- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
-
madstunt
addikt
Év elején Fisi azt nyilatkozta hogyha nem lépnek előre tavalyhoz képest akkor visszavonul,de azóta már bőven előre léptek,mégse jön semmi megerősítés hogy nem vonul vissza.
Mint régi és kitartó szurkolója remélem hogy marad még egy évet.Ti tudtok vmi infót a dologról? -
puttputt
őstag
Az lenne az év csalódása, autósport terén... Bár, Vettelnek, Webbernek (kicsit kevesebb) még van bőven lehetősége/ideje nyerni, ezért már Barichellonak örülnék kicsit jobban (év elején még nem...). Van is realitása, de kérdés, hogy ki tud-e tartani a végéig, bírja-e majd a nyomást.
vwpolopg: Köszi a linket, már nem is akad! -
vwpolopg
őstag
válasz
!Overdose! #50030 üzenetére
Lehet röhögni, meg majd akkor is amikor vége az évnek
-
Csabee.
nagyúr
Q2
-
RedWing
aktív tag
Úr isten! Mi van itt?
Hamilton, Button, Alonso kiesik???
Ezek alapján Monza is izgalmas lesz! -
Oliverda
titán
-
Bermi
aktív tag
ez komoly. teljesen mást vártam
szimpatikus kis csapat a force indiameki, button meg hova esett vissza, míg toyota meg bmw előrelépett.
-
Ijk
nagyúr
Ha Button nem szedi össze sürgősen magát akkor meg is érdemli ha bebukja a vb-t.
-
!Overdose!
őstag
JB
-
Kraptor
őstag
Ez jó volt
-
Sanya595
senior tag
Button
-
Xirtam
veterán
Hopp Toyota megint megcsinálta!
Öcsém van egy verseny képes autónk, de az a szar csapatvezetés
cserélnék már le őket.. normális csapatvezetés lenne talán nyerhetnénk futamot is végre!
-
Csabee.
nagyúr
Fisichella nagyon gyors megint!
ismét vezet!
Kovalainen most is megerősíti azt hogy NINCS helye a F1 - ben.
BUTTON 14. helyről rajtol holnap!
-
vwpolopg
őstag
Mennyi egy topic élettartama? Nem 50k körül szoktak újat nyitni?
-
Fortissimus
őstag
-
Alister71
nagyúr
Ha ezt a Badoert nem zavarják már el a .........-ba, én az idén nem nézek több versenyt.
-
puttputt
őstag
Nyomorék justin.tv...
Közben: Jobb mint a semmi...[link]
-
RedWing
aktív tag
Ezt nem hiszem el! Rendesen borult a papírforma!!!
-
Csabee.
nagyúr
Q1 eredménye:
Xirtam: a 20.helyet a 20ból akkor is megtudnám fogni ha nem indulnék el
-
Xirtam
veterán
Vettel elfoglalta az ideállis ívet levezető körön...porors részen megcsúszot Badoer de ettöl eltekintve béna
Csabee. kétlem h kézi kuplungal meg egy 700 lóerős motorral a hátad mögött egyeltalán elindulni eltudnál e!
-
!Overdose!
őstag
Sárga zászló alatt egy kicsit sokan futották meg a leggyorsabb körüket...
-
Kraptor
őstag
HAHAH a Ferka mekkora szégyen!
-
PazsitZ
addikt
Nem akarom én bántani szegény Badoer-t, de egyszerűen nem ide való.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Motion_Blur #49999 üzenetére
Fisichella a Force indiával vezet!
Badoer kicsúszott a szerencsétlenje...
-
zolynet
veterán
az öreg Fisi
beszarok
Badoer mint egy kis kezdő, nem is értem, Ő tényleg tesztpilóta??? -
vwpolopg
őstag
Új Stream, RTL lehalt...
Szerk.: úúú, de szép kerek számot kommenteltem
-
Motion_Blur
félisten
plz majd írjátok be a fontosabb történéseket, mert nem tudom nézni (GT-n vagyok) thx!
-
Xirtam
veterán
Hopp a Toyota megfutotta a legjobb időt!
-
Csabee.
nagyúr
Badoer kegyetlen rossz... miért ő helyettesíti Massa-t ?
-
puttputt
őstag
-
vwpolopg
őstag
1.: Web
2.. Rai
3.: HamUtolsó: Budiér
-
Xirtam
veterán
Hamilton
Glock
Rosberg -
1. Webber
2. Hamilton
3. Vettel -
Csabee.
nagyúr
nah elkezdődött!
Ki mitt tippel első 3 helyre?
Barichello
Hamilton
Raikönnenaz én tippem
Mióta nincs Piquet?
nemis hallottam erről..
-
Épp Fisichellával van interjú a BBC-n. A pletykák szerint ő fogja vezetni a Ferrarit Monzában.
Igen Webbernél motort cserélnek az időmérőre.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Plutor #49964 üzenetére
Eleinte arra gondoltam, hogy a motort vizsgálgatják, vagy azzal van gond, de úgy hallottam valami van az első szárnyával.
Amúgy futott 3 felvezetőkör féleséget, de értékelhetetlen szektorokkal.Ó bazz tényleg motorcsere nála is
Én már év elején meglepődtem, hogy a beígért motorcsere nem történt meg. Aztán úgy tűnt mégis csak sikerült egy normális motort összerakni. Erre tessék.Amúgy érdekes, hogy miért csak most szarnak be a motorok? Lehet valami anyaghibás cuccokból készültek ezen útóbbi motorok
Mert év elején nem volt, most meg egyfolytában lerobban?
Én -ahogy írják is- gyártási hibás sorozat-ra tippelek. -
Xirtam
veterán
Mindj kezdi az F1!
Remélem esni fog az eső, az fekszik a Toyotának!
-
Na szakad mar az eso spaban?
-
D@ni88
addikt
Húúú, összeesküvés elmélet: Brawn és Briós
Milyen érdekes hogy most kezdenek beszarni sorra a Redbull alatt a Renualt erőforrások, amikor Button nincs éppen a helyzet magaslatán. És mind a 2 pilótónál. Lehet Brawn adott egy kis pénzt hogy bebiztosítsák a VB-t, és ezzel szponzorokat szereznek..
De amúgy tényleg érdekes hogy eddig 1 motor se döglött be alattuk, most meg hát kerül fordul, és itt pl meleg sincs. Renualtnál meg semmi -
D@ni88
addikt
nem működik a stream
-
puttputt
őstag
-
Plutor
aktív tag
Webber-el mi van?Nincs még ideje.
-
D@ni88
addikt
most én látom rosszul, de új orra van a Ferrarinak? mintha keskenyebb lenne
-
hunnylander
őstag
Sutil
May The Force India Be With You
-
vwpolopg
őstag
válasz
[CS]Blade2 #49960 üzenetére
Rosszul írtad
Budiér még nem utolsó
-
Oliverda
titán
Kössz a linkekért!
Jól látom hogy Vettel a Silverstone előtti orral megy? Vagy legalábbis ahhoz nagyon hasonlóval.
-
vwpolopg
őstag
válasz
hunnylander #49947 üzenetére
Mindenkinek meglehet a véleménye, nekem ez.... Én nem értek egyet rengeteg szabállyal, az F1-et évek óta egyre lejjebb amortizálják az új szabályokkal. Ez lenne a királykategória, az autóversenyzés csúcsa. És erre meg olyan szabályokat hoznak folyamatosan, hogy az vicc... Nem értek egyet sem a költségcsökkentéssel, sem a kiscsapatok bevételével. A kicsik menjenek GP2-be, ne a nagyokat züllesszék le hozzájuk...
-
törölt tag
válasz
wildrain #49948 üzenetére
Nézed? ..kiváncsi leszek Hamilton KERS-s képére, tök fura volt hogy Badoer az Eau Rouge előtt lőtte el egy részét...oké az első kanyar visszafordítójáról kijőve kell KERS, de a lejtőn már minek?
Az Eau Rouge-ban is kifele kellene elvileg, a felszálló ágán, mert a méllyén csak leveri az alját ha megpumpálja a sebességet...ez kicsit zavaros lett remélem érted.
Sztem ekkora pályán nagyon okosan kell osztani a KERS-t, és a lejtőn lefele elég furcsának tünt.
..egyébként kiváncsi vagyok hogy a rövidebb autót végleg kukázták a McLaren-nél vagy azért bepróbálják itt. -
Fortissimus
őstag
-
Sanya595
senior tag
Sziasztok.Jók lesznek a tegnapi linkek?
Mert ezzek a linkek mindig meghalnak,de remélem most is lesz valami használható. -
Oliverda
titán
A szabadedzésről tudna valaki adni stream elérhetőséget?
-
PazsitZ
addikt
[OFF]Ha nem érted, akkor sajnállak.
Most a magyarázatod alapján nem értem, hogy csak a Renault motorokról beszélsz vagy általánosságban.
Mert ha csak a Renaultról, bár én nem ezt vettem ki, akkor még lehet logika az értekezésedben.
De most általánosságban azt mondani, h "a km-t le lehet sz*rni, semmit nem jelent, mert úgy is elromolhat", elég fura nézőpont.De nem akarlak én meggyőzni semmiről, ha neked nem számít, nem számít
[/OFF]
Egész szoros a szavazás az Formula1.com-on:
Which of these teams would you tip for victory in Sunday's Belgian Grand Prix at Spa-Francorchamps?Brawn GP 32.38%
Ferrari 34.10%
Red Bull 33.52% -
Csabee.
nagyúr
hamarosan időmérőő
-
hunnylander
őstag
válasz
vwpolopg #49946 üzenetére
Miért lenne hülyeség? Mindenkire egyaránt vonatkozik. Ilyenért már lelövöldöznéd a szabályalkotókat (a csapatok javasolták), nem az a hülyeség?
Azt gondolod, hogy az egy verseny, egy motor szabály nem volt hülyeség? Teljesen értelmetlen pazarlás, pont a legdrágább fődarabbal. Így is verseny van a motorgyártók között.
-
vwpolopg
őstag
válasz
venember83 #49944 üzenetére
Remek...ez az egész motorcserés hülyeség, áhh.... Kijárna pár headshot a szabályhozók között...
-
törölt tag
válasz
vwpolopg #49943 üzenetére
gondolom fődarabok...
De ahogy filózom sztem elképzelhetőbb hogy bizonyos csavarok nem megbonthatóak, nem lehet levenni a hengerfejet meg ilyenek...valamelyik versenynél olvastam hogy kis kamerát vezettek be a motorba körülnézni, hogy milyen állapotban van..azaz nem bonthatták meg.
Ez ésszerűen is hangzik, pecsétes vagy mittomén milyen módon zárt főcsavarok, így a hengerfej, vagy a blokk más része nem bontható. -
vwpolopg
őstag
És ha az előző versenyen tönkrement motort megcsinálják az motorcserének minősül? Tudja valaki, hogy a motor hány százalékát kell kicserélni ahhoz, hogy az már motorcserének minősüljön?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
hunnylander #49940 üzenetére
"Az edzésen fellépő meghibásodás az isztambuli probléma másolata volt. Most már egy kicsit jobban értjük, hogy miképp kerülhetnénk el, a két friss motoron végre is hajtottuk a változtatásokat. A most bevezetett intézkedések nélkül 10, vagy 1000 kilométer után is bekövetezhetne a hiba."
Vagyis a 2db használt motor-ban benne van a hiba, amivel akármikor bekövetkezhetne a hiba. Ezzel maximum pénteken mehetnek, de ott is kérdéses, mert ha rögtön az első körökben szétmegy, rengeteg edzésidőt vesztenek.
Egy hétvége a első 8 futam alapján átlag. 720Km. (Vagy ott van Heidfeld, aki minden futamot befejezett: 5700Km/8futam=710Km)
6 futam van még, ami befér 4260Km-be.
Motoronként 1600Km után már visszaesik a teljesítmény, de Webber, Alonso, és Piquet tett már 2000Km+-t egy-egy motorba, viszont nem Spában, meg Monzában, és gondolom az utolsó 400Km-t pénteken dobták rá. -
törölt tag
válasz
hunnylander #49940 üzenetére
Ezekkel Vettel nem tud viláőgbajnok lenni...ha más nem akkor Webber akadályozza meg benne, mármint ha a két Brawn buktázik folyamatosan.
Szal sztem ésszerű Webber-re koncentrálni teljes mértékben és feltétel nélkül. -
hunnylander
őstag
Christian Horner: The situation on engines is quite clear. Each driver is allowed eight race engines; four of those are consigned to shrapnel, unfortunately. But he's got two new race engines and two used engines available to him. We will strategically use the two new engines, so we will be running one here, one possibly in Monza and then with the used engines, we will spread those out over the remaining Fridays. So if we're frugal with the mileage on the Friday and go for quality rather than quantity, then hopefully we can avoid taking a penalty. But if we use any additional engines to those eight, then we will incur a ten-place penalty.
Vettelnek van 2 új motorja és 2 használt motorja, ezeket akarják beosztani. Az újakat el akarják osztani Spára és Monzára, de utána is használva lesznek, de mása csapatok se kukázzák a motorjaikat csak mert egy motorigényes versenyen használták először (vagy másodszor...). 1 motornak 2-3 vagy mégtöbb 'Monzát' is ki kell birnia elméletben és gyakorlatban és nem 'eldurranással' kell jeleznie kiöregedését, hanem teljesítménycsökkenéssel (és pl. megnövekedett olajfogyasztással
).
-
gV
őstag
de lehet olyan is h futam alatt mondja fel a szolgálatot a motor miközben már az lenne az utolsó bevetése. pl amit spában és monzában használnak nem gondolnám h beraknák még 1 futamra, ekkor tök mind1 h hány km van a többi motorban, cserélni a futam allatt ugysem lehet, moza után meg ugyis kukás lett volna az a motor valamnt ha az az év első meghibásodása még mindig terv szerint használgatják a motorokat mert pont annyi újnak kell lenni ami elég az idény hátralévő részére. akinek meg már volt motorhiba az a red bull, de nekik ah már idéztem a renaultot a régi motorjai bármikor tönkremhetnek, persze ettől még behetik bárelyiket ha még nem érték el vele a 1600km-ert (2005-ben kb ennyire tervezték az V10-es 2 hétvégés motorokat, ez állt a rákövetkező V8-asokra is, azóta viszont visszavettek a fordulatszámból illetve lhetett ezt azt fejleszteni a megbizhatóságon, ezért tudnak 1600km+ menni) és imádkozhatnak h végig birja a futamot
-
gV
őstag
válasz
PazsitZ #49935 üzenetére
még mindig nem értem mit kell kibogozni a km-ekből viszont 1et tudok: csak a red bullnak lesz gáz ha kifutnak a motorokból, mivel ők harcban állnak a bajnoki címekért
Ferrari a 3. hely miatt szükség lenne h megbizhatóak legyenek az autók, de ez nem elég ugyanis ahoz szükség lenne egy egészséges Felipe Massára is, Ő viszont még nem az legalábbis nem 100%-os innentől kezdve nincs miről beszélni, nincs olyan pilóta aki pótolhatná, csak aki helyetesíteni tudja jelenleg ugye Badoer
Meki és a többi merdzsó motoros: asszem idén még nem volt hibályuk ezért nem is számitok rá az idény hátralévő részében sem
toyota és williams: nem hallottam volna h a 3. helyért harcolnának, bár az igaz h nem is nagyon tájékozodom h mit motyognak ők
bmw renault toro nekik aztán tényleg mind1 most h a 10. helyek valamelyikéről az utolsó rajtkockában találják magukat v sem (bár lehet ez is a Ferrari szurkolói mivoltom mondatja) -
PazsitZ
addikt
és ez most olyan fontos?
Hát attól függ, de azon cikk alapján szinte mindenki ugyanúgy áll.
Nézz meg pl. egy Button - Kovalainen összehasonlítást ez alapján
pilóta: Button - Kovalainen
megbontott motor: 4 - 4
össz kilométer: 4728.308 - 6060.162Ettől függetlenül igazad van, bárkinél előjöhet bármikor hiba a km-től függetlenül.
-
gV
őstag
válasz
PazsitZ #49932 üzenetére
és ez most olyan fontos? ezt ma olvastam renault motorral kapcsolatban:
"Az edzésen fellépő meghibásodás az isztambuli probléma másolata volt. Most már egy kicsit jobban értjük, hogy miképp kerülhetnénk el, a két friss motoron végre is hajtottuk a változtatásokat. A most bevezetett intézkedések nélkül 10, vagy 1000 kilométer után is bekövetezhetne a hiba." [link] nekem ez azt jelenti h ellehet felejteni pl a renault régi motorjait legyen benne csak 10 v akár már 1000km, mert azokban a hiba még benne van -
Oliverda
titán
Raikkonen hints at Ferrari departure...
"If for some reason I am not at Ferrari next season I know I'll have a seat at another team in the paddock," he is quoted as saying by Britain's Daily Telegraph. "It's not a problem. Other teams want me."
-
PazsitZ
addikt
Ez így szép és jó, a kérdés csak az, h a használt motorokban mennyi km van benne.
ez a statisztika meg nem frissül úgy tűnik -
gV
őstag
-
Male
nagyúr
Korábban már azthiszem kérdeztem, de továbbra is kérdés: Valahol nyomon lehet követni, ki-hogy áll a motorokkal idén?
-
!Overdose!
őstag
-
Jarod1
veterán
a BRAWN okba van KERS?
-
ToBeY
nagyúr
Milyen érdekes hogy Badoer utolsó 2 szabadedzésen,pedig azt mondta Spba-ba már jó lesz.
-
pH érték
aktív tag
Szerintem Wéber Gábort kéne beültetni. Én biztos vagyok benne, hogy jobban menni mint a Look How Bad You Are.
-
PazsitZ
addikt
Szóval tessék Grosjean-al kb ugyanannyi tapasztalata van Badoernek is az autóról.
Persze üzemeanyagszinteket nem tudunk, de van egy olyan sejtésem, hogy attól függetlenül Badoer az úfjú újonccal ellentétben a mezőny végén lemaradva fog körözni, pedig itt már a pályát is ismeri. -
andy83
aktív tag
Badoer...
-
törölt tag
Grosjean
..Kimi-nek sztem sok volt és inkább kiengedte, de majd elmondja. -
D@ni88
addikt
Na Kimi kocsijával meg mi lett? meg egy torro is feladja... Remélem nem motor probléma
-
Nowhereman
őstag
[link]
- egy Egy felKERSelt hiperdomináns verdának jobban örült volna. -
D@ni88
addikt
nem is szóltok hogy FP2 van?
azta első 8 versenyző 2 tizeden belül?
-
Thrawn
félisten
Badoernek nem igazán akar összejönni Spa...
-
MaTTeS
senior tag
Ez megy bár gagyi minőség: [link]
-
hunnylander
őstag
válasz
Sanya595 #49910 üzenetére
Hiányzik a Microsoft Silverlight a gépedről.
-
Sanya595
senior tag
Hát Én akár lent,akár fent választom az 5-ös chanel-t nem megy.
-
SG3rg0
őstag
Egy streamot akalyok
-
RedWing
aktív tag
válasz
hunnylander #49901 üzenetére
Köszönöm szépen!
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged