Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Pá
addikt
Azt tudja valaki, hogy a cápauszony is be lett tiltva, vagy csak simán nem vált be, azért nem látom, most egyik autom sem?
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát, Raikkönen győzelme már csak azon múlik, hogy mész-e szaunázni.
Tavalyelőtt bejött... 
-
Motion_Blur
félisten
-
wildrain
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Szerintem ebből a szögből is az látszik, hogy nagy a segge. Hasonlítsd össze ezzel. Habár nem ugyanaz a szög, de látszik, hogy a Ferrarin a kipufogó és az E között szinte be van horpadva, míg a McLarenen inkább dudor van, meg a kipufogó a Ferrarin jóval előbb kezdődik, és onnan csak a cső van, maga a kasztni összeszűkül, a McLarenen meg jól hátra van vezetve a kipufogó, de egészen a csővégig tart a burkolat is. Ez utóbbi inkább ezen látszik.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Ideje volt

-
Oliverda
félisten
válasz
Dragbajnok
üzenetére
"Whitmarsh-t, aki korábban a British Aerospace elemző mérnökeként dolgozott..."
Ő fejlesztette ki a WhitMars űrszondát?

Na, ebből szögből azért jobban látszik hogy annyira ennek sem nagy a hátulja. Az orra és az elsőszárnya nekem tetszik.
-
Dragbajnok
tag
Dennis távozik a McLaren csapatfőnöki posztjáról
Áh inkább nemírok semmit. -
Csepy
őstag
Szerintem nagyon szép lett az idei McLaren, és remélem teljesítményben is az élen lesz. De persze majd március végéig várnunk kell, hogy ezt megtudhassuk.
Regards: Csepy
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
RD: Ez egy működőképes autó, amely holnap már meg is teszi első köreit a pályán. Azonban ez a második autó, az első már Portugáliában van, így azt gondoljuk, időben vagyunk, és nem kell kapkodnunk, megfelelően fel fogunk tudni készülni az első versenyre. Ez egy nagyon kritikus időszak, hiszen erre kell majd építenünk az egész szezonban.
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
..És a Toyota hordja legmagasabban az orrát. Fent.

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Hétfőn, nem?
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A Ferrari nagyon 'le van ültetve', legalábbis vizuálisan ez jön át.
De az objektívitásba az alsó részek eltérő festése belezavar, a Ferrarinál fekete, ami keskenyíti az alapszínt, a McLaren totális ezüstözése meg épp ellenkező hatású.
Egyébként ezek az autók ilyen beállításból a legszebbek. Kár, hogy a McLarenről még nincs ilyen kép, de holnap már pályára gördül a már Portugáliában lévő példány, és akkor majd lesz.
-
Dragbajnok
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát itt nagyon szembetűnő hogy mennyivel dagattabb a Mclaren a másik két autónál de főleg a Ferrarinál.
-
D@ni88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
amúgy ebből a képből nem az jön le hogy laposabb az orra a mercinek...
max azért tűnik annak mert gömbölyítettebb mint a ferkáé -
Motion_Blur
félisten
Ferrarinak van eddig a földhöz leközelebb az orra (nem a végét, hanem az első tengely fölötti és az első szárny közötti részt nézem).
-
Thrawn
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Egyetértek

-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A Ferrari után ez is nagyon daginak néz ki nekem.
Egyébként nem tetszik, pedig jóra számítottam, mert a mekik szépek szoktak lenni, de ez nem az.Jövő héten kik jönnek? BMW, Williams? A bömösre még kíváncsi vagyok.
szerk: a KERS teoriát már én is felvetettem, de ebben a cikkben meg azt mondja Domenicali, hogy idén mindenképp a KERS-el akarnak rajthoz állni. Szóval valahova csak bedugaszolták.
-
D@ni88
addikt
válasz
bandus
üzenetére
hát de ez az ocsmány kicsi hátsó szárny eléggé furán mutat azzal a szemvakító pirossal

amúgy lehet hogy azért karcsúbb a Ferrari, mert úgy voltak vele hogy úgysem szerelik be KERS-t, és így keskenyebbre is tervezték, míg a többi azért szélesebb, mert nekik van, vagy be akarják tenni még az idei év során...
de látom megelőztek ezzel az eszmével
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azért az eléggé szembetűnő, hogy az eddig bemutatott autók közül a Ferrarinak mennyivel karcsűbb a pilóta mögötti része. Remélem, ez majd a köridőkben is megmutatkozik, nemcsak látványra (és nem lesz hűtési problémájuk sem). Érdekes, hogy még a McLaren sem tudta elrakni a KERS-t úgy, ahogy a Ferrari... lehet, hogy a pirosak be sem szerelték, csak vetítettek?

-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
szerencsétlen meki lassan kereshet új szponzort, mert a vodafone felirat nem fog kiférni a hátsó szárnyra

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az az első felfüggesztés csak most szúrt szemet.

mod: Szemből úgy látom még nincs róla kép...
-
Motion_Blur
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Ennek legalább nem az egekben van az orra.

-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
F3 autónak elmegy. Mint a többi idei F1-es autó.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha erre nem mondhatod, hogy szép, akkor a többi autó ugyanilyen perspektívájú képére se.

-
Csabee.
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nekem bejön, hátsószárny nemtetszik, de lehet csak azért mert megszoktam a régit

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
A Ferrari-nal szerencsére szebb. Remélem gyorsabb is.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
LOL ez a kép

Na mondjátok, hogy szééép!
mod: oldalról
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jó lesz az. De egy perspektíva alapján még nem tudok véleményt alkotni.
Ezeknél az új autóknál kell vagy 5 perspektíva, mire találunk egy olyat amiből jól néz ki.

Update, 1 perspektíva már van
:
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Hogy tetszik az új autó? Így oldalról elég ratyinak tűnik nem?

kipufogó elég érdekes

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Arra akartam utalni, hogy a visszaszámlálás GMT, de így mindenkit félrevezethet, aki nem a britek időzónájában van.
Ennél sokkal okosabb visszaszámlálást is csinálhatott volna a webmester, pl. olyat mint az f1.com-on szokott lenni.
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
Állítólag délben jönnek az első képek, nyugi!

-
hunnylander
őstag
A kutyafáját ennek a begyöpösödött angol gondolkodásnak...

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Börni indul a motoGP-n vagymi?

-
-
Motion_Blur
félisten

pffff
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igazából fogalmam sincs. Eddig én azt hittem, hogy nem az FIA határozza meg a csapaton belüli számozást, hanem a csapatok, de mostmár nem tudom, mit higgyek.

-
hunnylander
őstag
Már csak fél óra az MP4-24 Launch-ig.
-
wildrain
addikt
Mégiscsak Massáé a 4-es rajtszám? Kezdem nem érteni a dolgot...
-
Motion_Blur
félisten
"Szerintem nagymértékben testreszabható az autó, de az új szabályok miatt kissé nehezebb a súlya. A versenyzők súlyától függ, hogy mennyit tudunk változtatni, de ha én dönthetek, akkor mindenképpen a túlkormányzottságot részesítem előnyben az alulkormányzottsággal szemben"
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
ronaldo
üzenetére
Szerintem is a tükör nagyon jól néz ki, meg hátul kecsesebb sokkal, mint a toyota. A hátsó szárny mind2-n fura, de szerintem a többin is az lesz.
Talán ha 100% fekete lenne, az javítana rajta egy kicsit.
A toyotán az első szárny függesztése elég érdekes, meg a két széle is.
A képek alapján mintha az első felfüggesztés közelebb lenne az első szárnyhoz, mint a Ferrarin van. Ezért kicsit más az eleje. -
Motion_Blur
félisten
Jól néz ki az új festésű Glock bukó

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem rossz. Legalábbis a Ferrari-nál szerintem jobban néz ki (I mean kévsbé csúnya). Ha a McLaren-hez hasonló orra és szárnya enne az elején akkor jobban nézne ki.
Ápropó, a 2009-es McLaren-ről is lehull a lepel holnap.

-
ronaldo
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A Ferrari-féle tükörmegoldás nagyon tetszik, igaz ők régóta próbálkoznak hasonlóval. Némi szépérzék meglétét is jelentheti, mert a Toyotán az a két függőlegesen odaragasztott tepsi elég rondán áll.
Annyi még érdekes, hogy a Ferrari hátsó része karcsúbb, kecsesebb a csepp-forma. De kidolgozott gépnek tűnik mindkettő

-
Motion_Blur
félisten
Ferrari vs. Toyota felülnézetből
-
wildrain
addikt
A Toyota KERS nélkül kezdi az idényt
És ez még csak az első fecske... Érdekes lesz majd látni, hogy ezek az autók elvileg kanyarban gyorsak lesznek, míg a KERS-szel felszereltek utolérik őket az egyenesben (vagy elhúznak tőlük, ez majd függ attól, hogy mekkora előnyük lesz a KERS kihagyásából). -
oxox
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
ez is érdekesre sikeredett...talán versenybe lesznek a Hondával
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
brownus
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
szebb mint a ferka
-
D@ni88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
minta kicsit magas lenne az orra, oylan mint a régi jordan-eké
-
hunnylander
őstag
-
gyomlosi
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Nálam leakadt az oldal :S
-
Dragbajnok
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Egész "szép".Legalábbis rondábbat vártam a toyotától.

-
hunnylander
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Már csak három perc vissza...

-
hunnylander
őstag
Még két óra és lehull a lepel a TF109-ről...
-
Integra
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ez különösen tetszik:
"Mindenki elfogadta volna, hogy egy évvel toljuk el a hibrid rendszer bevezetését, kivéve a BMW. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy csak abban az esetben áll fényes jövő a Forma-1 előtt, ha megtanuljuk, miként kell együtt dolgozni. Ellenkező esetben sötét jövőt jósolok a sportnak" – tette hozzá Domenicali.
HAHAHA

-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Logikus, tavaly Kimi semmit nem tett le az asztalra, minek maradjon ő a csapatelső szám szerint? Így hátha harciasabb lesz, és még jobban vissza akarja majd szerezni az 1-est.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A képeket elnézve Massaé a 3-as, Kimé a 4-es rajtszám.
-
Motion_Blur
félisten
-
oxox
addikt
válasz
RedWing
üzenetére
A nagy csapatok úgy is megoldják az évközbeni tesztet...azt mondják, hogy saját célra fejlesztenek, amihez csaknem tiltják meg a jogot....
Az új autók szerintem rondák...és irta valaki feljebb, hogy, majd ugy is megszokjuk...hat en a Bömösnek sem szoktam meg 3éve (ha jól emlékszem 3 éve volt a frappáns orr megoldás...de lehet már régebben) a rozmár kinézetét. Kiváncsi vagyok az első verseny első kanyarjára, hányan fogják ledobni a szép nagy-széles első szárnyat...
-
wildrain
addikt
Ennek a hivatalos neve ballaszt. Nincs maximalizálva a tömege, és nem is kötelező használni, de jó, ha minél több van, mert az azt jelenti, hogy széles tartományban lehet játszani a súlypont elhelyezésével. A szabály csak az autó minimum tömegét határozza meg, azt, hogy ezt ki hogyan (ballaszttal vagy anélkül) éri el, az teljesen mindegy, de lehet akár 100 kilóval a minimum tömeg felett is, ha valakinek úgy esik jól.
-
sekli
addikt
válasz
venember83
üzenetére
és a korrekciós súlyoknak (már ha egyáltalán hívhatjuk így, de ha tényleg haszontalan tömeg csak, akkor igen) az össz tömege maximálva van...?
-
proof88
addikt
Emberek, megyek dolgozni valamelyik csapathoz, innovációval állok elő!
Az ötlet az, hogy lenne egy módosított kasztni olyan futamokra, ahol nagy esélye van a nagy esőnek. Már az is nyerő, ha csak a futam végén ömlik le az ég.
Én nem tudom, hogy az alapból ~600 kiló körül versenyző autóknak mennyit számít a -1 kiló, de valamennyit biztosan.
A kasztnin lennének apró lyukak, ahol a futam közben befolyna, becsorogna az esővíz. Ezek mind a futam elején még üres tartályba vezetnek. A tartály kb 1 liter vizet tudna fogadni. Tehát az autó a verseny elején kb 1 kilóval kevesebb súllyal indul, mint a többi, és a végén a súlyellenőrzésen megbukna, mert határ alatt van. Viszont nem bukik meg, mert a futam közben gyűjtött esővíz már a tartályban +1 kilót hozzáadja a kocsihoz és kész.
Ezzel nyertünk pár ezredmásodpercet körönként, mely persze a futam végére egyre kevesebb lesz, dehát kit érdekel?
Na, milyen ötlet?
-
wildrain
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Én azon akadtam meg, hogy az a rendszer, amire a cikk utal, tulajdonképpen nem KERS. Mert ugye a KERS, ahogy a nevében is benne van, a mozgási energiát raktározza el, de ha ez a cucc csak a rajtnál kell, és a tömegnyereség a lényeg, akkor az egyetlen terület, amit kispórolhatnak, az a visszatöltő berendezés. Tehát egy "mini-KERS" valójában egy előre feltöltött akkumulátort és a leadó berendezést (villanymotor) tartalmaz. Ez kisül a rajtnál, és annyi, onanntól csak pluszsúly (ezért kell ugye könnyűre építeni). Ez így nem KERS, mert a felszabaduló mozgási energiával nem kezd semmit, az elszáll, ahogy eddig is.
Innentől viszont adódik a másik kérdés: vajon a szabályok a KERS-re hogyan vonatkoznak? Leírják, hogy a mozgási energiát kell raktározni, majd újra felhasználni, vagy egyszerűen csak engedélyezik elektromos/egyéb meghajtórendszerek használatát?
Mert ugye, ha leírják, hogy mozgási energiát kell raktározni-felhasználni, akkor ez a "mini-KERS" nem használható, mert nem KERS. -
sekli
addikt
válasz
Dragbajnok
üzenetére
miért, idáig megépítették a kocsit, és amikor kész volt, beállították a súlypontját ólmok elhelyezésével...?

-
Dragbajnok
tag
válasz
venember83
üzenetére
Hát itt pedi pont az a lényeg hogy így maradhat ballaszt is az autóban és azt oda helyezik el ahol nekik jó.Régebben sokat írtak erről a ballaszt dologról, minden csapat sírt hogyha bentlesz az autóban a kers akkor nem marad elhelyezhető + súj.Ezekben az írásokban elég nagy jelentőséget tulajdonítottak neki.
-
venember83
nagyúr
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Nem látom értelmét, mivel a KERS tömege mindenképp benne kell legyen a versenygép minimális tömegébe. Ha meg ott a tömeg, akkor legyen ott az a pár lovacskányi plusz is. Szerintem. Max a balansszal játszhatnak, de azzal csak nem nyernek annyit körönként, mint plusz lóerőkkel, gondolom.
-
RedWing
aktív tag
válasz
D@ni88
üzenetére
Figyelmesebben olvasd el!

Egy csapat évente legfeljebb húsz erőforrást használhat fel. Egy-egy versenyző összesen nyolc motort használhat, a plusz négy aggregát tesztcélból kerülhet bevetésre.
Mivel most nincs évközi teszt, a pénteki nap számít tesztelésnek. Arra van a +4 motor.
-
D@ni88
addikt
RedWing: csak az a kérdés ebbe benne van e a pénteki motor

-
RedWing
aktív tag
-
Dragbajnok
tag
Mini KERS-t is fejlesztenek a csapatok?
Érdekes megoldás lenne. -
laci666
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Még is tud valamit Palik
De az biztos ,hogy forma1-et kommentálni azt nem,de az jó amikor Gyulát helyre rakja
Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Heti 3x nyomom 2 hónapja 
Tavalyelőtt bejött... 

Ezzel nyertünk pár ezredmásodpercet körönként, mely persze a futam végére egyre kevesebb lesz, dehát kit érdekel?