kíváncsi mert neten láttam, bár szakértők alatt nem Czolnerre gdolok bár biztos mondja majd párszor hogy: "húúúha, húha mi lesz itt?!" Esetleg a stúdióba benn lesz majd DS, aki elmondja hogy Hamiltont mindenki csak bántja és hogy a FIA monnnyon le, Wéber meg majd diszkréten elsimítja az öreg marhaságait
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Nők, nőügyek (18+)
- Jogász topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest